פורום סרטן השד - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צורך בביפסיה
    אביבית מחיפה
    16/11/2009

בספטמבר 2008 התגלה אצלי סרטן שד עברתי ניתוח להסרת הגידול והקרנות ללא כימוטרפיה . מאז מטופלת בלוקרין זריקה אחת ל3 חודשים וטמוקסי 20 מ"ג אחד ליום . באולטראסאונד וגינלי נמצא כי יש לי רירית רחם מעובה 19 מ"מ. אין לי דימומים כלל . האם יש צורך בביופסיה או שזה תוצר של הטיפול שאני מקבלת?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צורך בביפסיה

הוספת תגובה

• עובי רירית רחם

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    17/11/2009

זה תוצאה של הטיפול אולם בעובי כפי שאת מצינת הגניקולוג בדרך כלל נוטה לבצע ביופסיה ליתר בטחון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות ביופסיה - תיקון טעות
    לימור
    15/11/2009

שלום ד"ר

בהמשך לשאלתי
    מדובר בגוש בגודל 2X2 ס"מ ולא מ"מ
    כמו כן התוצאה היא של ביופסיה עם מחט.

כמו כן האם זה מסוכן להיכנס להריון במצב כזה ? לידעתך אני בת 33 ללא ילדים

תודה רבה.....

הוספת תגובה

• ביופסיה

ד''ר תניר אלוייס
    15/11/2009

שלום לימור,
    בנוכחות גידול כמו שתיארת בשאלה הקודמת (וגם 2 ס"מ זה לא גדול) - לא מומלץ להכנס להריון לפני שמשוחחים עם רופא מטפל על כל ההשלכות והתכנית הטיפולית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקת ביופסיה - מודאגת מאוד
    לימור
    15/11/2009

שלום דר
    אני בת 33
    לחוצה מאוד לאחר בדיקת הביופסיה
    מדובר בגוש בגודל 2 מ"מ
    בתוצאות בדיקת הביופסיה רשום
    invassive ductal carclonoma
    immunostains to follow

כמו כן מומלץ טרוקט - מה זה? וביופסיה כירוגית - האם זו בדיקה נוספת?

תודה רבה על תשובתך המהירה

הוספת תגובה

• ביופסיה

ד''ר תניר אלוייס
    15/11/2009

שלום לימור,
    התשובה שאת מצטטת היא של גידול בשד,
    חזרי לרופא שהפנה אותך לביופסיה או פני לכירורג שד לקבל המלצות לגבי המשך הטיפול.
    טרוקט זה סוג של ביופסית מחט - ולא ברור למה ממליצים לבצע ביופסיה אחרי שיש כבר תשובה של ביופסיה?
    בכל מקרה 2 מ"מ זה ממש זעיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובת ביופסיה

מירית
    22/11/2009

אני מבינה את הלחץ שלך ומכיוון שאני עוברת דבר מאוד דומה , רציתי לשאול אותך לאחר כמה ימים קבלת תשובה מהביופסיה, ומה קורה עכשיו עם הטיפול?.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן שד מפושט, מצב של שינה
    משה
    14/11/2009

שלום דר
    אחותי אובחנה כחולת סרטן שד מפושט עם גרורות בריאות, במוח ובעצמות, בחודש יוני , בעקבות נוזל פלויארי שזוהה אצלה בריאות. בחודש אוגוסט קיבלה טיפול כימותרפי אחד ואז הופנתה להקרנות בראש, באוקטובר עשתה טיפול כמותרפי שני, ואז זוהתה אצלה צהבת - גידול חסם את דרכי המרה, הותקן לה נקז חיצוני לדרכי המרה, מאז שוחררה מבית החולים (כמה ימים), שוכבת כל היום ונמצאת בנמנום תמידי על סף ההכרה, לא מתעוררת אפילו לשתות, מה אתה מציע לעשות? האם ייתכן והשבועיים ששההתה בבית החולים התישו אותה והיא עייפה, או שצריך לשייך את המצב הזה למשהו אחר.

לקביעת תור
    סגירה
    סרטן שד מפושט, מצב של שינה

הוספת תגובה

• ישנוניות

ד''ר תניר אלוייס
    14/11/2009

שלום משה,
    המצב שאתה מתאר יכול להיות מוסבר על ידי גורמים רבים ושונים, חלקם אולי ניתנים לטיפול, כמו זיהום כלשהו, בצקת, הפרעות במלחים או חסר דם, וחלקם אולי לא.
    אין שום אפשרות להעריך על סמך התיאור שלך מה בעייתה, ואני מציעה שתפנה את השאלות לצוות ההוספיס שמן הסתם מטפלים בה, או לרופאים המטפלים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• mri
    מי
    13/11/2009

האם יש איזה נזק לבדיקת mri?,תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    mri

הוספת תגובה

• MRI

ד''ר תניר אלוייס
    13/11/2009

שלום רב,
    בדיקת MRI אינה כרוכה בקרינה, אבל כן כרוכה בהזרקת חומר שנקרא גדוליניום. בסה"כ זו בדיקה בטוחה מאוד, לעיתים נדירות מאוד יש אנשים שרגישים לחומר המוזרק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אלה
    13/11/2009

אחותי בת 67 ונמצא גוש בשד . ביופסיה נלקחה ונמצא קרצינומה .ממתינים
    לתשובת מעבדה מורחבת מרקרים סוג וכו' .
    התקבלה תשובת ct pet ובו ממצא -נגע ליטי בספינוס פרוצס חוליה L2
    ונגע בסקרום מימין אודה על הסבר הממצא.
    יתר האברים שנסרקו הממצאים תקינים.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• ממצאים בפט

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    13/11/2009

לא ראיתי כמובן את הבדיקות , אולם על פי הנתונים יש כנראה גרורות ב2 אתרים בעצמות בחוליה ובאגן מימין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

אלה
    13/11/2009

דר' ביאטריס תודה על תשובתך
    האם יש טיפול ומדדי הצלחה כאשר יש נגיעה של גרורות
    בשני מוקדים בעצמות ?
    כעת היא לא סובלת כאבים או תחושה לא נוחה .
    ראוי לציין בצוואר
    לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות
    חזה בתי השחי ושאר קבוצות דופנות בית החזה שמורים
    בטן ואגן אין עדות לבלוטות מוגדלות לאורך כלי הכסל או האובטורטורים.
    אין עדות לבלוטות מוגדלות במפשעות.

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    14/11/2009

אין משמעות לכך שאין בלוטות , יש משמעות להמצאות הגרורות , יש טיפולים כמובן וניתן לחיות חיים ארוכים עם הממצאים הנ"ל ועם טיפולים במחלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסימטריה בולטת מאוד בשדיים
    מתביישת
    10/11/2009

שלום רב,
    אני בת 32 נשואה ללא ילדים
    מאז ומתמיד חזה אסימטרי, צד שמאל גדול בהרבה מצד ימין, בהיותי תינוקת הייתה לי בשד ימין (הקטן) ציסטה מוגלתית מעל העטרה ונותחתי הוצאה הציסטה ומאז החזה לא גודל, ז"א גדל לגודל קטן ונעצר ומשום מה בצד שמאלי לא עצר והמשיך לגדול(העור שונה בשד ימין ושד שמאל, בשד הקטן הוא יפה ובגדול הוא נראה רפוי ונפול כאילו הוא ריק), מיותר לציין שבגיל ההתבגרות עברתי שנים של גיהנום, תמיד חשבתי שזה נראה לעין ושיודעים שאני כזו.
    לפני מספר שנים קיבלתי אומץ ופניתי לרופא נשים והוא הפנה אותי לכירורג שעשה בדיקה ואף הפנה אותי לאולטרסאונד של שניי השדיים, נאמר שיש מספר ציסטות קטנות בשד הקטן וטו לא! עוד נאמר לי שאם זה מפריע לי אני יכולה או לעשות הגדלה לשד הקטן או לחלופין להקטין את השד הגדול, נכון לעכשיו אני שמה בחזייה רפידה מסיליקון שמשמשת אותי בכל מקום ואין כל כך הבדל נראה לעין.
    בזמן האחרון בלחיצה על פיטמת הדש הקטן ישנו נוזל מיימי שקוף, מה זה יכול להיות? עשיתי בדיקת פרולקטין שיצאה תקינה, למה יש נוזל רק בצד אחד? על מה זה יכול להעיד? קבעתי שוב תור לכירורג שד האם לציין בפנייה את הממצא החדש? האם אסימטריה יכולה למנוע ממני להיכנס להריון? אני מנסה כבר שנה וחודשיים ללא הצלחה.
    מודה על כל תגובה.

הוספת תגובה

• אסימטריה, הפרשה

ד''ר תניר אלוייס
    10/11/2009

שלום רב,
    אסימטריה בשדיים היא תופעה שכיחה למדי, אם כי נדיר שזה דרמטי. בהחלט יכול להיות במקרה שלך שזה קשור לניתוח שעברת בינקות.
    הפתרון היחיד כאשר זה מאוד מפריע הוא ניתוח פלסטי, אם כי לפי התיאור שלך אם השד השני נפול ייתכן ויהיה צורך "לשפץ" גם אותו כדי שתתקבל תוצאה סימטרית באמת.
    ציסטות בשדיים גם הן תופעה שכיחה וחסרת משמעות, ואין מניעה מבצוע ניתוח פלסטי בנוכחות ציסטות.
    לא ציסטות ולא אסימטריה בשדיים קשורים לפוריות, וגם בעיות פוריות שכיחות מאוד באוכלוסיה, אם את למנסה מעל שנה ולא הצלחת להרות כדאי לפנות למומחה לפוריות ולהתחיל לעבור בדיקות לבירור הסיבה.
    הפרשה צלולה מהפטמה שמופקת בלחיצה בלבד לא נשמעת כמו משהו מדאיג, אבל בנושא הזה עלייך להתייעץ עם רופא בשר ודם שגם יבדוק אותך ויתרשם וימליץ בהתאם.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה והנה המשך

מתביישת
    11/11/2009

מכיון שאני מנסה שנה להרות פניתי לרופא מומחה שבאחת הבדיקות שלח אותי לכירורג שד(עוד חודש תור), האם להביא לה את תוצאות הבדיקה הקודמת? המומחה עצמו לא בדק אותי אלא נתן הפנייה בלבד, נרגעתי שאסימטריה לא יכולה למנוע ממני להרות.
    מבחינת ניתוח נאי לא ממש חפצה בכך עכשיו, לאור המחירים הגבוהים אני מעדיפה להוציא כסף על מה שאני באמת רוצה וזה הריון, האם את מכירה ניתוחים כאלה שעושים בקופות החולים בהשתתפות עצמית של המבוטח? יש לי כללית פלטינום מושלם ואולי אפשר להתיעץ בנוסף עם מישהו אחר.
    המצב בעיקרון מפריע לי אבל "התרגלתי" לחיות ככה במיוחד שיש לי כרית סיליקון שאותה אני שמה בתוך חזייה או בגד ים או כל דבר אחר וזה דיי עוזר, התביישתי מאוד כל חיי ועכשיו כאילו "השלמתי "עם המצב לצערי אבל אני פשוט לא יכולה להוציא המון כסף על ניתוח כזה בעוד אני מנסה להכינס להריון ורוצה להתמקד רק בזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסימטריה

ד''ר תניר אלוייס
    13/11/2009

מבון שצריך להביא את התשובות של כל הבדיקות הקודמות,
    לפעמים קופות החולים מכסות ניתוחים כאלה, ביחוד אם מצליחים לשכנע אותן שזה לא סתם משהו אסטטי אלא באמת יש בעייה רפואית / תפקודית / נפשית.
    בהצלחה עם ההריון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כימותרפיה וטמוקסי
    שרון
    05/11/2009

ערב טוב,
    חמותי (בת 60) חלתה בסרטן שד ועוברת טיפולים כימותרפיים (ארבעה טיפולים בהפרשים של שלושה שבועות זה מזה) במקביל הורתה לה הרופאה לקחת כדור בשם טמוקסי.
    מאחר והרגישה רע מאד מהשילוב בין הטיפולים התייעצה עם רופאה אחרת שטענה שבשום פנים ואופן אין לקחת את הכדור בזמן שעוברים טיפולים כימותרפיים אלא שהכדור נועד לתקופה שאחרי הטיפולים.
    מי מהן צודקת? האם עלול להיגרם לה נזק או יעילות מופחתת מהשילוב בין השניים?  

תודה מראש
    שרון

לקביעת תור
    סגירה
    כימותרפיה וטמוקסי

הוספת תגובה

• כימו וטיפול הורמונלי

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    08/11/2009

לא נהוג לתת את שני הטיפולים יחד.יחג עם זאת עלי לציין כי ההרגשה הרעה לא היתה תוצאה של הטיפולים יחד. מחקרים הראו כי מתן שני הטיפולים יחד יכול לפגוע לטווח ארוך ביעילות הטיפול לכן נהוג לסיים כימותרפיה ורק לאחר מכן לתת טיפול הורמונלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעורבות בלוטת הזקיף
    דואגת לאמא
    04/11/2009

שלום רב,
    אמי אובחנה כחולת סרטן שד. הוצא גוש 1.1 ס"מ. בלוטת זקיף במהלך ניתוח נמצאה ללא מעורבות ואילו בבדיקה פתולוגית נמצאה מעורבות של מיקרו גרורות בגודל של 1 מ"מ. בתחילה ייעצו לה לבצע עוד ניתוח להוצאת הבלוטות . בחוו"ד שנייה אמרו לא לנתח. בינתיים גם לא יודעים איזה טיפול לייעץ לה עד שישלחו לבדיקת אונקוטייפ וFISH
    מה המשמעות של ה"מיקרו גרורות"? לא עדיף לבצע ניתוח נוסף כדי להיות שקטים אם חלילה בגללם הסיכוי לחזרת המחלה גובר? האם הם "נהרגים " כאשר מבוצעות הקרנות\טיפול כימי ?
    האם בגלל ממצא כזה , יש צורך בחוו"ד פתולוגית נוספת ממעבדה אחרת ? סליחה על השאלות המרובות אבל אני ממש חושבת שכל מידע הוא קריטי ואם השרידים הקטנטנים האילו צריכות להיות מחוסלים, אנחנו חייבים לטפל בשורש הבעייה ולא חלילה להימנע מהניתוח הנוסף שאולי הכרחי. תודה רבה מראש! וכל טוב לכולם .

לקביעת תור
    סגירה
    מעורבות בלוטת הזקיף

הוספת תגובה

• בלוטות

ד''ר תניר אלוייס
    08/11/2009

שלום רב,
    זה אכן מבלבל כאשר מקבלים חווד דעת סותרות..
    בעיקרון, כאשר יש מעורבות, אפילו מיקרוסקופית, של בלוטת הזקיף, הסיכון למעורבות של בלוטות נוספות הוא משמעותי, ויכול להגיע עד 20 ו 30% בקלות. יש דרך לאמוד את הסיכון ע"י שימוש בנומוגרם מחושב - מקלידים לתוך הנומוגרם נתונים לגבי הגידול ומקבלים את הסיכון למעורובת בלוטות נוספות לפי אחוזים. הרופא המטפל יכול לבצע את החישוב עבורך - אני מניחה שרוב מנתחי השד מכירים את הנושא, אם רוצים לחפש בגוגל אז דרך MSKCC nomogram.
    לפי דרגת הסיכון אפשר להחליט אם לבצע או לא לבצע ניתוח נוסף.
    בעיקרון הטיפול בבלוטות נגועות הוא כירורגי , והטיפול הכימי והקרינתי נחשבים טיפולים משלימים.
    בעיקרון אם פתולוג ראה גרורה איני רואה מקום לחו"ד נוספת, אין כאו ענין של אינטרפרטציה - או שיש גרורות או שאין.
    בהצלחה!
    דר' תניר אלוייס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נתוח בשלבים
    יפה
    03/11/2009

האם אין סכון יתר בניתוח להסרת גידולים בשד בכמה פעמים עד שהוסרו כל הגידולים וגם האם יש סיכון אם נתחו בתוך הגידול?

לקביעת תור
    סגירה
    נתוח בשלבים

הוספת תגובה

• מספר ניתוחים

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    04/11/2009

לא רצוי לנתח בשלבים. לא יודעת למה ניתחו בשלבים בדרך כלל זה לא מתוכנן כך אלא שמתחילים ניתוח ללמפקומיה אולם הגידול מסתבר כגדול יותר מאשר חשב המנתח או היו יותר גידולים מאשר הראתה הממוגרפיה , הפתולוגיה מראה על ממצאים שלא ידעו ואז המנתח נאלץ להכנס לניתוח חוזר לעיתים כריתה חלקית נוספת או כריתה מלאה. ברור שרצוי ניתוח אחד אין כאן סכנה מעצם העובדה שבוצעו יותר התערבויות אולם היו יותר ניתוחים והיתה יותר מהרדמה אחת וזה לא נעים . כמובן אם החתך עובר בתוך הגידול חיבים לחזור לנתח שנית להרחבת השוליים הבריאים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

יפה
    04/11/2009

תודה על התשובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זומרה
    נוני
    01/11/2009

בשעה טובה סיימתי את שנת הטיפולים (ניתוח למפקטומי כימותרפיה 21הקרנות ושנה של הרצפטין
    עקב HER2 3 פלוס , גודל הגידול 2.5 ס"מ שוליים ובלוטות לימפה נקיות .
    כימו היה טקסוטר + קרבופלטינום . גיל 41 . מזה כחודשיים מקבלת טמוקסיפן 20 מ"ג
    טיפול הורמונלי יהיה ל 7 וחצי שנים.
    בשבוע שעבר הוצע לי לשקול לקבל זומרה אחת לחצי שנה במשך 3שנים למניעת בריחת סידן
    גרורות בעצמות והישנות המחלה. - אני לא בגיל המעבר ואין לי תופעות לוואי מהטמוקסיפן
    אבל כמובן רוצה למנוע חזרה של המחלה או חלילה גרורות. אני בדילמה, עזרי לי. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    זומרה

הוספת תגובה

• זומרה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    02/11/2009

את צריכה לדעת שזומרה בשלב זה אינה בסל הבריאות בשלב זה.
    המחקר אשר בוצע במתן זומרה אכן נערך בנשים שלא בבלות ומקבלות טמוקסיפן מבחינה זו את מתאימה. במחקר הנשים קיבלו טמוקסיפן ולא כפי שאת קיבלת גם כימותרפיה אולם יש מקום לתוספת הזומרה לא ברור כמה היא תוסיף מבחינת האוסטאופורוזיס או מניעת הגרורות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך מחליטים על טיפול?
    אנונימית79
    31/10/2009

שלום,
    אצל אמא שלי (בת 57) התגלה גוש סרטני בשד בגודל 3ס"מ מסוג invasive ductus carcinoma, היא עברה ניתוח lumpectomy להסרת הגוש וערכה בדיקות גנטיות (בשל היסטוריה משפחתית, אין עדיין תוצאות).
    כעת הגידול שהוצא עובר בדיקה פתולוגית ובעוד כשבוע צפויות התוצאות.
    נאמר לי שעם קבלת התוצאות יש להתייעץ עם מומחים בתחום סרטן השד ולקבוע יחד איתם את המשך הטיפול.
    אודה לכם על המלצות - שמות של מומחים להתייעצות, וגם איך זה בדיוק עובד? אנחנו פונים ישירות למומחים או שדרך הרופאה המטפלת? מה סדר הגודל של עלויות ליעוץ? עם כמה רופאים רצוי להתייעץ? בקיצור כל מידע שנראה לכם מועיל יעזור

תודה רבה
    בת דואגת

לקביעת תור
    סגירה
    איך מחליטים על טיפול?

הוספת תגובה

• טיפול

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    01/11/2009

הכירורג יפנה אתכם לטיפול למרכז אונקולוגי ששם יראה אתכם רופא או רופאה אונקולוגית . בדרך כלל הרופא הנ"ל מטפל בסרטן שד או יביא את המקרה להתיעצות עם כל הצוות . בדרך כלל כל התהליך ממומן על ידי הקופה. אלא אם רוצים חוות דעת שניה וגם אז אם יש ביטוח משלים חלק מההתיעצות ממומנת. אני ממליצה קודם כל לקבל חוות דעת ראשונה להתרשם מהרופא ואחר כך אם תרצו תפנו הלאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם פיטמה מגרדת זה סימן לסרטן שד?
    אילה
    30/10/2009

הפיטמה מגרדת לי כבר שבועיים, וממש מציקה לי כשזה בא במגע עם החזיה או בגד.
    האם זה סימן?
    בדקתי גושים ולא הרגשתי. לפני שנה עשיתי ממוגרפיה וזה היה בסדר.
    יש היסטוריה משפחתית: בת דודה ודודה נפטרו מהמחלה הארורה הזאת.
    הלב ממש דופק לי ואני קצת היסטרית. לוקח כמה חודשים לקבוע תור לכירורג שד שלי.

הוספת תגובה

• גרד

ד''ר תניר אלוייס
    31/10/2009

שלום רב,
    נדיר מאוד שגרד בפטמה הוא ביטוי לסרטן שד, אבל אנחנו תמיד אומרים שעם כל תסמין חדש צריך לפנות לרופא. אין סיבה שזה יקח חודשים - לכל רופא צריכה להיות אפשרות לראות מטופלים גם במסלול "דחוף". פני למרפאה ונסי להסביר העניין לאחת הפקידות או האחיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רציתי לדעת האם בררת את הנושא הזה

תהילה
    30/06/2010

שלום רב,
    רציתי לדעת אם בררת את הנושא הזה בעיניין הפיטמה המגרדת. מה היו הממצאים?
    תהילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאיזה גיל
    רעות
    30/10/2009

מאיזה גיל יכול להיות סרטן השד, אם לאמא שלי היה בגיל 54 ?

לקביעת תור
    סגירה
    מאיזה גיל

הוספת תגובה

ד''ר תניר אלוייס
    30/10/2009

שלום רעות,
    סרטן שד יכול להופיע כמעט בכל גיל, ואין בהכרח קשר בין הגיל בו חלתה קרובת משפחה לגיל הופעת המחלה בנשים אחרות במשפחה.
    ממליצה לך לפנות להיבדק אצל רופא, לראות אם יש צורך בבירור גנטי, ולהחלי מה המעקב המתאים במקרה שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן וגלולות
    סיגל
    29/10/2009

שלום
    אני בת 32 ואמי היתה חולה בסרטן השד. מתחילת שנות ה-20 לחיי אני לוקחת גלולות.
    אחותי הקטנה היתה השבוע לראשונה אצל רופא נשים כדי לקבל מרשם לגלולות ואחת השאלות הראשונה שהוא שאל אותה אם היה מקרה של סרטן במשפחה וכשהיא ענתה בחיוב, הוא הסביר לה שהיא לא יכולה לקחת גלולות, דבר שנשמע לי מוזר מאד כי שמעתי אותו לראשונה - ממש לא זכור לי ששאלו אותי . ובנוסף לכך הוא שלח אותה לבדיקה גנטית - שוב מוזר כי נבדקתי פעם אחת השנה אצל כירוג שד ולמרות שהוא יודע את ההיסטוריה הוא לא שלח אותי לבדיקות ובכלל הוא טען שלא הייתי צריכה לבוא כל כך מוקדם (31.5) לבדיקה.
    השאלה מה נכון ומה לא? מה אנחנו צריכות לעשות?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    סרטן וגלולות

הוספת תגובה

• גלולות

ד''ר תניר אלוייס
    29/10/2009

שלום סיגל,
    ייתכן שגלולות מעלות הסיכון לסרטן השד בתת קבוצות מסויימות של נשים כמו כאלה עם ספור משפחתי של סרטן שד, או נשים שלוקחות גלולת מגיל צעיר ומעל 10 שנים.
    בהחלט יש הגיון לשלוח נשים עם ספור משפחתי של סרטן שד לבד' גנטית - בעיקר אם הקרובה חלתה בגיל צעיר, או אם ממוצא אשכנזי.
    לגבי המעקב - שוב, זה תלוי באיזה גיל אימך חלתה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• .....

סיגל
    30/10/2009

אימי חלתה בדיוק כשהייתה בגיל שלי -32 - בגלל זה פניתי עכשיו לראשונה לבדיקה, אבל אנו לא ממוצא אשכנזי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעקב

ד''ר תניר אלוייס
    30/10/2009

אז בהחלט בהחלט אתן צריכות להיות במעקב,
    לגבי גלולות - זה פחות חד משמעי, כדאי לדון בזה עם הרופא המטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלולות - לא חד משמעי

יגאל ב"י
    12/11/2009

אבל יש איזשהו דגל שחור שמתנוסס לו
    לא ככה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דגל שחור?

ד''ר תניר אלוייס
    13/11/2009

זה לא מונח רפואי.
    אין מחקרים שהראו בצורה משכנעת שיש סיכון מוגבר בלקיחת גלולות למניעת הריון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה