מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גוש אדום בשדחלי23/01/2010
בוקר טוב.
אני בת 33 ואמא לשלושה ילדים. אתמול שמתי לב שיש לי בשד השמאלי גוש בצורה של גולה בצבע אדום ונפוח. הגוש מציק וכואב, מזכיר את כאבי הימים הראשונים של ההנקה בהם לא ניתן לגעת בשד..מיששתי לבדוק האם קיימים גושים נוספים אך לא מצאתי דבר.
האם להיות מודאגת?אלך להיבדק בקרוב אך בנתיים..
תודה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש אדום
ד''ר תניר אלוייס23/01/2010שלום חלי,
קשה מאוד לתת יעוץ בלילבדוק אותך , וחשוב לתגשי להיבדק בהקדם.
זה יכול להיות גוש דלקתי אם זה מאוד רגיש, אבל חשוב לבדוק כי לעיתים רחוקות גם גושים דלקתיים יכולים להיות בעייתיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היכן ניתן לקנות טמוקסי או נובולדקסכוש כוש21/01/2010
האם מישהי יודעת היכן ניתן לרכוש נובולדקס או טמוקסי לא טמוקסיפן שקונים בקופות חולים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טמוקסיפן
ד''ר תניר אלוייס23/01/2010בכל בית מרקחת ניתן לרכוש את התרופה...
אין שום הבדל בהרכב בן טמוקסיפן, טמוקסי ונולוודקס- זו בדיוק אותה תרופה רק עם שמות שונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח וטמוקסיפןכוש כוש21/01/2010
מטופלת בטמוקסיפן כשנתיים האם יש צורך להפסיק לקיחת טמוקסיפן לפני ניתוח שאני עומדת לעבור ?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא צריך
פרופסור ביאטריס עוזיאלי22/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- MASTLAGIAלימור20/01/2010
מזה כחודש וחצי אני מרגישה כאב בשד הימני. הכאב בא והולך ואני מרגישה אותו בעיקר במהלך היום כשאני יושבת. במהלך פעילות גופנית (ספורט/הליכה) אני לא מרגישה כלום. נבדקתי ע"י רופא הנשים שלי בדיקה פיזית, הוא זיהה שמקור הכאב הוא בעצם שגובלת בשד וכלל לא בשד/רקמת השד. הכאב הינו בד"כ בחלק האמצעי הימני (כאמור בתפר) של השד הימני. עליי לציין כי במהלך היום כשאני יושבת לעיתים יש לי גם קצת כאבים בחלק השמאלי העליון של השד הימני. למען הסר כל ספק וחשש הופניתי ע"י רופא הנשים שלי לבדיקה ע"י כירורג שד. נקבע לי תור לרופא לעוד כחודש וחצי.
יש לי מספר שאלות:
מה המשמעות של MASTALGIA? ומה הסיכויים של MASTALGIA להוביל לחלות בסרטן שד בגיל מאוחר יותר?
האם את/ה מכיר/ה מומחה/ית ברפואת שד באזור הצפון? אשמח לקבל שם של מומחה שאוכל להיבדק על ידו בימים הקרובים
בברכה
לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסטלגיה
ד''ר תניר אלוייס21/01/2010שלום לימור,
התרגום המילולי של מסטלגיה זה פשוט כאבים בשדיים - לא יותר ולא פחות.
אין שום סיכון מוגבר לפתח סרטן שד בעקבות כאבים.
לרשימת מומחים באזור מגוריך בדקי באתר האגודה למלחמה בסרטן או בקשי הפניה מרופא המשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב לכם!ירון19/01/2010
אמי עברה לפני שנתיים ניתוח להסרת גוש סרטני בגודל 5 מי"ל, והיא לא עברה כמוטרפיה אלה חצי שנה הקרנות, השאלה שלי היא שהיא סובלת מכדור שנותנים לה שניקרא ארומזין 25 מ"ג .
והיא כבר לפני שנה החליפה כבר כדור גם שעשה לה תופעות . אבל הכדור הזה ממש מזיק לה אם תופעות לוואי של כאבי עצמות,חוסר שינה, דיכאון,-וזה תופעות שרשומות באלון הכדור.
והרופא שלה אומר שאין יותר כדור אחר שמתאים לה מה אפשר לעשות היא צריכה לקחת עוד שנתיים? בתודה משושנה אמי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי עצמות
פרופסור ביאטריס עוזיאלי20/01/2010אני לא יודעת מה הכדורים אותם לקחה . אפשר לתת טמוקסיפן אם לא מצליחה לקבל מעכבי ארומטאזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בשדייםללל16/01/2010
אני בת 17.5 ויש לי כאבים בחלק החיצוני של השדיים, זאת אומרת החלק התחתון של השד והחלק שליד היד... ושמתי לב גם שהחזה נהייה קצת יותר קשה מבדרך כלל.. (אני לא אמורה לקבל מחזור) האם זה משהו נורמלי בגיל הזה או שזה חריג? (דרך אגב התפתחתי בגיל ממש מוקדם אני לא יודעת אם זה קשור לגדילה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
ד''ר תניר אלוייס17/01/2010שלום רב,
כאבים בשדיים הם תופעה שכיחה מאוד, והרבה פעמים מחמירים לפני הוסת ומוקלים אחרי.
אם הכאבים לא מוקלים תוך שבוע שבועיים כדאי לגשת להיבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן או לא ?יעל16/01/2010
לאחרונה גילו לי 3 גושים שניים בשד ימין בגוגל 2 ס"מ כל אחד ובשד שמאל גוש בגודל 4 ס"מ אשר גדלו בשנה האחרונה
עשו לי אולטרסאונד וממוגרפעה
מה הסיכויים לסרטן ? האם יש בדיקת דם שנקראת מרקר? המה היא מגלה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצאים לא ברורים
פרופסור ביאטריס עוזיאלי16/01/2010ומה אומרת הממוגרפיה והאולטרסאונד? בדיקת דם לא משמשת לאבחון גידול ראשוני בשד. מרקר לא יאבחן גידול במקרה כזה. אם יש חשש לגידול צריך לבצע ביופסיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בשמה של סבתינכדה מודאגת14/01/2010
לפני 3 שנים זוהה גוש בשד השמאלי, בביופסיה נמצא שמדובר במשהו ממש קטן, והרופא אמר "זה שום דבר". הצלקת שנותרה מהביופסיה נראית לעין ולעיתים מציקה לה.
לפני כמה חודשים התרחשה תופעה מוזרה שחזרה על עצמה שוב בחודשיים האחרונים פעמיים ולכן הדאגה-
באזור הצלקת של הביופסיה, מעט מעליה, נוצר שטף דם אדום-כחול, כמו שנוצר לאחר מכה, אך למעשה לא היתה כל חבלה חיצונית באזור.
סבתי אומרת שהרימה באותו השבוע חפץ ממש כבד ואחרי ההרמה הזו הופיע שטף הדם.
שטף דם נוסף הופיע שוב לפני חודשיים ושוב לפני כמה שבועות.
כל שטפי הדם שהופיעו נעלמו באיטיות וללא כל טיפול.
סבתי לחוצה ופוחדת לגשת לבדיקה ולכן הבטחתי שאברר עבורה מה זה כבר יכול להיות...
אשמח לתשובתכם המהירה
תודה מראש
הנכדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שטף דם?
ד''ר תניר אלוייס16/01/2010שלום רב,
התופעה שאת מתארת אינה תופעה רגילה,
הסיפור לא נשמע מדאיג אבל הייתי ממליצה בכל מקרה לגשת לבדיקה כולל ממוגרפיה חוזרת ובדיקת רופא - רק כדי לשלול בעייה שניתנת לטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה, אבל האם יכול להיות
נכדה מודאגת17/01/2010שזה בכלל לא קשור לשד? כי סבתא שלי אומרת שהיא מרגישה כאילו שריר שם נמתח... או שזה משהו שמגיע מהצלעות... יכול להיות דבר כזה?...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשטף דם
ד''ר תניר אלוייס17/01/2010יכול להיות,
אבל צריך לבדוק לראות במה בדיוק מדובר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש כואב בשדיסמין13/01/2010
שלום
אני בת 24. לפני כשלושה שבועות הרגשתי כאב נקודתי בשד ימין באזור התחתון. מצאתי שאני מרגישה גולה קטנה כואבת. תמיד הייתי רגילה לפני קבלת הווסת לכאב בשדיים אבל לא בצורה כזו. אני שבועיים לאחר הווסת והגולה והכאב עדיין נמצאים. כירורג השד חושב שאין לי מה לדאוג אבל שלח אותי לאולטרסאונד. לצערי הוא היה חסר סבלנות ולא הצלחתי לקבל ממנו הסברים מספקים. ברשותכן יש לי מספר שאלות:
1. מה זו ציסטה בשד והאם היא יכולה להתפתח לסרטני?
2. האם אני אצטרך להיות כל חיי במעקב?
3. האם ניתן להוציא את הגוש מהשד ואיך?
4. האם הכאב מתריע על משהו מסוכן?
מודה לכן מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה
ד''ר תניר אלוייס13/01/2010שלום יסמין,
ציסטה היא הצטברות של נוזל, ואין לה פוטנציאל להפוך לסרטן.
כל אישה צריכה להיות במעקב מתחילת שנות ה 30.
ציסטה פשוטה אין צורך להוציא, אלא אם היא מציקה - ואז אפשר פשוט לשאוב אותה בדיקור.
כאב בשד בד"כ אינו ביטוי לבעייה מסוכנת, אבל גוש בשד צריך לברר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך אדע?
יסמין15/01/2010איך אדע אם זו ציסטה? הרופא אומר לי שיכול להיות שזו ציסטה אבל בהפנייה לאולטרסאונד הוא רושם "חשש לגוש".
תודה
יסמין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאולטרסאונד יודע לזהות ציסטות מצויי
ד''ר תניר אלוייס16/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הופעת כתמים על השדיעל11/01/2010
לפתע שמתי לב שעל העטרות בשני השדיים שלי נוצרו כתמים קטנים בצבע חום כהה בתפזורת. הכתמים בעלי חספוס קל. אציין שאני כהת עור, לא מנומשת אבל עם מעט נמשים כהים בולטים באזור הצוואר וכן שילדתי לפני חמישה חודשים - איני בטוחה אם יש קשר.
אשמח אם תוכלו לתת לי אינדיקציה במה מדובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים
פרופסור ביאטריס עוזיאלי12/01/2010למרות שכנראה לא מדובר בשום דבר מדאיג ממליצה להבדק .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי טמוקסיפןdaliaggg10/01/2010
עברתי לפני חודש ניתוח להוצאת גוש סרטני משד שמאל. בעוד עשרה ימים אתחיל טיפול קרינתי, ללא צורך בכימותרפי. לפני שבוע התחלתי טיפול בטמוקסיפן. אני בת 49.5 עדיין מקבלת מחזור. השאלה שלי, בימים האחרונים אני בקושי מתפקדת. חולשה חזקה, בחילות, מיחושים בקיבה, סחרחורת, גלי חום, גלי קור, הזעה. חוסר אנרגיה, האם כל התופעות הנ"ל בגלל הטמוקסיפן? אם כן, מה אפשר לעשות כדי להקטין את התופעות או האם יש כדורים אחרים בעלי תופעות לוואי מופחתות? אודה לתשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טמוקסיפן
ד''ר תניר אלוייס11/01/2010שלום דליה,
ראשית יש להדגיש שפורום כזה אינו יכול להחליף התייעצות רשמית עם רופא מטפל, ובכל מקרה של תלונות יש לגשת להיבדק אצל רופא.
יכול להיות שהתופעות שאת מתארת קשורות לטמוקסיפן, ואם כן הן בד"כ מוקלות אחרי חודש - חודשיים,
אבל יכול להיות גם שיש בנוסף איזו מחלה ויראלית או הפרעה אחרת כלשהי, לכן חשוב לגשת להיבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה להסבר, בבקשה..אסנת08/01/2010
לפני כמה חודשים גיליתי שיוצא לי נוזל שקוף מהשדיים, הרופאה שלחה אותי לממוגרפיה ואולטראסאונד והתוצאות היו חיוביות, כלומר, הכל בסדר. בינתיים, התחיל לצאת לי נוזל חום משד ימין, עשיתי בדיקת גלטוגרפיה והתוצאה שאין חסימה בצינורות החלב, הרופאה לקחה דגימה מהנוזל אך אמרה שהתוצאות מאוד לא אמינות, וחושבת שבכל מקרה יצטרכו לנתח ולהוציא את צינור החלב, אינני יודעת מה זה יכול להיות, הרופאה הכירורגית שלי לא ממש אומרת לי, רק שולחת מבדיקה לבדיקה, אנא אימרו לי, מישהי יודעת מה זה יכול להעיד, הנוזל החום מהפטמה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד פרטים עליי
אסנת08/01/2010אני בת 40, יש לי ילדה בת 5 ואין לי במשפחה הסטוריה של סרטן השד..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרשה
ד''ר תניר אלוייס08/01/2010שלום אסנת,
מובן שאין אפשרות לתת ייעוץ פרטני בפורום כזה, אבל בעיקרון הפרשה דמית יכולה להעיד על גידול בתוך צינור החלב, בד"כ זהו גידול שפיר שנקרא פפילומה, ולמרות שצריך לנתח להוציא אותו - הוא אינו מסוכן.
לפעמים סתם התרחבות של צינורות החלב, מצב שנקרא אקטזיה דוקטלית, יכול לגרום להפרשה דמית. את המצב הזה אין צורך בעיקרון לנתח, אבל לפעמים אי אפשר לדעת בוודאות שזה אכן כל מה שיש מבלי להוציא את האזור הנגוע לשלוח לבדיקה.
באופן כללי - אם את לא מרגישה שאת מקבלת מענה לשאלותייך פני לקבל חוות דעת נוספת רשמית, ולא בהתייעצות אינטרנטית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך
אסנת08/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת גידול בשדאתי07/01/2010
דר' שלום
שמעתי על בדיקה חדשה של הגידול בזמן הניתוח בשביל למנוע עוד ניתוח. תוכל בבקשה להסביר איך איך היא עובדת ואם לכל הגידולים בשד היא מתאימה
תודה מראש
אתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
ד''ר תניר אלוייס07/01/2010שלום אתי,
אני מניחה שאת מתכוונת למכשיר ה margin probe, שמשתמשים בו במהלך הניתוח כדי לזהות מעורבות של השוליים של הגוש שמוצא בניתוח.
למיטב ידיעתי המכשיר כרגע בשימוש במספר קטן של מרכזים , אך רוב הכירורגים שעוסקים בכירורגית שד בארץ מכירים את המכשיר.
מתאים בעיקרון לנשים שעוברות ניתוח משמר שד, לא קשור לסוג הגידול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטות לימפה נגועות ובדיקה: Oncotypבת מודאגת06/01/2010
שלום רב!
יש לי שאלה:
כשבלוטות לימפה נגועות, גילו את זה בזמן ניתוח משמר שד,
האם יש איזה סיבה שמונעת בדיקה אונקוטייף?
אז איזה בדיקות כן עושים לגוש שיצא החוצה?
הרבה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אונקוטייפ ובלוטות
ד''ר תניר אלוייס07/01/2010שלום רב,
בדיקת אונקוטייפ פחות נבדקה ופחות מקובלת כאשר יש מעורבות של הבלוטות, אך אם יש רק 1-3 בלוטות נגועות אפשר כנראה להיעזר בבדיקה לפעמים בהחלטה לגבי הצורך בכימוטרפיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפתולוגיה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי08/01/2010ברצוני להוסיף על התשובה שנתנה שותפתי לפורום , כל הניתוחים עוברים בדיקה פתולוגית מאד מדוקדקת האונקוטייפ רק מוסיף מימד נוסף לשיקול הקליני מתוך התשובה הפתולוגית , חשוב להבין זאת . עיקר המידע על אופי הגידול ומדדים פתולוגיים שונים מתקבלים בבדיקה הפתולוגית המתבצעת לאחר הניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצא מדריג באולטראסאונדיעל06/01/2010
שלום,
רופאת הנשים שלי שלחה אותי לאולטראסאונד שד כדי "להרגיע אותי" ורשמה אבחנה של limpocystic breast.
עשיתי אולטראסאונד וגילו לי "גוש סולידי בקוטר 8 מ"מ, ממוקם ברביע חיצוני עליון. הגוש ממוקם בשעה 2, מרחק 5 ס"מ מהפטמה. מראה שפיר. אקסילה תקינה".
רופאת הרדיולוגיה קראה לי והסבירה לי שהגוש הזה מאוד שכיח בנשים בגילי (גיל 30) ושהיא ממליצה לחזור לאולטראסאונד עוד חצי שנה. אמרתי לה שאני מנסה כעת להיכנס להריון אז היא אמרה שעדיף שנעשה ביופסיה לפי שאני נכנסת להריון.
יש לי כמה שאלות ואודה מאוד על תשובתך:
1. האם זה נכון שגושים כאלה שכיחים בבנות גילי (30)?
2. האם יש צורך לבצע גם ממוגרפיה בשלב זה?
3. האם לא עדיף תמיד פשוט להוציא את הגוש במקום לעקוב אחריו במשך שנים?
4. הרדיולוגית אמרה לי שאם זה באמת מה שהיא חושבת שזה, אז זה לא גוש שיכול להפוך לסרטני. האם ישנם גושים שניתן בוודאות לאבחן אותם כ"אין סיכוי שיהפכו לסרטניים"?
5. קראתי קצת באינטרנט, וראיתי שנשים קיבלו תוצאות יותר מפורטות של האולטראסאונד, למשל ש"הגוש מוגדר היטב", אצלי זה לא כתוב. האם לבקש שיעשו לי שוב?
6. הרדיולוגית אמרה שהיא עושה את הביופסיה - האם לא עדיף שכירורג יעשה?
7. הרדיולוגית אמרה שהיא לוקחת ביופסיה מהעור, ולא חותכת אותי. האם זה הגיוני? היא אמרה שאי אפשר לחוש את הגוש ביד, אז אני משערת שהוא עמוק?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצא
ד''ר תניר אלוייס08/01/2010שלום יעל,
על פי התיאור אני מניחה שמצאו אצלך משהו שנקרא פיברואדנומה.
מובן שאיני יכולה לייעץ לך מבלי שראיתי אותך וא תתשוובת הבדיקות, אבל בעיקרון אם זו אכן פיברואדנומה אז זה אכן גוש שכיח בנשים צעירות,
אין צורך לבצע ממוגרפיה בנשים בסיכון רגיל מתחת לגיל 40 אם אין ממצא חשוד
מכיון שפיברואדנומות יכולות גם להיעלם - אין צורך לרוץ להוציא אותן בניתוח
פיברואדנומות אינן הופכות סרטניות
לא ראיתי את תשובת הואלטרסאונד אז אני לא יכולה לקבוע אם צריך לחזור על הבדיקה, קרוב לוודאי שלא
אם זה גוש שאי אפשר למשש מי שעושה את הביופסיה זה אכן הרדיולוגי כי צריך הנחייה של אולטרסאונד כדי לבצע את הבדיקה
הביופסיה מתבצעת בניקורת דרך העור בחתך זעיר,
והעובדה שאי אפשר למשש אותו יכולה להיות בגלל שהוא עמוק, או בגלל שהוא קטן, או בגלל שרקמת השד מסביב מסתירה אותו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)