מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התייעצות לפני ניתוח!!!!!גלי26/11/2009
שלום דר
אני בת 32 ונמצאת לפני ניתוח והבנתי שהפרוצדורה היא :
במהלך הניתוח מוצאים את בלוטת הזקיף ובודקים אם היא "נקיה" במידה ולא ממשיכים להוציא את בלוטות הלימפה כאשר מס' הבלוטות שיוצאו תלוי במבנה הגיאומטרי ובמצבן "נקיות או לא"
במידה ומתברר בבדיקה הראשונית במהלך הניתוח שבלוטת הזקיף נקייה המנתח אמר שהוא ממשיך להוציא עוד מספר בלוטות לימפה לבדיקה כי במקרים רבים לאחר בדיקה קפדנית יותר לחר הניתוח מסתבר שבלוטת הזקיף לא בדיוק הייתה "נקייה" ולכן זה בשביל למנוע ניתוח נוסף.
אפשרות שניה היא במידה ובלוטת הזקיף נקייה לסיים את הניתוח ללא הוצאה של בלוטות לימפה נוספות ולהמתין לבדיקה הסופית ובמידת הצורך לחזור לניתוח נוסף
שאלות:
1. האם התהליך שתארתי מדיוק?
2. מה המשמעות של הסרת בלוטות הלימפה לגבי איכות ואורח החיים ?
3. מה הסיכון בחזרה לניתוח נוסף כי אני אני לא ממש רוצה שיסרו בלוטות לימפה שלא לצרוך עקב הסיבוכים העללוים להיגרם.
4. מה את היית ממליצה לעשות ?
5. האם ידוע אחוז המקרים בהם היה צורך לניתוח חוזר לאחר הגעת התוצאות המדויקות ?
6. כמה זמן לוקח לבדוק בדיקה קפדנית את בלוטת הזקיף ? והאם לא ניתן לעשות זאת לפני הניתוח ? אולי עי ביופסיה ?
אני ממש מתנצלת על מתקפת השאלות אך אני ממש זקוקה לעצה נוספת בעניין
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות
ד''ר תניר אלוייס26/11/2009שלום גלית,
ראשית - אי אפשר בשום פנים ואופן לתת ייעוץ פרטני דרך פורום כזה, ואל תקבלי ייעוץ מאף רופא שלא בדק אותך וראה את תוצאות הבידקות.
באופן עקרוני - מבחינת הפרוצדורה - לא מקובל להוציא עוד בלוטות אם בלוטת הזקיף נקייה בבדיקה הראשונית. באחוז הקטן (כ 15%) של המקרים בהם התשובה הראשונית מתבררת כשגוייה מקובל לחזור לנתח ולנקות את בית השחי כמו שצריך, ולא רק להוציא עוד כמה בלוטות.
כריתה של בלוטות הזקיף בלבד אינה משפיעה על תפקוד היד או על איכות החיים,
אם יש צורך בכריתה מלאה של בלוטות בית השחי צריך להקפיד לשמור על היד למנוע התנפחות, הדרכה מסודרת תקבלי במידה ואכן תתבצע כרתה מלאה של הבלוטות. ומעבר לקצת יותר כאבים בתקופה הראשונה אחי הניתוח אין בד"כ השפעה משמעותית על איכות החיים.
הבדיקה המלאה של בלוטת הזקיף אורכת כשבוע או שבועיים,
והדרך החיחידה לבדוק אותה היא להוציא אותה כמו שמתבצע בניתוח.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איפה אפשר לעשות אולטרה סאונד באופןמירי26/11/2009
בבדיקה תרמוגרפית אצלי נמצא מוקד קטן וחשוד, אותו לא רואים בממוגרפיה. המפענח מארצות הברית המליץ לבדוק את המוקד באולטרא סאונד, המכוון למוקד, ורופא המטפל שלי אומר שזה שתויות ולא מפנה אותי לבדיקה. איפה אפשר לעשות אולטרה סאונד באופן פרטי באזור המרכז? חשוב לציין שאני בת 41 ובמשפחה הייה מקרה של סרטן השד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטרסאונד
ד''ר תניר אלוייס26/11/2009שלום מירי,
אני מניחה שבכל מכון אפשר לעשות אולטרסאונד ולשלם באופן פרטי,
לרשימת המכונים בדקי באתר האגודה למלחמה בסרטן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות ממוגרפיההדס24/11/2009
שלום
בצעתי ממוגרפיה ורציתי לדעת למה הכוונה שהם רשמו בשד ימין BIRADS2 ממצא שפיר.
ולמטה רשום ללא שינוי בהשוואה לצילומים קודמים.
מה עלי לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממוגרפיה
ד''ר תניר אלוייס24/11/2009שלום הדס,
BIRADS 2 משמעו ממצא בשד שאינו חשוד כלל.
אם זה לא השתנה מבדיקה קודמת זה רק מחזק את הסברה שמדובר בממצא שפיר, ואין צורך לעשות שום דבר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, עכשיו אני רגועה.
הדס25/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התגלה בביופסיה IDCגלי23/11/2009
שלום דר
אני בת 33 אובחן גידול של כ -3 ס"מ ובביופסיה IDC כעת נמצאת לפני ניתוח כריתה
בבדיקות דם יצא שהמרקרים לגידול בטווח הנורמה
CA125 - 30
CA 15-3 - 28.9
CA 19-9 - 27.2
CEA- 1.1
האם זה הגיוני? מה זה אומר על שלב הגידול ?
הבנתי שחלק מבדיקת יעילות הטיפול הכימו נמדד עי ירידה בערכים הנ"ל מה זה אומר שכבר עכשיו הם תקינים ללא כימוטרפיה ?
אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר IDC
ד''ר תניר אלוייס24/11/2009שלום אירית,
מרקרים הם בדרך כלל תקינים במחלה ממוקמת , ואין לזה משמעות מיוחדת בשל שלך.
מרקרים משמשים למעקב כאזר הם גבוהים - וזה בבד"כ במחלה גרורתית.
הטיפול הכימוטרפי שניתן אחרי ניתוח הוא טיפול מניעתי, ואין מדדים שאפשר לעקוב אחריהם מבחינת התגובה לכימוטרפיה במקרים של טיפול משלים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- biardas 5מירית22/11/2009
עברתי ביופסיה במחט עבה ביום שני אחר הצהריים 16.11 לאחר שבאולטרא סאונד התגלה גוש בשעה 0900 בגודל 4 מ"מ שהוגדר כגוד סולידי ,כמו כן נרשם birdas 5 , האם האבחנה הנ"ל היא אבחנה מדויקת האם זה אומר בבירור שהגוש סרטני, עדיין אין תשובת ביופסיה ואני חרדה.האם יכולה להיות אבחנה כזו גם כשהגידול הוא שפיר?.
האם זה זמן סביר שאין עדיין תשובה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר BIRADS
ד''ר תניר אלוייס25/11/2009שלום מירית,
BIRADS 5 אומר שזה חשוד, אבל רק הביופסיה יכולה לאשר או לשלול את האבחנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ונוזלים לאחר ניתוחבלה21/11/2009
שלום רב!
לפני כחודש עברתי ניתוח להסרת גידול סרטני.אחרי שבוע הצטברו מיים/סרומה/והוציאו לי 4 מזרקים עם הנוזלים.היתה תקופה שהכל התחיל להסתדר/הכאבים עברו והיו פחות נוזלים/
אני כבר חודש אחרי ניתוח ועדיין יש לי נוזלים וכאבים סבירים.האם זה מצב"נורמלי"?תוך כמה זמן הנוזלים צריכים להספג? מה התקופה המקסימלית?
האם ניתן לעשות הקרנות במצב כזה?בתודה מראש על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נ וזלים
ד''ר תניר אלוייס21/11/2009שלום בלה,
זה לגמרי לר נדיר שמצטברים נוזלים אחרי ניתוח כזה, והרבה פעמים צריך לחזור על השאיבה יותר מפעם אחת. כמות כלשהי של נוזל יכולה להישאר גם שנים, אבל זה לא אמור לכאוב או להפריע מעבר לחודשים הראשונים.
עדיין יכול להתפתח זיהום, לכן אם יש לך כאבים כדאי לפנות להיבדק אצל הרופא המנתח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים ונוזלים
בלה22/11/2009תודה רבה על התגובה!
המנתח שלי לא מייחס חשיבות רבה לכאבים הללו וממליץ לקחת משכך כאבים.
האם יש טעם לעשות בדיקות כדי לבדוק שלא מדובר בזיהום? (בדיקות דם יכולות לגלות משהו?)
בתשובתך לא התייחסת להקרנות במצב זה.. האם יש הגבלות?
תודה,
בלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולרונה20/11/2009
אני לאחר לפקטומי שד שמאל גבולות נקיים ממ IDC 3 ו ממ DCIS 13 ללא ממצא בבלוטות הלימפה.
בביופסיה HER2 +3 לאחר בדיקת FISH חיובית חזק.
עוד לא הגיעו תשובות בפתולגיה להורמונים/ רצפטורים מהגוש עצמו.
רציתי לדעת מהו הטיפול העתידי ?
האם כימו ? האם ביולוגי - הרצפטין ? האם הקרנות בלבד ?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ס
רונה20/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול
פרופסור ביאטריס עוזיאלי21/11/2009לא יודעת עליך הרבה, התשובה שלי מסתמכת רק על תשובת הHER אם חיובי הטיפול המומלץ בדרך כלל כימותרפיה עם הרצפטין .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ביד לאחר למפקטומירונה19/11/2009
שלום
לפני 10 ימים עברתי ניתוח להסרת גוש + בלוטה (תוצאות כבר חזרו וה גבולות נקיים ובלוטות נקיות)
עשיתי את תרגילי הפזיותרפייה ובסהכ הכל מרגיש בסדר אבל
לאחר מספר ימים החל כאב ביד עצמה שמרגיש כאילו נתפס שם שריר, כואב במתיחה צידית של היד
האם יש מקום לחשש? או שזה הגיוני ויעבור עם הזמן והתרגילים...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המתיחה מתחילה מבית השחי ולאורך היד.
רונה19/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים
ד''ר תניר אלוייס19/11/2009שלום רונה,
קשה לתת ייעוץ פרטני דרך האינטרנט - אני מציעה שתפני לרופא המנתח להיבדק לוודא שהכל כשורה.
בעיקרון סיבוכים משמעותיים בניתוח כזה הם נדירים , אבל תמיד כאשר יש משהו חריג כדאי לבדוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גידול גדולחוששת18/11/2009
האם י ש מצבים של גידולים גדולים 3 סמ ויותר שלא שולחים גרורות.?תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התשובה היא כן
פרופסור ביאטריס עוזיאלי18/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאים אטפייםלאה18/11/2009
בגוש שנמצא בבית השחי נמצאו בבדיקת FNA תאים אטפיים עלי להתאשפז לצורך ביופסיה במידה ויימצאו תאים אטפיים מה זה אומר? טיפולים וכו'? לפני כ10 שנים חליתי בסרטן שד וקיבלתי טיפולים כימוטרפיים והקרנות.
תודה על התשובה
לאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאים אטיפיים
ד''ר תניר אלוייס18/11/2009שלום לאה,
תאים אטיפיים פירושו תאים לא טיפוסיים.
תאים אטיפיים יכולים להעיד על קיומו של גידול סרטני, אבל יכולים להופיע גם במצבים דלקתיים מסויימים.
אני מניחה שמטרת הביופסיה היא לבדוק אם הגוש הוא סרטני או לא.
במידה וימצאו שמדובר בסרטן - ייתכן שיהיה צורך בטיפולים משלימים, אבל אי אפשר לקבוע את טיבם ואת היקפם בלי לדעת עוד הרבה מאוד פרטים.
אם בביופסיה יתברר שלא מדובר בסרטן - אז אני מניחה שלא יהיה צורך בטיפולים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- HER2רונה18/11/2009
נמצאו לי DCIS ו - IDC בשני מקומות שונים בשד.
בביופסיה הראשונית נתגלה ביטוי יתר של HER 2 ובדיקת FISH אושש הממצא (10).
האם יתכן שוני בביטוי HER2 בין שני מוקדים שונים האחד ב IDC והשני בDCIS ?
אני אחרי לפקטומי, ובבירור ראשוני גם ה IDC וגם ה DCIS הוצאו במלואם (גבולות נקיים) ללא תאי גידול בבלוטת הלימפה (כולל זקיף).
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר HER2
פרופסור ביאטריס עוזיאלי18/11/2009גידול חודרני וגידול שאינו חודרני אינם מבטאים בהכרח אותם רצפטורים . גם שני גידולים נפרדים בשד יכולים להיות בעלי מאפינים שונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביופסיה - תוצאהמירית17/11/2009
עברתי אתמול ביופסיה לאחר שבממוגרפיה ואולטרא סאונד התגלה גוש של 4 מ"מ חשוד מאוד לשאת , כך נאמר בהפניה לביופסיה , נאמר לי כעת לחכות 10 ימים עד לתוצאה , האם יש משהו שניתן לעשות עד אז , האם גידול בגודל כזה מסוכן , מה עושים אם אכן הוא ממאיר? יש לי פגישה עם הכירורגית שלי רק עוד 10 ימים , אני מבוהלת והיסטרית מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביופסיה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי17/11/2009אני בהחלט מבינה את הלחץ בו את נתונה, לצערי אין מה לעשות צריך להמתין לתשובה. בלי לדעת את תשובת הביופסיה אין מקום לעשות דבר. הממצא קטן וגם אם הממצא אכן גידולי סיכויי ההבראה מצוינים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת לימפה בתוך השדמאיה לביד17/11/2009
שלום,
אימי,בת 64, אובחנה כחולה בסרטן שד פולשני-ללא שום היסטוריה משפחתית קודמת. נאמר לנו שהגילוי נעשה בשלבים בהחלט מוקדמים ושהיא בדרגה 1 של המחלה.
היא עברה ניתוח לאיתור בלוטת הזקיף+כריתת הגידולים( שניים במספר- אחד בגודל של 1.3 ס"מ ואחד בגודל של פחות מס"מ). בממצאים הפתולוגיים עלה כי 4 בלוטות הזקיף שהוצאו נקיות כולן מסרטן וכי שני הגידולים הוצאו עם שוליים נקיים. אבל היה ממצא נוסף: התגלתה בפתולוגיה בלוטת לימפה שממוקמת בתוך השד- והיא נגועה בסרטן.(נמצאו 2 בלוטות כאלה,אחת נגועה והשניה לא).
הממצא הזה בלבל אותנו מאד והוא לא ממש ברור לנו- מה פישרה של בלוטת לימפה הממוקמת בתוך השד, והאם הימצאות של סרטן בבלוטה כזו מעידה על התחלה של התפשטות הסרטן? האם יכולת הסרטן להתפשט דרך הבלוטה שממוקמת בתוך השד זהה ליכולת ההתפשטות דרך בלוטות בית השחי(שכמו שאמרתי-יצאו נקיות לגמרי?). האם זהו ממצא מדאיג.
כמו כן-אנחנו נפגשים עם אונקולוג לראשונה בשבוע הבא, אבל עד אז הייתי שמחה לדעת מה שיטת הטיפול המומלצת במיקרה כזה? ניתוח נוסף להוצאת חלק נוסף מהשד או שמא הקרנות ממוקדות?
הכירוג טוען שהפרוגנוזה עדיין 90% לצאת מזה וכי זה לא נקרא סרטן מופשט.
אשמח לתשובתכם בהקדם.
תודה רבה,
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטה בשד
פרופסור ביאטריס עוזיאלי17/11/2009המצב כפי שאת מתארת אכן לא שכיח אך קיים . הבלוטה בשד הינה בלוטת לימפה לכל הדעות כמו כל בלוטה אחרת . יתכן והיא היתה המנקזת הראשונה של הגידול . הגידול לא מפושט אך ישנו בבלוטה . אין צורך לכרות יותר את מצינת כי השולים נקיים . מאחר ואיני יודעת פרמטרים אחרים של הגידול איני יכולה לכוון לטיפול . תזדקק לטיפולים משלימים אותם יסביר האונקולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלבול והכוונהלבה17/11/2009
שלום
אני בת 36. לפני כחודשיים ילדתי את בתי הרביעית. לאחר הלידה (מס' ימים) גיליתי גוש בשד שמאל. כמו כן יש לי תחושה של משהו מציק (ומוצק) בבית שחי (ממש קרוב לשד) הימני. פניתי לכירורג והוא הפנה אותי לאולטרסאונד, להלן התוצאות: (תאריך הבדיקה: 14/10/09) הרופאה כתבה הערה:"הנבדקת מיניקה, שתי השדיים עם מבנה בלוטי צפוף המוריד מרגישות הבדיקה".
שד ימין: לא נצפו ציסטות, לא נצפו גושים מוצקים
בית שח"י-במ"פ
בזנב השד הודגמה בלוטת לימפה בגודל כ 1.8 ס"מ , מרקם שמור ללא היפרמיה בדופלר צבע.
שד שמאל : בשעה 9 הודגמה ציסטה בגודל כ 0.8 ס"מ.
במיקום הממצא הקליני הודגם תהליך אקוגני מוגדר יחסית היטב בגודל כ 2.3 ס"מ, ללא היפרמיה בדופלר צבע, ייתכן גוש חלב.
בית שחי- במ"פ.
כשחזרתי לרופא הכירורג הוא אמר לי שאין לי כל סיבה לחשש או דאגה: "לכי ותהני מהילדה שלך" (ציטוט)
אני מבינה את משמעות התוצאות אולם אני מרגישה שהרופא קצת "חיפף". זו רק תחושת בטן כללית שיש לי, הנובעת מכמה סיבות:
1. בבדיקת האולטרסאונד הרופאה לא מצאה דבר בבית שחי ימין ורק לאחר שאמרתי לה על תחושת האי נוחות היא מצאה את בלוטת הלימפה המוגדלת בזנב השד (טוב, זה לא קשור לכירורג אלא לרנטגנולוגית)
2. השדיים שלי ממש ענקיים (מידה DD או E) והרופאה הרנטגנולוגית אמרה לי וגם כתבה כי הצפיפיות שלהן מורידה מרגישות הבדיקה
3. מה עם בלוטת הלימפה המוגדלת? אין צורך לעשות לפחות מעקב ולראות אם יש שינוי בגודל?
4. אני מרגישה את אותה תחושת אי נוחות גם בשד שמאל אם כי תרמה מופחתת מאוד.
5. הרנטגנולוגית כתבה שייתכן גוש חלב - האם ייתכן למרות שלא חוויתי שום גודש? והייתי ממש ימים ספורים לאחר לידה כשגיליתי את הגוש, איך ייתכן בהנחה שזהו גוש חלב שהוא כה גדול כבר לאחר לידה?
6. נכון להיום (חודש אחרי) אני חושבת שהגוש המקורי שלי גדל מעט, כמובן שזו רק תחושה סובייקטיבית וייתכן שהפחד שלי משפיע
7. בלי קשר (או אולי עם?) לפני כשבוע-שבועיים היה לי מעט דם בשתן בניגוב. כדי לוודא אם זה אכן בשתן, שטפתי את עצמי, שמתי טמפון ובשתן הבא שוב היה לי מעט דם (מעט, רק כמה טיפות)- מה עלי לעשות בקשר לזה?
ובכן- בסך הכל- אני חשה "חוסר רצינות" מצד הרופא הכירורג. אני חלילה לא רוצה לפספס שום דבר אם יש מה לפספס.
האם יש צורך לעשות בדיקות אחרות? אני יודעת שממוגרפיה למשל לא תעזור לי כלל בגלל המבנה של השדיים שלי וגילי הצעיר יחסית....
תודה רבה עבור התשובה- דבר אחד בטוח: קטרזיס עשיתי כאן...:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי17/11/2009בהחלט עשית קטארזיס. בדרך כלל סרטן לא כואב , לא מופיע באופן פתאומי ולא גורם לאי נוחות , לעומת זאת הנקה יכולה לגרום לכל הדברים האמורים . הרופא ממש לא חיפף אותך אלא שלח אותך לברור והדמיה אולם התשובה מראה על ממצאים לא ספציפיים המתאימים . גוש אקוגני באולטרסאונד אינו בעיתי אולם כמובן ללא התמונות לא ניתן להגיד דבר. לגבי מעקב אם אי הנוחות תמשיך תבדקי כמובן שוב , על פניו לא נראה כי מדובר על גידול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצה למניקה
מישהי שהבריאה22/11/2009שלום,
דבר ראשון ברצוני לציין שאינני רופאה, ולכן התשובה הרפואית אינה אומרת לי הרבה.
אין בכוונתי להבהילך, ואם הגורמים הרפואיים אומרים שהכל תקין, אז נראה לי שכך הדבר.
אני סבלתי מדלקות רבות וציסטות בשתי השדיים בזמן ההנקה, אשר גורמים לתחושה מאד לא נעימה, כפי שאת מציינת. עם סיום ההנקה הרגשתי גוש נוקשה בצד שמאל ולאחר בירור עם כירורג שד, אשר אמר שזה שום דבר, הלכתי לכירורג שד נוסף שזיהה סרטן שד.
ציינתי זאת בפני יועצת ההנקה והיא אמרה לי שאין קורלציה בין דלקות/ציסטות בשד, אך מי שיש לה סרטן בתעלות החלב סובלת יותר מדלקות.
לעניות דעתי, קשה יותר לזהות סרטן בזמן הנקה, משום שהשד גדוש. עצתי לך, לכי לחוות דעת נוספת אצל כירורג שד טוב ובקשי ממנו להבדק ולבאר לך את התשובה על מנת שתוכלי לישון בשקט.
רפואה שלמה ובהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צורך בביופסיהאביבית מחיפה16/11/2009
המשך לשאלה - באם יש צורך בביופסיה האם יש צורך דחוף או שאפשרי לדחות בשבוע ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר לדחות
פרופסור ביאטריס עוזיאלי17/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)