מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ממצא של הסתיידויותנורית ש01/12/2013
שלום רב,
אני בת 56, בבדיקת הממוגרפיה האחרונה שלי נמצאו הסתיידויות עדינות וגסות מרובות- רושם: מראה שפיר.. נשלחתי לבדיקת אולטרסאונד בעוד כחודשיים, האם רצוי להקדים את הבדיקה- מה משמעות הסתיידויות שכאלו,
ברצוני לציין שיש לי סקרלורדרמה מוגבלת (קרסט),- (מחלה מאד מינורית ולא פעילה- בסה"כ אני בריאה לחלוטין), שמאופיינת בהסתיידויות (לא שאני יודעת על הסתיידויות בשד במחלה זו), האם יתכן שיש קשר, ובכלל מה משמעות ההסתיידויות לעתיד, ???
אודה לתשובתכם
בברכה נורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצא של הסתיידויות - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי05/12/2013הסתידויות אין להם ממש משמעות אם הן שפירות גסות הן שפירות לא יודעת מה משמעות העדינות במקרה שלך , אין דרך אחרת לאבחן אלא לעשות אולטרסאונד ואם יהיה צורך ביופסיה. הייתי משתדלת לברר קודם, למרות שהסיכוי שמדובר בגידול קלוש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- dcisli01/12/2013
אני לקראת ניתוח לנקות/להוציא את ההסתידויות,ולאחר מכן הקרנות במשך לושה שבועות מידי יום.
האם אני מאופינת כחולה בסרטן השד?
אני יודעת שהסרטן שיש לי לא פולשני ושאני לא ברמת סיכון .
אך בכל זאת התהליך לא סימפטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר dcis - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי05/12/2013אכן זהו גידול בשלב 0 . ההגדרות כן או לא חולת סרטן לא ממש חשובות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסתייידויות עדינותאביבית30/11/2013
שלום.אני בת 46 .בבדיקת ממוגרפיה ראשונה לפני שנתיים נצפו הסתיידויות עדינות מעטות.הרופא אמר להמתין שנה לביקורת מכיוון שיתכן שהן שאריות מניתוח הקטנה שעברתי בגיל 22 .שנה אחרי בבדיקת ממוגרפיה נוספת לא נרשמה בתוצאה התייחסות להסתיידויות כלל.אני מניחה שבגלל שנעלמו... בלב רגוע המשכתי הלאה. לאחרונה חשתי בגוש די גדול בחלקו העליון של שד ימין.בבדיקה אצל הכירורג הוא אמר שזה כלום.התעקשתי קצת והוא הפנה אותי לאולטרסאונד שדיים.שאעשה בקרוב. שאלתי ששכחתי לשאול אותו : האם ההסתיידויות שישבו שם למעלה מ20 שנה נעלמו באמת לבד? האם יתכן ? כיצד אוכל להירגע באופן מלא ? עליי לציין שאימי ואחות אימי חלו במחלה ולשמחתנו נרפאו.דודתי עברה כריתה מלאה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסתייידויות עדינות - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי05/12/2013הסתידויות יכולות להעלם , כמובן שאיני יודעת אם נעלמו או היו חסרות חשיבות ולכן לא צינו אותם. לנושא הזה לא ממש יש חשיבות כרגע , צריך לברר מה הגוש שעליו את מדברת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש מתחת לבית השחיסיגלית29/11/2013
שלום, בת 27 בריאה בד"כ. סובלת מהפלות חוזרות מסיבה בלתי מוסברת בשנה האחרונה.
לפני כשבועיים קיבלתי עירוי IVIG כטיפול מניעתי להפלות, אין היסטוריה של סרטן מקרבה ראשונה. לפני כשבוע זיהיתי גוש מתחת לבית השחי קרוב לשכם. בתחושה של מישוש מרגיש כ 3 סנטימטר, אינו כואב/מגרד.
עשיתי ספירת דם והכל היה תקין למעט WBC עם ערכים של 3.64 (ייתכן בגלל העירוי) כל השאר היה תקין.
1. למי עליי לפנות על מנת לבחון את הגוש.
2. האם עליי להתחיל לדאוג?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש מתחת לבית השחי - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי05/12/2013אם יש גוש גשי לבדיקה לכירורג , לא ממליצה לדאוג אבל ממליצה לברר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרבות ובחילותהמודאג24/11/2013
שלום ד"ר האם צרבות ובחילות יכולות להעיד שהמחלה מפתחת משהו בגוף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרבות ובחילות - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי05/12/2013צרבת אינה אינדיקציה למחלת סרטן, השאלה לא ברורה. האם יש לך מחלה סרטן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מומיורווית12/11/2013
שלוום,
אמא שלי חלטה בסרטן השד היום היא בריאה .
לאחרונה נפלה ושברה את הכתף .במליצו לה להשתמש במומיו .
האים מותר לה להשתמש או שלחולי סרטן אסור .
בתודה
רווית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מומיו - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי13/11/2013לצערי אין לי מושג מה זה מומיו, אין לי אינפורמציה על החלה של אמך , רצוי שתתיעצו עם הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח?עינב09/11/2013
שלום רב אני בת 36 ללא היסטוריה של סרטן השד במשפחתי למיטב ידעתי(לא בקשר עם אימי ומשפחתה המורחבת).
לפניי כחודשיים הרגשתי גוש קטן בשד ימין הופנתי לכירוג והוא הפנה אותי לאולטרה-סאונד תוצאות האולטרה-סאונד:בשעה 11 ,סמוך לפטמה, הודגם מבנה היפואקואי,מוגדר, יתכן גוש סולידי או oil cyct בגודל 0.5 ס"מ בית שחי תקין birads 3 . המלצה לביופסיה או מעקב 4 חודשים לממצא. חזרתי לכירוג עם התוצאות והוא המליץ על ניתוח להוצאת כל הגוש.שאלתי האם זה הכרחי? האם לא מספיק ביופסיה? והאם תוצאות הביופסיה יצאו תקינות מה הפרצדורה לאחר מכן? האם יהיה לי ממה לחשוש האם הגוש יוכל להפוך לסרטני עם הזמן? תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח? - תגובה
ד``ר עינת כרמון10/11/2013הרדיולוג שבצע/ פענח את הUS התרשם מממצא שהינו קרוב לודאי שפיר והמלצותיו בהתאם.
איני יודעת מה עמד מאחורי המלצתו של הכירורג להוציא את הגוש במקרה הפרטי שלך, ועל כן קשה לי להמליץ אחרת.
מציעה לדון עם הכירורג שבדק אותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלתי
עינב10/11/2013תודה על התשובה.במידה ואני לא הוציא את הגוש ישנה אפשרות שהוא יתפתח להיות סרטני עם הזמן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלתי - תגובה
ד``ר עינת כרמון13/11/2013כדי להגיע להחלטות, מה צריך
לעשות ולמה יכול להתפתח צריך לדעת במה מדובר. אם יש גוש סולידי חדש מציעה לקחת ביופסיה ולהתקדם בהתאם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טמוקסיפן לעומת מעכבי ארומטאזשיר07/11/2013
האם הטמוקסיפן נחשב לטיפול יעיל יותר בגרורות ממעכבי ארומטאז?
האם יש הבדל ביעילות בין 2 קבוצות התרופות האלה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טמוקסיפן לעומת מעכבי ארומטאז - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי13/11/2013לא יותר ולא פחות , תלוי בגיל החולה ומה היו התרופות אותן קיבלה קודם . גם טמוקסיפן וגם מעכבי ארומטאז פעילים אך לא תמיד ולא בכל מקרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה מעיד על גרורות חדשות?המודאג06/11/2013
אישתי עם סרטן שד גרורתי בעצמות ובשבוע וחצי האחרונים היא עם כאבי תופת בגב ובסקפולה הימנית ששם יש גרורה מטופלת בפמרה יש לה פטסיטי בעוד שבוע אבל אנו משתגעים מלחץ האם יש מצב שזה מעיד על התפשטות וגם יש לה כאבים מתחת לצלעות בבקשה תשובה ותודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זה מעיד על גרורות חדשות? - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי13/11/2013מאחר ויש סי.טי. בקרוב תדעו תשובות אמיתיות ולא ניחוש שלי שטוב כמו ניחוש שלכם . אבל לצערי אם כאב מתגבר זה לרוב מעיד על פעילות מחלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גידולעדי05/11/2013
בת 33 ברקע אנמיה , תלסמיה מינור ושחפת ריאתית פסגת הריאה השמאלית שטופלה לפני 6 שנים(מעקבים מאז תקינים). מזה כמה חודשים תחושת כאב עמום בזרוע שמאל ובשד השמאלי- כמו מעין לחץ/כבדות ורגישות באיזור.
בדיקת אורתופד תקינה לדבריו(צילום כתף גם יצא תקין). לפני כשלושה חודשים (בלי קשר לכאב) בוצע לי צילום חזה שיצא תקין והראה גרנולומה מסויידת בריאה השמאלית(מוקד השחפת)ללא שינוי.כמו כן לפני שנה בוצע סיטי ריאות בשל קשיי נשימה שיצא תקין גם ללא שינוי.יש לציין כי אני נבדקת באופן שגרתי אצל כרירוג לבדיקת שד ידנית שיוצאת תקינה. האם הכאב יכול לנבוע מגידול בריאה או בשד?איזו בדיקה יש לבצע?אולטסאונד?MRI?(ביצעתי בשנים החארונות הרבה בדיקות סיטי ורנטגן וחשוב לי להמנע מקרינה נוספת)תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גידול - תגובה
ד``ר עינת כרמון05/11/2013רצוי להבדק על ידי הכירורג שלך, שיתרשם ויחליט האם יש צורך בבירור נוסף (של השד או אחר).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיכוב גדול בתגובותשיר03/11/2013
האם זה מוגזם לבקש להיכנס לפורום פעמיים בשבוע כדי לענות על שאלות?
אם אתן עסוקות מדי, אולי כדאי להעביר את הפורום למישהו פחות עסוק.
נקודה למחשבה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - שימוש באיקקלומיןגבר31/10/2013
שלום רב!
ברצוני לשאול, כמפתחי גוף המשתמשים בסטרואידים, אנו נאלצים לאחר "סייקל" שכזה (מחזור לקיחת החומר בדרך כלל חודש) להשתמש באיקקלומין. המינון הוא 2 כדורי איקקלומין ביום במשך 20 יום בערך.
שאלתי היא האם שימוש במינון כזה פעם בחצי שנה עלול לגרום לסרטן השד אצל גברים.
אני מחפש מידע על שימוש באקקלומין אצל גבר אבל אינני מוצא ולכן אני פונה אליכן
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש באיקקלומין - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי04/11/2013בכל טיפול הורמונלי המינון בסופו של דבר קובע. מחזור אחד אצל אישה לא מעלה סיכון לסרטן שד. אין ספרות בכלל אצל גברים . בנשים הספרות עדיין לא חד משמעית לגבי טיפולים הניתנים לפוריות וכמה זה באמת הרבה ומסכן , אם חוזרים על המחזוריות פעמים רבות יש לדעת שיש סיכון , מה הסיכון ובכמה מעלה סיכון לסרטן שד בגבר לצערי אין על כך מידע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשלחתי לממוגרפיה, ואני לא בת 50חוששת30/10/2013
אני בת 45. השבוע נבדקתי אצל כירורג שד. (אין סיפור משפחתי, הלכתי מתוך מודעות). הכירורג אמר שהכול תקין, ובכול זאת שלח אותי לממוגרפיה (לדבריו, כי עדיין לא עשיתי עד היום). רק אחרי כן ראיתי באינטרנט, שרק אם יש סיפור משפחתי, או ממצאים מדאיגים, שולחים לבדיקה מתחת לגיל 50. האם ייתכן שהרופא כן מצא משהו, אך לא רצה לומר לי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשלחתי לממוגרפיה, ואני לא בת 50 - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי04/11/2013סביר להניח כי הרופא אכן לא מצא דבר. לא מקובל היום לשקר לנבדקות, כבר מגיל 40 יש השולחים לבדיקת ממוגרפיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זומרה וטיפולי שינייםלאה28/10/2013
שלום
אני מקבלת עירויי זומרה כחלק מטיפול בגרורות בעצמות.
בימים האחרונים יש לי כאבים בשיניים והפנים התנפחו. הייתי אצל רופא שיניים והוא אמר שאני צריכה לעבור טיפול שורש (לאחר צילום של האזור הכואב) ונתן לי אנטיביוטיקה.
האם יכול להיות קשר בין האירוע בשיניים ובין נטילת הזומרה? האם לעדכן את רופא השיניים שאני מקבלת זומרה או שאין כל קשר?
תודה רבה
לאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זומרה וטיפולי שיניים - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי04/11/2013בודאי לעדכן את רופא השיניים לגבי הזומרה. יתכן ויש קשר .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- US שדייםחוששת28/10/2013
שלום רב
אני בת 20 עברתי בדיקה US של שדיים והנה תוצאות:
שד ימין -בשעה 9 כ 2 ס"מ מהפיטמה הודגם גוש סולידי .היפואקוגני.מישושי .בעל גבולות סדיריםבקוטר 3.7 ס"מ.
בית שחי-ב.מ.פ
שד שמאל-תבנית סונוגרפית תקינה .לא הודגם גוש סולידי או ציסטי.
בית שחי- ב.מ.פ
הופניתי לבדיקה עקב מימוש גוש בצד ימין.
השאלה :
מה ממצאים בשד? ומה טיפול הממולץ:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר US שדיים - תגובה
ד``ר עינת כרמון04/11/2013שלום, על סמך התיאור בלבד נראה כי מדובר בגוש שפיר, הממצא השכיח ביותר בקב׳ הגיל שלך הוא פיברואדנומה.
בשל גדלו מומלץ ליטול ביופסיה ולעיתים להוציא ניתוחית.
בעל מקרה יש לפנות לכירורג שד לבדיקה ולהתייעצות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)