מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גוש באיזור בין בית השחי לחזה-סיון28/08/2014
רופאת משפחה חושדת שיש לי "שד שלישי" באזור בית שחי-חזה. לפני שנה ביצעתי אולטרסאונד והיה תקין הכל. מה זה יכול להיות? העניין נורא מלחיץ אותי... במה מדובר? ואיך ניתן להסיר את זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש באיזור בין בית השחי לחזה- - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי28/08/2014לא צריך להיר שם דבר אם יש שד שלילי זה קיים צריך בדקיה על ידי רופא כמו שבודק כל שד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זומרהשיר25/08/2014
שלום
אני מקבלת זומרה כטיפול בגרורות בעצמות. העירוי ניתן פעם בחודש.
קראתי שכיום ההמלצה היא אחרי מתן רצוף במשך שנה של פעם בחודש, לעבור לעירוי פעם בשלושה חודשים.
האם אכן זהו הטיפול המקובל היום?
תודנ רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זומרה - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי25/08/2014אכן זו המלצה כמובן תלוי במצבך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש ובליטהמאיה24/08/2014
היי,
אני בת 29 בריאה באופן כללי
לפני כמה שנים גילו לי גוש שפיר קטן בשד ימין ומאז כל חצי שנה עוקבת ע"י אולטראסאונד וברוך השם הגוש נשאר כך ללא שינוי.
כמו כן, לפני שנה וחצי התחילו לי כאבים מתחת לבית השחי, מעין בליטה כואבת שעברה משחי ימין לשמאל במשך חודשיים עד שהרופא הכירורג רשם לי תרופה שגרמה לבלוטות להיעלם. הרופא אמר שאין סיבה לדאגה, כיוון שאצלי זה משהו ויראלי שבא והולך.
מאז כל כמה חודשים, הבליטה בבית השחי באה והולכת ללא הפסקה.
האם יש קשר בין הגוש השפיר בשד לבליטות הכואבות בבית השחי?
האם גוש שפיר בשד יכול להגיע למצב סרטני?
האם יש סיבה לדאגה מהבלוטות בבית השחי?
(לא יודעת אם קשור אך אציין בכל זאת, יש לי שחלות פוליציסטיות והתחלתי לפני 8 חודשים טיפולי פוריות ע"י זריקות הורמונים)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש ובליטה - תגובה
ד``ר עינת כרמון24/08/2014שלום,
לא נראה כי יש קשר בין גוש שפיר בשד ובין בלוטות בבית השחי הבאות ונעלמות.
ישנם גושים שפירים מסוגים שונים, חלקם קשורים בסיכון מוגבר במידה כזו או אחרת לחלות בסרטן השד וחלקם אינם מעלים הסיכון.
לא נראה כי יש סיבה לדאגה, אך רצוי להפנות את כל השאלות הללו לכירורג שעוקב אחריך ומכיר את הפרטים לאשורם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרשנות של ביופסיה "משונה"אניטה14/08/2014
בus שד ראו גוש חשוד נלקחה ביופסיה ןאלו התוצאות:us guided biopsy of the breast בביופסיה נלקחו מספר דגימות מגוש שד שמאל 2/20 פתולוגיה : פירורים קטנים של ריקמה חיבורית שומנית. לא נראית רקמת שד.
בגלל שלא נראית רקמת שד עלי לעבור ביופסיה חוזרת
מה הפירוש לזה? תודה מראש על התגובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרשנות של ביופסיה "משונה" - תגובה
ד``ר עינת כרמון24/08/2014פירוש הדבר כי יתכן והביופסיה אינה מייצגת את הגוש שנראה בUS, ולכן יש צורך לחזור על הפעולה, על מנת לקבל דגימה ואבחנה מדוייקת יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם מהיד שאין בה 4 בלוטותטלי11/08/2014
שלום רב,
ב2006 עברתי ניתוח שד והוסרו 4 בלוטות לימפה מסביב לאיזור.
מאז לא עשיתי בדיקות דם מאותה היד.
אני צריכה לעשות 4 בדיקות דם תוך 3 שעות (העמסת סוכר 100 ג"ר) האם אפשר לקחת דם מאותו הצד שאין בו 4 בלוטות? האם ישנו סיכוי לזיהום?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם מהיד שאין בה 4 בלוטות - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי11/08/2014את בהחלט יכולה לעשות בדיקה מאותה יד. לדעתי ניתן לשאיר מחט לאחר בדקיה ראשונה ולשאוב משם , אבל אם צריך מותר לבצע בדיקה מאותה יד כמובן שיש צורך לשים לב לניקוי מתאים בכל מקרה. הסיכון לזיהום קטן .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח אונקוטייפרננה31/07/2014
לאחר כריתה מלאה גוש 1.5. רגיש להורמונים.
אונקוטייפ 23.
האם צריך כימו.
ומה הגבול באונקוטייפ לגבי ההחלטה לקבל כימו או לא?
תודה
רננה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח אונקוטייפ - תגובה
ד``ר עינת כרמון04/08/2014החלטה לגבי טפול משלים אינה יכולה להינתן על בסיס תשובת אונקוטייפ בלבד. 23 זהו מספר בטווח הסכון הבינוני לחזרה. יש לקיים דיון עם האונקולוג/ית המטפל/ת, וההחלטה מתקבלת על סמך מאפייני הגידול, גיל ונתונים נוספים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפענוחאונקוטייפ
רננה04/08/2014אני בת 43 והגידול רגיש להורמונים. עתידה לקבל פמרה כטיפול הורמונלי.
השאלה העקרונית האם במימצא אונקוטייפ 23 מומלץ לקבל כימו או לא?
תודה רננה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפענוחאונקוטייפ - תגובה
ד``ר עינת כרמון04/08/2014הפורום הזה אינו מקום לקבוע טיפול. מדובר בסיטואציה מורכבת ויש לקיים דיון עם הרופא המטפל שמכיר את הפרטים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבלת זומרהטלי22/07/2014
שלום,
אני בת 43 שלוש שנים אחרי סרטן שד בביקורי האחרון אצל האונקולוגית הומלץ לי לקבל זומרה או פוליה כי יש לי ירידה בצפיפות עצם (כעת מטופלת ע"י טמוקסיפן ועומדת לעבור לארומזין )בנוסף נאמר שזומרה יכולה גם לעזור במניעת הישנות המחלה. מה דעתך בנושא ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קבלת זומרה - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי24/07/2014זומרה בהחלט יכולה לסייע בנושא האוסטאופורוזיס. יש דיווחים בנשים צעירות גם כמניעה של הישנות אם אכן יש אוסטאופורוזיס ממליצה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה מאוד!!!!!!מודאגת מאוד19/07/2014
שלום רב!
אני כבת 40 ותמיד הסתייגתי מההורמונים.
רקע: בריאה, איני מעשנת, ילד כבן 8 מהריון ספונטני .
התחלתי טיפול הורמונאלי לראשונה בחששות כבדים...לנסות להרות בפעם השניה.
התהליך התחיל באופן צפוי ותקין, וההמשך היה לא ממש עפ"י הציפיות...
אני בחרדות כבדים מההורמונים, ולכן הובהר לי כי כנראה זה משפיע על מהלך הטיפול.
הפסקתי את הטיפול במיידי ביום השמיני !!!
5 זריקות של גונאל במינון 150 I.U חמישה ימים. הרופא הורה להעלות המינון
ל- 225 מ"ג גונאל + צטרוטייד 0.25 מ"ג ביום השישי.
ביום השביעי מונופור מינון 225 + צטרוטייד 0.25 מ"ג
ביום השמיני מונופור מינון 225 + צטרוטייד 0.25 מ"ג
סה"כ כ- 8 ימים הזרקות ו- 11 זריקות.
אין רקע של סרטן שד במשפחה.
אני לא ישנה בלילות מרב פחד וחששות, וכל הזמן חוששת שסיכנתי את עצמי לשווא.
האם אזדקק להיות במעקב תמידי בגלל ההזרקות הללו? להיות בחששות?
כמובן שרופאי הפריון מכחישים כי ההורמונים הללו מזיקים....
זו הפעם הראשונה ....
אני חרדה וחוששת ואיני ישנה בלילות ....
אני מתנצלת על "החפירות" הרבות, אודה לך מאוד על התייחסותך בכנות לשאלותיי.
תודה רבה גדולה והערכה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה מאוד!!!!!! - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי20/07/2014בכנות אין לך מה לדאוג. רק לגבי טיפולים הורמונליים ממושכים יש דאגה מסוימת וגם זה לא לגמרי מוכח .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרב תודות לך... ברשותך שאלה נוספת...
מודאגת מאוד20/07/2014דר' ביאטריס מודה לך מאוד.
אודה אם תוכלי להשיב לי בבקשה:
1) מהו טיפול הורמונאלי ממושך? חודשים, שנים ?
אולי תוכלי, בבקשה , להשיב לי מדוע רשום באינטרנט כי "נשים העוברות מעל 3-4 מחזורי טיפול של IVF חשופות יותר להגברת הסיכון ללקות בסרטן שד..."
3-4 סבבים זה לא ממש ממושך....
עוד רשום כי ..."נשים מעל גיל 40... המתחילות טיפולי הפריה..." נמצאות בקבוצות סיכון. מדוע?
אני ממש מתחילה להילחץ מכך... אני ממש מצטערת שנכנסתי לזה....
שאלה אחרונה וחשובה ביותר בבקשה !!!
האם בעקבות 11 הזריקות בשמונה ימים שקיבלתי, ,אאלץ להיות במעקב שד תכוף,
יותר מנשים בגילי שמעולם לא הזריקו זריקות הורמונאלית ??
אני ממש מתפוצצת מצער שגרמתי לעצמי לנזק ברמה הזו.... לשווא......
תודה והערכה רבה!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרב תודות לך... ברשותך שאלה נוספת... - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי21/07/2014מחזוזר טיפול אחד של 11 זריקות אין בו סיכון . אני ממליצה שתצאי מהלחץ , בהצלחה בטיפול ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודות...
מודאגת מאוד21/07/2014דר' ביאטריס,
אני מודה לך מקרב לב על שהצלחת, ולו במעט, להוציא אותי קצת מהלחץ והחששות
הכבדים...
אם כי אני עדיין המומה שהתחלתי בכלל ...
פשוט המחקרים באינטרנט, הכתבות, התחקירים והסיכונים המפורטים הפכו אותי
לאדם חרד ועצבני ... והיסטרי.
מודה לך ומעריכה מאוד את תגובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונאליא10/07/2014
במהלך השנתיים מאז שאני לוקחת טמוקסיפן עברתי 3 פעמים גרידות בגלל דימומים + עיבוי רציני של הרחם (היום זו הייתה הפעם השלישית) בפעם הקודמת האבחנה הייתה טרום סרטני ולבצע מעקב היום אני בחששות כבדים שמא הטרום סרטני הפך לסרטני ברחם ועלי להמתין במתח נוראי במשך 3 שבועות. לגבי מעבר למעכבי ארמוטאז נאמר לי שאני צריכה לעבור פרופיל הורמונלי למרות שאני בת 56 ושנה ללא מחזור (לפני שבועיים עשיתי פרופיל הורמונלי יתכן שבגלל שעדיין לא חלפו שבועיים מהפסקת הטומוקסיפן עדיין לא נראה שאני בגיל המעבר ביום ראשון אעשה בדיקה הורמונלית נוספת בתקוה שאוכל לעבור למעכבי ארמוטז) שאלתי היא מה הסיכוי שהטרום סרטני יהפוך לסרטני וכן למה חשוב לעבור את הבדיקה ההורמונלית לפני מעבר לכדורים מעכבי ארמוטאז
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופיל הורמונאלי - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי20/07/2014איני יודעת בדיוק מה נאמר "טרום סרטני" מאד מקווה שאין שום דבר סרטני כעת , מעכבי ארומטאז פועלים רק אצל נשים שאין להן פעילות הורמונלי . נשים לאחר הבלות . אם בכל זאת יש פעילות יש דרכים להפסיקה על מנת לתת לך מעכבי ארומטאז.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טמוקסיפן אחרי DCIS וכריתה דו-צדדיתטלי קרשאי30/06/2014
שלום רב,
ב - 2012 אובחנתי עם DCIS בשד הימני. LOW GRADE. בגודל חצי ס"מ. הייתי בת 53 בזמן האבחון. אני לא נשאית של המוטציות הידועות אך אמי חלתה פעמיים, לראשונה בגיל 37 שוב בגיל 51 ונפטרה בגיל 55 מגרורות בכבד. במשפחתה של אמי יש שני מקרים נוספים של סרטן השד. הגידול שלי לא היה רגיש לפרוגסטרון ורגיש לאסטרוגן ב - 50% מהתאים. ציון האונקוטייפ ל - DCIS היה 14. בגלל אמי, בחרתי בכריתה דו-צדדית ושחזור סיליקון וכן הורדתי שחלות. האונקולוגית אמרה שאין צורך בטמוקסיפן אך איני שקטה בעניין והייתי שמחה לחוות דעת נוספת. בנוסף, אני סובלת מהפרעות בקצב הלב ונוטלת נורמיטן 100 מ"ג מזה 20 שנה וכן סטטינים. ברצוני להוסיף שלפני הסרטן נטלתי טיפול הורמונלי חליפי במשך 8 שנים. מה דעתכן? האם טמוקסיפן כדאי במקרה שלי, לספק הגנה נוספת? כאשר רק 50% מהתאים רגישים לאסטרוגן ו - 10% בלבד רגישים לפרוגסטרון, האם דווקא בנטילת טמוקסיפן קיימת סכנה של דיכוי התאים ה"טובים", ההורמונליים, וטיפוח סרטן מסוג אלים יותר? אודה מאד על עזרתכן ומתנצלת על שרשרת השאלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טמוקסיפן אחרי DCIS וכריתה דו-צדדית - תגובה
ד``ר עינת כרמון02/07/2014טלי שלום,
לטפול משלים בטמוקסיפן יש מס' תפקידים - מניעת חזרה של סרטן שד, מניעת סרטן בשד השני ומניעה של הופעת גרורות.
מאחר שעברת כריתה של שני השדיים, הסכון להתפתחות סרטן ברקמת השד השארית הינו נמוך ביותר. מאחר שהמחלה המקורית היתה DCIS ולא גידול חדרני, הסכון לגרורות הינו אפסי.
לפיכך אין סיבה לטפול מניעתי בטמוקסיפן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטמוקסיפן אחרי DCIS וכריתה דו-צדדית
טלי03/07/2014רוב תודות על התשובה.
האם הטיפול בנשאיות ובלא נשאיות במקרה זה הוא זהה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בבית השחי ובשדליא25/06/2014
שלום לכם אני 11 חודשים לאחר לידה בת 22 אני כרגע במחזור לא מניקה בכלל , היום בעת שאני יושבת הרגשתי כאב מתחת לבית שחי שמאל שממשיך לשד השמאלי ,, מיששתי את האיזור השד רגיש וכאילו רדום ובצד השד יש בלוטה או שתיים קטנטנות וניידות כאילו כמו שקית עם מיים אני מאוד נלחצתי והתחלתי למשש את הבית שחי אךצלא מצאתי בלוטות אבל כואב לי שם ממש איפה שיוצא שערות ועד למטה .. יש לציין שלפני עמה ימים גילחתי שם ואני בדרך כלל לא מגלחת שם אני עושה שעווה אנא תתייחסו אני ממש בלחץ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בבית השחי ובשד - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי26/06/2014נשמע כמו משהו זיהומי . ממש לא סרטן!!! גשי להבדק על ידי רופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שדתמר22/06/2014
שלום רב ותודה מראש, אני בת 60 נבדקתי אצל כירורג (אחרי ששנים לא נבדקתי)מכיוון שחששתי בבדיקה עצמית שיש לי איזה גוש בשד. הכירורג בדק אותי היטב ואמר שהכל בסדר. תודה לאל. (לפני שנה עשיתי ממוגרפיה ו-u,s וגם הכל בסדר. הרופא מימש את השד מאד ביסודיות והרבה זמן יחסית, לחץ עליו כאילו הוא בצק. שאלתי היא, האם ממימוש חזק ולחיצות חזקות יכול להיגרם נזק לשד? האם דווקא הלחיצות האלה יכולות לגרום לגוש בחזה? וסליחה מראש על הבורות. תודה רבה, תמר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת שד - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי26/06/2014בבדיקת שד יסודית אין שום סכנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 גושים - שד ימיןאדיבה אור21/06/2014
מאחר ונתגלו 2 גושים סרטניים , אני נאלצת לעבור ניתוח כריתה - או כריתה חלקית
טרם דיברתי עם הרופא המאחראי.
בהתאם לכל אשר קראתי נראה שיהיה צורך בכריתה מלאה האם יש אפשרות לשמר את עור השד לשימוש בשחזור , והאם שחזור השד נעשה באותו מעמד?
תודה על תשובתבם. בברכה ותודה, אדיבה אור בת 76* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 2 גושים - שד ימין - תגובה
ד``ר עינת כרמון22/06/2014אדיבה שלום, ההחלטה לגי כריתת שד מלאה או חלקית תלויה במיקום הגושים והמרחק ביניהם. יש לדון עם הכירורג המטפל. במקרה של כריתה מלאה ניתן במקרים רבים לבצע שחזור מיידי, תוך שימור עור השד, אך שוב, יש לדון בכל האפשרויות עם הרופאים שמכירים את המקרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש בשדחיים21/06/2014
לאימי בת 79 התגלה גוש בשד בגודל 75 מילימטר יש מה לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש בשד - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי22/06/2014להבדק לעשות ביופסיה אם סרטן צריך לנתח אם אפשר . קודם כל צריך לראות רופא אונקולוג וכירורג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האדרהמירה18/06/2014
מה פירוש בבדקת Mri האדרה חזקה עם שטיפה של גוש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האדרה - תגובה
ד``ר עינת כרמון19/06/2014אמנם מנותק מכל הקשר, אך נראה כי מדובר בממצא חשוד הדורש המשך בירור. עליך לשוב בהקדם לרופא שהפנה אותך לביצוע הבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)