מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רקמת שד וגוש נמושגליה11/11/2014
לפני יומיים עברתי בדיקת ממוגרפיה והתוצאות היו תקינות לגמרי למעט מבנה רקמת שד פברוגלנדולרי בעיקרו כמו כן עשיתי גם אולטרה סאונד שדיים והכל היה תקין. היום עברתי בדיקה ידנית אצל רופא כירורג שאבחן שאני צריכה לעבור שוב בדיקת אולטרה סאונד עקב גוש נמוש. בנוסף כתב: "שד ימין שעה 2 איזור מעט רגיש וסמיך ללא גוש מוגדר, לא נמושו בלוטות לימפה אקסילריות"
שאלתי היא - מהו גוש נמוש? ומעבר לזה אם אפשר לפרש לי את האבחנה הזו. האם הגוש יכול להתפתח לגידול סרטני? האם יש סיבה לדאגה?
אשמח לקבל תשובתכם במהרה.
בתודה
גליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רקמת שד וגוש נמוש - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי12/11/2014אם עשית לפי ימיים אולטרסנד וממו שהם תקינים נראה לי הגיוני שהכל תקין כולל הגוש הנמוש. צריך לודא שכן האיזור היה בהדמיה , בדרך כלל בודקים את כל איזור השד. סמיכות של השד אינה סרטנית רק מעצם היות הסמיכות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סמיכות בשדהדואגת06/11/2014
שלום,
בבדיקת ממוגרפיה נאמר לי שיש לי סמיכות בשד ולכן הופניתי לאולטרה סאונד.
מה הסיבה שהופניתי לאולטרה סאונד והאם סמיכות בשד מרמזת על בעיה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סמיכות בשד
הדואגת07/11/2014שלום,
לא רשמתי את גילי, בני בת 50 ולכן נשלחתי.
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסמיכות בשד - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי09/11/2014כנראה שלא היה צורך באולטרסאונד. מאחר ואני לא רדיולוגית ולא ראיתי את התשובה אין לי תשובה טובה יותר רצוי לשאול את נותן התשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסמיכות בשד זה אומר
דבורה09/11/2014שיש לך רקמת שד צפופה ועל כן קשה לעשות את הממוגרפיה כמו שצריך. בדיקת אולטראסאונד תיתן כאן תשובה יותר מדוייקת, זה הכל.
את יכולה לקבוע תור במרפאה שלך ויש היום גם במכונים בדיקה כזאת שהיא אטומטית ויותר מדוייקת (מכירה את אולטרה מדיקל , התורים שם יחסית מהירים בהשוואה לבתי חולים).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה מעולה שהפנו אותך ל-US!
רחל10/11/2014שד סמיך או צפוף זה אומר שבעצם יש לך פחות שומן בשד ולכן הממוגרפיה לא ממש יעילה כי לא מצליחים לראות טוב את ההבדל בין השד עצמו לגידול (חלילה). הפתרון לזה הוא באמת אולטרסאונד, ועדיף אולי אפילו US אוטומטי כמו שעושים באולטרא מדיקל כי אז זה תלת ממדי ורואים את השד מכל כיוון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר עוזיאלי,מס' שאלות,תודהארניה04/11/2014
האם יש קשר בין מחלת בלוטת התריס (יתר) לבין התפרצות סרטן שד חודרני?
2. קראתי שרב הגידולים בשד הם מצד שמאל,אצלי הגידול הופיע בצד ימין, יש לכך משמעות? בפרוגנוזה? בריפוי?
3. הסרת שחלות וחצוצרות,מה ההשלכות? למה צריך ? (יש סיפור משפחתח ענף של סרטן שד,איני נשאית)
4.מבחינת המעקב אחרי תחלואה בסרטן השד: המעקב הוא הדמיות לשד,זאת כשהחשש הוא גרורות באיברים אחרים,מדוע המלצות המעקב הן לא סריקה כוללת לגילוי מוקדם של גרורות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לד"ר עוזיאלי,מס' שאלות,תודה - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי09/11/2014אין שום קשר ידוע בין פעילות יתר וסרטן שד. סרטן שד יש ב2 השדיים ולא רק בשד שמאל .לגבי יעוץ יותר מקיף משפחתי צריך לשוחח עם הרופא כי יש משמעות מה בדיוק היה ולמי במישפחה . המעקב החשוב ביותר הינו מעקב אחר השדיים אנחנו לא עושיפ הדמיות מקיפות אין בהן תועלת .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לטרזולשיר04/11/2014
התחלתי לקחת לטרזול אחרי טמוקסיפן בעקבות התקדמות המחלה בעצמות. עם הטמוקסיפן העליתי הרבה במשקל למרות תזונה מאוזנת וספורט מתון. כרגע המשקל נעצר ואין עלייה (גם לא ירידה, אבל ניחא...). האם עם הלטרזול צפויה עלייה נוספת במשקל? אני מאוד חרדה וברור לי שאם אתחיל לעלות במשקל אפסיק את הכדור. איזה ערך בכלל יש לכדור בעיכוב ההתקדמות של מחלה גרורתית, שנכון להיום מתקדמת לאט מאוד?
בהקשר הזה גם רציתי לשאול, אם מחלה מתקדמת לאט, זה אומר שתמיד הקצב יהיה אטי, או שבשלב מסוים המחלה יכולה להתקדם בקצב מהיר יותר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטרזול - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי09/11/2014ככל שניתן לעכב את המחלה עדיף , לתרופה אפקט חשוב בעיכוב מחלה רגישה להורמוים לגבי עיה משקל קשה לומר , מאד אישי .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנסטרוזולפרלה פלדמן29/10/2014
אילו בדיקות מעקב אני צריכה אם לקיחת התרופה?
האם יש תופעות לואי לתרופה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנסטרוזול - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי09/11/2014יתכנו כאבי שרירים ופרקים וכן גלי חום ולעיתים ירידה בצפיפות העצם , אני ליצה על בדיקה צפיפות העצם בתחילת הטיפול על נת לאפשר מעקב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם זה משפיע על המשקל?
פרלה פלדמן10/11/2014האם תתכן עליה במשקל? תודה פרלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם זה משפיע על המשקל? - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי12/11/2014לעיתים יש עליה במשקל , אפשר לשמור על דיאטה ואפשר ואף רצוי לבצע פעילות גופנית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצותעדי25/10/2014
שלום
אני במעקב של כירורגית שד מזה שש שנים, עקב הימצאותם של גושים שפירים. מבצעת US פעמיים בשנה ובמידת הצורך ביופסיה. לפני שנתיים ולפני שנה וחצי ביצעתי ממוגרפיה.
כיום, מניקה מזה שמונה חוד'.
בבדיקה ידנית אחרונה , נמוש גוש חדש שלא נצפה ב US . ( למיטב זכרוני קיים כבר מספר חודשים). לא הורגשו ולא נצפו בלוטות מוגדלות.
בהתייעצות עם הכירורגית שלי , אנו נמנעות מביצוע ממוגרפיה בגלל הקרינה ( אני בת 35) . ואני מתלבטת לגבי ביצוע US ABVS או MRI לשד. הכירורגית ממליצה להמתין עוד שלושה חוד' ולחזור על US . ההתלבטות נובעת מהעובדה שאני מניקה וסביר כי יהיה "אבחון יתר" של דברים הקשורים להנקה ( כפי שקרה לי לפני שנתיים – בבדיקת ממוגרפיה בעת הנקה נמצאו הסתיידויות וביצעתי ממוטומיה לשווא).
מאידך, אני חוששת להמתין עוד כמה חודשים, אם חלילה מדובר במשהו שיש לטפל בו.
אשמח מאוד לחוות דעתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממה שידוע לי על US ABVS
רחל29/10/2014זאת בדיקה שהיא מדוייקת יותר ועל כן יש פחות סיכוי לזיהוי גושים "מדומים" בגלל ההנקה או רקמת השד. אני יודעת שעושים את זה במכון אולטרה מדיקל בתל אביב שמתמחים בכל הנושא הזה, וגם בבית חולים תל השומר.
לגביי הMRI לצערי אני לא מבינה בזה מספיק מהניסיון שלי, אז לא רוצה לייעץ סתם...
אני אישית הייתי מעדיפה להיבדק כעת, ולא לחכות מספר חודשים..
כך הייתי נוהגת לגביי עצמי. אבל את גם יכולה לחזור ולהתייעץ עם הרופאה שלך ולבחון איתה את הסיכונים בהמתנה שלך לבדיקה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממה שידוע לי על US ABVS - תגובה
ד``ר עינת כרמון31/10/2014שלום,
אין כל הבדל בין us אוטומטי וus רגיל מבחינת רמת הדיוק.
Mri בהנקה אינו בדיקה אבחנתית.
אם יש גוש ברור בשד שדורש המשך בירור ולא נראה בis ניתן לבצע ביופסיה. מציעה להתייעץ שוב עם הרופאה שבדקה אותך לגבי האופציה הזו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיוליה06/10/2014
שלום, אני בת 33 לאחר שלוש לידות, לידה אחרונה לפני שש שנים. לפני כחודש התעוררתי בבוקר והיה לי כתם רטוב על החולצה באיזור שד שמואל, לא התייחסתי לזה. לפני שבוע זה קרה שוב אז לחצתי על השד ויצאה הפרשה שקופה מהשד שמואל בלבד. האם צריך לבדוק את זה? מה דחיפות? האם כדאי לעשות בדיקה ציטולוגיה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי21/10/2014לפני בדיקות ציטלוגיות רצוי לראות רופה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי21/10/2014לפני בדיקות ציטולוגיות רצוי לראות רופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב- סיכויי הישנות חשוב מאודטליה01/10/2014
שלום רב!
הנני בת 30 , מטופלת כרגע בכימותרפיה וסיימתי 4 טיפולי ac
ומתחילה טקסול. כל זה לפני ניתוח ונאמר לי שקרינה לא אצטרך כנראה.
הגידול הוא 2.5 ס"מ, בלוטה נגועה בבית שחי. חיובי להורמונים ושלילי her2.
נאמר לי שהסרטן אינו אגרסיבי אבל עדיין צריך לעשות כימותרפיה.
השאלה שלי היא מה ניתן לעשות על מנת למנוע ככל הניתן הישנות?
טמוקסיפן בכמה יפחית את הסיכוי? ארימידיקס הבנתי מפחית יותר ואני מוכנה
גם במחיר של זריקות למניעת הווסת. פחות מפחיד אותי הישנות
מקומית אלא יותר הישנות גרורתית. האם ניתן לחיות כל החיים
ללא כל הישנות? הבנתי שהרוב מחלימות וחיות ללא הישנויות.
הבנתי שיש גם פיתוח בעתיד של חיסון למניעת הישנות...מעודד.
אשמח לכל פיסת מידע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב- סיכויי הישנות חשוב מאוד - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי21/10/2014מצטערת זה לא ממש מקום לדיוןמעמיק בטיפולים . הכימותרפיה בהחלט חשובה וגם טיפול הורמונלי , אם יש בלוטה נגועה לדעתי את תזדקקי להקרנה תלוי בתגובה וכן תלוי מה אופי הניתוח אותו תעברי . לגבי טיפול הורמונלי גם טמוקסיפן אפשר לתת עם זריקות להפסקת המחזור דבר המעלה במידה מסוימת את הסיכוי לאי חזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי טמוקסיפן עלי להחליף את הכדור לאנטון22/09/2014
אחרי טמוקסיפן עלי להחליף את הכדור ל-30 חודש מעכב ארמוטזה
מה זה מעכב ארמוטזה
האם זה שם הכדור ?
אם לא מה השם של הכדור ?
ומה הוא עושה ומה הן ההשפעות שלו
לתשובה אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי טמוקסיפן עלי להחליף את הכדור ל - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי22/09/2014מדובר בקבוצה של תרופות את צריכה להפגש עם הרופא המטפל והוא ירשום מרשם , התרופות מעכבות יצירת אסטרוגן . עיקר תופעות הלואי הן כאי עצמות ושרירים , יתכן נדיר נשירה חלקית של שיער. עיפות וגלי חום . אם סובלים מאוסטאופורוזיס יש לידע את הרופא המטפל מאחר ויש אפשרות של החמרה.
ממליצה לדבר עם הרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא להמשיך בטומוקסיפן ?
אנטואן22/09/2014א. תודה תודה על התשובה.
ב. רציתי לדעת אם לקחתי את הטמוקסיפין במשך שנתיים וחצי למה כבר עלי לעבור לתרופה מעכבת ארומטאז שיש לה הרבה תפועות לוואי לא נעימות.
ג. האם כדורים מעכבי ארומטאז יעילים יותר ?
האם לא כדאי יותר להמשיך עוד קצת בטמוקסיפן (לי אין תופעת לוואי ממנו)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמישהי22/09/2014
שלום,
בת 58,בריאה בד"כ , נוטלת אלטרוקסין לאיזון בלוטת התריס . מזה חמש שנים אני עושה רק אולטראסאונד שד+בתי השחי כל שנתיים- שלוש כיוון שבבדיקת הממוגרפיה בעבר אמרו לי שיש לי שדיים בעלות מרקם צפוף ולכן צריך אולטראסאונד. כאשר עשיתי היום אולטראסאונד שד+בית השחי,הטכנאית אמרה לי שצריך גם ממוגרפיה . האם זה נכון ?האם האולטראסאונד לא מספיק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר עינת כרמון22/09/2014US אינו מחליף ממוגרפיה כבדיקת סקר. מהווה בדיקה משלימה בלבד לממוגרפיה, בנשים בעלות שד צפוף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מישהי22/09/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתבדקי אולטרסאונד אוטומטי
דבורה23/09/2014שהוא יותר מדוייק מאולטרסאונד רגיל ועדיף במיוחד כאשר יש מבנה שד צפוף.. אני יודעת שעושים את זה באולטרה מדיקל בתל אביב...
לגביי ממוגרפיה, אם המליצו לך ואת לא בטוחה אז תיגשי לקבל חוות דעת נוספת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתבדקי אולטרסאונד אוטומטי - תגובה
ד``ר עינת כרמון30/09/2014שלום לכל הקוראות,
ממוגרפיה היא הבדיקה היחידה שהוכחה כבדיקת סקר יעילה, בפרט מעל גיל 50. אולטרהסאונד רגיל, כמו גם א״ס אוטומטי (שניתן לבצעו גם בתל השומר ובבלינסון), מהווים בדיקה משלימה לממוגרפיה בנשים בעלות מרקם שד צפוף.
כמו כן, לא הוכח שא״ס אוטומטי מדוייק יותר מא״ס רגיל.
שנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחוףמיכ16/09/2014
לפני כשש שנים התגלה אצלי סרטן שד בשמאל ועברתי ניתוח מסטקטומיה.
כעת לאחר בדיקת אולטראסונד מצאו בשד ימין גוש בגודל 0.7*1.8 היפואקוגני , מוגדר היטב, ללא היפרמיה בדופלר צבע אך לא הודגם בסונר קודם ב-8/2013.
אני מתה מדאגה מה זה אומר??????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה דחוף - תגובה
ד``ר עינת כרמון16/09/2014הגוש המתואר לא נשמע חשוד על פי המאפיינים, אך מאחר שהוא חדש ולאור ההיסטוריה נראה שצריך ביופסיה. בכל מקרה כדאי להתיעץ עם הכירורג שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטות בבית השחיחוששת14/09/2014
שלום רב,
בת 26 נוטלת גלולות .
מזה זמן לא מועט מרגישה בצד ימין נפיחות בבית השחי והתעבות של הזרוע, כמו כן, השד הימני מרגיש לי מעובה משד שמאל.
מצ"ב תמונה של בית השחי...האם נראה מסוכן ומחייב בדיקה דחופה של רופא???
(זה נראה רק בתמונה משום מה...כאשר אני עומדת מול המראה, אני לא רואה כלום ומרגישה רק בשכיבה קצת נפיחות.)
אני ממש מפחדת לגשת להיבדק.
אודה להרגעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטות בבית השחי - תגובה
ד``ר עינת כרמון16/09/2014לא ניתן להגיע לאבחנה מתמונה. ממליצה להתגבר על הפחד ולגשת להבדק ע"י רופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון סטרואידים בעת טיפול כימותראפייוסי12/09/2014
אשתי עברה 4 טיפולי AC במרווחים של שבועיים, בהם קיבלה ביום הטיפול בתחילה 12מ"ג ובהמשך (עקב התופעות) 8מ"ג דקסקורט ביום הטיפול, ובימים הבאים מינון יורד של 6,4,2 מ"ג .
בימים שלאחר יום הטיפול היא חוותה תופעות קשות של מתח,עצבנות,רעד,הפרעות שינה,דופק גבוה 110 במשך שעות רבות, והתקפי חרדה (panic disorder).
כעת היא עומדת לפני טיפול טקסול + קרבופלטין פעם בשבוע *12 שבועות, מלווה ב 8מ"ג דקסקורט.
הרופא אומר שאין צורך לקחת מינון יורד בימים שלאחר הטיפול.
יש לציין התקפי חרדה גם בעבר, מקבלת ציפראלקס 20מ"ג.
אשתי חוששת מהטיפול השבועי, ומתופעות הגמילה שצוינו מעלה.
האם ידועה תופעה של רגישות לסטרואידים?
האם אפשר להקטין את מינון דקסקורט ביום הטיפול (8)?
האם נכון לרדת מ8מ"ג ישירות לאפס למחרת?
האם אפשר לרווח את הטיפולים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון סטרואידים בעת טיפול כימותראפי - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי21/09/2014אפשר לנסות תת מינון יותר נמוך של טרואידים .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן שד עם גרורות לעצמותשיר08/09/2014
שלום רב
לאמי יש סרטן שד עם פיזור בעצמות. אין לה כאבים ומרגישה מצוין.
הרופא אמר לנו שהמחלה פעילה ומתקדמת אך מאוד לאט, ואפשר לחיות עם זה שנים רבות. הוא אמר שזו בעצם מחלה כרונית.
רציתי לשאול, לאור הטיפולים הקיימים כיום, מהי בערך תוחלת החיים הצפויה לסוג איטי של סרטן שכבר שלח גרורות?
תודה רבה
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן שד עם גרורות לעצמות - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי10/09/2014ממש לא ניתן לנבא. צריך לראותאיך המחלה מתנהגת לאורך זמן . איני יודעת דבר על המחלה או על אמך ומצבה.אם המחלה אכן איטית שנים .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
שיר10/09/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול דוקסיל או אפיניטורנעה08/09/2014
דר' ביאטריס שלום,
שלום, לפני כ 7 שנים התגלה אצלי סרטן השד התחלת טיפול 1 קיבלתי הרצפטין פעיל עקב פיזור ריאתי שנתים לאחר מכן לאחר סיטי פאט הגוש גדל ללא קליטה בריאת ובבית שחי. ב2010 עברתי כריתת שד והוצאת בלוטות. טיפול 2 קיבלתי הקרנות והמשכתי לקבל הרצפטין ב-STAGE IV ללא עדות למחלה פעילה. 2012 גילתי נפיחות בצוואר בCT הודגמו בלוטות וב-CT בטן וחזה יש החמרה ריאתית וחזרתי לקבל טיפול פעם בשבוע נבלבין+הרצפטין נסיגה בבלוטה בצוואר ובריאת ב-2013 המשך טיפול בהרצפטין פעם ב 3 שבועות 5 חודשים לאחר מכן
עקב החמרה קיבלתי כדורים LALATINIB/CAPECITABINE עקב פיזור בריאות לאחר 3 חודשים קיבלתי טיפול TDM1 שגם לא עזר והופיעו גרורת (אציין שזה בתוך השנה אחרונה) הטיפול האחרון היה GEMCITABINE .
לפני שבוע וחצי עשיתי ביופסיה נוספת כדי לראות אם הקולטנים השתנו. בבקידה לא הצליחו להוציא כלום מאחר והגוש היה קטן מאוד מואד ולא פעיל. מאחר ואני ומסרבת לקבל ADRIAMYCIN עקב התגובות של התרופה (נשירת שיער, מזה 7 שנים אני מנהלת אורח חיים רגיל ומלא עבודה והכל) אני מסרבת לקבל לקבלל את האדריאמצין. בעקבות זאת הומלץ לי עכשיו לקבל דוקסיל.
מהן התגובות של הדוקסיל? האם תהיה לי נשירת שיער? מה המינון שצריך לקבל כדי להפחית כמה שאפשר את הנשירה (גובה 161 משקל 64 ק"ג)?
קראתי השבוע על עוד תרופה אפיניטור האם אוכל לקבל אותה?
האם אני יכולה לחזור לתרופה הראשונה נבלבין+הרצפטין?
מה אני יכולה לקבל להמשך טיפול שהתופעות לוואי שלהן יהיו ללא נשירה בשיער.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול דוקסיל או אפיניטור - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי10/09/2014ללא ספק את צריכה מרכיב של אדריאמיצין כעת דוקסיל זו תרופה שתמנע נשירה אך אין להבטיח לחלוטין שלא תהיה נשירה חלקית . אני מבינה שאת מנהלת אורח חיים רגיל , נשירת שיער לא מונעת אורח חיים רגיל . מכירה רופאות ומרצות באוניברסיטה אשר ממשיכות באורח חיים רגיל ועבודה גם לאחר נשירת השיער יש היום פאות מצוינות . חשוב לטפל במחלתך על מנת שתוכלי להמשיך באורחחיים תקין .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר' ביאטריס, תודה על התשובה חיזקת
נעה10/09/2014חיזקת אותי מאוד.
שתהיה שנה טובה ומבורכת.
שנה של בריאות והצלחה.
תודה תודה
נעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחזרה לתרופה שלקחתי
נעה10/09/2014דר שלום,
תודה על תשובתך אך האם אני יכולה לחזור לתרופה הראשונה נבלבין+הרצפטין?
או הרצפטין לבד לאחר תקופה ארוכה שלא לקחתי?
בכלל האם אפשרי לחזור לתרופה שלקחתי בעבר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחזרה לתרופה שלקחתי - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי21/09/2014בדכ חזרה לתרופה הכימותרפית אשר הפסיקה לעבוד לא יעילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)