מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חזהצביה19/01/2015
כבר שנים שמופיע לי על הפטמות בשני הצדדים כמו שכבה לבנה שאני מוציאה ואחרי כמה ימים חוזר מחדש, פעם זה גם היה מגרד לי אבל מאז שעברתי הגדלת חזה זה לא מגרד יותר. רציתי לדעת מה זה יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזה - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי20/01/2015ממש לא יודעת , ממליצה לגשת לרופא אולי דוקא לרופא עור כאשר השכבה אותה את מתאר קימת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה התשובה הזו?שושנה19/01/2015
small cores of lipomatous tiny focus of bening brest tissue תוצאה של ביוםסיה יש לי שתלים והרפאה אמרה שרוצה להוציא את הגוש כי לא בטוחה שזה אכן מהגוש הביופסיה שנלקחה....מה התשובה הזו של הביופסיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה התשובה הזו? - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי19/01/2015התשובה אומרת קטעים קטנים של רקמה שומנית שפירה של שד. ז.א. רקמה תקינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שושנה19/01/2015אזבעצם אכן אולי לא בדקו את הגוש בעצם כי הרופאה מאודםחדהלבצע את הביופסיהבגלל השתלים ומדובר על משהו שיטחי??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי20/01/2015ממש לא יודעת מה להשיב, הרופאה אולי יודת אם הגיעה לגוש או לא יתכן שלא הגיעה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות מיוחדותבבקשה15/01/2015
קבלתי מייל מחברה(שלא אזכיר את שמה)שטוענת שבדיקות ממוגרפיה לא מספיקות לנשים צעירות עם רקמת שד צפופה.רשום במייל:
"לפני שאת הולכת לבדיקת ממוגרפיה כדאי שתכירי שתי תוכנות מחשב מתקדמות הנלוות לממוגרפיה דיגיטאלית ומסייעות לאבחון מדויק יותר של השד.
1. תוכנת CAD לפענוח רדיולוגי ממוחשב
2. תוכנת Quantra לסיווג צפיפות רקמת השד שלך
על סמך הנתונים האלו כירורג שד יוכל לתת לך את המידע המותאם והמדויק ביותר שניתן לקבל. עם הנתונים המאומתים והמדויקים שהטכנולוגיה מאפשרת, תהיה לך תמונה מלאה ובטחון בתוצאות בדיקת הממוגרפיה שלך,ותהיה לך תשובה לשאלה – האם מרקם השד שלי צפוף? עד כמה הממוגרפיה אמינה במקרה שלי?"
האם שווה לבצע את הבדיקות האלו-שעלותן לא זולה?אני צעירה ואין לי מושג מה רקמת השד שלי.
עשו לי בעבר אולטרסונד ממוגרפיה -הכול פעמים כי היה לי בלוטות לימפה נפוחות ובב'דיקות האלו היה חשד גבוה לשאת.אבל הביופסיות יצאו תקינות
1.כדאי שאעשה בדיקות מיוחדות אלו?
2.איך אישה יודעת מה רקמת השד שלה?אני מרגישה שהשדיים משתנות במהלך החודש-בווסת,לפני .,אחרי...פעם קש/ה פעם רך פעם נפוח ופעם לא....
3.אז איך אפשר לדעת באמת רקמת שד??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות מיוחדות - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי16/01/2015זו פירסומת של חברות אני ממליצה להבדק אצל רופא , איני יודעת את גילך ולמה את זקוקה בכלל לממוגרפיה אם את צעירה .אם יש ממש צורך אולי רצוי מרי ואולי אפשר לקבל התחיבות אם את באמת זקוקה אחרת כרגע לנשים צעירות לא הראו שיש בדיקות סקר אשר משפיעות ואשר יש צורך לבצע. אנא בידקי עם רופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת הריון וכריתהאיילה11/01/2015
שלום,
אובחנתי לאחרונה ב-IDC. בנוסף לכריתת השד והכימותרפיה, עליי לעבור הפסקת הריון מכיוון שאני נמצאת בשבוע 8 בלבד.
האם מומלץ לעבור את הכריתה ואת הגרידה באותו הניתוח? השיקול שלי הוא בעיקר רגשי-הורמונלי.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת הריון וכריתה - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי11/01/2015אין כאן המלצה רפואית ניתן לעבור קודם את הגרידא ורק לאחר מכן את הניתוח אולם ניתןלעבור את שני התהליכים יחד ואז תחסך לך הרדמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי הניתוחאילנה08/01/2015
שלום
האם בניתוח הוצאת הגוש סרטני צריכים להיות נוכחים כירורג ואונקולוג, או רק כירורג ? אני לקראת ניתוח ולקראת החלטה לגבי מי יבצע לי את הניתוח . תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי הניתוח - תגובה
ד``ר עינת כרמון08/01/2015ניתוחים מתבצעים על ידי כירורג. לאחר קבלת תשובה פתולוגית האונקולוג מחליט על המשך הטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקירות בשדאירית04/01/2015
שלום. עברתי לפני 7 שבועות ניתוח להסרת גידול סרטני בשד( הסירו רק את הגידול ולא את השד). הממצאים אומרים שהייתי בסוף שלב 1( 1.90סמ). הגידול היה מיו האלימים( לדברי הרופא) אך ללא גרורות. אני לפני טיפול הקרנות ועדיין לא בטוחים לגבי טיפול כימותרפי. הדאגה שלי היא שלפני הניתוח הרגשתי דקירות במקום של הגידול למרות שאומרים שבדר״כ אין כאבים ומה שמדאיג אותי שאותם הכאבים ממשיכים גם היום. אלו אינם כאבים מין התפרים. האם זה יתכן שהגידול כבר חוזר..?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקירות בשד - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי07/01/2015ממש לא , זה בדיוק מה שאמרו לך שהכאב לא היה מהסרטן . וכנראה יש רגישות מסוימת בשד , לא ברור לי מה הסיבה אך הגידול לא חזר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב חד כמו דקירה בשדיעל29/12/2014
שלום
בת 45, לידה ראשונה 39. הפלה (גרידה) בגיל 40. מאז מחזור לא סדיר. ווסת אחרונה לפני כחצי שנה. נמצאת במעקב ממוגרפיה ואולטראסאונד אחת לשנה וחצי ב-4 השנים האחרונות (עקב היסטוריה משפחתית של סבתא מצד אמא ועקב כאבים מתמשכים בבלוטות השחי). בדיקת כירורג אחרונה לפני 4 חודשים. בדיקת ממוגרפיה אחרונה לפני 3 חודשים ואולטראסאוד שחי ושד לפני חודש. כולם תקינים. היום בבוקר הרגשתי כאב חד כמו דקירה בשד ימין. מדובר בשד עצמו. לא בפטמה ולא קרוב לגוף ממש אלא בתוך השד בחלקו הרך. הכאב נמשך 2-3 שניות ונעלם. לאחר מספר שעות התופעה חזרה על עצמה ואחרי עוד כמה שעות - זה חזר על עצמו וכעת לא נפסק (ב-4 השעות האחרונות זה קורה אחת לעשר דקות בערך).
אשמח לדעת אם מדובר בתופעה ידועה שאולי קשורה בגיל/שינויים הורמונליים וכיו"ב ? או על מה זה מעיד ?
תודה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש מקרים שאולטרסאונד ידני
שרית30/12/2014לא יכול לאתר לדוגמא במקרים של מרקם שד סמיך ולכן בדיקה יעילה יותר היא אולטרסאונד תלת מימד (ABVS) הבדיקה הזו מונעת כמעט לגמרי טעויות אנוש באיבחון. אני עברתי אותה במכון של אולטרה מדיקל.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב חד כמו דקירה בשד - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי07/01/2015כאב בד"כ לא מעיד על סרטן . תופעות כאלה בהחלט יתכנו על רקע שינוי הורמונלי . אולם בכל זאת אני רוצה לציין שזו לא מומחיות הפורום הדן בסרטן שד ולכן אם ימשך רצוי שתיבדקי אצל רופא המשפחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש שפיר בשד ימין ובלוטות לימפהמאיה24/12/2014
היי
אני בת 30
בריאה בדרך כלל ואין רקע משפחתי לסרטן שלא נדע!
כבר שנתיים שיש לי גוש שפיר בשד ימין, בגודל 1 ס"מ. אני במעקב כל 3 חודשים עושה אולטראסאונד והוא נשאר כך ולא משתנה.(אציין גם שהפטמה בשד ימין גדולה יותר ובמצורת אליפסה יותר מבעבר)
כמו כן בלוטות הלימפה שלי בבית השחי גם כן מוגדלות וכואבות, כל פעם הגוש הכואב עובר מצד ימין לשמאל בלי הפסקה.
באולטראסאונד ראו שהבלוטות לימפה נפוחות אך בעלות מבנה סטרנוגרפי שמור ולא מחשיד.
ואני שואלת... האומנם?? יתכן שזה כלל לא מהווה דאגה?
למה בכלל שיתנפח ויכאב?
האם עלי לראות כירוררג אחר ולהתייחס לזה יותר ברצינות?
(לא יודעת אם קשור, אציין בכל זאת- יש לי חום נמוך של 37.3 כל הזמן בשנים האחרונות.. כשבעבר תמיד היה 36.4
והכדוריות דם לבנות שלי קצת יותר גבוהות מהממוצע.. בתוך הסוגרים אך בקצה העליון)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה את השאלה- בבקשה תענו
מאיה25/12/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגוש שפיר בשד ימין ובלוטות לימפה - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי25/12/2014כאבים ובלוטות מוגדלות בד"כ הן סימן לתהליך דלקתי . לא לתהליך ממאיר . יתכן שאת צריכה לראות רופא לבדיקה כירורג שד יכו להיות כתובת טובה אם רופא המשפחה לא יכול לתת תשובה. לאנראה כלל כי מדובר במחלה ממאירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהלירז18/12/2014
מקווה שהפורום פעיל לתשובתכם המהירה אודה
אני בת 36 ללא מחלות רקע בריאה בד"כ וללא היסטוריה משפחתית של סרטן השד או לצורך העניין בעיות אחרות המאפיינות את התופעה .
לאחרונה הבחנתי בהפרשה דמית מהפטמה הימנית ( ללא כאב ) . לאחר התייעצות ובדיקה הופניתי לכירורג שד , ממוגרפיה ואולטרסאונד . ( כירורג שד המליץ אך הסביר כי הממוגרפיה עלולה לא להספיק במקרה זה בגלל גילי וכנגזרת מכך צפיפות השד )
שאלתי היא לאור גילי האם הממוגרפיה נחוצה ואפקטיבית או שניתן להסתפק בבדיקת האולטרסאונד בלבד ?
כמו כן נשאלת השאלה האם במקרה זה לא מספיק להסתפק בבדיקת האולטרסאונד אם הממוגרפיה עלולה לא להיות אפקטיבית במקרה שלי ?
אולטרסאונד נקבע ל 5/1/15 ממגורפיה טרם נקבעה כיוון שממתינה לתשובה בנושא .
אשמח למענה מהיר וייעוץ בנושא כדי שאדע כיצד לנהוג ולהמשיך בירור בנושא .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני מכירה שלעיתים מעל גיל 40 מומלץ
דליה20/12/2014גם לבצע ממוגרפיה. בוודאי שמעל גיל 50. אבל הכל נאמר בערבון מוגבל כי רופאה מומחית צריכה לבדוק את מרקם השד, לראות האם זה שד צפוף או לא ולהחליט באופן ספציפי. אני יכולה ללספר לך שבאולטרה מדיקל המליצו לבת 39 על ממוגרפיה וגם אולטרה סאונד, זה מה שהחליטה המומחית. פשוט תלכי לרופא טוב שאת סומכת עליו והוא יכוון אותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשה שקופהנועה13/12/2014
שלום רב,
אני בת 36 סובלת מאנדומטריוזיס ונוטלת גלולות שלושה חודשים ברצף שלאחריהן מקבלת מחזור וחוזר חלילה.
בשנים האחרונות אני מקפידה להיבדק פעם בשנה באופן קבוע אצל כירוג בבדיקת שד ידנית.
לפני מספר ימים בדקתי את עצמי ולחצתי על הפטמה של השד הימני.
שמתי לב שיצאה מהפטמה נקודה קטנה שקופה שכמעט ולא מבחינים בה (אפילו לא מרטיבה את החולצה) ממש טיפה קטנטנה ולא מורגשת.
יצוין שמדובר רק בשד הימני ורק כשאני לוחצת ולא תמיד..לפעמים מופיעה הטיפה הקטנה השקופה ולפעמים לא.
מאותו רגע שראיתי זאת אני חוששת ולא רגועה ובכוונתי לקבוע שוב תור לכירוג.
האם תוכלו להסביר לי מה זה אומר והאם יש מקום לדאגה.
אני ממש לחוצה.
אודה לכם באם תשיבו לשאלתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשה שקופה - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי24/12/2014סביר להניח שאין לממצא הזה שום משמעות יתכן תנודתיות הורמונלית . אבל תמיד רצוי לבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דעהליאת08/12/2014
שלום רב אני בת 37 בהיסטוריה לשני אחים של אבי סרטן השד ובת דודתי בת של אחד מאלו, יש לי גוש בשד ימין באוטרסאונד בשעה 10 גוש נמוש בגודל 1.8 ס"מ מוצק מוגדר קיים רושם של הסתיידות בתוכו במראה לא חד משמעי וגדל לעומת 2014 birads 4 מה דעתך? נקבע לי תור לביופסיה ומה זו הסתיידות??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דעה - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי24/12/2014אם הממצא השתנה בהחלט צריך הבדק ולבצע ביופסיה . לאור הסיפור המשפחתי מומלצת התיעצות וברור גנטי לנשאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן שד עם גרורות - וטרגט נאונעה07/12/2014
שלום,
אני עם סרטן שד וגרורות בריאות לאחר טיפולי: הרצפטין, נבלבין, הקרנות,לפטיניב וקסולודה, TDM-1, גמציטאבין ועכשיו סיימתי שני טיפולים של דוקסיל היפסקתי את הטיפול בדוקסיל שלא עזר כלל הגרורות בריאות גדלו. ב-CT שעשיתי לפני שבועעים הודגמו מס' רב של הנודולים ע"פ שתי הריאות שגדלו בהשוואה: קשר LUL בגודל 2.6 ס"מ לעומת 1.3 ס"מ בבדיקה קודמת שבוצעה סוף יולי. קשר RUL בגודל 1.8 ס"מ לעומת 1.1 ס"מ. כמו כן בלוטות קטנות בשני שערי הראות דומה לבדיקה הקודמת. הודגמו מוקדים היפודנסיים באונה ימנית בגודל 1 ס"מ שלא מוגדרים היטב דבר שלא היה בבדיקה הקודמת.
שאלתי היא: אני רוצה לעבור ביופסיה נוספת מהריאות כדי לדעת מה הסוג כדי לקבל טיפול מתאים.
כמוכן הוצע לי לעשות גם בדיקת טרגט-נאו. מה דעתך?
וטיפוליי אדריאמצין CA שאותם אני מסרבת לקבל בגלל השפעתם. ושומעת הרבה שהטיפול לא עזר להעלמות הגרורות. (רוצה להמשיך חיים שיגרתיים ללא נשירה כמו שני מנהלת מזה 7 שנים).
כמן כן האם אני יכולה לקבל היום טיפול שהינו לטיפול בסרטן ריאה ולא לסרטן שד כי שם זה התחיל. או שאני חייבת להמשיך עם טיפול של סרטן שד.
ואם אני יכולה לקבל טיפול של סרטן הריאה. האם יש טיפול שאינו גורם לנשירת השיער?
תודה ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן שד עם גרורות - וטרגט נאו - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי24/12/2014קיבלת דוקסיל החומר הפעיל בדוקסיל הינואדריאמיצין כך שאין שום הגיון לתת לך אדריאמיצין אם דוקסיל לא פעל . הגידול הינו גידול שמקורו בשד ולכן הטיפול הינו טיפול המתאים לגידול של השד. את יכולה לעשות בדיקת טרגט -נאו בידיעה שלא תמיד ימצאו טיפל מתאים , לא ימצאומוטציה מיוחדת שלה יש טיפול , וגם אם ימצאו יתכן והחומר לא בסל הבריאות או לא רשום בארץ וגם אם ניתן לרכוש המחיר גבוה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהמישהי07/12/2014
אני בת 37, נוטלת סרזט כמעט שנתיים וחצי. יש לי כאבים בשד שמאל, בבית השחי באיזור הכתף והצוואר בצד שמאל לפעמים גם בזרוע. לפני כחצי שנה עברתי בדיקת כירורג שד ואולטראסאוד מצורפת התוצאה. השבוע גיליתי כתם של זיעה בצבע כחול על החולצה שלי בצד שמאל, וזה עוד יותר הלחיץ אותי... מה זה אומר? האם זה קשור לכאבים ולתחושת הגירוי בבית השחי? על פני העור אין שינוי או סימן של גירוי או אדמומיות.
ושאלה נוספת הפסקתי להניק לפני תשעה חודשים (הנקתי במשך שנה ותשעה חודשים) ועדיין כשאני לוחצת על איזור הפיטמה יוצאות טיפות של חלב, האם זה נורמלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי25/12/2014כתם זיעה כחול? את בטוחה שלא לבשת חוצה בצבע כחול שהצבע ירד ממנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גודל שדיאנה14/11/2014
שלום, אני בת 35 ללא היסטוריה, לא לוקחת גלולות. ילדתי לפני 8 שנים. אני במעקב שיגרתי אצל כירורג שד ומקפידה על אולטרסאונד כי יש לי ציסטות קטנות בשדיים. מאז שאני זוכרת את עצמי שד שמאל שלי מעט גדול יותר משד ימין. זה לא ממש נראה לעין כלפי חוץ, אבל אני מודעת לזה. אולטרסאונד אחרון נעשה לפני חודש והיה תקין. לאחרונה עליתי מעט במשקל (אני רזה יחסית וחזה קטן יחסית), כ - 2-3 ק"ג והיום כשהסתכלתי במראה נראה כי שד שמאל גדל עוד טיפה, יותר ממה שהיה יחסית לימין. כשאני מרימה ידיים לא נראה הבדל.
האם זו סיבה לדאגה? למרות אולטרסאונד תקין מלפני חודש...
תודה רבה,
יאנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי סימטריה בשדיים זה משהו
שרית20/11/2014שקיים אצל כל הנשים כמעט במידה כזו או אחרת כנראה שאצלך זה קצת יותר בולט בעיקר אחרי עליה במשקל.
זה שאת נמצאת במעקב כירורגי זה מצויין אם את רוצה חוו"ד שניה יש מכון ברמת החייל בשם אולטרה מדיקל שיש בו מומחית שד מצויינת (הבדיקה ללא עלות) בשביל השקט הנפשי שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרימלוט נורמיכל12/11/2014
שלום דר
אני אשה בת 45 בריאה ברוך השם ללא כל עבר של איזו שהיא מחלה.
בחודשים האחרונים התחלתי לקחת פעמיים ביום כדור בשם פרימלוט נור למשך 10 ימים מהביוץ וזאת בגלל אי סידרות במחזור.
האם אני מעלה את הסיכוי לחלות בסרטן שד.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרימלוט נור - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי12/11/2014הטיפול בודאי לא לאורך זמן רב לתקופה מוגבלת את בהחלט יכולה לקבל טיפול זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)