מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקה שלישיתמיה26/01/2014
שלום
אני בת 41 לפני שנה וחצי עשיתי בדיקת אולטרסאונד שד ואילו הממצאים:
שד ימין ללא עדות לממצא סולידי או ציסטי.
שד שמאל בשעה 3 הודגמה ציסטה בגודל 0.4 ס"מ.
שעה 11 נמצא גוש סולידי, מראה סונוגרפי שפיר בגודל 0.7 ס"מ.
בתי שחי חופשיי מבלוטות לימפה משני הצדדים.
גבולות של השתלים תיקניים.
ביקשתי שוב אולטרסאונד ובגלל הגיל שלי שלחו אותי עכשיו לממוגרפיה (רופא מומחה לפיריון שלח אותי כאחת מבדיקות לפני טיפול פוריות אפשרי).
1. האם יש לי מה לחשוש אני מאד חרדתית מבדיקה כזו, לאור האולטרסאונד יכול להיות שינוי בשנה וחצי?
2. האם ממוגרפיה גורמת לסרטן במידה ויש ממצא שפירי?
תודה רבה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה שלישית - תגובה
ד``ר עינת כרמון26/01/2014הבדיקה מלפני שנה וחצי הראתה ממצאים שפירים, וממילא אינה רלבנטית כעת. ממוגרפיה הינה בדיקת סקר שגרתית, המומלצת לכל אישה החל מגיל 40-50, תלוי בגורמי הסכון שלה, וודאי לפני טיפולי פוריות. הבדיקה עצמה אינה גורמת לממצא שפיר להפוך לממאיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת הנקה לצורך בדיקותרונית23/01/2014
שלום רב,
אני בת 33 נשאית BRCA1.
הבדיקה האחרונה שעשיתי היתה בפברואר 2013 (ממוגרפיה) ולאחריה נכנסתי להריון.
כרגע אני מניקה ומאז לא נבדקתי לא בMRI ולא בממוגרפיה.
בבדיקה ידנית ואולטרסאונג וגינלי, הממצאים היו תקינים.
בשל העובדה שכבר זמן רב לא עשיתי בדיקה הדמיה הרופאה המליצה ואף דחקה בי לסיים את ההנקה בעוד חודשיים, קרי כאשר התינוקת תהייה בת חצי שנה.
אני מאוד לא מעוניינת להפסיק עם ההנקה ורציתי לדעת האם לדעתך יש הצדקה להפסקת הנקה על מנת לבצע MRI.
בברכה רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת הנקה לצורך בדיקות - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי23/01/2014mri בזמן הנקה אינו טוב מספיק יש בעיה בהדמיה ולא ניתן לאבחן . לא יודעת כמה זמן את מתכננת הנקה , להבנתי לא ביצעת הדמיה כשנה , תיבדקי על ידי כירורג שד, ותחליטו יחד מה טוב ביותר ומתאים בשבילך .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובת ביופסיית שדמירית22/01/2014
בוקר טוב,
לפני כשבוע ביצעתי ביופסיית בשד שמאל תחת MRI ובתשובה מצאו פיברואדנומה ופיברוציסטיק. רציתי בבקשה לברר האם במצב כזה מבצעים ניתוח, מכיוון שהגוש שממנו נלקחה הביופסיה מאוד מציק/כואב לי ולא רק במימוש, אלא, כל הזמן ללא הפסקה.
גודל הגוש הוא 2 ס"מ על 1.8 ס"מ.
אני מוכנה להסיר אותו, מכיוון שהוא די מציק והכאב לא עובר .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובת ביופסיית שד - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי22/01/2014פיברואדנומה אינה סרטן , ההסרה מותנית בגודל ובאם הממצא מציק , אם אכן מציק ניתן להסיר את הפיברואדנומה. עליך להתיעץ עם כירורג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת usviki15/01/2014
שלום, אני בת 67 עם רקע משפחתי לסרטן שד, מבצעת מעקב קבוע ממגרפי ו- us .
להלן תוצאות בדיקת us האחרונה:
שד ימין - תקין
שד שמאל:
באזור הפטמה רושם לדוקטים מורחבים עם תוכן בעלי סמיכות מעורבת, BIRADS 3
הודגמו ציסטות פשותות מפוזרים בשד עד 1.0 ס"מ DIRADS 2 .
לא הודגם גוש סולידי, בית שחי תקין
אסמח לקבל הסבר ,האם יש חשד לגידול
בממגרפיה הדוקטים תקינים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת us - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי16/01/2014התאור לא מציין גידול אבל אני לא ממש יכולה לענות כך רצוי להפנות לMRI אם יש רקע משפחתי .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת us
viki19/01/2014שלום , תודה על תשובתך, הרופה שלי שולח אותי לביופסיה, זו בדיקה פולשנית, איך לשכנע את הרופה לבצע קודם mri
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת us - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי21/01/2014פשוט דברי איתו , אם הממצא חשוד מאד רצוי ביופסיה מאחר ורק כך ידעו מהר את התוצאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן השד עם גרורות לריאהמירי אנטו13/01/2014
שלום.
אימי בת 63, חולת סרטן השד מסוג טריפל נגטיב, נשאית BRCA1. המחלה התפרצה לפני חמש שנים, כיום עם גרורות לחלל בית החזה ולריאות, מוגדרת שלב 4. עברה שלושה קווי טיפולים (קסלודה, מטרודוקסן ואנדוקסן, ג'מזר וקרבולפטין). השבוע עברה ניתוח להוצאת נוזלים מהריאות לאחר שהצטבר תפליט פלוריאלי ענק (כ 4 ליטר). התפליט היה ממאיר לפי הפתולוגיה. לטענת האונקולוגית קו טיפול רביעי הוא בעל סיכויים נמוכים לעזור במצבה. אבקש לדעת האם ישנם מחקרים קליניים בבתי החולים השונים היכולים להתאים למצבה של אימי? כיום היא מטופלת בבית החולים מאיר ושם אין מחקר מתאים. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן השד עם גרורות לריאה - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי16/01/2014אין לנו מחקר כזה , אפשר כמובן לנסות כימותרפיה אחרת שאותה לא קיבלה עדיין , סיכויים לתגובה לא גדולים זה נכון אבל נבלבין למשל לא קיבלה עדיין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת גנטית בשם invitaeטלי ארז13/01/2014
כיצד ניתן לקבוע תור לפרופסור פרידמן באופן פרטי
לא מצליחה להשיג שום מידע באינטרנט או ב144
קיבלתי את התשובות ואני זקוקה לייעוץ דחוף
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת גנטית בשם invitae - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי16/01/2014תתקשרי לתל השומר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- MRIחנה09/01/2014
עברתי ממוגרפיה נמצא גוש שפיר אך בביופסיה LCIS כעת מיועדת לMRI, שאלתי היא האם זה לא יותר מדי קרינה ממוגרפיה וMRI בחודשיים?
שאלה שניה יש לי מום מולד בלב עם דלף דו כיווני האם החומר המוזרק לא מסוכן לי? ואם אפשר לבצע MRI ללא החומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MRI - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי09/01/2014בדיקת MRI אינה קרינה כפי שיש בביקת ממוגרפיה כך שאין כל בעיה.לא חושבת שיש בעיה בחומר אולם רצוי להתענין במרכז בו עושים לך את הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקהדנה31/12/2013
שלום,
קיבתי תוצאות הבאות ואני מאוד מודאגת. בבקשה אם אפשר להסביר מה אומרות התוצאות. האם יש לי סרטן?
שד ימין
בשעה 6:00 באזור הנמוש הודגם גוש מוצק לובולרי מרקם לא אחיד בגודל 2.28 ס"מ
בסריקה של בית השחי: ב.מ.פ
שד שמאל:
בשעה 12:00 הודגמה ציסטה בגודל 0.57 ס"מ.
לסיכום:
גוש מוצק בשד ימין,BIRADS 4 מומלץ ייעוץ כירורגי והמשך בירור ע"י ביופסיה
.
ציסטה בשד שמאל 2 BIRADS
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקה - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי01/01/2014יש צורך בביופסיה מהגוש . עדיין כמובן לא אומר דבר , אולם כאשר מדובר על גוש מוצק יש לברר מה המשמעות שלו. יש גושים שפירים ויש שלא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש בשד ימיןדנה27/12/2013
שלום,
אני בת 38. לא ילדתי עדיין אף פעם.
הייתי אצל כירורג שד שרשם "שד ימין בפריפריה בשעה 6 פיברואדנומה 1 ס"מ". לפי מה שהבנתי ממנו מדובר על גוש שפיר.כמו כן עשיתי אולטרהסאונד שד ובית שחי שלא קיבלתי עדיין תוצאות של אולטרהסאונד.
1) בזמן בדיקת אולטרהסאונד שד ובית שחי הייתי במחזור ביום השני . האם יש השפעה של המחזור על בדיקת אולטרהסאונד שד ובית שחי ?
2) כמו כן כשהייתי אצל כירורג שד שכחתי לציין בזמן הבדיקה שאני במחזור ביום השלישי. האם המחזור משפיע על אמינות הבדיקה על ידי כירורג ואם כן איך והאם כדאי לי להיבדק שוב על ידי הכירורג לאחר המחזור?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש בשד ימין - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי29/12/2013פיברואדנומה אכן שפיר. אם לא ראו דבר בבדיקות כמובן הכל תקין . בזמן מחזור יתכן יתכן והשד יותר צפוף . אין בעיה בבדיקת כירורג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגוש בשד
דנה29/12/2013תודה על התגובה המהירה. האם כדאי לי בכל זאת לחזור שוב על בדיקת אולטרהסאונד עוד פעם אחרי סיום המחזור ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגוש בשד - תגובה
ד``ר עינת כרמון29/12/2013אין צורך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות דחופותדליה21/12/2013
שלום רב.
אני בת 76.
ב 1991 חליתי בסרטן השד. עברתי ניתוח של הוצאת הגוש בלבד והקרנות . לאחר שנה שוב התגלה גושים נוספים ועברתי כריתה מלאה של השד שמאל.
עברו להם 21 שנים שקטות...
בשבוע שעבר נשלחתי לבצע בדיקת MRI בשל שיעול חריף וטורדני בלתי פוסק.
התגלה גוש גדול בריאה השמאלית קרוב ללב . הרופא אמר שהגוש סובב את אבי העורקים נמצא בקום שמסוכן להגיע עליו וגם נראה שמסוכן לנתח.
ביצעתי ביופסיה ונאמר שמדובר ב Adenocarcinoma. האם יכול להיות שזה גרורה מהשד? כל כך הרבה שנים עברו.
האם עלי לחזור לאונקולוגית שד עם התשובה?
אילו בדיקות אני צריכה לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות דחופות - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי29/12/2013שלום לך , דוקא נראה שמדובר על גידול שונה, אני ממליצה לגשת לאונקולוג אם יש לך קשר טוב אם אונקולוג או אונקולוגית מסוים גשי אליו קודם כל , רצוי ליתר בטחון לבדוק את 2 הפתולוגיות על מנת לברר חד משמעי שלא מדובר ל אותו גידול, סביר להניח שמדובר על גידול שמקורו בריאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול כימותרפי דרך הרגלשרון16/12/2013
שלום,
לאחר שעברתי שני טיפולי כימותרפיה התחלו לי כאבים ביד אשר נמצא כי נבעו מקריש דם (הקשר לטיפולים לא הכרחי)
בעקבות זאת את הטיפול השלישי נתנו לי דרך הרגל.
מעולם לא שמעתי על כימו דרך הרגל ואני מאוד חוששת, האם זה מקובל? האם יכולות להיות לכך השפעות מסוימות?האם זה אפקטיבי?
אשמח לכל מידע בנושא זה!
תודה מראש
:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול כימותרפי דרך הרגל - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי16/12/2013החשיבות הינה לתת לוריד ולא חשוב היכן הוריד ממוקם . הבעיה אינה בתגובה או באפקטיביות אלא באי נעימות וחשש לפקקת . האם לא רצוי להכניס פורטאקט? תתעניני אצל הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת
שרון16/12/2013תודה רבה על תשובתך,
האם יש חשש גבוה יותר לפקקת אם הטיפול הוא דרך הרגל?
הסיבה שעשיתי זאת היא שיש לי קריש דם ביד ואני פוחדת ליצור נוספים..
לגבי התייעצות עם רופא, אעשה זאת ברגע שיהי תור פנוי, פשוט בלחץ ורציתי לשמוע חוות דעת בעניין...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי17/12/2013החשש הינו לפקקת ברגל , לכן מאד חשוב להכניס פורט ולקבל את הטיפול בדרך הזו ולא לחזור ולעשות עירויים דרך הרגל.אני מבינה שיש לך טיפולים נוספים . הבנתי בשאלתך הקודמת שעקב הפקקת בזרוע לא ניתן לתת לך טיפול שם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצותקרן15/12/2013
שלום רב, בת 35. יש לי שד עם מבנה שנוטה לציסטות לכן אני נבדקת כל חצי שנה (הבנתי שזה לא מעלה סיכון אבל אני לא מבצעת לעצמי בדיקה ידנית לכן דואגת להיבדק כל חצי שנה).
ב3/13 בדיקה ידנית אצל כירורג שד מומחה - תקינה.
7/13 אולטראסונד - תקין - אין כל ממצא.
היום 12/13 הרגשתי גוש או גושים בשד שמאל. אציין כי אני מניקה.
כמובן שאקבע עוד השבוע תור לבדיקת אולטראסונד ואצל כירורג שד.
אני קצת מוטרדת ורציתי לברר אם העובדה שביצעתי שתי בדיקות בשנה האחרונה שהיו תקינות יכולה לעזור לי להיות רגועה שגם אם זה חס וחלילה גוש ממאיר, אז עדיין סביר שהוא קטן כי הוא לא נצפה בבדיקות האחרונות.
אשמח לחוות דעתכם. תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות - תגובה
ד``ר עינת כרמון15/12/2013גוש חדש בשד דורש המשך בירור, על אף שיכול להיות קשור בהנקה. עליך להבדק על ידי הכירורג המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אבל זה לא מה ששאלתי
קרן15/12/2013שלום ד"ר כרמון,
ראשית, תודה על תשובתך.
ואולם, אם תקראי את שאלתי, כתבתי באופן מפורש שבכוונתי לגשת לכירורג ואכן כבר קבעתי תור.
שאלתי הייתה אחרת.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אבל זה לא מה ששאלתי - תגובה
ד``ר עינת כרמון15/12/2013קרן, צר לי, אך התכתבות בפורום הזה אינה מאפשרת לי להעריך סכון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושות בשדיפעת09/12/2013
האם ייתכן שאחרי שנה מניתוח כריתה דו"צ בעצבים "חוזרים" ?
אני יכולה להרגיש במקומות שלא יכולתי להרגיש לפני כן ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושות בשד - תגובה
ד``ר עינת כרמון10/12/2013תהליך של התחדשות עצבים אחרי ניתוח הינו תהליך ממושך. הקצב ומידת החזרה של התחושה משתנה בין אישה לאישה. בהחלט יתכנו שינוים לאחר שנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש קטן בשד שמאלי - נורא דואגתרוז07/12/2013
אני בת 38 לא נשואה , לפני שבועיים בערך הרגשתי גוש קטן בשד השמאלי לא היו שינויים בגודל השד ולא היו הפרשות מהפטמה ,פניתי לכירורג ביצע בדיקה ידנית ואמר לי כי נראה לו שלא מדובר במשהו ממאיר ,הפנה אותי לאולטרסאונד ומימוגרפיה אשר יצאו תקינות ,
אינני שקטה מאחר ואני רוצה לדעת מה הגוש הזה שאני מרגישה בשד ? יש לציין שאני מרגישה גם דקירות במקום !!!!!!!! לפני שנה עברתי בדיקת הורמונים והתוצאה שלא היה איזון בין שני הורמונים בעת המחזור לכן אני מקבלת מחזור חלש .
אני נורא מפחדת ודואגת האם לדעתכם מדובר בגוש סרטני ? ולמה הגוש לא הופיע בצילומים ?
אודה לתשובתכם המהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש קטן בשד שמאלי - נורא דואגת - תגובה
ד``ר עינת כרמון08/12/2013ישנם גושים הניתנים למישוש שאינם נראים בממוגרפיה או בUS. זה לא מעיד על טיבם. לדבריך הכירורג שבדק אותך לא התרשם מממצא חשוד.
אין באפשרותי לחוות דעה על מהותו של הגוש בהתכתבות.
מציעה לשוב לכירורג המטפל ולבדוק האם יש צורך בהמשך בירור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמימוש גוש בשד
רונית08/12/2013עוד שאלה ברשותך :
הגוש זז במהירות בעת מימוש ואחרי שסיימתי מחזור הרגשתי שהוא קצת יותר קטן ממה שהיה בעת המחזור , האם אופיו של הגוש מעידים על משהו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמימוש גוש בשד - תגובה
ד``ר עינת כרמון08/12/2013בד"כ גושים ניידים המשתנים עם המחזור הם שפירים, אך בכל אופן ממליצה לשוב לרופא שבדק אותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת ממוגרפיהרחל03/12/2013
שלום, בבדיקת ממוגרפיה שנערכה לי נכתב, לגבי שד שמאל: "רקמה: ברביע תחתון פנימי - liq אסימטריה פוקלית בגודל כ-3 ס"מ. BIRADS: 4A - ממצא חריג - דרגת חשד נמוך. הומלץ על בדירת us - בדיקת סונר דו-צדדי. אודה על קבלת הסבר מה כל זה אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת ממוגרפיה - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי05/12/2013כפי שכתוב הממצא חדש וצריך לבדוק חשד נמוך לסרטן אך בדיקה נחוצה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)