מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פקטור 8אלכס27/04/2010
שלום רב,
היום התקשרו אליי מחו"ל (אוקראינה) ושאלו האם יש לנו בארץ טרופה פקטור 8 נגד המופליה ללא מרשם לתינוק 2.3 חודשים?אני בקושי מכיר את האנשים אבל אני מאוד רוצה לעזור להם,הם טוענים שבמקום איפה שהם גרים אי אפשר להסיג את התרופה,האם אפשר לקנות את זה ללא מרשם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אי אפשר לרכוש פקטור בלי מרשם
פרופ' גילי קנת28/04/2010פקטור הינו תרופה שדורשת מרשם בכל מדינה בעולם
גם בברה"מ (בערים הגדולות) ניתן בהחלט להשיג פקטור- הייתי מציעה למשפחה לברר אפשרות לרכוש פקטור במוסקבה או בלנינגרד עם מרשם של המטולוג מקומי. רופא או רוקח מקומי יכולים גם להזמין פקטור ישירות מאחת החברות המייצרות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פקטור 9אבירם27/04/2010
שלום גילי שמי אבירם אני בן 15 עוד מאט חולה המופילה B קשה [פקטור 9] ורציתי לשאול שאלה אני זוכר שבחודש 9 בכנס דיברו איתנו על פקטור חדש להמופילה B שמתפתחת ניסוי על 2 זריקות בחודש ואמרו לנו שבחודש 2,3 אנחנו ניגש לניסוי רציתי לדעת אם כבר קיים הניסוי ואנחנו יכולים לבוא ועוד משו קטן אמא שלי אמרה לי שיש לייזר כזה ששמים על הדימומים או משו כזה אם את יכולה להסביר לי מה זה בידיוק אני ישמח בתודה:אבירם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לייזר לדימומים ומחקר פקטור
פרופ' גילי קנת27/04/2010אבירם שלום
טיפול בלייזר להקלת הכאב והנפיחות בזמן דימום מתבצע אצל רחל הפיסיותרפיסטית לפי הצורך, אני מציעה שתתקשר אליה ישירות
לגבי המחקר- מדובר בסוג חדש של פקטור 9 , כרגע המחקר בהליכי אישור ובהחלט יתקשרו אליך כאשר יתחילו אותו- הדבר צפוי בחודשים הקרובים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה גנטית לנשאות המופיליהאמא מודאגת23/04/2010
שלום,
בתי עומדת להנשא לחולה המופיליה, אשר לדברי הוריו זוהי המופיליה קלה.
מידע נוסף: ששניהם הינם חוזרים בתשובה, ואין הם מרבים בבדיקות.
שאלותי הן:
1. האם ישנה בדיקה גנטית שבתי יכולה לעבור, בטרם הכנסה להריון, שכן קראתי כי נשאות יכולה לדלג מספר דורות. לא ידוע לי על חולים במחלה במשפחתנו.
2. מה המשמעות המופיליה קלה?
3. במידה ואין בדיקה גנטית, באיזה שלב של ההריון ואיזו בדיקה יש לבצע כדי לבדוק אם העובר חלה?
4. האםם ניתן לוודא בבדיקת העובר את חומרת המחלה?
5. האם יש מידע לגבי התייחסות העדה החרדית לנושא הפלות במקרה שמסתבר שהעובר
חלה במחלה?
6. האם מומלץ לשכנע את הזיוג ללכת לייעוץ בהקדם?
בברכת שבת שלום,
אמא מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות
פרופ' גילי קנת23/04/20101-בשל ריבוי המוטציות הגורמות למחלה- אין משמעות לבדיקה גנטית ללא אפשרות השוואה לבן משפחה חולה, כלומר במשפחה שלכם לא ניתן להוכיח דבר בהעדר עדות לחולה המופילי הנושא שינוי גנטי ייחודי
2- חולי המופיליה קלה עלולים לדמם בניתוחים ולאחר חבלות קשות- פרט לכך מנהלים אורח חיים רגיל
3-4- ניתן לבדוק רמת פקטור בדם לאחר הלידה- אין המלצה לבדיקה בעובר בשל הסיכון להפלה
לציין כי המופיליה הינה נדירה יחסית באוכלוסיה ולפיכך הסיכון הסטטיסטי שביתך נשאית הינו נמוך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרולוםאמה ידגר17/04/2010
יש לי תאומות ששניהם צריכים ניתוחים לשקדים כפתורים ושקד שלישית, אני קבעתי תור לתינוח אך לא בדקתי להם את הפורלום שיש מתחת ללשון שהם הוא בסדר, אני רוצה לדעת למגיעים ליום שלפני הניתוח שנקבע שנקרא תרום ניתוח אני יכולה לשאול את הרופאים שיבדקו לבנות שלי את הפרלום שמתחת ללשון שזה בגודל נכון. אני שואלת כי לבן שלי הגדול עשיתי את זה רק שהיה בן שנתיים וחצי ולא ידעתי שזה היה בגודל לא נכון, הוא לא דיבר נכון רק אחרי הניתוח שעשינו לו הוא התחיל לדבר נכון גם בעזרת קלנאית תקשורת. אני רוצה לדעת עם מותר לי לשאול לפני הניתוח שיבדקו לבנות שלי אל הפרלום,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אפשר לבדוק, השאלה לא לפורום זה
פרופ' גילי קנת18/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצותמירי11/04/2010
לאחרונה התחלתי לצאת עם בחור נחמד. הוא סיפר לי שהוא חולה המופיליה. השאלה שלי היא האם יש דברים שכדאי להיזהר בהם? למשל, לא יודעת, לכסות את כל הפינות החדות בבית אם אני מזמינה אותו אלי? או האם למשל משהו יכול לקרות לו במהלך יחסי מין? אשמח לתשובה
אנא שתפי את בן זוגך
פרופ' גילי קנת11/04/2010בהמופיליה אכן קיימת נטייה לדימום מוגבר אחרי פציעות וחבלות , אולם ייתכנו גם דימומים לשרירים ומפרקים באופן ספונטני- הנטייה לדימום משתנה לפי חומרת המחלה ולפי גורמים נוספים - במקום לנקוט צעדים קיצוניים (כמו ריפוד מחדש של כל הפינות בבית) כדאי לשתף את בן זוגך בחששותיך ולהתייעץ עימו כיצד היה רוצה שתנהגי (בכל התחומים)- מרבית חולי ההמופיליה מנהלים אורח חיים רגיל בהחלט ומומלץ אף לעסוק בפעילות ספורטיבית. יחסי מין אינם מזיקים לחולים- אנא השתדלי לקיים יחסים בטוחים כדי להגן על עצמך כראוי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מדובר בהמופיליה C?מאיה01/04/2010
שלום,
שלום,
עקב מחזורים כבדים עם קרישים נשלחתי למרפאה המטולוגית (אחרי שנשללה כל בעיה גניקולוגית). בבדיקות הדם יצא כך:
PTTFS-41
PTT- 42.2
APTT-42.9
APTT-R- 1.39
V.WILLEBRAND- 79%
V.WILLEBRAND FACTOR- <100
CLOTTING FACTOR 8- 62
CLOTTING FACTOR 11- 38
מהממצאים עולה שפקטור 11 נמוך מהממוצע וזמני קרישה ארוכים. מה זה אומר?
תודה על התשובה.
חסר קל של פקטור 11 מאריך PTT
פרופ' גילי קנת01/04/2010לא מדובר במצב עם סיכון משמעותי לדמם (אפילו לא בעת ניתוחים), ולא ניתן לתלות את המחזורים הארוכים שלך דווקא בסיבה זו.
אנא לפנות לייעוץ נוסף להמטולוג וכן לגניקולוג- ייתכן וטיפול הורמונלי מתאים יפתור את בעייתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהanonymous31/03/2010
שלום ד"ר קנט
לפני כ-10 ימים התחיל דימום מאוד גדול למרפק, בשלושת הימים הראשונים לקחתי סטרואידים והמשכתי אם פקטור וחבשתי המרפק- עד היום הזרקתי קרוב ל22000 יחי' פקטור ואין שיפור במצב המרפק הדימום נמשך והכאבים מטריפים אותי!!!!!!!!!, הרופא אומר לי שאין מה לעשות אני בינתיים סובל ולא מתפקד (יש לציין שיומיים לפני שהדימום התחיל כבר הייתי תחת טיפול בפקטור בגלל דימום אחר)
השאלות שלי: מה נשאר לי לעשות? למה אחרי כ"כ הרבה פקטור
אין שיפור בכלל?? (אפילו החמרה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אורטופד ורחל פיסיו!
פרופ' גילי קנת31/03/2010כדאי לראות אורטופד- אם הנפיחות עדיין משמעותית וכן הכאב יש לשקול ניקור של הנוזל- גם אבחנתי (שאלת זיהום?) וגם טיפולי (שחרור לחץ)
בנוסף אנא לקבוע פגישה דחופה עם רחל פיסיו - תוכל בהחלט לעזור מקומית
בברכת חג שמח והרבה בריאות
גילי קנת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישיות יתר וטיפול בהורמוניםענת29/03/2010
שלום,
קיבלתי היום תוצאה של בדיקה שעשיתי של קרישיות יתר :8פקטור -249 H
בנוסף,PT 10(הנורמה היא 10.03).חשוב לציין שאני עוברת טיפולי פוריות ומזריקה כל יום GONAL F.
מה משמעות התוצאה שקיבלתי?האם קיים סיכון כלשהו בשילוב התוצאה עם הטיפולי פוריות?
תודה ,
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא לפורום זה
פרופ' גילי קנת31/03/2010ענת התוצאות שקבלת בהחלט יכולות להיות קשורות לטיפול אותו את מקבלת אך עלייך להפגש עם המטולוג לשיחה על הסיכונים כולל דיון מפורט על ההסטוריה שלך ושל משפחתך. בנוסף אנא ליידע את הגניקולוג המטפל
שאלה זו אינה שייכת לפורום המופיליה ואין מקום לדיון נוסף בפורום בנושאים אלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישת דםקוקי23/03/2010
היי, שמעתי שלאנשים שחולים בסוכרת מתקדמת יש בעייה של קרישת שם. כלומר, לפצעים שלהם לוקח הרבה יותר זמן להיסגר ולדם הרבה יותר זמן להפסיק לזרום ומהפצע. רציתי לברר אם זה נכון?
לא מדויק ולא קשור לפורום זה
פרופ' גילי קנת23/03/2010אצל חולי סכרת קיימות בעיות בזרימת הדם וגם בעיות בריפוי פצעים- למידע מדויק יותר אנא פנה לפורומים של סכרת, מחלות מטבוליות או מידע כללי ברפואה פנימית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח להסרת נגע BCCארצי15/03/2010
הומלץ לי לעבור ניתוח אמבולטורי בקופה להסרת BCC.
כחולה המופיליה האם אפשר לעשות זאת בכיסוי פקטור והקסקפרון בלבד (מה הכמויות?) או יש להשתמש בחומר נוסף (דבק ביולוגי?).
אפשר- פקטור רגיל והמשך הקסקפרון
פרופ' גילי קנת15/03/2010כדאי להמשיך טיפול בהקסקפרון 3-4 פעמים ביממה לפחות שבוע לאחר ההסרה ואף יותר אם יישאר איזור "רטוב" ומדמם שטחית
ניתן לשקול טיפול מונע נוסף בפקטור 1-2 ימים לאחר הביצוע באם דימום או שהנגע היה עמוק ושטחו גדול- בכל ספק עדיף להתייעץ עם רופאך במרכז להמופיליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול פוטודינמי
ארצי25/03/2010שלום רב
מצאתי שקיים טיפול פוטודינמי באתר של ביה"ח אסף הרופא, וזה כתחליף מוצלח לניתוח הסרה. הטיפול אינו משאיר צלקת ועל פניו נראה כפתרון טוב יותר בעיקר לחולי המופיליה.
האם נכון הדבר?
כיצד והיכן ניתן להגיע לטיפול זה במסגרת ההמופיליה
חג שמח לכולם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אנא לברר עם אסף הרופא
פרופ' גילי קנת25/03/2010לגבי יעילות הטיפול- המקור לבירור הינו הפלסטיקאים, לנו אין נסיון בנושא
פרטים ועלות כדאי לברר עם המפרסמים- ללא קשר להמופיליה
ניתן לבקש מהרופא שלך הפנייה למרפאת פלסטיקה בשיבא- כדי להעריך האם אתה מתאים לטיפול כזה והאם ניתן לבצעו בביה"ח כאן- במידה ומוצע גם כאן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיכוב רישיון הנהיגהעידן דחרוג15/03/2010
מדוע משרד הרישוי מעכב לי את רישיון הנהיגה כחולה המופיליה,כבר חצי שנה בטענה שיש לי בעיות בריאותיות,לפני חצי שנה עוכב לי רישיון האופנוע,למרות שיש לי רישיון אופנוע הם מעכבים לי את הרישיון,חבל שחולי המופיליה צריכים לעבור תהליך כזה קשה לקבלת רישיון שדווקא הם צריכים אפשרות לניידות,למי עליי לפנות?
תנסה לברר עם גינה או עידית מעלה
פרופ' גילי קנת15/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעיכוב רשיון
עידית אביבי15/03/2010הי עידן
אני אנסה לברר מול גינה מדוע זה קורה, זו פעם ראשונה שצפה בעיה מסוג זה ולא בטוח שזה קשור להמופיליה
עידית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לי עליך עידן
אבירם07/05/2010אתה חולה פקטור 9?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהליאת14/03/2010
שלום לפורום,
לפני כמה שבועות הייתה לי מגרנה חזקה עם חשש לסטרוק. מאז כל הבדיקות שעשיתי יצאו תקינות ואני ממשיך לבצע בדיקות שונות. במקביל הומלץ לי לקחת אספירין 100mg עד לסיום בירור המקרה.
לאחרונה נשלחתי על ידי נוירולוג לעשות בדיקת קרישיות דם.
השבוע הבנתי שהאספירין נוגד את הקרישיות.... האם צריך להפסיק לקחת אספירין לפני בדיקה כזו? הבדיקה ביום חמישי ואתמול לקחתי אספירין, האם יש טעם לבצע את הבדיקה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אפשר לבדוק קרישיות עם אספירין
פרופ' גילי קנת14/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהבן25/02/2010
בני בן השנתיים אובחן כחולה ALL התחלנו בשבוע שעבר טיפולים כימותרפיים. בנוסף הוא מקבל 35 מ"ג ביום פרדניזון. היום בעלי טעה ונתן לו 55 מ"ג מה עליי לעשות בבקשה תענו לי מהר אני פוחדת מהתרופה הזאת.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לדבר עם ההמטואונקולוג המטפל
פרופ' גילי קנת25/02/2010שוב- לא מדובר בשאלה של המופיליה
הטעות החד פעמית אינה רצויה אבל לא מאד מסוכנת- אנא שוחחו עם הרופא המטפל כדי שידריך אתכם לגבי המשך הטיפול השבוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היידנה17/02/2010
אשמח לדעת האם ניתן לאבחן המופיליה מבדיקת מי שפיר ואםפ לא אז מתי לרוב מאבחנים את זה?
כן- במשפחות מוכרות
פרופ' גילי קנת18/02/2010במשפחה בה ידוע השינוי הגנטי הגורם להמופיליה ניתן אף לאבחן בבדיקת סיסי שליה בשלב מוקדם יותר של ההריון
במקרים בהם מדובר באבחון במשפחה לא מוכרת- קשה לחפש את "המחט" בערימה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלות....=]לא משנה07/02/2010
שלום...אני בן 16 , חולה המופיליה A קשה ויש לי כמה שאלות...
1. האם אני יכול לעשות קעקוע?...
2. האם תהיה לי בעיה להשרת שיער בעתיד ו,או ניתוח לייזר להסרת משקפיים !?.
3. לא מזמן קיבלתי צו ראשון....האם בצבא אוכל להיות ביחידה קרבית?. ואם כן באיזה תפקיד...?
תודה רבה לכל העונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כמה תשובות
פרופ' גילי קנת08/02/20101- כן, ושיהיה היגייני בבקשה...
2- הסרת שיער- ללא בעיה, לייזר למשקפיים- אפשרי, עם הכנה מתאימה וטיפול אחרי
3- פרופיל המופיליה משחרר מצה"ל, אבל בהחלט אפשר להתנדב (יש לנו רבים שעשו זאת) וגם לתפקידים ביחידות קרביות- אם מישהו מקוראי הפורום רוצה להגיב מנסיונו האישי- אשמח....
מקווה שעניתי, יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשה -דחופה
אלכס08/02/2010שלום ותודה, עבור ביתי
אחרי כמה זמן מקבלים תשובות ל:1.ACTIVTED PROT C RES
2. PCR F -V-LEIDEN* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
חודש ברוב המעבדות
פרופ' גילי קנת08/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)