מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חיסון שפעת H1N1לונה07/02/2010
האם מומלץ להתחסן? ואם כן, תוך שרירי או תת עורי? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לפי קבוצת הסיכון
פרופ' גילי קנת07/02/2010החיסון מומלץ לזקנים, ילדים עם בעיות דרכי הנשימה, מדוכאי חיסון ונשים הרות
לשאר האוכלוסיה- אין המלצות מיוחדות הקשורות להמופיליה או הפרעות קרישת הדם- התייעצו עם הרופא בקופה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה בבקשה תשובה מהררועי29/01/2010
קבילתי לעשות עבודה על המחלה המופיליה.
לא מצאתי רופא שיכול לעזור לי בנידון .
יש לי 10 שאלות ללא תשובות ואני מבקש את עזרתכם.
1. למה קוראים למחלה ככה?
2. מה ההשפעה של המחלה על ילדים?
3. מהם הדרכים לטיפול במחלה?
4. האם המחלה היא מחלה תורשתית?
5. כיצד אנשים חולקים בה?
6. מהם קבוצות הסיכון ?
7. מהי השפעת המחלה על חולים במחלות אחרות?
8.איך המחלה משפיעה על נשים ? (הריון , מחזור ) השאלה הזאת היא הכי חשובה !!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
פליפה29/01/20101.המופיליה זה למעשה חיבור של 2 מילים ביונית (אם אני לא טועה) המו = דם ופיליה = מחלה. המופיליה פרשו מחלת דם פשוט והגיוני למדי ^^
2. המופיליה היא בעית קרישה אך במאה ה-21 היא מחלה נשלטת עם טיפול נכון אין כל הגבלה כילד המופילי מעלום לא הגבלתי את עצמי בשום אופן בין אם זה טיולי בית ספר משחקים כדור רגל. כמובן שכל מקרה לגופו.
3. המופיליה היא מצב בו הגוף לא מיצר חומר קרישה בשם פקטור (9 או 8) החומר הזה חושב לטיפול בדימום ואין דרך לטפל בדימום ללא החומר הזה. הטיפול כיום הוא הזרקה של פקטור ישרות להוריד. חלק מהחולים מזרקים פקטור רק בעת דימום וחלק מזרקים באופן קובע (פעמים או 3 בשבוע) בכדי למונע דימום לפני התחלתם שוב כל מקרה לגופו.
4. מחלת המופיליה היא מחלה תורשית שעוברת בכרומוזום Xהנקבי
5. כפי שאמרתי בשאלה הקודמת המופיליה מעוברת בכרומוזום X הנקבי. במצב של המופיליה לכרומוזום X אין מידע על פקטור 9 או 8 לכן התינוק שמקבל את הכרומוזום נולד ללא החומר הזה. לנשים יש את כרומוזום X בדרך כלל אחד תקין ואחד לא לכן נשים כעמת ולא חולת במחלה מכיון שברגע שאחד תקין יש להם חומרי קרישה לבנים ישכרומוזום X אחד וY בY אין מידע על חומרי קרישה לכן בנים הם לרוב חולים ובנות הן נשיאות. (כמובן יש מצבים בהם לאישה יש שתי כמורזים X פוגעים במקרה של אב המופילי ואם המופילית)
6. אין קובצת סיכון המופיליה זה לא מחלה כמו שפעת לא חולים בה היא מעוברת בתרושה קבוצת הסיכון הן משפחות יש בהם היסטורה של המופיליה
7. זו שאלה שאני לא יודע לענות עלייה ^^
8. מכיון שמעלום לא עברתי מחזור או הריון ^^" אני לא משש המקור לתשובה בזמן הריון אני יודע שהאישה מקבלת כמיות גדלות יותר של פקטור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
שגיא03/02/20101. ביוונית hemo = דם, philia = נטיה, מגמה
hemophilia = נטיה לדימום.
כל המידע בעברית מרוכז באתר העמותה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתסמונת התלמיד העצלן
עצלניקו06/02/2010שלום רועי
ראיתי את שאלותיך המפורטות שהועתקו הישר מהלוח - כפי שנשאלו ע"י המורה לפורום נכבד זה.
ניכר בהם חוסר רצון להתאמץ ולמצוא את התשובות בכוחות עצמך באינטרנט או באתר המופיליה שכל התשובות נמצאות שם בהינף אצבע.
מן הראוי היה שתודה ל"פרייר"-פיליפה שענה לשאלותיך בשקידה וברצינות רבה.
מהכנת שיעורים בשיטת העתק-הדבק לא תלמד דבר
גש אלי בבקשה לשיחה
המורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההו-הו
לונה07/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממש עצלן
עצלן ?06/03/2010מי שזה לא יהיה אני חרשתי אתרים רבים כדי למצוא את התשובות ולא מצאתי תשובות כמו כן ראינתי רופא שעזר חלקית במציאת התשובות.
ככה שעצלן אני לא אפילו ממש לא ואל סתם תתייד אנשים אם אינך מכיר אותם.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
עצלן ?06/03/2010כמו כן אם את מורתי אין לך שום זכות ושום יכולת להגיד שאני עצלן אם את רואה את זה אבקש שיחה איתך !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מידעאסתי27/01/2010
בכיתתה של ביתי לומד ילד חולה המופילה
אני רואה שביתי מאוד מוטרדת מהמצב
מהבחינה ההומנית
היא שואלת שאלות רבות ומקרקרת סביבו כדי לעזור לו אם וכאשר
אני מאמינה שזה מציק לו יותר מאשר מחמיא לו
הצעתי לה שנבקר בעמותה או בבית חולים כדי שהיא תבין יותר את הנושא
האם זה אפשרי וכיצד?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצת מידע
פליפה29/01/2010שלום אסתי אפשר לשואל בת כמה ביתך?
בכל מי קרה אין משש דרך לעזור לחולה דממת (השם בעברית הרבה יותר קצר ונוח לכתיבה ^^") אנחנו לא זקוקים לתרומת דם ודברים כאלה.... (אני יודע שזה בין הדברים שעולים לאנשים שהם רוצים לעזור)
דממת זו מחלה חשוכה ממרפא אבל היא נשלטת וכמעת לא פוגעת בחיים הנורמטים של החולה (לחולה בעיקר מפריע בית הספר ולא מחלתו. כי בית הספר מפחד מנו מגביל אותו שלא לצורך אני כילד לא הורשתי לצאת לטיולים שלא עמדה שום סיבה רופאית שמנעה ממני זאת) תרופות לדממת הם יקרות אבל הם נמצאים בסל התרופות וחולים לא משלים על תרופות כחכה שאין כל צורך בתרומת ודברים כאלה ^^ (אלה עם החולה הוא קשה יום אבל זה לא קשור למחלתו)
בעניין העמותה יש את על"ה את יכולה לנסות לדבר איתם יש להם אתר נחמד
פלי ^^* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמידע
עידית אביבי31/01/2010אסתי שלום
להערכתי מקור המידע הטוב ביותר עבור ביתך הוא דווקא חברה לכיתה, ילדים בעלי המופיליה מתמודדים לומדים ויודעים מגיל צעיר ביותר מהי המופיליה. שום מידע מקצועי אינו מהווה תחליף לשמיעה ממקור ראשון.
לעמותה ישנו אתר אינטרנט כפי שפליפה ציין שם יש כתבות והרבה אינפורמציה, אולי צריך לתת לביתך לקבל מענה על השאלות המציקות לה ולהסתפק בזה במקום להציפה באינפורמציה. לדעתי אין בביקור בבית החולים תרומה מהותית עבור סקרנותה.
עידית אביבי, מנכ"ל על"ה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פקטור וי לדןלילך20/01/2010
האם בנוכחות הפקטור וי לדן הטרוזיגוט ו APCR נמוך מהנורמה ניתן לקחת כדורי הקסספורון שניתנים לפני פעולה כירוגית בשל פקטור 11 נמוך {40 כשהטווח מתחיל ב 60 } ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תלוי במקרה , סיפור משפחתי וכו
פרופ' גילי קנת20/01/2010אנא התייעצי אישית עם המטולוג מומחה לקרישת הדם- לא ברשת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת שיער בלייזרב13/01/2010
האם אפשר לבצע הסרת שיער בלייזר בנשאות של פקטור 5 ליידן? (לא נוטלת כל תרופות, אין אירוע שארע וגילוי הנשאות היה מקרי, הריונות עברו באופן תקין : אחד עוד טרם הגילוי וללא כל טיפול, ובשני רק במשכב לידה ניתן קלקסן ולשם הזהירות).
אפשרי- שוב לא המופיליה!
פרופ' גילי קנת16/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קופ"חמלי13/01/2010
אבקש לדעת האם חומרי הקרישה להם זקוקים חולי המופיליה ממומנים ע"י קופ"ח?
הרוב- כן
פרופ' גילי קנת16/01/2010במקרים מיוחדים או כאשר קיים סוג חליפי- לא תמיד ניתן לקבל המוצר המדויק,ף יש לדון על כל מקרה עם רופאי המרכז להמופיליה והגורמים המוסמכים בקופה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פקטור וי לדןלילך10/01/2010
בעקבות טיפולי פוריות ערכתי בדיקות קרישיות - ביון היתר נמצא :
פקטור וי לדן - הטרוזיגוט
APCR - 1.67 [כשהטווח בין 2-5)
1. מהי המשמעות ? והאם יש קשר לאי הצלחה לקליטת הריון ?
2. מה ההבדל בין APCR נמוך מהנורמה לבין גבוה מהנורמה או שאין הבדל ומה שקובע זה כי הגן נמצא הטרוזיגוט ?
2. האם רצוי לטפל בקלקסן ?
3. איך ממצאי בדיקות אלו מתיישבים עם פקטור 11 נמוך מהנורמה - 40 {כהשטווח מתחיל ב- 60} ? האם זה בעצם לא "נוגד" אחד את השני ?
4. האם בממצאי פקטור וי לידן האמורים אני ימנועה מנטילת הורמנים במסג' טיפולי פוריות או נטילת כדורי הקסקפרון שהומצלצו לפני שאיבת ביציות לאור פקטור 11 נמוך וסיפור של דמם בשאיבה הראשונה ?
5. האם יש השלכות נוספות ללא קשר לפיריון שעליי להיות מודעת להם ?
תודה
מדובר בסיכון לקרישיות -לא המופיליה!
פרופ' גילי קנת10/01/2010לילך שלום
APCR "מודד" התנגדות לפעילות מעכב קרישה בשם חלבון C בדם- התנגדות זו נקבעת לרוב בשל נכחות פקטור V ליידן (גורם גנטי), ובסה"כ עלולה לגרום נטייה מוגברת לקרישיות, בייחוד במצבי סיכון
לגבי- פקטור 11- חסר קל שלו אכן מגביר הסיכון לדימום ולא לקרישת יתר, המצב שאת מתארת אינו מדאיג כלל בכיוון זה ואינו "פיצוי" לסיכון שצוין
לגבי המשמעויות הייחודיות למצבך והטיפול הנדרש- אנא פני לייעוץ מפורט אצל המטולוג מומחה לקרישת הדם- שאלה מסוג זה אינה שייכת לפורום ובודאי שלא אחראי להמשיך הדיון ברשת
מאחלת לך בריאות שלמה ובהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריפוי המופיליהנועה05/01/2010
שלום,
לאחרונה התחלתי לצאת עם מישהו שהוא חולה המופיליה. הייתי רוצה קצת לברר על כך. האם זה משהו שניתן לריפוי? האם זה מקצר תוחלת חיים? האם חולי המופיליה הם בקבוצת סיכון ללקות בעוד מחלות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין פגיעה בתוחלת החיים
פרופ' גילי קנת05/01/2010נועה שלום, כפי שראית בכותרת לחולי המופיליה תוחלת חיים רגילה, עם זאת איכות החיים נפגעת בשל דימומים לשרירים ולפרקים. ניתן לטפל בכל דימום ע"י "נירמול" של מערכת הקרישה ואף לתת טיפול מונע בתרכיזי קרישה כדי להקטין תדירות וחומרת אירועי הדימום, קיימים גם נסיונות לריפוי גנטי של המחלה, אך כאן הצפי אינו בקרוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים כחוליםצילה03/01/2010
בשנה האחרונה אני מוצאת "מכות" / כתמים כחולים, לפעמים חומים על הגוף במקומות שאני לא זוכרת שחטפתי בהם מכה
אני בת 33 ועומדת לקראת טיפולי פוריות
האם יש חשש?
האם עלי לעבור בדיקות?
האם לעדכן את הרופא המטפל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עדכני ופני להמטולוג
פרופ' גילי קנת03/01/2010אמנם טיפולי פוריות כרוכים בעיקר בסיכון לקרישיות יתר ואילו את מתארת תופעות של נטייה לדימום אך בהחלט כדאי לפנות לבדיקת המטולוג מומחה ובדיקות דם פשוטות לצורך קבלת מידע מפורט שיאפשר התנהלות נכונה במצבי סיכון עתידיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנות קטנותשגיא23/12/2009
לכל חברי הפורום שלום רב,
אני בן 26 מחיפה ואני סובל מהמופיליה A קשה.
כבר כמה חודשים בית המרקחת מספק פקטור 8 במנות קטנות.
אני מזריק בין 1750 ל 2000 יחידות כל פעם והמנות שאני מקבל מהבית מרקחת הן 250-290 לקופסה, מדובר על פקטור 8 בשם HEMOPHIL - M.
זה אומר שאני צריך להזריק 6 מנות כל פעם, שזה 6 מזרקים שלא לדבר על זה שכבר אין לי מקום במקרר.
בבית מרקחת הם אומרים שאלו הכמויות שהחברה מספקת להם והם לא יכולים לעשות שום דבר בנדון, שגם לחברה שמספקת חסר בכל הארץ.
השאלה שלי האם כל זה נכון? והאם יש משהו שאני יכול לעשות? למי אני יכול לפנות בתלונה?
מישהו נתקל במקרה דומה?
תודה מראש, שגיא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנות קטנות
עידית אביבי23/12/2009שגיא שלום
האמירה של בית המרקחת במקרה זה נכונה, אולם מדובר בקופה אחת מתוך כלל הקופות שרכשה כמות של פקטור במנות אלו עקב חשש והתראה למחסור בפקטור זה.
העמותה עוסקת מול החברה בהחזרה של חלק מהכמות ובהחלפתה ואני מקווה כי פתרון לנושא יותר קרוב מרחוק.
השיקול של החברה היה קודם כל להבטיח את המצאותו של הפקטור.
חוסר הנוחות ברור לי ואני אעשה הכל מולם על מנת לפתור הנושא
עידית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה :)
שגיא24/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד כמה שאלות
שגיא25/12/2009ציינת ש"מדובר בקופה אחת מתוך כלל הקופות שרכשה כמות של פקטור במנות אלו", האם קופות חולים אחרות נוהגות במדיניות שונה לגבי הספקת הפקטור?
האם יש קופת חולים עדיפה לחולי המופיליה?
ולגבי התרופא שאני מקבל, HEMOPHIL -M מ BAXTER, כתוב על הקופסאות שניתן לשמור בטמפרטורת החדר אבל הרוקחות מקפידות לשמור במקרר ותמיד מתעקשות לתת לי את הקופסאות עם קרח.
אני כבר שוקל לשמור את הפקטור מחוץ למקרר, בגלל שהמנות קטנות אין לי כבר מקום במקרר.
אבל אני פוחד שהתרופא תתקלקל.
השאלה האם היא מתקלקלת מחוץ למקרר או שאפשר לסמוך על מה שכתוב על הקופסאות, ולשמור אותה בטמרטורת החדר?
ומה קורה עם הפקטור "מתקלקל" ואני מזריק אותו?
תודה מראש,
שגיא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפקטור
עידית אביבי27/12/2009הי
קופות החולים האחרות הימרו שלא יהיה חוסר בפקטור (וצדקו במקרה זה)
האם יש קופה עדיפה? זו שאלה מאוד סובייקטיביתשאני לא יכולה לענות עליה.
לגבי שמירת התרופה זו שאלה מקצועית שכדאי להפנות לגילי/דליה
יום נעים
עיגדית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קעקועאושרית23/12/2009
מגיל 16 אני עם מחסור בפקטור 11 (1.5%).
עד היום אני בת 30 לא הופיעו תסמינים לבעיה: עקירה, פירסינג ועוד.
האפ יש חשש מוגבר במצב של קעקוע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קעקעי בכיף
פרופ' גילי קנת23/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המופיליה בגניםאוסנת20/12/2009
לבן זוגי רקע של המופילה במשפחה,
לא ברור כמה דורות אחורה הייתה החלה קיימת
אבל אנחנו חושבים להביא ילד ורציתי לדעת אם אפשר לדעת דבר כזה ולהפיל במידת הצורך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אפשר ולא לדאוג
פרופ' גילי קנת21/12/2009אנא נראי התשובה הקודמת- אם בן זוגך בריא אין סיכוי שיעביר המופיליה לילדיו- הגן הפגוע "יושב" על כרומוסום X ומאחר ולגברים יש רק אחד כזה (כרומוזום המין השני הינו Y) הם יכולים להיות חולים או בריאים ולא נשאים של המחלה
במקרה של בת זוג נשאית המופיליה- ניתן לזהות המוטציה במשפחה ולהציע אבחון טרום לידתי בבדיקת סיסי שליה, טרם החלטה על המשך ההריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת המופיליהדני15/12/2009
איך ניתן לבדוק האם אני נושא גן שגורם להמופיליה. ממה שאני יודע זה עובר בקו של האבא, נכון?
בנים לא נושאים את הגן
פרופ' גילי קנת15/12/2009הגן להמופיליה יושב על כרומוסום המין הנשי, X
גנוטיפ של זכר הינו XY
לכן זכר יכול להיות חולה או בריא- אין נשאות המופיליה אצל בנים זכרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולה המופיליה שבא לבקר מחו"לדנית08/12/2009
יש לי קרוב משפחה חולה המופיליה, והוא אמור לבוא לביקור של כחודש בעוד חודשיים. אני לא ממש מכיר את המחלה כל מה שאני יודע זה שזו בעיית קרישת דם. הוא יתאכסן אצלי והייתי רוצה לדעת אם יש איזו דרך להכין אצ הבית לביקורו? יש תרופות שכדאי לקנות במידה וקורה משהו? טלפון של איזה מומחה שכדאי שיהיה לידי?
דודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ביטוח רפואי ופקטורי קרישה
פרופ' גילי קנת08/12/2009דודי היי
אני מקווה שלקרוב שלך יש ביטוח רפואי מורחב ומתאים
עליו להביא איתו את תרכיזי הקרישה בהם מטופל- להזרקה עצמית (בארץ התרכיזים ניתנים לחולי הקופות על בסיס אישי ורכישתם יקרה ולא מיידית ממלאי של חברות התרופות)
בכל שאלה אפשר לפנות בכל עת לכונן המרכז הארצי להמופיליה- קלטת עם ]פרטי הכונן נמצאת בטל 03-5302409 וכן נמצאים פרטי הכוננים באתר עמותת על"ה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בקרישת שםניבית30/11/2009
יכול להיות שאני סתם פרנואידית, אבל תמיד הרגשתי שיש לי בעיה בקרישת דם. לוקח אצלי המון המון המון זמן עד שפצע או שריטה מפסיקים לדמם. יכול להיות שאני חולת המופיליה?איך בודקים?
ניבית גשי להמטולוג
פרופ' גילי קנת30/11/2009כנראה שאינך חולת המופיליה- זוהי הפרעת קרישה קשה יחסית לתיאור שלך ונפוצה בבנים זכרים בעיקר, אבל בהחלט כדאי שתיפגשי עם המטולוג אשר ישמע את סיפורך ויפנה אותך לבדיקות בהתאם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)