מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ניסוי לקפטור 9אבירם25/06/2010
גילי שלום שמי הוא אבירם חולה המופיליה B פקטור 9 ולפי מה שאני יודע אמורים להתחיל או שהתיחלו ניסוי של פקטור חדש והייתי מאוד שמח להיצטרף אליו האם זה אפשרי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לשמוע פרטים
רחלי27/06/2010כאם לילד המופילי (B) אשמח לשמוע פרטים אם אכן יש פקטור חדש ומהם יתרונותיו על הישן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
טרם התחילו בילדים
פרופ' גילי קנת28/06/2010אבירם ורחלי שלום
קיים ניסוי בפקטור 9 חדש שרץ כעת במבוגרים (ניסוי עם פקטור רקומביננטי וניסוי נוסף עם פקטור ממקור פלסמה אבל בעל טווח פעילות ארוך יותר)- בילדים עדיין לא מנסים סוגים חדשים כי ממילא הם זכאים לפקטור רקומביננטי לפי סל הבריאות.
לגבי אבירם- כמתבגר אתה תיכנס לניסוי פקטור 9 כשיתאפשר לנו- הניסוי טרם אושר לקבוצת הגיל שלך , אנו מודעים לרצונך להשתתף וייצרו איתך קשר בחודשים הקרובים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמירי24/06/2010
שלום,
ביום ב' הקרוב אני אמורה לעבור ניתוח לנחלפת מפרק ירך.
עברתי את כל היעוצים אבל כנראה שדילגו על יעוץ המטולוגי.
לפני 10 שנים אובחנתי כMTHFR .
ויטמין נ12 נמוך תמיד, וצערי אני לא מקפידה על חומצה פולית .
האם זה חכול לעכב בצורה כלשהיא את הניתוח? או שצריכה להיות התיחסות מיוחדת? תרופות לפני הניתוח?
אודה מראש על תשובתך המהירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא המופיליה!
פרופ' גילי קנת24/06/2010מירי שלום- הבירור שעברת הינו חלק מבירור קרישיות יתר- כדי לייעץ לגבי טיפול מונע סביב החלפת הברך יהיה צורך לברר הסטוריה אישית ומשפחתית ולראות בדיקות נוספות (למשל רמת הומוציסטאין בדם). בד"כ מקובל לתת טיפול מניעתי בנוגדי קרישה סביב ניתוחים מסוג זה. אנא ידעי את המרדים ביום האשפוזכדי שישקול ייעוץ נוסף - כדאי לערב המטולוג בביה"ח בו את מנותחת. לא ניתן לתת ייעוץ נוסף בפורום המופיליה במקרה זה. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבוצת תמיכהעינת22/06/2010
רציתי לדעת האם בארץ קיימות קבוצות תמיכה לחולי המופיליה. חבר טוב שלי סובל מהנושא ונראה שממש קשה לו. נסייתי לדבר איתו אבל נראה לי שהוא מעדיף לדבר עם אנשים אחרים שנתקלים באותם קשיים כמוהו. הוא מאזור המרכז (ר"ג). תוכלו להמליץ על משהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בהחלט- שיפנה למרפאתנו
פרופ' גילי קנת23/06/2010עו"ס גינה גולדשטיין וד"ר גבי גולן (פסיכולוג) מנהלים מזה שנים מספר קבוצות תמיכה להורי ילדים המופיליים בגילאים שונים, ומעניקים תמיכה אישית לפי הצורך לחולי המופיליה מבוגרים- אין כרגע קבוצת תמיכה קיימת למבוגרים חולי המופיליה אך בעבר היו מספר מפגשים ייעודיים לקבוצות עם צרכים מיוחדים. מציעה לחברך ליצור קשר עם עו"ס גולדשטיין במרכז הארצי להמופיליה (נמצאת בימי ב, ד) וכן עם מנכ"לית על"ה- עידית אביבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לפרקאנונימית16/06/2010
שלום לד"ר קנת
אחי מאושפז כמה שבועות בגלל דימום לשני המרפקים
הוא מקבל טיפול יומי בפקטור בהתחלה 3000UI ואז 2000UI
תחת טיפול זה הוא המשיך לדמם, רמות פקטור בדמו יותר מ-15%
האם נורמלי שהמופילי ידמם תחת טיפול כזה בפקטור? התחילו לו
לאחרונה פזיוטרפיה והוא מקבל טיפול מניעתי של 3000UI לפני והוא
עדיין מדמם. כל יום-יומיים דימום למרפקים תחת פקטור וכאבי תופת...
מה עושים???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקה וייעוץ- לא באתר
פרופ' גילי קנת16/06/2010דימום (וגם דימום חוזר) יכול לנבוע לא רק מחסר פקטור (משאלתך לא ברור האם 15% בשיא, לאחר שמקבל- ואז זה מעט מדי, או בשפל- טרם מתן פקטור- ואז זה בהחלט מספק כי ברור שעולה היטב לאחר קבלת פקטור נוסף) אלא גם מתהליכי דלקת, וכאב בפרק פגוע ייתכן גם בשל בעיה במפרק שאינה קשורה לדימום. לא ברור לי היכן אחיך מאושפז ועד כמה חיוני המשך האשפוז (אפשר לתת פקטור פעם ביום ולבצע פסיותרפיה גם באופן אמבולטורי). הייתי מציעה שתביאי אותו לבדיקה של המטולוג, אורטופד ופיסיותרפיסטית במרכזנו כדי לקבל חוות דעת נוספת על הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצותנעמה14/06/2010
שלום, לאחרונה לבני בן ה-7 יש חבר שחולה המופיליה. הוא בא הרבה אלינו הביתה לשחק. אני נורא נזהרת מכל דבר וחוששת שמשהו אולי עלול לקרות אם הילד יפצע. האם יש איזו ערכת עזרה מיוחדת שאני יכולה להכין בבית במקרה וחס וחלילה יקרה משהו כזה?
לא להיבהל
פרופ' גילי קנת14/06/2010נעמה שלום- אצל חולי המופיליה לרוב אין חשש משריטות קטנות שעלולות לקרות בשעת משחק בין ילדים- זאת מאחר ומערכת הקרישה הראשונית עובדת היטב. ילדים אלה נוטים לדימומים מאוחרים בשרירים ובמפרקים לאחר חבלות משמעותיות (או גם באופן ספונטני- ועל כך אין לנו שליטה כלל)- כל שעלייך לעשות הוא להיות ערה לחבלות בזמן המשחק (למשל- נפילה עם חבלת ראש)- במידה והנ"ל קורה יש לידע את הורי הילד החולה כדי שיטפלו בנושא ע"י מתן תרכיז קרישה לפי הצורך. רוב הילדים ההמופילים מקבלים טיפול מונע מההורים בתרכיזי קרישה ולפיכך לרוב מערכת הקרישה שלהם "מנורמלת"- במידה ויש לך חששות אנא שוחח עם הורי החבר, אין לי ספק שישמחו על דאגתך וישתפו אותך מנסיונם הם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רופאדנה09/06/2010
איזה סוג רופא מטפל בהמופיליה?
המטולוג
פרופ' גילי קנת09/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאליה06/06/2010
בעקבות תסחיף ריאתי שהתגלה כ3 וחצי שבועות אחרי ניתוח קיסרי אני מטופלת כרגע בבית החולים בזריקות קלקסן ואמורה לעבור לטיפול בקומדין
האם קיימת אפשרות להמשיך בהנקה במקביל לשימוש בקומדין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כן
פרופ' גילי קנת06/06/2010התרופה אמנם עוברת בחלב אם אבל מותר להניק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה זמן?אלי01/06/2010
שלום רב
רציתי לשאול בעת פרוצדורה ניתוחית לחולי המופיליה, מהו הזמן המינימלי שיש להמתין מרגע סיום הזרקת הפקטור ועד התחלת הפרוצדורה הניתוחית?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דקות
פרופ' גילי קנת01/06/2010מקובל להעריך פיזור פקטור מקסימלי בדם כבר אחרי כ20 -30 דקות, לגבי פקטורים מיוחדים (נובוסבן) אפילו קצר יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת נשאותרותי27/05/2010
שלום,התקשרה אלי אתמול קרובת משפחה מאמריקה שסבתא שלה וסבתא שלי אחיות מצד האם וסיפרה לי שנולד לה ילד חולה המופיליה ובבדיקה שלה התגלה שהיא נשאית ושכדאי שאברר נשאות גם,האם כדאי לברר,בחיים לא שמענו על המחלה הזאת במשפחה וגם יש לי כבר שלושה בנים שהם בריאים ואם צריך לברר איפה מבררים? והאם זה תלוי בבדיקת דם של הקרובת משפחה או לא?
בדיקת נשאות תלויה בממצא אצל החולה
פרופ' גילי קנת28/05/2010רותי שלום
מאחר והופיליה יכולה להיות מועברת ע"י נשים נשאיות קיים סיכון תאורטי שאת נשאית, במידה ואימך וסבתך אכן היו נשאיות.
כדאי לברר מה הפגם הגנטי המדוייק במשפחה (לוודא תוצאת הבדיקה שך הילד החולה, היכן ממוקם אצלו השינוי (מוטציה) בגן של פקטור 8 (או 9- אם מדובר בהמופיליה Bׂ), זאת מאחר וריבוי השיניים הגנטיים האפשריים בגן של פקטור הקרישה לא מאפשר לנו לברר בודאות האם שינוי מסויים אכן גורם למחלה - חייבים להשוות בין הגנים שלך לאלה של הילד החולה.
אני שמחה לשמוע שיש לך 3 בנים בריאים (לא שולל נשאות, הסיכון להמופיליה 50% בכל הקריון של בן זכר)- הם לא יעבירו את המחלה בשום מקרה.
במידה ויש לך אחיות או אחייניות כדאי לברר קודם האם אמא שלך נשאית- ייתכן והדבר יחסוך בדיקות נוספות לשאר בנות המשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי שיניםאדוה25/05/2010
היי שמי אדוה ולפני כשלוש וחצי שנים אבחנו אצלי המופיליה. ההמופיליה אצלי היא בעיקר באזור החיניכיים, עקב זאת אנני מוצאת מרפאת שיניים שמוכנה לטפל בי.
האם תוכלו להצליץ לי על מרפאה שבא אני יוכל לקבל טיפול?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מרפאת שיניים סיכון גבוה בביה"ח
פרופ' גילי קנת25/05/2010מרפאות כאלה קיימות בשיבא ובאיכילוב במרכז ,כ"כ יש מרפאת שיניים בביה"ח הדסה עין כרם - הטיפולים בתשלום אולם מבוצעים ע"י כירורגים פה ולסת ורופאים מומחים, במידת הצורך יבקשו התייעצות המטולוגית בבית החולים בו מבוצע הטיפול לתיאום הטיפול הנלווה בקרישת הדם. כמובן שעלייך להביא עימך כל המסמכים לפגישה הראשונה בה תיבדקי ותקבלי ייעוץ והצעת מחיר לטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני חדשה בעסק מבקשת קצת מידעשרה20/05/2010
אני חדשה בעסק, עוד לא יודעת מה זה פקטור 11 ועשיתי גם בדיקה לפקטור 8 (ההמטולוג הפנה אותי) אודה לכם מאוד אם תוכלו להסביר לי יותר.
התחלתי לסבול מדימומים קשים מאוד במחזורים וזה הולך ומחמיר מחודש לחודש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מה האבחנה?
פרופ' גילי קנת20/05/2010שרה משאלתך ברור כי נשלחת לבירור נטייה לדימומים- בירור זה כולל גם את הבדיקות שציינת. האם קבלת תוצאות? האם ידועה אבחנה?
מציעה לך להמתין לתוצאות מסודרות של כלל הבדיקות ולקבוע פגישה בנושא עם המטולוג מומחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפריהדקלה17/05/2010
אני בת 27 נשאית המופיליה. אני מעוניינת להיכנס להריון. שמעתי כי ניתן לעשות הפריה ובכך להוציא את הגן הפגום וללדת ילד בריא או בת שלא תהיה נשאית. האם ליווי הטיפול נעשה בתל השומר? אני לא מטופלת של המחלקה. אשמח לקבל הסבר על הנושא. תודה
אנא לקבוע פגישה עם אחד הרופאים שלנו
פרופ' גילי קנת17/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עצהניבה16/05/2010
בעת לידת בני זוהתה אצלו המופיליה לפני חמישה ימים. אני ממש חוששת לגבי עתידו. האם הוא יצליח לנהל חיים נורמאליים או שזה משהו שממש יכול להרוס לו? בבקשה אני זקוקה לתשובה, אני ממש חרדה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לניבה
עידית אביבי16/05/2010ניבה שלום
ראשית מזל טוב להולדת בנך. חרדתך מובנת והיא נובעת בעיקר מהלא נודע. מזמינה אותך ליצור עימי קשר טלפוני ואוכל בשמחה לקשר בינך ובין משפחה מאזור מגורייך שתוכל לסייע וללוות אותך בחודשים הראשונים.
במרכז הארצי להמופיליה ובעמותה תמצאי הרבה יותר מאוזן קשבת
עידית אביבי, מנכ"ל עלה העמותה לחולי המופיליה
נייד 052-3887000 03-9031444* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בואי אלינו לפני הברית
פרופ' גילי קנת17/05/2010ניבה - שוב מזל טוב
מקווה שכבר שוחחת עם עידית
אנא הגיעי אלינו עם הילד לבדיקה ונשתדל להדריך ולענות לשאלותייך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פירסינגיםאבירם05/05/2010
שלום אני חולה המופיליה B פקטור 9 קשה ורציתי לדעת אם אני יכול לעשות פירסינג בגבה\בשפה\בלשון ורציתי לדעת במה זה כרוך אם צריך אקסאפסרון או מה שלא יהיה
פירסונג לא בלשון ובשפה
פרופ' גילי קנת06/05/2010אפשר לעשות פירסינג (אמא מרשה?) אבל תחת פקטור ולא רק הקסקפרון- פקטור לפני וגם יום אחרי והקסקפרון בשתייה 3-4 פעמים ביום כ10 ימים למנוע דימום מאוחר
לציין שבגלל מגע עם רוק (מפרק קרישי דם) וריבוי כלי דם בשפתיים ובלשון- עדיף לא לעשות בכלל פירסינג במקומות אלה, גם אם לוקחים פקטור- אפשר להסתבך!
לגבי אוזן, גבה וכו- אין בעיה כאשר נוקטים באמצעי זהירות מתאימים
וחוצמזה- המלצה אישית- כדאי לחשוב היטב חםני אם באמת כדאי....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפירסינגים
אבירם07/05/2010אמא מרשה אין בעיה מהצד הזה ולמה לחשוב היטב בגלל ההמופיליה או בכללי כי הרבה חברים עשו ורציתי לעשות ובלשון לא כדאי בגלל ההמופיליה או בכללי אם אני יעשה פקטור באותו יום ולמוחורת עדיין לא כדאי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בלשון לא!!!!!
פרופ' גילי קנת10/05/2010גם עם פקטור- אפשריים סיבוכים מאוחרים, אז אם לא ברור אומר שוב: לא בלשון!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פקטור 8אלכס29/04/2010
שלום
תודה על התשובה,אני ביררתי לעומק את הנושא,עכשיו אני יודע מה זה המחלה הזאת ( לא עלינו)
הבעיה היא שהספק הבלעדי של התרופה הזאת -חברת "טבע" שלנו,התקשרתי לשם,אמרו לי שקודם כל אני לא יכול לרכוש את זה,שנית אין להם במלאי את התרופה לילדים ( 500)יש להם רק למבוגרים( 1000)- בגלל זה הם סובלים שם ורופאים שלהם הרימו ידיים,קודם כתבתי שזה תינוק 2.3 חודשים- תעיתי ,זה ילד בן 2.3 שנים.תודה בכל זאת
אלכס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טבע לא ספק יחיד
פרופ' גילי קנת29/04/2010יש הרבה חברות בעולם שמייצרות את הפקטור: חברת באייר, אוקטאפארמה, טלקריס, ניאופארם, ועוד (לכולן יש נציגים גם בארץ)- כדאי למשפחה להתעניין ישירות מול החברות האירופיות ולברר אולי יש מחקר על פקטור קרישה חדש שהילד יכול להצטרף אליו ברוסיה ( אז ייתכן ויוכל לקבל דרך המחקר פקטור בחינם). שוב, לדעתי הפתרון הוא פנייה למרכז המופיליה באחת הערים הגדולות שם כדי לתאם המשך טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפקטור 8
אלכס29/04/2010הם גרים בעיר הבירה של אוקראינה - קייב,הם מחפשים בכל מקום - פשות חסרה את התרופה...
אני פניתי ל-"טבע" היום בבוקר -הם אמרו לי שבודקים את הנושא עם נציג שלהם באוקראינה
אני יודע שיש עוד יצרנים גדולים של התרופה הזאת, אבל מה שנאמר לי- שטבע לקחו בלעדיות באוקראינה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפקטור 8
אלכס29/04/2010הם גרים בעיר הבירה של אוקראינה - קייב,הם מחפשים בכל מקום - פשות חסרה את התרופה...
אני פניתי ל-"טבע" היום בבוקר -הם אמרו לי שבודקים את הנושא עם נציג שלהם באוקראינה
אני יודע שיש עוד יצרנים גדולים של התרופה הזאת, אבל מה שנאמר לי- שטבע לקחו בלעדיות באוקראינה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)