מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה לגבי גנטיקה . האם הבנתי נכוןאיים אבודים01/11/2008
אם אישה בריאה , מתחתנת עם אדם חולה המופיליה ונולדים להם רק בנים . אז בעצם , סר האיום של המחלה?????? זו בשורה מאד משמחת אם זה אכן המצב (ואם לא אז ...האם יש המלצות בנוגע להבאת ילדים?)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מצטיינת בקריאה והבנת החומר!
פרופ' גילי קנת03/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך ידעת שאני בת?????
איים אבודים08/11/2008(-:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חברי העמותהאלמונית31/10/2008
אנחנו שבעים מאוד מאוד מהכנסים מההבטחות של כולם כולל הרופאים האחיות וחברי צוות העמותה הגענו למצב שממש לא איכפת לנו מ כ ל ו ם כי ראינו שמענו דאי ויותר איך הכול מתנהל שם יד לוחצת יד תן לי ואני אתן לך המבין יבין תודה רבה לכולם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלמונית
עידית אביבי02/11/2008לאלמונית שלום
צר לי שזו הרגשתך, אבל למרות זאת הדברים שאת מציינת הינם תחושות ואמירות כלליות. הכנס היה לפני כחודשיים ולא ידוע לי על הבטחות שפוזרו ללא כיסוי, כמי שמצויה היטב בהתנהלותו של הוועד ובפעיליות העמותה (שכן את כולן אני מארגנת) אשמח אם תהיי יותר עניינית וספציפית על מנת שניתן יהיה להגיב גם עניינית לטענותיך.
היה ואינך מעונינת להחשף ניתן ליצור איתי קשר טלפוני 0523887000 או לחילופין לכתוב לי במייל. אני מתחייבת לשמור על אלמוניותך כי תגובה עניינית או לחילופין טיפול בנושאים שמטרידים אותך נראית לי חשובה יותר מאשר מי את
בברכה עידית מנכ"ל העמותה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחן29/10/2008
שלום רב, לאחרונה מופיעים אצלי שטפי דם קטנים אחת לשבוע או שבועיים, תמיד ביד שמאל באזור המרפק כלפי הכתף. הם מופיעים ללא סיבה נראית לעין, לא שום חבלה או מכה. עשיתי בדיקת דם לתפקודח קרישה והבדיקה יצאה תקינה. אינני נוטלת תרופות. אני בת 46, סובלת מעודף משקל (לא קיצוני) ומלחץ דם גבולי אך מעט גבוה שמתאזן הודות לפעילות גופנית. הופעת שטפי הדם בהחלט מטרידה אותי, ואשמח לדעת מה יכולה להיות הסיבה להופעתם והאם עלי לעשות בדיקות נוספות. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אנא פני לייעוץ
פרופ' גילי קנת29/10/2008חן הסיבות רבות ומגוונות, החל מלחץ מקומי באיזור דרך פגיעה בדופן כלי הדם ועד הפרעות קרישה (לאו דווקא כאלה שנבדקות בבירור הקרישה הכללי), לכן פני לייעוץ המטולוג מומחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאייל26/10/2008
שלום רב, אם אני מעוניין להתנדב ולעזור לחולי המופיליה, היכן ניתן לעשות זאת? אתם יכולים להפנות אותי למקום המתאים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אייל
עידית אביבי26/10/2008אייל שלום
שמי עידית ואני מנהלת את עמותת ההמופילים
אשמח אם תיצוא איתי קשר לנייד 052-3887000
ונוכל לדבר
עידית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאתי22/10/2008
שלום רב, האם תוחלת החיים של חולי המופיליה זהה לתוחלת הכללית הרגילה. תודה רבה
תוחלת החיים בהמופיליה זהה לאוכלוסיה
פרופ' גילי קנת26/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשירה15/10/2008
האם יש קשר בין המופיליה לבעיות פוריות? כלומר, האם לחולי המופיליה יש סיכוי גבוה יותר לסבול מבעיות פוריות? תודה רבה
אין קשר בין המופיליה לבעיות פוריות
פרופ' גילי קנת15/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר בפקטור 11יעל10/10/2008
לבני בני ה-16.5 אובחן חוסר בפקטור קרישה 11 בערך של 40% (נורמה בין 60-130). כאשר נפצע נוטה לדמם הרבה מאד ולאורך זמן. אני מבקשת לדעת איך משפיע הדבר על הפרופיל הצבאי והגיוס לצה"ל ואיך יש לנהוג. בברכה, יעל
חסר קל של פקטור 11
פרופ' גילי קנת11/10/2008מדובר בחסר קל שאינו מחייב התייחסות בחיי יומיום, אלא רק במצבים מיוחדים כגון ניתוחים (לא כולם- תלוי בסוג) עק'ירות שיניים וחבלות קשות
לגבי הפרופיל- הוא נמוך יותר בנוכחות מחלת דמם אם כי מדובר בתופעות דמם שאינן ספונטניות (לא זכור לי המספר המדויק כרגע)- בנושא זה ואחרים כדאי לקבוע פגישת ייעוץ עם המטולוג מומחה לקרישת הדם ולקבל הנחיות כלליות וגם מכתב רפואי לצה"ל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום,דניאל04/10/2008
שמי דניאל אושרי, בן 13 מנתניה. בעקבות עבודה במדעים שניתנה לי בבית הספר, מצאתי עצמי מאזין לסרטונים וקורא על מחלת ההמופיליה באתר. הנושא עניין ואפשר להגיד שנגע לליבי. אחד הנקודות שבחרתי לחקור בעבודתי, זוהי מחלה זו. הייתי שמח אם תוכלו לעזור לי. ברצוני למצוא מידע על טיפולים במחלה. העירוי- מהו? אינני מעוניין בתרופות, אלא בהסברים על מעשים בעת פגיעה ודימום. אשמח אם תעזרו לי, בתודה, דניאל.
עזרה בחומר על המחלה
פרופ' גילי קנת08/10/2008העירוי הינו מתן תרכיז קרישה לוריד ומטרתו לתקן את ההפרעה בקרישת הדם אצל החולים (פשוט- מוסיפים מה שחסר...)
באם החומר באתר ובקישורים שלו אינו מספק אותך אתה מוזמן לפנות לעידית, מנכ"ל העמותה
בברכת חתימה טובה, ובהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך
דניאל08/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אירוע לחולי המופיליה בצפון אתמולאלי מנהל האתר20/09/2008
חולי ההמופיליה בצפון מודים לעידית ולמשרד ההפקה שתרם 30 כרטיסים למופע של דינה אור בתיאטרון הצפון. ההופעה היתה מוצלחת ומאורגנת להפליא. הכל תיקתק היטב. דינה אור מקסימה ונותנת הצגה מעולה. מקווה שמסורת של אירועים מקומיים או ארציים לחולים המבוגרים תימשך. בתודה וברכת שנה טובה אלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תושבי המרכז ישמחו גם לראות את המופע
נרקיס02/11/2008היא מדהימה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבראה מלאהגלית18/09/2008
האם ידוע על הבראה מלאה מהמופיליה או שאין תקווה...ורק אפשר לשלוט בהתקפים? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה לא אפילפסייה זה המופילייה
נרקיס02/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
יש תקווה- ריפוי גנטי
פרופ' גילי קנת03/11/2008לצערנו עדיין בשלב של ניסויים קליניים ולא נראה שהבעיה תיפתר בעשור הקרוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאורן15/09/2008
האם לחולי המופיליה יש כתמים בגוף בדומה לחולי פסוריאזיס? תודה רבה
לא
פרופ' גילי קנת18/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכנס השנתי של על''הניצנה12/09/2008
ניצנה ואני חזרנו נפעמים מהארגון המופתי ומהאוירה המצוינת בכנס שנערך היום. ברכות ותודות לעידית ולכל מי שעשה את הארוע החשוב הזה לכה מוצלח. מקווים שבשנה הבאה תהיה השתתפות נרחבת יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כנס שנתי
עידית אביבי14/09/2008ניצנה ומוטי
ראשית תודה, ברכות על בחירתך לוועד העמותה.
צר לי כי כמות המשתתפים בכנס הייתה לא מספקת וחבל
באמת מקווה שבשנה הבאה נזכה לכנס גדול יותר
שנה טובה לכם ולכל באי הפורום
עידית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכזבה מחברי העמותה
ורד קופל15/09/2008אני מצטרפת לברכות של מוטי וניצנה לגבי אירגון הכנס ומודה לעידית על ההשקעה אבל הצטערתי מאוד לראות שכל כך מעט אנשים הגיעו לכנס. חברים - איפה אתם ??? העמותה היא שלנו ובשבילנו. מטרתה לעזור בתחומים שונים ומגוונים ולתמוך. הכנס השנתי מיועד לכל מי שקשור להמופיליה: חולים ובני משפחותיהם, הצוות הרפואי והמקצועי הנלווה. אנו נפגשים כמה פעמים בשנה, אם זה בכנס השנתי, ביום כיף, הילדים בקייטנות וההורים בקבוצות התמיכה . חשוב מאוד לכבד את אירועי העמותה בנוכחותכם להמשך קיומה ולרווחת החולים. תודה למשתתפים שהגיעו ולצוות הרפואי והנלווה שהיה עמנו בכנס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העם קיים חומר הסברה והדרכה לגננותיעקב מורנו11/09/2008
אני מחפש חומר הסברה והדרכה מאודכן לגננות או למורים.
למעשה לא קיים רשמית
פרופ' גילי קנת22/09/2008לפני מספר שנים העמותה הוציאה חוברת בעברית על המופיליה- אתה מוזמן להרים את הכפפה (אולי יחד עם צוות האחיות שלנו) וליצור בסיוע המידע הבסיסיס שניתן שם דפי מידע מתאימים...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחנה11/09/2008
שלום רב, האם חולי המופיליה נמצאים בסיכון גבוה לחלות באיידס ומחלות אחרות בגלל שהם מקבלים המון מנות דם? תודה רבה
לא כיום- כל מוצרי הדם עוברים סקר
פרופ' גילי קנת22/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח קיסרי במקום לידה רגילה?שמחה08/09/2008
האם בהריון עם ילד חולה המופיליה או אפילו לאם נשאית עם עובר זכר עם 50% סיכוי להיות חולה מומלץ לתכנן מראש ניתוח קיסרי במקום לידה רגילה (במצב בו לא נעשתה בדיקת מי שפיר)? האם זה נוהל מקובל בהריונות עם ילדים חולי המופילה?
לא בהכרח- ראי התשובה לחיים
פרופ' גילי קנת10/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)