מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ptt מוארך + mthfr הומזיגוטי?רוני27/02/2009
שלום רב, אני בשבוע 5 להיריון, נשלחתי לבדיקת קרישיות יתר עקב הפלות חוזרות של אחותי (אם רלבנטי- אחיות רק מצד אבא) שלה גילו mthfr הומוזיגוטי+פקטור 8 גבוה. התגלה אצלי: mthfr הומוזיגוטי, ana חיובי ופקטור 8 תקין. בנוסף, התגלה ptt מאורך מתוקן ע"י פלזמה נורמלית ובעקבות כך נשלחתי לבדיקה של פקטור 11. שאלתי היא, עד קבלת תשובת הבדיקה, האם להתחיל ליטול אספירין/מדלל דם אחר כדי למנוע הפלה (אצל אחותי אם היא לא לוקחת קלקסן מיד עם תחילת ההיריון- היא מפילה), או שיתכן שקיים אצלי מחסור בפקטור 11 מה שיהיה מסוכן עם נטילת מדלל הדם? הרופא הציג בפניי את 2 האופציות וכעת אני מאוד מתלבטת. האם בכלל יתכן מבחינה הגיונית שיש לי חוסר בקרישה+קרישיות יתר? או שאני לא הבנתי נכון...? אשמח לתשובה שקצת תעשה לי סדר כי לחלוטין התבלבלתי.. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לכי להמטולוג- אל תחליטי לבד
פרופ' גילי קנת27/02/2009רוני יקרה, זה בדיוק סוג המקרים עליהם לא כדאי להתייעץ ברשת. נכון, היו לאחותך הפלות. האם בטוח שרק בגלל MTHFR? מה ההסטוריה שלך ושל בני משפחה אחרים? האם יש בכלל נטייה לדימום במשפחה? לכל השאלות האלה משמעות וחשובה שיחה ישירה עם ההמטולוג ועם הגניקולוג המומחה. אני לא מצפה לתשובותייך ובהחלט לא חושבת שיהיה אחראי ונכון מצידי לייעץ לך ברשת על סמך המידע החלקי שסיפקת. אנא פני לרופא המטפל לקבלת תשובות מסודרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך
רוני28/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכות יבשות בברךרויטל20/02/2009
שלום, אני נמצאת בחו"ל ולכן אני פונה אליכם במייל. בני בן 8 חודשים ויש לו המופיליה A קלה. הוא זוחל כבר כחודש וחצי. הבחנתי בימים האחרונים שיש לו על אחת הברכיים סימנים של מכה יבשה בצבע חום -שחור. אין לזה התפתחות מבחינת הצבע. זה לא התנפח ואין שינוי במקום. למיטב ידיעתי- הוא לא קיבל מכה במקום. ד"ר גילי - אמרת לנו לתת לו פקטור רק כאשר במקרה של חבלת ראש חמורה. הוא נופל מידי פעם, ואפילו קיבל פעם אחת מכה יותר רצינית ( מכה עם שריטה ליד העין) שחלפה לבד ללא התפתחות. עד היום לא נתנו לו פקטור 8. שאלתי היא האם המחלה גורמת לסימן הזה והאם לתת לו פקטור 8 במקרה זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המחלה גורמת סימנים- טפול? לא תמיד
פרופ' גילי קנת21/02/2009אצל חולים עם נטייה לדמם יכולים להופיע כתמים כחולים (המטומות או אקימוזות בשפה מקצועית) אשר מעידים על שטפי דם שטחיים, ולאו דווקא מסוכנים, בסמוך ומתחת לעור
יש לטפל בסימנים כאשר: סימן קיים גדל, מתנפח והופך מכאיב,סימן גורם לכאב והפרעה בתנועה של הגפה(גם אם הוא קטן) , הילד נחבל חבלה רצינית באזור של מפרק (ברך, מרפק, קרסול וכו)- כדי למנוע דימום מאוחר לאותו מיקום
סימנים אחרים אינם דורשים טיפול , מומלץ לעקוב אחריהם ובסופו של דבר הם יחלפו (או יתפתחו לסימן מכאיב וגדול יותר ורק אז יהיה טעם לטפל)- שינויי הצבע שיופיעו בהמשך הינם טבעיים ויש להתייחס אליהם כ"קוסמטיקה" בלבד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה- התשובה שלך מאוד עזרה לי
רויטל21/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה !שני17/02/2009
שלום , ברצוני לשאול מה הוא האחוז של חולי ההמופיליה באוכלוסיה ?
נמוך מאוד- בארץ
פרופ' גילי קנת18/02/2009בארץ כ400 חולים סה"כ, הארעות הינה 1:5000 לידות זכר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היכן האתר ?מחפשת09/02/2009
בעבר נהגתי לקרוא מידע רב באתר- להיכן נעלם האתר המוצלח שהיה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם שואל
אברימי24/03/2009הייתי קורא בעבר באתר הזה ושואל גם להיכן היא נעלמה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי מתן פקטור 8 במרפאותאנונימית07/02/2009
אני חולת המופיליה a . אתמול יום שישי פניתי לקופ"ח הקרוב לביתי מאחר והיו לי כאבים בברך. בדר"כ אני מזריקה לעצמי אך לא הצלחתי הפעם ולכן פניתי. שם נתקלתי באחות שסרבה לעשות זאת בטענה שאין לה אישור לכך למרות שהיתה לה הוראה מרופא המשפחה לכך. היא פנתה לאחד הרופאים אחת סרבה והשני הגיע ועשה זאת וגם לאחר ששאל אותי שאלות המעידות על כך שאינו מבין כלל במחלה. כמו כן האחות טענה כי עליי לפנות לרופאת משפחה שלי על מנת שזו תעשה לי ולא משנה היכן היא או לפנות למיון. אז מה קורה למעשה אם אדמם, לא אוכל לקבל פקטור במרפאה? והאם לאחות זו היתה הזכות לסרב לחולה המופיליה לעשות את הפקטור וזאת לאחר שבעבר פניתי לאחות אחראית במרפאה זו והיא עשתה לי ללא בעיה. מה קורה במקרים כאלה ומדוע לא מסבירים לרופאי משפחה מהי המופיליה. העובדה שהם למדו זאת במהלך לימודי הרפואה לא מספיקה כלל!!!!!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחולה שסורבה
אלי מנהל האתר07/02/2009גברת נכבדה גם אני חולה ונתקלתי כבר במצב כזה. צריך להבין שבקופ"ח יש לאנשי הצוות הרשאות מסוימות ואסור להם לחרוג מכך. אז מה הפיתרון? ביקשתי מרופא המשפחה שלי שייתן לי מכתב בדיוק לסיטואציות שכאלה והוא נתן. היום אני יכול לגשת עם המכתב (ועם הפקטור כמובן) לאחות והיא תזריק. הרופא גם אמר לי שניתן להגיע לחדר מיון עם הפקטור והם מזריקים ללא תשלום, והוא אישית מכיר חולים שנדרשים להזרקה (לא בהכרח המופיליה) ובחדר מיון מזריקים ללא בעיות., אם מתעוררת בעיה ניתן תמיד לפנות לתורן במרכז שישוחח עם בית החולים הספציפי. אם את תושבת הצפון את יכולה להגיע אפילו לבית חולים כרמל-שאינם מבינים בהמופיליה והם יעשו זאת. בריאות לכולם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוראה מרופא משפחה
אנונימית07/02/2009זו הבעיה שכן יש אצלם את ההוראה מהרופא אך עם זאת היא לא הסכימה לעשות ולגבי מיון אני יודעת שלא תהיה לי בעיה לקבל את הפקטור שם אך מה קורה אם אני צריכה את הפקטור בדחיפות ואין זמן מה קורה אז? למה אין הוראה חד משמעית למרפאות הללו לתת את הפקטור לחולי המופיליה. האמת אני יכולה לענות על כך רופאי משפחה ואחיות במרפאות לא מודעים לסיכון שבמחלה ובדימומים, ולכן יש להעביר להם סדנאות על כך. לא ייתכן שאחות תגיד לי שגם אם יהיו לה את כל האישורים בעולם ומההנהלה היא לא תעשה לי את הפקטור והרופא ישאל אותי: " מאיפה את יודעת שיש לך דימום בברך"?? אני חיה עם המחלה הזו 24 שנים אז כנראה אני יודעת קצת יותר ממנו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמציע שתחליפי מרפאה
אלי מנהל האתר07/02/2009מציעי שתחליפי מרפאה. אם את תושבת הצפון מציע את מרפאת ספיר בגרנד קניון, מאוד נחמדים ומשתפי פעולה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך.
אנונימית07/02/2009הבעיה שאני גרה בקריות והמרפאה קרובה אליי כ- 5 דקות הליכה. זו מרפאת האם שלי אך רופאת משפחה נמצאת בקרייה אחרת. כמו כן כפי שהזכרתי קודם לכן אחות אחראית במרפאה היתה מוכנה לעשות לי את הפקטור וכן אחיות שהיו לפני הכירו אותי ועשו אך זו שהיתה ביום שישי סרבה. כפי שאתה יודע אני לא יכולה לבחור מתי יכאב לי או מתי לא. פשוט אני חושבת לפנות להנהלה ואפילו אם צריך הלאה כי תמיד יש בעיות במחוז צפון- גם עם ההתחייבויות. הבעיה שאני לא יודעת אם מבחינת החוק אני יכולה לפנות על מנת שיטפלו באחות הזו כי זו לא הפעם הראשונה שהיא אומרת או עושה משהו שהיא לא אמורה לעשות/או לחילופין אמורה. אני לא יודעת אם היא היתה חייבת לעשות את זה או לסרב מפחד לאבד את רישיונה לדבריה. זה לא ייתכן שאני כחולת המופיליה יגיע למרפאה ויתחנן שיעשו לי פקטור. פשוט לא הגיוני!!! וגם אם רופאת המשפחה שלי לא נמצאת שם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מסכימה- וכמה הבהרות
פרופ' גילי קנת07/02/2009כדי להזריק פקטור אחות חייבת להיות בעלת הרשאה מיוחדת- בביה"ח יש לחלק מן האחיות הרשאות כאלה (אחרי שעברו קורסים על- בסיסיים ברפואה דחופה ובמתן עירויים) ובקופה לרובן לא- אם לאחות אין הרשאה כזו היא לא יכולה להזריק במסגרת תפקידה לוריד, ולפיכך התלונה פשוט מיותרת . את בהחלט רשאית לקבול על הגישה והיחס. בתקווה שאלה ישתנו.
רופא בקופה יכול להזריק לוריד אולם אי אפשר לחייב אותו לעשות זאת במסגרת מרפאה. הזרקת פקטור הינה טיפול דחוף לפיכך מתבצעת במוקדים של הקופה ובחדרי מיון, המתן במרפאה רגילה אינו "אסור" כמובן, אך דורש הערכות ורצון טוב מצד הרופא המטפל והצוות- כפי שציינת לפי נסיונך בעבר. דווקא בשל היותנו מודעים לדחיפות הטיפול אנו מקפידים על לימוד הזרקה עצמית- גם ע"י החולה וגם ע"י סביבתו הקרובה- כדי שיוכלו לסייע לו בזמן חירום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר קנת גילי
אנונימית07/02/2009זה מה שלמעשה רציתי לדעת האם יש כזו הרשאה לאחיות. אך אם הבנתי נכון האחות יכלה לעשות זאת מבלי פחד לאבד את רישיונה לדבריה אם היתה אנושית יותר. כפי שציינתי קודם לכן אני בד"כ מזריקה לעצמי אך הפעם לא הצלחתי ולכן פניתי למרפאה. אך מה קורה אם אני אדמם והמיון רחוק ואילו המרפאה קרובה ממני ב- 5 דקות? מה קורה אז??? אני צריכה להיות למעשה תלויה ברצון של האחיות והרופאים ? זה לא נראה לי הגיוני. אם היא תחבב אותי אז היא תעשה ואם לא אז לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן גם אני סובל מחוסר שיתוף פעולה
הסובל25/03/2009מאחר וגם אני נתקלתי בכך אולי כדאי היה שהמחלקה תבוא בדברים עם קופ"ח והחולים יצוידו במכתב לאחיות ע"י המחלקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה בסגנון קצת שונה
חולה המופיליה17/06/2009אני לא כ"כ מבין את הסיבה שחולים פונים למרפאות למינהם לצורך קבלת פקטור.
אם מדובר בילד או נער צעיר, עוד אפשר לקבל זאת.
אך בגיל 24? מדוע לא לבצע הזרקה עצמית? האם יש לך ווריד אחד בודד בו את מזריקה? הגיע הזמן לעבוד על עוד אחד (לגוון קצת...:-) )
אני מגיל 11 התחלתי להזריק לבד ומאז חיי הפכו להיות עצמאיים לחלוטין.
אם זה טיסות לחו"ל ועוד כהנה וכהנה.
אני ממליץ בחום להשקיע הרבה בעצמאות האישית.... אין לזה תחליף - מנסיון.
עשיתי סטופר כמה זמן לוקח לי להזריק פקטור...(הכנה + הזרקה)
3.5 דקות בלבד כל הסיפור.
שיהיה בהצלחה
ותעשו שימוש בהארה והערה שקיבלתם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ועוד שאלה קטנה...ענבר שמעוני01/02/2009
מה הסיכוי שיש לבני המופיליה אם לא ידוע על אף חולה/ נשא במשפחה שלי או של בעלי?
לענבר- לכל השאלות
פרופ' גילי קנת01/02/2009המופיליה B נדירה מאד באוכלוסיה (לערך 1:30,000) אבל בחלק מהמקרים מתגלות מוטציות חדשות במשפחה לא מוכרת
עם זאת- נראה לי שלגבי בנך את יכולה להרגע- אצל יילודים יש רמות פקטורי קרישה תלויי ויטמין K (וביניהם פקטור 9) שיכולות להיות כמחצית הרמה במבוגר ועולות עם הגיל- רמת פקטור 9 שסביב 40% היא בהחלט סבירה ליילוד בן שבוע ובוודאי לאחר דימום עם צריכה מוגברת של גורמי קרישה...
מאחר ובשום מקרה לא מדובר על רמה של "המופיליה" אין צורך בהתנהגות מיוחדת ובוודאי שאין בעייה בחיסונים
מומלץ לחזור על בדיקת הדם סביב גיל שנה כאשר מערכת הקרישה בשלה יותר- או במידה ויזדקק לניתוח בשלב מוקדם מגיל זה כדי לאשר העדר של חסר בגורם הקרישה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפקטורים טובים?אדווה26/01/2009
כשהיינו בבית המלון חמשוש, בביתי המקרר לא עבד, אך תכולתו נשארה קרה פושרת...יש מצב שהפקטורים שהיו במקרר לא טובים לשימוש??????? תודה אדווה
הפקטורים בסיכון- הילד לא
פרופ' גילי קנת27/01/2009ייתכן שהפקטור יהיה פחות פעיל (כלומר תצטרכו מנה גדולה יותר כדי להילחם בדימום) - אין סכנת זיהום או פגיעה בילד אם תנסי להזריק לו את המוצר ש"הופשר"
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאותו עניין
ניצנה27/01/2009ד''ר קנת שלום, שאלה דומה... כמה זמן שורד 'רפקטו' שהופשר במצב אבקה בבקבוק סגור בתנאים של כ-22 מעלות? מוטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשלום רטרואקטיבי בעת קבלת קצבת נכותאורי26/01/2009
שלום רב, שמי אורי, בן 22 עם המופיליה סיביר (A). הגשתי בקשה לקצבת ביטוח לאומי. הייתי מעוניין לדעת כמה חודשים אחורה מקבלים את הסכום המגיע? באתר הביטוח הלאומי כתוב כי מקבלים רטרואקטיבית מתחילת תקופת הזכאות (גיל 18) אך מצד אחר שמעתי מרופא כי מקבלים 3 שנים אחורה. האם אוכל לקבל כאן תשובה אחידה מבעלי ניסיון? תודה ויום מקסים, אורי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביטוח לאומי
עידית אביבי26/01/2009מדוע לא תפנה לגינה העובדת הסוציאלית של המרכז הארצי להמופיליה והיא תיתן לך תשובה מוסמכת
יום נעים
עידית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפנה. תודה רבה.
אורי26/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההגברת לא עונה- מישהו בפורום יודע?
אורי28/01/2009תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשאיר הודעה
אברימי31/01/2009שלום אורי גב' גינה גולדשטיין עובדת בשיני ורביעי תוכל להשאיר לה הודעהן בתא קולי (530-2010) והיא חוזרת בד"כ בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לאורי לגבי ביטוח לאומי
גינה16/02/2009בינתיים הצלחתי "לתפוס" אותך לאחר שהטלפון הנייד שהשארת לא כל כך ענה.אני מבינה שהינך חולה המופיליה אולם איני מכירה אותך.כדי לתת תשובה מוסמכת ולברר בהמשך פרטים לפי הצורך כדי שאוכל לעזור אני חייבת להכיר את הפונה היות והזכאות בביטוח לאומי מותנית במספר פרטים לגבי חולה ההמופיליה שלא כל הציבור יודע וזו אינפורמציה ספציפית.אין ביכלתי ללא מכתב רפואי מתאים שמספר לי על מצב החולה או תיק רפואי לתת מידע אמין. נישמח להזמינך אלינו לכשתיתפנה. מאחלת לך הצלחה בהמשך ,גינה -עובדת סוציאלית של המרכז הארצי להמופיליה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיפית25/01/2009
פניתי לרופאת נשים בעקבות בעיות במחזור החודשי הרופאה רצתה לתת לי מרשם לגללות אך קודם הפנתה אותי לעשות בדיקות דם....... כבר שנה שעברה הבדיקות יצאו לא תקינות היא מאוד הדאיגה אותי ולא הסכימה לתת לי גלולות אלא באישור של ההמוטולוג, ההמוטלוגש נתן לי עוד בדיקות שעוד לא עשיתי ואישר לי את השימוש בגלולות, מאז לא חזרתי אליו עם תוצאות הבדיקות. ולהלן התוצאות של הבדיקה האחרונה, שהרופאה שוב נתנה לי....... PT% 69 PT SECONDS 12.3 I.N.R 1.2 PTT 31.7 האם זה אומר שיש חשש לקרישי דם, או בדיוק ההפך? ואם זה ההפך למה זה מהווה בעיה עם אמצעי מניעה כידוע לי, אמצעי מניעה הורמונליים קטלניים לנשים עם קרישי דם, אך לא ידוע לי להפך....... אם אני צודקת ? אשמח לתשובה, אני מוטרדת מהנושא כבר זמן מה, תודה.
יפית פני להמטולוג
פרופ' גילי קנת26/01/2009לא ניתן לפתור את טרדותייך בייעוץ שטחי ברשת- חיזרי בבקשה לביקורת מומחה, השלימי את הבדיקות והכל יוסבר לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה זמן חומר מהול יכול להשאר במקרר?תומר20/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

לפחות יממה ואף עד 3 בבקבוק המקורי
פרופ' גילי קנת20/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סופ''ש משפחותניצנה18/01/2009
כל המילים הטובות יש לי, על הסופ''ש המוצלח והנעים שזכינו להשתתף בו. תודות חמות לכל מי שנטל חלק , נתן ממרצו וזמנו ע''מ שיהיה מעניין ,מאורגן למופת , ומפנק מאד. למפגשים כאלה ערך רב בעיניי ואני מקווה שבשנה הבאה נראה את כולם. מוטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סופ"ש משפחות
ורד קופל19/01/2009תודה ענקית לכל האנשים הנפלאים שדאגו לסוף השבוע הנהדר שחווינו ב"נווה אילן". תודה לעידית המנצחת על העשיה ודואגת לכל, מכל היבט אפשרי. תודה לפרופ' אורי מרטינוביץ ולד"ר גילי קנת על ההסברים והעדכונים, הרוגע והאוירה המיוחדת העוזרת כל כך לכולנו ובעיקר למשפחות החדשות שהצטרפו אלינו. תודה לד"ר שדן שהיתה רופאה תורנית ולשמחתנו בילתה יחד עימנו ולא נזקקנו לעזרתה. תודה לדליה אשר על ההזרקות, לדלית שהצטרפה להדרכה ולרחל טיקטינסקי . תודה לד"ר גבי גולן ולגינה ולכל הצוות כולו המלווה אותנו בנאמנות רבה . המפגשים האלו חשובים מאוד לילדים ולהורים ובמיוחד לקשרים הנרקמים בין הקבוצות השונות והדינמיקה המיוחדת הנוצרת ביניהן ומתפתחת לאורך השנים. יישר כח גדול ותודה רבה. ורד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ענקית
אדווה24/01/2009ורד סיכמה את הכל, אין לי עוד מה להוסיף חוץ מתודה ענקית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוף שבוע משפחות
עידית אביבי19/01/2009ראשית תודה ענקית לכל אלה שלקחו חלק בסיוע בהוצאת סוף השבוע אל הפועל: אורי, גילי, דליה, גינה, גבי, רחל,שדן ודלית.
שנית אם יש תמורה לכל העבודה הזו, היא בדיוק ההנאה והסיפוק מכל ההורים והילדים.
נהניתי מאוד מהמפגש עם המשפחות חלקן היו חדשות. נעם לי לראות כיצד משפחות ותיקות מאמצות אל חיקן משפחות חדשות.
גם אני כמוכם סבורה שלמפגש זה תרומה שקצרות המילים מלתאר אותה.
אני בהחלט מקווה שגם בשנה הבאה ימצאו לנו המשאבים להרים פרויקט זה.
המשך שבוע נעים לכולם
עידית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלילך18/01/2009
אני בת 22 ולפני 4 ימים גיליתי ברגליי כתמי דם כחולים בכמה מקומות .לא זכור לי שקיבלתי מכה. ממה זה יכול לנבוע ומה צריך לעשות . אני מודאגת מאוד. אשמח לתשובה בהקדם האפשרי.
לכי לרופא
פרופ' גילי קנת18/01/2009סימנים כחולים המופיעים ללא סיפור של חבלה יכולים לנבוע מהפרעה נרכשת במערכת הקרישה (אפילו לאחר מחלה ויראלית) או בעייה ברקמת החיבור. כדי לברר האם מדובר בממצא משמעותי אשר דורש טיפול אנא פני בהקדם לביצוע בדיקת ספירת דם ותפקודי קרישה ובדיקת רופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאיריס15/01/2009
עשיתי בדיקות לקרישיות וכולן יצאו תקינות מלבד: ANTI CARDIOLIPIN IgM - 15 U/ml FIBRINOGEN - 520 ng\dl הומוציסטאין יצא קרוב לגבול הנמוך של הנורמה (5.2 כשהנורמה היא 5-15). האם לאור התוצאות נראה שעלולה להיות בעית קרישיות מסוימת (אני מתעניינת בעיקר במצב של הריון)? תודה רבה
החריגות קלות אך לכי לראות המטולוג!
פרופ' גילי קנת18/01/2009ההתייחסות לכל מקרה ייחודית ותלויה בסיפור משפחתי ומצבי סיכון נלווים- לכן בשום אופן אל תסתפקי בייעוץ ברשת, קבעי פגישה מסודרת עם מומחה לקרישת הדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלימור12/01/2009
אני מוזמנת לבדיקת רופא המטולוג וספירת דם מלאה, אוטומטית. האם אפשר לבצע בדיקות אלו בזמן הווסת? כמו כן, כיצד מתבצעת הבדיקה, כמו בדיקת דם רגילה? תודה מראש!
בדיקה רגילה, אפשר בכל מצב, ללא צום
פרופ' גילי קנת12/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרן07/01/2009
אני בן 33 נוטל קומדין (10 מ"ג ביום) יש לי טרומבוזה באורטה INR שלי בין 2.5 ל 3, בעוד שבועיים אני צריך לעבור בדיקת EMG ושאלתי היא כמה זמן לפני הבדיקה עלי להפסיק ליטול קומדין אם בכלל ? תודה
אנא פנה להמטולוג
פרופ' גילי קנת07/01/2009ה"מרשם" תלוי בסך גורמי סיכון -אין תשובה אחידה- הדבר תלוי בהערכה כללית של מצב בריאותך והסיכונים לקרישיות יתר ולדימום סביב הפרוצדורה- רן, אין קיצורי דרך, אנא לך להמטולוג מומחה קרישה להתייעצות!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)