מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- המופיליה ופירסינגיניב12/07/2009
שלום שלום. אני בן 26 חולה המופיליה קשה B, ז"א פקטור 9, ורציתי לדעת האם אני יכול ללכת למכון של פירסינג ולעשות עגיל בלשון או בגבה? או שזה מסוכן מדי ועדיף לוותר על ההרפתקה הזו?
תודה על התשובה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עם פקטור-ולא בכל מקום!
פרופ' גילי קנת19/07/2009חובב פירסינג יקר- ללא ויכוח עם שיקוליך עלי לציין כי לפני פירסינג כדאי לקחת מנה של פקטור, להמשיך טיפול בהקסקפרון (כדורים או נוזל) לפחות 3-4 פעמים ביום למשך שבוע עד שבועיים ובכל זאת ייתכן דימום חוזר שיגביר סיכון לסיבוכי ם כמו זיהום הפצע וכו.
בשום אופן לא כדאי לעשות פירסינג בלשון- האזור עשיר בכלי דם ונוכחות הרוק גורמת לפירוק של קרישי דם שנוצרים סביב הפציעה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כנס על"הדודו08/07/2009
עידית שלום
שחכתי (שוב) מתי הכנס איפה ובאילו שעות
תוכלי גם בהדמנות זו שיתווסף לאתר כי אין שם
דודו ניצן
0528576657* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כנס עמותת עלה - תביעה בארה"ב
עידית אביבי09/07/2009לדודו ולכל באי הפורום שלום
בשבוע הבא מתקיים כנס של בעלי עניין בתביעה המתנהלת מזה מספר שנים בארה"ב הנוגעת לחלק מחברי העמותה.
הכנס מתקיים ביום חמישי הבא 16 יולי בבית סוראסקי (בתוך בית חולים תל השומר). רישום והתכנסות החל משעה 1815, הכנס עצמו מתחיל בשעה 1900
עידית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכנס עלה
דודו ניצן30/07/2009עידית שלום
לא הייתי נוכח בסוף כיוון שבילינו בבית החולים - אישתי ילדה
רציתי בכל זאת להתעדכן בנושא לגבי התביעה
תוכלי לשלוח לפי במייל תשובה או לפחות שוב את כתובתו והמספר של העו"ד שמייצג את התביעה.
תודה מראש,
דודו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכנס 16 יולי
עידית אביבי31/07/2009דודו שלום
ראשית מזל טוב להולדת הרך/רכה.
טלפון של עו"ד דני מור הוא 0546675252
ניתן ליצור איתו קשר ולהתעדכן
שבת שלום
עידית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההולדת - בת
דודו10/08/2009תודה על התשובה המהירה - לקח לי זמן לענות
בכל מקרה אישתי ילדה בת
דודו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסגרת טיפולית לתינוק המופיליאלי21/06/2009
שלום לכולם,
אנחנו מחפשים גן או מטפלת ליואבי (בן חצי שנה עם המופיליה A קשה).
נשמח לקבל המלצות מהורים קצת יותר מנוסים :
מה עדיף, גן או מטפלת ?
האם מישהו מכיר גן או מטפלת באזור אבן יהודה/נתניה ?
האם בגן יכולים לסרב לקבל ילד המופילי ?
אילו אמצעי מיגון צריכים להיות בגן ?
האם השגחה של מטפלת אחת לשישה ילדים מספיקה ?
האם בכל מקרה של חבלה/מכה יש לעזוב את העבודה ולקחת את הילד לבית חולים להזריק פקטור ?
נשמח לקבל כל אינפורמציה בנושא.
תודה מראש,
אלי ויעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאלי ויעל
ריבי22/06/2009לאלי ויעל שלום
שמי ריבי ואני אמא של עמית ילד המופילי בן 3
אשמח לנסות לענות לכם על חלק מהשאלות
מס' הטלפון שלי 052-2267057 ואתם מוזמנים להתקשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגן או מטפלת
ורד קופל23/06/2009שלום לאלי ויעל
אשמח לשתף וליעץ לכם. אמנם בני כבר בן 9.5 אבל ההתלבטויות והחששות לא חלפו.
ילד בן 3.5 צריך חברת ילדים ולכן , לדעתי, עדיף לשלוח לפעוטון ולידע את כל הגורמים ברמה האינפורמטיבית, בלי פניקה.
אם תרצו לדבר 0522449690
ורד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום והמופילהיעל16/06/2009
שלום רב ד"ר. יש לי שאלה שמטרידה אותי זה זמן מה:
כשאני נחתכת, נאמר מסכין בזמן ארוחת הערב, לוקח זמן רב יחסית (כעשרים דקות עד חצי שעה) עד שהחתך מפסיק לדמם, וגם זה אחרי לחץ חזק של תחבושת על הפצע עצמו. האם זה נורמאלי או שיש לי מה לדאוג?
אני שואלת מכיוון שאצל חברותיי מדובר בדקות מספר עד שהדם מפסיק לזרון החוצה, והעניין מדאיג אותי מאוד.
תודה רבה על המענה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כדאי לבדוק
פרופ' גילי קנת16/06/2009יעל שלום
הדימום תלוי כמובן בטיב ועומק החתך ולא רק במערכת הקרישה שלך (דרך אגב, השם של שאלתך מטעה: כמעט ואין המופיליה בבנות)
האם עברת ניתוחים או טיפולי שיניים חודרניים או לידות? האם אז דיממת באופן חריג.?מה ההיסטוריה המשפחתית שלך?
אין בכוונתי לקבל תשובות דרך האתר אך ברור לך שהתשובה לשאלתך מורכבת
אנא גשי להמטולוג והוא יפנה אותך במידת הצורך לבדיקות קרישה מתאימות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי יום כיף בשפיים???שושי21/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
יום כיף בשפיים
עידית אביבי24/05/2009יופ כיף בשפיים מתקיים ב-11 יוני לצערנו השנה שפיים לא פותחים בשבועות ולכן נאלצנו לקיימו באמצע השבוע
העבירו לכל מי שאתם יודעים שמעוניין והתחילו להרשם
עידית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שפעת חזיריםחזירון26/04/2009
האם יש חשש להדבקה בשפעת חזירים באמצעות דם ומוצריו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כנראה לא-הנגיף אינו יציב
פרופ' גילי קנת26/04/2009המדובר בנגיף שפעת המידבק בדומה לשאר נגיפי השפעת באמצעות רסיסי רוק או הפרשות אף. הנגיף עשוי לעבור בשיעול, התעטשות, או מגע ישיר עם אדם חולה, או חזיר חולה. לא ידועה העברה של הנגיף באמצעות דם . כמו כן ידוע שהנגיף מושמד בטמפרטורה של 70 מעלות- לפיכך אינו עמיד לתהליכי טיהור של מוצרי הדם המקובלים כיום. פירוט נוסף ניתן למצוא בYNET
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיאלופיברוזיס וקרישיות יתררוחמה22/04/2009
שלום רב,
אני בת 32 ולפני ארבע שנים אובחנה אצלי מיאלופיברוזיס. כמו כן, בשנים האחרונות תוצאות בדיקות דם מראות על ערך קרישיות 580 עד 600.
האם יש קשר בין המחלה שלי לקרישיות יתר?
לפני 3 חודשים נכנסתי להריון ראשון ובשבוע 8 עברתי הפלה טבעית. האם ההפלה היא כתוצאה מקרשיות היתר? האם ניתן לבדוק זאת לפני שחלילה אעבור הפלה נוספת?
מה אני צריכה לעשות כרגע בעניין ההריון הבא שאני מתכננת?
אודה לתשובה בהקדם.
רוחמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אנא פני להמטולוג לייעוץ מסודר
פרופ' גילי קנת22/04/2009רוחמה מצבך מורכב, שאלותייך רבות והנתונים שסיפקת אינם מאפשרים חוות דעת "על הנייר" מבלי להכיר הבעיה לעומק. אנא פני להמטולוג ולא לפורום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזל טובורד קופל21/04/2009
מזל טוב לעידית ולכל המשפחה להולדת הנכדה.
מאחלת לכם הרבה בריאות ונחת
ורד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה
עידית אביבי21/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדשות חשובות לחברי העמותהעידית אביבי19/04/2009
בוקר טוב לכל באי הפורום.
החגים מאחורינו, וכולי תקווה שנהנתם מכל רגע, שניצלתם את הזמן לטייל ולהנות ולבלות זמן איכות עם המשפחה. אנו נערכים לקראת הפעילויות הקרובות של העמותה.
ראשית האתר שלנו עלה חזרה, (תודה לכל מי שתרם לכך), נשמח לראות אתכם חוזרים ומבקרים בו.
לקראת שבועות נקיים יום כיף בשפיים על פי המסורת הקבועה שלנו, תהיו ערניים נפרסם על כך הודעה באתר.
פנינו במכתבים אישיים לכל החברים לפני חג הפסח ועידכנו מה עשינו בחצי שנה האחרונה, במכתב זה פנינו וביקשנו מכם לחזור ולקחת חלק פעיל בעמותה, לשוב ולהרשם ולשלם דמי חבר שנתיים.
אני שמחה לומר שהיו כאלו שנענו לפניתנו וחדשו את הרשמתם לעמותה, אם טרם הספקתם, או שזה נשכח אנא חזרו והרשמו. זה חלק מכוחה של קבוצה.
שבוע טוב לכולם
עידית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תורנות רופאים
אבי05/05/2009אם כל הכבוד ל"עשיה" כביכול, מדוע תורנות רופאים אינה מתעדכנת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פקטור פון וילברנדגלית15/04/2009
שלום,
לפני כחצי שנה עברתי לידה של עובר מת (בן) בחודש תשיעי. כתוצאה מכך עברתי מס' בדיקות והתגלה כי פקטור פון וילברנד שלי נמוך (40) ופקטור 8 נמוך (58). יש לציין שלאף אחד במשפחתי אין המופיליה ויש לי בן בריא בן שלוש. רציתי לדעת מה אומרות תוצאות של בדיקות אלא? כמו כן, היום אני שוב בהריון בשבוע 13 עם עובר בן, האם אני יכולה כבר לזהות אצלו המופיליה? כיצד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
וון וילברנד איננו המופיליה
פרופ' גילי קנת21/04/2009חלבון וון וילברנד הינו חלבון הנשא של פקטור 8, לכן כאשר ייצורו נמוך יש גם ירידה של פקטור 8 בדם- לא מדובר בהמופיליה אלא בהפרעת קרישה אחרת.
כמו שראית, רמת פקטור 8 נבדקת דווקא במסגרת בירורים של קרישיות יתר בדם- אבל אז מחפשים עודף ולא חסר כגורם סיכון לקרישי דם אצל האם ובשליה.
במהלך הריון רמת פקטור 8 וכן חלבון וון וילברנד עולות באופן פיסיולוגי
לייעוץ נוסף ייחודי למקרה שלך- אנא פני להמטולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון ראשוןא05/04/2009
אני בת לחולה המופיליה וברצוני לדעת מה הסיכוי שהילד יהיה חולה או נשא? יש לציין שבמשפחה של בעלי אין רקע למחלה. תודה.
בנות של חולים תמיד נשאיות
פרופ' גילי קנת05/04/2009לפיכך את קבלת מאבא כרומוזום X הנושא את הגן להמופיליה (כרומוזום X נוסף, "בריא" קבלת מאמך) ואותו את עלולה להעביר לילדייך
הבנות שלך (שמקבלות X נוסף מבעלך) תהיינה בריאות או נשאיות של המחלה, לגבי הבנים אשר מקבלים X ממך ומהבעל את כרומוזום Y, קיים סיכון של 50% שהם יהיו חולי המופיליה
את הסיכון מחשבים בכל הריון בנפרד ומחדש
באם את כעת בהריון אנא פני בדחיפות למרכז להמופיליה לתיאום בדיקת סיסי שליה ואבחון טרום לידתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
א05/04/2009לד"ר סייעת לי רבות בהבנת הנושא ולקחתי לתשומת לבי את הערותייך ואעשה בהן שימוש בהקדם מודה לך מאד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המופיליה והריוןלונה30/03/2009
בעלי סובל מהמופיליה A.
אני בשבוע 8 להריון.
האם יש צורך בבדיקות כלשהן לפני הלידה? אם כן, אילו והיכן מבצעים אותן?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לקבל תשובה :-)
שי04/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון והמופיליה
עטרה05/04/2009בשעה טובה!
אחד הדברים היפים בפורום הזה שחלק מהפורום יש גם צוות מקצועי עם ידע רחב יותר מי מה שאחרים יכולים לתת.
כאמא לבן עם המופיליה אני יכולה להגיד לך מה שידוע לי - אם בעלך חולה המופיליה ומתוך הנחה שאת אינך נשאית (סכוי מאוד נמוך שאת נשאית) אז לילדים שלכם לא תהיה המופיליה. הבנים יהיו בריאים הבנות גם כן אבל הן תהיינה נשאיות של המופיליה ויהיה להם סיכוי של 50% שלבנים שלהן תהיה המופיליה ו 50% לבנות להיותה נשאיות.
לתל השומר יש יופי של מרכז שניתן לעשות בדקות גנטיות ולהבנה נרחבת של המופיליהו ותורשה.
כל טוב ובהצלחה
עטרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לקבל תגובה מד"ר קנת
לונה16/04/2009עטרה תודה רבה:-)
אשמח לקבל מד"ר קנת תגובה לגבי בדיקות גנטיות שיש לבצע במסגרת תל השומר ובאיזה שלב נהוג לבצען.
תודה:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המופיליה והריון- בלי לחץ
פרופ' גילי קנת21/04/2009תודה לעטרה על התשובה המקיפה
אם את בריאה ואינך נשאית המופיליה- אין צורך בבדיקות גנטיות מיוחדות בהריון
ניתן ורצוי לפנות אלינו לשיחה והבהרות במרכז, בכל עת
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך ד"ר
לונה23/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המופיליה A קשהbubu28/03/2009
שלום לכולם,
בגיל 3 ימים אובחנה אצל יואב בני המופילה A קשה. בהתחלה לא ידענו כלום על המחלה והרגשנו שחרב עולמנו. ד"ר קנת והצוות המדהים במרכז להמופיליה בתל השומר הצליחו להרגיע אותנו מעט.
הבנתי שיש לי בערך חצי שנה של חסד - עד שיואב בני יתחיל לזחול ואח"כ ללכת. בחודשים הראשונים הטיפול וההתעסקות ביואב השכיחו מעט את המחלה.
היום יואב בן קצת יותר מ- 3 חודשים והתחילו להתעורר אצלנו שאלות וחרדות סביב המחלה.
היינו רוצים לדבר עם הורים שעברו כבר את השלב הזה. נשמח לקבל המלצות וכל אינפורמציה לקראת תקופת הזחילה.
תודה מראש,
אלי ויעל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיים עם המופיליה
עטרה29/03/2009שלום וברכה לכם ומזל טוב על הולדת הבן.
מיכאל , הצעיר מבין שלושת ילדי אובחן בגיל 9 ימים בהמופיליה A - severe
גם אנחנו חשנו שחרב עלינו עולמנו ולא היתה לנו שום היסטוריה משפחתית של המחלה. אך עם הזמן למדנו יותר ויותר וזה לדעתי הכלי הטוב ביותר להתמודדות. מיכאל היום כבר כמעט בן 5. הוא בטיפול מניעתי קבוע. כשהוא היה בן שנתיים וחצי למדנו להזריק לו לבד ובזה גם נסתיימו הנסיעות לביה"ח או המרכז חוץ מאשר לבדיקות שגרתיות.
לנו היה חשוב ביותר שמיכאל ינהל אורך חיים כמה שיותר נורמלי. למרות שהוא מודע למחלה ( ברמה של ילד בן 4-5) הוא מתנהג כמו כל ילד אחר בן גילו. הוא יודע לדווח על מכה חריגה ומבין מתי יש צורך לקבל פקטור גם מעבר לטיפול הקבוע.
אני ממליצה ללמוד כמה שיותר אבל בקצב שנכון להתפתחות של הילד. לא הייתי דואגת עכשו למה יקרה בבית הספר. אנחנו לקראת גיל הזחילה וההליכה שמנו שטיחים מקיר לקיר בבית (אנחנו חיים בארה"ב) קנינו לו ברכיות שהוא לבש עד לקיץ האחרון. התעניינו בקסדות ומגנים לראש והחלטנו שזה לא בשבלנו והכי חשוב היה לי ללמוד לטפל בעצמי כמה שיותר מהר. בהתחלה מיכאל קיבל טיפול רק לפי הצורך ואז אחרי דימים ספונטי ראשון ועם התפתחות הורידים, התחלנו טיפול מניעתי קבוע בתחילה רק פעם בשבוע, ולאט לאט עברנו לפעמיים (כשהתחיל גן) והיום שלוש פעמים בשבוע.
עם הזמן מתרגלים לרעיון ורואים שלמרות שאין ריפוי עדיין למחלה הטיפול בה ממש טוב ונראה שעם השנים הטיפול מתקדם ואולי גם תהיה תרופה בימנו.
דבר אחרון יש יופי של פורומים שניתן לדבר עם הורים אחרים וכאלה שחיים עם המופיליה. אני זוכרת בברור את הפעם הראשונה שדברתי אם אם לילד עם המופיליה וזה נתן לי המון כח גם כשפגשתי ילד בן 9 עם המופיליה באחד הכנסים פה זה ממש הרגיע אותי.
אני רואה בפורום פה שיש פעילויות ומפגשים גם בארץ - הייתי ממליצה בחום. בקיץ האחרון בעת בקור בארץ בקרנו במרכז בתל השומר ועושה רושם של יופי של מרכז - חימם לנו את הלב זה כמו לפגוש את איזה ענף של המשפחה שלא הכרנו עם היום :)
כל טוב לכם והצלחה אתם תתפלאו לראותת כמה כח יש לכם שפשוט לא ידעתם שקיים.
אם יש לכם שאלות ספציפיות תרגישו חופשי לצור איתי קשר למייל או בפורום זה.
בברכה,
עטרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיים עם המופיליה
ניצנה29/03/2009שלום יעל ואלי,
אנחנו מצטרפים לברכות של עטרה ורוצים לומר לכם שגם אחרי שמתחילים לזחול ולגדול , החיים יפים. גם בננו טל בן ארבע וחצי והוא ילד רגיל ומאושר שאינו מוגבל בפעילות כלל.
חוץ מזה , כמו שכבר שמתם לב, בנכם נולד במקום הכי טוב בעולם להיות המופיל . יש כאן את מיטב המוחות והלבבות אשר מטפלים בנו במקצועיות ואנושיות באמת יוצאי דופן, כך שאתם בידיים טובות.
אתם מוזמנים ליצור עמנו קשר בטלפון 0547645101 ובמייל [email protected]
נשמח לענות על כל שאלה.
ניצנה ומוטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לעטרה (אמא למיכאל)
הדסה11/06/2009שלום רב, אני סבתא לילד המופילי חמוד שמתחיל עכשיו לזחול. האם תוכלי לתת לי מידע היכן אפשר להשיג ברכיות? חפשתי בחנויות לציוד של ספורטאים אבל כל הברכיות שראיתי שם הן גדולות ולא מתאימות לתינוק.
תודה , הדסה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כרומוזום Xנועה14/03/2009
חשש להמופיליה, אצל בן משפחה שנולד מי זה חודש וחצי. בתור בת דודה (מדור רחוק) שלחו אותי לקרוא על המחלה.. נעצרתי שקראתי את החלק של הכרומזום לבנים והכרומזום לבנות, ואיך עדין אנשים יכולים להיולד עם זה.. ומה זה הכרומזום הזה? אני מבקשת שיסבירו לי כאן יותר ברור.. אני מקווה שזה אפשרי מבחינתכם. שבת שלום מיכל.
כרומוסומים- וגם X
פרופ' גילי קנת14/03/2009סך התכונות הגנטיות שלנו מועברות לנו ע"י כרומוסומים- בתאינו יש 46 כרומוסומים , כלומר 23 זוגות כרומוזומים אשר כל אחד ואחד מהם מבטא תכונות שנלקחו מאמא או מאבא.
זוג כרומוזומי המין הוא שקובע את מיננו, נקבה (בעלת כרומוזומים XX) או זכר (עם כרומוזומים XYׂ)
המופיליה הינה מחלה גנטית, הגן האחראי למחלה "יושב" על כרומוזום X ולפיכך גבר שמקבל גן חולה זה יהיה חולה במחלה (כי יש לו רק X אחד, הנושא תכונה של מחלה זו , או שהוא בריא) ואילו נשים (שיש להן X נוסף, בריא) יכולות להעביר את המחלה לצאצאיהן ולא להיפגע בעצמן.למידע נוסף אנא חפשי תשובות ישנות יותר באתר זה, או פני לבני משפחתך שהעלו השאלה ובקשי מהם רשות להגיע איתם לשיחת ייעוץ אצל הרופא המטפל ולהבהרות נוספות באם קיים צורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גנטיקה והמופיליהמאור08/03/2009
ברצוני לדעת האם המופיליה היא מחלה "מדבקת", לא במובן הרגיל של המושג, כמובן, אלא האםן היא עלולה לעבור מדור לדור. סבתי חולה במחלה הקשה הזו, ואני חושש שגם אני או ילדיי נלקה בה עקב כך. תודה על ההתייחסות.
גנטיקה של המופיליה
פרופ' גילי קנת09/03/2009המופיליה עוברת במשפחות. לרוב הנשים הן נשאיות ולא חולות במחלה (אולי יש לסבתך הפרעת קרישה אחרת). מאחר והגן של ההמופיליה יושב על כרומוסום X הנקבי (לאישה יש שניים כאלה , לכן יכולה לשאת ולהעביר המחלה מבלי להיות חולה בעצמה, לגבר - שאצלו קיים XY אפשרי רק מצב של מחלה או בריאות, לפי מצב הX שלו). המופיליה הינה מחלה מולדת ולא משתנה במהלך החיים- אם אתה בריא אינך נושא את הגן למחלה ואין חשש כי תעביר אותו לילדיך. נשים שהינן נשאיות המופיליה עלולות ללדת בנות נשאיות (מחצית מהבנות) או בנים חולים (מחצית מהבנים, כלומר כ25% ילדים חולים)- אין לשכוח שהסיכון או הסיכוי מחושב מחדש לכל הריון ולידה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)