מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תורשהמיקי25/11/2009
שלום,
שמי מיקי. לאחרונה גיליתי שלפני 3 דורות הייתה המופילה במשפחתי מצד אבי. רציתי לדעת האם אני יכולה לעשות איזו שהיא בדיקה כדי לגלות האם אני נושאת את המחלה.
תודה מראש.
מיקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מצד האב- בסדר
פרופ' גילי קנת25/11/2009מיקי שלום, מאחר וברור כי אביך הוריש לך כרומוזום X בריא (אני מניחה שאביך בעצמו אינו חולה המופיליה), העובדה שבמשפחתו היתה המופיליה אינה יכולה להיות מועברת אלייך דרכו. לציין כי שכיחות המופיליה באוכלוסיה 1:5000 לידות זכר ובכ20% המקרים מדובר על מוטציות חדשות- כך שהסיכון אינו אפסי, אבל לא מוגבר יחסית לאוכלוסיה הרגילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אישה המופילית יכולה ללדת?אבירם16/11/2009
שלי שמי אבירם אני חולה המופיליה B [פקטור 9] ויש לי שאלה האם אישה שחולה בהמופילה יכולה ללדת? זה סתם לידע כללי מכיוון שיש מספר נשים מועט בארץ שחולות בהמופילה ורציתי לדעת עם הן יכולות ללדת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בודאי- צריך רק לדאוג לדימום בלידה
פרופ' גילי קנת18/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חנוכה בפתחניצנה11/11/2009
האם יהיו כרטיסים לפסטיגל? לפסטיבל? אנחנו צריכים לדעת בהקדם על מנת להזמין, הקטנטנים כבר שואלים .
ומה עם סוף שבוע משפחות האם מתקדם משהו או שהוא בוטל השנה סופית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חנוכה בפתח
עידית אביבי12/11/2009הי ניצנה
לגבי חנוכה יהיו כרטיסים לפסטיגל בצפון בתאריך 26 נובמבר, בתל אביב עדיין אין תאריך.
לגבי מותק של פסטיבל ביקשתי גם השנה ממתינה עדיין לתשובה
סוף שבוע משפחות לצערי הרב לא יתקיים השנה במתכונת הרגילה
עידית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחנוכה בפתח
ניצנה14/11/2009אני שמחה מאוד שהגיעו כרטיסים לפסטיגל הילדים כבר יותר שקטים.
לגבי סוף שבוע דיי מצער ,הילדים מחכים לפגוש את החברים, בשבועות האחרונים יצא לי לדבר עם כמה משפחות ואחד הרעיונות שעלו שאם אין תקציב לסופש לעשות יום כיף ,והפעם חורפי. כך .שלפחות האחים והילדים יפגשו. ואולי אפילו מפגש עם גבי וגינה.
סביר להניח שמפגש כזה יהיה זול יותר ואפשר גם לגבות תשלום סמלי על מנת ליצור בכל זאת מפגש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לי אלייך עידית
אבירם16/11/2009האם יהיה כרטיסים לפסיגל בתל אביב בחנוכה או אחרי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכרטיסים
עידית אביבי24/11/2009הי אבירם
יש לך כרטיסים דיברתי עם אמא, מה שלא ידוע לי עדיין זה התאריך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחסור בפקטור 11שרון06/11/2009
שלום,
אני בהריון ושוקלת ביצוה בדיקת מי שפיר.
יש לי מחסור בפקטור 11 ויש לי 2 שאלות הנוגעות לכך:
1. האם המחסור בפקטור 11 עלול לגרום לכך שהבדיקה תהיה יותר מסוכנת עבורי? תגרום לדימום פנימי?
2. האם המחסור בפקטור 11 עשוי להגביר את הסיכון להפלה חלילה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בשאלה 2 הכוונה שלי היא
שרון06/11/2009אם מחסור בפקטור 11 עשוי לגרום לסיכון מוגבר להפלה כתוצאה מהבדיקה (למשל שהחור שנוצר כתוצאה מהמחט לא יחלים מהר, או סיכון אחר כלשהו שעלול להגביר סיכון כתוצאה מהמחסור בפקטור 11)
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לרוב לא מסוכן-תלוי כמה מחסור
פרופ' גילי קנת08/11/2009מיטל אנא פני לייעוץ המטולוג עם כל המסמכים ואז יוסבר לך האם יש צורך בהכנה (למשל מתן הקסקפרון) סביב הפרוצדורה
בעיקרון מדובר בבדיקה פשוטה ובסיכון נמוך- אנא בררי הפרטים לגבייך אישית עם רופאך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
שרון09/11/2009ד"ר קנת שלום ותודה על תגובתך.
אני נמצאת כרגע בחו"ל ולכן אין באפשרותי לפנות להמטולוג שאבחן בארץ, אך אני מנסה להשיג תור להמטולוג בארה"ב. מסתבר כי בארה"ב הבעיה הרבה פחות נפוצה..
בבדיקות שנערכו לי נכתב:
f xi def. 6%
double heterozygoun type I/ii
האם במחסור ברמות כאלו יש אצלי סכנה מוגברת לדימום בבדיקת מי שפיר?
האם יש לי סכנה גדולה יותר להפלה בבדיקת מי שפיר?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא מסוכן
פרופ' גילי קנת09/11/2009מיטל שלום- לא מדובר בחסר קשה, אפשר לשקול טיפול בכדורי הקסקפרון מיום הפרוצדורה ואת זאת תאלצי לשקול יחד עם המטולוג שיבדוק אותך ויתרשם מסיפור ההסטוריה הרפואית והדימומית שלך. למרות שהבעיה פחות נפוצה בארה"ב היא מוכרת ואין לי ספק שהרופא אליו תפני יתייעץ עם מומחים בתחום במידת הצורך. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשאלה 2 הכוונה שלי היא
שרון06/11/2009אם מחסור בפקטור 11 עשוי לגרום לסיכון מוגבר להפלה כתוצאה מהבדיקה (למשל שהחור שנוצר כתוצאה מהמחט לא יחלים מהר, או סיכון אחר כלשהו שעלול להגביר סיכון כתוצאה מהמחסור בפקטור 11)
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלנה29/10/2009
בת 40 נוטלת גלולות מרסיליון בבדיקת קרישיות עקב הפלות נמצא הטרוזיגוטיות לmthfr אךhc תקין וכן הטרוזיגוט לפקטור 5 ליידן.תור להמוטולוג רק בעוד חודש .האם אפשר להמשיך לקחת גלולות? האם קרישיות גורמת גם להפרעת קצב בלב? האם קרישיות יכולה לגרום ללידת לעובר עם מומים?תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא המופיליה אבל קרישה-פני לרופא!
פרופ' גילי קנת30/10/20091- להפסיק גלולות בינתיים- לחכות לייעוץ מסודר אצל הרופא, ייתכן ואחר כך תוכלי להמשיך
2- לא!
3- שוב- לא, תיתכן לידת פג או עובר קטן מהרגיל
לידיעת הפונים והפונות- זהו פורום המופיליה, לפיכך כל נושא אחר לא יזכה להתייחסות מפורטת, חבל, אנא לחפש פורום אחר!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיפוש ספרות ומאמריםאתי21/10/2009
שלום רב
שמי אתי בן חמו ואני מעוניינת בחומר לימודי בנושא המופיליה או הכוונה לספרים ומאמרים הנוגעים בנושא זה
אשמח לקבל תשובה
בתודה אתי בן חמו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אנא פני לעידית מעל"ה
פרופ' גילי קנת03/11/2009תוכלי למצוא חומר באתר של העמותה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהספרות ומאמרים
עידית אביבי03/11/2009ניתן להעזר באתר העמותה בכתובת HEMOPHILIA.
עידית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאמרים באתר המופיליה
אלי04/11/2009באתר העמותה יש מנוע חיפוש לנוחיותך ומיאמרים וסרטים בכל ההיבטים החברתיים והרפואיים של המחלה ובכל הרמות
בהצלחה
אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהספרות
עידית אביבי05/11/2009איתי
גם אלי וגם אנוכי הפננו אותך לחפש חומר באתר העמותה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופה - fiii+vwfלונה21/10/2009
בעלי סובל מהמופיליה A ומשתמש בHEMOFIL M 2000 IU.
בשבוע שעבר הזמנו מלאי מקופת החולים ובבית המרקחת אמרו שהפעם הקופה שלחה משהו אחר, שנקרא fiii+vwf. הם טענו שמדובר בתכשיר של חברה אחרת אך שגם כאן מדובר בפקטור 8.
האם כך הדבר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התכשיר החדש הוא אופטיוואט FIII+VWF
לונה21/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
No problem!
פרופ' גילי קנת22/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה דוקטור!
לונה22/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיאליס והמופיליהאני19/10/2009
הי ,
האם יש בעיה לקחת סיאליס לגבר חולה המופיליה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא, אין בעיה
פרופ' גילי קנת01/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפה דחוף - אפידורל והמופיליהלונה15/10/2009
בעלי חולה המופיליה מסוג A.
אני בהריון ראשון, בשבוע 36 ונושאת בן זכר מקסים וחתיך.
בביה"ח מבקשים בדיקת דם לבדוק שרמת הטרומבוציטים תקינה. הבקשה נועדה לדעת האם ניתן לתת לי מנת אפידורל לבקשתי בזמן הצירים. הטרומבוציטים שלי תקינים לחלוטין וגם PT תקין לגמרי.
האם יש בכל זאת סיבה לדאוג לגבי אפידרול? בגלל התינוק אני שואלת. הרי סביר להניח שהתינוק לא נשא ולא חולה. האם יש מה לדאוג לגבי אפידורל והתינוק בכל הנוגע לקרישיות? האם יש משהו לבדוק או לברר לפני כן?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשוב לציין
לונה15/10/2009אני לא נשאית של המופיליה (עד כמה שידוע לי). אין לי סיפור משפחתי של המופיליה. רמות הקרישיות שלי תקינות לגמרי (PT, INR, PTT, טסיות).
היחיד במשפחתי שחולה המופיליה זה בעלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אין בעיה !
פרופ' גילי קנת03/11/2009סליחה על התשובה המאוחרת-רק כעת ראיתי ההודעה
מאחר ולך אין הפרעה בקרישת הדם הפרוצדורה אינה בעייתית כלל, אין קשר או סכנה לתינוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה דוקטור :-)
לונה06/11/2009וגם, טרם ילדתי... כך שתשובתך עדיין בזמן המתאים :-) תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולונוסקופיה לחולה המופיליהאלי12/10/2009
רציתי לשאול לגבי חולה המופיליה שצריך לעבור קולונוסקופיה.
משקל 80 ק"ג
איזו כמות פקטור עליו לקחת לפני הבדיקה?
האם להמשיך במתן פקטור אחרי הבדיקה? אילו כמויות ובאיזו דחיפות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה בקוים כלליים
פרופ' גילי קנת13/10/2009מאחר והתגובה לפקטור לא אחידה (תלוי בחולה , חומרת ההמופיליה, ובסוג הפקטור- רקומביננטי או לא, עם או בלי וון וילברנד וכו) אנא התייחסו לתשובה הנ"ל בקוים כלליים:
לפני הפרוצדורה כדאי להעלות רמת הפקטור בדם לפחות ל50% (אפשר אפילו לשאוף ל100%, תלוי אם מתכננים לקחת ביופסיות) ולפיכך יש לתת 2000-4000 יחידות טרם הפרוצדורה
אחריה: אם יש דימום ונלקחו ביופסיות- לשקול מנה נוספת בערב (1000-2000 יחידות), אם אין דימום בכל זאת מנה נוספת למחרת (כ2000 יחידות) ולאחר 2-3 ימים של מנה ביום (כולל יום הפרוצדורה, אפשר יותר ימים אם יש דימום) יש לעבור לטיפול מונע של 2000-3000 יחידות אחת ליומיים ,למשך כשבוע נוסף (אם נלקחו ביופסיות) כדי למנוע דימום מאוחר, או לחזור לטיפול הרגיל
בנוסף חשוב להקפיד על שתיית הקסקפרון 3-4 פעמים ביממה (1-1.5 גרם למנה) החל מיום הקולונוסקופיה או אפילו להתחיל ערב קודם ולהמשיך עד שבועיים לאחריה
לציין כי מאחר ותשובה זו בקוים כלליים בלבד- יש להתייעץ בכל מקרה עם הרופא המטפל לקבלת הנחיות מדוייקות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרוית12/10/2009
שלום רב,
בת 35 בריאה בדרך כלל.
עברתי בדיקות מרקרים לאור סיפור משפחתי במשפחה.
הסמן הנ"ל היה גבוה מהרגיל 28.8 למרות שייחוסו עד 25 .
ממה הדבר יכול לנבוע?
כירורג ביצע בדיקת שד ידנית ושלל ב80 אחוז בעיה.
הרופאים לא ממהרים לתת ממוגרפיה או US
יש לציין שבחודש האחרון סובלת מכאבים חזקים באגן, וכמו כן גם בכתפיים.
מאובחנת בפיברומיאלגיה בגלל פרקים, כמו כן ראומטואיד פקטור 18 ולא תקין.
ממה יכול לעלות הסמן CA 15-3 אם זה לא שד?
אשמח לתשובה, לחוצה מאוד.
אני 9 חודשים אחרי לידה אם יש קשר..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שוב לא המופיליה!
פרופ' גילי קנת12/10/2009רוית פני לרופא שלך בבקשה, אין מקום להסבר בפורום זה- השאלה לא קשורה לנושא שלנו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כנס שנתי עמותת עלהעידית אביבי04/10/2009
כנס שנתי של העמותה התקיים ב-24 בספטמבר במתחם ארץ ישראל היפה בגני יהושוע.
אשמח לשמוע מכם, החברים שהיו בכנס, האם הכנס ענה על ציפיותכם, עניין, ובכלל תגובות והערות
חג שמח
עידית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא הייתי האם יהיה תקציר באתר?
אל04/10/2009עקב העובדה שאני גר בדרום קשה להגיע ביום עבודה רגיל
מתי המידע מהכנס יופיע באתר?
חג שמח - הנעדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכנס שנתי
עידית אביבי04/10/2009אנו נעלה החומרים לאתר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיכן הדיווח המובטח מהכנס מספטמבר
ארצי11/11/2009היכן החומרים המובטחים מהכנס בספטמבר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הגענו!!!!!!!
אדווה15/10/2009לא הצלחנו להגיע, חבל שהעבירו יום ומיקום,
לנו הצפוניים- היה נוח בעזריאלי- מהרכבת ישר לקניון,
ובנוסף- יום שישי- זה היום החופשי היחיד שיש לי.
חבל שלא יכולתי להגיע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסכים
שגיא23/12/2009אני גם צפוני והמיקום בקניון היה הרבה יותר נוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות לגבי המופיליהרונה30/09/2009
1. קראתי שלחלק מהחולים אין הסטוריה של המופיליה ומדובר במוטציה. בכמה אחוזים מדובר?
2. מה עלול לגרום למוטציה. קרינה רדיו אקטיבית ? שימוש בתרופות?
3. האם הגן הנושא את המחלה הוא "חלש"? כלומר נצייר מקרה ובו אישה שהיא נשאית יולדת בת, שיולדת בת, שיולדת בת - האם הסיכוי לנשאות הולך ופוחת עם הדור?
4. האם אב "מוריש" את סוג וחומרת ההמופיליה שלו לבנותיו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות
פרופ' גילי קנת01/10/20091- שכיחות המחלה באוכלוסיה: 1:5000 זכרים, כ20% מוטציות חדשות
2-לא ברור, שאלתך מתייחסת לגורמי סיכון לסרטן...
3-לא
4-בהחלט כן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המופיליה וגנטיקה , מקפיצה שאלהרונה26/09/2009
לבת נשאית של חולה המופיליה יש סיכוי ל 50% לילדים שלא יסבלו מהמחלה. כלומר אם תיוולד לה בת - יש סיכוי של 50% שאינה נשאית . ואם זה בן יש סיכוי זהה שאינו חולה. כלומר , כן , אם יש "מזל" , גם ללא התערבות רפואית אפשר להביא צאצאים , שלא ימשיכו את המחלה.....
הבנתי נכון????
ומצד שני - עדיף להשתמש בשרותי הרפואה
אז השאלה
איזו פרוצדורה תינקוט בת של חולה המופילה (כלומר נשאית בודאות) מהמגזר הדתי/חרדי?
ושוב תודה:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למירטל
תמי29/09/2009הדרך היחידה למנוע לידה של המופילים אצל נשאיות מהמגזר הדתי / חרדי היא שימוש בPGD.
הינו הפריה מלאכותית, כאשר קודם להחזרת העוברים לרחם הם נבדקים כי אינם המופילים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ! אם למישהו יש מידע אחר-
רונה29/09/2009אשמח לקבל .
בסך הכל pgd זו התערבות רפואית , וזה תמיד יוצר בעיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניר שרון והטיול לדרום אמריקהציון26/09/2009
ראיתי כתבה חדשה באתר של ניר שרון, המופילי שנסע לדרום אמריקה ועוסק בספורט
רציתי לשאול כיצד התיחסו הוריו להרפתקה והאם ניסו למנוע ממנו לערוך את הטיול המסוכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לציון מניר שרון
ניר שרון02/10/2009שלום לך ציון ולשאלתך...
ההורים לא רק שלא ניסו למנוע אלא דחפו אותי לעשות את מה שאני מרגיש ולהגשים כל חלום שעולה בדעתי,מצד שני אני בטוח שהיו להם חששות אך לא לפני.אגב כל החינוך התבסס על הגישה הזאת ואני ממליץ בחום לדבוק בזה למרות כל הסיכונים שבדרך,זה פשוט משתלם ,לעשות הכל ולחיות רגיל!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)