פורום פוריות הגבר והאישה, אמבריולוגיה,IVF - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד"ר אליעזר גירש
ד"ר אליעזר גירש
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אליעזר גירש ללא פרסום בפורום

• פיענוך בדיקת זרע דחוף
    יוסי
    25/02/2011

בבקשה רוצה דחוף לדעת אם בדיקת הזרע תקינה ואוכל בדרך טבעית להביא ילד לעולם תודה יוסי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פיענוך בדיקת זרע דחוף

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיענוך בדיקת זרע דחוף - תגובה

ד''ר אליעזר גירש
    01/03/2011

שלום יוסי,
    תוצאות בדיקת הזרע שלך תקינות לחלוטין. אומנם קיימים דברים שלא ניתן לבחון בבדיקת זרע רגילה, כמו דחיסות חומר הגנטי בראש הזרעון, אך בשימוש תוסף תזונתי Vitamale המשפר איכות הזרע, ניתן "לחזק" את הנתוני הזרע על כל הפרמטרים שלו. שוב, זרע שלך לפי הנתונים ששלחת, תקין ואפשר להרות בדרך הטבעית. אם לא מצליחים להרות בדרך הטבעית במשך שנה של נסיון, פנו למומחה פריון. חשוב לקיים יחסי מין במשך 6 ימים סביב ביוץ (4 ימים לפני הביוץ ויומיים אחרי הביוץ).
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בעקבות תוצאות זרע נמוכות
    טלי
    24/02/2011

שלום לכולם...
    אני ובעלי מנסים מעל לשנה להיכנס להריון, עקב תוצאות זרע נמוכות של בעלי, כאשר כל הבדיקות אצלי תקינות.
    פנינו למומחה פוריות דרך הקופה, אשר נתן לנו בתור טיפול ראשון לעשות מעקב אחרי הזקיקים להזריק אוביטרל ולעשות הזרעה. טיפול ראשון שלא צלח.
    בינתיים נעשו שינויים בקופה והרופא המומחה שלנו עזב והיגעה רופאה חדשה המוגדרת בתור מומחית ביילוד וגניקלוגיה במקומו.(לא שאנחנו מזלזלים, אלא פשוט רצינו מומחה בפוריות...)
    הרופאה החדשה התאימה לנו טיפול חדש שבו אצטרך לקחת החל מיום שיש הקרוב כדור איאקלומין פעם ביום, לעשות מעקב זקיקים, בזמן המתאים להזריק אוביטרל ומיום הביוץ להשתמש באוטרוגסטן עד לקבלת תשובה חיובית בעז"ה.
    ההתלבטות שלנו היא לגבי הטיפול..לקיחת כדורי האיאקלומין דיי מרתיעה (זה ממידע שקיבלנו באינטרנט). אנחנו מבינים שזה נועד להגביר את הביוץ ואת הסיכוי להיקלט. אך מאחר שהבעיה היא בזרע, האם הטיפול הזה הוא הדרוש?

הוספת תגובה

• לגביי טיפול בזרע

אפרת
    01/03/2011

אני לא יודעת לגביי הטיפול בביציות, אבל שחשדנו שלבעלי יש בעיה קלה הרופא המליץ לו ללכת עם תחתונים נוחים, לא לשבת עם לפ טופ על הבירכיים והוא נתן לו תוסף תזונה מיוחד שנקרא ל- ארגינין 1000 מ"ג של סולגאר, שגורם ליווצרות זרע ועוזר לתנועתיות הזרע. אני ממלעצה לך שתשאלי את הרופאה שלכם על התוסף הזה.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בעקבות תוצאות זרע נמוכות - תגובה

ד''ר אליעזר גירש
    01/03/2011

שלום טלי,
    זה טיפול המקובל ביותר בתחילת טיפולי פוריות. איקקלומין גורם להבשלה של מספר זקיקים (ביציות), וכך עולה סיכוי להפריה בהזרעה. אם לא תצליחו להרות בשיטה זו, שלב הבא הוא הפריה חוץ גופית. בגלל שבעיה היא זכרית, אני ממליץ על מספר דברים: קודם כל להבדק אצל אורולוג, לבדוק פעילות האשכים. דבר נוסף, להתחיל כבר עכשיו להשתמש בתוסף תזונתי Vitamale המשפר איכות הזרע. קיימת אפשרות נוספת, אך זה כבר במסגרת טיפולי הפריה חוץ גופית, לנסות הפריה בשיטת IMSI (בחירת זרעונים הטובים ביותר תחת הגדלה גבוה ולאחר מכן להזריקם לביציות).
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקת זרע....
    א.
    22/02/2011

אני נשואה בשני. לבעלי ילד 1 מנישואים קודמים מטיפולי הפרייה שכן הייתה בעיה לאשתו הקודמת להכנס להריון. בעלי עשה בדיקת זרע/פריון ולא התוצאות:
    מראה כללי N
    נפח זרימה 5 ML
    ריכוז תאי זרע במליונים-0
    סה"כ תאי זרע במליונים-0
    תנועתיות 0%
    חומציות 8.1%
    צמיגות N
    מה זה אומר??? האם יש בעיה כלשהי שמרבית הנתונים הם 0?
    לציין כי לא קיימנו יחסים כשבוע לפני הבדיקה.
    לתשובתכם אודה

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות בדיקת זרע....

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקת זרע.... - תגובה

פרופ` בנימין ברטוב
    22/02/2011

קשה להבין את תוצאות הבדיקה שתארת מבלי לקבל אינפורמציה נוספת לגבי גיל הילד ואיכות הזרע בזמן טיפולי ההפריה שביצע בעלך בעבר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתי מומלץ ללכת לבדיקות פוריות
    ג
    22/02/2011

שלום.
    אני בן 28, אשתי בת 27. אנחנו מנסים כבר חצי שנה להיכנס להריון ללא הצלחה.
    רציתי לשאול האם פרק הזמן הזה חריג ואם אנחנו צריכים ללכת לבדיקות, ובמידה וכן איזה בדיקות.
    בנוסף רציתי לשאול מהי התדירות המומלצת לקיום יחסים בזמן הביוץ של האישה, והאם ישנן איזשהן פעולות והמלצות להגברת הפוריות והסיכוי להרות בצורה טבעית.
    תודה רבה.

הוספת תגובה

• מתי מומלץ ללכת לבדיקות פוריות - תגובה

פרופ` בנימין ברטוב
    22/02/2011

כדאי להמתין עד 12 חודשים לפני שנבדקים.
    כדאי לקיים יחסים ביום שלפני הביוץ, ביום הביוץ ויום לאחריו.
    ההמלצות הן להיות רגועים ולנהל אורח חיים בריא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה לד"ר
    דוד
    22/02/2011

שלום ד"ר.

יש לי בעיה חמורה, אני גומר מהר ואשתי לא.. איך אפשר לשפר את המצב ? יש כדורים או משהו ?
    דבר נוסף, איך אפשר להגדיל את האיבר אם הוא לא מספיק גדול בשבילה ?

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה לד"ר

הוספת תגובה

• בעיה לד"ר - תגובה

פרופ` בנימין ברטוב
    22/02/2011

כדאי שתפנה בשאלות אלה לפורום מין וסקסולוגיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גבישיות בזרע
    אלי
    21/02/2011

שלום, בחודש האחרון עשיתי בדיקת זרע בעקבות תשומת לב לגבישיות מוזרה שהזרע יוצא בעת השפיכה,אז רציתי לדעת אם זאת בעייה מסויימת.(מנסים בערך חצי שנה להכינס להריון,יש ילדה בת 2) הבדיקה יצאה לא תקינה-ריכוז נמוך-תנועיות נמוכה-ותאים תקינים 0 אחוז.
    הייתי כבר אצל אורולוג,אחרי בדיקות דם הורמנוליות,אולטרסאונד לאשכים,ובדיקת זרע שנייה,שאף היא יצאה לא תקינה-אפילו פחות טובה מהראשונה.
    שאלתי אותו אם יש קשר לגבישיות של הזרע, הוא אמר שהוא חושב שלא.
    השאלה שלי היא: האם לפי דעתך יש קשר, כי ההרגשה שלי היא שזה לא מקרי,יש לציין שבחיים לא היתה לי תופעה כזאת(אני בן 30)הזרע יוצא קצת נוזלי, וכל השאר גבישי צהבהב,עם הרגשה שכאילו זה נחסם ומתאמץ לצאת.-האורולוג שלל דלקת
    וחשבתי הגיונית,שאולי בגלל שזה גבישי זה מפריע לתנועתיות,ואולי גם לפרמטרים אחרים בבדיקה.
    אשמח לשמוע את דעתך המקצועית?
    ובכלל,חוץ מהגבישיות, מה עוד אפשר לעשות עם הזרע? האם אפשר לשפר אותו? יש לציין כי אני אדם בריא,ולא זכור לי משהו שקרה ב3 שנים האחרונות
    תודה מראש
    אלי

לקביעת תור
    סגירה
    גבישיות בזרע

הוספת תגובה

• לשם ההבהרה, בדיקת האשכים יצאה תקינה

אלי
    22/02/2011

כמו גם בדיקת הדם.
    רק בדיקות הזרע יצאו לא תקינות (הפרש של כחודש מאחת לשנייה)
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גבישיות בזרע - תגובה

פרופ` בנימין ברטוב
    22/02/2011

על פי התיאור שנתת נראה לי שרצוי לבצע תרבית זירמה כדי לשלול אפשרות של דלקת א-סימפטומטית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה

אלי
    22/02/2011

האורולוג שלל אפשרות של דלקת, מהנתונים של בדיקת הזרע (PH תקין)
    האם לדעתך כדאי בכל זאת לבדוק את הדלקת שציינת?ישנם כמה דלקות שונות?
    ההריון הקודם היה מהיר מאוד, ומעולם לא היה לי גבישיות בזרע, ולכן הנחתי שאולי אכן מדובר בדלקת. אבל האורולוג פסל את האפשרות ולכן לא חשבתי לעשות בדיקה.
    יתרה מזאת, הוא הסביר שגבישיות זה משהו טבעי מאוד, מה שלא הסכמתי כי מעולם לא היה לי כזה דבר.
    אשמח לשמוע את חוות דעתך, מדוע לדעתך אכן יש סיכוי לדלקת?.
    תודה רבה ויישר כוח על העזרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות טסטוסטרון
    NOF
    21/02/2011

מה ההבדל בין הבדיקות הבאות:

Testosterone total Ichil
    Testosterone Total
    Testosterone Bioavailable

מה באה כל בדיקה לבדוק, מה המטרה (בירור פוריות אצל אזוספרמי),
    על מה יכולה תוצאה גבוהה או נמוכה להעיד? (בעיקר נמוכה בTestosterone Total)

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות טסטוסטרון

הוספת תגובה

• פלוס FSH גבוה וחוסר זרע

NOF
    22/02/2011

ולהשלמת התמונה- טסטוסטרון total נמוך, FSH גבוה, ברוב הבדיקות- אין זרע (בבדיקה אחת היו בודדים).
    נשאות לCF יש (במוטציה מסוימת)
    US די תקין בס"כ
    אשך טמיר בילדות (אשך אחד קטן מהשני)
    הצלחה בTESE בעבר (נגמרו הזרעים בפריזר נכון להיום...)

אזוספרמה חסימתית?
    אזוספרמה לא חסימתית?
    שילוב של השניים?

האם בעקבות הצלחת TESE הייתם ממליצים על TESE בשנית או משהו פחות פולשני- TESA או משהו כזה?

תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פלוס FSH גבוה וחוסר זרע - תגובה

פרופ` בנימין ברטוב
    22/02/2011

מאחר ונמצאו בזירמה תאי זרע בודדים באחת הבדיקות, יתכן ומדובר ב-
    poor spermatogenesis
    כלומר ייצור נמוך של תאי זרע באשכים שלא על רקע חסימתי.
    לכן כדאי לחפש ביסודיות תאי הזרע בזירמה לאחר מספר רב של ימי נזירות מיחסים ולנסות למצוא תאים אלה ולהקפיאם, כך שתוכל לחסוך TESA נוסף.
    אם תרצה הסברים נוספים תוכל להתקשר אלינו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות טסטוסטרון - תגובה

פרופ` בנימין ברטוב
    22/02/2011

עליך לשאול רופא אנדוקרינולוג המתמחה בתחום הפוריות לגבי הבדיקות השונות של הטסטוסטרון והשלכתם על איכות הזרע שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פצעי בגרות ואוננות
    אלמוג
    20/02/2011

שלום דוקטור,
    ברשותך רציתי לשאול מספר שאלות:
    1.האם אוננות בגיל ההתבגרות פוגמת באיכות הזרע?ובתקופת בליעת הכדור ריאקוטן?(בן 14.5)
    2.האם התגברות בפצעי הבגרות וזקיקי השיער בגוף ובפנים נובעת כתוצאה מאוננות?האם זה עובר?

תודה רבה מראש דוקטור!
    משה אלמוג.

לקביעת תור
    סגירה
    פצעי בגרות ואוננות

הוספת תגובה

• פצעי בגרות ואוננות - תגובה

פרופ` בנימין ברטוב
    22/02/2011

אוננות לא פוגעת באיכות הזרע. פצעי בגרות והופעת סימני מין זיכריים (שיעור, קול, שרירים) לא נגרמים מאוננות אלא מעליה ברמות הטסטוסטרון בדם. תופעה זו וכן הופעת פצעי הבגרות מתרחשות בגיל ההתבגרות שבו אתה נמצא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת זרע
    חיה
    19/02/2011

אני בן 34 -
    בדיקת זרע לפני השבחה:
    נפח זרימה (סמ"ק) 0.9
    צמיגות : צמיג
    ריכוז זרעונים: 30 מיליון
    זירעונים בתנועה: 26 %
    דרגת תנועה 2-4
    זרעונים נורמלים :5 %
    לאחר השבחה :
    נפח(סמ"ק) : 0.50
    ריכוז זרעונים : 34 מיליון
    זרעונים בתנועה : 40 %
    דרגת תנועה : 2-4 זרעונים נורמלים : 5 %
    הבדיקות של אישתי בסדר -
    האם יש סיכוי להריון - ומתי עוברים ל-IVF ?
    הזרעה רביעית עכשיו
    תודה לכם

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת זרע

הוספת תגובה

• בדיקת זרע - תגובה

ד''ר אליעזר גירש
    19/02/2011

שלום אביב,
    לפי נתוני הזרע התחלתיים יש לך זרע חלש, אך בהכנתו להזרעה אתם מגיעים לנתונים סבירים בשביל הפריה, לכן יש סיכוי להרות בהזרעה. מקובל לנסות להרות בהזרעה 3-4 מחזורי טיפול ואם לא מצליחים להרות, יש לעבור לטיפולי הפריה חוץ גופית. בכל מקרה, ממליץ בחום להשתמש בתוסף תזונה Vitamale המשפר איכות הזרע.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספתן האשך
    רונן בוכריס
    16/02/2011

לאחרונה אני מרגיש אצלי כאבים חזקים באשכים בזמן הריצה .
    נבדקתי אצל רופא ואבחנו אצלי תוספתן האשך בצד שמאל והוא אמר שזאת הסיבה לכאבים.
    הרופא אמר לי שלא כדאי לעשות שם ניתוח כי זה אזור רגיש .
    עכשיו לא הבנתי ממנו אם הכאבים בסופו של דבר יעברו לבד עם הזמן , אם אני צריך לנוח או משו כדי שהכאבים יעברו , והאם זה יכול להפריע לי בעתיד אם אני אהיה קרבי בצבא וכו' .
    אני מתגייס בקרוב ואני רוצה לדעת אם אני אמור להודיע על זה לצבא או לא .
    אם אפשר עזרה בדחיפות תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    תוספתן האשך

הוספת תגובה

• תוספתן האשך - תגובה

ד''ר אליעזר גירש
    18/02/2011

שלום רונן,
    לא קיים תוספתן באשך. יש חלק באשך הנקרא יותרת האשך. האם היתה כוונה לזה? דחוף גש לרופא אורולוג לבדיקת תפקוד האשכים. בועדה רפואית בצבא יש להגיד על מצבך.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

רונן בוכריס
    20/02/2011

יש דבר כזה שנקרא תסביב האשך לפי מה שהבנתי ,
    והוא אמר שזה מה שיש לי שבזמן הריצה זה מסתובב ובגלל זה נוצרים כאבים .
    אורולוג אמר לי שזה לא מפריע לתפקוד .
    אבל השאלה שלי אם הכאבים יעברו לבדם עם הזמן או שצריך לעשות משו בשביל זה.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

ד''ר אליעזר גירש
    22/02/2011

שלום רונן,
    סיבוב האשך יכול לגרום לחסימה בהספקת דם לאשך וכך לפגיעה בתפקוד. לדעתי חשוב לקבל חוות דעת נוספת מרופא אורולוג נוסף.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השבחת זרע והזרעה
    רותם
    16/02/2011

שלום

אני בן 40 ואשתי בת 38 אנחנו מנסים להרות חצי שנה. הרופא המטפל הפנה לבדיקת זרע ולאחר קבלת התוצאות אמר שהולכים להשבחה והזרעה. התוצאות של הבדיקה נראות לי לא טובות בכלל ורציתי את חוות דעתך הנוספת - האם השבחה והזרעה יכולים לעזור לנו בהנתן התוצאות הבאות?

Motile spermatozoa - תאיזרע ללא תנועה (גם אחרי 4 שעות)
    viable spermatozoa 10% (אחרי 4 שעות בודדים חיים)
    volum - 1.3 ml
    pH 9.7
    sperm concentration - 30 million
    total sperm count - 39 million
    normal forms - 2%
    tapered heads - absent head
    microcephalus - double
    macrocephalus - tail abnormality
    amorphous - immature forms
    round heads - leucocytes RBC

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    השבחת זרע והזרעה

הוספת תגובה

• השבחת זרע והזרעה - תגובה

ד''ר אליעזר גירש
    18/02/2011

שלום רותם,
    במצבך סיכוי להרות בעזרת הזרעה תוך רחמית נמוך מאוד, אך קיים. לדעתי סיכוי גבוה יותר יהיה בטיפול הפריה חוץ גופית. על מנת לשפר את מצבך מבחינת הזרע ממליץ לקחת תוסף תזונתי Vitamale המשפר איכות הזרע. חשוב להבדק אצל אורולוג ולברר מקור הבעיה ואם ניתן לטפל במצב הנתון.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת באשך
    רוני
    14/02/2011

שלום,
    בעלי סובל מכאבים באשך השמאלי כבר למעלה מחודשיים.
    היום בבוקר היינו אצל אורולוג שחושד בדלקת באשך.
    הוא שלח את בעלי לבדיקות זרע ושתן.
    כמו כן, הרופא ביקש גם ממני להבדק כדי לראות מהו מקור הדלקת..
    3 שאלות לי:
    1. מדוע אני גם צריכה להבדק?
    2. מה הסיכונים בדלקת האשך?
    3. האם יש סיכון בבעיות פוריות?
    אודה לתשובה בהקדם.. אני נורא נורא מודאגת.
    תודה רבה רבה!
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת באשך

הוספת תגובה

• בהמשך לפנייתי הקודמת..

רוני
    14/02/2011

שכחתי לציין כי הרופא נתן לבעלי טיפול אנטיביוטי ואסר על אכילת מאכלים פיקנטיים וחריפים ואסר על קיום יחסים במשך שבועיים..
    אשמח לדעת מה הסיבה..
    תודה שוב,
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לפנייתי הקודמת.. - תגובה

ד''ר אליעזר גירש
    18/02/2011

לגבי קיום יחסי מין: במצב של דלקת במערכת הרביה, קיימת אפשרות שבן זוג שמקבל טיפול אנטיביוטי שוב נדבק מבת זוגתו אם היא חולה גם כן ולא קיבלה טיפול בזמן. במשך שבועיים הללו אנטיביוטיקה אמורה לעזור וגם עד אז תתקבלו תוצאות בדיקות של שניכם.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת באשך - תגובה

ד''ר אליעזר גירש
    18/02/2011

שלום מיכל,
    אורולוג שולח גם אותך לבדיקה על מנת לברר האם גם לך יש דלקת. קיימת אפשרות שאחד מבני הזוג הדביק את השני וזאת צריך לברר או לשלול.
    כל דלקת באשך יכולה לפגוע בפוריות הגבר, אך בדרך כלל רק לפרק זמן מסויים. אחרי טיפול נכון מערך פריון הגבר חוזר לתפקוד תקין.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקפאת זרע
    שרה
    13/02/2011

שלום,
    בעקבות כריתת אשך לבני בן ה- 22 (רשלנות רפואית) ברצוני לדעת מה ההליך להקפאת זרע. למי פונים?
    ספירת הזרע שלו נמוכה מאוד.

אודה על תשובה מהירה

לקביעת תור
    סגירה
    הקפאת זרע

הוספת תגובה

• הקפאת זרע - תגובה

ד''ר אליעזר גירש
    18/02/2011

שלום שרה,
    חשוב להקפיא מספר מנות זרע על מנת להבטיח אפשרות של שימוש במנות הללו לצורך הפריית ביציות בעתיד/טיפול פריון. הקפאת זרע אפשר לבצע דרך בנק הזרע של מרכז רפואי בו מטופל בנך. קיים גם בנק זרע פרטי באסותא ראשון לציון.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פענוח 2 בדיקות
    Neli
    13/02/2011

שלום,

אנחנו בני 33 לא מצליחים מזה שנה וחצי להכנס להריון.מצ"ב 2 בדיקות זרעה שנעשו :
    הראשונה ,אחרי התנזרות של יומיים:
    Viscosity-n
    Volume-2.5
    PH-8.2
    Concentration-8
    total count-20
    motility-40
    grade-moderately prog
    borderline-2
    head defects-98
    mid/tail defects-27

בדיקה שניה לאחר 17 יום מהראשונה
    אחרי התנזרות של 4 ימים
    Viscosity-n
    Volume-4
    PH-8.2
    Concentration-5
    total count-20
    motility-30
    grade-moderately prog
    borderline-1
    head defects-99
    tail defects-26

לאחר בדיקה שניה בוצע הזרעה:להלן תוצאות לאחר השבחת זרע:
    נפח - 0.5
    ריכוז-1.8
    תנועה- מתקדמת/טובה

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    פענוח 2 בדיקות

הוספת תגובה

• פענוח 2 בדיקות - תגובה

ד''ר אליעזר גירש
    18/02/2011

שלום נלי,
    לפי תוצאות בדיקת הזרע, גם ראשונה וגם שניה, רואים כי קיימת בעיה בריכוז הזרעונים, תנועתיות שלהם וצורות תקינות שלהם.
    ממליץ:
    לפנות לאורולוג ולבצע בדיקת אשכים (אולטרסאונד, דופלר, מצב וריקוצלה, דלקת, חסימה וכו')
    להתחיל לקחת תוסף תזונה Vitamale המשפר איכות הזרע.
    לפנות לרופא פריון להמשך הטיפול: הזרעות, ואם זה לא יעזור, טיפול הפריה חוץ גופית.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיענוח בדיקת זרע
    אלעד
    13/02/2011

ד"ר שלום,

בבדיקת זרע הנתונים הבאים:

נפח 1.2 לאחר 2 ימי התנזרות.

pH: 7.7

ריכוז: 66 מליון לסמ"ק

תנועה: 40% פרוגרסיבית תקינה: 60%

איטית: 15%

במקום 25%

צורות פתולוגיות: 65% תאור: Head % neck pathology

סיכום הבדיקה: Asthenozooospermia

האם יש סיכוי להריון טבעי? מה משמעות הערכים?

אני ואשתי מנסים להרות כשנה ללא הצלחה.

ברצוני לציין כי הדגימה ניתנה תחת לחץ בשירותים ציבוריים של בית החולים. האם יש לזה השפעה על איכות הזרע?

אודה לך על תשובותיך

לקביעת תור
    סגירה
    פיענוח בדיקת זרע

הוספת תגובה

• פיענוח בדיקת זרע - תגובה

ד''ר אליעזר גירש
    18/02/2011

שלום אלעד,
    קודם כל אין שום בעיה בלתת זרע בשירותים של בית חולים. לדעתי, מנתונים של בדיקת הזרע שלך, ניתן להכנס להריון ספונטני. צריך להקפיד לקיים יחסי מין כל יום במשך 6 ימים סביב הביוץ, ז.א. כ- 4 ימים לפני ביוץ עד יומיים אחרי ביוץ. ממליץ בחום להשתמש בתוסף תזונה Vitamale המשפר איכות הזרע. אם לא תצליחו להכנס להריון במשך 3 חודשים של נסיון לקיים יחסים סביב הביוץ ובטיפול של Vitamale, פנו לרופא פריון.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה