פורום פוריות הגבר והאישה, אמבריולוגיה,IVF - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד"ר אליעזר גירש
ד"ר אליעזר גירש
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אליעזר גירש ללא פרסום בפורום

• FSH
    תותי
    30/08/2010

שלום, בבדיקת זרע שערכנו נודע לנו שאין תאי זרע לבעלי. התייעצנו באנדרולוג ונאמר לנו שמקורה של האזוספרמיה שלנו כנראה בבעיה עצבית שעימה נולד. לאחר הפגישה אצל האנדרולוג ראו עוד כמה אנשי מקצוע את בדיקות הדם והסבו את תשומת לבינו לתוצאות בדיקת הורמון הFSH של בעלי, אשר ערכו הוא 0.8. לטענתם ערכו נמוך מהנורמה, האם נכון הדבר או שהערך תקין?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    FSH

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

פרופ` בנימין ברטוב
    30/08/2010

נראה לי שערך ה-FSH אכן נמוך. בדרך כלל הדבר מלווה בגודל אשכים נמוך מהנורמה ובחוסר תאי זרע. קל יחסית לטפל במיקרה הזה ע"י מתן FSH חיצוני. נא להיוועץ באנדוקרינולוג לטיפול במצב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר זרע
    ירון
    28/08/2010

שלום ,
    לאחר תקופה שהנני עדיין עובר אותה בעל חרדות ועוד סיפטומים התחלתי לקחת כדורי רספירדל במינון של 3 מ"ג ביום ופריזמה.
    שתי דברים קרו אחד נעלם לי החשק המיני כמעט לגמרי
    שתיים אין יציאת זרע וגם אם יש זה לא ממש זרע זה בכמות מעטה ונוזלי מאוד.

אשמח לקבלת תשובה אני מודאג.
    תודה רבה
    נ.ב אחרי שכבר פרסמתי ולא קיבלתי תשובה

לקביעת תור
    סגירה
    חוסר זרע

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ` בנימין ברטוב
    30/08/2010

תופעות הלוואי שאתה מתאר אכן יכולות להיגרם מנטילת התרופות שציינת. לכן כדאי להיוועץ עם הפסיכיאטר שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בבקשה
    חסויה
    28/08/2010

הביוץ שלי יוצא בימים אלו , אם נקיים יחסים ביום שני הקרוב בבוקר נוכל לתת בדיקת זרע ביום חמישי בערב?? זה מספיק לתקופת ההתנזרות? או שיש לדחות את בדיקת הזרע ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בבקשה

הוספת תגובה

• תגובה

ד''ר אליעזר גירש
    28/08/2010

שלום מיכל,
    אין שום בעיה לקיים יחסי מין ביום שני ולתת זרע לבדיקה ביום חמישי. מקובל לעשות תקופת התנזרות בין יומיים עד 5 ימים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• CAH
    נילי
    26/08/2010

אני ובעלי מנסים להיכנס להיריון מזה 10 חודשים. לאחרונה גילינו ששתי אחיותיו של בעלי אובחנו כנשאיות של CAH לאחר שלא הצליחו להיכנס להיריון במשך תקופה ארוכה.

במידה וגם בעלי נשא של הגן, האם זה יכול להשפיע עליו או על הפוריות שלו? האם עלינו לעשות בדיקות גנטיות לפני שנמשיך לנסות להרות?

לקביעת תור
    סגירה
    CAH

הוספת תגובה

• תגובה

ד''ר אליעזר גירש
    28/08/2010

שלום נטע,
    מדובר במחלה קונגניטל אדרנל היפרפלזיה, מחלה גנטית רצסיבית, בה יש פגם בייצור קורטיזול מכולסטרול. מחלה רצסיבית, לכן לא חייב שתתבטא. ממליץ לקבל יעוץ גנטי שקיים בכל בית חולים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר זרע כמעט מוחלט
    ירון
    26/08/2010

שלום ,
    לאחר תקופה שהנני עדיין עובר אותה בעל חרדות ועוד סיפטומים התחלתי לקחת כדורי רספירדל במינון של 3 מ"ג ביום ופריזמה.
    שתי דברים קרו אחד נעלם לי החשק המיני כמעט לגמרי
    שתיים אין יציאת זרע וגם אם יש זה לא ממש זרע זה בכמות מעטה ונוזלי מאוד.

אשמח לקבלת תשובה אני מודאג.
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    חוסר זרע כמעט מוחלט

הוספת תגובה

• אני בן 18

ירון
    27/08/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ` בנימין ברטוב
    30/08/2010

תופעות הלוואי שאתה מתאר אכן יכולות להיגרם מנטילת התרופות שציינת. לכן כדאי להיוועץ עם הפסיכיאטר שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני בן 15 ויש לי וריקוצלה מה לעשות
    אבי
    25/08/2010

שלום!! אני בו 15 ובזמן האחרון שמתי לב שבצד שמואל הוורידים נפוחים בהרבה מבצד ימין (זה גם בולט מבחוץ שק האשכים ניראה כאילו יש בפנים טולעים אן משהו)

קראתי קצת באינטרנט ואני בטוח שיש לי וריקוצלה.
    עכשיו אני לא כל כך רוצה לספר להורים כד למנוע מבוכה וכו
    עם אני יחכה עד צו ראשון לבדיקה בצבע (אני בן 15 צו ראשון מקבלים בגיל 16.5) המצב יכמיר ביותר?
    ומה הסכוי שאני בכל זאת לא יהיה עקר?
    תודה.

הוספת תגובה

• תגובה

ד''ר אליעזר גירש
    28/08/2010

שלום אבי,
    חשוב מאוד שתשתף את הוריך בבעיה שלך. אתה חייב! חשוב מאוד שרופא אורולוג יבדוק אותך בהקדם.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת זרע פעם שנייה
    חסוי
    24/08/2010

שלום,
    יש לי וריקוצלה כבר יותר משנה וחצי והאורולוג שלי אמר לי לעשות בדיקת זרע בפעם הראשונה אלו התוצאות:
    נפח: 3.0
    pH:7.5
    מס' זרעונים כללי 120
    ריכוז 6 ^ 10 : 40
    אחוז תנועה: 65%
    צורה פתלוגית 88
    ראש 80
    א. בינים 5
    זנב 3
    הראיתי את הבדיקה לאורולוג הוא אמר לי שהכל בסדר ולהיות אצלו במעקב
    עבר כמעט שנה ושוב עשיתי בדיקת זרע היום ואלו התוצאות:

נפח: 3.5
    pH:7.5
    מס' זרעונים כללי 35
    ריכוז 6 ^ 10 : 10
    אחוז תנועה: 55%
    א.תנועה טובה 40
    ב.בינוני 10
    ג.איטי 5
    סך הכל זרעונים בתנועה: 19
    תאים עגולים: בודדים

אמרו לי שהתוצאות גרועות ממה שהיה ואני מודאג, אני סך הכל בן 17 קבעתי תור ליום חמישי לאורולוג
    ורציתי לדעת אם ניתוח וריקוצלה יעזור לי לשפר את איכות הזרע
    ועוד שאלה רציתי גם לדעת אם עישון סיגריות זה מה שגרם לוריקוצלה והאם זה מחמיר את המצב?
    אשמח אם מישהו יעזור לי.

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת זרע פעם שנייה

הוספת תגובה

• תגובה

ד''ר אליעזר גירש
    28/08/2010

שלום,
    חבל שלא הקפאתה כמה מנות זרע כאשר מצב היה טוב.
    ואריקוצלה היא מחלה של כלי דם באשך. ואריקוצלה נובעת מהרס שסתומים חד כיווניים. זה גורם לזרימה בכיוון הפוך של דם הורידי. זרימת הדם בכיוון הפוך גורמת ל- hypertermia ול- hypoxia. לחץ הידרוסטטי על רקמת האשך במחלה זו הוא פי 7-8 ממה שאשך יכול לסת. טיפול נכון יביא לשיפור תוך 4-12 חודשים ואז יש שוב ירידה. המחלה גורמת לירידה בייצור טסטוסטרון ולפגיעה בייצור זרעונים. בואריקוצלה הפגם בזרעונים הוא פגם במבנה הראש וכרומטין (חומר גנטי) אינו דחוס.
    ב- 30% מהמטופלים יש הצלחה בטיפולי ואריקוצלה. ב- 70% מהמטופלים הבעיה חוזרת והסיבה היא בכך שבטיפול עצמו קשה מאוד להגיע לכל המקומות הבעייתיים שבוריד האשך.
    נטילת תוספי תזונה יכולה לסיעה לשיפור בייצור הזרעונים ותקינותם. מומלץ לקחת תוספי תזונה לאחר ניתוח של ואריקוצלה ולהמשיך בנטילתם לאורך זמן.
    ממליץ לך לעבור תיקון וריקוצלה ולקחת תוסף תזונה Vitamale, המשפר איכות הזרע. לעשות בדיקות זרע כל 3 חודשים ובמצב כאשר איכות הזרע תשתפר, להקפיא מספר מנות שתוכל להשתמש בהן להריונות עתידיים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת זרע
    יבגני
    24/08/2010

נא לעזור לי להבין את המצב והאם אפשר לכנס להריון בהשפחה ובהזרעה אני בן 36 ואשתי 38 +3 ילדים הראשון בהשפחה שני ושלישי הריון רגיל ללא טיפולים.הריון אחרון לפני 6 שנים .תותצאות הבדיקה הן. ימי התנזרות 4 נפח 5.5 ph 7.8 .ריכוז 2 מס זרעונים כללי 11 תנועות 33% טובה 22% איטית11% זרעונים תקינים 11% ראש50% זנב50%

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת זרע

הוספת תגובה

• תגובה

ד''ר אליעזר גירש
    28/08/2010

שלום יבגני,
    זרע שלך במצב חלש מאוד. ממליץ לפנות לרופא אורולוג ולבדוק פעילות של אשכים, לבצע בירור רחב הכולל את כל הבדיקות: הורמונים, אולטרסאונד, דופלר, קריוטיפ, חסרים על גבי כרומוזום Y ואוד...
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיפור איכות הזרע
    חסוי
    23/08/2010

שלום רב
    אני בן 38, מזה כחמש שנים חולה בלוקמיה, טופלתי פעמיים בכימותרפיה כאשר הפעם האחרונה היתה במרץ 2009. בבדיקת זרע שערכתי בימים האחרונים התוצאות היו:
    מורפולוגיה 1%
    תנעותיות: טובה 0
    בינונית - 27%
    חלשה -9%
    האם ישנה דרך לשיפור הזרע בכדי להיכנס להיריון? אני מטופל במחלקה האונקולוגית לרפואה משלימה בבילינסון בדיקור ובקרוב גם בצמחי מרפא
    האם ישנן אפשרויות נוספות?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    שיפור איכות הזרע

הוספת תגובה

• כמותרפיה

ד''ר אליעזר גירש
    28/08/2010

שלום,
    לאחר כימוטרפיה ייצור הזרע נפגע קשה, לכן מקובל להקפיא זרע לפני הטיפולים. במצבך, כאשר אין מנות זרע קפואות (זה מה שאני מבין) צריך לנסות לשפר מה שניתן וניתן מאט מאוד. אני ממליץ לנסות גם תוסף תזונה Vitamale, המשפר איכות הזרע. ישנם רופאים שמבצעים דיקור סיני. אפשר לנסות. הפתרון נוסף הוא שימוש בזרע תורם.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקת זרע
    קצת מודאגת
    23/08/2010

שלום
    בעלי עשה בדיקת זרע(שניה) אשמח לקבל עזרה בקריאת התוצאות

נפח 5 מ"ל צמיגות לא תקינה PH 7.5 אגלוטינציה-אין
    ספירת זרע-
    ריכוז 6^10*23 מספר זרעונים כללי6^10*115
    תנועה-43% תנועה טובה-39%תנועה בינונית4% תנועה איטית-לא רשום
    מורפולוגיה 5%
    ראש50% צוואר וזנב לא רשום MULTIPLE 50%
    האם לפי תוצאות אלו אפשר להכנס להריון האופן טיבעי או שצאיך להתחיל בטיפולים ואם כן איזה?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות בדיקת זרע

הוספת תגובה

• תגובה

ד''ר אליעזר גירש
    28/08/2010

שלום,
    מבחינת איכות הזרע, ריכוז הזרעונים עומד על הגבול התחתון, תנועתיות גם ירודה קצת, אך מרכיב המורפולוגיה בולט במיוחד: 5% זה לא תקין. יש לעשות מספר דברים: לגשת לאורולוג ולבצע בדיקת פעילות האשכים, אולי יש פטרון לבעיה. דבר נוסף, להשתמש בתוסף תזונה Vitamale, המשפר איכות הזרע. דבר שלישי, אם אתם מנסים להכנס להריון כבר מעל שנה, גשו גם לרופא פריון, כנרא יש צורך בטכניקות של הפריה חוץ גופית. גם במצב זרע כזה ניתן להכנס להריון בצורה הטבעית, אך סיכוי הוא נמוך.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת זרע
    אלי
    23/08/2010

ערב טוב,
    אשתי ואני בני 39 ללא ילדים מנסים להרות כשנה וחצי.
    אודה לכם מתן הסבר על תוצאות הבדיקה (התנזרות 3 ימים,לפני כן שבוע רצוף של יחסים)

נפח:4
    PH:7.6
    ריכוז: 6^10*45
    כללי: 6^10*180
    %תנועה: 82
    %תנועה טובה:62
    %תנועה בינונית: 20

מורפולוגיה:
    %תקינים 11
    ראש:50%
    Multiple:50%

בסיכום הבדיקה סימנו "וי" על Teratozoospermia

ברצוני לציין כי בבדיקה ראשונה לפני כשנה וחצי מורפולוגיה= %תקינים 20
    בנוסף ,בחודשיים האחרונים טופלתי באלטרוקסין לטיפול בתת פעילות בלוטת התריס.
    בחודשים האחרונים עברנו 3 הזרעות כאשר האחרונה לפני כחודשיים ולא התריעו על בעייה בזרע

אודה על תשובתכם

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת זרע

הוספת תגובה

• תגובה

ד''ר אליעזר גירש
    28/08/2010

שלום אלי,
    לדעתי תוצאות בדיקת הזרע שלך הן תקינות. נכון שמורפולוגיה עומדת על 11% תקינים, אך אם להתחשב בכמות הזרעונים ו% תנועה מצויינת לא צריכה להיות בעיה מבחינתך. אם ברצונך לחזק במאט את תכונות הזרע כך תוסף תזונה Vitamale המשפר איכות הזרע. לדעתי הבעיה היא גיל של אשתך. בגיל זה יש כבר קושי להכנס להריון עם ביציות משלה. אולי צריך לנסות לבצע הפריה חוץ גופית. פנו לרופא פריון לבירור.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות דופלר
    קצת מודאגת
    23/08/2010

בעלי עשה בדיקת דופלר אשכים בסכום התוצאות היה רשום: 1. היפוך זרימה קל בורידים ספרמטים משמאל2. הידרוצלה קטן מימין
    אשמח להסבר..תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות דופלר

הוספת תגובה

• תגובה

ד''ר אליעזר גירש
    28/08/2010

שלום קצת מודאגת,
    היפוך זרימת דם קלה מעיד על ואריקוצלה בדרגה חלשה. הידרוצלה - נוכחות נוזל באשך היכול ללחוץ על רקמת האשך וכך לפגוע באיכות הזרע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מבולבלת
    אלה
    23/08/2010

אני ובן זוגי עוברים כרגע טיפולי פוריות .נעשו לו 2 בדקות זרע ובנשהם הספירה היא 0 .לפי ההמלצה של רופא נשים שלי ניגשנו לאורולוג והוא שלח אותו לעשות בדיקת דרכי שתן .שאלתי את הרופא האם זה מגלה יש או אין יצור זרע הוא אמר לי שזה רק בדיקת ביופסיה אבל לא הפנה אותנו לבצע את הבדיקה אני לא מבינה מה עכשיו עלינו לעשות למה אנחנו צריכים למשוך עוד זמן ולגרום לעצמנו עוד סבל כי חוסר ידיעה הוא הכי גרוע אני כרגע לא יודעת האם אוכל או לא להביא ילדים לגבר שאני אוהבת

לקביעת תור
    סגירה
    אני מבולבלת

הוספת תגובה

• תגובה

ד''ר אליעזר גירש
    28/08/2010

שלום אלה,
    חשוב מאוד לבדוק האם מערכת מין (פוריות) של בעלך תקינה או לא. לפעמים הבירור לוקח זמן. אפשר, במקביל לבירור, לפנות לרופא פריון ולבצע ביופסית אשך הבחנתית (דו צדדית) על מנת לבחון האם אשכים מייצרים את הזרעונים. יתכן וקיים ייצור הזרעונים, אך נוצרה חסימה במעבר מאשך החוצה.
    בכל מקרה, חשוב לבצע בדיקת הורמונים FSH ו- LH, בדיקת קריוטיפ ובדיקת חסרים בכרומוזום Y, לבדוק מצב של שפיחה אחורית (Retrograde ejaculation), תרבית זרמה לחיידקים פטוגניים.
    רק אחרי הבדיקות תתברר התמונה לגבי סיבה לבעיה ודרך הטיפול המתאים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצובה מאוד!
    עצובה מאוד!
    22/08/2010

שלום!
    ביום חמישי ביצעתי שאיבת ביציות ובעלי ביצע טפנה במקביל על רקע 'קליינפלטר XXY,47
    שאבו לי 5 ביציות אך אצל בעלי לא נמצא כלום! אני בת 24 ובעלי בן 27 נשואים 3 שנים וזהו סיבוב ראשון שלנו.אני מאוכזבת מאוד מאוד ומיואשת!!!קיבלתי את הבשורה המרה היום בבוקר וממש קשה לי!מה עושים מכאן??אני לא מוכנה לשמוע על תרומת זרע....האם יש סיכוי שיהיה לי ילדים מבעלי???
    בבקשה עיזרו לי!!!

לקביעת תור
    סגירה
    עצובה מאוד!

הוספת תגובה

• אל תתיאשי

אלה
    23/08/2010

אסור לך להרים ידיים אנחנו נמצאים במצב דומה לשלך אל תוותרי גם אם עכשיו אין דרך הרפאוה מתקדמת מהר מהאוד ואולי אם לא עכשיו אז בעתיד הקרוב אבל אסור להרים ידיים אסור לוותר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכון פועה

123
    23/08/2010

אני ממש לא מבין בפרטים- אבל אם לא פנית עד עכשיו (למרות שסביר שכן)- מכון פועה מומלץ. הם עוסקים בהכוונה ייעוץ וסיוע בנושא, עם הרבה נסיון. ראיתי בתשובה באתר שלהם שהם כבר התמודדו עם מקרים שנראו ממש קשים וראו הצלחה. בהצלחה! מקווה שעזרתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תסמונת קליינפלטר

ד''ר אליעזר גירש
    28/08/2010

שלום,
    תסמונת קליינפלטר נובעת מחוסר הפרדות של כרומוזומי XX בביצית או XY בזרע, כך שנוצר זכר שהוא XXY מבחינה כרומוזומלית. מצב זה מביא לחוסר כמעט מוחלט או מוחלט בייצור זרעונים באשך. במידה ויש חוסר מלא, הפטרון הוא תרומת זרע. במידה ויש ייצור מינימלי של זרעונים, ניתן למצוא אותם בביופסיה של אשך. במידה וימצאו זרעונים בביופסית אשך ניתן לבצע הפריה חוץ גופית בטכניקה הנקראת ICSI - הזרקת זרעון לתוך ביצית. במקרה כזה קיימת סכנה של העברת תסמונת קליינפלטר לדור הבא.
    בגלל שלא נמצאו זרעונים אצל בעלך אולי יש מקום לניתוח-ביופסיה פעם נוספת. לפעמים בביופסיה שניה מגיעים לאיזור באשך שמייצר זרעונים, אך סיכוי לכך הוא מינימלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת בערמונית
    אשר
    22/08/2010

שלום בר טוב

בבדיקת זרע שעשיתי לא נמצאו תאי זרע.

אני בן 30 ואישתי בת 28 אצלה הכל תקי ואצלי כל הבדיקות תקינות למעט FSH-50 .
    ביצעתי בדיקת זרע+תרבית ונמצאו תאי דם לבנים+תאי דם אדומים בנוזל הזרע.

WBC- + + + תאי דם לבנים
    RBC - + תאי דם אדומים

בתרבית זרע לא נמצאו חיידקים,אבל הופננו לרופא לבדיקת הערמונית שגילה דלקת חריפה בערמונית.
    הנוזל מהערמונית נשלך לבדיקה במעבדה ונקבל תושבה תוך 10 ימים

האם הטיפול באנטיביוטיקה יעזור?
    והאם הדלקת בערמונית הינה הסיבה לחוסר זרע?

אשמח לתושבתך אשר

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת בערמונית

הוספת תגובה

• תגובה

ד''ר אליעזר גירש
    28/08/2010

שלום אשר,
    לדעתי יש לך שתי בעיות שמופיעות יחד. אחת, חריפה יותר, זה חוסר הזרעונים. גם FSH גבוה מרא כי אשך לא מתפקד בצורה תקינה, או הפוך, יכולה להיות בעיה הגורמת להפרשת FSH גבוה וכתוצאה מכך ייצור הזרעונים מדוכא. . חשוב להבדק אצל אורולוג וגם אצל אנדוקרינולוג. צריך לבדוק מה הסיבה לכך.
    שתים, לגבי כדוריות דם לבנות ואדומות, הן לא צריכות להיות בזירמה. יתכן וזה נובע מדלקת וטיפוך מתאים ירפא את הדלקת. אין קשר בין דלקת בארמונית וחוסר זרעונים במירוק.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת בערמונית-המשך

אשר
    29/08/2010

תודה רבה אליעזר.

אשמח לתושבתו של פרופ' בנימין בר טוב.

תודה רבה,אשר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה