מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאת בדיקת שתן.גלית25/03/2015
שלום רב!
לאחר דלקת בשתן וטיפול אנטיביוטי בצעתי עוד בדיקה נוספת , , בעיקר בשל כאבים המותניים ותחושת שריפה.
התשובה היא:צמיחה מעורבת של מספר חיידקים.
מה משמעות התוצאה.
יש לציין שהבדיקה נלקחה לאחר מקלחת ושתן אמצעי כמתבקש.
תודה מראש על התגובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאת בדיקת שתן. - תגובה
יעל אבנון25/03/2015שלום גלית,
זה אומר שעדיין קיימת דלקת חיידקית וצריך כנראה לשנות סוג אנטיביוטיקה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום, בדיקת דם , ערך WBCדוד21/03/2015
שלום,
בבדיקה אחרונה הראה כדוריות דם לבנות WBC 5.7
בבדיקה שקדמה יצא 7.1 WBC
שאלתי, האם זה טוב שזה יורד או שהקיטון מצביע על בעיה.
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום, בדיקת דם , ערך WBC - תגובה
יעל אבנון22/03/2015שלום דוד,
רמת כדוריות הדם הלבנות משתנה וזה בהחלט נורמלי שתקבל שתי תוצאות שונות בזמנים שונים. אלו הן תוצאות תקינות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת נשיפה הליקובקטרחן21/03/2015
שלום,
כמה זמן לפני הבדיקה יש להפסיק שימוש בקלבטן על מנת לא להטות את תוצאותיה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת נשיפה הליקובקטר - תגובה
יעל אבנון22/03/2015שלום חן,
כדאי להפסיק שימוש בכל תרופה שמשפיעה על הקיבה כשבוע לפני הבדיקה.
אנטיביוטיקה יש להפסיק כחודש לפני הבדיקה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה אומרות הבדיקות ואיך זה קשור לאוזכוכי19/03/2015
בדיקת egfr
גדול מ 60ml/ mini/ 1.73 m2.
creatinine 0.6.
מזה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
יעל אבנון20/03/2015שלום כוכי,
זה אומר שהסינון הכלייתי תקין.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצותמאי19/03/2015
בבדיקת דם שביצעתי נמצא : פריטין - 27 NG/ML , ברזל - 94.00 UG/DL
המוגלובין - 13.10 , ויטמין ב 12 - 235.
אני מבינה שאילו ערכים נמוכים ורוצה לדעת האם הם יכולים להסביר את העייפות ודפיקות הלב , שאני מרגישה בשבועיים האחרונים ( עלי לציין שהתחלתי את גיל המעבר ).
אילו כדורים ,ת וספים עלי לקחת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות - תגובה
יעל אבנון20/03/2015שלום מאי,
לא ניתן לדעת את הסיבה לסימפטומים שתיארת בלי לערוך תשאול בריאותי מקיף ולראות את תמונת הדם המלאה. על פי התוצאות כדאי לקחת ויטמין B12 למציצה מתחת ללשון -1000 מק"ג, למשך 3 חודשים.
ההמוגלובין גבולי ורמת הברזל תקינה, המאגרים נמוכים, אך לא מומלץ לקחת סתם כך תוסף ברזל, אלא לטפל ע"י תזונה ושיפור הספיגה בגוף.
מעבר לכך אני לא יכולה להמליץ על תוספי תזונה, אלא רק במסגרת הקליניקה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקה חריגותגל19/03/2015
שלום רב,
בני בן ה 14 עשה בדיקות דם ושתן ונתקבלו תוצאות חריגות:
Erythrocytes (U) 25 cell/ul
Mucous (U) +
בבדיקת שתן חוזרת, שוב נתקבלו :
Erythrocytes (U) 25 cell/ul
Mucous (U + (
Squamous Epithelial Cell +
Mucous (U) +
אנא עזרתך על מה יכולות להעיד תוצאות אלה.
תודה מראש
אמא מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקה חריגות - תגובה
יעל אבנון19/03/2015שלום גל,
מדובר בנוכחות תאים אדומים בשתן, זה יכול להעיד על דלקת קלה בדרכי השתן.
גם מאמץ גופני יכול לגרום לכך.
במידה ואין סימפטומים ואין בעיה ידועה בכליות, אז לרוב אין צורך בטיפול.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי טפילים בצואה- דחוףגלי17/03/2015
שלום,
לפני שנה נטלתי סותרי חומצה למשל חודש וחצי.
יש לציין שנגרמו לי תופעות לוואי כגון: חולשה ואובדן תאבון.
כשהפסקתי עם הסותרי חומצה, התחילו לי כאבי בטן
שחלפו רק עם שינוי תזונה קפדני.
חזרתי לתזונה גרועה והכאבי בטן, בתוספת בחילות
וחולשה חזרו.
יש לציין שבדיקות קיבה כגון גסטרו ואולטרסאונד תקין.
האם ייתכן ויש לי טפילים בצואה??
הצואה שלי רכה, בצבע חום בהיר, לעיתים עם שאריות
מזון לא מעוכלות.
במידה וזה טפילים, מה הטיפול?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי טפילים בצואה- דחוף - תגובה
יעל אבנון19/03/2015שלום גלי,
ניתן לעשות בדיקת צואה לבדיקת טפילים כגון קנדידה.
במידה ותהיה תשובה חיובית יש לטפל באמצעות תזונה וצמחי מרפא להכחדת הטפיל.
טיפול כזה יכול להתאים נטורופת מוסמך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם היה ביוץרוית17/03/2015
ביום ה17 לווסת עשיתי בדיקות דם
אסטרדיול 160 באתר של כללית רשום טווח עד 530
פרוגסטרון 4
האם מועד הביוץ בימים הקרובים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם היה ביוץ - תגובה
יעל אבנון19/03/2015שלום רוית,
אי אפשר לדעת על פי הבדיקות האלה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אלייזהסם16/03/2015
לפני 7 שנים קיימתי יחסי מין לא מוגנים. בזמנו לא נבדקתי לפני שלושה חודשים עשיתי בדיקת דם בשנת (אלייזה) HIV 1+2 first והרופא אמר לי שאין לי איידס. האם ייתכן שיש לי ובדיקת הדם לא מזהה זאת כיוון שעברו 7שנים? תודה HIV 1+2 FIRST מה בודקים בבדיקה הזו?נגיף או נוגדנים הכל היה מאד מהר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת אלייזה - תגובה
יעל אבנון19/03/2015שלום רב,
במידה ונדבקת באיידס לפני 7 שנים הבדיקה כיום היתה יוצאת חיובית.
הבדיקה היא בדיקת נוגדנים.
הבדיקה שלילית כך שאפשר להירגע.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זרחן ויטמין D נמוךכפיר מרציאנו15/03/2015
בדיקת הזרחן באיסוף שתן יצאה 342
בדיקת קלציום באיסוף שתן יצאה 61
ויטמין D 24.8
TSH 2.81
PHOSPHORUS 2.2
מה כל זה אומר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרחן ויטמין D נמוך - תגובה
יעל אבנון19/03/2015שלום כפיר,
ויטמין D נמוך, הזרחן גם קצת נמוך- מושפע מויטמין D נמוך.
לגבי בדיקות השתן- זה לא אומר הרבה, מה שחשוב זה הערכים בדם של סידן וזרחן.
אני לא מכירה את המקרה ומדוע עשו לך את בדיקות השתן לכן כדאי שתתייעץ עם הרופא שהפנה אותך לבדיקות הללו.
בינתיים כדאי לך לשקול נטילה של תוסף ויטמין D.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםנורית13/03/2015
album./creat.ratio
בבדיקה הנוכחית התוצאה - 7.73
בבדיקה הקודמת התוצאה - 29.94
איך יכולה להיות קפיצה כזו , ומה משמעותה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם - תגובה
יעל אבנון15/03/2015שלום נורית,
זו בדיקת שתן למציאת נוכחות חלבון בשתן, תוצאה של עד 30 נחשבת תקינה.
בבדיקה הנוכחית נמצאה כמות קטנה יותר של חלבון- זו תוצאה טובה יותר.
רמת החלבון משתנה עקב מגוון סיבות וזה נורמלי שיהיו שינויים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה !
נורית15/03/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדבקויותרננה12/03/2015
מה הסיכוי להדבק במחלה כלשהי בעת ביצוע בדיקת דם ללא ככפות וללא חיטוי אזור הדקירה ?
מדוע יש עדיין צוות שפועל כך ?
לצערי לאחר בדיקת הדם שמתי לב שלא חיטאו לי את האזור וגם האחות עבדה ללא כפפות ?
מלחיץ... מי יודע מה יש לזה שהיה לפניי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדבקויות - תגובה
יעל אבנון13/03/2015שלום רננה,
זו אמנם התנהלות לא נכונה אבל אין צורך להיבהל מכך.
כל עוד המחט היא חדשה וחד פעמית, אין מה לדאוג.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כואב לי בידייםאילת12/03/2015
שלום
אני סובלת כבר תקופה ארוכה מאוד מכאבים במפרקי כפות הידים.
עשיתי בדיקות דם ואלו התוצאות:
ANA MULTIPLEX POSITIVE
ANTI DS DNA 3.00 IU/ML ( 0.00- 5.00) (....*....)
Negative
ANTIRIBOSOMAL P <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI RNP 0.60 AI ( 0.00- 0.90) (.....*...)
Negative
ANTI RNP-A 0.60 AI ( 0.00- 0.90) (.....*...)
Negative
ANTI SM <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI SM/RNP <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI SCL-70 <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI RNP 68 <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI RO (SS-A) <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI LA (SS-B) 2.60 AI ( 0.00- 0.90) (.........)*
Positive
ANTI SS-A 52 <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI SS-A 60 <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI CHROMATIN 0.30 AI ( 0.00- 0.90) (..*......)
Negative
ANTI JO-1 <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI CENTROM .B <0.2 ( 0.00- 0.90)
בשיטה החדשה בודקת את כל 16 הפרמטרים במקביל ANA
האם זה אומר דלקת פרקים??
כרגע לא מקבלת כלום ...
אשמח לתשובה
איילת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כואב לי בידיים - תגובה
יעל אבנון12/03/2015שלום אילת,
הממצאים מראים שקיימת מחלה אוטואימונית, מחלת חיסון עצמי.
הבדיקה הספיציפית יותר- Anti La אשר יצאה חיובית, לרוב מכוונת לאבחנה של מחלת סיוגרן. חלק מהסימפטומים של מחלה זו הם יובש בעיניים ויתכנו גם כאבי פרקים. הבדיקה הנ"ל יכולה לצאת חיובית גם במחלות אוטואימוניות אחרות, לכן כדאי להתייעץ עם הרופא אשר יוכל לאבחן לעומק יותר ולתת טיפול מתאים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמישהו פה יש ניסיון עם כורכום?
אלי16/03/2015בהקשר של טיפול בכאבי פרקים? נדמה לי ששמעתי על זה משהו פעם ורציתי לדעת האם יש לכך בסיס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיסמין, לי יש ניסיון
זיוית18/03/2015קודם כל שתדעי שמעולם לא סבלתי כורכום, אבל לפני כמה חודשים היו לי כאבים נוראיים ואובחנתי עם דלקת מפרקים. וידיד הציע לי לנסות את הכורכום לפני שמתחילה עם התרופות האנטי דלקתיות. גיליתי שלסופהרב יש תוסף תזונה של תמצית כורכום עם פיפרין ועשיתי ניסיון ומה אגיד לך, יש בהחלט שיפור. הכאב נחלש משמעותית וזה לגמרי שיפר לי את איכות החיים. לדעתי שווה לנסות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה
אלי23/03/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם סמיךאביבית11/03/2015
שלום
האם זה נכון שבגיל מבוגר הדם מסמיך?
מהי הבדיקה שמראה את הבעיה הזו?
מה השם שלה?
תוה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם סמיך - תגובה
יעל אבנון11/03/2015שלום אביבית,
דם סמיך ניתן לאבחן גם אצל צעירים.
2 בדיקות שיכולות להראות על כך הן הטסיות- PLT וגודלן- MPV.
ערך אופטימאלי של PLT הוא 180-200 ושל MPV הוא 8.
מעבר לכך הדם נעשה מעט סמיך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - עייפות
אביבית12/03/2015ראשית תודה רבה על תשובך המפורטת.
האם את רואה קשר אצל אדם "מבוגר, שנמצא
שדמו סמיך (קיבל כדורי קרטיה) לבין עייפות
כשהוא הולך כל דקה-שתיים הוא מתעייף ומתנשף?
זה קשור לדם סמיך?
(למרות הכדורים).
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - עייפות - תגובה
יעל אבנון13/03/2015בהחלט, דם סמיך גורם גם לעייפות ותחושת כבדות בחלק מהאנשים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקת שעלתאורלי10/03/2015
שלום,
אודה לעזרתך בפענוח בדיקת שעלת של ביתי בת 6.5.
BORD.PERTUSSIS IgG 12.60 IU/ml
BORD.PERTUSSIS IgA <2* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח בדיקת שעלת - תגובה
יעל אבנון10/03/2015שלום אורלי,
ניראה שיש נוגדנים, זה יכול להעיד על כך שהיא חוסנה נגד שעלת.
ישנה בדיקת IgM שחסרה במקרה הזה וזו בדיקה שמראה האם יש כרגע הדבקה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)