מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ויטמין דנטלי06/03/2015
שלום
בבדיקת דם מופיע ויטמין ד 34.3 ?g/L . בנורמה , אבל למטה
סידן 2.55 mmol/L . בנורמה, אבל במקסימום
הרופא ממליץ תוספת ויטמין ד
אם אני אקח ויטמין ד, האם סידן גם יעלה?
בתודה
נטלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין ד - תגובה
יעל אבנון08/03/2015שלום נטלי,
ויטמין D משפר את הספיגה של סידן בעצמות ובמעי, זה לא אמור להשפיע על הרמה בדם. הרמה אצלך מעט נמוכה ולכן צריך לקחת תוסף.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cmvטל06/03/2015
בן 24 בריא בדרך כלל חום 38 במשך שבוע וחצי.ואח"כ 37.בבדיקות דם ממצאים: ebv igG - 40 פוזיטיב.
ebv vcA - 58 פוזיטיב.
ebv vcA 374 פוזיטיב.
cmv igG פוזיטיב
cmv igM פוזיטיב.
האם כרגע אני חולה או שזה מזמן קרה? יש לי כאבי ראש וחולשה כללית עם בחילות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר cmv - תגובה
יעל אבנון06/03/2015שלום טל,
לפי הבדיקה - cmv igM שיצאה חיובית, ניתן לאבחן כי יש כרגע מחלה פעילה.
רוב הסיכויים שהסימפטומים שציינת קשורים למחלת הנשיקה בזמן הווה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיצד ניתן לקבוע רמות ליקופן לפי בדימישאל05/03/2015
בדיקת דם?
שלום,
במהלך ביקור אצל רופא עם בדיקת דם (סרטן), הרופא העיף מבט בבדיקה וקבע שאיני צורך מספיק ליקופן.
הייתי רוצה לדעת על איזה נתון בדיוק הוא הסתכל.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
יעל אבנון05/03/2015שלום רב,
הליקופן נקשר במחקרים כרכיב מגן מפני סוגי סרטן שונים, בעיקר סרטן הערמונית.
יכול להיות שהרופא המליץ על ליקופן כרכיב שיכול לעזור במקרה שלך.
אין בדיקה שאני מכירה שיכולה להצביע על רמת ליקופן נמוכה, כך שכנראה הרופא עשה הקשר כלשהו שקשור למצבך. הכי טוב יהיה לשאול אותו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
מישאל05/03/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון בשתןג'רי05/03/2015
בבדיקת שתן נמצא שיש לי 25 יחידות פרוטאין.
להבנתי זה מאוד חריג. לפי הרשום אצלכם הנורמה עד 8.
אני לוקח כדורים לפרוסטטה, טומסלוסין.
מתן השתן אצלי קצת בעייתי.
האם יתכן שיש קשר בין הדברים ?
האם התוצאה אכן כה חריגה ?
ממה יכולה לנבוע ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון בשתן - תגובה
יעל אבנון05/03/2015שלום ג'רי,
חלבון בשתן עשוי להיגרם ממספר סיבות כגון בעיה בכליות, זיהום בדרכי השתן, שימוש בתרופות- בהחלט יכול להיות קשר לכדורים שאתה לוקח.
ניתן לעשות בדיקות שתן של 24 שעות ולבדוק את הנושא יותר לעומק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםדפנה03/03/2015
שלום ותודה מראש,
שאלה , ב-24.2.15 עשיתי בדיקת דם שנכנסתי לחדר ראיתי בחור ממש צעיר בתחילה נרתעתי ואמר שהוא כבר שנה עושה את זה. הוא הוציא לי דם עם פלסטיק דק כמו קשית למחרת ראיתי (וזה עד היום קצת עבר לי) שטף דם אבל המקום מאד כואב לי עד היום. האם מלקיחת דם יכולה להיווצר קריש דם כלומר טרומבוזה? נכנסתי לפחד מהבחור הצעיר שלקח לי דם ואני מפחדת שלא עשה לי נזק חלילה.. תודה רבה על תשובתך הכנה, דפנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם - תגובה
יעל אבנון05/03/2015שלום דפנה,
זהו מצב די שכיח שיש כאב במקום הלקיחה של הדם, אין צורך להיבהל.
זה אמור לעבור תוך מספר ימים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה%03/03/2015
מה גורם ל - hdl נמוך ומה
עושים בסיטואציה הנ"ל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה - תגובה
יעל אבנון05/03/2015שלום,
כולסטרול HDL נמוך עשוי להיגרם עקב מיעוט בפעילות גופנית, עישון, השמנה, בעיות בכבד, סוכרת לא מאוזנת, מצבי דלקת, בעיות בכבד ועוד.
כדי להעלות רמת HDL צריך לנטרל את הסיבות, כל מצב לגופו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת CMVשירי02/03/2015
שלום רב,
בהריון שבוע 11 , לאחר בדיקת CMV התקבלו התוצאות :
CMV IgG : אין נוגדנים 5.0
CMV IgM(Add.-VIDAS) : NEGATIVE
CMV IgM : POSITIVE
EBV VCA IgM : 16 U/ml
EBV VCA_IgG : יש נוגדנים229
EBV IgG-EBNA : >600
אודה על תשובתך מה זה אומר
בברכה , שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת CMV - תגובה
יעל אבנון05/03/2015שלום שירי,
על פי הממצאים ניראה שיש הדבקות בנגיף CMV.
כדאי לפנות לרופא מפני שנגיף זה בהריון עשוי להשפיע על העובר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- SOMTING%25/02/2015
למה יכול לגרום רמה גבוהה
של טריגלצרידים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
יעל אבנון27/02/2015רמה גבוהה של טריגליצרידים עלולה לגרום להצרות של העורקים ולהגדיל את הסיכון לטרשת ובעיות לב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה על תוצאות בדיקהרויטל25/02/2015
שלום רב,
בבדיקת שתן התגלו החריגות הבאות:
ליוקציטים (תאי דם לבנים)500
קטונים 10
חלבון 20
תאי דם אדומים - 10
השאר תקין. בדיקות דם תקינות.
אין סימפטומים של כאב/צריבה במתן שתן.
יש לציין שנתתי מעט מאד שתן (כי לא יצא לי) ופתחתי את המבחנה פעמים רבות
עד שהצלחתי להכניס לתוכה את השתן.
האם זה משפיע על תוצאות הבדיקה?
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה על תוצאות בדיקה - תגובה
יעל אבנון27/02/2015שלום גלי,
כדאי לבצע את הבדיקה שנית ובאופן תקין הפעם.
ובקשי בנוסף גם תרבית שתן כדי לבדוק האם קיים חיידק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה.
גלי27/02/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם-תוצאות מוזרותעדי23/02/2015
ביצעתי אתמול בדיקות דם וקיבלתי תוצאות שנראו לי קצת מוזרות. הגלוקוז שלי יצא מתחת לנורמה ולא הייתי בצום/ ה-B12 שלי יצא מעל הנורמה למרות שאני צמחונית כבר כמה שנים ללא תוספים/ לעומת זאת ההמוגלובין שלי יצא נמוך מהנורמה....
יצאו לי עוד כמה חריגות אבל משום מה אלו מדאיגות אותי במיוחד. האם יש סיבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם-תוצאות מוזרות - תגובה
יעל אבנון24/02/2015שלום עדי,
את הבדיקות האלו יש לעשות בצום של 12 שעות.
זו הסיבה שהתוצאות יצאו לא מהימנות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם להליקובקטרעירית22/02/2015
שלום,
רציתי לשאול אם בדיקת דם תזהה הימצאות של החיידק גם בנטילת PPI (לא יכול להפסיק בגלל גסטריטיס)
ואם כן, היכן ניתן לבצע.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם להליקובקטר - תגובה
יעל אבנון22/02/2015שלום יוסי,
בדיקת דם אינה בדיקה אמינה לפעילות הליקובקטר פילורי בהווה, אלא רק לשלילה מוחלטת בהדבקות בו. הכוונה היא שאם התוצאה יוצאת חיובית, אין זה אומר בוודאות שכרגע החיידק פעיל אלא שנחשפת אליו בעבר, ואם התוצאה שלילית זה אומר שלא נחשפת בעבר ושאינך חולה גם בהווה. ניתן לבצע את הבדיקה ללא הפסקה של התרופה.
בדיקה אמינה היא בדיקת הנשיפה אך במידה ואינך יכול להפסיק את נטילת ה-PPI, גם בדיקה זו לא תהיה אמינה.
ניתן לבצע בדיקת דם ובמידה והתוצאה שלילית אז זה שולל הדבקות בחיידק, אך אם התוצאה חיובית, האופציה היחידה היא לבצע גסטרוסקופיה ולקחת ביופסיה מרירית הקיבה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
עירית23/02/2015יעל שלום,
תודה על תשובתך, הנתונים הנל ידועים לי, בגלל שלעולם לא עברתי טיפול להכחדת החיידק, במידה ובדיקת הדם תצא חיובית, סביר שהחיידק נמצא ולא רק הנוגדנים.
האם תוכלי לסייע לי היכן ניתן לבצע? (קופח מבצעת רק נשיפה וצואה)
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
יעל אבנון24/02/2015ממה שידוע לי ניתן לעשות בדיקת דם להליקובקטר בקופות החולים.
במידה ובקופת החולים שלך זה לא נעשה, אפשר לברר במעבדות פרטיות.
אין לי שם של מעבדה ספציפית, יש הרבה מעבדות פרטיות וצריך לחפש.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם - מידעמוטי22/02/2015
שלום
לאחרונה עשיתי בדיקות דם תקופתיות ( מיקרוביולוגיה , ביוכימיה , המטולוגיה ושתן כללי ) ברצוני לדעת אם בבדיקות אלו ניתן לגלות אם יש איזו שהיא דלקת בגוף או , לא עלינו , מחלת סרטן ? ( אני בן 50 ועושה בדיקות דם כל חצי שנה בגלל שומנים בדם )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם - מידע - תגובה
יעל אבנון22/02/2015שלום מוטי,
ניתן לגלות נוכחות של דלקת בבדיקות שציינת, בדיקות ספציפיות לדלקת הן CRP ושקיעת דם- ESR.
לא ניתן לבדוק את מחלת הסרטן בבדיקות הרגילות, אלא ע"י הפניה ספציפית של הרופא לסמני הסרטן השונים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתי...
מוטי24/02/2015תודה על התשובה , בהמשך לשאלה
האם ניתן לאבחן את מחלת הסרטן בבדיקות דם ואם כן איזה בדיקות דם צריך לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתי... - תגובה
יעל אבנון24/02/2015יש הרבה סוגים של סמני סרטן שניתן לבדוק בדם אך לצורך אבחנה נדרשות בדיקות נוספות. לא שולחים כך סתם לעשות בדיקת סמני סרטן בדם, אלא רק אם יש חשד כלשהו והצדקה לבדיקה. תוכל להתייעץ עם הרופא לגבי העניין במידה ויש לך חשש.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם בזמן ווסתשני20/02/2015
שלום רב,
רציתי לשאול האם בדיקת דם סזמן ווסת משפיעה על התוצאות? סמיוחד אם זה משפיע על בדיקה של בלוטת התריס..
אודה מאד לתשובתך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם בזמן ווסת - תגובה
יעל אבנון22/02/2015שלום שני,
בדיקת דם בזמן ווסת לא אמורה להשפיע על התוצאות, אלא במידה ויש איבוד דם רציני ואז יכולה להיות השפעה על בדיקת הברזל וההמוגלובין.
אין השפעה בהקשר של בלוטת התריס.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בשתן ?ורוניקה19/02/2015
שלום,
האם תוצאה של תרבית שתן שרק הלייקוצטים חריגים להלן:
LEUCOCYTES UR. 500.00 LEUK./UL-
זוהי דלקת בשתן? מהו הטיפול? האם לקחת אנטיביוטיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בשתן ? - תגובה
יעל אבנון20/02/2015שלום ורוניקה,
במקרה כזה צריך לעשות תרבית שתן ולבדוק האם קיים חיידק ואם כן איזה.
בהתאם לתוצאות התרבית הרופא יתאים לך את הטיפול הנכון.
במידה ואין לך סימפטומים של דלקת והתרבית יוצאת שלילית, יכול להיות שהבדיקה הושפעה מגורמים אחרים ולא מדובר בדלקת של דרכי השתן.
גשי לרופא להמשך בירור.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי שאלות בנוגע לבדיקת דםיעל18/02/2015
1. ויטמין D שלי תמיד נמוך - לפני כשנתיים היה 6 nmol/L , לקחתי טיפות של הויטמין ועלה ל20, הפסקתי ירד ל7, לקחת שוב עלה ל 40 ועכשיו בבדיקה האחרונה ירד ל 15... יכול להיות שיש לי בעיה של ספיגה לויטמין?
2. בבדיקה האחרונה שלי רמת הברזל יצאה 250 µg/dl. מדוע כל כך גבוה? תמיד רמת הברזל שלי היתה בנורמל, למרות אנמיה קלה שהיתה לי.
בבדיקה האחרונה ההמוגלבין יצא טוב - 12.5. אבל הברזל גבוה. יכול להיות שזה בגלל שקיבלתי שתי מנות דם לפני שנה עקב איבוד דם בניתוח?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתי שאלות בנוגע לבדיקת דם - תגובה
יעל אבנון18/02/2015שלום יעל,
ויטמין D נמוך זה ממצא שכיח מאוד בכלל האוכלוסיה, מדובר בדרך כלל בקשיים פיזיולוגיים בספיגתו ולכן רוב האנשים צריכים להעזר בתוסף תזונה.
ברזל גבוה בדם לא אומר הרבה, צריך לעשות בדיקת Ferritin- למאגרי הברזל.
אין קשר לבדיקות שלך היום ולמנות הדם שקיבלת לפני שנה.
בקשי מהרופא לעשות בדיקה למאגרי הברזל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, עשיתי בדיקת ferritin
יעל18/02/2015יצא 39 ng/ml
יש מה להמשיך לבדוק או שזה תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
יעל אבנון19/02/2015ברזל גבוה 250 ופריטין מעט נמוך 39, בדרך כלל מראה שיש קושי קל להכניס את הברזל לתוך המאגרים והוא נשאר בזרם הדם. הבעיה היחידה במצב כזה היא שהברזל נוטה להתחמצן ולכן רמה גבוהה מידי בזרם הדם לא הכי בריאה.
בדרך כלל שיפור של תפקודי הכבד והספיגה במערכת העיכול, מנרמלים את המצב הזה. אני ממליצה לפנות לנטורופת במקרה כזה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוגע לויטמין D
אסנת20/02/2015ממליצה לך להתייעץ עם רופאה או נטורופתית בנוגע לספיגה וגם באשר למינון שצריך לקחת ויטמין D. מה גם שיש חברות שהויטמין הזה נספג ביעילות ויש פחות. אני אישית לוקחת יום יום כמוסות ויטמין D 400 של סופהרב, יש בכדורים יבשים ויש בכמוסות ג'ל. כמובן שגם קצת חשיפה לשמש לא תזיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)