מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- Platelets נמוךשירן27/04/2015
שלום וברכה, אני בתחילת הריון שבוע 8 ביצעתי היום בדיקות דם והPlatelets היה 138 שהטווח הוא 150-450 וכן גם הMPV-Mean Platelet Volume יצא 13.6 שהטווח הוא בין 8.5-12.9 רציתי לדעת מה משמעות התוצאות כי אני קצת בלחץ ויש לי תור לרופאה רק בעוד חודש, שאר הערכים בבדיקה היו תקינים ובטווח הנורמה. יש לציין שבבדיקות הקודמות שעשיתי (בשנים שעברו) ערכים אלו שציינתי היו תמיד בנורמה ופעם ראשונה שזה יצא ככה..אשמח מאוד לתשובה מהירה.. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Platelets נמוך - תגובה
יעל אבנון28/04/2015שלום שירן,
ערך נמוך של טסיות יכול להיגרם מסיבות שונות כגון הרס מוגבר של טסיות, מחסור בויטמין B12 או חומצה פולית, עודף נוזלים בדם, הפרעות במערכת החיסון, שימוש בתרופות ועוד. גודל הטסיות אצלך גדול מהממוצע וזה מרמז על יצור טסיות מוגבר במח העצם, טסיות חדשות הן גדולות יותר.
כדאי לחכות חודשיים ולעשות בדיקה חוזרת, אין סכנה בטווח שציינת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמות נמוכות של חומצה פולית ופריטיןדנה27/04/2015
שלום רב,
אני בת 31, בריאה בד"כ. לאחרונה, עקב בעיות חוזרות ונשנות של שלשולים וחיידק קמפילובקטר שאינו מגיב לטיפול אנטיביוטי, נשלחתי לבצע בדיקות דם. להלן התוצאות:
WBC 8.2
RBC 4.25
HB 13.3
HCT 38.6
IRON 72
TRANSFERRIN 357.8
VITAMIN D 76.6
TSH 2.96
T3 FREE 4.6
T4 FREE 13.1
VITAMIN B12 199
FOLIC ACID 6.0
FERRITIN 4.0
כל הערכים של הבדיקות נמצאים בתוך הנורמה, פרט לחומצה הפולית ולפריטין.
האם הרמות הנמוכות של החומצה הפולית והפריטין מעידות על קיום דלקת בגוף או על חלילה מחלה ממארת? (מגלישה באינטרנט קיבלתי את הרושם שמחסור חמור בחומצה פולית יכול להעיד על התחלה של תהליכים טרום סרטניים במעי הגס) וכיצד ניתן לטפל בבעיה זו?
חשוב לציין שאני צמחונית ולא אוכלת בשר ודגים.
בתודה מראש,
דנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמות נמוכות של חומצה פולית ופריטין - תגובה
יעל אבנון27/04/2015שלום דנה,
יש לך מחסור בברזל שמתבטא במאגרי ברזל נמוכים, יש מחסור גם בויטמין B12 וחומצה פולית. המחסורים הללו קרוב לודאי נובעים מתזונה לא מאוזנת מספיק ומבעיות ספיגה במערכת העיכול. אני ממליצה לפנות לנטורופת בעניין הזה.
בינתיים כדאי מאוד להתחיל תוסף של B12 וחומצה פולית למציצה מתחת ללשון ותוסף של ברזל עדין.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיעת דםענת23/04/2015
שלום,
רציתי לברר לגבי העיתוי לבדיקת שקיעת דם :
הבנתי שיש לבצע את הבדיקה לא יותר משעתיים לאחר לקיחת הדם . עד כמה שאני מבינה, המבחנות בהן נלקח הדם, מגיעות למעבדה בזמן שהוא יותר משעתיים .
האם דבר זה עלול לשבש את תוצאות הבדיקה או להראות בטעות בדיקת דם מוחשת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיעת דם - תגובה
יעל אבנון26/04/2015שלום ענת,
לכל מעבדה יש את השיטות שלה לביצוע הבדיקות השונות.
אין ביכולתי לדעת איך נשמר הדם עד שהוא מגיע למעבדה, אך אני מניחה שהדבר נלקח בחשבון ושהבדיקות מבוצעות כראוי לנהלים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ANA TITERאלמוני22/04/2015
התוצאה שקיבלתי היא "שלילי ב 1:160". איך יכול להיות שלילי? ממה שהבנתי, המשמעות של הTITER היא שגם ברמה מאוד מדוללת של דגימת הדם, הייתה פעילות של נוגדנים נגד גרעין התא (בחלק מהמעבדות מתייחסים אפילו ל1:40 כחיובי).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ANA TITER - תגובה
יעל אבנון22/04/2015לא ברור לי למה רשום שלילי, מדובר בטיטר גבוה.
צריך לפנות לרופא לפענוח התוצאה והצלבתה עם הסיבה שבגללה הפנה אותך לבדיקה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לתגובה המהירה.
אלמוני22/04/2015-
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ANTI BODY SCREEN תוצאה של הבדיקהמירב22/04/2015
שלום רב, אני בהריון ראשון, שבוע 8, סוג דם O+ בבדיקה ANTI BODY SCREEN I התוצאה היתה חיובית + הערה "פנל לא ברור" מה זה אומר? האם יש סיבה לדאגה? אני ממש לחוצה.... תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
יעל אבנון22/04/2015לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_הריון_ולידה' id=link]הריון ולידה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאה גבוה של פריטיןפנינה21/04/2015
היום ערכתי בדיקת דם וכל התוצאות היו הרבה יותר טובות ממה שהיה קודם. הסוכר ירד ל - 113 מ - 129 .
להפעתי התוצאות של בדיקת הפריטרין היא 510 . בדיקה זו לא נערכה לי אף פעם כך שאין לי מקום להשוואה.
באופן כללי אני בריאה. לחץ דם, כולסטרול וטריגליצרידים מטופלים בכדורים .
מה יכולה להיות הסיבה לערך הגבוה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאה גבוה של פריטין - תגובה
יעל אבנון21/04/2015שלום פנינה,
רמה גבוהה של פריטין בדרך כלל מרמזת על עומס בכבד.
יכול להיות עקב שימוש בתרופות.
כדאי לפנות לרופא להמשך בירור.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צוםרותי21/04/2015
הבנתי שכדי לעשות בדיקות דם של tsh wbc rbc המוגלובין אין צורך בצום האם נכון הדבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צום - תגובה
יעל אבנון21/04/2015כן, זה נכון. אין צורך בצום לבדיקות הללו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכים חורגים בבדיקת דםלי20/04/2015
שלום, ביצעתי בדיקת דם מאחר ואני חשה לאחרונה עייפות ויובש בפה. הערכים שאינם תקינים בבדיקה:
CRP 20.40 MG/L ( 0.00- 5.00)
(IRON 28.00 UG/DL ( 50.00- 170.00
(LYMPHOCYTES 0.98 K/UL ( 1.10- 3.50
%MONOCYTES 12.40
(הערה: הבדיקה בוצעה בזמן ווסת)
אודה לעזרתך בהבנת התוצאות.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכים חורגים בבדיקת דם - תגובה
יעל אבנון20/04/2015שלום לי,
רמת ה- CRP גבוהה- זהו חלבון אשר עולה במצבי דלקת.
המונוציטים אצלך גם גבוהים- אלו תאי דם לבנים אשר עולים במצבי זיהום שונים.
רמת הברזל נמוכה, היא צריכה להיות 120 (רמה נמוכה גורמת לאנמיה ולעייפות).
צריך להמשיך בירור בנוגע למקור הדלקת.
התייעצי עם הרופא לגבי נטילת תוסף ברזל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משמעות הבדיקהדינה20/04/2015
שלום רב!
האם הבדיקה IgG SUBCLASSES היא אותה הבדיקה ש-Igg4?
אם כן,מהי משמעות הבדיקה?מהי מזהה?
תודה.
דינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משמעות הבדיקה - תגובה
יעל אבנון20/04/2015שלום דינה,
מדובר בתתי קבוצות של האימונוגלובולין IgG, יש 4 תת קבוצות, האחרון הוא IgG4.
בדיקה זו נעשית על מנת לאבחן מצבים שונים במערכת החיסון, כולל מחלות חיסון עצמי- מחלות אוטואימוניות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עזרה לפענח תוצאה של בדיקהחן20/04/2015
Endocrinology
HCG, Total
28.5
:הערות
Ref.value: neg<10 mIU/mL* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
יעל אבנון20/04/2015שלום עדי,
זו בדיקת הריון והתוצאה חיובית, הבדיקה מראה על הריון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
חן20/04/2015תודה רבה ומה אני צריכה לעשות איך לפעול עכשיו לראות שהכל תקין ואיזה שבוע וכו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
יעל אבנון20/04/2015חשוב לפנות לרופא ולבצע בדיקת אולטרה סאונד.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת B12 וחומצה פוליתצחי סיון19/04/2015
היה לי מחסור בחומצה פולית, וזה היה מוזר, כי אני אוכל הרבה מאוד ירקות. עכ"פ לכן אני נוטל תוסף חומצה פולית כ3 חודשים. אני רוצה לבדוק אם זה כבר עלה בדם (שאולי לא, שהרי גם בתזונה יש לי שפע חומצה פולית ובכל זאת הוא היה נמוך). השאלה אם דרוש להפסיק את התוסף לפני הבדיקה כדי שהוא לא יבלבל את התוצאה?
ואיך לגבי B12?
ואם דרוש להפסיק, כמה זמן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת B12 וחומצה פולית - תגובה
יעל אבנון20/04/2015שלום צחי,
תפסיק את התוספים כשבוע לפני הבדיקה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פולית משמעות תוצאהקרן19/04/2015
שלום רב,
מה משמעות התוצאה הבאה:
FOLIC ACID >54.48
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצה פולית - תגובה
יעל אבנון19/04/2015שלום קרן,
בכל מעבדה יש שיטות מדידה שונות, לרוב תוצאה של מעל 10 נחשבת תקינה אך גם רמה גבוהה מידי לא מומלצת. במידה ואת לוקחת תוסף של חומצה פולית, צריך לשקול להפסיקו בייעוץ עם הרופא.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחומצה פולית
קרן19/04/2015תודה יעל.
מהו הגבול העליון של הנורמה?
אינני נוטלת תוסף אך מרבה באכילת קטניות ,ירקות ופירות.
האם עלי להתייעץ לשם שינוי תזונתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחומצה פולית - תגובה
יעל אבנון20/04/2015לרוב אין גבול עליון במעבדות, במידה ואינך לוקחת תוסף, הכל בסדר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דםהילה18/04/2015
לחוצה הרופא נתן לי לעשות cpk האם כל חריגה מהנורמה מרמזת על מחלת שרירים??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם - תגובה
יעל אבנון19/04/2015שלום תהילה,
חריגות של CPK עשויות לקרות עקב עומס כלשהו על השרירים - גם שרירי השלד וגם שריר הלב. חריגות לא בהכרח מרמזות על מחלת שרירים, לעיתים זה קורה עקב שימוש בתרופות, פעילות גופנית מועצמת, התייבשות ועוד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדםם
הילה19/04/2015מה שכיח יותר רמה גבוה או נמוכה מהנורמה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדםם - תגובה
יעל אבנון19/04/2015כל מקרה לגופו, זה לא עניין של מה שכיח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- b 12הילה17/04/2015
היי אני בת 28 מזה חצי שנה ידיים ורגליים קרח ,קפיצות שרירים,עייפות,נימולים ביידים וכו האם אלו תופעות של מחסור בבי 12 הוא עומד על 187
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר b 12 - תגובה
יעל אבנון17/04/2015שלום תהילה,
בהחלט מדובר בתופעות שכיחות כאשר יש מחסור ב- B12 ואצלך המחסור גדול.
התחילי לקחת בהקדם תוסף של הויטמין למציצה, 1000 מק"ג, 1 ליום למשך 4 חודשים ועשי בדיקה בשנית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות המטולוגיה בהריוןסו17/04/2015
היי.אני בחודש שישי וביצעתי בדיקות דם ( המטולוגיה( ויצאו הרבה חחריגות.האם זה סביר או שיש לשנות משהו או לקחת תוסף כלשהו?
תודה
מצב הבדיקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות המטולוגיה בהריון - תגובה
יעל אבנון17/04/2015בזמן הריון מדובר בתוצאות די שכיחות, יש כאן מצב של אנמיה ורמה גבוהה של נויטרופילים- תאים אשר עשויים לעלות בזמן הריון. בכל מקרה הראי את הבדיקות לרופא. צריך להמשיך בירור ובמידה וחסר לך ברזל, ויטמין B12 או חומצה פולית, צריך להשלים את החסרים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנמיה גם אם ההימוגלובין 12 והפריטין
סו17/04/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפריטין 60
סו17/04/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
יעל אבנון19/04/2015רמת הכדוריות האדומות נמוכה אצלך, המוגלובין - ערך אופטימאלי הוא 14, הפריטין שלך תקין. לכן צריך לבדוק את שאר הויטמינים ולראות האם יש מחסור.
ויטמין B12 וחומצה פולית משפיעים על יצור הכדוריות האדומות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)