מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דלקת ריאות וחום לאחר צינתורמאיה15/12/2007
שלום, אבי עבר התקף והגיע לבית החולים באיחור , עבר צינתור וכרגע יש לו חום ,מים בריאות ודלקת. מה ניתן לעשות כדי להקל עליו ואם מי ניתן לדבר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למאיה
ד''ר אופיר אביזהר16/12/2007שלום,
האם אביך מאושפז כעת? אם לא הוא חייב לראות רופא מייד.
יש לשלול סיבוך מהתקף הלב.
יש לשלול דלקת ריאות.
יש לבדוק שאין המטומה גדולה ו/או זיהום במקום הצנתור (בדרך כלל במפשעה).
בדרך כלל נוטלים תרביות דם , שתן, ואחרות לפי צורך.
זה מה שניתן לענות מרחוק. דברי עם הרופא/ה שלו.
בברכת בריאות שלמה,
ד"ר אופיר אביזהר.
נ.ב.
אם לאב יש התקף לב, בעיקר אם הוא צעיר (מתחת 55) - את ואחיך/אחיותיך בסיכון מוגבר לעתיד. כדאי לבדוק ולאבחן גורמי סיכון פוטנציאליים.
לאחר שיצא בשלום מבית החולים אביך יצטרך, וגם זכאי על פי סל הבריאות, לשיקום לב. שאלי את הקרדיולוג המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פולית בדםקובי15/12/2007
אני בן 35 וברצוני לשאול מה הערך הנכון בחומצה פולית ( FOLIC ACID) בדם
כי לפי בדיקת הדם האחרונה רשום לי folic acid 2.9 ng/ml מה זה אומר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקובי
על פי המעבדה שאני עובד עמה תחום הנורמה הוא 3-17 ng/ml. בטופס התשובה אמורה להיות רשומה הנורמה במעבדה בה בוצעה הבדיקה. יתכן שזה מעט נמוך. כדאי לבדוק אם אתה אוכל המזון הנכון. ניתן לנסות להשלים בתזונה. חומצה פולית מצויה הרבה בירקות ירוקים כמו תרד ואפונה. מוסיפים היום גם לדגני בוקר. אם רופא/ת המשפחה חושב שראוי ניתן לקבל תוספת בכדורים.
בברכה,
ד"ר אופיר אביזהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחומצה פולית
קובי16/12/2007לא כתוב לי מה הנורמה בדף הבדיקות אבל מראה לי ככה
folic acid 2.9 ng/ml
למה גורה חוסר חומצה פולית לפי מצב הבדיקה שלי ?
ואיפה אפשר לקרוא ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקובי
ד''ר אופיר אביזהר17/12/2007בהפרש כזה קטן מהנורמה קרוב לודאי שלא גורם לכלום.
בברכה,
ד"ר אופיר אביזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחומצה פולית
קובי17/12/2007יכול להיות לגרום לעייפות וחוסר מרץ או בעיה נוירולוגית ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקובי
ד''ר אופיר אביזהר18/12/2007ראה תשובותי הקודמות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם המצאות זרע בשתן משפיע על הבדיקהאבי15/12/2007
שלום
כוונתי היא לבדיקת חלבון בשתן לנער מתבגר .
האם יתכן כי המצאות זרע בשתן יכול להשפיע על רמות החלבון בבדיקת איסוף שתן 24 ש' ?
תודה
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאבי
ד''ר אופיר אביזהר16/12/2007לאבי,
אורולוג הוא הכתובת הנכונה לשאלה.
בברכה,
ד"ר אופיר אביזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם סמוי בצואה.אפרת14/12/2007
שלום.
קיבלתי המלצה מהרופאה שלי לעשות בדיקת דם סמוי בצואה.
השאלה שלי היא האם יש הגבלות כלשהן באוכל לפני שאני עושה את הבדיקה? ישנם דברים שאסור לי לאכול?
אשמח לקבל תשובה.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאפרת
48 שעות לפני לקיחת הדגימות אין לאכול בשר בקר, צנון, סלק, לפת, מלון או גזר חי. אין לקחת תכשירים המכילים ברזל וויטמינים. אין להפסיק לקיחת תרופות ללא אישור רופא/ה.
כדי שהבדיקה תהיה יעילה יש לקחת לפחות 3 דגימות מיציאות שונות, ולחזור על הבדיקה מידי שנה.
בברכה,
ד"ר אופיר אביזהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממ צריך עזרה בבדיקת דם :|לירן14/12/2007
קיבלתי היום את בדיקות הדם ויש כמה נתונים לא תקינים מה זה אומר?
ALT (GPT) רשום גבול עליון 104 ובהערות עשוי פעמיים
AST (GOT גבול עליון 45
WBC-Leucocytes גבול תחתון 4
Neutrophils גבול תחתון 31.8
Lymphocytes גבול עליון 46.6
Monocytes גבול עליון 15.7
Neutrophils # גבול תחתון 1.6
תכלס אין לי מושג מה זה אומר אבל הייתי שמח לתשובה :\
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללירן
יש לכאורה הפרעה קלה באנזימי הכבד.
כדאי לחזור על הבדיקה תוך כחודש. מחלה וירלית עלולה לגרום לכך, וזה חולף.
זו יכולה להיות תגובה לתרופה שאתה נוטל או נטלת.
אם בבדיקה חוזרת אין שיפור כדאי לעשות אולטרה-סאונד בטן עליונה, וסרולוגיה לנגיפי כבד.
להמנע מאלכוהול.
המשך מעקב הרופא/ה המטפל/ת.
בברכה,
ד"ר אופיר אביזהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה..
לירן16/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם נמוךטל13/12/2007
בעיות לב מתבטאות בלחץ דם גבוה, אם יש לי לחץ דם נמוך, כיצד ניתן לדעת אם יש לי התקף לב למשל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטל
אין הגדרה של לחץ דם נמוך. יש אנשים, בעיקר בחורות צעירות, שמסתובבות עם לחץ דם 80/50 מ"מ כספית וזה תקין לחלוטין. לחץ דם נחשב נמוך אם הוא גורם לעילפון או כמעט עילפון, ובמצבים קשים כמו שוק - שאני מניח שאין לך. אם יש התעלפויות חוזרות או כמעט עילפון - יש לערוך בירור - גם ללא קשר ללחץ הדם.
איני רואה קשר להתקף לב. לרוב האנשים שמגיעם עם התקף לב לחדר המיון לחץ הדם דווקא גבוה.
איני יודע דבר עליך כך שאיני יכול להעריך הסיכון להתקף לב אצלך. באופן כללי כדאי שלא לעשן, להיות פעיל גופנית, לאכול נכון ולשמור על משקל גוף תקין. לעקוב מעת לעת, בתכיפות התלויה בגיל ובמצב נוכחי, אחר לחץ דם, רמות סוכר ופרופיל שומני הדם.
בברכה,
ד"ר אופיר אביזהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חריגים בבדיקת דםאלה11/12/2007
שלום וחג שמח!
בבדיקת הדם האחרונה שלי התגלה ויטמין B12 מעל הנורמה (875 pg/mL) מה זה אומר?
כמו כן גם Albumin גבוה 4.9. קראתי שזה בגלל ההתייבשות, זה נכון?
בתודה,
אלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלה
ויטמין B12 בדם ברמות האלה אינו רעיל. אם נוטלת תוספת של ויטמינים בכלל ו-B12 בפרט אולי כדאי להפסיק לתקופה, ולעקוב.
לגבי אלבומין - בשלב ראשון לא הייתי עוקב בלבד (בהנחה שכל השאר תקין).
בברכה,
ד"ר אופיר אביזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרוטוניןקובי10/12/2007
האם יש בדיקות דם כדי לדעת מה חסר לי במוח כמו סרוטונין נוראדרנלין ונוראפינפרין כי אני סובל מחרדה כפייתית ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקובי
ד''ר אופיר אביזהר16/12/2007ניתן לבדוק רמות החומרים שציינת בדם. אני לא יודע מה משמעותם לגבי הבעיה שציינת, וכדאי לשאול מי שעוסק בחרדות, אולי רופא פסיכיאטר.
בברכה,
ד"ר אופיר אביזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ldhחנה10/12/2007
שלוםבבדיקת דם תוצאת הldh:630
נעשתה בדיקה חוזרת עם תוצאה דומה
נשלחתי עי"רופא המשפחה לצילום ריאות,אולטרסאונדבטן שהיו תקינים
רצוי לציין שכל בדיקות הדם שלי תקינות כולל תפקודי כבד,אבל בחצי שנה אחרונה אני סובלת מטכיקרדיה,הרגשה של כמעט איבוד הכרה האם יש קשר למשהו קרדיאלי והאם אני צריכה לבצע בדיקות נוספות
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחנה
ד''ר אופיר אביזהר16/12/2007שלום חנה,
כבר עניתי בעבר לשאלה דומה. LDH אינה בדיקה ספציפית, ורמה גבוהה יכולה לבוא מכמה אברים כמו כבד, דם, וגם לב. אך כאמור - בדיקה זו לבדה לא מאבחנת דבר.
אם את חושבת שהדופק מהיר - כדאי לפנות לרופא המשפחה. כדאי לבדוק את מהירות הדופק, לחץ הדם, להאזין ללב ולראות ולבדוק אם יש בצקת ברגליים ואם הכבד מוגדל. כדאי לעשות אק"ג, ולהמשיך בבירור נוסף לפי צורך. אם ארועי הטכיקרדיה מופיעים רק לעיתים אך הם שכיחים מספיק - ניתן לעשות הולטר אק"ג. יש לבדוק ספירת דם ותפקוד בלוטת התריס.
זה באופן כללי. לפי ממצאים נוספים יבדק הצורך בבדיקות נוספות.
בברכה,
ד"ר אופיר אביזהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם פרטיותgnh09/12/2007
שלום,
הבת שלי בצבא ואני רוצה לעשות לה (בהסכמתה כמובן) בדיקות דם פרטיות, על חשבובננו.
היכן אפשר לעשות בדח=יקות אלו ומה מחירן?
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם פרטיות
יתכן שניתן דרך המרפאות בצבא.
באופן פרטי - אני מתאר שישנן מעבדות פרטיות שניתן לפנות אליהן - אך נשאלת השאלה אילו בדיקות לעשות.
אפשרות נוספת דרך מכונים לבדיקות תקופתיות - יש פרטיים ויש בבתי חולים. ברמב"ם - 04-8542688. נעשות בדיקות נרחבות יותר.
לבחורה צעירה בגיל צבא סדיר הייתי ממליץ לעשות ספירת דם, כימיה כללית (כולל סוכר, סידן, פרופיל שומני הדם, תפקודי כבד וכליה), תפקודי בלוטת תריס, HIV, ובדיקת שתן כללית. אם יש בעיה ספציפית, או חשש מבעיה ספציפית - יש להתאים גם בדיקות נוספות מתאימות.
איני יכול להמליץ ספציפית או לפרסם מקום זה או אחר.
בברכה,
ד"ר אופיר אביזהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםאדית09/12/2007
התבקשתי לעשות בדיקות דם שאיני יודעת מה הם. ESR, CEA, CA-125, COMPLEMENT C3' , COPLEMENT C4, RHEUMATOID FACTOR, ANTINUCLEAR AB, C-REACTIVE PROTEIN. האם אפשר להסביר לי למה הבדיקות האלה? תודה אדית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאדית
הבדיקות באות לאבחן מחלות דלקתיות, מחלות פרקים ומחלות רקמת חיבור אוטו-אימוניות (כלומר שהגוף מפתח נוגדנים כנגד גורמים מהגוף עצמו). כל המחלות הללו הן בנות טיפול. האבחנה לא תמיד קלה, ומבוססת לא רק על בדיקות דם.
אני משוכנע שהרופא/ה המטפל יסביר כמיטב יכולתו את מצבך אם תבקשי.
בברכה,
ד"ר אופיר אביזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Ebb ו - Flowסתו09/12/2007
שלום,
מה אמורות להיות התוצאות הביוכימיות של גלוקוז, אלבומין וTC בשני השלבים (גבוהות או נמוכות)?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסתו
ד''ר אופיר אביזהר16/12/2007שלום שוב,
איני גינקולוג, וגינקולוג צריך לענות על שאלות הקשורות בהריון ולידה.
חשוב לעקוב אחר רמת הסוכר בהריון. סוכרת בהריון עלולה לרמז על סיכון מוגבר לסוכרת בגיל המבוגר.
בברכה,
ד"ר אופיר אביזהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח סקר ביוכימיסתו09/12/2007
התוצאות שהתקבלו:
הסיכון ללדת תינוק עם תסמונת דאון במועד הלידה בשילוב גיל ובדיקות 1:4771.
הסיכון ללדת תינוק עם תסמונת דאון לפי גיל בלבד 1:772.
האם התוצאות תקינות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסתו
נא לשאול גינקולוג.
בברכה,
ד"ר אופיר אביזהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איבחון של לופוס/זאבת בבדיקות! דחוףףשששששששש!!!08/12/2007
שלום רב,
מזה כמה שנים אני סובלת מאקנה בפנים. לפני שבוע הפנה אותי רופא העור לבדיקות דם ויצאו לי שם כמה חריגים:
RBC 4.05
HGB 11.8
HCT 35.0
ESR 31
COPPER עדיין בעבודה
FOLIC ACID 2.9
FERRITIN 15.8
PROLACTIN 429.8
17 OH-PROGESTRON יצא 8.35
TESTOSTERON 4.17
ANDROSTENEDIONE 3.01
CORTISOL 488.0
ANTI-DNA 35.2
ANTINUCLEAR AB יצא POS
לא הייתי בצום לפני הבדיקה ושתיתי מעט מאוד מים הייתי ערה שעה וחצי קודם בגלל בדיקת ה- PROLACTIN.
בעבר איבחנו אצלי שחלות פוליציסטית והסבירו לי שהאקנה בעקבות בעיה זו והעניין הוא שהפנו אותי לבדיקות כי רציתי לעשות טיפול באור כחול במקום רואקוטן.
אשמח לקבל חוות דעת ראשונית לגבי הבדיקות עד שאגש לרופא המטפל בתחילת השבוע.
מאוד נלחצתי מאחר וקראתי באינטרנט מאמרים המקשרים את 2 התוצאות האחרונות למחלת הלופוס/זאבת (אשמח לשמוע קצת על מחלה זו אם זה אפשרי ואם לא אז לקבל קישור למאמר רציני בנושא ולא סתם מאמרים שמופצים ע"י אנשים שונים).
בתודה מראש וחג שמח :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ששששש
ד''ר אופיר אביזהר09/12/2007שלום,
קצת מורכב לפורום הזה.
האבחנה של לופוס היא לא פשוטה, מצריכה ארבעה לפחות מתוך רשימה של 14. לכן רק רופא מטפל יכול לעשות את האבחנה, ולא רק על פי הבדיקות שמסרת. אניט DNA ואנטי ANTINUCLEAR AB לבדם, גם אם חיוביים - אינם מספיקים לאבחון.
אני לא סבור שכדאי שנדון במחלה לפני שיש אבחנה שלה.
לגבי הבדיקות האנדוקריניות - קשה לי להתייחס, הן תלויות גם בתקופה למחזור אם קיים, ויש שוני בין מעבדות.
בברכה,
ד"ר אופיר אביזהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום שאלה חשובה מאוד!מיטל08/12/2007
הייתי רוצה לדעת איזו בדיקה בדיוק הבחור צריך לעשות לפני שמקיימים יחסי מין וזה מאוד חשוב לי שתגיד את כל מה שאפשרי לבדוק בבדיקות האלו עד כמה שרק אפשר כי אני רוצה שהוא יבדוק את הכל !
אני מאוד מודעת והבריאות חשובה לי.
כמו כן הייתי רוצה לדעת האם מין אוראלי ללא קונדום יכול להעביר מחלות לבחור או בחורה ואם כן אלו מחלות בדיוק והאם אלו מחלות שקלות יחסית וניתן להתגבר או שיש כמה שאי אפשר להתגבר עליהם ולכן אולי כדאי לוותר על זה.
מצטערת על הפירוט הזה אך אני ממש אשמח אם תוכל להגיב בהקדם האפשרי בסמוך לשאלתי.
שיהיה חג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיטל
ד''ר אופיר אביזהר09/12/2007שלום מיטל
איני יודע בת כמה את.
לפני קיום יחסי מין יש לפנות לבדיקת גינקולוג, ולהתאים אמצעי מניעה.
אם בן הזוג הוא לא קבוע ולכל החיים אני מציע לך לדרוש ממנו קונדום, גם אם את לוקחת גלולות. קונדום מונע גם מחלות מין למיניהן.
יש בני זוג, בייחוד אם היחסים יותר רציניים שמראים זה לזה תשובת בדיקת HIV.
יש היום חיסון כנגד HPV, וירוס שעלול לגרום בעתיד לסרטן צואר הרחם. מומלץ לקבל החיסון לפני התחלת קיום יחסים - שאלי את הגינקולוג.
תבחרי בקפידה את בני הזוג. יחסים מזדמנים אם לא ידועים מסוכנים. ושוב - קונדום חובה.
שאר השאלות- לגינקולוג.
בברכה,
ד"ר אופיר אביזהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)