מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת סוג דם - הריוןסילביה07/12/2007
היי,
לפני כמה שנים תרמתי דם, בדקו את הסוג ואמרו לי שאני A-.
אני בהריון בתחילת שבוע 19. ידוע לי כי נשים עם RH שלילי צריכות לקבל חיסון anti-D כדי למנוע בעיות בהריונות הבאים.
בתחילת ההריון בדקו לי סוג דם ויצא A אבל לא מינוס אלה D-weak ושמומלץ לשלוח לבירור נוסף. עשיתי בדיקה נוספת ולאחר כמעט חודש (זה הגיוני שבדיקת סוג דם לוקחת חודש?) קיבלתי תשובה: A+ DccEe.
יש לי כמה שאלות:
לפי מה שקראתי סוג הדם D-weak יכול להתקבל בשני מקרים: אחד כשיש בדם את ה- antigen D אבל בכמות קטנה. במקרה הזה הגוף לא מפתח נוגדנים נגד אותו אנטיגן ולכן אין בעיה ולא צריך חיסון. במקרה השני יש בדם את ה- antigen D אבל חלקי (Partial D). כלומר חסר לו חלק, ובמקרה זה הגוף כן מפתח נוגדנים נגד דם עם RH+ רגיל. השאלה שלי היא האם מהבדיקות שעשו לי אני יכולה להיות בטוחה שאני לא Partial D, ושלא צריכה חיסון? הרופא אמר שלפי הבדיקה האחרונה אני RH+ וזהו, לא צריך כלום אבל לא נתן לי הסברים נוספים כשניסיתי לשאול.
שאלה אחרת: האם ה-D הזה הוא היחיד שעושה בעיות? הגוף לא מפתח נוגדנים Anti-C למשל? (כי אין לי C בדם).
האם אני יכולה להירגע ולסמוך על זה שאני RH+ או שאולי כדאי לעשות עוד בדיקות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסילביה
ד''ר אופיר אביזהר09/12/2007לא בתחום התמחותי.
פני לגינקולוג או להמטולוג.
ד"ר אופיר אביזהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות דם כלליותמורן06/12/2007
שלום רב,
קיבלתי תוצאות של בדיקות דם שעשיתי היום וחלק מהן היו באדום...
אודה לך באם תוכל לומר לי מה משמעות התוצאות .
לציין שאני בת 25 בריאה בד"כ ולא נוטלת תרופות באופן קבוע.
להלן התוצאות החריגות:
* (.........) LIPEMIC INDEX 74.11 INDEX ( 0.00- 20.00)
* (.........) ALT(GPT) 52.00 U/L ( 5.00- 40.00)
(.........) * RBC 3.87 M/UL ( 3.90- 5.40 )
(.........) * HEMOGLOBIN 11.80 G/DL ( 12.00- 16.00)
בתודה מראש,
מורן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למורן
ד''ר אופיר אביזהר09/12/2007שלום,
ההמוגלובין סביר, בנשים צעירות עם מחזור. יתכן שיש חוסר קל בברזל.
האינדקס הליפמי - קצת מוגבר. האם רמות הטריגליצרידים והכולסטרול תקינות?
רמת אנזים הכבד ALT מעט מוגברת. כדאי לעקוב. זה יכול להיות על רקע מחלה חולפת, זה יכול להיות עקב תרופה שאולי את נוטלת. זה יכול להיות קשור להשמנה, רמות טריגליצרידים, סוכר. אם אין שיפור ברמות בבדיקות חוזרות יש לשקול US בטן עליונה וסרולוגיה לנגיפי כבד.
ייעוץ זה לא פוטר אותך מבדיקת רופא/ת המשפחה.
בברכה,
ד"ר אופיר אביזהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםקובי06/12/2007
אני בן 35 ועשיתי בדיקת דם לפני חודשיים
הנה חלק ממנה:
neutrophils 73.3%
lym 18.5%
wbc 7.02
rbc 5.07
hgb 14.7
hct 44.6%
mcv 88.0
mch 29.0
mchc 33.0
plt 287
pdw 9.5
mpv 8.7
p-lcr 13.5%* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למודאג,
ד''ר אופיר אביזהר09/12/2007שלום,
לבד מ-p-lcr 13.5% שאיני יודע מהו, היתר תקין.
בברכה,
ד"ר אופיר אביזהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם ושתןדני05/12/2007
בן 27
משקל 83
גובה 183
הנה תוצאות בדיקות שמחוץ לטווח נורמלי:
RBC 6.34 M/UL
HEMATOCRIT 50.90 %
MCH 26.50 PG
האם זה אומר שישי מחלה במוח העצם?
ועוד תוצאות לא תקינות:
CHOLESTEROL 201.77 MG/DL
LDL-CHOLEST. 148.86 MG/DL
PHOSPHORUS 4.72 MG/DL
וכל השאר התוצאות:
GLUCOSE 93.04 MG/DL ( 65.00- 100.00) (......*..)
ALK.PHOSPHAT. 56.83 U/L ( 30.00- 105.00) (..*......)
החל מתאריך 29.7.2007 שונתה השיטה וערכי ייחוס
ALT(GPT) 22.79 U/L ( 5.00- 45.00) (...*.....)
AST(GOT) 22.82 U/L ( 5.00- 40.00) (....*....)
BILIRUB.TOTAL 0.93 MG/DL ( 0.30- 1.20) (.....*...)
BUN 12.84 MG/DL ( 4.60- 21.00) (....*....)
CALCIUM SERUM 9.36 MG/DL ( 8.40- 10.40) (...*.....)
CHOLESTEROL 201.77 MG/DL ( 120.00- 200.00) (.........)*
CREATININE SER 1.19 MG/DL ( 0.50- 1.30) (.......*.)
SODIUM SERUM 139.34 MMOL/L ( 134.00- 148.00) (..*......)
POTASSIUM SERU 4.56 MMOL/L ( 3.50- 5.30) (....*....)
HDL-CHOLEST. 37.70 MG/DL ( 35.00- 85.00) (*........)
LDL-CHOLEST. 148.86 MG/DL ( 60.00- 130.00) (.........)*
PHOSPHORUS 4.72 MG/DL ( 2.50- 4.60) (.........)*
TRIGLYCERIDES 76.01 MG/DL ( 35.00- 170.00) (..*......)
URIC ACID 6.62 MG/DL ( 3.50- 8.20) (.....*...)
TSH 3.01 MIU/ML ( 0.34- 4.50) (.....*...)
CEA 1.02 NG/ML ( 0.00- 5.00) (.*.......)
WBC 6.30 K/UL ( 4.00- 10.00) (..*......)
NEUTROPHILS 3.20 K/UL ( 1.80- 6.60) (..*......)
NEUTROPHILS % 51.00 % ( 46.00- 68.00) (.*.......)
LYMPHOCYTES 2.40 K/UL ( 1.10- 3.50) (....*....)
LYMPHOCYTES % 38.00 % ( 15.00- 45.00) (......*..)
MONOCYTES 0.40 K/UL ( 0.08- 0.90) (...*.....)
MONOCYTES % 7.10 % ( 2.00- 9.00) (......*..)
EOSINOPHILS 0.20 K/UL ( 0.00- 0.60) (..*......)
EOSINOPHILS % 3.30 % ( 0.00- 6.00) (....*....)
BASOPHILS 0.00 K/UL ( 0.00- 0.15)
BASOPHILS % 0.60 % ( 0.00- 1.50) (...*.....)
R* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך תוצאות:
דני05/12/2007המשך תוצאות:
RBC 6.34 M/UL ( 4.30- 6.00) (.........)*
HEMOGLOBIN 16.80 G/DL ( 13.50- 17.50) (......*..)
HEMATOCRIT 50.90 % ( 38.00- 50.00) (.........)*
MCV 80.30 FL ( 80.00- 98.00) (*........)
MCH 26.50 PG ( 27.00- 33.00)*(.........)
MCHC 33.00 G/DL ( 32.00- 35.50) (..*......)
PLATELETS 219.00 K/UL ( 150.00- 400.00) (.*.......)
MPV 8.70 FL ( 6.50- 11.50) (...*.....)
RDW 13.10 % ( 11.00- 16.00) (...*.....)
SG 1.02 SG
LEUCOCYTES UR. NEGATIVE
NITRITE NEGATIVE
PH (URINE) 5.50
PROTEINE UR 10.00 MG/DL
GLUCOSE URINE NORMAL MG/DL
KETONES NEGATIVE
UROBILINOGEN NORMAL MG/DL
BILIRUBIN UR NEGATIVE
ERYTHROCYTES 0.03 MG/DL
HB 0.03 MG \DL = 10 ERYT\UL תוצאה של* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדני
ד''ר אופיר אביזהר06/12/2007שלום,
אני לא רואה שום מחלה במח העצם.
רמת הכולסטרול "הרע" LDL נוטה לגבוה, ו"הטוב" HDL נמוכה. השתדל להמנע מתזונה עתירת כולסטרול ושונים רוויים אחרים מן החי, להיות פעיל גופנית, ואם אתה מעשן - הפסק.
שאר הבדיקות בסדר.
בברכה,
ד"ר אופיר אביזהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת neut נמוכהסבטה04/12/2007
שלום רב! ביצעתי בדיקת דם והיא הראתה שמצב הNEUT באחוזים הינו 30.5 האם ההבדל מהנורמה הוא משמעותי (40-75)? או שיש לי סיבה רצינית לדאגה? ואם כן אז מה זה יכול להצביע? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסבטה
ד''ר אופיר אביזהר05/12/2007שלום,
ירידה באחוזים היא ירידה יחסית. הרבה פעמים ירידה יחסית בנאוטרופילים מלווה בעליה יחסית ברמה של כדוריות לבנות אחרות - בדרך כלל לימפוציטים, וזה למשל אופייני למחלה וירלית.
חשוב שלא תהיה ירידה ממשית ברמת הנאוטרופילים האבסולוטית.
אין גם לנתק את ספירת הדם מתלונותיך ומהבדיקה הגופנית. רק שילוב של השלושה יכול לתת אבחנה כל שהיא.
בברכה,
ד"ר אופיר אביזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרבות ומודאליהודית04/12/2007
אחרי וירוס של שילשולים והקאות לפני כחודש התחלתי לסבול מצרבות, מטעם לא טוב בפה מר
ומתכתי במיוחד בלשון האחורית, ומתחושה של שריפה בחלק העליון של הושט.
עשיתי בדיקות והכל נמצא תקין. תרופות כמו אומפרודקס לא עזרו
רופא גסטרו נתן לי תרופה בשם מודאל. 3 פעמים ביום
ראיתי בעלון של התרופה שהיא משמשת יותר להרגעה. האם יש חשש להתמכרות למה בעצם נתנו לי את התרופה הזו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליהודית
ד''ר אופיר אביזהר05/12/2007שלום,
למודל השפעה מרגיעה גם על מערכת העיכול.
לא נהוג לרוב לתת זאת כטיפול ראשון, אלא כאשר תרופות אחרות לא עוזרות, או בנוסף להן. אני באופן אישי לא ממש אוהב את התרופה - ביחוד באנשים צעירים , פעילים , ובריאים. תמיד על הרופא המטפל לשקול את היתרונות של תרופה מול חסרונותיה - ואת זה כדאי שתשאלי את מי שרשם לך את התרופה. כדאי לך לשאול גם לגבי המינון. אם את לוקחת את התרופה בחני את השפעתה עליך ודווחי לרופא המטפל.
בברכה,
ד"ר אופיר אביזהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת ויטמין Dליאורה04/12/2007
ד.נ.
לפני מספר חודשים שונתה הסקלה של ערכי הנורמה לוויטמין D בדם. בעבר היו ערכי הסקלה 16-36, ועתה ערכיה הם 75-250. האם פשוט שונו המספרים, או האם שונתה הסקלה כולה? ולדוגמה, אם היה לי 20 בבדיקת ויטמין D בדם לפי הסקלה הקודמת, בעוד שלפי הסקלה החדשה יש לי 64, האם בסך הכל ניתן לראות זאת כשיפור המצב (כי 64 זה יותר מ-20) או כהרעה במצב (כי לפי הסקלה החדשה, רמת ה-D בדמי נמוכה היום מהגבול התחתון, בעוד שלפי הסקלה הקודמת הייתה רמת ה-D בדמי בתוך מסגרת ערכי הנורמה)? אודה על הבהרתך. ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלעד
ד''ר אופיר אביזהר05/12/2007לאלעד,
הרבה מהחומרים הנבדקים במעבדות - אין לגביהם סטנדרטיזציה בינלאומית, הם שונים מקיט לקיט, מיצרן ליצרן, והמעבדה קובעת את הנורמה על פי בדיקותיה. לעיתים משנים את היחידות של הכמות הנמדדת.
לגבי ויטמין D ספציפית - יש גם השפעה של גיל, ויש לשים לב שיש ויטמין D שהוא 25 הידרוכסי, ויש 1,25 די-הידרוכסי.
קשה להשוות ערכים של מעבדות שונות.
אני ממליץ לך לבדוק את מצבך לעומת הנורמה המצוינת, ולהתייעץ ברופא המטפל.
בברכה,
ד"ר אופיר אביזהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשרית03/12/2007
לאבי נמצא מחסור חמור במוגלובין. הוא כבר עבר אירוע מוחי ומצבו רע. מהו המוגלובין, מה יכול לקרות במצב של מחסור במוגלובין, ואיך יתכן שאבי נמצא בבית אבות סיעודי ואמור להיות בהשגחה מלאה, ובכל זאת הוא הגיע למצב של חוסר חמור במוגלובין? האם זו רשלנות?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרית
ד''ר אופיר אביזהר04/12/2007שלום,
אני מניח שאת מתכוונת להמוגלובין. זהו החלבון נושא החמצן בדם.
חוסר המוגלובין, אנמיה, יכולה להיות מסוכנת אם היא חמורה, או חדה ופתאומית, או שיש מצבים נלווים מסוימים.
סיבה לאנמיה יש לברר - ובעיקר לוודא מיד שאין דימום חריף.
סיבות לאנמיה יש רבות, חוץ מדימום, כמו מחסור בברזל, B12, חומצה פולית, ומחלות כרוניות ואחרות. הוא חיב להיבדק ע"י רופא/ה.
בברכה,
ד"ר אופיר אביזהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכוי הידבקותשואל01/12/2007
שלום ,
רציתי לדעת אם יש אפשרות של הידבקות מהצוות הרפואי שבודק את נגיף ה-HIV?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרון
ד''ר אופיר אביזהר03/12/2007שלום רון,
אני לא משוכנע שהבנתי את השאלה.
אם מדובר האם נבדק יכול להדבק מאיש צוות רפואי בעת פרוצדורה רפואית - אני מנית שתאורטית כן. מעשית לי לא ידוע שזה קרה. ידוע על אנשי צוות רפואי שנדבקו ממטופלים.
אין מגע בין הנבדק לצוות שבודק את ה-HIV, כך שלא ברור לי איך תהיה הדבקה.
פרטים נוספים כדאי שתקבל מפורום של מחלות זיהומיות.
בברכה,
ד"ר אופיר אביזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- GGT גבוהדניאל30/11/2007
בבדיקת דם שגרתית (ספירת דם כוללת ובדיקת תפקודי כבד וכליה) נמצאו כל הערכים בתחום הנורמה.
למעט GGT שנמצא 82.
אנני סובל מעודף משקל, לא מעשן ולא שותה אלכוהול. הבדיקה נעשתה לאחר צום של 12 שעות.
האם יש סיבה לדאגה?
אציין כי שבועיים קודם לבדיקת הדם עקרתי שן בינה וטופלתי במוקסיווט למשך מספר ימים (חפיסה) עקב חום (כנראה זיהום).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרון
ד''ר אופיר אביזהר03/12/2007שלום,
אם אין סימפטומים, ובדיקה גופנית כללית הייתה תקינה הייתי מסתפק במעקב בלבד.
בברכה,
ד"ר אופיר אביזהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכון המשך מעקב
דניאל03/12/2007
רופא המשפחה ביקש לערוך בדיקת תפקודי כבד בשנית וכן בדיקה של היפטיטיס וכן רופא המשפחה הפנה אותי לבדיקת אולטרא סאונד בטן עליונה להמשך בירור.
בדיקת הדם נערכה לאחר ארבעה ימים מהבדיקה הראשונה:
GOT (AST) 18
GPT (ALT) 16
GGT 72
ALK. PHOSPHATASE 74
ישנה ירידה בערך ה GGT מ- 85 ל- 72. האם מדובר בשיפור תפקודי הכבד או שזה בגבול הסטייה המוסברת?
בנוסף תוצאות היפטיטיס (מה שיש עד כה)
HEPATITIS A IgG Positive
HEPATITIS Bs Ab 0.00 negative
HEPATITIS C Ab negative
אשמח לקבל חוות דעתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשרון
כנראה נתקלת בעבר בוירוס הפטיטיס A שזה לא נדיר ולא מסוכן . זו לא הסיבה לרמת GGT גבוהה כעת. אני שמח ש- B ו-C שליליים.
יש ירידה, אני מאמין שזה אמיתי - אך זה הזמן יגיד.
יש לעשות את ה-US, ואני מקוה שגם זה יהיה תקין.
בברכה,
ד"ר אופיר אביזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פציעה מזכוכיתדנה30/11/2007
האם ייתכן מצב של פציעה מזכוכית קטנה לא עמוקה ולא משמעותית... שהזכוכית בשל היותה כה קטנה תחדור למחזור הדם ותנדוד בתוך הגוף. למקומות לא רצויים... מבלי שיהיו תופעות חיצוניות או כאב בולט לעיין?
איך אפשר לבדוק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדנה
ד''ר אופיר אביזהר03/12/2007לא ממש בתחום עיסוקי.
לא נראה לי אפשרי או משמעותי .
בברכה
ד"ר אופיר אביזהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם דחוףקובי29/11/2007
בבדיקת דם שעשיתי גיליתי להפתעתי מרופאת המשפחה שלי שה-lym היא 18.3% ששאלתי אותה לנה זה נמוך למרות שהנורמל הוא בין20 לבין40 ענתה לי שהתקררתי
וזה מאוד מדאיג אותי .כל הדיקות היו בסדר ואני מרגיש עייף כל הזמן האף סתום בלי נזלת וחולשה ממה זה נובע ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת
קובי02/12/2007יש לי נויטרופילים ב-73.3 %
ו-lym 18.5 %
מה זה אומר?
כאשר הWBC מראה 7.02
ו RBC מראה 5.07
אשמח לתשובה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקובי
ד''ר אופיר אביזהר03/12/2007שלום,
הסטייה קטנה. החוסר בלימפוציטים הוא יחסי ולא מוחלט.
מחלה זיהומית חולפת יכולה לעשות זאת.
אם כל השאר תקין הייתי מסתפק במעקב בלבד.
בברכה,
ד"ר אופיר אביזהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת דם
קובי03/12/2007השאלה שלי היא מאיין נובעת העייפות ?
MCH 29.0 27-34
MCHC 33.0 32-37
האם זה קשור לברזל וויטמינים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקובי
לא ניתן לעשות אבחנות דרך האינטרנט.
עייפות היא אחת התלונות השכיחות שאני ניתקל בהן, והכי פחות ספציפית.
האם אתה ישן מספיק וטוב? האם מצב הרוח טוב?
ד"ר אופיר אביזהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא קרה לי דבר כזה בחיים
קובי05/12/2007רק בזמן האחרון אני ככה
ממה זה יכול להיות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לי עוד תוצאות
קובי08/12/2007neutrophils 73.3%
lym 18.5%
monocytes 6.6%
eos 1.3%
baso 0.3%
neutrophils 5.15
lym 1.30
monocytes 0.46
eos 0.09
baso 0.02
esr 13
glucose 88.0
urea 20.3
creatinine 1.1
ast 21
alt 16
ggt 28.7
cholesterol 206.4
triglycerides 107.4
hdl 46
ldl 139
tsh 1.48* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקובי
ד''ר אופיר אביזהר09/12/2007גם בדיקות אלה תקינות.
שמור על תזונה שאינה עתירה בכולסטרול.
אני חושב שהנושא מוצה.
ד"ר אופיר אביזהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכולסטרול
קובי09/12/2007אולי זאת הסיבה לחוסר מרץ ועייפות אני בן 35 גובה 1.82 שוקל 104 ק"ג ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם ALT גבוהרונן29/11/2007
בבדיקת דם שיגרתית קיבלתי תשובה שב ALT 54 האם אני חולה באיידס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרונן
ד''ר אופיר אביזהר29/11/2007שלום,
ALT היא אנזים כבד. הסטייה מהנורמה קלה. הסיבות השכיחות הן שימוש בתרופות, מחלה ורלית חולפת. יש המון סיבות נוספות אפשריות. הייתי פשוט מייעץ לך לעקוב אחר הרמה בדם בעוד מספר שבועות. אם אינך נוטל תרופות ואין חזרה לנורמה רופא/ת המשפחה יכול לשקול ביצוע US בטן עליונה וסרולוגיה לנגיפי כבד.
ALT לא בודקת איידס. לאיידס יש לבדוק HIV.
בברכה ,
ד"ר אופיר אביזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםטניה29/11/2007
שלום עשיתי בדיקת דם ומופיע לי בבדיקה מינוס ליד בדיקה אחת שנקראת ldh התוצאה שלי יצא 221 ובנורמה שמופיעה בערכים רםואים מתחיל מ 230-460 אז זאות אומרת שאצלי זה נמוך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטניה
ד''ר אופיר אביזהר29/11/2007שלום טניה,
אם הבנתי נכון LDH היא הבדיקה שאת שואלת לגביה, שהיא חלק מהכימיה.
LDH מקורו במספר איברים בגוף האדם כמו הכדוריות האדומות, שריר הלב הכבד ועוד. הבדיקה הרבה פחות בשימוש היום כי יש בדיקות הרבה יותר ספציפיות. הסטיה לכאורה קטנה וכלפי מטה כך שאני מעריך שזה לא בעייתי, אך כדי לדעת בוודאות יש להכיר את הנבדק ואת הסיבה שהבדיקה נלקחה. בכל מקרה - שאלי את הרופא שביקש את הבדיקה.
בברכה,
ד"ר אופיר אביזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני בן ה-9 בדיקות דםדורון28/11/2007
תוצאות בדיקות הדם :
Creatinine (B) 0.5
WBC-Leucocytes 3.6
Neutrophils % 22.2
Lymphocytes % 60.8
Eosinophils % 6.5
Neutrophils # 0.79
אלה התוצאות החריגות שלו האם זה בסדר ???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדורון
ד''ר אופיר אביזהר29/11/2007שלום דורון,
אני מטפל במבוגרים, וכדאי לפנות לרופא ילדים.
בברכה,
ד"ר אופיר אביזהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)