מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאות בדיקות דםאתי17/11/2007
שלום
polic acid-39.3 האם זה תקין
sudium -135.7 האם זה תקין
תודה
אתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאתי
ד''ר אופיר אביזהר19/11/2007שלום,
רמת הנתרן (סודיום ) תקינה.
אני מניח שבבדיקה השניה את מתכוונת ל-Folic Acid. כאן זה יותר תלוי במעבדה - ובדרך כלל רשומה הנורמה במקביל לתשובה. במעבדה שאני רגיל לה וביחידות ng/ml - זה קצת גבוה, אך אין לכך בדרך כלל משמעות קלינית, ואם את נוטלת תוספת חומצה פולית יש לחשוב אם יש בכך צורך.
בברכה,
ד"ר אופיר אביזהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת C-Peptide 120'חן17/11/2007
מה אומרת הבדיקה ??
והתוצאה הייתה 1291 .
האם זה תקין??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחן
ד''ר אופיר אביזהר19/11/2007שלום,
C-PEPTIDE הוא מדד להפרשת אינסולין. זוהי אחת מסדרת בדיקות הנעשות להערכת מטבוליזם הסוכר בדם. עושים העמסת סוכר, ומדידת רמות איסולין, C-PEPTIDE , המוגלובין מסוכר ועוד.
אין לבדיקה כזו מובן ללה ההקשר המלא - הקליני והמעבדתי.
בברכה,
ד"ר אופיר אביזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות דםדינו15/11/2007
שלום,
מזה 8 שנים בכל בדיקת דם שעשיתי נתגלו לימפוצטים גבוהים בין 50 ל59 בדיקה אחרונה שהתבצעה אתמול 51.5 וניוטרופילים נמוכים טווח 28-40 בדיקה אחרונה 39.7 ובבדיקה האחרונה התגלה גםMetamyelocytes % Confirm 0.7 האם יש ממה לחשוש? האם מדובר בזיהום?
אני מאוד מודאגת ואודה על תשובתך המהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרטים נוספים עלי
דינו15/11/2007אני בחורה בריאה (חוץ מ-SVT) בת 25.
תוצאות בדיקת הדם האחרונה:
כימיה בדם
Glucose (B) | mg/dl | 81
Urea (B) | mg/dl | 20
Creatinine (B) | mg/dl | 0.8
Na- Sodium (B) | mmol/l | 135
Ca-Calcium (B) | mg/dl | 9.2
Cholesterol | mg/dL | 203
Triglycerides | mg/dl | 157
HDL-Cholesterol | mg/dl | 57.2
LDL Cholesterol Calculat. | mg/dl | 114.2
ALKP-Alkaline Phosphatase | u/l | 44.8
ALT (GPT) | U/l | 16
המטולוגיה- ספירת דם - מכשיר
WBC-Leucocytes | 10*3/micl | 4.5
RBC-Red Blood Cells | 10*6/micl | 4.5
Hemoglobin | g/dl | 13.1
Hematocrit | % | 38.7
MCV-Mean Cell Volume | fl | 86
MCH-Mean Cell Hemoglobin | pg/cell | 29.1
MCHC-M.Cell Hb cont. | g/dl l | 33.9
RDW-Red Cell Distri.Width | % | 12.2
Platelets | 10*3/micl | 225
MPV-Mean Platelet Volume | fl | 11.1
Neutrophils % | % | 39.7
Lymphocytes % | % | 51.5
Monocytes % | % | 6.2
Eosinophils % | % | 2.4
Basophils % | % | 0.2
Neutrophils # | # | 1.8
Lymphocytes # | # | 2.34
Monocytes # | # | 0.28
Eosinophils # | # | 0.11
Basophils # | # | 0.01
המטולוגיה - משטח מיקרוסקופי
Neutrophils % confirm. | % | 45.6
Lymphocytes % confirm. | % | 44
Monocytes % confirm. | % | 5.4
Eosinophils % confirm. | % | 1.3
Basophils % confirm. | % | 0
Metamyelocytes % Confirm | % | 0.7
אנדוקרינולוגיה
TSH | mIu/l | 2.59
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדינו
ד''ר אופיר אביזהר19/11/2007שלום לך,
ספירת הדם בדרך כלל נעשית אוטומטית במכשיר - ולכאורה יש עודף יחסי של לימפוציטים. זו כנראה גם הסיבה שנערכה בנוסף גם בדיקה ידנית - שהיא מדויקת יותר, ושהראתה שהיחס למעשה תקין.
Metamyelocytes הם צורה צעירה של כדוריות לבנות. באופן תקין לא אמורים לראות אותם בדם. מידי פעם, בייחוד במצבי דחק - ומחלת חום או זיהום יכול להיות מצב שנראה כדוריות אלה, בודדות.
אם את חשה בטוב, ובדיקתך הגופנית תקינה - הייתי פשוט עוקב אחר ספירת הדם - חוזר עליה בעוד חודשיים שלושה. קרוב לודאי שזה תקין.
אני מניח שרופא/ת המשפחה ראה את הבדיקה והתייחס אליה גם כן.
בברכה,
ד"ר אופיר אביזהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרקרים לסרטןאבי15/11/2007
עקב סמינומה שעברתי לפני חמש שנים אני מבצע בדיקות דם למרקרים לסרטן הזה
alpha fetoprotein
beta-hcg
ותמיד התוצאות הם קצת פחות מ-2
לאחרונה ביצעתי את הבדיקות וה-beta-hcg היה קטן מ-2
וה-alpha fetoprotein היה 2.5
חזרתי כעבור חודש על הבדיקות
וה-alpha fetoprotein היה 2.65
עליי לציין שבבדיקה של קופת חולים כללית שמתי לב שהערכים של ה-alpha fetoprotein
השתנו הם תמיד היו- 0.00 -0.10
ועכשיו הם -- 0.00-15.00
האם יש לכך משמעות לגבי התשובה של הבדיקה
והאם התשובה מצריכה בירור
לגבי הישנות המחלה או שיכול להיות שיש סיבה אחרת לעליית ה-alpha fetoprotein
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבי
ד''ר אופיר אביזהר15/11/2007שלום,
המרקרים שאתה מציין אינם אבחנתיים למחלה, ושימושם בעיקר למעקב בזמן מחלה ובעיקר אחריה.
הנורמה יכולה להשתנות ממעבדה למעבדה, בין זכר לנקבה, ויש לשים לב ליחידות.
ברמב"ם אלפא-פטו-פרוטאין בגבר אמור להיות מתחת 8 kU/L, ובתא HCG מתחת 5 U/L.
מעבר לכך קשה לי להוסיף.
על פניו איני רואה שוני בולט בין הבדיקות הנוכחיות לקודמות, ולכאורה זה בנורמה, אך רק הרופא המטפל יכול להגיד אם תקין או לא תקין.
בברכה,
ד"ר אופיר אביזהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות דםפלונית14/11/2007
לאחר לקיחת חודש פרבסטטין 20 להורדת שומנים בדם , חטפתי כאבי מפרקי ירכיים קשים (או צרוף מקרים), הפסקתי את הכדור, ועדיין קצת כואב. אודה לך על תוצאות בדיקות דם שעשיתי: C-ראקטיב פרוטאין - 0.075400, ראומטואיד פקטור- 9.910000, ESR- 23, אנטיקולר ab- שלילי. כמו כן קיבלתי לעשות מיפוי עצמות שעדיין לא קיבלתי תשובה. אודה על עזרתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלונית
ד''ר אופיר אביזהר15/11/2007לפלונית,
סטטינים עלולים לגרום לכאב שרירים. לא ידוע לי שהם גורמים באופן ספציפי לדלקת או לכאב במפרקים. אם את זקוקה להורדת הכולסטרול נסי סטטין אחר, חזק יותר, במינון נמוך, ולפי הצורך אפשר להוסיף EZETROL שפועל במעיים, ועם סטטין במינון נמוך מוריד מאוד את הכולסטרול.
מבחינת האבחנה המבדלת של הכאב - קשה לי הרבה להוסיף. נראה שהרופא המטפל בך מנסה כיוונים שונים. סמני הדלקת לא נראים מוגברים.
בברכה,
ד"ר אופיר אביזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת נויטרופילים נמוכה מאד.מיטל14/11/2007
שלום,
לאחר בדיקת דם נמצאה רמת נויטרופילים 0.6, ידוע לי שזה נמוך מאד.
מבקשת לדעת מה הסיבות שיכולות לגרום לרמה כל כך נמוכה.
ידוע לי כי מצב זה אינו תקין.
מבקשת פירוט למחלות או סיבות הקשורות לדעתך לרמה הנמוכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיטל
ד''ר אופיר אביזהר14/11/2007למיטל
אנא שלחי לי את ספירת הדם המלאה, כולל יחידות, וקצת למה פנית לבדיקה.
לתת רשימת אבחנות זה לא מעשה אחראי - גם שיעול יכול להיות דלקת בגרון או סרטן ריאות.
לכל היותר אוכל להגיד לך מידת הדחיפות שבפניה לרופא.
בברכה,
ד"ר אופיר אביזהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- mpxiברקאי אברהם14/11/2007
מה משמעות בדיקה זו?
בבדיקה יצא לי 18.7-
יש לציין שיש לי אבן בכליה
מה משמעות התוצאה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למר ברקאי
ד''ר אופיר אביזהר14/11/2007שלום,
יש לזה אולי משמעות בסוגים מסויימים מאוד של אנמיה.
אני לא רואה קשר לאבן בכליה.
ככל הנראה, אין משמעות.
בברכה,
ד"ר אופיר אביזהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת דםמיקי13/11/2007
ששלום,אני בת 54 ובצעתי בדיקות לאחר דימום קל מהרחם. האם התוצאות תקינות?
ca -125 : 12.1
cea:0.9
fetoprotein: 1.4
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיקי
ד''ר אופיר אביזהר14/11/2007שלום,
לא ניתן לאבחן בעיה או לשלול בעיה רק על סמך סמנים אלה.
זו גם שאלה שיש להפנות לגינקולוג.
בברכה,
ד"ר אופיר אביזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שתןמיידלה13/11/2007
שלום,
אני בהריון שבוע 9 ובדיקת שתן התקבלו התוצאות הבאות:
שתן- מיקרוסקופיה
Leucocytes (U)/Field | Leuco/F | *2
|
Mucous (U) | | +++
|
Squamous Epithelial Cell | | ++
|
התוצאות בשתן כללי נראות טוב רק לגבי זה אין לי מושג. אציין רק שעשיתי את הבדיקה הזו לאחר שבבדיקה הקודמת התקבלה הערה של "צמיחה מעורבת של מספר סוגי חיידקים"
מה התוצאות אומרות?
תודה מראש על התשובה,
שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת: התרבית יצאה שלילית
מיידלה13/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשרון
ד''ר אופיר אביזהר13/11/2007שלום שרון,
אם הבנתי נכון את שכתבת - נראה לי שאין בעיה.
חשוב שהגינקולוג שעוקב אחריך יהיה מודע לכל בדיקותיך.
חשוב לזכור שבדיקת שתן מומלץ לקחת מאמצע הזרם ולא כולל תחילתו, כדי למנוע זיהום חיצוני של הבדיקה.
בהצלחה,
ד"ר אופיר אביזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך המהירה
מיידלה13/11/2007הרופא שלי יהיה רק ביום חמישי ורציתי פשוט לדעת אם אפשר לחכות עד אז ..
לגבי הבדיקה - אכן חיכיתי מעט ולא נתתי מתחילת השתן.
אשמח אם תגיד לי מה לא היית בטוח שהבנת נכון ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשרון
ד''ר אופיר אביזהר14/11/2007את יכולה לחכות ליום חמישי.
ד"ר אופיר אביזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםיעל11/11/2007
שלום. אשמח לדעת מה משמעותם של הערכים הבאים ועל מה המצב הנמוך עשוי להעיד
HYPO% MICRO% =0.4 (בין 0-10)
HYPER%= 0.2 (בין 0-10)
MACRO%= 0.2 (בין 0-15)
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעל
ד''ר אופיר אביזהר12/11/2007שלום,
אלה מדדים שונים שיכולים לתת הסבר לסיבות לאנמיה.
בכל אופן - מה שציינת תקין. תבדקי שגם ההמוגלובין תקין.
בברכה,
ד"ר אופיר אביזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי, תודה על תשובתך. ההומוגלובין
יעל13/11/2007HB נמצא בנורמה אך הכי נמוך - 12, כשהטווח בין 12-16, וה MCHC הוא 32.9 כשהטווח 33-36, אך מכיוון שכל הערכים גבוליים האם לא ניתן למצוא בהם את הסיבות להומוגלובין נמוך? מה מייצגים הערכים (Macro וכו'). אשמח לתשובות, יום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליעל
ד''ר אופיר אביזהר13/11/2007שלום שוב,
כאשר יש חוסר ברזל, כדוריות הדם נוטות להיות קטנות יותר, MCV ו-MCHC נמוכים יותר ומספר המיקרוציטים (תאים קטנים) גבוה יותר. מנגד - אם יש חוסר ב-B12 למשל כדוריות הדם נוטות לגדול, ומספר המאקרוציטים (תאים גדולים) עולה. זה הפשטה כמובן. יש אבחנה מבדלת לכל דבר, אך זה מה שניתן לפרט כאן.
ד"ר אופיר אביזהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרגישה ביוכימיהעומר11/11/2007
בבדיקות דם שנשלחתי לעשות עקב חשש למעי רגיז התגלתה חרגישה של הערכים הבאים
גלוקוז 128
urea 58
creatinine 1.27
בנוסף בבדיקה "סרו אימונו" (?!, היפטיטיס אני חושב)
haptoglobin "בעבודה", אולי התוצאות לא סופיות
בכל אופן מה אומרות החריגות הנ"ל?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוסף
עידן11/11/2007האם החריגות הללו מהוות בעיה לפני ניתוח?! (הרדמה) או שאינן קשורות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעומר
ד''ר אופיר אביזהר12/11/2007שלום עומר,
הבדיקה שחריגה בעיני היא רמת הסוכר. האם הבדיקה נלקחה בצום? חזור על הבדיקה בצום ובדוק גם רמת HbA1c בדם.
לגבי בדיקות האוריאה והקראטינין - הן בתחום הנורמה, אולי בגבול העליון. זה תלוי גם בגיל ובגורמים נוספים.
לגבי הניתוח - אני חושב שזה לא ימנע ניתוח, ביחוד אם הוא הכרחי, אך המנתח והמרדים זקוקים לנתונים אלה, וההחלטה בכל מקרה שלהם.
המשך מעקב הרופא המטפל.
בברכה,
ד"ר אופיר אביזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעוניינת לדעתילנה אלזרוב09/11/2007
שלום רב..שמי ילנה ואני בת 20
ברצוני בבקשה לשאול אתכם איך אפשר להמנע ממחלות כמו כל סוגי הסרטן ע"י בדיקות תקופתיות?
זאת אומרת מתי ואיך צריך לעבור אותם ? כל כמה זמן ומה זה בדיוק יכול למנוע מאחר והמחלה תוקפת אלפי אנשים בשנה עלה חששי ואני מעוניינת לעשות בדיקות תקופתיות על מנת לחיות חיים שלבים ...בברכה ותודה ילנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לילנה
ד''ר אופיר אביזהר12/11/2007שלום ילנה,
אני שמח שאת מודעת לחשיבות הבריאות השוטפת.
שכיחות הסרטן בגילך, לפחות הסוגים השכיחים שניתן לאבחן מוקדם, אינה גבוהה.
חשוב שתהיי במעקב גינקולוגי וכירורג שד מידי שנה.
אם עורך בהיר ויש הרבה נקודות חן - חשוב להגביל החשיפה לשמש וכדאי שרופא/ת עור יבדוק אותך מידי שנה.
מלבד זאת כל 5 שנים לעשות בדיקות דם כלליות, ולבדוק לחץ דם.
אם יש בעיה ספציפית תדירות הבדיקה תגדל.
חשוב שלא תעשני, תשמרי על משקל גוף תקין, ותהיי פעילה גופנית.
בברכה,
ד"ר אופיר אביזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת כולסטרולאדם09/11/2007
אני נוטל איזיטרול וסטטינים משך מס שנים וטוב הוא כ55-60 הרע נע בין 60-65 במשך השנים.
בבדיקה האחרונה ירד הטוב ל39 הרע נשאר 60 .מה יכולה להיות הסיבה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאדם
ד''ר אופיר אביזהר12/11/2007שלום אדם,
שינוי במשקל, שינוי בפעילות הגופנית, שינוי בתזונה הם שלושה דברים אפשריים.
בעיה במעבדה היא אפשרות נוספת.
אם שום דבר לא השתנה הייתי פשוט חוזר עוד שלושה - ארבעה חודשים על הבדיקה.
בברכה,
ד"ר אופיר אביזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם EBV.EBNAעופר לב09/11/2007
שלום רב
עשיתי בדיקת דם וקיבלתי את התוצאות הבאות:
EBV.EBNA 148:00 חיובי וCMVigG 2.1 חיובי
מה זה אומר
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעופר
ד''ר אופיר אביזהר12/11/2007שלום עופר,
כנראה פגשת בוירוס CMV בעבר. זה וירוס שכיח.
לגבי זיהום כעת - איני יכול להגיד.
בדיקת רופא/ת המשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Ureaחיים08/11/2007
בבדיקת הדם שלי - הערך : Urea , במשך שנה גדל פי 2 מ-25.5 mg/dl ל- 51.6 mg/dl.
מה הדבר אומר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחיים
ד''ר אופיר אביזהר12/11/2007לחיים,
לא נתן, בהעדר הכרות עמך, לתת אבחנה. זה יכול להיות פשוט תנאים שונים של הידרציה, מצב משק הנוזלים בגוף, וזה יכול להיות יותר. האם גם רמת הקראטינין בדם עלתה במקביל? מה גילך? האם יש מחלות כמו סוכרת או יתר לחץ דם? האם אתה נוטל תרופות? אלה רק חלק מהגורמים שיכולים להשפיע. פנה לרופא/ת המשפחה.
בברכה,
ד"ר אופיר אביזהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)