מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקות דם בחריגהרוני02/11/2013
שלום
אני בן 60, להלן הבדיקות בחריגה:
אשלגן: 3.1-3.5 בארבע בדיקות אחרונות
לויקוציטים: 3.9-4.4 בשנים אחרונות
ALT (GPT: פעם ראשונה חורג- 40
אלו בדיקות רצוי לעשות כדי לשלול מחלות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם בחריגה - תגובה
יעל אבנון03/11/2013שלום רוני,
אשלגן נמוך יכול להיות קשור לסיבות מגוונות ושונות.
כדוריות לבנות נמוכות- נורמלי אצל אנשים עם עור כהה או במצבים של בעיות במוח העצם, מחסורים בחלבון, ויטמינים ומינרלים שונים.
אנזים הכבד מעט גבוה אצלך.
כדאי לערוך בדיקת כימיה כללית, ספירת דם, וירוסים- EBV ו- CMV, פרופיל שומנים ומדדי דלקת.
בקש מהרופא הפניה לבדיקות נוספות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה ליעל
רוני12/11/2013שכחתי לציין שאני לוקח כל יום קונסיל להסדרת היציאות-
האם יש קשר לאשלגן הנמוך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
יעל אבנון12/11/2013יכול להיות קשר אך לא בהכרח.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת תרומת דם על תוצאות בדיקות דםגדי01/11/2013
ביצעתי בדיקת דם 6 ימים לאחר תרומת דם.
תוצאת הברזל, המוגלובין, המטוקרט ו MCH היו נמוכות
האם יש קשר בין התוצאות לתרומת הדם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעת תרומת דם על תוצאות בדיקות דם - תגובה
יעל אבנון01/11/2013אכן יכול להיות קשר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין D וברזלאני01/11/2013
שלום רב,
בתוצאות בדיקות דם יצאו לי תוצאות של חוסר בברזל 44 כשהנמוך עומד על- 59 (אני מצטט את הרופאה) וויטמין D מינוס 10 בתוצאות נכתב הסימן > ליד 10 שאלות שלי:
1. האם הסימן > מסמן מינוס?
2. האם החוסרים משמעותיים?
3. הרופאה נתנה לי טיפות ויטמין D במינון של 20 טיפות ליום. כל יפה מכילה 100 יב"ל האם זה לא מינון גבוה מידי שעלול לגרום לנזק והרעלה?
4. לא נעשתה לי בדיקת פריטין והמוגלובין וכו' ושמעתי שזה הכרחי לגלות האם הברזל חסר או לא.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נניח שהתעלמתי מההתעלמות ממני
אני03/11/2013אשמח לתגובה לשאלותיי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
יעל אבנון03/11/2013שלום רב,
רמת הברזל אצלך נמוכה ביותר, ערך אופטימאלי הוא בסביבות 120.
לכן אתה צריך לקחת תוסף ברזל עדין.
יותר חשוב מכך הוא לבדוק מדוע יש לך חסרים ולטפל במקור הבעיה.
בדיקת פריטין חשובה בהחלט, בקש מהרופאה.
לגבי ויטמין D, לא ברור לי מה אומר הסימן, מה שברור הוא שהרמה נמוכה.
במידה והטיפות שהרופאה נתנה הן במינון של 400 יחידות לכל טיפה, בהחלט ניתן לקחת 10 טיפות, אין סיכון להרעלה. הרמה אצלך נמוכה מאוד ולכן הרופאה נתנה מינון גבוה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון המינון בטיפות הינו 400 יב"ל - תגובה
הברזל נמוך, ערך אופטימאלי הוא 120.
צריך לעשות בדיקת פריטין וספירת דם.
אתה צריך לקחת תוסף ברזל ובמקביל לברר את מקור הבעיה ומדוע הברזל נמוך.
לא ברור לי מה מהווה הסימן ליד ויטמין D, מה שברור הוא שהרמה נמוכה.
10 טיפות של ויטמין D 400 יחב"ל- זה מספיק ליום.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות דם בשל חשש להפרעה בכבדנ.פ31/10/2013
עשיתי בדיקות עם הפנייה מרופא גסטרו מחשש להפרעה בכבד. רציתי לקבל הסבר לגבי כמה מן הבדיקות שיצאו מטווח הנורמה:
MCHC - 32.5 g/dl
ALPHA FETOPROTEIN TM - 0.98 ng/mL
LIPASE - 9 U/L
anti Mi-2 antibody - עדיין לא הגיעו תוצאות אבל הייתי רוצה לדעת מה זה אמור לבדוק.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקות דם - תגובה
כל בדיקה בודקת משהו אחר.
הראשונה- MCHC- בודקת רמת המוגלובין, במידה ורמת ה- HB תקינה אז זה בסדר.
ליפאז- אנזים המופרש מהלבלב, רמה נמוכה מעט, לא מהווה בעיה.
הפטופרוטאין נבדק על מנת לשלול בעיות בכבד.
הבדיקה האחרונה קשורה לבעיות ודלקות בשרירים או בעור.
לא ניתן לאבחן בדיקות באופן שכזה אלא רק בהסתכלות על בדיקות מקיפות ויחד עם תשאול בריאותי מעמיק.
המשך בירור אצל הרופא.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםאלה31/10/2013
רציתי לדעת כל כמה זמן בערך צריך אדם בטווח הגילאים 19 - 30 בסביבות הגילאים האלה צריך לבצע בדיקות דם מקיפות במידה ויצאו תקינות ?! תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם - תגובה
יעל אבנון01/11/2013שלום אלה,
כל שנה בערך זה מספיק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות דם חריגותתמר29/10/2013
שלום,
עשיתי ספירת דם ובדיקת ברזל (כי לפני ארבע חודשים הפריטין והברזל שלי היו נמוכים מהנורמה) וקיבלתי מספר תוצאות חריגות אך לא בהרבה, בכל זאת אשמח לדעת אם זה תקין או שהמצב לא בסדר.
FERRITIN 9.60 NG/ML ( 10.00- 291.00)*(.........)
NEUTROPHILS % 45.30 % ( 46.00- 68.00)*(.........)
MONOCYTES % 9.90 % ( 2.00- 9.00) (.........)*
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקות דם חריגות - תגובה
יעל אבנון30/10/2013שלום תמר,
הפריטין נמוך ביותר, ערך מיטבי הוא מעל 70.
זה אומר שמאגרי הברזל שלך נמוכים.
המונוציטים גבוהים, זה לרוב מסמל על זיהום כלשהו, לרוב עובר לבד.
אני ממליצה על טיפול תזונתי ותוסף ברזל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת בקשר לערכים
תמר30/10/2013האם עלי לדאוג מNEUTROPHILS הנמוך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת בקשר לערכים - תגובה
יעל אבנון03/11/2013לא, זה קורה בגלל המונוציטים הגבוהים כי הספירה היא באחוזים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם לאלרגיהרגינה29/10/2013
הי,
עשיתי בדיקת דם לאלרגיה.
האם אני אלרגית למשהו?
ודעות לבדיקת Class Interpretation: מתאריך 28/10/2013
.
Class : Conc.(KU/L)
---------------------
0 : 0.00-0.34
I : 0.35-0.69
II : 0.70-3.49
III : 3.50-17.49
IV : 17.5-52.49
V : 52.5-99.99
VI : >=100
תודה רבה :)))* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
יעל אבנון30/10/2013לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_אלרגיה_טיפול_באלרגיות' id=link]אלרגיה, טיפול באלרגיות[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםתלמה נאור28/10/2013
אני בת 60 ובדיקת הדם מראה נויטרופילים % 37.40 (נורמה 46 - 68 )
ולימפוציטים % 53.80 (נורמה 15 - 45 ) האם יש מקום לדאגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם - תגובה
יעל אבנון28/10/2013שלום תלמה,
הנוטירופילים נמוכים בגלל הלימפוציטים הגבוהים.
לימפוציטים הם תאי דם לבנים הנלחמים בעיקר בוירוסים שונים.
הגוף שלך נלחם כעת במזהם, ככל הניראה ממקור ויראלי.
המשיכי בירור רפואי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזל עדיןנדב27/10/2013
ביצעתי בדיקת דם ויצא לי ברזל בסרום iron 123. ויצא לי פריטנין מאגר ברזל 140 ,אני ספורטאי בן 22 שוקל 67 האם אני יכול לקחת תוסף ברזל עדין?ואיזה עדיף של בולגרי או של חברת נובל קר תוסף נוזליים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברזל עדין - תגובה
יעל אבנון28/10/2013שלום נדב,
רמת הברזל והפריטין שלך תקינות לחלוטין, למה שתרצה לקחת תוסף?
תוסף ברזל אינו מומלץ כלל למי שיש לו רמות תקינות, הברזל העודף עלול להתחמצן ולגרום נזק לרקמות הגוף.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם וסרטן...סימה27/10/2013
שלום רב,
אני בת 46, אני "בסרטים" שיש לי סרטן ריאות ,בגלל כל מיני סיבות וסימפטומים...
אני משערת שאין קשר ישיר בין תוצאות בדיקות דם לבין יש/אין גידול סרטני אך אם בכל זאת -אם יש גידול סרטני כלשהו בגוף - האם ספירת דם אמורה לתת "איזשהו רמז" שיש גידול בגוף? או שגם אם ספירת הדם תקינה לחלוטין (שלי תקינה) עדיין יכולים להיות גידולים סרטניים בגוף?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם וסרטן... - תגובה
יעל אבנון28/10/2013שלום סימה,
ספירת דם תקינה לא שוללת גידולים סרטניים.
ישנם מרקרים שונים בדם שניתן לבדוק וכמובן בדיקות ספציפיות אחרות.
בקשי מהרופא לערוך לך מספר בדיקות על מנת לשלול את חששותייך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מחזור דםהי27/10/2013
יש דבר כזה בדיקה של כיוון מחזור הדם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת מחזור דם - תגובה
יעל אבנון27/10/2013לא שמעתי על בדיקה כזו,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שתןאני27/10/2013
צריכה עזרה בפענוח של בדיקת ותרבית שתן לאחר דלקת בדרכי השתן שנטלתי אנטביוטיקה.
Squamous Epith. FEW /LPF
White Blood Cell 1 /HPF
Red Blood Cell 176 /HPF
Blood 0.50 MOD mg/dL
C.F.U/mL 10000-100000
Culture positive
Escherichia coli .
Ampicillin R >=32
Amoxicillin/CA R >=32
Piperacillin/tazobactam R >=128
Cefoxitin S <=4
Ceftazidime S <=1
Ceftriaxone S <=1
Cefuroxim sodium I 16
Cefuroxime axetii I 16
Meropenem S <=0.25
Ertapenem S <=0.5
Amikacin S <=2
Gentamicin R >=16
Fosfomycin S <=16
Ciprofloxacin R >=4
Nitrofurantoin S <=16
Cephalexin S 16
Trimethoprim/sulfa R >=320* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת שתן - תגובה
יעל אבנון27/10/2013על פי התרבית ניראה כי החיידק עדיין קיים, צריך לבדוק טיפול עם אנטיביוטיקה אחרת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שתןיפה27/10/2013
מהו הטווח הנורמלי למדד Urine Volume של בדיקת שתן באיסוף ל 24 שעות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - בדיקות דםמעיין27/10/2013
שלום אני בת 28 בחודש האחרון אני סובלת מבחילות הקאות וכאבי ראש,רציתי לדעת אם הבדיקות תקינות ואם יתכן שזה ניגרם לי מגלולות שאני לוקחת (מינס)למרות שאני לוקחת אותם כבר 3 שנים ועד החודש לא היו לי שום תופעות.
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך של הבדיקה
מעיין27/10/2013
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך של הבדיקה - תגובה
יעל אבנון27/10/2013שלום מעיין,
על פי הבדיקות ניתן לראות נויטרופילים גבוהים.
נויטרופילים הם תאי דם לבנים הנלחמים בעיקר בחיידקים שונים.
יכול להיות כי מדובר אצלך בחיידק או מזהם אחר במערכת העיכול.
כל שאר הבדיקות תקינות.
המשיכי בירור רפואי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קטלכולאמיניםורד26/10/2013
שלום,
באיזו מרפאה, בכללית, ניתן לבצע בדיקת דם- קטלכולאמינים? אני יודעת שלא ניתן לבצע את הבדיקה בכל מעבדה בגלל אופן ביצוע הבדיקה- עם פרפרית המוחדרת לוריד כשעה לפני לקיחת דגימת הדם.
אשמח לעזרתכם. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת קטלכולאמינים - תגובה
יעל אבנון27/10/2013שלום ורד,
אני מציעה שתתקשרי לכללית ותשאלי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)