מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת שתןשלמה26/09/2013
שלום.
לפעמים איני יודע אם אני צריך לתת גם דגימת שתן.
איך אני יכול לזהות מרשימת הבדיקות שהרופא מבקש אם אני צריך לעשות גם בדיקת שתן.
אגב מה ההבדל בין מבחנה בצבע צהוב לצבע לבן שאוספים בה את השתן ב"כללית"
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת שתן - תגובה
יעל אבנון29/09/2013שלום,
הרופא יודע ומחליט האם צריך להפנות אותך גם לבדיקת שתן.
אני לא יודעת מה ההבדל בין המבחנות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- B12 נמוךאלון25/09/2013
בבדיקות דם שערכתי נמצא שב-b12 הערך שהתקבל הוא 176 הנמוך מהנורמה.
מכיוון שאוכל לראות רופא רק עוד יותר משבוע רציתי לדעת אם להתחיל ליטול תוספי b12 כבר עכשיו או שעדיף לחכות לפגישה עם הרופא. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר B12 נמוך - תגובה
יעל אבנון29/09/2013שלום אלון,
אין צורך לחכות לפגישה עם הרופא, תתחיל לקחת תוסף של B12 מתחת ללשון- 1000 מק"ג- 1 ליום, תיקח את התוסף 3 חודשים ותבצע בדיקת דם חוזרת.
ערך ה- B12 הרצוי והאופטימאלי הוא בסביבות 500.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת דםרותם24/09/2013
שלום,
אני בחור בן 37.
מבדיקת דם שעשיתי היום בבוקר עולה שרמת הסידן שלי 11.5 והאשלגן 5.6.
הTSH תקין.
מה יכולה להיות הסיבה לרמה הגבוהה של הסידן והאשלגן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת דם - תגובה
יעל אבנון24/09/2013שלום רותם,
יש הרבה סיבות אשר עשויות להעלות את רמת הסידן או האשלגן בדם.
רמת סידן גבוהה יכולה להיות קשורה לתפקודי כליות, לשימוש בתרופות שונות, לבעיות בעצמות, לעודף בויטמין D, לבעיה בבלוטת יותרת התריס ועוד.
רמת אשלגן עשויה להיות גבוהה כאשר הדם חומצי, כאשר הסוכר גבוה בדם, כאשר יש הרס של רקמה או שריר בגוף, עקב שימוש בתרופות, בעיה בכליות, זיהום בגוף ועוד.
המשך בירור אצל הרופא,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםלולה22/09/2013
שלום, לאחרונה ביצעתי בדיקות דם והכל בנורמה מלבד אלו
(בת 19)
Creatinine - 0.50
RDW - SD - 38.6
האם אני צריכה לדאוג ?
ביצעתי את הבדיקות לקראת ניתוח לסטיית מחיצה באף ועכשיו אני מודאגת שיבטלו לי אותו.
מה את חושבת ? תודות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם - תגובה
יעל אבנון22/09/2013שלום גלית,
אין מה לדאוג, אלו לא תוצאות שיגרמו לביטול הניתוח.
בכל מקרה, תראי את הבדיקות לרופא המנתח.
הקראטנין הוא ערך שבודק תפקודי כליות, אצלך הערך נמוך אך זו לא בעיה.
ה- RDW בודק גודל של כדוריות אדומות, לא משמעותי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימפוציטים נמוכיםשרה22/09/2013
כל השנים לימפוציטים אבסולוט 1.2 1.3
לאחרונה בשתי בדיקות היו אף 2
אולם לא מזמן הבחנתי כי בדיקה לפני 3 חודשים לימפוציט אבסולוט היה 0.8
מאד נבהלתי חזרתי על הבדיקה עלה ל1.1
עדיין מודאגת מירידה חדה זו,למרות העלייה
מה דעתך
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימפוציטים נמוכים - תגובה
יעל אבנון22/09/2013שלום שרה,
אני צריכה לראות בדיקת דם מקיפה ולקבל רקע בריאותי על מנת לאבחן כראוי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- b12.17/09/2013
היי בבדיקות דם כלליות ובירור אנמיה התקבלו אצלי ערכים תקינים בכלל הפרמטרים פרט לבי12 שהיה מעל טווח ה900. יצאו לי ערכים של 1237 רציתי לדעת מה המשמעות של זה האם זה מעיד על משהו האם אני צריכה לדאוג? חשוב לציין שאני לא לוקחת שום תוסף של הויטמין הנ"ל . תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר b12 - תגובה
יעל אבנון18/09/2013שלום רב,
ערך גבוה של ויטמין B12 עשוי לנבוע מרמה גבוהה של כדוריות אדומות, מבעיה כלשהי בכבד, מנטילה של גלולות למניעת הריון, מתזונה עשירה בויטמין ועוד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסבר על תוצאות בדיקת דםרחלי17/09/2013
שלום. בת 62. סוכרתית 45 שנים. בבדיקת דם שנתן לי רופא עור בהקשר של אולי פיטריה בציפורן ברגל, התקבלו ההנתונים הבאים: כדוריות דם אדומות ולבנות נמוכים מהטווח הרצוי. המטוקריט נמוך מהטווח. לימפוציטים גבוה מהטווח. נויטרופילים נמוך מהטווח. האם ניתן להסביר את התוצאות האלה בפני עצמן, או שהן קשורות לתוצאות נוספות בבדיקת הדם? ואם ניתן להסבירן כך בנפרד משאר התוצאות, אודה לך על חוות דעתך.
בהערכה, רחלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסבר על תוצאות בדיקת דם - תגובה
יעל אבנון18/09/2013שלום רחלי,
בדיקות דם יש לאבחן בצורה מקיפה ולא על פי מספר מדדים בודדים.
אני צריכה לראות את התוצאות עצמן, לא מספיק לדעת שהמדד נמוך או גבוה מהטווח.
מה גם שהטווחים בקופות החולים הם טווחים סטטיסטיים וצריך לדעת להתחשב בכך.
באופן כללי רמת לימפוציטים גבוהה מסמלת על זיהום ויראלי בגוף, לעיתים לא מורגש, אין קשר לפטריה בציפורן. כדוריות אדומות ולבנות נמוכות עשויות לסמל על מגוון רחב של מצבים.
בברכת חג שמח,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לIPT ולתוצאות בדיקות הרישהשקד17/09/2013
זה לא מאפשר לי לכתוב תגובה לתגובה ועל כן ההודעה החדשה
Cardiolipin IgG Ab 21.2
Beta 2 Glycoprotein 1 IgG 21.00
הודעות לבדיקת Beta 2 Glycoprotein 1 IgG
ערכייייחוס:
Negative: 5 U/ml - קטן מ
Borderline: 5 - 8 U/ml
מה זה אומר?
ומה בעצם מעידים התוצאות של טסיות דם מתחת ל50 (47) והתוצאות האלו?
מה עשויים** המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך לIPT ולתוצאות בדיקות הרישה - תגובה
יעל אבנון17/09/2013הבדיקות מעידות על כך שיש לך נוגדנים בדם אשר עשויים לגרום לתסמונת APS.
זוהי תסמונת אוטואימונית בה הגוף תוקף את התאים של עצמו.
לעיתים התסמונת מתבטאת בערך נמוך של טסיות בדם.
לגבי אבחון סופי ודרכי טיפול התייעץ עם הרופא.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז בעצם
שקד18/09/2013יש לי עשויה להיות לי גם IPT וגם התסמונת השניה?
התור שלי אצל הרופא עוד דיי הרבה זמן
ולמה למעשה הדברים האלו גורמים?
מה זה בעצם הבעיות בקרישה..?
ועלי להזהר ממשהו מסויים?
האם אני גרמתי לזה- אורח חיים, תזונה מסויימת?
או שזה בא מעצמו (מה שמוזר שלא נולדתי ככה וגילי 24...)
אני הייתי רוצה לדעת אם בצורה טבעית אני יכול לשפר מצב..? תוסף תזונה, פעילות מסויימת?
כמובן הכל נלקח בעירבון מוגבל ולא במקום שיחה ובירור עם הרופא בצורה מעמיקה יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז בעצם - תגובה
יעל אבנון22/09/2013הרופא יאבחן באיזה מן התסמונות מדובר, לא סביר שמדובר בשתיהן.
אלו הן תסמונות אוטואימוניות שלא ניתן להסביר מדוע הן מתחילות בגוף.
שמירה על תזונה ואורח חיים בריא- תמיד מומלץ, אך אני לא מכירה תוסף ספציפי שמתאים למצבים הללו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא צריך צום של 8 שעות?גדי16/09/2013
הרופאה נתנה לי לבצע בדיקות דם. מכיוון שאין צורך בבדיקת כולסטרול היא אמרה לי שמספיק לצום מהבוקר ולהגיע לבדיקת דם ללא צום מיום לפני.
באתר הכללית כתוב שיש צורך בצום של 8 שעות בבדיקת ברזל וויטמין B12 (ששניהם מופיעים לי ברשימת הבדיקות הדרושות) אך עדיין הרופאה אמרה לי לא לצום לפני.
אז באמת לא צריך צום של 8 שעות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צום לפני בדיקת דם - תגובה
יעל אבנון16/09/2013שלום גדי,
בדרך כלל מומלץ לצום לפני בדיקות ויטמינים ומינרלים.
אני ממליצה לך לצום 8 שעות (ניתן לשתות מים).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך הבירורים לIPTשקד15/09/2013
הטסיות עדיין במצב נמוך מ-50
נשללו כל מיני מחלות כגון HIV הפפטטיס, הליקובקטר, אולטרסאונד לטחול ולכבד ועוד כמה
בדיקות דם נוספות של תפקודי קרישה התבצעו.
תשובות חלקיות בינתיים :
מה זה אומר?:
PT (Seconds) 11.7
I.N.R 1
PTT 27
Cardiolipin IgG Ab 21.2
Beta 2 Glycoprotein 1 IgG 21
חשוב לציין כי הפעם לאחר הבדיקת דם לקח לדם להקרש הרבה זמן. אחרי חמש דק' נדמה היה שנקרש ואז פתאום התחיל ממש לנזול ולאחר מכן הופיע סימן כחול שכאב עד עכשיו (שבוע כבר)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך הבירורים לIPT - תגובה
יעל אבנון16/09/2013שלום,
אלו בדיקות לקרישת דם- שלושת הבדיקות הראשונות תקינות.
2 הבדיקות האחרונות בודקות מצב אוטואימוני בגוף הנקרא APS- זוהי תסמונת בה הגוף עצמו פוגע במעטפת התאים, מה שיכול לגרום להפרעות קרישה.
צריך לבדוק את טווח הנורמה של המעבדה המבצעת ולקבל אבחנה מהרופא.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום אני בחור צעירמתן12/09/2013
נדבקתי כעת cmv אבל יש באינטרנט כתבות מפחידות שזה נשאר בגוף כלומר כול פעם שאהיה חולה אצטרך לעבור בדיקת דם לבדוק אם אני שוב חולה בזה?כול פעם אהיה חולה חודש?זה גורם לדברים חמורים?אפשר תשובה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אני בחור צעיר - תגובה
יעל אבנון13/09/2013בדרך כלל הגוף מתחסן והמחלה לא חוזרת וגם אם כן, בצורה קלה יותר.
אין מה לדאוג.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 22 חולה כעת בcmvמתן11/09/2013
Neut % 16 ast 76 mono%18 WBC 13.6 כתבתי פה את הערכים החריגים מבדיקות דם ספירת דם שעברתי במיון בלילה האם neut נמוך כך זה יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 22 חולה כעת בcmv - תגובה
יעל אבנון13/09/2013שלום יוסי,
כן, נויטרופילים יכולים להיות נמוכים בזמן שיש זיהום ויראלי.
בדרך כלל הלימפוציטים והמונוציטים גבוהים במצב כזה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טסטוסטרוןמאיר10/09/2013
שלום
האם בדיקת רמות טסטוסטרון כללי + חופשי מספיקות בכדי לדעת אם ישנה הפרעה בהורמון ?
ישנם בדיקות נוספות לטסטוסטרון ?
מה זה SHBG ? האם זה קשור לטוסטרון ויש לבדוק במקביל לבדיקת טסטוסטרון ?
האם בדיקת FREE ANDROGEN INDEX היא בדיקה בפני עצמה או מדד כלשהו שקשור לבדיקות אחרות ? (בעבר מצאתי את הבדיקה בתוצאות, אך בהפנייה לא ראיתי שם דומה)
תודה מראש על התשובה והסבלנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טסטוסטרון - תגובה
יעל אבנון10/09/2013שלום יניב,
אחוז אחד מהטסטוסטרון בדם מופיע בצורה חופשית וכל השאר קשור לחלבון.
50% קשור לחלבון האלבומין והשאר לחלבון- SHBG.
יש כל מיני שיטות למדידה של טסטוסטרון חופשי.
בדיקת FREE ANDROGEN INDEX היא חישוב משוואתי של טסטוסטרון כללי חלקי SHBG כפול 100.
יש בדיקה בשם Bio available Testosterone הבודקת את הטסטוסטרון החופשי + זה הקשור לאלבומין.
אני לא מכירה מעבדה בארץ אשר בודקת רק את הטסטוסטרון החופשי.
מספיק לבדוק טסטוסטרון ו- SHBG כדי לאבחן נכון את רמת הטסטוסטרון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משמעות של מדדים בבדיקות דםלינה09/09/2013
ICTERIC INDEX 0.00 INDEX
HEMOLYTIC IND. 1.00 INDEX
LIPEMIC INDEX 0.00 INDEX
שלום ,
עשיתי אתמול בדיקת דם ואשמח שתפרש לי בבקשה את המדדים הנ"ל
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם - תגובה
יעל אבנון09/09/2013שלום לינה,
אלו מדדים שקשורים לרמת שומנים ורמת בילירובין (צהבת).
אין מה לאבחן בעזרת מדדים אלו ויש להסתכל על בדיקת הדם המקיפה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Polyclonal Hypergammaש.ד.08/09/2013
עשיתי בדיקות דם לאחר שct +מיפוי עצמות שהעלו חשד.
בבדיקות דם בולטות התוצאות הבאות:
GLOBULIN GAMA - 18.9% + הערה: Polyclonal Hypergamma
ESR - 28 mm/h
השאלה: האם זה בוודאות ממאיר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Polyclonal Hypergamma - תגובה
יעל אבנון08/09/2013שלום,
מדובר ברמה גבוהה ככל הניראה של גלובולין גאמא- חלבון השייך למערכת החיסון.
ESR גבוה מסמל על דלקת.
לא ברורה לי ההיסטוריה שלך ובאיזה חשד מדובר וזהו לא תחום ההתמחות שלי.
לכן אני ממליצה להמשיך בירור עם הרופא שהפנה לביצוע הבדיקות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)