מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- להלן הערכים שחרגו מהטווחמיכל26/08/2013
שלום, אני בת 33 ועוסקת הרבה בפעילות גופנית. עשיתי בדיקות דם מאוד מקיפות ולהלן הערכים שחרגו מהטווח:
:
ויטמין b12 יצא גבוה ממש 1193 !!!!! לא לוקחת שום תוסף, אוכלת הרבה טונה, מוצרי חלב וכל יום ביצה. לא אוכלת בשר.
פריטין יצא 93 כשהטווח התקין 10-291
ויטמין די יצא 76.2 כשהטווח התקין 75-250 (לוקחת 600 מג ביום ויטמין די. כדאי להוסיף?)
הכל יצא תקין -מגנזיום,ברזל,אשלגן,סידן,אלבומין,כולסטרול וכו(עשיתי בדיקות מקיפות), פרט ל:
המוגלובין 11.2 (הטווח 12-16)
פרוטאין טוטאל 6.1 (הטווח6.6-8.3)
וגם התקבל מחסור בכדוריות דם לבנות (3.2 כשהטווח 4.8-10.8) ואדומות 3.3 כשהטווח 4.2-5.4.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח בדיקות דם - תגובה
יעל אבנון26/08/2013שלום מיכל,
רמת החלבון אצלך נמוכה.
כדוריות הדם האדומות והלבנות בנויות מחלבונים וכנראה שזו הסיבה שרמתן נמוכה.
גם ההמוגלובין בנוי מחלבון ולכן נמוך, מה שגורם אצלך לאנמיה- מחסור בחמצן.
ניראה כי את צריכה להגדיל את כמויות החלבון בתזונה או לשפר את הספיגה במערכת העיכול. רמת B12 גבוהה יכולה להיות קשורה לבעיה בכבד, לנטילה של גלולות למניעת הריון ועוד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
מיכל26/08/2013קודם כל תודה על התשובה. לגבי כמות החלבון, יוצא לי לאכול המון חלבון. כמעט 2 גרם על כל קג גוף. איך אפשר לבדוק אם הספיגה תקינה? ודבר נוסף, האם הבדיקות מעידות בוודאות על אנמיה ואם כן מה הפתרון?
יכול להיות שזו הסיבה לכך שאני מרגישה עייפות רוב היום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנמיה ללא חוסר בברזל
מיכל26/08/2013בהמשך לשאלתי, רמת הברזל יצאה תקינה וגם הפריטין והטרנפירין תקינים. מה, אם כן, יכול להיות המקור לכדוריות דם לבנות ואדומות נמוכות בשילוב המוגלובי נמוך? במילים אחרות ממה עוד יכולה לנבוע אנמיה אם אין חוסר בברזל וגם לא בויטמין בי 12?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנמיה ללא חוסר בברזל - תגובה
יעל אבנון27/08/2013על פי הנתונים ניראה כי האנמיה אצלך מקורה במחסור בחלבון ולא עקב מחסור בתזונה אלא ספיגה לקויה. יכול להיות קשר למקור הורמונאלי, לבלוטת התריס ועוד.
את כל אלו אפשר לבדוק ע"י הסתכלות על בדיקת דם מקיפה ותשאול בריאותי במסגרת הקליניקה ולא בפורום.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסובלת מתת פעילות בלוטת התריס.קשור?
מיכל27/08/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
יעל אבנון28/08/2013בהחלט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת פרקים מתמשכתroni5434523/08/2013
אני בן 44, סובל כבר כשנה מדלקת פרקים חריפה.
ההבחנה הראשונית של הראומטולוג היתה שחליתי בדלקת פרקים בגלל חיידק הסטרפטוקוקוס.
במשך חודשים רבים בלעתי אנטיביוטיקה, בהמשך נתנו לי נטיביוטיקה בזריקות וכדורי פרנדיזון.
דלקת הפרקים לא עוברת, אני מוגבל בתנועות שלי, כל הפרקים שלי כואבים, למעט פרקי אצבעות כף היד.
מתחילת המחלה חליתי מספר פעמים בסטרפטוקוקוס וסינוסיטיס ( זה מלווה אותי כבר שנים - במיוחד הסינוסיטיס )
פניתי לרופא אף אוזן גרון, והאחרון המליץ לי לכרות את השקדים.
אני לא יודע מה לעשות, בעבר הייתי מנהל בכיר בעבודתי.
כיום אני לא מסוגל לתפקד, לעבוד, אני עייף מאוד רב הזמן, מבולבל במחשבותיי וכואב לי מאוד.
אני מצרף את בדיקות הדם האחרונות שלי, שעשיתי השבוע.
רופאת המשפחה שלי אמרה שאולי זו לא דלקת פרקים כתוצאה מהסטרפטוקוקוס, אלא שהחיידק רק עזר לה להגיע מוקדם יותר. ואומרת שכדאי לבדוק אולי זו דלקת פרקים כרונית.
יש לי תור לראומטולוג בסוף החודש ורוצה לקבל ממך ייעוץ נוסף.
מה אני צריך לעשות עכשיו?
האם נכון לשלב רפואה משלימה עם טיפול הראומטולוג?
איך פותרים את הבעיה הזו?
אני חייב לחזור לעצמי.
אני מצרף את בדיקת הדם האחרונה שעשיתי לאחרונה ( דף אחד מצורף ודף שני
מיד )
תודה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר והנה הדף השני
roni5434523/08/2013מצורף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוהנה הדף השני - תגובה
יעל אבנון23/08/2013שלום רב,
התמונות שצירפת קטנות ואני לא יכולה לקרוא, נסה לצרף תמונות ברורות יותר וגדולות כדי שהמדדים יהיו קריאים.
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש אפשרות לשלוח קובץ PDF ?
roni5434523/08/2013זה המקסימום שניתן להוציא אחרי המרה של של PDF לקובץ JPG .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
יעל אבנון25/08/2013תוכל לצלם את המסמך בצורה מוגדלת, אולי יעזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםמאיר22/08/2013
שלום
עשיתי בדיקת דם היום (שגרתית), והיו מספר חריגות.
יש לציין שמזה כמה ימים אני מטופל בפרדינזון דרך הפה (התחלתי במינון של 60 מ"ג וכיום 20 מ"ג) בגלל קשיי נשימה וצפצופים.
שאלתי היא, האם יש קשר בין פרדינזון לעליה ברמות הכולסטרול, וכן עליה בכדוריות הלבנות (מסוג נויטרופילים)
CHOLESTEROL 235.00 MG/DL ( 120.00- 200.00) (.........)*
LDL-CHOLEST. 155.00 MG/DL ( 60.00- 130.00) (.........)*
WBC 10.90 K/UL ( 4.00- 10.00) (.........)*
NEUTROPHILS 7.20 K/UL ( 1.80- 6.60) (.........)*
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם - תגובה
יעל אבנון22/08/2013שלום אור,
פרדניזון בהחלט עשוי להעלות רמת נויטרופילים.
לגבי הכולסטרול, יכול להיות שיש קשר אך לא בטוח.
קשר יותר הדוק יש בין הפרדניזון לעליה בסוכר.
כדאי לעשות בדיקת דם חוזרת לאחר הפסקה של חודש מהשימוש בתרופה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- B12שני21/08/2013
שלום רב,
אני בת 28, לפני 3 ח' בבדיקת דם הערכים של B12 היו 180 ,מאז אני נוטלת תוסף של כדור מתחת ללשון ביום.אתמול בבדיקת הדם הערכים עלו ל- 796. אציין כי לא הפסקתי את הכדורים לפני הבדיקה,האם עובדה זו גרמה לשיבוש הבדיקה ?או שתקופה של 3 חודשים של נטילת תוסף גורמת לשיפור משמעותי??
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר B12 - תגובה
יעל אבנון21/08/2013שלום שני,
תקופה של 3 חודשים בהחלט מעלה משמעותית את הויטמין בדם ואין צורך לעשות הפסקה לפני הבדיקה.
כעת את יכולה להפסיק את השימוש בתוסף ולעשות בדיקה עוד 3 חודשים.
במידה והרמה תרד מתחת ל-500, תוכלי לקחת 2 טבליות למציצה בשבוע ולהמשיך לעקוב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריוןורד20/08/2013
ערב טוב ביצעתי בדיקת הריון
אשמח לדעת מה זה אומר
HCG QUANT.(S) 0.30 IU/L
(HCG < 3 IU/L = NEGATIVE)
(HCG > 25 IU/L = POSITIVE)
תודה רבה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת הריון - תגובה
יעל אבנון21/08/2013שלום ורד,
זה אומר שאת לא בהריון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- SED.BACTERIAשחר20/08/2013
שלום רב,
בבדיקות השתן יצא לי ++SED.BACTERIA. מה זה אומר?
תודה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר SED.BACTERIA - תגובה
יעל אבנון21/08/2013שלום שחר,
זה אומר שיש חיידקים במשקע השתן.
צריך לעבור בדיקת שתן כללית ותרבית שתן.
במידה ויש תסמינים לדלקת בדרכי השתן, הרופא יתן אנטיביוטיקה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת ברזלמתן20/08/2013
שלום
אני סטודנט. בן 23.
ללא רקע וללא מחלות
בריא בדכ.
בבדיקת IRON יצא לי 30, כאשר הטווח הוא בין 50 ל 170
ההמוגלובין יצא תקין 14.7 בתוך הטווח
גם הB12 יצא תקין 244 בתוך הטווח
האם לאור הנתונים הנל
היית ממליץ לצרוך תוסף תזונה ברזל?
כי בכל זאת, בדיקת IRON יצאה חריגה. מחוץ לטווח
מה ההמלצה?
הבנתי שלא צריך לעשות שום דבר..להשאיר ככה
ושהכל בסדר.
האם הגיוני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת ברזל - תגובה
יעל אבנון21/08/2013שלום מתן,
רמת הברזל אצלך נמוכה וצריך לברר מדוע.
זה יכול להיות עקב תזונה לא נכונה, בעיות ספיגה במערכת העיכול ועוד.
גם רמת ויטמין B12 נמוכה אצלך, ערך אופטימאלי הוא 500.
כך שכדאי לקחת תוסף של ברזל עדין ושל ויטמין B12 למציצה מתחת ללשון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספירת דםדנה19/08/2013
היי
מזה כחודש אני מטופלת בפרדניזון במינון התחלתי של 80 מג כאשר כל שבוע אני מורידה 10 מג כיום עומדת על 50 מג.
במשך כמה ימים חשה כאבי בטן רופא המשפחה שלי שלח אותי לעשות ספירת דם
התוצאות החריגות הן : alt -35
Wbc- 16.2
Rbc-5.33
נטרופילים 89.2%
לימפוציטיס 7.9
מונוציטיס- 2.6
נטרופילים 14.45
רציתי לדעת אם זה נורמאלי לאור הטיפול הסטרואידים או שמא יש מצב שיש בעיה אחרת
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספירת דם - תגובה
יעל אבנון21/08/2013שלום דנה,
תמונת הדם מתאימה לכך שאת נוטלת סטרואידים.
המשיכי בירור בנוגע לכאבי הבטן אצל הרופא.
ערכי בדיקת דם נוספת כאשר תפסיקי את נטילת הפרדניזון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםטל19/08/2013
שלום רב
לפני שנה בערך ערכתי בדיקת סינקטן התוצאות הן :
CORTISOL 0' - 315.0
CORTISOL 30' - 491.0
לפני 3 שבועות עשיתי בדיקת דם לקורטיזול עם 2 כדורים התוצאה היא: 27.6
אתמול עשיתי מבחן סינקטן שוב והתוצאות הן :
CORTISOL 0' - 225.0
CORTISOL 30' - 472.0
האם זה תקין ?? על מה זה מעיד ??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם - תגובה
יעל אבנון21/08/2013שלום טל,
לא רשמת מהם ערכי הנורמה של הבדיקה ובאיזו שעה נערכה הבדיקה.
אלו פרמטרים חשובים לאבחון התוצאות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
טל21/08/2013אני לא יודעת מה הערכים אני עשיתי את הבדיקה ב8 וחצי בבוקר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם ללא כפפות - יש מצב להידבקות?אורחת19/08/2013
שלום,
הגעתי ללקיחת דמים ורק אחרי שהאחות לקחה דם שמתי לב שהיא הייתה ללא כפפות. ניכר גם שהיא איננה שותפת את ידיה בין המטופלים שכן במטופל הבא לא ראיתי שהיא מחטאה.
אני נורא חוששת, יש מצב להדבקות במשהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדאי להיבדק למשהו?
אורחת19/08/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדאי להיבדק למשהו? - תגובה
יעל אבנון19/08/2013שלום,
בלקיחת דם לא אמור להיות מגע כלשהו בדם המטופל.
הדם נלקח ע"י מחט ישירות והאחות לא באה במגע איתו.
לכן אין ממה לחשוש.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהדנה18/08/2013
אני מרגישה 3 חודשים ממש לא טוב חצי מתה , יש לי סחרחורות עשיתי MRI וכל מיני בדיקות וגם בדיקת דם לפני חודש , אבל אני לא מצליחה להבין מה כדאי לבדוק , יש לי סחרחורורת , תחושת פרה עילפון , חולשה, כאבי בטן ממש כל הגוף שלי מרגיש נורא . רציתי לדעת אילו בדיקות דם אני צריכה לעשות שהו הכי מקיפות שיש , מבחינת הורמונים מבחינת התפקודיות של הגוף ממש הכל , אשמח לעזרה תודה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה - תגובה
יעל אבנון18/08/2013שלום דנה,
בקשי את הבדיקות הבאות-
ביוכימה- כולל תפקודי כבד, פרופיל שומנים וחלבונים, ספירת דם, ויטמין B12, ברזל, מאגרי ברזל- פריטין, חומצה פולית, בלוטת תריס- TSH.
פרופיל הורמונאלי יש לבדוק בימים 2-5 לווסת, בזמן הדימום.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אודה לעזרתכםאיתי18/08/2013
שלום,
הבוקר הלכתי לעשות בדיקות דם.
אקדים ואומר שעברתי ניתוח לפני כחודש וחצי, וביד שמאל עשו לי את העירוי. כעבור כמה ימים החל לי באותה היד שטף דם וקצת כאבים. (הקדמתי בזה כי אולי זו התשובה בעצם לשאלתי).
על כל פנים, הבוקר כשעשיתי בדיקת דם, האחות ניסתה לקחת לי דם מאותה היד שבה היה לי שטף והיא לא הצליח להוציא משם דם, ואז פשוט עברה ליד ימין ולקחה לי משם דם.
זו פעם ראשונה שזה קורה לי, שלוקחים לי בדיקת דם ולא יוצא דם מהווריד. האם יש סיבה לדאוג לחשוש מדבר כזה ומה זה בעצם אומר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודה לעזרתכם - תגובה
יעל אבנון18/08/2013שלום איתי,
זה אומר שהאחות לא הצליחה למצוא את הוריד, זה הכל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כולסטרול וטריגלצרדיםמירי17/08/2013
עשיתי בדיקת דם כלליות ובין היתר כולסטרול וטריגלצרדים, הכולסטרול היה גבוה 200 וכן וטריגלצרדים גם גבוה 200 יש לציין שבד"כ הם בסדר (הסוכר היה 90) ,אני יודעת שצריך להיות בצום 12 שעות, אך הערב כ-9 שעות לפני, שתיתי מים עם כף זרעי פשתן, יכול להיות שזה שיבש לי את תוצאות הבדיקה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כולסטרול וטריגלצרדים - תגובה
יעל אבנון18/08/2013שלום מירי,
אין בעיה לשתות מים במהלך הצום.
לגבי זרעי הפשתן - גם זה לא אמור להשפיע על התוצאה, בעיקר כשכן היו 9 שעות צום.
ניתן להוריד את הכולסטרול והשומנים בדם ע"י התאמה אישית של תזונה ותוספי תזונה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת כלמידיהעדיה16/08/2013
שלום, לפני כשבוע עברתי בדיקת דם לכלמידיה. רציתי לדעת איזה ערכים הם תקינים ואיזה לא?
קיבלתי תשובה שבה כתוב <128 ורציתי לדעת מה זה אומר.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת כלמידיה - תגובה
יעל אבנון18/08/2013שלום עדיה,
בבדיקת דם לכלמידיה בודקים נוגדנים לחיידק.
הבדיקה אמורה לצאת שלילית.
לא ברור לי בדיוק איזו בדיקה עברת.
במידה ויש טווח נורמה, העזרי בו ובמידה ואין, פני לרופא להסבר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ובכןשקד15/08/2013
המוטלוג אמר כנראה ITP ושלח אותי לעוד בדיקות דם (אחרי שלילה של כמה מחלות ואולטרסאונד טחול וכבדתקין)
התוצאות האחרונות מראות:
Platelets 47
Lymphocytes % 50
Monocytes % 2
Neutrophils % confirm 36
Lymphocytes % confirm. 56
כל הספירת דם והמשטח המיקרוסקופי והפרוטאין בטווח התקין.
עדיין נכון לאבחנת הITP?
ולגבי השאלה הקודמת שלי, התכוונתי לא בהכרח טיפול אלטרנטיבי אבל משהו שניתן לעות כדי לשפר את המצב לא בצורה הקונבנציונאלית (כדורים וכיוצב)? או מה עשוי לגרום למצב להחמיר ועל כן להמנע ממנו?
יש עוד בדיקה LUPUS ANTICOAG LAC BAT שעלי לעשות. מהי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ובכן - תגובה
יעל אבנון16/08/2013אבחנה סופית והמלצה לטיפול יכול לתת רק ההמטולוג.
בדיקת LAC בודקת נוגדנים שקשורים לפגיעה בקרישת הדם.
את הבדיקה הזו בודקים כאשר הבדיקות PT ו- PTT יוצאות חריגות ומראות על קרישת יתר. במידה ולא נעשו לך בדיקות אלו, בקש מהרופא.
על פי הניראה אצלך הבעיה היא הפוכה, תת קרישיות ולא קרישיות יתר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)