מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- MPV גבוה בבדיקת דםמוטי15/08/2013
שלום,
בבדיקת הדם שביצעתי התקבל ערך של 13 בבדיקת MPV שזה חורג מהגבול העליון שהינו 11.
חשוב לציין כי בבדיקה הדם הקודמת שעשיתי לפני כשנתיים הערך היה נמוך יותר ועמד על 10.
אני בחור בן 29, בריא.
מה משמעות הדבר?
האם יש סיבה להיות מודאג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MPV גבוה בבדיקת דם - תגובה
יעל אבנון15/08/2013שלום מוטי,
בדיקת MPV מסמלת את גודל הטסיות.
ערך גבוה מרמז על יצור מוגבר של טסיות במוח העצם.
טסיות חדשות הן גדולות יותר ולכן ה- MPV גבוה.
המשך בירור רפואי,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקודי קרישהחני15/08/2013
שלום,
האם יש צורך בצום לפני בדיקת דם לתפקודי קרישה (לאנשים הנוטלים קומדין)?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפקודי קרישה - תגובה
יעל אבנון15/08/2013שלום מירב,
אין צורך בצום לצורך בדיקת תפקודי קרישה אך כדאי להתייעץ עם הרופא מפני שיכול להיות שיש בבדיקה עוד פרמטרים חוץ מתפקודי הקרישה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובחן ITPשקד14/08/2013
איך ניתן לעזור ולשפר את המצב שלא רק דרך הכדורים של הרפואה הקונבנציונאלית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אובחן ITP - תגובה
יעל אבנון15/08/2013לא ידוע לי על טיפול אלטרנטיבי ב- ITP, אבל קודם כדאי לוודא שבכך אכן מדובר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת לקיחת ויטמין D לפני בדיקה בדםאורי14/08/2013
שלום
אני לוקח 5000 יח' ויטמין D. האם דרוש להפסיק לפני בדיקת הרמה בדם?
אם כן - כמה ימים דרוש להפסקה בין הנטילה האחרונה לבדיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת לקיחת ויטמין D לפני בדיקה בדם - תגובה
יעל אבנון15/08/2013שלום אלי,
אתה לא חייב להפסיק, בכל מקרה הבדיקה תהיה מושפעת מנטילת התוסף.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! לא הבנתי, האם התוצאה כך
אורי15/08/2013תודה לך.
לא ברור לי, בשורה התחתונה, כשלקחתי ויטמין D ועשיתי בדיקה, האם התוצאה כעת נכונה או שהיא "מלוכלכת" מהויטמין שלקחתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
יעל אבנון15/08/2013כשלוקחים ויטמין כלשהו יש לכך מטרה- שהרמה תעלה בדם.
בכל מקרה, הבדיקה תהיה מושפעת ממה שלקחת, אז מה זה משנה אם תפסיק כמה ימים לפני? במידה והרמה תהיה תקינה בדם, תוכל להפסיק לקחת את הויטמין ולבדוק שוב בעוד מספר חודשים כדי לוודא שהרמה עדיין תקינה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת הנשיקהדורין14/08/2013
בסדרת בדיקות דם שגרתיות ציינה הרופאה כי בעבר הייתה לי מחלת הנשיקה
למען הסקרנות והידע הכללי מהי מחלת הנשיקה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת הנשיקה - תגובה
יעל אבנון14/08/2013שלום דורין,
מחלת הנשיקה נגרמת ע"י 2 וירוסים אפשריים- EBV ו- CMV.
רוב האוכלוסיה נדבקה באחד מהוירוסים האלו, יש אנשים שמרגישים את המחלה ויש כאלו שנדבקים אך לא יודעים שנדבקו.
המחלה יכולה להתבטא בכאבי גרון, חולשה קשה, הגדלה של הכבד והטחול.
המחלה חולפת מעצמה ולעיתים לאחר חלוף המחלה יש תקופה ארוכה נוספת של חולשה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםאירנה14/08/2013
שלום רב,
קיבלתי תוצאות של בדיקות דם, צריכה עזרה בפיענוח
WBC-12.51 K\UL
NEUTROPHILS-7.55 K/UL
LYMPHOCYTES- 3.66 K\UL
MONOCYTES- 0.95 K/UL
EOSINOPHILS - 0.30 K\UL
CREATINE KINASE -519 U\L
VITAMIN B12-210 PG\ML
בבדיקות האלה היו חריגות מהנורמה. האם אני צריכה לפנות לרופא מישפחה ? האם הB12 שלי נמוך ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם - תגובה
יעל אבנון14/08/2013שלום אירנה,
על פי הנתונים שציינת, רמת הכדוריות הלבנות גבוהה, יכול לרמז על זיהום או דלקת בגוף.
רמת CPK גבוהה- לרוב מסמל על הרס שריר כלשהו בגוף, לעיתים קורה בעקבות פעילות גופנית מאומצת בימים שלפני הבדיקה, או עקב שימוש בתרופות להורדת כולסטרול.
רמת B12 נמוכה ועלייך לקחת תוסף למציצה מתחת ללשון.
המשיכי בירור אצל הרופא,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התגובה המהירה, עזרת לי
אירנה14/08/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשמחה
יעל אבנון14/08/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עכשיו?שקד11/08/2013
לא מצליח לי להגיב להודעה הקודמת:
הרופא הפנה אותי לסדרת בדיקות דם: CMV BATT, HEPATITIS B SURFACE AB+AG, HEPATITIS C AB, HIV, PRAVO VIRUS B19, EBV AB,
HELICO PYLORI BREATH, CAROTEN
(הליקובקטור היה לפני חמש שנים וטופל באנטיביוטיקה אינטסיבית אך לא נראה כי חזר מאז)
ואולטרסאונד בטן-כליות וייעוץ הומוטולוגי.
לאור התוצאות מבדיקת הדם האחרונה:
Platelets 48 (במהלך השנה האחרונה ירידה מ100 ל32 בזמן דלקת ריאות ל48 ארבעה חודשים לאחר דלקת הריאות)
Lymphocytes % 44.9 (בשנה האחרונה תנודות של 11 וקפיצה ל50 ועכשיו 44.9)
Antinuclear Ab Adults 0.4
ESR 1 hour 18 (עליה בשנה האחרונה מ-8)
שאר הבדיקות בתווך התקין ללא שינויים משמעותיים.
חוץ מהעובדה של ירידה קלה במשקל (והיסטוריה עם משקל נמוך), היווצרות סימנים כחולים מהירה (שמתי לב לזה בתקופה האחרונה) וקצת כאבי רגלים במנוחה בלילה(כמו בשפעת) סה"כ אדם בריא, פעיל. ללא תרופות יום-יומיות.
באולטרסאונד לא היו ממצאים, הכל בגדר תקין
עדיין אין תשובות לבדיקות דם.- כמה זמן בד"כ זה לוקח?
במידה והכל תקין, מה בעצם הבעיה? כי לא הגיוני (נראה לי) שבמשך שנה תהייה הפחתה כזו בטסיות דם ועליה בלימפוציטים...
או שכן? וזה פשוט הנורמאלי שלי? או שבעצם אםכל הנל, נניח, יוצאים תקינים, זה יכול להצביע על בעיות אחרות?
לגבי הליקובקטור, בעבר היה לי (ארבע שנים-חמש שנים), ואין לי את התסמינים כמו שהיה לי בעבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה עכשיו? - תגובה
יעל אבנון12/08/2013שלום שקד,
רמה נמוכה של טסיות יכולה להעיד על תהליך אוטואימוני בגוף.
זה מצב בו הגוף עצמו תוקף את הטסיות, תסמונת בשם ITP.
אבחון מצב זה נעשה לאחר שלילה של גורמים אחרים מפני שאין בדיקה ספציפית למחלה הזו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהITP ?
שקד13/08/2013אז אם כל הבדיקות האחרות יוצאות תקינות, אך רמת הטסיות עדיין נמוכות האם זה למעשה מעיד על הITP? או שישנן עוד אופציות למעט אלו?
מה זה בעצם ואיך ניתן לטפל, אם כן איך נהוג לטפל? האם זו מחלה שחולפת? מחלה שיכולה להגרם ממשקל נמוך ואכילה לא מאוזנת ואו מחלה הנגרמת כתוצאה ממחלות אחרות, או כזו שיכולה פשוט פתאום לצוץ?
חשוב לציין גילי 25. וכמו שנאמר מצב בריאותי תקין בד"כ (השנה לקיתי בדלקת ריאות, שבזמנה ביצעתי בדיקות דם שעוררה חשד אצל הרופא משפחה, לגבי הטסיות . 30), הפרעות עיכול ועומס בחיים שגרמו לאכילה לא מאוזנת ולירידה קלה במשקל). ישנה היסטוריה של סרטן השד במשפחה ולאף אחד אין במשפחתי בעיה עם הטסיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהITP ? - תגובה
יעל אבנון13/08/2013ב- ITP נהוג לטפל בסטרואידים, זו מחלת חיסון עצמי, היא לא עוברת אך ניתן לייצב את המצב. אתה צריך להתייעץ עם רופא לגבי העניין והוא זה שישלול או יאמת את המצאות המחלה. אני לא יכולה לעשות זאת במסגרת הפורום.
אורח חיים לא נכון עשוי להיות טריגר להתפרצות של מחלות חיסון עצמי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהדנה10/08/2013
עשיתי בדיקות דם בתחילת חודש שעבר כי לא הרגשתי טוב , אני מאז עדיין לא מרגישה טוב , הבדיקות יצאו תקינות אבל רציתי לדעת אם יכולים להיות שינויים אחרי חודש והאם כדאי לי לעשות שוב ?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דבר נוסף
דנה10/08/2013אילו סוגים של בדיקות דם אני צריכה לעשות אם אני רוצה לבדוק בצורה מקיפה את הכל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדבר נוסף - תגובה
יעל אבנון12/08/2013שלום דנה,
בדיקה מקיפה תכלול כימיה, ספירת דם, בלוטת תריס, פרופיל שומנים, תפקודי כבד וכליות, אלקטרוליטים, ויטמינים ומינרלים.
במידה ואת ממשיכה להרגיש רע, בקשי בדיקות נוספות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה אני ממש חייבת תשובה
דנה12/08/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכר גבוהה, אך העמסת סוכר תקינהזהבי שרה09/08/2013
חברתי בת 77,שמנה מאוד מאוד (שוקלת כמעט 100, גובה 1,44), ומעשנת כרונית, בבדיקת דם נמצא כי החלה לסבול מיתר סוכר בדם (140) לעומת זאת בהעמסת סוכר הכל תקין לחלוטין
לדעתה הלבלב מגיב הייטב , השאלה אם היא בקבוצת סיכון לפתיח שטפי דם או מחלות אחרות כתוצאה מסוכר יתר, או יכולה להשאר ללא תרופות? הרופאה לא רשמה לה תרופות ולכן אני דואגת.
עלי לציין כי שאר הבדיקות תקינות למעט שינוי קל מאוד בתפקוד הכליות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכר גבוהה, אך העמסת סוכר תקינה - תגובה
יעל אבנון09/08/2013שלום שרה,
העצה הכי טובה שאני יכולה לתת לחברתך היא להוריד במשקל.
כך היא תוכל להימנע מתרופות, הסוכר ירד ותפקודי הכליות ישתפרו.
הסיכון לפתח מחלות בעקבות משקל עודף וסוכר גבוה הוא גדול ולכן כדאי להתייעץ עם תזונאית או נטורופתית. ניתן לטפל במצב זה ע"י תזונה נכונה ושימוש בתוספי תזונה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות ספירת דםדנה08/08/2013
היי אני מטופלת מזה שלושה שבועות בפרדניזון 80 מג עקב דלקת חריפה
היום ביצעתי ספירת דם ובה יצא עודף של כדוריות דם לבנות, אדומות, נוטרופילים והמטוקריט.
הבנתי כי זה יכול לנבוע מהטיפול של הסטרואידים השאלה אם אני צריכה לעשות אם זה משהו ואם כן מה? או שזה באמת כתוצאה מהמינון הגבוהה של הסטרואידים?
תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות ספירת דם - תגובה
יעל אבנון08/08/2013שלום דנה,
זה בהחלט יכול להיות קשור למינון הגבוה של הסטרואידים.
חזרי על הבדיקה כחודש לאחר ההפסקה עם הפרדניזון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הוא בעצם מחפש?שקד08/08/2013
הרופא הפנה אותי לסדרת בדיקות דם: CMV BATT, HEPATITIS B SURFACE AB+AG, HEPATITIS C AB, HIV, PRAVO VIRUS B19, EBV AB,
HELICO PYLORI BREATH, CAROTEN
(הליקובקטור היה לפני חמש שנים וטופל באנטיביוטיקה אינטסיבית אך לא נראה כי חזר מאז)
ואולטרסאונד בטן-כליות וייעוץ הומוטולוגי.
לאור התוצאות מבדיקת הדם האחרונה:
Platelets 48 (במהלך השנה האחרונה ירידה מ100 ל32 בזמן דלקת ריאות ל48 ארבעה חודשים לאחר דלקת הריאות)
Lymphocytes % 44.9 (בשנה האחרונה תנודות של 11 וקפיצה ל50 ועכשיו 44.9)
Antinuclear Ab Adults 0.4
ESR 1 hour 18 (עליה בשנה האחרונה מ-8)
שאר הבדיקות בתווך התקין ללא שינויים משמעותיים.
חוץ מהעובדה של ירידה קלה במשקל (והיסטוריה עם משקל נמוך), היווצרות סימנים כחולים מהירה (שמתי לב לזה בתקופה האחרונה) וקצת כאבי רגלים במנוחה בלילה(כמו בשפעת) סה"כ אדם בריא, פעיל. ללא תרופות יום-יומיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה הוא בעצם מחפש? - תגובה
יעל אבנון08/08/2013שלום שקד,
הרופא הפנה אותך לבדיקות של וירוסים שונים- הפטיטיס, נגיפים הגורמים למחלת הנשיקה, איידס ועוד. בנוסף הוא הפנה אותך לבדיקת נשיפה להליקובקטר.
בבדיקות שציינת, רמת הטסיות נמוכה ביותר ויש לעקוב אחר מצב זה.
רמת טסיות נמוכה גורמת לך לסימנים הכחולים.
הלימפוציטים גבוהים- כנראה בעקבות זיהום ויראלי (ולשם כך הופנית לבדיקות נוספות).
ה- ESR, שקיעת הדם מוחשת, גם בעקבות זיהום או דלקת כלשהי בגוף.
המשך בירור רפואי,
בברכת בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפסרונית06/08/2013
מה משמעות תוצאות הבדיקה:
HERPES HSV2 IgG
<0.500
HERPES HSV 1+2 IgM
<0.500
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרפס - תגובה
יעל אבנון07/08/2013שלום רונית,
הבדיקה היא לזיהוי נוגדני הרפס בדם.
התשובות אמורות להופיע בצורת "שלילי" או "חיובי".
לא ברור לי מהי התוצאה 0.500.
במידה וה- IgM חיובי אז התרחשה הדבקה עכשוויות בהרפס.
פני לרופא להמשך בירור.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- fe- ironאיציק06/08/2013
בבדיקת דם יצא 191 ..fe iron מ זה אומר? הסיבה לבדיקה כאביי בטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר fe- iron - תגובה
יעל אבנון06/08/2013שלום איציק,
זוהי רמת הברזל בדם, הרמה מעט גבוהה אך זה לא מסביר את כאבי הבטן.
לשם כך צריך לעבור תשאול בריאותי ולהסתכל על תמונת דם מלאה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות דםרינת06/08/2013
בתי בת 9 , סובלת מנחירות קשות בלילה ודיבור עמוק מהגרון מספר שבועות. לאחר ביקור אצל אף אוזן גרון, סובלת משקד שלישי מוגדל, ערכנו בדיקות דם והתקבלו ערך נמוך מהנורמה לנויטרופילים- 34.3, ערך גבוה לאוזופילים-6.7, ותפקוד בלוטת תריס נמוך- 1.06.
בגין השקד המוגדל הרופא המליץ לערוך ביופסיה, אך לא התייחס לכך שגם בלוטת התריס נפוכה.
במקביל הרופא רשם אנטיביוטיקה ונראה שחל שיפור בדיבור וכן בנשימה בלילה .
אני מודאגת מהערכים בבדיקות דם, האם יש מקום לדאגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקות דם - תגובה
יעל אבנון06/08/2013שלום רינת,
לא ניתן לאבחן בדיקות דם על פי פרמטרים בודדים.
אזונופילים גבוהים לרוב מסמלים על תהליך אלרגי.
הנויטרופילים נמוכים וזה מצביע על כך שהזיהום כנראה לא חיידקי.
בלוטת התריס ברמה לא מדאיגה כלל.
המשיכו לעקוב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם במקביל לצריכת גלולותבת 2904/08/2013
מספר שאלות בנוגע לבדיקות דם שביצעתי:
1. רמת הטריגליצרידים עלתה מ- 75 MG בחודש מרץ ל- 174 MG בחודש אוגוסט, אני חושבת שהדבר נובע מכך שהתחלתי לקחת גלולות. (לקחתי רק חודש אחד), מה ניתן לעשות עם הנתון? האם ישנו טיפול כלשהו?
2. רמת החומצה הפולית עלתה מ- 11.3nmol/l בחודש יוני ל- 36.2 בחודש אוגוסט, נובע מכך שלקחתי במשך כשבוע תוסף חומצה פולית. האם להמשיך לקחת את התוסף?
3. רמת הכולסטרול ירדה מ- 216 mg/dl בחודש מרץ ל- 198.8 mg/dl בחודש אוגוסט.
4. רמת כולסטרול HDL ירדה מ- 48 במרץ ל- 44 באוגוסט.
5. רמת כולסטרול LDL calc ירדה מ- 152.9 mg/dl במרץ ל- 120.1 באוגוסט.
6. רמת NON-HDL כולסטרול ירדה מ- 168 mg/dl במרץ ל- 155 באוגוסט.
7. רמת הברזל עלתה מ- 43 MG/DL במרץ ל 46 באוגוסט.
האם התוצאות תקינות? מה ניתן לעשות כדי לשפרם?
יש לציין כי אני בת 29, בריאה.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם במקביל לצריכת גלולות - תגובה
יעל אבנון04/08/2013שלום רב,
רמת השומנים בדם אכן עשויה לעלות בעקבות נטילת גלולות, הרמה תרד כשתפסיקי לקחת את הגלולות. כמו כן מומלץ לשמור על תזונה דלה בשומנים וסוכרים.
רמת החומצה הפולית גבוהה ולכן מומלץ להפסיק את נטילת התוסף.
רמת הברזל נמוכה וכדאי לשקול טיפול נטורופתי ונטילה של תוסף ברזל עדין.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)