מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התייעצות בקשר לתוצאות הבדיקות שליshusha04/10/2013
שבת שלום יעל ושאר החברים בפורום!
רציתי להתייעץ לגבי תוצאות בדיקות הדם שקיבלתי היום...אז מסתבר ככל הנראה שיש לי אנמיה. בראשון יש לי תור לברר יותר לעומק מה גורם לזה וחשבתי שיהיה נכון להגיע אל הרופא עם כמה שיותר אינפורמציה לגבי הנושא ואולי שאלות חכמות שאני לא יודעת, וצריכה לשאול...
בגדול אני בחורה סופר אנרגטית (בת 32), רוקדת וחיה בקצב די מהיר, בתקופה האחרונה אני מאד עייפה ותשושה באופן לא פרופורציונאלי (מלמדת תלמידים שעתיים ו"שמה ראש" לשלוש ארבע שעות..) גם שמתי לב שאני מאד צהובה.. אולי זה חיוורון.. לא בטוחה.
אז לפי מה שהצלחתי לחקור לבד באינטרנט נראה שפשוט מחוסר ברזל (לא אוכלת הרבה בשר).. אשמח לתובנות יותר מקצועיות :)
תודה!!
שם הבדיקה תוצאה
WBC 8.3
RBC 4.36
HB 10.4
HCT 35.4
MCH 23.8
MCHC 29.3
RDW 16.5
MCV 81.2
NEUT% 58.4
LYM% 29.3
MONO% 7
EOS % 2.3
BASO % 0.5
LUC% 2.5
NEUT.abs 4.9
LYMP.abs 2.4
MONO.abs 0.6
EOS.abs 0.2
BASO abs 0.1
LUC abs 0.2
MACRO% 0.1
MICRO % 5.2
HYPER% 0.1
HYPO % 50.1
MICRO%/HYPO% 0.1
PLT 441
MPV 10.1* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות בקשר לתוצאות הבדיקות שלי - תגובה
יעל אבנון06/10/2013שלום רב,
בהחלט יש לך אנמיה, רמת ההמוגלובין נמוכה מאוד.
הכדוריות האדומות אצלך קטנות וזה מסמל על מחסור בברזל.
בדיקות נוספות שכדאי לעשות- כימיה כללית בדם, בגלל שאת מרגישה שהעור צהוב, בקשי ספציפית בדיקת בילירובין, בנוסף בקשי בדיקת ברזל ובדיקת Ferritin (מאגרי ברזל), ויטמין B12 וחומצה פולית.
כל אלו יתנו תמונה ברורה יותר לגבי מצב מערכות הגוף ותוכלי להתחיל טיפול.
בכל מקרה את צריכה להתחיל לקחת תוסף ברזל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! ועוד משהו...
shusha06/10/2013תודה לך יעל!
רציתי לשאול לגבי צליאק, קרוהן והפרעות עיכול שיכולות לגרום לאנמיה...
יש לי שלשול כרוני וקראתי קצת את התסמינים של צליאק, ולצערי הענק, נראה לי שיש לי את זה... ביקשתי מהרופא בדיקת דם של זה, אבל נראה לך שיש סיכוי שזה קשור למשהו אחר ועדיין מלווה בהפרעות עיכול קשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! ועוד משהו... - תגובה
יעל אבנון06/10/2013כדאי לבדוק גם נוכחות של החיידק הליקובקטר פילורי- בבדיקת נשיפה פשוטה, בדיקה למחלת קרוהן או קוליטיס- בדיקת דם בשם ASCA.
המשך בירור עשוי לדרוש קולונוסקופיה או גסטרוסקופיה.
בברכת בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנהדרת שאת! הרבה תודות!!
shusha07/10/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשמחה רבה
יעל אבנון07/10/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
יעל אבנון10/10/2013הבדיקות תקינות, הבדיקה לצליאק יצאה שלילית.
יש לך ברזל נמוך- 58, כאשר הרמה האופטימאלית היא 120.
פשוט מאוד לקחת תוסף ברזל ולהקפיד על תזונה נכונה עשירה בברזל.
לא הצלחתי להבין את רמת הבילירובין, תוכלי לצרף בנפרד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאהלן יעל... עוד כמה שאלות ברשותך..
shusha04/12/2013הי יעל יקרה, שוב תודה על תשומת הלב..
עכשיו ראיתי שפספסתי את הבקשה שלך בנוגע לבילירובין (אגב הרופא שלי אמר שזו בדיקה לא משמעותית... אבל הוא לא רופא כל כך יסודי)
BILIRUBIN-TOTAL mg/dl 0.5
BILIRUBIN-DIRECT mg/dl 0.14
בנוסף עשיתי בדיקת הליקובקטר וזו התוצאה:
C13 UREA BREATH CALC DELTA C /m 7.329
האם משהו מכל הבדיקות שעשיתי (המפורטות בשרשור גם הקודם) מתחבר לך? האם נראה שאני צריכה לבקש בדיקות נוספות שאני לא מודעת אליהן? בדיקות צואה או דרכי עיכול יותר רציניות?
בנוסף, זה מה שהרופא המליץ לי לקחת כדי להשמיד את החיידק, אבל הוא נתן לי הוראות של לקיחת התרופות שהן שונות ממה שהרוקחת אמרה לי.. ורוקחים מבינים עניין בדר"כ.. אז חשבתי להתייעץ איתך... (אם זה בסדר וחלק ממה שאת עושה)
MOXYVIT 500MG
שניים בבוקר שניים בערב למשך חמישה ימים לקחת על בטן ריקה לא עם אוכל
אחרי שסיימתי את האנטיביוקטיה הזו לקחת למשך עוד חמישה ימים
KARIN 500 MG + METROGYL 500MG
קרין כדור אחד בוקר ואחד ערב, מטרוג'יל שניים בוקר שניים ערב
ואת שניהם לקחת ביחד (הרוקחת אמרה לי בהפרש זמן של חצי שעה)
יחד עם האנטיביוטיקה למשך 10 ימים לקחת אומפרדקס 20MG
ויש לי בשלוף כבר מרשם לאגיסטן חחחחחח
אשמח לשמוע ממך בהקדם, ותודה וחג שמח!
SH* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
יעל אבנון04/12/2013שלום רב,
רמת הבילירובין תקינה.
הרופא התאים לך את הטיפול המשולש בהליקובקטר, זה הטיפול המקובל ברפואה הקונבנציונאלית.
ברפואה הטבעית יש טיפולים הכוללים שימוש בתוספי תזונה וצמחי מרפא להכחדת החיידק, אני תומכת בטיפולים אלו יותר מאשר בטיפול האנטיביוטי וסותרי החומצה אשר עשויים להכחיד את החיידק אבל מחלישים את הגוף ומכינים את הקרקע להשתלטות נוספת של החיידק בעתיד.
הטיפול הטבעי לעומת זאת מחזק את מערכת החיסון ומערכת העיכול ומטרתו להכחיד את החיידק, לחזק את הגוף ולמנוע את חזרתו בהמשך.
אני לא חושבת שאת צריכה לעשות בדיקות נוספות, פשוט החליטי מהי הדרך הנכונה עבורך לטפל בחיידק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
shusha04/12/2013אני כן רוצה לטפל באנטיביוטיקה אבל אולי להוסיף משהו שמחזק את הגוף, יש לך המלצה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! - תגובה
יעל אבנון04/12/2013כשתסיימי עם האנטיביוטיקה תקחי פרוביוטיקה ושיהיה בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסבר לבדיקה
חיה14/07/2015שלום רב, עקב קשיי נשימה, רופאת משפחה שלחה אותי לבדיקת נשיפה BREATH CALC
להלן התוצאה שהתקבלה : 0.954 כש הנורמה בין 0 - 3.500
האם התוצאה מעידה על איזה שהיא בעיה שקיימת או שאני צריכה לפנות לבדיקה נוספת על מנת לאתר את הסיבה לקשיי נשימה
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת asca anca וקרוהןחלי04/10/2013
בתי בת ה 15 אובחנה כחולת קרוהן אחרי בדיקת קולונוסקופיה, בבדיקת דם asca anca, התקבלה התשובה : לא ניתן לקבוע בשל נוכחות interfering ab's.
למה הכוונה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת asca anca וקרוהן - תגובה
יעל אבנון04/10/2013שלום חלי,
כנראה שהיה קושי לאתר את הנוגדנים בדם, אבל מה שקובע זו בדיקת הקולונוסקופיה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםגל03/10/2013
ניגשתי לבדיקות דם מקיפות בגלל הרגשה רעה ,חולשה , סחרחורת , חיוורון הבדיקות יצאו תקינות אבל אני עדיין מרגישה אותו דבר , רציתי לדעת כל כמה זמן יש לעשות בדיקות במידה והן תקינות ?! כי אני מרגישה אותו דבר אבל מצד שני אני אלך כל יום לבדיקות דם ?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם - תגובה
יעל אבנון03/10/2013שלום גל,
את הבדיקות יש לאבחן לפי טווחים אופטימאליים של המדדים בדם ולא על פי הטווחים הסטטיסטיים בקופות החולים. זו הסיבה שיש הרבה אנשים שמרגישים ברע ונאמר להם שהבדיקות תקינות. הבעיה היא באופן האבחון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CMVכרמית03/10/2013
היי רציתי לדעת מזה אומר תוצאות של בדיקות דם.
1. CMV IGM שלילי 5.00>
2. CMV AVIDITY VIDAS 0.88 (מעל הנורמה לפי מה שאני רואה)
3. CMV IGg (ADD VIDAS) 45.00 תודה רבה ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMV - תגובה
יעל אבנון03/10/2013שלום כרמית,
זו בדיקה לנגיף הגורם למחלת הנשיקה, על פי התוצאות ה- IgM יצא שלילי, משמע שאין לך כרגע את המחלה, יש לך נוגדנים וזה אומר שנדבקת בנגיף בעבר (לא תמיד ההדבקה מורגשת).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם אחרי מחלת הנשיקהמתן03/10/2013
שלחו אותי לבדיקה של Ldh. וגם לבדיקה Ggt. יש צורך או שאפשר להחליף את זה לigg igm eccentric cmv
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם אחרי מחלת הנשיקה - תגובה
יעל אבנון04/10/2013שלום מתן,
שאלתך לא מובנת לי, נסה לנסח שנית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזל תוצאות משונותאלירן02/10/2013
אני מבצע בדיקות דם שיגרתיות אחת לשנה.בבדיקות אלו יש ממצא אחד מוזר:ברזל.בשנה אחת הוא יורד לסביבות ה55-60 ובשנה שלאחר מכן עולה ל150-170 וכך חוזר חלילה כ10 שנים.מה פשר התופעה הזו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברזל תוצאות משונות - תגובה
יעל אבנון02/10/2013שלום אלירן,
אני לא יכולה לדעת מה פשר התופעה ללא תשאול בריאותי מקיף והסתכלות על בדיקת דם מקיפה. בכל מקרה, יותר נכון לעקוב אחר רמת הפריטין (מאגרי הברזל).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקות דםרון02/10/2013
WBC 12.60 K/UL ( 4.00- 10.00) (.........)*
NEUTROPHILS 7.20 K/UL ( 1.80- 6.60) (.........)*
NEUTROPHILS % 56.90 % ( 46.00- 68.00) (...*.....)
LYMPHOCYTES 4.20 K/UL ( 1.10- 3.50) (.........)*
LYMPHOCYTES % 33.30 % ( 15.00- 45.00) (....*....)
ראיתי שזה אדום למה ???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עשיתי את הבדיקות בגלל בחילות שלא עו
רון02/10/2013עשיתי את הבדיקות בגלל בחילות שלא עוברות מעל חודשיים אני בן 26
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעשיתי את הבדיקות בגלל בחילות שלא עו - תגובה
יעל אבנון02/10/2013שלום רון,
כדוריות הדם הלבנות אצלך גבוהות, זה מעיד על זיהום.
לא ניתן לדעת מהו מקור הזיהום על פי בדיקות אלו ויש לעבור בירור רפואי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדנה01/10/2013
שלום
כל כמה זמן מומלץ לעקוב אחרי רמות המוגלובין ומאגרי הברזל פריטין שבמשך שנים עולה ויורד ולאחרונה תקין לחלוטין בעזרת כדורי ברזל עדין
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
יעל אבנון02/10/2013שלום רות,
מומלץ לעקוב כל 4-6 חודשים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלו בינתיים תוצאת הבדיקות שקיבלתיאלין30/09/2013
חסר עוד את הכימיה הכבד והכל אבל בינתיים רציתי לדעת אם זה בסדר , תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ת
אלין30/09/2013
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהת
אלין30/09/2013
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהת
אלין30/09/2013
אלין30/09/2013
אלין30/09/2013
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהת - תגובה
יעל אבנון30/09/2013הבדיקות עד כה תקינות, חסרים אנזימי הכבד והנגיפים שציינתי לפני כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחסר מחלת הנשיקה ובלוטת התריס אבל
אלין30/09/2013בינתיים יש פה כמה דברים חריגים
אלין30/09/2013
אלין30/09/2013
אלין30/09/2013
אלין30/09/2013
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהת - תגובה
יעל אבנון30/09/2013על פי הבדיקות ניתן לראות רמת חלבון גבוהה ורמת CRP גבוהה- זה אומר שיש נוכחות דלקת בגוף. לא ניתן לדעת מהו מקור הדלקת על פי המדדים האלו.
צריך לחכות לבדיקת הנגיפים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז
אלין30/09/2013אז איך אדע מה הדלקת שיש לי , זה יכול להיות דלקת בכבד ?? בתוצאות ששלחתי יש את כל המידע על הכבד??? ואם יש דלקת איך הכדוריות הלבנות לא עלו שוב ??? אני ממש מבולבלת ולא מבינה מה יש לי , זה משקף מצב מסוכן???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרופא משפחה אמר לי שזה תקין
אלין30/09/2013ה crp , אני כבר ממש מבולבלת ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרופא משפחה אמר לי שזה תקין - תגובה
יעל אבנון01/10/2013ה- CRP מעט גבוה, זה לא נחשב תקין, אלא גבולי.
לא ראיתי בדיקת אנזימי כבד ולא ראיתי בדיקת CMV ו- EBV.
כדאי לבצע אותן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אלין01/10/2013Ebv עשיתי לפני כמה חודשים יצא שלילי אז הרופאה לא נתנה לי אבל היא נתנה לי את ה cmv ויצא שלילי , מה זה אנזימי כבד ? עשיתי רק את התפקודי כבד, יכול להיות שמשהו לא בסדר עם הכבד ?? אם המצב הדלקתי והחלבון לא קשורים למחלת הנשיקה אז למה כן זה יכול להיות קשור? לכאב גרון שלי או למחלה כלשהי ?! מה יכולה להיות הבעיה שלי ? כי הרופאה לא ממש עוזרת לי והיא אומרת שהיא לא רואה משהו לא בסדר בבדיקות . אין לי מושג מה לעשות , אני מצרפת את כל מה שיש לי על הכבד בלי האנזימים (המשטח גרון שלילי אבל כואב לי ממש הגרון ואני מסוחררת וחלשה כל הזמן )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
יעל אבנון02/10/2013אין באפשרותי לדעת באיזה זיהום מדובר, זהו תפקידה של הרופאה לאבחן.
במידה ולא מדובר במחלת הנשיקה, ישנו מצב דלקתי אחר.
תוכלי לפנות לחוות דעת שניה אצל רופא אחר, אולי רופא אף אוזן גרון יוכל לעזור.
בברכת בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כי לא עובדת התמונה-שקד29/09/2013
קרישה
=====
.)..*.......(. PT (Seconds) 11.7 Sec. 10,4 - 12,0
שים לב, החל מתאריך 14.10.12
חל שינוי בערכי הייחוס.
I.N.R 1.0
נא לשים לב,במטופלי נוגדי קרישה
מסוג קומדין יש להתיחס לתוצאה
בערכי INR בלבד.
נא לשים לב,במטופלי נוגדי קרישה
מסוג קומדין יש להתיחס לתוצאה
בערכי INR בלבד.
.)....*.....(. PTT 27.0 sec. 21,60 - 30,6
בדיקה זו מבוצעת עם ריאגנט
שאינו רגיש לנוכחות
Lupus Anticoagulant.
*)..........(. RVVT (sensitive to LAC) 73.80 sec 28,50 - 55,9
עשוי פעמיים
שים לב לשינוי בערכי הייחוס החל
מאוגוסט 2013.
*)..........(. RVVT Ratio 1.83 0,81 - 1,29
עשוי פעמיים
אוגוסט 2013
*)..........(. PTT (sensitive to LAC) 59.90 sec 27,00 - 47,0
עשוי פעמיים
מאוגוסט 2013
*)..........(. PTT Ratio 2.21 1,13 - 1,75
עשוי פעמיים
שים לב, החל מחודש אוגוסט חל
שינוי בערכי הייחוס
*)..........(. Cardiolipin IgG Ab 21.2 GPL U/ml 0,00 - 10,0
*)..........(. Beta 2 Glycoprotein 1 IgG 21.00 U/ml 0,00 - 5,00
ערכי ייחוס:
קטן מ - Negative: 5 U/ml
Borderline: 5 - 8 U/ml
סיכום: Hypercoagulation-Summary
*נמצא Cardiolipin IgG Ab חיובי
*נמצא beta2-GP1 IgG Ab חיובי
LAC (Lupus Anticoagulant) *
RVVT Ratio תוקידבב יבויח אצמנ
.PTT Ratio-ו
השולשכ דועב תומיאל רוזחל אנ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
יעל אבנון30/09/2013על פי תוצאות הבדיקות יש סיכוי כי מדובר בתסמונת APS.
צריך לחזור על אותן הבדיקות בעוד כ-12 שבועות כדי לוודא אבחנה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלותנאורי29/09/2013
מעוניין לעבור בדיקות דם כלליות יש לציין שאני פעיל גופנית ולאחר מחלת הנשיקה איזה בדיקות דם כלליות מומלץ לבצע?והאם כאשר נלקחו ממני 12 מבחנות במהלך שבועיים וחצי זה כמות גדולה שיוצרת בעיה או שבסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות - תגובה
יעל אבנון29/09/2013שלום,
בדיקות כלליות- כימיה בדם, ספירת דם, ויטמינים ומינרלים- B12, חומצה פולית, ברזל, מגנזיום, ויטמין D, בלוטת תריס- TSH.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- EBV מחלת הנשיקהM29/09/2013
אבקש להבין מתוצאות הבדיקה האם המחלה מתחוללת בי כרגע. תודה.
EBV VCA_IgG - positive 346
EBV IgG-EBNA - positive 60
EBV VCA IgM - negative< 10* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר EBV מחלת הנשיקה - תגובה
יעל אבנון29/09/2013שלום רב,
מהתוצאות ניתן לאבחן כי יש נוגדנים למחלת הנשיקה, משמע היתה הדבקות בעבר.
כרגע המחלה לא פעילה- IgM שלילי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם ל-TSHאורית28/09/2013
שלום,
אני בת 22 וביום שני אני צפויה לבצע בדיקת דם למעקב TSH שנמצא נמוך מהנורמה בבדיקת דם.
אני נוטלת גלולות באופן קבוע כבר כמה שנים. השאלה שלי היא אם עליי להפסיק ליטול אותן כחלק מההנחיות לבדיקת דם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם ל-TSH - תגובה
יעל אבנון29/09/2013שלום אורית,
את לא צריכה להפסיק נטילת גלולות לשם הבדיקה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם-אנמיהחסוי27/09/2013
שלום רב,
אני לא חיה בארץ,ביצעתי בדיקות דם עקב חולשה מתמדת שאני מרגישה,חוסר ריכוז,סחרחרות לפעמים ולחץ דם נמוך לאחר פעילות אירובית.אני בת 31,גובה 1.60 ושוקלת בין 48-50.התוצאות של הבדיקות מחוץ לנורמל הן:
HEMOGRAMA
HEMATOCRITO................34,50
(36,00-51,00)
HEMOGLOBINA................10,62
g/dL (11,50-16,00)
VCM.............................. 69,84
fL (80,00-101,00)
HCM.............................. 21,50
pg (25,00-35,00)
VPM.............................. 11,4
fL (6,0-11,0)
LINFOCITOS....................... 47,00
(20,00-45,00)
NEUTRÓFILOS TOTALES.............. 44,30
(45,00-75,00)
כל שאר הנתונים הם בטווח הנורמל לכן לא צירפתי אותם. B12 יצא תקין. אך נראה שיש לי אנמיה.האם על פי בדיקות אלו ניתן לדעת איזה סוג אנמיה יש לי וכיצד ניתן לטפל בה? זה פשוט מייאש להיות עייפה כל הזמן :(, אפילו פעילות אירובית אני כבר לא יכולה לעשות כמו שצריך. אני גם לא בטוחה שאני מבינה את הרופאים כאן....
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם-אנמיה - תגובה
יעל אבנון29/09/2013שלום ימית,
על פי הבדיקות יש לך מחסור בכדוריות דם אדומות, המוגלובין נמוך וכדוריות אדומות קטנות- מה שמעיד על מחסור בברזל.
תבקשי בדיקת ברזל חופשי בדם + בדיקת Ferritin- מאגרי הברזל.
ויטמין B12 צריך להיות ברמה של לפחות 500 Pmol/L.
כדאי להתחיל לקחת תוסף של ברזל עדין.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהB12
חסוי29/09/2013ה-B12 שלי ברמת 228....רשום שטווח הנורמל הוא בין 189-883, אז הנחתי שזה בסדר....האם אני צריכה לקחת גם תוסף של B12?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהB12 - תגובה
יעל אבנון29/09/2013כן בהחלט, זו רמה נמוכה כשמאבחנים על פי טווחים אופטימאליים. תקחי תוסף של B12 למציצה מתחת ללשון- 1000 מק"ג, 1 ליום.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממש דחוף !!אלין27/09/2013
הגעתי לטרם עם חולשה מטורפת וכאבי גרון הדופק שלי גבוה 130 בדקה ! יש לי סחרחורות כבר מלא זמן עשו לי MRI שיצא תקין הרופא שם טען שזה נראה לו חיידק בגרון אבל זה טרם ולא מומחים ואני ארבעה חודשים מרגישה חולשה ולא טוב עם סחרחורות אני מצרפת את התוצאות יכול להיות שזה משהו אחר , מחלה או משהו מסוכן חוץ מהסטרפטוקוק שהם טוענים ???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני מצרפת יותר ברור
אלין27/09/2013
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמידע נוסף חשוב שמבלבל יותר
אלין28/09/2013היום הגיעו תוצאות המשטח ויצא שלילי שאין סטרפטוקוק , אבל בבדיקות דם למעלה יש דברים חריגים , הרופא בטרם אמר לי לקחת אנטיביוטיקה (רפא פן) אני לא מבינה האם הבדיקות דם מצביעות על משהו אחר או שזה קשור לגרון גם אם המשטח שלילי ...כי חות מהכאב גרון יש לי סחרחורות המון זמן וחולשה ודופק מהיר ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמידע נוסף חשוב שמבלבל יותר - תגובה
יעל אבנון29/09/2013שלום אלין,
בבדיקות רואים רמה גבוהה של כדוריות דם לבנות, אין בדיקות ספציפיות שחושפות באיזה מזהם מדובר.
אני ממליצה לעשות בדיקה למחלת הנשיקה- EBV ו- CMV ולתפקודי הכבד.
2 הנגיפים הנ"ל עשויים לגרום לתחושות שתיארת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אלין29/09/2013איזו בעיה בכבד יכולה לגרום לתחושות שתיארתי ? את יכולה לרשום לי בדיוק מה לבקש מהרופא ? אני כבר לא יודעת איזה כיוון לבדוק בגלל שאני מרגישה גרוע מלא זמן ולא יודעת על מה להצביע , תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוהאם זה יכול להיות מחלה כלשהי ולא
אלין29/09/2013ולאו דווקא זיהום ?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
יעל אבנון29/09/2013צריך לבדוק תפקודי כבד כי במחלת הנשיקה אנזימי הכבד עולים.
הבדיקות הנדרשות- GOT, GPT, GGT.
וכמו שציינתי לפני כן- הנגיפים CMV ו- EBV.
אין באפשרותי לנחש במה מדובר ולכן נדרשות בדיקות ומעקב רפואי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ויש
אלין29/09/2013עוד משהו שהיית ממליצה לי לבדוק חוץ מהכבד ומחלת הנשיקה? במצב שלי שאני המון זמן עייפה עם סחרחורות חולשה ותחושת חולי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ויש - תגובה
יעל אבנון29/09/2013תמיד כדאי לבצע בדיקת כימיה כללית- בקשי מהרופא.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)