מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקות דםדנה25/10/2013
הייי ,
הייתי בעבר צמחונית עד לפני 4 שנים בערך .. ומאז אני אוכלת בשר בצורה רגילה לחלוטין ..
עשיתי עכשיו בדיקות דם וגיליתי שהויטמין B12 שלי עדיין נמוך (126) משהו שסבלתי ממנו בעבר ואמור היה לעבור אחרי 4 שנים שבהם אני אוכלת שוב בשר, לא?
ההמוגלובין שלי במצב תקין אם יש קשר בין הדברים ..
ויש לי רמות mcv וmch קצת נמוכות ומחוץ לנורמה ..
רציתי לדעת אם יש קשר בין הדברים ..
ואם לא , על מה הויטמין יכול להשפיע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם - תגובה
יעל אבנון26/10/2013שלום דנה,
רמת ויטמין B12 יכולה להיות נמוכה גם כאשר אוכלים בשר.
לעיתים יש בעיה עם ספיגת הויטמין בקיבה ויש לקחת טבליות למציצה מתחת ללשון.
כדאי שתתחילי לקחת תוסף של הויטמין עד שתגיעי לערך 500-600 בבדיקות הדם.
במידה ו- MCV נמוך אצלך כדאי לעשות בדיקת ברזל.
ויטמין B12 משפיע על בניית הכדוריות האדומות ועל תקינות מערכת העצבים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שתןאיתי24/10/2013
שלום דוקטור בבדיקת שתן שעשיתי יצא לי ערכים של:
Bilirubiz u strip - NEG
Ketones u strip - NEG
Urobilinogen - normal
השאלה שלי האם כאשר יש מחלות כבד כגון שחמת ערכים אלו משתנים בוודאות או שיש לעשות בדיקות דם גם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת שתן - תגובה
יעל אבנון26/10/2013שלום איתי,
בדיקת השתן תקינה.
צריך לעשות גם בדיקת דם כשיש מחלת כבד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקתשתןאני24/10/2013
הייתה לי דלקת בשתן והתבקשתי לקחת עשרה ימים אנטיביוטיקה פעמיים ביום וסידורל 3 פעמים ביום. לאחר ה10 ימים עשיתי בדיקת שתן ולהלן התשובות אשמח לעזרה בפענוח. מכיון שעדין שורף לי בשתן ואני לא מבינה מדוע .
Red Blood Cell 176 /HPF
White Blood Cell 1 /HPF
Squamous Epith. FEW /LPF
Blood 0.50 MOD mg/dL* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח בדיקתשתן - תגובה
יעל אבנון26/10/2013שלום,
רואים בבדיקה תאי דם אדומים, יכול להיות שזה מעיד על דלקת.
צריך לעשות תרבית ולבדוק האם קיים עדיין חיידק שגורם לדלקת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםדנה24/10/2013
אם ביצעתי בדיקות דם מקיפות לפני כחודש ויצאו תקינות , מתי הפעם הבאה שאני צריכה לבצע אותן שוב ?? ההרגשה הלא טובה שבגללה עשיתי בדיקות דם נמשכת אפילו שיצאו תקינות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם - תגובה
יעל אבנון26/10/2013שלום דנה,
לעיתים קרובות בדיקות הדם יוצאות "תקינות" אך ההרגשה לא טובה.
ניתן להסיק מכך שאבחון הבדיקות אינו תקין.
האבחון כיום מבוסס על סטטיסטיקות כלליות ואינו אישי, מכאן נובעת הבעיה.
אבחון בדיקות דם צריך לעשות על פי טווחים אופטימאליים (מיטביים) של המדדים בדם, יחד עם הצלבות מידע בין המדדים ותשאול בריאותי מקיף.
אין טעם לעשות בדיקה נוספת כי הבעיה היא באבחון בקופת החולים, לא בבדיקה עצמה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לי את התוצאות
דנה27/10/2013תוכלי לומר לי מה הן אומרות ומה אני צריכה לשנות כדי לשפר את הרגשתי והאם אני צריכה לבצע בדיקה נוספת כי עבר חודש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד
דנה27/10/2013
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד
דנה27/10/2013
דנה27/10/2013
דנה27/10/2013
דנה27/10/2013
דנה27/10/2013
דנה27/10/2013
דנה27/10/2013
דנה27/10/2013
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד - תגובה
יעל אבנון27/10/2013על פי הבדיקות ניראה שיש לך דלקת, לא ניתן לזהות את מקור הדלקת לפי הבדיקות.
ניראה גם שאינך אוכלת מספיק חלבון בתזונה, זה עשוי להחליש אותך.
המשיכי בירור לגבי מקור הדלקת, ככל הניראה זה קשור להרגשתך הלא טובה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת
דנה27/10/2013יש מצב שהשתנה משהו בבדיקות לאחר חודש ושכדאי לבצע שוב את הבדיקות ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת - תגובה
יעל אבנון28/10/2013תמיד יכולים להיות שינויים בבדיקות הדם, תוכלי לבקש מהרופא לעשות שוב בדיקות אך מה שחשוב הוא לפענח את מקור הדלקת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי אופן בדיקת הדםערן24/10/2013
שאלה מאוד חשובה.,אני לא מסתכל על הבדיקה עצמה , לכן לא יודע אם המבחנות שלוקחים בהם את.הדם הם חדשות , אז שאלתי במידה וקרתה טעות והשתמשו במבחנה שהיא משומשת., אפשרי להידבק במחלה כלשהי באופן הזה ? הבנתי שהמבחנות הן בואקום וזה בטיחותי אפשר הסבר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני מאוד מאוד לחוץ מזה ...
ערן24/10/2013אשמח להסבר מפורט של במידה ו... באמת המבחנה הייתה נגועה בדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מאוד מאוד לחוץ מזה ... - תגובה
יעל אבנון26/10/2013שלום ערן,
השאלה לא ברורה, מה הקשר בין המבחנה לבין הדבקות?
אתה לא בא במגע עם מבחנה אלא עם המחט.
הסר דאגה מליבך,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרת השאלה
ערן27/10/2013בבדיקתם משתמשים במחט שמחוברת לצינורית שאליה מחדירים מבחנות עם פקקים בצבעים שונים על מנת לשאוב את הדם . השאלה שלי היא כזאת: בהנחה שהמחט +צינורית חדשות , אך קרתה טעות והשתמשו במבחנה משומשת עם דם , האם אפשרי להידבק במחלה כלשהי ? תודה על התיחסותך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרת השאלה - תגובה
יעל אבנון27/10/2013לא, כי לא היה מגע בינך לבין המבחנה או הדם שבתוכה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיניב24/10/2013
שלום יעל
ניתן לבדוק כמות ויטמינים מינרלים והורמונים בגוף? לדוגמה ויטמין B6 או מגנזיום?
אם הפשר קצת הסבר על הנושה. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
יעל אבנון26/10/2013שלום אביב,
ניתן לבדוק רמות ויטמינים ומינרלים בדם, יש בדיקות שניתן לבצע בקופות החולים ויש בדיקות שניתן לבצע באופן פרטי.
מגנזיום עושים בקופת החולים, ויטמין B6 - לא בטוחה שניתן לעשות בקופות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- APCA positiveמגניבה20/10/2013
APCA 26.00 UNITS ( 0.00- 20.00) (.........)*
positive.. מה זה אומר?
ואיך מטפלים בזה?
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר APCA positive - תגובה
יעל אבנון21/10/2013שלום,
זוהי בדיקה לנוכחות נוגדנים נגד תא פריאטלי בקיבה אשר עוזר לספיגה של ויטמין B12 בדם. כאשר יש נוגדנים נגד תא פריאטלי, רמות ה- B12 עשויות לרדת ומתפתחת סוג של אנמיה הנקראית פרניצ'ס אנמיה.
הטיפול הוא בהשלמה של B12, רק במידה והוא נמצא חסר בדם- פחות מ-400 Pmol/L.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- MRIי19/10/2013
שלום רב,
אני נמצא בטיפול ומעקב של נפרולוג בעקבות פרוטאינוריה ומיקרוהמטוריה. כמו כן, נמצאה אצלי המנגיומה קטנה בכבד ואני אף צפוי לעבור ניתוח לתיקון בקע מפשעתי.
1. רציתי לברר האם בבדיקת MRI יחידה ניתן לבצע דימות לכל אברי הבטן, כשם שמבצעים בבדיקת U.S של אברי הבטן?
כך, במקרה שלי, האם ניתן לבדוק את הכליות, דרכי השתן (שלפוחית שתן, ערמונית) וכבד - בבדיקה יחידה, או שמא לכל אבר ואיבר נדרשת בדיקה נפרדת?
2. האם קיימת בדיקת MRI בטן ואגן אשר מסוגלת לדמות את כל האיברים הנ"ל ובנוסף את אזור האגן (המפשעה) לצורך אבחון הבקע?
3. האם קיים שוני בבדיקות המבוצעות בין מכוני הדימות השונים?
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
יעל אבנון20/10/2013לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_אורולוגיה_ניתוחים_אורולוגים_מחלות_הערמונית' id=link]אורולוגיה, ניתוחים אורולוגים, מחלות הערמונית[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות דם בהריוןאורית17/10/2013
שלום רב,
אני בשבוע 8 להריון ועשיתי בדיקות דם אליהם הפנתה אותי הרופאה שלי, התוצאות החריגות הן:
uric acid - 2.5
na-sodium b - 135
hemoglobin - 10.8
hematocrit - 33.6
mch-mean cell hemoglobin - 25.5
rdw-red cell distri.width - 16.4
מה המשמעות של החריגות?
מה עלי לעשות על מנת לסייע לערכים לחזור למצבם התקין?
תודה רבה,
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקות דם בהריון - תגובה
יעל אבנון18/10/2013שלום אורית,
התוצאות מראות על אנמיה- מחסור בהמוגלובין.
החומצה האורית נמוכה לעיתים כאשר יש אנמיה, אלו ממצאים שכיחים בהריון.
את צריכה לגשת לרופא/ה שלך ולקבל טיפול לאנמיה- השלמה של ברזל, B12 וחומצה פולית. אני ממליצה גם על הכוונה תזונתית למשך ההריון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה 1סהר17/10/2013
שלום כבר יומיים אני סובל משלשול כאבי בטן והקאות כולל חום 38 שאני מרגיש כאילו הפנים בוערות יש לי גם שבעיים ליחה צהובה אבל האף סתום ואין נזלת .עשיתי בדיקות האם יכול להצביע על מחלה ויראלית או חיידקית ?
הבילירובין שבבדיקה עולה שיש חסימה בכיס מרה ,כבד ?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה 2
סהר17/10/2013
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה 3
סהר17/10/2013
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה 3 - תגובה
יעל אבנון18/10/2013שלום סהר,
בבדיקות הדם ניתן לראות רמה גבוהה של נויטרופילים, מה שמעיד על זיהום חיידקי.
רמת הבילירובין הגבוהה יכולה להיות קשורה לזיהום ולאו דווקא לבעיה בכיס המרה.
צריך לבדוק את מקור הזיהום ולקבל טיפול בהתאם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאי CD4 מכלל לימוציטיםדוד17/10/2013
כמה אחוז מהווים תאי CD4 מכלל הלימפוציטים T?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאי CD4 מכלל לימוציטים - תגובה
יעל אבנון18/10/2013שלום דוד,
זו שאלה שכדאי להפנות להמטולוג.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיעת קריסטלים בברךרוחמה16/10/2013
נאמר לי שזו מחלת גאוט מהי מחלה זו וכיצד ניתן לטפל בה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיעת קריסטלים בברך - תגובה
יעל אבנון18/10/2013שלום רוחמה,
גאוט היא מחלה בה יש הצטברות של חומצת שתן בדם, החומצה שוקעת במפרקים, בעיקר בבוהן ברגל. הצטברות החומצה בבוהן יוצרת כאבים.
ישנו טיפול תרופתי למחלה זו.
בעיקרון צריך להפחית מזונות אשר מעלים את החומצה בדם כגון- בשרים, עופות, דגים, שמרים, מוצרי סויה ואלכוהול מכל סוג.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאה של בדיקת דםאושר16/10/2013
בוקר טוב,
אני בת 32 עשיתי בדיקות דם לפני שלושה חודשים שזה היה פחות מחודשיים אחרי לידה,
והיה לי שם ממצא חריג
ALT (GPT) U/l 38
הבנתי שזה מעיד על בעיה עם הכבד,
כי פתאום אחרי שלושה חודשים התקשרו אלי מהמרפאה ואני קצת לחוצה, הרופאה אמרה שמדובר על סטייה קלה, האם יש סיבה לדאגה?
אודה לתשובתך,
אושרית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאה של בדיקת דם - תגובה
יעל אבנון18/10/2013שלום אושר,
אכן מדובר בחריגה קלה.
חריגות כאלו עשויות להתרחש לאחר לידה.
כדאי לבדוק שוב בעוד חודש.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם ברזלאביתר15/10/2013
ביצעתי בדיקת דם ויצא לי ברזל בסרום iron 123. ויצא לי פריטנין מאגר ברזל 140 מה את אומרת האם חמאת שומשום נספגת טוב למרות הסידן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם ברזל - תגובה
יעל אבנון18/10/2013שלום אביתר,
רמת הברזל תקינה.
הסידן בטחינה נספג היטב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות תפוקדי כבד - GOT-ASTרותם15/10/2013
היי, אני רותם, בת 23, עוסקת בספורט באופן יומיומי, אוכלת בריא.
נוטלת את התרופות: מליאן-גלולות למניעת הריון. וזהו
חזרתי מחו"ל , לאחר שהייה של חודשיים במזרח. ערכתי בדיקת דם, שם נמצא שבתפקודי כבד ערכי אנזים ה-GOT גבוה מהנורמה.(0-33)
והוא :55.
גם ערכי ה- BILIRUBIN INDIRECT יצאו 0.41%
כאשר הנורמה היא 0-0.2% (ממה שרשום לי בפירוט הבדיקה)
האם אלו ערכים שצריכים לבדוק? על מה יכולים להעיד? האם לקיחת הגלולות?
שבועיים וחצי לפני הבדיקה, חליתי בדלקת גרון ולקחתי אנטיביוטיקה חזקה (500 מ"ג). האם זאת יכולה להיות הבעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות תפוקדי כבד - GOT-AST - תגובה
יעל אבנון15/10/2013שלום רותם,
אנזימי הכבד יכולים לעלות בין היתר בעקבות צריכת תרופות, השימוש באנטיביוטיקה בהחלט עשוי להשפיע על אנזים זה.
גלולות למניעת הריון עשויות להעלות רמות בילירובין בדם.
אני מציעה לך לגשת לרופא להמשך בירור.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)