מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תופעות גיל המעבר?דידי10/09/2019
שלום רב. אני בת 49, מחזור סדיר לגמרי עד עכשיו. שלשום תופעה מוזרה, ביום המחזור הצפוי כאבי מחזור מאוד חזקים, לקחתי אקמול ולא היה ספק שהוא עומד להגיע, אחרי שפגה ההשפעה התחזק הכאב ושכך בהדרגה 12 שעות לאחר שהחל. כל זה נורמלי לחלוטין רק שלא התרחש שום דימום בסוף.
עוד לציין:
1. עברתי אבלציה בלייזר של רירית הרחם לפני כשנה בעקבות דימומים כבדים ואנמיה וכמו כן שני פוליפים ברחם אשר דיממו בזמן יחסי מין. לאחר מכן נמשכו המחזורים כסדרם, אבל כמות הדימום פחתה מאוד. הדימומון לאחר חדירה נפסק.
2. לפני כחודש שוב דימום קל מאוד לאחר חדירות, דומה מאוד לדימומים שהיו בעקבות הפוליפים בזמנו.
3. במהלך השנה האחרונה עקב דלקת בדרכי השתן + פטריה + תלונות שלי על יובש נרתיקי הומלץ לי להשתמש באובסטין. המצב השתפר מבחינה זו פרט כאמור לדימום הקל מאוד אחרי חדירה שחזר.
4. פרופיל הורמונלי לפני חצי שנה - נמצא שאני עדיין לא בגיל המעבר ואין מקום לטיפול. לא סובלת מגלי חום או בעיות שינה, אבל עליתי כ-3 ק"ג בשנה האחרונה ללא קשר לתזונה וסובלת בשנים האחרונות מאוד מנשירת שיער (משתמשת במינוקסי, לא ברור האם עושה משהו בכלל)
מה משמעות כאבי המחזור ללא דימום? יש לי תור למומחית שהייתי אצלה בשנה שעברה לגבי הפוליפים, מה היית ממליץ באופן כללי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום וכאבי מחזור
ד``ר איתן פאר30/09/2019פשוט להבדק לברור מיכלול תלונותיך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטרוגל -האם להמשיך לטול ברצף או לעשות הפסקה?ורד09/09/2019
הנני לוקחת אסטרוגל ו אוטרוגסטן במשך 3 שבועות. כדור אחד ו2 סרגלי אסטרוגל. האם יש להמשיך עם האסטרוגל כל יום או שיש לעשות הפסקה? לא ברורות ההוראות. הנני בכת 54 וסובלת מתסמיני גיל המעבר- חום קור עייפות ועוד. הרבה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטרוג'ל
ד``ר איתן פאר30/09/2019לקחת ברצף
אבל המינון היומי של 2 סרגלי אסטרוג'ל ליום גבוה מדי ועלול לגרום לבעיות ברירית הרחם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת הורמוניםאני08/09/2019
דר פאר יקר,
אני בת 52 ו בחמש שנים האחרונות ניסיתי אינספור קומבינציות של הורמונים להפרעת שינה. יקיצה לאחר כ4 שעות. לאחרונה התחלתי לחוות חרדות קשות והתחלתי ציפרלקס. ברצוני להפסיק את ההורמונים . כרגע לוקחת חצי כדור ליביאל ושלושת רבעי מדבקת אוורל. האם אני יכולה להפסיק בבת אחת או שיש לך המלצות ספציפיות איך לרדת מהם נכון ? מודה מאוד להתייחסותך .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת הורמונים
ד``ר איתן פאר30/09/2019אני לא בעד הפסקת הורמונים אבל גם לא בעד השילוב שאת לוקחת קצת מפה וקצת מפה וקומבינציות למינהן שלא שכיחות\צריך פשוט להתאים לך טיפול אחיד שיגזר לפי תלונותיך ויש טיפולים מגוונים כאלו שתוכלי להמשיך ולהשתמש בהם לאורך זמן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת הורמונים בגיל המעברמישהי03/09/2019
שלום ד"ר
אני בת 51. הווסת האחרונה היתה לפני חצי שנה. נוטלת מאז ועד לפני שבועיים הורמונים -אנג'ליק באישור רופא נשים. הפסקתי ליטול אותם כי לא הרגשתי טוב איתם. ומאז לא נוטלת כלום. היום קיבלתי מחזור.
שואלת האם זה הגיוני וטבעי?
והאם מדבקות הורמוניים יעילות ולא מבוכנות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום אחרי הפסקת הורמונים
ד``ר איתן פאר30/09/2019כל עוד לא עברה שנה מהמחזור האחרון את לא בגיל המעבר אלא בטרום גיל המעבר
\יש הרבה מאד סוגי הורמונים שונים במינונים שונים ובדרכים שונות ללקיחה- כדורים , משחות, מדבקות
וניתן להתאים לכל אחת מה שיעזור לה ללא תופעות לואי
במידה ואנג'ליק לא עזר תחליפי מיד
אופייני דימום עם הפסקת ההורמונים וזה תקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוורל 50 הפסקת שיווקחדווה02/09/2019
משרד הבריאות הוציא הודעה שהחל מדצמבר יש הפסקת שיווק של מדבקות אוורל 50.
האם יש תחליף אחר מתאים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוורל
ד``ר איתן פאר30/09/2019נכון
אז מכינים מלאח מספחק לחמיש חודשים בהם צפוי מחסור או מחליפים להורמונים אחרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחסור של אוורל קונטי בארץ בשנה הקרובהרוני01/09/2019
שלום ד"ר פאר,
אני משתמשת באוורל קונטי מספר שנים.
נודע לי כי לא ניתן לרכוש את התרופה בשנה הקרובה.
מה התרופה הקרובה ביותר לאוורל קונטי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחסור במדבקות
ד``ר איתן פאר30/09/2019נכון
צפוח מחסור למשך כחצי שנה
תכיני מבעוד מועד מלאי מתאים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר אנרגיה בגיל המעברדליה01/09/2019
אני בגיל המעבר,עשיתי את כל הבדיקות בקופת חולים כל הבדיקות סדירות,ולמרות זאת אני מרגישה עייפות יתר,דכדוך,חולשה ממה זה יכול לנבוע. ואיך מטפלים? אם אפשר טיפ אחד מעשי איך לעלות את האנרגיה אני אשמח אם תסכים.
אני ממש ממש מודה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסר אנרגיה
ד``ר איתן פאר30/09/2019הטיפול המומלץ שיחזיר לך אינסוף אנרגיות = הורמונים, הורמונים, הורמונים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדבקות הורמונאליות- תחליפים - בירורגלית25/08/2019
ד"ר פאר שלום,
אני חוזרת להתייעץ עימך לאחר תקופה ארוכה שבה לא נטלתי כל תחליף הורמונאלי.
רציתי לברר לגבי תחליפי הורמונים במדבקות:
1. האם המדבקות מתאימות למי שנמצאת בתקופה הפרהמנאופאוזה? אני עדיין עם מחזורים. לעיתים של כשבוע וחצי אך הם סבירים בשל העובדה שיש לי מירנה. הדבר שמפריע לי ביותר הם התנודות הקיצוניות של התופעות הריגשיות והפיזיות שמתרחשות במרבית החודש. לרוב תופעות פיזיות של דפיקות לב, לחץ בחזה, כנראה תופעות של חרדה. מעט גלי חום. כל הגוף בהמון חוסר שקט, עצבנות וחוסר איזון.
2. האם המדבקות מתאימות במצבים של כאבי ראש שהחלו בתקופה הזו של הפרהמנאופאוזה? וקרישתיות? (קיים ערך אחד מעט גבוה שלטענת ההמטולוג אינו משפיע על נטילת הורמונים)
3. לטיפול בתופעות של דלקות בדרכי השתן והנרתיק קראתי שהמלצת על אובסטין או ואגיפאם. האם הם במקביל לטיפול של מדבקות או בנוסף?
אני בת 49. ניסיתי כבר תחליפי הורמונים שגרמו לכאבי ראש חזקים. ניסיתי גלולות למניעת הריון שגם עשו תופעות לא טובות. וגם בלי כלום נעשה קצת בלתי נסבל...
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרום גיל המעבר
ד``ר איתן פאר30/09/2019לא מדבקותנובופם זה הטיפול המומלץ ביותר לטרום גיל המעבר כאשר יש עדיין מחזורים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש במינוקסי לקראת גיל המעברמישהי21/08/2019
שלום רב,
סביב גיל 44 עם שינויים בוסת תוך שימוש במינוקסי לשיער, התחלתי לשים לב שהשדיים שלי גדליםו רציתי לדעת
1. האם יש קשר בין השימוש במינוקסי לגדילת השדיים.
2. לאחר שימוש ממושך, ועם צעדים אל גיל המעבר, התחלתי להעלות במשקל, עם ניסיון להורידו, וללא הצלחה. ברגע שירדתי במינוקסי, הצלחתי לרזות. האם יש קשר בין מינוקסי ועליה במשקל?
3. אישה שרוצה להכנס להריון צריכה להפסיק שימוש במינוקסי. האם מינוקסי מכיל הורמונים? ואם לא מה כן הוא מכיל.
אשמח לתשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינוקסי
ד``ר איתן פאר21/08/2019אפקט אסטרוגן צולכן תופעות הלואי
פשוט לא לקחת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגשה לא טובה גם עם לקיחת כדוריםנינה18/08/2019
שלום דוקטור
לפני יותר מחצי שנה רשמו לי אקטיבל לאחר שהנובופם הפסיק להשפיע. התחלתי לקחת אך שיפר במקצת את הרגשתי עד שהגעתי למצב ממש לא טוב. הרופא רשם לי גם באמצע אבאינה אך זה ממש לא התאים. עשיתי הפסקה של שבוע שבועיים והרגשתי קצת יותר טוב ואז חזרתי שוב לאקטיבל ושוב לאחר כמה ימים הרגשתי לא טוב. לא טוב הכוונה המון קימות בלילה כנראה מגלי חום פנימיים ופלפיטציות. ועוד פעם הפסקתי לקחת והרגשתי קצת יותר טוב עד ששוב חזרו גלי החם. הרופא רשם לי פרוגילוטון ולאחר יומיים הרגשתי די טוב אך שוב לפתע היה לי לילה מסויט של המון קימות. אני לא מבינה מה קורה. האם הגוף שלי לא יכול לקלוט את האסטרוגן? האם יכול להיות שבגלל בעיית קליטה הוא רווי בדם וזה מה שגורם להרגשתי? האם יש פתרון למצב? אני צריכה לעבור בדיקות מסויימות? אולי אני צריכה לקחת כמה ימים ואז להפסיק וחוזר חלילה? שאלתי את הרופא לגבי מדבקות ונאמר לי שמפסיקים לייצר.לייבא אז אין מה לרשום. אני ממש זקוקה לעזרה. אני בקושי מתפקדת והחיים שלי ברמה מאוד נמוכה בכל המישורים. אני ממש חסרת אונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגשה לא טובה
ד``ר איתן פאר21/08/2019פשוט להחליף סוג ההרומונים
למשל אנג'ליק, למשל דואביב למשל ליביאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין d האם לקחתלולי18/08/2019
לאחר בדיקה של צפיפות העצם נאמר לי להפסיק לקחת סידן לאחר שלקחתי 9 שנים,מה לגבי ויטמין D,מה לקחת ומה מומלץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין D
ד``ר איתן פאר21/08/2019ההמלצה לקחת ויטמין D כל החיים
בעיקר עקב חיזוק מערכת חיסונית וגם ספיגת סידן וחיזוק עצמות
רק בקפסולןה
ניתן לקנות קפסולה D 1000 ללא מירשם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרימולוט נור לדחיית מחזוראורית17/08/2019
בת 52 עם וסת סדירה. נוטלת פרימולוט נור עקב רירית מעובה. נוטלת פרימולוט נור ביום ה-17 למחזור למשך 10 ימים. אני אמורה לנסוע לחול והשאלה שלי האם אפשר רק פעם אחת להתחיל ליטול את הפרימולוט נור ביום ה-24 למחזור למשך 10 ימים (לדחות את הוסת בשבוע). מותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרימולוט נור
ד``ר איתן פאר17/08/2019כן בהחלט ללא בעיות וללא חשש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימדונה קהוש שחור - בירורסיגל12/08/2019
בת 49 עדיין יש מחזור אבל מאחר,מקדים דימומים חזקים לאחרונה התחילו תופעות של גלי חום ,וקבלתי סימדונה
האם מותר לקחת סימדונה אם אני hmtfr הומוזיגוטית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימידונה
ד``ר איתן פאר14/08/2019זה לא הטיפול לטרום גיל המעבר ובכלל
השילוב המומלץ לך זה התקן מירנה שיפסיק את הדימומים ומשחת אסטרוג'ל יומית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אטרופיה נרתיקית- שאלה חשובהדפי12/08/2019
שלום רב,
אני בת 57 סובלת מנרתיק אטרופי , מגרד חזק, צריבה ואי נוחות נרתיקית כבר זמן מה (ללא מחזור כבר 6 שנים).
נשללו פטריות ועל פניו לא נראה משהו חריג בנרתיק באופן ויזואלי, מלבד אטרופיה.
נאמר לי ע"י הרופאה שהפתרון הוא לקחת אסטרוגן מקומי במינון נמוך...כגון וגיפאם ,אבל אני מאד חרדה מההשפעה שלו בגלל שאחותי נפטרה מסרטן השד ואחותי השנייה מסרטן הלבלב.
נבדקתי גנטית ואינני נושאת מוטציה של barca1+2.
יחד עם זאת אני מאד סובלת.
שאלתי היא -האם החשש שלי מוצדק, או שמא בטיפול מקומי אין חשש...הדילמה מאד קשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ואגיפם
ד``ר איתן פאר14/08/2019החשש שלך כלל וכלל לא מוצדק
השימוש בואגיפם נרתיקי לא נספג ססטמי למחזור הדם ואושר לשימוש אפילו בחולות סרטן שד
תקשיבי לרופאה שלך היא צודקת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת מחזור ובעיות נלוותבטי09/08/2019
שלום רב,
בחודש נוב' ימלאו לי 53 מחזור אחרון בדיוק לפני שנה.
גלי חום אין לי אבל בקושי ישנה בלילה גם אם אני נרדמת כאשר אני הולכת לישון מתעוררת לאחר שעה או שעתיים ניגשת לשירותים ולא נרדמת בכלל עד הבוקר. לעיתים לוקח לי המון זמן להרדם כאשר הולכת לישון וגם בקושי ישנה בלילה.
מצבי רוח משתנים בצורה די קיצונית והרגשה כללית לא טובה במיוחד. מה ניתן לעשות לאור זה שהורמונים אסור לי לקחת מכיון שיש לי בעיה של קרישיות יתר.
כמו כן, הבטן שלי נפוחה מאז שאין לי מחזור ולעיתים יש לי מיחושים כמו לפני מחוזר.
לתשובך אודה
בטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמינ י גיל המעבר
ד``ר איתן פאר14/08/2019יש טיפולים, כגון מדבקות, אותן ניתן לקבל אפילו במצבים מסויימים של קרישיות יתר ויש שלא
ובצידה ולא תרופות מהקבוצה של ציפראלקס ודומיו יכולים מאד להקל עת התסמינים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)