מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ליויאל ודימום וסתי- בירורנעמי פגיר24/04/2019
שלום רב, אני לוקחת כדורי ליואל באופן סדיר כחודשיים.
מאתמול יש לי דימום וסתי
מה עלי לעשות? להפסיק לקחת כדורים? להמשיך? להגיע לרופא?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליביאל ודימום
ד``ר איתן פאר27/04/2019תופעה מוכרת
להפסיק טיפול למשך ימי הדימום ולחדש
לבצע בדיקת אולטרה סאונד נרתיקי למדידת עובי וסדירות רירית הרחם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליויאל
תמי05/05/2019המשך שאלה בנוגע לליביאל. לקחת 15 שנים רצופות ליביאל
לא היו לי תופעות לוואי. שבוע האחרון היה לי דימום כמו מחזור,
במשך 6 ימים ונפסק.
באם יש סיבה לדאגה? על פי איפורמציה באינטרנט יש צורך ללכת להבדק ולעבור בדיקת רירית הרחם ועוד.
אודה לתשובתך
מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עד איזה גיל מומלץ טיפול הורמונלי ומתי כדאי להתחיל?ענת24/04/2019
אני בת 55, ללא מחזור כארבע וחצי שנים. האם נכון יהיה להתחיל לקחת הורמונים, כל כך הרבה זמן אחרי שהמחזור פסק?
תודה רבה לתגובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגיל לטיפול הורמונלי
ד``ר איתן פאר27/04/2019יש חלון הזדמנויות שפירושו של דבר שיש להתחיל טיפול הורמונלי חלופי מוקדם ככל האפשר להפסקת המחזורים
עד טווח של חמש שנים מהפסקת המחזור, בהנחה שאין בעיות של קרישיות יתר או היפרליפידמיה עם משקעים טרשתיים בעורקים, ניתן להתחיל לקחת טיפול
אין כל סיבה להפסיק טיפול הורמונלי וניתן ורצוי לקחת אותו לכל החיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול מומלץ בגיל המעברתמי23/04/2019
בוקר טוב,
בת 48 וחצי. בשנים האחרונות מחזורים סדירים עם שינויים בכמות הדימום..כיום איחור של מחזור כבר חודש וחצי .
מצרפת תוצאות של בדיקות שנעשו לפני כחודש, לא במחזור.
האם אקבל מחזור או שמחזור פסק?
מה הטיפול המומלץ?
בתודה מראש על תשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרום גיל המעבר
ד``ר איתן פאר27/04/2019את בתקופת טרום גיל המעבר
ישנה פעילות הורמונלית של השחלות אך לא סדירה ולכן יש אסטרוגן אבל אין ביוץ
תקבלי עוד מחזורים, לא סדירים
ניתן הסדיר זאת ע'י פרוגסטרון מחזוריי גשי לרופא הנשים שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימדונה לגיל המעבר האם יעזור?שושנה20/04/2019
אסור לי לקחת הורמונים בכלל
האם אפשר לקחת כל החיים סימדונה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימידונה
ד``ר איתן פאר27/04/2019האם סימידונה בכלל עוזרת לך?
יש פירסומים על נזק אפשרי לכבד בשימוש ממושך של סימידונה ויש צורך במעקב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר ניתוח אורטופדי שבר בקרסול מקבלת קלקסן לוקחת קבוע אויאנה מאז הניתוח ליפני מס ימים הפסקתי האם יש קונטראאינדיקצייה??אסתר פאר21/03/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
קלאקסאן ואביאנה
ד``ר איתן פאר24/03/2019אין התווית נגד לשילוב הנ'ל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- א.ס. וגינלי - בירור לגבי תוצאותלילך21/03/2019
שלום,
אני בת 62, 9 שנים לאחר סיום המחזור החודשי, ללא נטילה של הורמונים.
עברתי א.ס. וגינלי, והתוצאות הן:
* נתוני רחם :
מנח - קדמי
מידות 42x35x49 מ"מ
נצפה rest של 65 סמ"ק
שרירן אינטרהמורלי 19x21 מ"מ
שריר הרחם מעט מעובה:
עובי אנדומטריוזיס - 6.3 מ"מ.
שחלה ימנית :
מידות : 9x14 מ"מ
מרקם השחלה: תקין
שחלה שמאלית :
(לדברי מבצעת הבדיקה - קשה היה לה לראות את השחלה השמאלית)
רושם לרקמת שחלה : 11x13 מ"מ
דוגלס : נוזל בכמות קטנה.
יש משהו מדאיג בתוצאות ? מה המשמעות של שריר הרחם המעובה? הבנתי ממבצעת הבדיקה ששריר הרחם בגילי אמור להיות בעובי של 6 מ"מ. ואיך עלי להתייחס לנוזל הדוגלס (במידה מועטה)?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטרה סאונד נרתיקי
ד``ר איתן פאר24/03/2019קשה לחוות דעה מבלי לבצע ולראות
אין בעיה עם מעט הנוזל באגן ועם השרירנים
אבל רירית הרחם מעובה מדי לגבי 9 שנים אחרי הפסקת הרחם
ההמלצה היא לבצע בדיקת פייפל- דיגום רירית הרחם לודא מדוע הרירית מעובה
ןלבדוק רמת אסטרוגן ורמת CA 125 בדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דואביב לאחר כריתת שחלותסיגל19/03/2019
1.אני עם דואביב לאחר שניסיתי 4הורמונים אחרים ששלא היו טובים לי או העלו כולסטרול.צעירה מתחת גיל המעבר אך לאחר כריתת שחלות מניעתית לפני 3 שנים. לוקחת בערב ומרגישה ממש אפופה חצי בוקר.חוץ מזה כאבים חולפים נודדים בכל מיני מקומות בגוף.האם תקין?
2.יש כאבים כבר תקופה והולכים ומתחזקים במקום שהיו פעם שחלות...אין דלקת בדרכי השתן או משהו.בקע מפשעתי קטן מאד בצד אחד אך כאבים בשני הצדדים.האם יתכן כאבים מהידבקויות? הרופאת משפחה לא יודעת מה הסיבה אומרת לקחת אקמול כל פעם שכואב.אבל זה כואב כל הזמן..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דואביב
ד``ר איתן פאר24/03/2019דואביב שה בסדר גמור
קרוב לודאי שהכאבים קשורים בהדבקויות
אך אבחנה זו היא רק לאחר שלילת כל גורם אחר, בעיקר מכיוון המעי ודרכי השתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות גיל המעבר- התייעצותטל18/03/2019
לוקחת אביאנה מזה כחודשיים .גלי חום נעלמו כמעט לחלוטין .שיפור במצב הרוח והאנרגיה הכללית .אבל , ירידה משמעותית בחשק המיני עד לדיכוי מוחלט .פשוט אין לי חשק בכלל .(כולל כאבים בנרתיק ודימומים בעת קיום יחסי מין )
מה עושים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אובדן חשק מיני
ד``ר איתן פאר24/03/2019ראשית חובה להשתמש, בנוסף לאביאנה, גם באסטרוגן מקומי לנרתיק- ואגיפם או אובסטין
שנית- במידה ולא מספיק עוזר לאחר 3 חודשי שימוש ניתן להוסיף ג'ל טסטוסטרון
גשי לרופא הנשים שלך בנידון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריח לא טוב אצל אשתיאנטולי16/03/2019
שלום וסליחה, אני מבקש סליחה אבל יש שאלה לא נעימה. אני ואשתי כמעט בן 70 אבל בזמן אחרון יש שם אצלה ריח לא טוב. מזכיר בישול כמו תבלין שום. ככה לי זה מזכיר אבל אולי לא בדיוק ככה אני מסביר לא טוב אולי. לי זה כמו ריח שום מבושל. אולי יש דלקת? אני לא רוצה להגיד כי היא תבכה. לי זה לא נעים שם כשמבקשת שאני יהיה שם. גם מפחד אולי יכול לעבור גם ללשון שלי. תודה וסליחה. אולי יש קרם אולי יש תרופה להגיד לה לקחת שאולי לא תדע שזה בגלל ריח לא נעים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וואלה
גולשת21/03/2019אח שלי, אנטולי!
כאילו אתה באמת מצפה שמישהו יאמין לבדיחה שלך?
משחק אותה עברית עילגת של עולה חדש כשאין לך ולו שגיאת כתיב אחת? משוכנעת שתמצא פורומים אחרים להסתלבט בהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריח לא טוב מהנרתיק
ד``ר איתן פאר11/05/2019בד'כ עקב דלקת כל שהיא.
יש לגשת לרופא להבדק, לבצע תרבית נרתיק ולקבל טיפול בהתאם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת הורמונים מסוג אביאנהרחל ישראל14/03/2019
ד"ר שלום, אני בת 54 ומחצה, נוטלת אביאנה למעלה משנתיים, לאחרונה חזרו גלי חום אם כי לא באותה תדירות שהיתה לפני הנטילה, גם איכות השינה נפגמה שוב, האם לדעתך עליי להחליף את סוג ההורמונים או לעשות הפסקה לתקופה קצרה ולחזור? הרופא שלי יעץ להחליף למדבקות אוורל קונטי, אני מתמהמהת
מעדיפה לקבל את חוות דעתך כמומחה בתחום
אודה על מענה
רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אביאנה וחזרה של גלי חום
ד``ר איתן פאר16/03/2019צודק הרופא שלך. יש להחליף סוג ההורמונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרם פרוגסטרון טבעי- בירוראני13/03/2019
שלום, האם ניתן להשיג בארץ קרם פרוגסטרון טבעי? באיזה מינון מומלץ להשתמש בו? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרם פרוגסטרון
ד``ר איתן פאר16/03/2019לא בנמצא בארץ בשימוש בצרפת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות הורמונליות-אסטרדיול גבוהיעל13/03/2019
שלום רב,בעקבות דימום לאחר וסת עשיתי בדיקות הורמונליות והאסטרדיול יצא 2590 ,האם זה גבוה ואם כן ממה זה נובע ומה הטיפול? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטראדיול גבוה
ד``ר איתן פאר16/03/2019מאד גבוה. מה הטיפול שאת מקבלת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ווסת ארוכה כשבועיים- שאלהשירה11/03/2019
בת 50.5. קיבלתי מחזור לאחר 5 חודשים ללא מחזור. התחיל בהפרשות והמשיך כדימום סביר. אתמול הפסיק והיום שוב דימום קל מאוד.
ס"הכ מאז הכתמים ועד היום - 14 יום.
האם זה חלק מתופעות של גיל המעבר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום ממשוך
ד``ר איתן פאר16/03/2019מעיד על דימום בהעדר ביוץ. רק אסטרוגן הגורם לצמיחת יתר של רירית הרחם ואז לדימום ממושך
תקחי פרוגסטרון לעשרה ימים להפסקת הדימום
לאחר מכן בדיקת עובי וסדירות רירית הרחם באולטרה סאונד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המחזור לא מגיע למרות זיהוי ביוץשירה09/03/2019
שלום,
אני בת 48 וחצי. אני מקבלת מחזור כל חודש למרות שבשנה וחצי האחרונה המחזור מגיע כל 24 ימים במקום 28 כבעבר. יש גם פחות דימום, ופחות סימני טרום מחזור. לפני יותר משבועיים זיהיתי ביוץ באמצעות מקלון ביוץ. היום יותר משבועיים אחרי זה המחזור לא הגיע.בדיקת הריון שלילית ואין גם שום סימנים להריון. אם זיהיתי ביוץ, המחזור לא אמור להגיע אחרי שבועיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור אחרי ביוץ
ד``ר איתן פאר16/03/2019כל עוד יש ביוץ ואין הריון, ויש רחם, יופיע מחזור כשבועיים אחרי ביוץ
במידה ואין מחזור יש טעות בזיהוי הביוץ עקב אי דיוק של התכשיר לזיהוי ביוץ בו השתמשת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקיחת הורמונים כאשר היה סרטן שד לאמידלית07/03/2019
שלום, אני בת 52. לפי בדיקות אחרונות הפסקת מחזור ורופאת הנשים שלי אני במנפאוזה. תופעות גיל המעבר קיימות אך לא חמורות אצלי.
הרופאה ממליצה בחום לקחת נובופם לשם שיפור איכות החיים, מניעת אוסטאופורוזיס , מחלות לב ולזיכרון.
לאמי היה סרטן שד כשהיתה בת 74. אין סיפורי סרטן שד אחרים במשפחה. לאמי גם היתה דמנציה.
הרופאה אומרת שגיל הסרטן אצל אמי היה מאוחר ולא מונע ממני את האפשרות לקחת הורמונים.
אשמח לשמוע לדעתך. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן שד לאמא
ד``ר איתן פאר16/03/2019לא מהווה שום איסור ללקיחת הורמונים, אלצהיימר לאמא דוקא מחייב שתיקחי הורמונים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)