מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תופעות גיל המעבר וירידה במשקלהדס17/01/2019
שלום. רציתי להתייעץ לגבי תופעות של גיל המעבר והטיפול המומלץ.
כשנה ומעלה ללא מחזור. עיקר התופעות הן בעיות שינה והרדמות-לוקחת כדורי שינה שעוזרים רק עד 5 בבוקר. בנוסף ירידה במצב הרוח, פגיעה בזכרון, חוסר תאבון והכי מדאיג ירידה של 10 קג במשקל בחצי שנה האחרונה.
לא סובלת מגלי חום או הזעה אלא קר לי כאשר תמיד היה לי חם. לא סובלת מיובש בנרתיק. מעט דפיקות לב מהירות מידי פעם.
כל בדיקות הדם בלוטת התריס אולטראסונד בטן הכל תקין.
ניסיתי דברים טבעיים כמו וולריאן פאמארל שלא רואה שיש שיפור במצב.
הרופאה חושבת שזה כתוצאה מחרדה ונתנה ציפרלקס ולאחר כדור וחצי חטפתי ורטיגו לשבוע אז מיד הפסקתי.
שמעתי על ואלריאנה שזה הורמונים הכי עדינים.
האם ישפיע על מגוון הבעיות?
מה יכול לגרום לירידה כזאת במשקל?
תודה על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות גיל המעבר
ד``ר איתן פאר26/01/2019רק טיפול הורמונלי במינון נמוך יעזור לך- למשל אביאנה או מדבקות
ואלריאן זה לא הורמונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכון לקרישיות מטיפול מקומיחני14/01/2019
ניסיתי להשתמש בווגיפם ובגלל חוסר ניסיון, הכדור יצא ברובו לאחר כמה שעות. עם זאת, הרגשתי תופעות כגון דופק מהיר, נשימה כבדה וקפיצות של הגוף שהעירו משינה. האם יתכן שמינון כזה נמוך של טיפול מקומי משפיע כך, ואם כן, האם שימוש פעמיים בשבוע כמומלץ עלול להגביר סיכון לקרישי דם בגלל שהשימוש אינו רצוף?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ואגיפם
ד``ר איתן פאר26/01/2019טיפול מקומי נרתיקי כלל לא נספג למחזור הדם ולכן בטוח לשימוש ולא מעלה סיכוי לקרישיות או תופעות אחרות
[תחדירי יותר עמור לנרתיק, לפני שאת הולכת ליחדון וזה לא יפול היות ונצמד לדופן הנרתיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוגי אסטרוגן מקומיים למריחהחני14/01/2019
האם אסטרוגן למריחה באזור הנרתיק יעיל במניעת דלקות בדרכי השתן באותה מידה של כדורים שמחדירים לעומק הנרתיק?
האם יש הבדל באפקטיביות בין estriol ל-estradiol?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול נרתיקי
ד``ר איתן פאר26/01/2019כדורי ואגים מעולים
משחת אובסטין גם כן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרם פרוגסטרון טבעי במרשםמירב14/01/2019
שלום,
האם ניתן לקבל במרשם קרם פרוגסטרון טבעי, או שמוצר כזה צריך רק להזמין?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגסטרון בקרם
ד``ר איתן פאר26/01/2019יש בארץ תחת השם קרינון ומשתמשים בו לתמיכה פרוגסטאטיבית בטיפולי פוריות . מיועד לשימוש נרתיקי
בצרפת יש קרם פרוגסטרון למריחה על העור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטויות לגבי טיפול הורמונליאורית13/01/2019
אני בת 43 והוצאתי שחלות כמניעה. חבל שלא מסבירים את התופעות הלוואי הקשות ואת זה שבחורה צעירה לא יכולה להתקיים בלי ההורמונים לפחות עד גיל 50 שזהו פחות או יותר גילתבלות טבעי. אם הייתי יודעת לא הייתי מוציאה את השחלות ודוחה את זה לקראת גיל הבלות. אני שבורה מנסה בכל דרך אפשרית לדלות מידע לגבי נטילת הורמונים ומחפשת נואשות שמישהו יגיד לי שזה בסדר לקחת הורמונים ואני בטוחה ולא יקרה לי כלום. כל הרופאים במרפאות לא ממליצים ורק אתה ועוד רופא ממליצים בחום ואני לא מבינה את הפער הזה. בלית ברירה ויאוש התחלתי ליטול דואביב ואני מרגישה חסרת ביטחון ופחד מהצעג הזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמונים לאחר כריתלת שחלות
ד``ר איתן פאר26/01/2019ההמלצה הרפואית להתחיל טיפול הורמונלי תוך 48 שעות מכריתת שחלות ולהמשיך כל החיים בשקט ובבטחה
דואביב מצוין, תמששיכי ללא חשש ואך תפסיקי גם לא בגיל 50* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש בנרתיק להתייעצות על החלפת הורמוןנינה12/01/2019
אני בת 48. סובלת בעיקר מיובש נרתיקי חריף.
פרוגילוטון היה מצויין ולביאל.
החיסרון שלהם לגבי היההשמנה נפיחות. במקרה של פרוגילוטון גם הדימום.
הרופא העביר אותי לאביאנה. מאז אני סובלת מיובש. פטרת. ודליפת שתן מוגברת ( היה גם קודם לא ככה)
מה לעשות ממש מיואשת סובלת על בסיס יומיומי
קבלתי וגיפם ואובסטין וזה לא עוזר
בנוסף הציע לי הרופא לעשות שטיפות חומץ .וכל מיני תרופות אליל במקום להחליף לי למימון גבוה.
מה לעשות
ממש מיואשת
חשוב לי מאד לא להתנפח... ולא יכולה עם הצריבה התמידית
אשמח לכוון הכוונה לאיזה הורמונים לעבור
(גם מדבקות לא היו טובות לי)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש נרתיקי
ד``ר איתן פאר26/01/2019מינון הורמונלי בכדורים גבוה לא עוזר ליובש נרתיקי
ניתן להשתמש בכינומונאל
אהל השילוב של ואגיפם 3 פעמים בשבוע ביחד עם אובסטין במשחה למריחה באצבע על שפתי הנרתיק ובכניסה לנרתיק מאד תעזור רק שזה לוקח זמן
,פתילות של פראסטון שזה DHEA עוזרות רק שזה עדין לא משווק בארץ- כנראה במהלך השנה הנוכחית יגיע גם לארצנו. כן משווק באירופה וארה'ב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימידונה - כמה זמן מותר לקחתטלי12/01/2019
שלום רב, בת 52 מטופלת בסימידונה שנתיים עם הקלה בתסמינים של גלי חום. יש הפרעות שינה- אך הן לא פוגמות בתפקוד היום יומי. האם להמשיך ולקחת, מתי לשקול להפסיק, האם מומלץ טיפול הורמונאלי במקום? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימידונה
ד``ר איתן פאר26/01/2019קוהוש שחור לאורך זמן עלול לגרום לפגיעה קשב בכבד ולכן יש לעקוב אחרי תפקודי כבד כל הזמן
קוהוש שחור- כלומר סימידונהנ- לא נמצא כמפחית סרטני שד, דמנציה , אוסטאופורוזיס ופגיעה בשריר הלב שיש לנשים עם העדר הורמונים
ולכן תמיד העדפה לכיוון הורמונלי ולא תחליפים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת סחרחורת ודופק מהירתמר10/01/2019
אני בת 50 לוקחת אביאנה שנה. כל תופעות של גיל המעבר כולל גלי חום נעלמו. חוץ מבעיה אחת. בערך כל חודשים מופיע לי בפתאומיות דופק מהיר. ללא גלי חום לכמה דקות. זה יכול להופיע גם למחרת. ושוב הפוגה. ואתמול תופעה חדשה הרגשתי את הראש כבד ואז הופיע סחרחורת ראיתי שהכל מסתובב סביבי ודופק מהיר. זה חזר על עצמו גם בלילה ולמחרת בבוקר. האם זה קשור לגיל המעבר. האם אני צריכה להפסיק את לקיחת אביאנה. שאולי היא גורמת לבעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סחרחורות
ד``ר איתן פאר10/01/2019קיבלת תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 50 לוקחת אביאנה שנהתמר10/01/2019
אני בת 50 לוקחת אביאנה שנה. כל תופעות של גיל המעבר כולל גלי חום נעלמו. חוץ מבעיה אחת. בערך כל חודשים מופיע לי בפתאומיות דופק מהיר. ללא גלי חום לכמה דקות. זה יכול להופיע גם למחרת. ושוב הפוגה. ואתמול תופעה חדשה הרגשתי את הראש כבד ואז הופיע סחרחורת ראיתי שהכל מסתובב סביבי ודופק מהיר. זה חזר על עצמו גם בלילה ולמחרת בבוקר. האם זה קשור לגיל המעבר. האם אני צריכה להפסיק את לקיחת אביאנה. שאולי היא גורמת לבעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סחרחורות
ד``ר איתן פאר10/01/2019תבדקי תפקודי טיירואיד
במידה ותקין תחליפי סוג הטיפול ההורמונלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסחרחורת ודופק מהיר
תמר11/01/2019תודה על התשובה. איזה סוג הרמונים אתה ממליץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסחרחורת ודופק מהיר
תמר11/01/2019בעבר בשיחה עם רופא נשים שלי נאמר לי שבאביאנה יש הכי פחות הורמונים. ולא ממולץ להחליף לסוג אחר עם יותר הורמנים. כי זה יכול להגביר את דפיקות הלב. . לכן אני שואלת איזה סוג מומלץ. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסחרחורת ודופק מהיר
תמר11/01/2019סליחה על הודעה השלישית. כן לפני 3 חודשים בדיקת דם לבלוטת התריס תקינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חידוש נטילה של הורמוניםאורית09/01/2019
ראיתי שכתבת שהפסקה ונטילה של הורמונים מעלה את הסיכון לקרישיות. אני נטלתי לראשונה הורמונים למשך 8 חודשים והפסקתי. עברו כבר 8 חודשים ועכשיו אני רוצה להתחיל שוב. האם אני בסיכון?
שאלה נוספת, האם מינון האסטרוגן בדואביב קטן מאביאנה והאם גם דואביב אפשר ליטול כל החיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חידוש הורמונים
ד``ר איתן פאר10/01/2019תחדשי
דואביב מעולה
אפשר כל החיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול הורמונלי לאחר הסרת שחלותמיכל08/01/2019
שלום,
אני בת 40 ונמצאת כ 3 שבועות לאחר הסרת שחלות בשל נשאות brca . נוטלת אוורל 50 ובנוסף הוכנס בעת הניתוח התקן מירנה. סובלת מאוד מתחושת חולשה, כבדות ו"מעופפות" לא נעימה כלל.האם לוקח זמן להתרגל למצב החדש או אולי צריכה להגדיל את מינון האוורל?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול הורמונלי לאחר הסרת שחלות
ד``ר איתן פאר10/01/2019טוב עשית
תני לגוף עוד חודש להסתגל לשילוב של מירנה עם אוורל
רק אז, במידה ולא יחלפו כל התלונות שלך, ניתן לשקול טיפול הורמונלי אחר כגון הוצאת המירנה ומתן אוורל קונטי או שילוב הורמונלי אחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונלי בת 48נטלי08/01/2019
מבקשת לדעת מה אומרות הבדיקות?
פרולקטין 99
lh 6.1
fsh 14.3
e2 116
פרוגסטרון 4.7
tsh 1.5
האם אני בגיל המעבר?
הוצאתי את ההתקן . יכולה להיות בלי התקן ולא להכנס להריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופיל הורמונמלי
ד``ר איתן פאר08/01/2019את בטרום גיל המעבר
ההנחיות הרפואיות הן להשתמש באמצעי מניעה עד שנה מהמחזור האחרון היות וכולנו כבר נתקלנו באותן נשים שנאמר להן שאין צורך באמצעי מניעה וחזרו בהריון לא רצוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות בנושא כדור האביאנהיונה אבלסון06/01/2019
ד"ר פאר שלום רב,
שמי יונה אבלסון,בת 64 תוצאות ב.הדם תקינות וכן הבדיקה הגנקולוגית .איני נוטלת שום תרופה למעט כדור אביאנה מזה כ-6 שנים. השבוע בביקורי אצל ר.הנשים ולדבריה עלי להפסיק לקיחת הכדור בטענה כי אני משתמשת ברצף 6 שנים והן מבחינת גילי. לדבריה באם אמשיך אני עלולה לסבול מבעיות כגון גידולים,דימומים....יצאתי מהרופאה בתחושה מאד מבולבלת ואני זקוקה מאד להתייחסותך מה עלי לעשות? ברצונית לציין כי בבדיקת צפיפות העצם שעשיתי באוגוסט 2018 התוצאות היו: ערך ה-T-Score בבדיקה AP Spine Bone Density הינו 2.2-
Left Femur Bone Density התוצאה : 1.6- . Left Fermur Bone Density התוצאה: 1.6-. עד כמה שהבנתי כדור האביאנה מועיל בנושא צפיפות העצם. ברצוני לציין שאיני אוכלת מוצרי חלב למעט יוגורט עיזים וצורכת סידן בעיקר מהצומח. וכדור לעיסה קלציצוס. שאלתי האם אני יכולה להמשיך ולהשתמש בתרופה ללא חשש לאורך השנים .... אודה לתשובתך המקצועית!!!
תודה מראש! יונה אבלסון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך אביאנה
ד``ר איתן פאר08/01/2019כלל וכלל לא מסכים עם "העצה" שקיבלת לגבי הפסקת אביאנה
אין מיגבלת זמן ומומלץ לכל החיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתייעצות בנושא אביאנה
יונה אבלסון08/01/2019מודה לך מאד ד"ר פאר!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Brca1 ונטילה של הורמוניםאורית05/01/2019
אני בת 43 נשאית brca1 ללא שחלות (הוצאה מניעתית) רוצה להתחיל לקחת הורמונים ומתלבטת בין אביאנה לדואביב (קראתי שדואביב מונע הגעת אסטרוגן לשד ולרחם).
אשמח שבתשובתך תתייחס לפעולת דואביב בגווף והיתרונות שלה על אחרות עבורי, במידה ויש.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר BRCA
ד``ר איתן פאר08/01/2019שניהם מעולים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית שינה גיל המעבראורנה05/01/2019
שלום
רציתי לדעת מה ניתן לעשות לגבי בעיית שינה בגיל המעבר
בת 55 ניסית לקחת הורמונים לויאל ולא התאים לי הפסקתי מה עושים? ניסיתי לקחת כל מני דברים טבעיים לא עוזר
תודה
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליביאל לא מתאים
ד``ר איתן פאר08/01/2019אז יש עוד תכשירים מרובים הורמצונליים שיעזרו
רצוי בהחלט להמשיך הורמונים ולא להרים ידים במידה והתאימו לך תרופה שלא עזרה לך
לגבי הפרעות שינה - מומלץ לשלב הורמונים עם מלטונין 5 או 10 מגר הנמכר בארהב על המדפים ללא צורך במירשם
או אמביין או סירקאדין בארץ - מחייב מרשם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)