מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קרם פרוגליטון- למי מתאים?אל דר איתן פאר07/03/2019
דר איתן שלום רב!
רציתי לדעת למי מתאים הקרם פרוגליטון והיכן משיגים אותו תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגילוטון
ד``ר איתן פאר16/03/2019אין כזה קרם
פרוגילוטון אלו כדורים של אסטרוגן ופרוגסטרון
אולי הכוונה לקרם פרוגסטרון?
כזה יש בשימוש רק בצרפת ושם ניתן להשיג אותו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה דר' פאר. אתחיל ליטול הורמונים פלוס משחה הורמונלית וגינליתדפנה שטרית04/03/2019
השתכנעתי להתחיל טיפול הורמונלי (אביאנה) פלוס משחת אובסטין. הבנתי שמציאות ללא טיפול היא מתסכלת וגורמת נזקים רגשיים ונפשים בנוסף לירידה הדרמטית באיכות החיים ובפגיעה הפיזית (דלקות שתן כל חמש דקות, יובש וכאבים בקיום יחסי מין, חוסר חשק מיני דרסטי וחוסר חשק לחיות באופן כללי :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר איתן פאר04/03/2019מצוין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול הורמונלי- שאלה דחופהגילה04/03/2019
תוך כמה זמן לאחר העדר מחזור ניתן להתחיל טיפול הורמונלי, ומתי זה מאוחר מדי?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התחלת טיפול הורמונלי
ד``ר איתן פאר04/03/2019התחלה תלןינ בסימפטומים בעיקר
כלומר- ברגע שמתחילות תופעות של גיל המעבר, גם עם עדין יש מחזורים אך כבר לא סדירים, יש מקום להתאים טיפול הורמונלי
במידה ואין כל סימפטומים ממתינים עד שנה מהמחזור האחרון ואז מתחילים טיפול מותאם אישית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור לגבי אובסטין ותופעות לוואידלית03/03/2019
שלום,
אני מורחת כמות קטנה של אובסטין פעמיים בשבוע למניעת דלקות בדרכי השתן. אני סובלת כתוצאה מהחמרה של גלי חום לאחר שהיתה כבר רגיעה של חודשים, וגם מהיפוגליקמיה. האם אובסטין יכול לגרום לכך?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אובסטין
ד``ר איתן פאר04/03/2019אןבסטין כלל וכלל לא יכול לגרום לתופעות של גיל המעבר היות ואינו נספג למחזור הדם
אבל דוקא מסיבה זו אינו יכול למנוע תסמיני גיל המעבר ולכן חובה לשלב אותו עם טיפול הורמונלי סיסטמי בכדורים או מדבקות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הטיפול הכי מומלץ בגיל המעבריעל01/03/2019
שלום רב,
כבר שנתיים שאינני מקבלת מחזור.נפסק בגיל 59 פלוס.עם רקע של אם שחלתה בסרטן השד.התלונה העיקרית היא בעיקר יובש ופטריה בנרתיק -אגיסטן כטיפול חוזר ונשנה שלא עוזר , נפיחות בטנית, הזעה לילית, עייפות כללית שינה לא רציפה בלילות וגם גלי חום בתדירות נמוכה.מהו הטיפול הכי מומלץ והכי חדשני /מיעט תופעות לוואי? והאם הטיפול הורמונלי מסוכן לי?אודה על התיחסות מהירה יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול לגיל המעבר
ד``ר איתן פאר04/03/2019חובה , במיוחד עקב הסימפטומים, וללא כל קשר לסרטן השד של האמא, ואפילו נהפוך הוא- הורמונים שונים דוקא מורידים שכיחלות סרטני שד לעומת הזעות וגלי חום המעלים שכיחות של סרטני שד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיל המעבר
יעל10/03/2019תוכל להיות יותר ספציפי? מה לקחת? מכל ההיצע שקיים בשוק היום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל המעבר - בירור לגבי הורמוניםדפנה שטרית27/02/2019
לקחת הורמונים או לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברור ?
ד``ר איתן פאר04/03/2019לקחת במידה ואין קרישיות יתר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת רטט בגוף בעיקר ברגלייםאננה26/02/2019
שלום רב
מבקשת הכוונה ויעוץ לגבי תיושות של רטט בגוף , התחיל ברגלים , לפעמים גם בכתפיים ויד אחת
לציין שהתחושה אינה סובייקטיבית בלב, בן משפחה הניח את ידו באותו הזמן וחש את הרטט.
מאוד עדין , לא כואב, אל מטריד ומדאיג
עם שאלות שנתקלתי בהם באתרים ופורומים לא מצאתי
סימן או תשובה ברורה
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רטט בגוף
ד``ר איתן פאר26/02/2019לאחר בדיקת מגנזיום, ויטמין D , ויטמין B 12 ותפקודי בלוטת התריס, ולאחר איזון שלהם, יש להיוועץ עם ניורורולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום באמצע החודש שנמשך כמה ימיםטליה24/02/2019
אני בת 51, בריאה בדרך כלל, ללא סיפור משפחתי של סרטן. מבצעת בדיקות תקופתיות באופן סדיר. עד לפני כשנתיים מחזורים סדירים בני 28 יום ומאז כל 23-25 ימים. בחודש האחרון היה דימום בין ווסתי שנמשך כמה ימים. פניתי לרופאת נשים שביצעה u.s : שרירן סובסרוזי בדופן הקדמית 1.5 ס"מ, רירית 3 מ"מ ,שחלות תקינות. אני די מודאגת שמא הדבר עלול להצביע על ממצא ממאיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום
ד``ר איתן פאר26/02/2019מאפיין טרום גיל המעהר
לבדוק פרופיל הורמונלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות הורמונליות לגיל המעברפציינטית x22/02/2019
שלום
אני בת 44.5
אני גרה בחו״ל והרופאה שלחה אותי לבדיקות הורמונליות מאחר והמחזור מאחר לי כחודש וחצי.
התוצאות הינן
Estradiol E2 – 95.28
FSH – 15.06
LH 38.37
אלו הבדיקות היחידות שנשלחתי לבצע ועל סמך אלו הרופאה קבעה שנכנסתי לשלב המנופאוזה.
האם זה נכון?
לציין שעד לפני כן לקחתי גלולות יאז (ולפני הרבה שנים גם דיאנה) במהלך 14 שנה כאשר ב 10 שנים האחרונות, בערך, אני נוטלת יאז בלי מרווחים לקבלת מחזור ועושה הפסקות פעם בארבעה חמישה חודשים. בפעם האחרונה שעשיתי הפסקה חוויתי כאבי מחזור קשים אך לא הופיעה הווסת.
אני גרה במדינת עולם שלישי וקשה לי לסמוך על אבחנת הרופאים פה. מה גם שאני לא חווה שום תופעות של מנופאוזה.
חשוב לציין שב 14 שנים האחרונות יש לי מחלת האשימוטו, אני מטופלת בסינטרואיד 60 מק כל יום ואני מאוזנת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פירוש של בדיקות הורמונליות
ד``ר איתן פאר23/02/2019הורמונים משתנים כל הזמן
פירוש תוצאות הבדיקות תלוי בכמה זמן עבר מרגע שהפסקת את הגלולות
תמתני לפחות חודשים ותחזרי על הבדיקות הנ'ל ןתןדיעי לי
כמו כן האם יש באפשרותך לבצע בדיקת אולטרה-סאונד נרתיקית לבדוק המצאות זקיקים + בייציות בשחלות ועובי רירית הרחם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעשיתי אולטראסאונד נרתיקי
פציינטית x23/02/2019הגלולה האחרונה ניטלה ב 29/12. חודש וחצי לפני הבדיקה.
גם הרופאה, אמרה לי שאני במנופאוזה ויום למחרת שלחה הודעה שאולי זה בגלל הגלולות שנטלתי כל כך הרבה זמן ועוד ללא הפסקות לקבלת המחזור.
אם אני חושבת על זה אני כן חווה תסמינים של גיל המעבר רק בגלל שהייתי עם הגלולות לא הבנתי שאני אולי נכנסתי לגיל המעבר, לכן חשבתי שאולי אני לא מאוזנת מבחינת בלוטת התריס וכל פעם הלכתי לעשות בדיקות דם וראיתי שאני כן מאוזנת ולא הבנתי מה קורה איתי. אפילו לא חשבתי על גיל המעבר. התסמינים: ירידה בחשק המיני, דיכאונות קטנים שנכנסתי ויצאתי מהם במהירות ובתדירות גבוהה, מצבי רוח משתנים ורגישות יתר לעיתים. גלי חום לעתים רחוקות. אני רזה אך גם שומרת על משקל קבוע בקנאות אז לפחות לא חווה השמנה.
לגבי ה אולטראסאונד הרופאה ראתה זקיקים אך אמרה שהיא לא אוהבת את צבע השחלה ולפי זה חושבת שזה גם סימן למנופאוזה. כמו כן אירית הרחם דקיקה וכמעט אינה נראית ולכן אמרה שלפחות עוד חודש לא אקבל מחזור. שאני אחזור אליה לאחר חודש לבדיקה חוזרת ושנעשה בדירת דם חוזרת עוד חודשיים כפי שייעצת.
דוקטור, תודה רבה על תשובתך. אני אודיע לך לגבי התוצאות של הבדיקה בהמשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור מאחר 5 חודשיםאורנית19/02/2019
בת 52
מחזורים היו סדירים עד לפני 5 חודשים.
כעת כבר 5 חודשים מחזור לא מגיע.
פרופיל הורמונלי לא במחזור:
E2 315
17OH PROGESTRONE 1.43
TSH 0.79
PROLACTIN 227
PROGESTRONE קטן מ 2
TESTOSTERONE TOTAL 1
ANDROSTENEDIONE 5.43
DHEA SULPHATE 3.72
US וגינאלי:
רחם
אורך 46 מ"מ
עובי 44 מ"מ
רוחב 35 מ"מ
מרקם שרירני
מנח קדמי שרירן סובסרוזי אחורי 43*33 מ"מ
עובי רירית 7 מ"מ סדירה
שחלות
ימין אורך 17 מ"מ רוחב 13 מ"מ
מבנה תקין
שמאל
אורך 20 מ"מ רוחב 18 מ"מ
מבנה תקין עם זקיק בקוטר 11 מ"מ
דוגלס ללא נטזל חופשי
שאלות:
1 מה הסיבה שהמחזור לא מגיע כבר 5 חודשים?
כל הזמן מחזורים היו תקינים וסדירים
2 מה ניתן להסיק מבדיקות הדם והאולטראסונד,האם מחזור יגיע?
3 מה זה רחם שרירן?האם מדליק נורה אדומה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור במחזור
ד``ר איתן פאר23/02/2019את בתקופת טרום גיל המעבר ולא בגיל המעבר
לכן העיכוב במחזורים
תקחי פרוגסטרון כגון םרימולוט נור 10 מג'ר ל 10 ימים ותקבלי מחזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוורל קונטי-ללא דימום. האם יש בעיה עם רירית עבה?מיכל19/02/2019
בת 57. לוקחת אוורל 6 שבועות ואוורל קונטי שבועיים.
עד כה, קבלתי פעמיים דימום בכל מחזור כזה.
כחודש מתחילת האוורל, וכמה ימים לאחר תחילת האוורל קונטי-דימום נוסף.
הפעם לקחתי בטעות 7 שבועות אוורל, ללא דימום.
ועכשיו, כשבועיים וחצי לאחר אוורל קונטי, עדיין אין דימום.
האם יש בעיה עם רירית עבה?
אם כן, מה לעשות?
האם צריכה להמשיך עם האוורל קונטי עד לדימום או לחזור לאוורל לפי התכנית הרגילה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רירית מעובה תחת אוורל
ד``ר איתן פאר23/02/2019ההמלצה בגיל שלך לקחת אוורל קונטי כל הזמן ולא שבועיים שבועיים דוקא על מנת למנוע הן דימומים ויותר חשוב למנוע עיבוי של רירית הרחם שתחת אוורל בלבד יכול לפתח שינויים סרטניים ברירית הרחם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בהורמונים מעל 10 שניםגבי17/02/2019
שלום ד"ר פאר, התחלתי טיפול הורמונלי כחצי שנה אחרי הפסקת המחזור לפני כעשר שנים, בשבע השנים האחרונות לוקחת אביאנה. סובלת מהפרעות שינה, מתעוררת מוקדם מאד, אחרי שלוש או ארבע שעות שינה, בדרך כלל עם הרגשת פחד ולפעמים מתקשה להרדם שוב. אני מאד עייפה ועם מצב רוח ירוד. האם כדאי להפסיק או להחליף את האביאנה? או להוסיף טיפול להפרעות שינה? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול הורמונלי ממשוך
גבי18/02/2019שכחתי לציין בהודעה הקודמת שהתחלתי את הטיפול ההורמונלי בגיל 41 (המחזור נפסק בסביבות גיל 40-41) ואני כיום בת 52
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההורמונים 10 שנים
ד``ר איתן פאר23/02/2019מעולה . אבל או שתשני סוג ההורמונים או שעדיף להשאר עם אביאנה ולהוסיף בערה ציפראלקס 10 והתופעות שאת מתארת יעברו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בהורמונים מעל 10 שנים
גבי23/02/2019תודה רבה על התשובה, אבל לא ברור לי עד איזה גיל עלי להמשיך לקחת אביאנה, חלק מה רופאים, למשל כירורג שד שאני במעקב אצלו, טוען שההורמונים מעלים את הסיכוי לחלות בסרטו. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול הורמונלי וקרישיות יתראיריס17/02/2019
שלום .אני בת 57. יש לי קרישיות יתר תורשתית הטרוזיגוט ומבקשת לדעת אם ניתן להשתמש בטיפול הורמונלי של אסטרוג'ל ופרוגסטרון ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרישיות יתר והורמונים
ד``ר איתן פאר23/02/2019יש 11-13 פקטורים שונים הקשורים בקרישיות יתר
רובם אסורים במתן הורמונים
חלקים לא
יש להוועץ עם המטולוג מומחה קרישה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקות דם הורמונליותסימה13/02/2019
שלום. רופא הנשים הפנה אותי לבדיקות דם על מנת לבדוק אם אני נכנסת לגיל המעבר. תוצאות:
LH - Luteinizing Hormone 1.6 IU/l
:ערכי יחוס
CHILDREN <0.1-6.0
FOLLICULAR PHASE 1.9-12.5
MIDCYCLE PEAK 8.7-76.3
LUTEAL PHASE 0.5-16.9
PREGNANT <0.1-1.5
POSTMENOPAUSAL 15.9-54.0
CONTRACEPTIVES 0.7-5.6
FSH 3.0 IU/l
ערכי יחוס
FOLLICULAR PHASE 2.5-10.2
MIDCYCLE PEAK 3.4-33.4
LUTEAL PHASE 1.5-9.1
PREGNANT 0.3-קטן מ
POSTMENOPAUSE 23-116
אשמח לעזרה בפענוח. תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פירוש של בדיקות הורמונליות
ד``ר איתן פאר23/02/2019לפי הבדיקות את כלל לא בגיל המעבר . לא ולא !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת הורמונים- אביאנה לליויאלברכה09/02/2019
בת 55, נטלתי אביאנה שלוש שנים. בעקבות ירידה החשק המיני הרופא רשם לי ליויאל. חודשיים לוקחת לויאל אך גלי החום חזרו, אין שינוי החשק המיני ואיכות שינה שוב ירודה. הרופא המליץ לחזור לאביאנה ולהוסיף וגיפם ליובש בנרתיק. האם יש סיכון בהחלפת הורמונים כך? האם כדאי לתת סיכוי ללויאל עוד זמן?
שאלה נוספת - מה הסיכון של וגיפם - נרות לנרתיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת הורמונים
ד``ר איתן פאר10/02/2019ואגיפם הכרחי כל החיים לנרתיק היותצ וכל הטיפולים דרך הפה לא משפיעים על הנרתיק. ללא סכנות וללא ספיגה למחזור הדם ולכן בטוח בכל מצב
מבחינת העלמות חשק מיני והורמונים-
ליביאל מתואר כפחות מדכא אבל אין שיםור
יש לתת תוספת של ג'ל אנדרוג'ל פעמיים בשבוע טיפה עבה למריחה בחלק הפנימי של הירכיים ביחד עם אביאנה וואגיפם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)