מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם אומר גיל מעבר?אירית09/08/2019
אני בת 44.5 לא היה מחזור מדצמבר ביוני קיבלתי מחזור קצר מאוד וזהו בינתיים בדיקת הורמונים לא בעת מחזור הראתה את התוצאות הבאות האם אומר גיל מעבר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך גיל המעבר
אירית09/08/2019
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם גיל מעבר?
ד``ר איתן פאר14/08/2019לפני גיל מעבר ישנה תקופה של כמה שנים הנקראית טרום גיל מעבר
בתקופה זו יש איחורים גדולים של מחזורים ולעתים קרובות הופעה של תסמיני גיל המעבר כגון גלי חום
פרופיל הורמונלי משתנה כל הזמן ולכן איננו מדד היות ומראה רק מה קורה ברגע לקיחתו
יש להסתמך עם קליניקה ותלונות ולפעול בהתאם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול הורמונלי טרנסדרמלי- בירוראיילה04/08/2019
דוקטור שלום רב
אני בת 61 ומגיל 50 מקבלת טיפול הורמונלי חלופי במדבקות אורל קונטי. לפני כשנה עברתי לטיפול באנגליק בתחילה ואחר כך באויאנה, בגלל התקלפות המדבקה (הזעה מוגברת בפעילות ספורטיבית)… ואולם השימוש בגלולות גרם לי לכאב ראש.
רציתי לשאול, האם קיימים תכשירים טיפוליים אחרים דרך העור, מלבד במדבקות? ג׳ל או משחה אותם מורחים מדי יום ואשר יפתרו לי את בעיות התקלפות המדבקה? פשוט מפני שהטיפול דרך העור הרגיש לי מצוין. אם כן, האם יש אותו בשני ההורמונים, גם אסטרוגן וגם פרוגסטרון? לתשובתך אודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר במקום מדבקות
ד``ר איתן פאר14/08/2019ישנה משחת אסטורגן המגיעה בג'ל - אסטרוג'ל
ויחד איתה יש לתת בנפרד כדורי פרוגסטרון- אוטרוגסטאן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום והורמונים לגיל המעברסרינה26/07/2019
שלום, כחצי שנה אני נוטלת הורמונים משולב מסוג: אוטורוגסטן 100 וג'ל אסטרוג'ל (סרגל) . בימים האחרונים קיבלתי מחזור מלווה בכאבי שדיים. האם תקין? מה עלי לעשות? תודה רבה על תשובה מהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום תחת טיפול הורמונלי
ד``ר איתן פאר27/07/2019או שהאסטרוגן לא מספיק, או שהוא יותר מדי או שהפרוגסטרון לא מספיק או שהוא יותר מדי
מעקב אחרי עובי וסדירותצ רירית הרחם מגלה מה קורה
ההמלצה- תחליפי סוג הטיפול ההורמונלי שיותר יתאים לך ולא יגרום לדימומים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם נכון להפסיק בבת אחת שימוש בהורמונים או שצריך בשלבים? (הורדת המינון בהדרגה)מיכל26/07/2019
דר פאר שלום רב,
בת 54 , 4 שנים ללא מחזור. נוטלת הורמונים כחצי שנה. התחלתי עם אקטיבל ועברתי לאביאנה. ברור לי מעבר לכל ספק שלא מתאים לי ליטול הורמונים בשל תופעות הלוואי שנגרמות לי.
שאלתי היא, האם נכון הוא להפסיק לקחת הורמונים בבת אחת או בהדרגתיות?
אני עוקבת באדיקות אחר הפורום בניהולך ורואה שאתה ממליץ לנשים להמשיך ולנסות את כל סוגי ההורמונים כאשר סוג אחד או שניים לא מתאים להן. אני בטוחה שיש נשים (כמוני, כך אני מרגישה) שפשוט הורמונים לא מתאימים להן ורב הנזק על התועלת בלקיחתם. ועל כן שאלתי השנייה היא, מה אתה מציע לכל אותן נשים שניסו את כל סוגי ההורמונים וגילו שלא מתאים להן ? בשל תופעות הלוואי.
בברכה, מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת הורמונים
ד``ר איתן פאר27/07/2019נחסת בדיוק סוג אחד של הורמונים שכן אקטחבל ואביאנה הם אותם ההורמונים רק במינון שונה
והיות ולכל הורמון יש פרופיל הורמונלי שונה ופעילות ביולוגית ספציפית, הרי שהמסקנה שלך שהורמונים לא מתאימים לך ממש אינה נכונה ואינה מבוססת מדעית
אין כלל המלצה להפסיק הורמונים, עקה ההשפעה המיטיבה שלהם לאורך ציר זמן במניעת תחלואה לבבית, אלצהיימר, אוסטאופורוזיס ועוד מחלות המקצרות חיי נשים
ולכן אני לא זורם איתך בקביעה שיש נשים שלא מתאים להן לקחת הורמונים
הורמונים יש המון- כמו אנטיביוטיקות. רגישות לסוג אחד של אנטיביוטיקה לא מונעת לקיחת סוג אחרץ כנ'ל לגבי הורמונים
פשוט לגשת לרופא שמתמצא בסוגים השונים של אסטרוגנים והסוגים השונים של פרוגסטאטיבים לקבל התאמה מותאמת אישית לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת אנגליק גרמה למעי רגיז ותופעות של חרדה ודיכאוסופי25/07/2019
שלום, אני בת 64 לקחתי אנגליק 15 שנה בהשגחת רופא עם מעקה ממגרפיה ובדיקות. הכל היה תקין. הייתי בריאה, ספורטאית וציפות עצם תקינה לחלוטין. יש לציין שהיתה לי נטייה לדיכאון ועם האנגליק הרגשתי מצויין. לפני שנה החלטתי על דעת עצמי להפסיק לקחת. לפני כחודשיים הופיעו תופעות של מעי רגיז ודיכאון. האם להפסקת האנגליק היתה השפעה כזאת רעה ? יש לציין שהרופא הציע לחזור לקחת את האנג׳ליק.אשמח לשמוע את דעתך . תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת אנג'ליק
ד``ר איתן פאר27/07/2019לחלוטין מסכים עם הרופא שלך. הוא צודק
לא ברור לי מדוע הפסקת היות והרגשת נפלא
תחזרי לאנג'ליק ויפה שעה אחת קודם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרירן אנטרמוראלי בגודל 35*40רונית23/07/2019
בהמשך לשאלתי לגבי שרירן:
אני בת 52 וחצי עם וסת סדירה, ללא גלי חום ועדיין עם זקיקים בשחלות. כפי שכתבתי אני שנתיים נוטלת פרימולוט נור עקב רירית מעובה ודימומים קשים, שבעקבות נטילת הפרימולוט נור, הרירית בסוף הוסת תמיד דקה וסדירה והדימומים הפכו ל-3 ימי וסת ו-3 כתמים חומים, מה שמאפשר לנהל חיי שגרה. אתה ייעצת להשתמש בהתקן מירנה. לא ציינתי שאני רווקה ולא ילדתי מעולם. גם למי שלא ילדה מומלץ התקן מירנה? ואם אמשיך להשתמש בפרימולוט נור 10 ימים בכל חודש ואקבל וסת סדירה, כפי שאני נוהגת כיום - זה בסדר? עד מתי מותר? הבנתי שאני רחוקה מגיל המעבר למרות גילי.
תודה על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך פרימולוט נור
ד``ר איתן פאר27/07/2019זה בסדר גמור להמשיך
עדיף במקום פרימולוט נור להשצמש בדופסטון היות וזה סוג של פרוגסטרון ללא השפעות על השד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סידן וויטמין D האם להמשיך להשתמשמירי22/07/2019
סידן וויטמין D
משתמשת בתרופה פוסאוונס סידן +ויטמין D אחת לשבוע מה בנוגע לחרושת השמועות שזה מסוכן האם להמשיך או עדיף לקחת סידן בניפרד אפילו אחת לחודש שהבנתי שלא משולב עם ויטמין D תודה על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני משתמשת קבוע בסידן אמורפי
אסתר24/07/2019היי יקירה אני עם אוסטואופורוזיס קל משתמשת בסידן בשם דנסיטי אחרי הרבה המלצות עברתי אליו והפסקתי עם ויטמין d . מנסה מעט להיות בשמש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסידן וויטמין D האם להמשיך להשתמש
מירי27/07/2019היי מי המליץ לך והיכן רוכשים את התרופה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסידן
אסתר29/07/2019המליצה לי חברה אחרי שלקחתי 5 שנים סידן רגיל לנסות סידן אמורפי קניתי בבית טבע / לא משנה לי מה רופאים קונבנציונלים אומרים בגדול הם לא עזרו לי לכאבים!! ניסיתי והשיפור מאוד מהיר וכעת כאבי כף היד והרגליים נעלמו ואני רק 3 חודשים עם זה!! מצטערת מה שמתחתיי רשמו כל עוד אין לרפואה פתרון אני בעד לנסות גם לחברה שהמליצה זה חולל פלאים עד שיפור בבדיקות!! השם דנסיטי תקראי בגוגל על זה קצת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדנסיטי
ד``ר איתן פאר27/07/2019המון פרסומות אך אין ממש עבודות מדעיות המוכיחות יעילות מעבר לכל סידן אחר
לגבי הפסקת ויטמין D - לא נכון ראי תשובה קודמת
חשיפה לשמש ליצור ויטמין D נכונה כל עוד יש פעילות הורמונלית. במנופאושה יש ניוון של קולטניט העור האמורים ליצר ויטמין D ולכן חשיפה לשמש לא ממש עוזרת וחובה לקחת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסידן וויטמין D
ד``ר איתן פאר27/07/2019ויטמין D הכרחי בגיל המעבר לאו דוקא עקב הספיטגה של סידןצ אלא בעיקר עקב העובדה שהוא מתחזק מערכת חיסונית ומפחית סרטנים
המינון המומלץ הור 2000צ יחידות ליום, בקפסולה שומנית קטנה , אחת ליום לכל החיים
ניתן לרכוש בארה'ב על המדפים ללא כל מירשם רפואי מאו להזמין בטאינטרנט ( - softgels vit D3
-2000
לגבי סידן- המינון למניעת אוסטאופורוזיס הוא 1200 מכ'ר ליום
בארה'ב מוכרים כדור משולב המכיל calcium, , magnezium, zinc שגם אותו ניתן להשמים באינטרנט
פוסאלאן לא מומלץ לקחת מעבר לחמש שנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסידן וויטמין D האם להמשיך להשתמש
מירי27/07/2019אני לוקחת שנים פוסאוונס להמשיך או להפסיק,לא ברורה לי התשובה,אם אפשר יותר לפרט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוקחת אנגליק שבועיים והתחיל לי מחזור .מה לעשות? להפסיק את ההורמון?גילה ביטרמן19/07/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
דימום תחת אנג'ליק
ד``ר איתן פאר20/07/2019עניתי מלך במסנג'ר של פייס בוק
כאשר יש דימום מפסיקים לקחת הורמונים עד חלוף הדימום ואז מחדשים הטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוקחת נובופם אך לא קיבלתי ווסתאביגיל לירם17/07/2019
שלום,
זה החודש השלישי שאני לוקחת נובופם. בחודש השני קיבלתי ווסת עם תחלית הכדורים האדומים אך החודש עם תחילת הכדורים האדומים היו לי תחושות של כאבי מחזור אך לא הגיע דימום. מעט מאוד הפרשה אדומה פעם אחת בלבד. האם זה תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נובופם
ד``ר איתן פאר20/07/2019זה תקין
המינון ההורמונלי בנובופם מועט ולכן במידה ואין צמיחה של רירית הרחם אין גם קילוף ולכן אין כמעט דימום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוקחת נובופם אך לא קיבלתי ווסתאביגיל לירם17/07/2019
שלום,
זה החודש השלישי שאני לוקחת נובופם. בחודש השני קיבלתי ווסת עם תחלית הכדורים האדומים אך החודש עם תחילת הכדורים האדומים היו לי תחושות של כאבי מחזור אך לא הגיע דימום. מעט מאוד הפרשה אדומה פעם אחת בלבד. האם זה תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נובופם
ד``ר איתן פאר20/07/2019לבל פעמיים אותה השאלה
עניתי כבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאיזה כדורים אפשר לשנותנילי10/07/2019
שלום דר'.
אחרי שימוש של חצי שנה בערך באקטיבל אני חושבת שהם אינם מתאימים לי. כבר די הרבה זמן מרגישה כבדות, נפיחות ועלייה במשקל,חוסר אנרגיה, חרדות ולחץ ובעיות שינה. ניסיתי לשנות לאביאנה אך זה לא עוזר.(גם בעבר לקחתי אביאנה והיה על הפנים) עדיין אותן הבעיות בעיקר הרבה קימות בלילה, הגוף לא שקט. אולי ניתן להמשיך באקטיבל יום כן יום לא? האם זה יוכל לשנות משהו לפי דעתך? האם יש משהו שאתה יכול להמליץ לי עליו? אני בוודאות בטוחה שכל התסמינים שלי זה עקב גיל המעבר ולא משהו אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשנות אקטיבל
ד``ר איתן פאר20/07/2019תשני
לא לאביאנה
תבקשי מרשם לאנג'ליק או ליביאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Mthfr הומוזיגוטי וטיפול הורמונלי חליפיאורית 4710/07/2019
שלום רב,
אני בת 47, ממש לקראת מונופאוזה, מחזור אחרון באוקטובר 2018 וגם קודם כבר כשנתיים מחזור לא סדיר ומגיע אחת לכמה חודשים. בעקבות הפלות חוזרות נעשה פרופיל קרישיות והתגלה mthfr הומוזיגוטי.
במהלך ההריונות נטלתי חומצה פולית 5 מג ולמען האמת הפסקתי לקחת חומצה פולית מאז 2011 (מאז ההיריון האחרון שלי).
בדקתי מספר פעמים רמת הומוציסטאין בדם והיא היתה תקינה.
רציתי לשאול האם עליי לקחת בכל זאת חומצה פולית 5 מג לכל החיים? והאם לקראת גיל המעבר אוכל לקבל טיפול הורמונלי חליפי או שאיני יכולה? האם עליי לבצע בדיקות כלשהן לפני כן? חשוב לציין שתסמיני גיל המעבר שאני חווה לפחות בינתיים הם סבירים ונסבלים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MRHFR
ד``ר איתן פאר20/07/2019את יכולה לקבל מדבקות הורמונליות
ביחד עם חומצה פולית מג'ר ליום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש באקטיבל כשנתיים ושוב תופעותשרית08/07/2019
בת 45. מזה כשנתיים משתמשת באקטיבל. עשה לי טוב ושינה את חיי מהקצה אל הקצה. לאחרונה שוב קימה בלילה , חולשה ועייפות . האם יכול להיות שזה לא משפיע כמו בהתחלה? האם צריך לעשות בדיקות דם מחדש ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות תחת אקטיבל
ד``ר איתן פאר20/07/2019הסגלות של הגוף
תחליפי סוג של טיפול הורמונלי- אנג'ליק או ליביאל או דואביב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרירן אנטרמוראלי בגודל 35*40רונית07/07/2019
בת 52 וחצי עם וסת עדיין סדירה. נוטלת פרימולוט נור מזה כשנתיים עקב רירית מעובה (13) ודימומים קשים שעוזר מאוד ומקל. ערכתי בדיקת אולטרסאונד 4 ימים מתום המחזור:
אורך 53 ממ
עובי 54 ממ
רוחב 52 ממ
מרקם שרירני הערות- קדמי
אורך תעלת צוואר הרחם 26 ממ
קיר אחרוי פונדאלי נצפה שרירן אנטרמוראלי בגודל של 35*40. ללא עדות לזרימות עשירות על פני ובהיקף השרירן.
עובי רירית הרחם 6.8 ממ. הערות: סדירה
שחלות ימנית אורך 20 ממ רוחב 14 ממ גובה 16 ממ
הערות - במרקם תקין
בסמוך לשחלה נצפה ממצא היפואקוגני עם נוזל צלול בגודל 13*22 ממ. הידרוסלפינקס?
שמאלית - אורך 17 ממ רוחב 13 ממ גובה 16 ממ
הערות במרקם תקין
השרירן שנצפה גדול מהבדיקה הקודמת (לפני 3 חודשים) שאז היה בגודל 19*22 ממ
יש מקום לדאגה?
אציין, כי אין כל תסמינים. פרט לדימום הוסת שנע בין 3 ימים או 6 ימים, אין דימום אחר. יש כמה ימים בחודש וסת ולאחר מכן 3 ימים הכתמות חומות שמגיעות תמיד בסיום הוסת ואז בשאר החודש עד לוסת הבאה אני נקיה. משמסתיים הוסת, אין כאבים, אין תסמינים בשאר החודש.
היות ואני נוטלת באופן קבוע 10 ימים כל חודש פרימולוט נור, הרירית תמיד בבדיקות בסוף הוסת דקה.
יש מה לדאוג שהשרירן גדל בשלושה חודשים?
תודה על התשובה
אודה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרירן ודימום וגדילה
ד``ר איתן פאר20/07/2019מומלץ להעניס התקן מירנה המפריש פרוגסטרון ועוצר דימומים ויכול לעתים להאט קצב גדילת המיומה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה יכול להיות המנפואזהאירית04/07/2019
אני בת 47 עד לפני כמה חודשים מחזור מסודר ללא אמצעי מניעה. בחודשים האחרונים כל 3-4-5שבועות.כבר חודשים שהמחזור לא מגיע למרות כאבי מחזור יום יומיים. בנוסף בלילה יש לי מה שאני חושבת גלי חום. ואני ישנה הרבה פחות. האם זהו הגעתי לגיל המעבר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמינים, מנופאוזה?
ד``ר איתן פאר20/07/2019את בפאזה הנקראית טרום-גיל המעבר- פרימנופאוזה
במידה ומתחילה עם תסמינ י גיל המעבר ניתן בהחלט לקבל טיפול
גשי לרופא שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)

.jpg)

.jpg)