מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפסקת ליויאל הורמונים בגיל המעברמירי01/07/2019
שלום רב,
אני לוקחת הורמונים ליויאל לגיל המעבר וברצוני להפסיק בשל תופעות לוואי .כאבי ראש קשים המעירים אותי באמצע הלילה, כאבי שרירים, כאבי בטן. הכאבי ראש הם הקשים, האם ניתן להפסיק מיידית ובבת אחת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש תחת ליביאל
ד``ר איתן פאר20/07/2019תפסיקי ליביאל ותעברי למדבקות אוורל קונטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש באמביין לאורך זמןגילה30/06/2019
בת 53 סובלת מהפרעות שינה .בהמלצתך התחלתי לקחת אמביין במינון 12.24 מג חודש ואז 3חודשים לרדת ל2.24מג. אני קוראת באינטרנט על תופעות לוואי מסוכנות של הכדור וחוששת לקחת אותו. האם הכדור מסוכן? כמה זמן ניתן לקחת אותו ברציפות לאורך זמן?
תודה, גילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמביין
ד``ר איתן פאר20/07/2019המינון לנשים הוא ולא 12.5 שזה המינון לגברים
לא רצוי לאורך שזמן
עדיף מלטונין 5 מג'ר הנמכר בארה'ב על המדפים ללא צורך במירשם רופא וניתן להזמין באינטרנט אן לבקש ממשהו שנוסע לארה'ב להביא לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקיחת הורמונים אקטיבל והתופעות שבצידוסיגל27/06/2019
שלום לד"ר פאר,
ראשית תודה על המענה והפורום המצוין. נהנית לקרוא גם את המאמרים שאתה מפרסם לומדת מהם הרבה.
אני בת 52 וחצי, לוקחת מזה 4 שנים הורמונים. בתחילה,לתקופה קצרה אביאנה, התחילו גלי חום וזה שונה לי לאקטיבל שעם זה אין לי גלי חום וישנה טוב. מזה זמן רב התחילו אצלי חרדות, דפיקות לב שזה מרגיש כמו התרגשות של משהו, חוסר באנרגיה, וחסרת סבלנות. האם כדאי לעשות החלפה של הורמונים? ובכלל מה הבסיס לדעת שהורמונים מתאימים, הרי תמיד יהיה משהו שלא "מכסה" את כל תופעות.
בתודה מראש על המענה. וסליחה על אורך השאלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקטיבל
ד``ר איתן פאר28/06/2019אל תשני אקטיבל היות והוא עובד מצוין אצלך
לתןפעות שאת מתארת כרגע ממליץ להוסיף ציפראלקס במינון נמוך- 10 או 15 מגר כל יום ביחד עם האקטיבל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמונים ומוצרי סויה- בירוראורית24/06/2019
אני נוטלת דואביב. האם מותר לאכול מאכלים המכילים סויה, כמו מעדנים, על בסיס יום יומי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סויה ודואביב
ד``ר איתן פאר28/06/2019את יכולה לשלב את השנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמונים ונטילת ויטמינים/תוספותאורית24/06/2019
אני נוטלת דואביב מזה 5 חודשים ורציתי לדעת אם מותר במקביל לקחת אומגה 3 או כורכום. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמינים
ד``ר איתן פאר28/06/2019אין כל בעיה לשלב תוספת של ויטמינים עם טיפול הורמונלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקיחת 2 כדורים נגד דכאון כאשר 1 נועד לפתור בעיות שינה והרדמותהדס19/06/2019
שלום רציתי לדעת לגבי בעיות קשות של שינה והרדמות. לוקחת הרבה זמן בנדורמין שעוזר בערך ל 5 שעות. לא מסוגלת להרדם בלי כדור שינה אחרי ניסיונות של דברים טבעיים ועוד כדורים שגרמו לי להרגיש פחות טוב.
בנוסף נתת לי מדבקות אוראל קואנטי ולוקחת סרטרלין נגד דכאון קל. לוקחת גם מגנזיום וויטמין די.
פסיכיאטרית המליצה לי לקחת במקום כדור שינה , כדור שנקרא miro/mirtazapine במינון מאוד נמוך כ 7.5 מ"ג שזה רבע כדור. ככל שהמינון יותר נמוך הוא משפיע יותר חזק. זה בעקרון כדור נגד דכאון אבל גם מאוד עוזר לשינה
רציתי לשמוע את דעתך והאם אין בעיה לקחת שני כדורים נגד דכאון? אחד בלילה והשני בבוקר.
אין לי גלי חום או בעיית השמנה, להפך ירדתי 15 קג.
אודה על תשובתך בנושא .תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשאלתי מ 19/6
הדס מזור24/06/2019אודה על תשובתך לגבי מה ששאלתי. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדור מירו לשינה
ד``ר איתן פאר28/06/2019מסכים עם היעוץ שקיבלת. זה עובד טוב. תנסי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל 64 עם תופעות גיל המעברגילה19/06/2019
אני בת 64, הפסקת ווסת בגיל 55, טופלתי בהורמונים 5 שנים בגלל גלי חום חזקים. הפסקתי עקב הנחיה של רופאת הנשים. בזמן האחרון חווה שוב גלי חום (לא בלילה), בנוסף חווה נדודי שינה לעיתים, וגם דופק מהיר.(לפני 10 שנים אובחנתי עם פעימה נוספת). האם התסמינים מתאימים גם לגילי? אני סובלת במיוחד מגלי החום, וגם הפעימות המואצות מלחיצות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל 64 והורמונים
ד``ר איתן פאר28/06/2019ההמלצה להפסקת טיפול הורמונלי אחרי חמש שנים כבר אינה מקובלת כיום אין מניעה להמשך טיפול הורמונלי לכל החיים
היות והפסקת למסםר שנים תבצעי בדיקת דופלר קרוטיס - עורקי הצואר- לשלילית משקעים טרשתיים
במידה ואין משקעים טרשתיים תחזרח לטיפול ההורמונלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש קשר בין נטילת הורמונים להופעת פצעים על הפנים?ענת17/06/2019
ד"ר פאר שלום רב,
אני בת 55, המחזור הפסיק לפני כ-5 שנים. לפני חודש וחצי החלטתי לנצל את "חלון ההזדמנויות" והתחלתי ליטול eviana
מזה כשבועיים אני סובלת מפצעים על הפנים, בעיקר בצידי הפנים (לחיים). ממש מזכיר פצעי בגרות. מאחר ולא שיניתי שום דבר אחר מזון/קרם, אני מאמינה שיש קשר ל-eviana. מה דעתך? ומה עליי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמונים ואקנה
ד``ר איתן פאר28/06/2019כן , יש קשר
תשני הטיפול למבקות אוורל קונטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעד איזה גיל מומלץ טיפול הורמונלי ומתי כדאי להתחיל?
ענת29/06/2019תודה רבה על תשובתך.
בימים האחרונים חל שיפור משמעותי בעור פניי. האם בכל זאת לעבור למדבקות אוורל קונטי? או לחכות?
אני נוטלת eviana רק חודשיים, וקראתי שכתבת בעבר שדרושים שלושה חודשים עד שנוצר איזון הורמונלי.
אז מה לעשות ? :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש קשר בין נטילת הורמונים להופעת פצעים על הפנים?
ענת29/06/2019כבר עניתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשה לא מזוהה ומפתיעהנינה17/06/2019
אני בגיל המעבר ללא מחזור מעל ארבע שנים. לוקחת הורמונים
לפני כשבועיים השתמשתי גם באובסטין פעמיים ומאז
יש לי גודש בשדיים והיום היו לי כאבים כמו כאבי מחזור וראיתי הפרשה דמית כהה וסמיכה מאוד עד כדי חתיכות דמיות (סליחה על התיאור הדוחה)
למה זה קרה? אני צריכה להתחיל לדאוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשה דמית תחת הורמונים
ד``ר איתן פאר28/06/2019לא מתרשם מבעיה כלשהי אבל מחייב בדיקת הרופא שלך כולל אולטרה סאונד נרתיקי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלים העוברים בגוף בגיל המעבראיה17/06/2019
שלום
אני בת 50 ולאחרונה יש לי סימפטומים של גלים בכל הגוף למעט הראש.
לא מדובר על גלי חום רק גלים שעוברים בגוף. האם זהו סימן לגיל המעבר?
תודה מראד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימפטומים
ד``ר איתן פאר28/06/2019את מתארת סימפטומים של גיל מעבר
גשי לרופא שלך לקבלת טיפול ואיזון הורמונלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה גיל המעבר?גלית17/06/2019
שלום לך דוקטור. ילדתי לפני קצת יותר מ שלושה חודשים . ההריון היה מתרומת ביצית . אני בת 44. קיבלתי ווסת לאחר 7 שבועות מהלידה.
הווסת הייתה טיפטופים ונמשכה יום אחד.
הייתי בינתיים בבדיקה אצל רופא. הוא ראה שהכל תקין ואמר לי שבייצתי .לאחר 10 ימים הגיעה שוב ווסת. כמה טיפטופים קלים נמשך יום וזהו.
עברו מאז כמעט חודשיים ואני לא מקבלת ווסת. יש לציין - שאובחנתי לפני יותר מ 8 שנים עם רזרבה שחלתית ירודה. פרימנפאוזה.
לאחרונה -אני מרגישה שמשהו עובר עלי
אני לא רגועה. קשה לי להירדם בלילה לאחר יום קשה. לפעמים אני קמה בלילה ונגמרת לי השינה.
יש לי מצבי רוח. זה לא אני!
האם אני בגיל המעבר?
מה לעשות ? אני צריכה לעשות בדיקה הורמונלית?
איך אפשר להקל ?
תודה לך!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמינים של גיל מעבר
ד``ר איתן פאר28/06/2019את בטרום גיל המעבר ולכן השיבושים במחזורים והתסמינים שלך
לבצע פרופיל צהורמונלי ולפי התוצאות להתאים לך טיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימומים באמצע נטילת פרוגילוטוןשלומית11/06/2019
שלום רב. אני לוקחת בעצת רופאי גלולות פרוגילוטון. האם ייתכן שאחרי 12 יום של נטילת מהכדור החום (המשכתי מקופסא שנייה) עדיין יש לי דימומים ואיני ייכולה להתנקות לגמרי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום תחת פרוגילוטן
ד``ר איתן פאר28/06/2019אפשרי , במיוחד כאשר ממשיכים כדורים ברצף מחפיסה נוספת
תצמדי להנחיות הכתובות של הפרוגילוטון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 50.5 בעניין נטילת גלולותדנה11/06/2019
שלום רב.בביקורי לפני כחודש אצל רופא נשים לצורך חידוש מרשם לגלולות נאמר לי להפסיק ליטול גלולות בגלל הגילי ושאין צורך באמצעי הגנה.אני שואלת עקב החשש הטבעי מהריון.האם אין סיכון?הרי אני לא יודעת אם הפסיק המחזור החודשי בגלל הגלולות.האם בטוח להפסיק השימוש עקב החשש מהריון?תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות אחרי גיל חמישים
ד``ר איתן פאר28/06/2019זה מה שמקובל בספרות- להפסיק גלולות אחרי גיל חמישים.
אז תפסיקי ותראי מה קורה למחזורים שלך באופן טבעי האם מקבלת או לא
ואז ניתן לגבש החלטה איך להמשיך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
דנה29/06/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדבקות אוראל קוונטי- התייעצותהדס מזור09/06/2019
שלום הייתי אצלך בייעוץב 10/5. החלפת לי הורמונים ולוקחת אאוראל קואנטי. בנוסף לוקחת סרטרלין נגד דכאון וכדור שינה בנדורמין.
התופעות העיקריות שלי היו בעיות שינה ודכאון קל ירידה גדולה במשקל 15 קג ובעיות זכרון. לא היו גלי חום.
בשבוע האחרון התחלתי לסבול מגלי חום קלים וקיבלתי דימום כמו במחזור . דימום כזה קרה לי גם בהורמונים הקודמים שלקחתי. מעבר לזה לא מרגישה שינוי גדול מלקיחת ההורמונים.
שאלתי האם הדימום תקין ,האם להמשיך עם סוג זה של הורמונים ומה לגבי גלי החום שהתחילו ולא היו לי קודם? והאם כשיש דימום להדביק את ההורמונים?
תודה מראש הדס מזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום תחת אוורל קונטי
ד``ר איתן פאר09/06/2019תופעה מוכרת וידועה
לא להתרגש
יעילות של טיפול הורמונלי או התייחסות לתופעות לואי רק אחרי שלושה חודשי שימוש שאז ישנה התייצבות הורמונלית של הגוף
אז תמשיכי עם האוורל קונטי
אבל בימי הדימום לדלג על מדבקה, כלומר להשאר 3-4 ימים ללא מדבקה ולחדש עם גמר הדימום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אביאנה או כדורים לדלקת מפרקיםשיר07/06/2019
שלום דוקטור. אני בת 54 ולקחתי אביאנה במשך 8 שנים (בעיקר להקלה על גלי חום). מאחר וההמלצה הכללית היא לא לקחת כדור זה לאורך שנים רבות, הפסקתי לקחתו לפני 10 ימים. מספר ימים לאחר מכן התחילו לי כאבי מפרקים בכפות ידיים ובכף יד שמאל יש גם הקרנה לזרוע כמעט עד לכתף. יש גם רגישות רבה לקור בידיים והכאב מתעצם בקור. אני תוהה האם יש קשר בין הפסקת לקיחת הכדור לבין זה. והשאלה השניה היא, מה פחות מזיק, לקחת כדורים נגד דלקת מפרקים (בהנחה שיש לי דלקת מפרקים) ותוסף סידן למניעת אוסטאופורוזיס, או לחזור ולקחת אביאנה, כדור שגם שומר מפני אוסטאופורוזיס, מוריד גלי חום ומונע דלקת מפרקים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אביאנה- מיגבלת זמן
ד``ר איתן פאר09/06/2019מיגבלת הזמן ללקיחה של אביאנה בפרט והורמונים בכלל הוסרה כבר לפני שנים
תחזרי לאביאנה לשנים ארוכות של בריאות ואיכות חיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי מפרקים
יובל12/06/2019היי שיר, לדעתי כדאי לך לנסות את דנסיטי, שהוא תוסף סידן אמורפי שמאוד עוזר במקרים של כאבי מפרקים. יש לי חבר שלקח אותו וזה עזר לו להפחית את הכאבים כבר ביום הראשון. אני לא יודע מה ההוראות במקרה שלך, אבל את יכולה להתקשר אליהם ולשאול. מאחל לך בריאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)