מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מינון פרימולט נור- בירוראילנה05/06/2019
שלום רב,
האם בשימוש בפרימולט נור 10 מג ליום , יש אפשרות לקחת מנה אחת יומית של 10מג, או חייבים לחלק לשתי מנות של 5 מג כל 12 שעות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרימולוט נור
ד``ר איתן פאר09/06/2019מנה יומית אחת של 10 מג'ר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרימולט נור ובדיקת הורמונים בגיל 54שיר04/06/2019
בת 54, מחזור די סדיר. תוצאות הבדיקות ביום השלישי למחזור:
FSH 27.4
LH 10.8
E2 130
1. האם אפשר לחזות מהבדיקות הנ"ל עוד כמה שנים המחזור צפוי להימשך?
2. האם יש סכנה כלשהי (קרישי דם וכו') בלקיחת פרימולט נור במשך שבועיים לדחיית המחזור ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדעקות הורמונליות, פרימולוט נור
ד``ר איתן פאר05/06/2019לפי הבדיקות את בטרום גיל המעבר ולא בגיל המעבר.
לא ניתן לתת תחזית מתי תהיי בגיל המעבר
אין בעיה בלקיחת פרימולוט נור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דואביב תופעות לוואי - דחוףאורית02/06/2019
אני בת 44 לאחר הוצאת שחלות מניעתי (brca1). אני לוקחת דואביב כמעט 5 חודשים. התחלתי לשים לב שבכף רגל שמאל יש לי נפיחות לדעתי זה בצקת כי אני לוחצת ורואה גומה וזה כואב. יש לי אדמומיות בזרועות למעלה (לא היה לי והבחנתי בה רק לאחרונה) וגם בשוקיים למטה לכיוון כף הרגל. אני עייפה נורא מרגישה שאני סוחבת בניין עליי וחסרת אנרגיות. אני מכריחה את עצמי לתפקד. שמתי לב לאחרונה שאני מגיעה לאן שהוא בבית ושואל את עצמי מה רציתי....לוקח כמה רגעים עד שאני נזכרת.
אני לא מבינה למה אני מרגישה ככה....הרי ההורמונים אמורים לספק תחליף למה שחסר ואני אמורה להרגיש טוב. רוצה לציין שמרגע שהוצאתי שחלות ועד היום (שנתיים כמעט) עליתי 15 ק"ג ואני נאבקת קשות להוריד, הכל נורא נורא איטי.
משהו לא בסדר לדעתי אשמח לעצתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דואביב ותןפות לואי
ד``ר איתן פאר05/06/2019תופעות לואי של טיפול הורמונלי הינן אינדיבידואליות. לא לכולן אותם הגנים ולא כולן מגיבות באותה צורה.לפי התיאור שלך דואביב פשוט לא מתאים לך ועליך להחליף הטיפול להורמונים אחרים, מדבקות, אנג'ליק, אביאנה ועוד .
תפסיקי דואבי ותגשי לרופא המטפל בכיל מעבר להחלפת ההורמונים ולהתאמה אישית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דפיקות לב בגיל מעברשושנה01/06/2019
מה הסיבה לדופק מהיר
האם ישנו טפול שאינו הורמונלי לכך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דפיקות לב
ד``ר איתן פאר05/06/2019תופעה אופיינית של חסר אדטרוגן
ולכן הטיפול המומלץ יהיה טיפול הורמונלי
יש תרופות אחרות מתחום הקארדיולוגיה לטיפול בתופעה וקארדיולוגים יתנו לך יעוץ בנידון במיגה ואת לא מעונינת בהורמונים - למה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדבקות אוורל ודופק גבוהמאיה29/05/2019
מזה בלפחות שנה לוקחת מדבקת אוורל 50 ואוטראגיסטן 100 יומי. לאחרונה התחלתי לחוות חרדות קשות ופחדים ודופק גבוה. בעצת רופא הפסקתי את הפרוגסטרון והיתה הטבה משמעותית בכל הסימפטומים אך עדיין חווה דופק מאוד גבוה בבוקר שמופיע מדי פעם לאורך היום ובעיקר בבוקר.שתי שאלות ברשותך: האם כדאי להוריד כחמישית מדבקה ולראות אם יש לי הטבה ? או היפית אני צריכה להעלות מינון. שאלה שנייה במידה ואני מעונינת להפסיק טיפול לחלוטין מה ההנחיה לגבי הפחתת גודל המדבקה / זמן עד להפסקה מוחלטת. לקחתי הורמונים רק בגלל יקיצות לילה לאחר כארבע חמש שעות שינה. בדיקות דם הורמונליות תקינות. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדבקות אוורל
ד``ר איתן פאר05/06/2019לא מתאים לך הטיפול הנ'ל
תפסיקי אותו ותחליפי לטיפול שיהיה יותר מתאים לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם שימוש באוורל קונטי - מדבקות, קורם להשמנה?מעיין27/05/2019
האם אוורל קונטי משמין. מזה 17 שנים נטלתי ליוויאל ומאחר והיו לי דימומים לפני כחודש, עברתי בדיקות מקיפות כולל בדיקת רירית הרחם . מאחר והתחילו לי תופעות לוואי חמורות במהלך 30 יום הרופא נתן לי אוורל קונטי. חשוב לציין שאני נוטה לצבור נוזלים ולהשמין. הרופא הבטיח שזהו מינון נמוך ואין לי מה לדאוג. האם זה כך. לפני שאני אתחיל להשתמש במדבקות. תודה מראש על תשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוורל קונטי
ד``ר איתן פאר28/05/2019הרופא צודק. תמךאי אחרי הוראותיו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל המעבר?מצב בדיקות הורמונליותסיגל26/05/2019
בזמן האחרון מחזור לא סדיר, עייפות, כמו גלי חום, עצבנות, חום, חוסר סבלנות, האם גיל המעבר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פירוש של בדיקות הורמונליות
ד``ר איתן פאר28/05/2019חסרה הבדיקה החשובה ביותר והיא רמת האסטרוגן ורק אז ניתן לקבוע בודאות גיל מעבר או טרום גיל המעבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיל המעבר?מצב בדיקות הורמונליות
סיגל01/06/2019
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיל המעבר?מצב בדיקות הורמונליות
סיגל01/06/2019
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש במדבקות טוורל קונטירחל ישראל22/05/2019
בגיל 52 התחלתי ליטול אביאנה , כעבור שנתיים וחצי כאשר חלה ירידה בהשפעה החלפתי למדבקות, אני מדריכת ספורט ואני רזה מטבעי, מאז השימוש במדבקות חלה אצלי עלייה במשקל (לא תאבון מוגבר) למותר לציין הפרזתי באכילה באופן ניכר בתקופת החגים ובכלל לאחרונה, אתה חושב שיש לזה קשר להחלפה למדבקות? או שפשוט אכילה ללא בקרה הביאה לתוצאה זו? אני מודעת לכך שלא פעם הסברת שהטיפול ההורמונלי דווקא מאזן עלייה במשקל או לפחות תורם לאיזון, אצלי השאלה נובעת מהשינוי בטיפול ההורמונלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליה במשקל תחת מדבקות
ד``ר איתן פאר23/05/2019לפי התיאור החמוד שלך כנאראה שמדובר בבעית "פה ןלסת" - כלומר עודף דרור לשרירי הלעיסה
עכשיו אחרי החגים, ועם כל הפעילות הגופנית שאת עושה נקווה שתחזרי למשקלך הנורמטיבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמון דואביב - כמה שאלותנינה16/05/2019
שלום דר',
אני שוקלת לשנות הורומונים מאקטיבל לדואביב כי קראתי שהוא מומלץ. הבנתי שבדואביב אין פרוגסטרון אז השאלה שלי היא האם לא חשוב גם לקחת הורמון זה? כי הרי גם הוא חסר בגיל המעבר וחוסר ממנו יכול לגרום לבעיות.
ושאלה שניה - האם חוסר או יתר אסטרוגן קשור לתת פעילות בלוטת התריס? כי אני סובלת כרגע מתת פעילות ואני חוששת שזה קשור לאסטרוגן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דואביב לעומת אקטיבל
ד``ר איתן פאר23/05/2019אני לא יודע איפה שמעת שדואביב יותר מומלץ אבל יש לי השגכות בנידון
היות ובארה'ב שווק האסטרוגן ביחד עם סוג של פרוגסטרון שנמצא כמזיק לשד החליפו את הפרוגסטרון בתכשיר דמוי פרוגסטרון השומר על רירית הרחם כמו פרוגסטרון. לגבי הבטיחות לו על השד עדין מוקדם מדי לומר היות ואינו נמצא בשימוש מספיק שנים. כך שמידע כמו שנמסר לך אינו בדיוק עובדתי מלא,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרום גיל המעבר או גיל המעבראלה12/05/2019
שלום,
אני בת 49 ותשעה חודשים. מחזור אחרון היה ב 8/2/19.
יש לי אוסטואופניה שאובחנה לפני מס' שנים.לא סובלת מתסמיני גיל המעבר.
מעונינת לקחת טיפול הורמונלי . האם יש מניעה כלשהי להתחיל לקחת כעת? ואם מתחילה כעת מה קורה אם אקבל מחזור פתאום? במידה וכן האם אוורל קונטי יכול להתאים ?
תודה מראש
ברצוני להתחיל לקחת הורמונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדוע לא מקבלת תשובה על השאלה שלי כבר בפעם השנייה?
אלה12/05/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר איתן פאר23/05/2019את עדין לא בגיל המעבר, שזה שנה מסיום המחזור האחרון. ואת לא סובלת מתסמיני גיל המעבר. ולען הטיפול ההורמונלי אינו מומלץ לך בשלב זה של חייך.
יש טיפולים רבים למניעה ושיפור ירידה בצפיפות עצם כגון התעמלות בונה עצם, ויטמין D בקפסולות במינון של 1000-2000 יחידות ליום, שילוב של סידן ומגנזיום ועוד
פשוט תפני לרופא הבקיא בתחום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנג'ליק וסטרואידים- שאלה חשובהשרי11/05/2019
שלום דר אני עם אנג'ליק שנתים פלוס לאחר שהיו גלי חום קשים, עם שיפור ניכר מאוד.
לאחרונה בגלל וירוס בעצב הפנים קיבלתי סטרואידים וטיפול אנטי וירלי, איך שהתחלתי את הטיפול החלו הזעות ליצה וקצת גלי חום ביום. האם הסטרואידים יכולים להשפיע על האנג' ליק? כרגע בהורדת מינון עם שיפור בהזעה ובגלי החום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנג'ליק וסטרואידים
ד``ר איתן פאר11/05/2019סטרואידים מפחיתים יעילות הטיפול ההורמונלי ולכן חזרו לך גלי החום
לאחר הורדת המינון של הסטרואידים ניתן לצפות שתמשיכי להנות מהיעילות של אנג'ליק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום חלש ושימוש בפרוברהגלית10/05/2019
בת 50 מחזור אחרון 2.4 ומסיום המחזור הפרשות כהות ודימומים חלשים ללא הפסקה.
לוקחת פרוברה 5 מג פעמיים ביום מיום 30.4
הרופא המליץ על נטילת הכדור למשך 15 יום ולעשות אולטראונד לאחר המחזור.
השאלה היא אני ממשיכה לדמם דימום חלש האם יש צורך לחזור לרופא ?או להמשיך ליטול עד 15.5 את הכדור טלהמתין.
בבדיקת הרופא נמצא שרירן בגודל 5 שבועות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוורה ודימום
ד``ר איתן פאר11/05/2019פרוורה זה םרוגסטרון. משתמשים בו כאשר יש דימום ממושך עקב העדר ביוץ ( =פרוגסטרון נוצר בשחלות רק לאחר הביוץ). ולכן הטיפול הולם במצב שלך כרגע. תמשיכי כפי שיעץ לךם הרופא שלך, ויתכן מאד דימום מוגבל לאחר ההפסקה שלו ואז ביקורת רירית הרחם זה דוקא נכון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אביאנה לאחר ארוע מוחי קלאיילה09/05/2019
שלום רב אני בת 54 לפני שבוע עברתי ארוע מוחי קל אני לוקחת אביאנה מספר שנים האם יש קשר האם להמשיך לקחת? הוסיפו לי אספירין 100 מ״ג ואני לוקחת ויפאקס 75 מ״ג בדיקת קרישיות היתה תקינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אירוע מוחי ואביאנה
ד``ר איתן פאר11/05/2019יש סוגים שונים של אירוע מוחי
במידה ושלך נגרם עקב דימום או חסימת כלי דם על רקע ארטריוסקלרוזיס הרי שחל איסור להמשך לקיחת הורמונים.
עליך לגשת לרופא המטולוג לברור קרישיות, ולבתע בדיקת דופלר אולטרהסאונד של עורקע הצואר בשאלה של משקעים טרשתיים, וחוות דעת של נויורולוג לגבי סוג האירוע המוחי ורק לאחר ברור מקיף כזה ניתן יהיה לשקול האם יהיה מותר לך להמשיך לקבל הורמונים, ובמידה וגן איזה ( מדבקות עדיף במצב כזה)
בשלב זה להפסיק כל טיפול הורמונלי עד לברור מקיף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תקופה מותרת לנטילת דואביבאורית08/05/2019
אני בת 43 נוטלת דואביב כבר כמה חודשים.
קראתי בעלון במצורף שיש לקחת דואביב לתקופה הקצרה ביותר. לי נאמר לקחת למשך כל חיי ללא חשש.
אשמח לתשובתך. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דואביב
ד``ר איתן פאר11/05/2019למעשה זו הנחיה מאד ישנה שלא ברור כלל מדוע לא שונתה עד כה
ההמלצה הקלינית כיחום היא לקחת טיפול הורמונלי לכל החיים ללא כל מיגבלת זמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אויסטה ודואביב - הבדליםאורית08/05/2019
שלום, רציתי לדעת מה ההבדל בין אויסטה (שניתן לאוסטיאופורוזיס) לבין דואביב? נאמר לי שלשניהם יש חסימה לקולטני שד ורחם. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוויסטה לעומת דואביב
ד``ר איתן פאר11/05/20192 עולמות שונים לחלוטין
אוויסטה גורם לגלי חום וללא כל אסטרוגן שהוא החשוב העיקרי במניעת תחלואה ( לב, אלצהיימר, אוסטאופורוזיס הזדקנות השמנה ועוד ועוד)
אסטרוגן קיים בדואביב
אוויסטה מיועד לשתי מטרות- הפחתת אוסטאופורוזיס בגב, ולא בצואר הירך, מוהפחתה של סרטן שד אבל לא לטיפול בתסמיני גיל המעבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוסף סידן
יובל12/05/2019היי אורית, אולי כדאי לך לשקול לקחת את דנסיטי הסידן האמורפי. אני מכיר אנשים שלוקחים אותו ושמעתי עליו הרבה חוות דעת חיוביות. לפי מה שאני יודע, הוא נספג בגוף פי 2 יותר מאשר תוספי הסידן האחרים, ולכן הוא יוכל לסייע לך במקרה של אוסטאופורוזיס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)