מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אוסטאופורוזיסאורלי05/08/2007
ד"ר רני פולק שלום
תוכל בבקשה לתת מתכון או הצעות לנשים חולות אוסטופורוזיס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר רני פולק05/08/2007אורלי שלום
אני מניח שאת מתכוונת למתכונים עשירים בסידן
מתכונים אם גבינה יש למכביר אז אצרץ דווקא מתכון עם סרדינים:
לביבות תפוחי אדמה וסרדינים
מצרכים
2 – תפוחי אדמה גדולים (400 גר")
2 - קופסאות סרדינים משובחים בשמן זית (200 גר')
2 - ביצים
3 - כפות קמח
1 – כף חרדל דיזון משובח
קורט מלח
קורט פלפל
מעט שמן זית לטיגון
אופן הכנה
- גרדו את תפוחי האדמה במגרדת עם הלהב הקטן ביותר
- הוסיפו את שאר החומרים
- צרו לביבות וטגנו
בתיאבון
רני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיגרנותמיכל01/08/2007
אני סובלת ממגרנות ובגלל זה אני כבר לא אוכלת גבינה צהובה כמה שנים, זה אומר שאין יותר רטבים מוקרמים, פיצות, פסטה עם גבינה ועוד דברים אחרים שאני מאוד אוהבת לאכול. תוכל להסביר בדיוק איזה גבינות מותרות ואיזה לא (יש כמה גבינות שחלק מהאנשים אומרים שמותר לאכול וחלק שלא) ואולי להציע איזה מתכון חליפי לפסטה או פיצה בלי גבינה מזיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר רני פולק05/08/2007מיכל שלום
יש אנשים שקושרים בין מוצרי חלב ובין מיגרנה. אני לא מכיר מחקר שעוסק בתחום אבל יש אנשים שמדווחים שזה אכן עוזר להם. לדוגמא מתכון עם פסטה בלי גבינה:
פסטה מלאת זוקיני ולימון
חומרים (10 מנות)
- 500 גרם פסטה מלאה
- 6 שיני שום
- 6 זוקיני
- 5 כפות שמן זית
- מיץ משני לימונים
- קליפת לימון מגורדת משני לימונים
- כוס עלי בזיליקום קצוצים
אופן הכנה
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
- פורסים את השום ואת הזוקיני לפרוסות דקות ומטגנים בשמן זית עד להזהבה.
- מוסיפים את מיץ הלימון וקליפת הלימון ומערבבים.
- כשהפסטה מוכנה, מסננים ומוסיפים למחבת.
בתיאבון
רני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבוקדורוני31/07/2007
אהם אכילה מרובה של אבוקדו, שהבנתי שהוא מלא בשומן, איננה בריאה? אני פשוט מת על אבוקדו ונוהג לאכול כעמט כל יום והבנתי שזה מ אוד משמין.
חוצמזה, האם יש מתכון מעניין לשלוב בין אבוקדו ובשר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר רני פולק01/08/2007רוני בוקר טוב
אבוקדו אכן מלא בויטמינים מינרלים וחומצות שומן טובות אך עשיר יחסית בקלוריות.
השמנה היא היחס בין הקלוריות שמכניסים לזה שמוציאים, כך שאין בעיה להכניס קלוריות אלו, כל עוד מוצאים אותם בדרך אחרת. להלן מתכון עם אבוקדו:
סלט אטריות אורז חזה עוף ואבוקדו ברוטב חרדל
מצרכים: (4 מנות)
- 200 גרם חזה עוף מטוגן ופרוס.
- 2 כוסות אטריות אורז מבושלות.
- אבוקדו בשל (אך לא מדי).
-
מצרכים להכנת כ- 1/3 כוס רוטב
- 2 כפות חרדל משובח
- 2 כפיות דבש
- מיץ מסונן מחצי לימון
- 2 כפות שמן זית
- מלח ופלפל.
אופן הכנת הרוטב:
- שמים בקערה את החרדל והדבש.
- מוסיפים בהדרגה את מיץ הלימון תוך כדי בחישה.
- מוסיפים את השמן בטפטוף איטי תוף כדי בחישה עד לקבלת רוטב אחיד.
- ניתן להוסיף מלח ופלפל.
אופן ההכנה:
- חתכו את האבוקדו לקוביות של כסנטימטר או גרדו את האבוקדו במגרדת בינונית.
- הניחו את אטריות האורז בצלחת הגשה, הוסיפו מעל את פרוסות העוף ולבסוף פזרו את האבוקדו.
- צקו את הרוטב וצקו אותו על הסלט כ 10 דקות לפני ההגשה.
הרכב תזונתי:
מתקבלות 4 מנות הרכב כל מנה:
320 קלוריות
13 גר' חלבון
20 גר' שומן (כולל הרוטב)
14 גר' שומן (ללא הרוטב)
1.2 מ"ג ברזל
בתיאבון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנמיהרחל29/07/2007
הבת שלי אנמית. היא בת 18 ולא אוהבת חלק מהמאכלים שאמורים לעזור לה (למשל כבד היא לא מוכנה לאכול בכלל, ובשר היא כמעט ולא אוכלת). תוכל להמליץ על מזונות שיכולים לעזור לה מעבר למה שאני מכירה או על מתכונים שיעוררו בה חשק לאכול?
מזונות שאני מכירה שטובים לאנמיה הם כבד, טחינה,חלווה, בשר אדום, שקדים, אגוזים, פלפל אדום ורימון.
אודה לך אם תאכל לעזור לנו.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר רני פולק29/07/2007הי רחל
תודה על שאלתך
אכן רוב אנשי המקצוע יודעים לתת את המזונות המתאימים. אני אשמח לעזור במתכונים שיעשו חשק לאכול, אבל בשביל לעזור אני צריך מעט יותר פרטים על האוכל שביתך אוהבת
מחכה לתשובה
רני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוכל שהיא אוהבת
רחל30/07/2007היא אוהבת בעיקר אוכל פשוט עד ג'אנק פוד - ספגטי ופסטות למיניהן, פיצות, שניצלים, המבורגר וכאלה. היא גם אוהבת כל מיני עוגיות ושוקולד. אני חושבת שהדברים הבריאים היחידים שהיא אוהבת זה סלטים ותבשילים יותר מושקעים שאני מכינה מדי פעם (קוצר זמן...) עם בשר וירקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר רני פולק31/07/2007הנה לדוגמא מאכל קדירה עם הודו אדום
קדירת הודו אדום ודואט של שעועית בשני צבעים בבירה ופירות יבשים
מצרכים: (8 מנות)
- 800 גר' הודו אדום (נקבה)
- 400 גר' שעועית ירוקה
- 400 גר' שעועית צהובה
- 200 גר' בצל (= 1 בצל גדול)
- 3 שיני שום מפורק לשיניים שלמות
- 6 שזיפים מיובשים מגולענים
- 50 גר' חרדל (= 1 כף גדושה)
- 330 גר' בירה כהה (גינס)
- 1 כף שמן זית
- 50 גר' תמרים
- 50 גר' אגוזי ברזיל
אופן ההכנה:
- חממו בסיר גדול את השמן וטגנו את הבצל והשום עד לשקיפות.
- תבלו את ההודו במלח ופלפל וטגנו אותם עד להשחמה.
- הוסיפו את כל שאר המרכיבים.
- הוסיפו עוד מים לכיסוי כל המרכיבים.
- הביאו לרתיחה ובשלו כשעה.
- סדרו את הקינואה על ידי בתוך טבעת
- צקו את תוכן הקדירה, קשטו עם עשב תיבול והגישו עם הרוטב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירקות קפואיםדליה25/07/2007
אני אוכלת הרבה ירקות קפואים (סנפרוסטים למיניהם), רציתי לדעת אם הערך התזונתי של הירקות נפגם בגלל ההקפאה. כמו כן, אמרו לי שירקות כאלה זה דווקא טוב להכין במיקרו כי זה לא מוציא מהם את הערך התזונתי, ואני בדרך כלל מאוד נרתעת משימוש במיקרו. יכול להיות שירקות קפואים הם היוצא מהכלל במקרה הזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר רני פולק25/07/2007הי
יש היום עדויות הולכות ומתחזקות ששימוש בירקות קפואים דווקא טוב. אם שימוש בירקות מוקפאים עוזר לך לצרוך יותר ירקות אין כאן בכלל שאלה
להיתראות
רני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמנתרונה23/07/2007
שלום רב ד"ר פולק. קודם כל, רציתי לומר כל הכבוד על הפורום - ייעוץ בתחום הזה יכול לעשות לאנשים חיים טובים, טעימים ובריאים, וזה לא תמיד הולך ביחד.
רציתי לשאול על בישול עם שמנת. בעלי מת על זה, ואני משתדלת לשמור על תזונה נקייה משומן, על יזו רמת צריכה של שמנת דלת שמן היית ממליץ לאדם בגיל 50+?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר רני פולק23/07/2007שלום רונה
תודה על השאלה
אין כמות ספציפית שהיא מומלצת,
רצוי להפחית אבל לא צריך להיות קיצוני בעניין
אגב, ניסית שמנת טופו? מוצר נהדר עם יחסית פחות שומן ויכול להוות תחליף בחלק מהמקרים
בתיאבון
רני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, אבל טופו מול שמנת?
חסויה24/07/2007זה לא קצת מפחית מהמרקם העדין שמקבל מאכל שתובל בשמנת? אני אנסה להכין את זה ככה.
נראה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה לא עונים לנו על השאלה.הילה21/07/2007
מאיתנו הילה ואייל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה היתה השאלה שלכם?
אורלי28/07/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוגיות בעלי הרך קלורי נמוך יחסית.הילה19/07/2007
האם יש דבר כזה..??..ועם כן אפשר את המתכון תודה
שלכם הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאייל
ד''ר רני פולק22/07/2007שלום אייל
ראשית, אנו משתדלים לנצל את סוף השבוע למנוחה ולכן אנו לא נוהגים לענות לפורום בזמן זה. מקווה שהתשובה עדיין רלוונטית
אני מרצף לדוגמא עוגיה בעלת ערך קלורי של 70 קלוריות שמתאימה גם לחולי צליאק.
2 כפיות אבקת אפיה
1 כפית קינמון
קורט אגוז מוסקט
100 גרם קמח אורז
75 גרם קמח תפו"א
150 גרם סוכר חום בהיר
1 מקל / כפית תמצית וניל
100 מ"ל שמן קנולה
50 גרם אגוזי לוז טחונים
400 גרם דלעת מבושלת ומעוכה לפירה
הכנה:
להקציף שמן, סוכר ודלעת יחד עם הווניל
לערבב את כל היבשים ולהוסיף לתערובת הדלעת
ליצור כדורים להניח על תבנית משומנת
לאפות 10 דקות בחום של 170 מעלות
בתיאבון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סויה/אדממהליבת19/07/2007
רני שלום
רציתי לשאול אם חטיף הסויה שמגישים בזמן האחרון בהרבה מקומות הוא באמת טוב לבריאות. התחלתי להכין אותו בבית על ידי בישול פולי הסויה במים רותחים כ-3 דקות ופיזור מלח גס. בישול כזה שומר על הערך התזונתי של הסויה?
בנוסף, רציתי לשאול איפה אפשר להשיג פולי סויה טריים. לא מצאתי בחנויות טבעוניות אז אני קונה קפואים בסופר במקום (את שאר הירקות שאני אוכלת אני משתדלת לקנות טריים ולא בשקיות של ירקות קפואים).
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לליבת
ד''ר רני פולק19/07/2007שלום ליבת
תודה על השאלה
אנחנו ממליצים רבות בסדנאות שלנו על פולי הסויה הקפואים שנמצאים לאחרונה יותר ויותר במרכולים.
מעבר להיותו מוצר בריא אני חושב שכדאי לשים לב למוצרים אותם הוא בא להחליף (ביסלי, במבה, וכו) שהוא ללא כל ספק עדיף עליהם
בתיאבון
רני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מכינים ציר?דוברת17/07/2007
רני שלום,
מאז שנפתח הפורום אני מסתכלת כאן מדי פעם ומאוד נהנית לקרוא את העצות והמתכונים שלך.
ציינת כמה פעמים שיש להשתמש בציר ירקות. תוכל להסביר איך לעשות ציר כזה?
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך מכינים ציר
ד''ר רני פולק18/07/2007ציר הוא אכן מוצר בו אני ממליץ להשתמש כמה שיותר.
הוא נותן טעם עמוק לאוכל וחוסך שימוש במלח. לדוגמא מתכון של ציר ירקות:
ציר ירקות
חומרים עבור הציר
- 1 שורש כרישה
- 1 בצל גדול
- 2 גזרים
- 4 גבעולי סלרי
- 1 שורש פטרוזיליה
- 6 כפות שמן זית
- זר עלי תימין
- 1 עלה דפנה
- 5 זרעי פלפל שחור
- 1 ציפורן
- 8 פטריות
- 1 עגבנייה
- מעט פטרוזיליה
- 2.5 ליטר מים
אופן ההכנה
- קצצו בגסות את הירקות וטגנו אותם בסיר גדול עד שהם מקבלים מעט צבע.
- הוסיפו את התבלינים, את שאר המצרכים והמים.
- הביאו לרתיחה עדינה ל45 דקות
- העבירו דרך מסננת כך שיעבור רק נוזל צלול.
- צמצמו והקפיאו.
להתראות רני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סלקשלומית17/07/2007
איך ניתן להכין סלק בתנור?
ד''ר רני פולק18/07/2007הי שלומית
תנור הוא חום יבש שעלול ליבש כל מה שאופים בו.
הקליפה של הסלק מגינה עליו מייבוש. מכיוון שכך, יש לאפות את הסלק בתנור עם הקליפה ולאחר לחתכו כפי שרוצים
אפיה היא שיטה מצויינת לבישול הסלק לעומת בישול מכיוון שהטעם והויטמינים לא נמהלים במים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עייפות כרוניתלאה16/07/2007
שלום
יש לי בעיה, אני כל הזמן עייפה
רציתי לשאול ולהתייעץ, איזה מאכלים כדאי לי לאכול
שיעוררו אותי
ומאיזה מאכלים "מרדימים" כדאי להמנע?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ללאה
ד''ר רני פולק16/07/2007לאה שלום
הרשי לי רגע לענות לך כרופא
אני מייעץ לך ללכת ולהיבדק. יש לא מעט מצבים של עייפות שיכולים להיפתר ביעוץ רפואי
רני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטמהנעה14/07/2007
בני בן 7 סובל מאסטמה כשנה וחצי נוטל סינגולאר למניעה באופן קבוע. אני עדין לא מצאתי מזון מסויים שהוא אלרגי. האם יש מזונות שרצוי לאכול או להימנע?תודה.
ד''ר רני פולק14/07/2007שלום נעה
תודה על שאלתך
אם את חוששת שלבנך יש אלרגיה, ניתן לבדוק זאת בקלות בעזרת רופא המומחה לבעיות אלרגיה. פרט לכך יש הטוענים כי חלב למוצירו יוצר מוקוס בדרכי הנשימה, תופעה המקשה עוד יותר על חולים באסטמה. את יכולה לבדוק האם הימנעות ממוצרי חלב עוזרת לבנך
בברכה
רני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עינייםגילי10/07/2007
ד"ר נכבד שלום
תוכל לתת בבקשה תפריט שעוזר לחזק את העיניים?
תודה רבה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לגילי
ד''ר רני פולק14/07/2007גילי שלום
תודה על שאלתך.
באופן עקרוני תזונה מאוזנת עשירה בויטמינים, מינרלים ונוגדי חימצון טובה לבריאות כללית וגם לעיינים. לא ציינת איסה חלק בעין את מעוניינת לחזק אבל המיתולוגיה של הגזר קשורה ל בטה קרוטן שהוא מכיל. תזונה עשירה בבטה קרוטן תתרום לבריאות הרשתית
לדוגמא מתכון עשיר בבטה קרוטן:
מרק דלעת וג'ינג'ר עם נגיעות אורז בר.
חומרים עבור 8 מנות
- 1 כפית שמן זית
- 500 גר' דלעת נקייה (כ 700 גר' דלורית לא נקייה)
- 50 גר' בצל (חצי בצל קטן)
- 100 גר' גזר (1 גזר בינוני)
- 2 כפיות ג'ינג'ר
- 1 שן שום
- 1 ליטר ציר ירקות
- 4 כפות אורז בר
אופן הכנת המרק
- קצצו את הבצל והשום
- חממו בסיר את שמן זית, הוסיפו את הבצל והשום וטגנו עד לשקיפות.
- הוסיפו את שאר הירקות, תבלו במלח ופלפל וטגנו כחמש דקות
- הוסיפו את ציר הירקות והג'ינג'ר ובשלו עד לריכוך הירקות (כ 20 דקות – חצי שעה)
- טחנו את המרק, העבירו דרך מסננת ותקנו תיבול
- קשטו באורז בר והגישו
אופן הכנת אורז בר
- שטפו את אורז הבר כמה פעמים במין פושרים ובינתיים הרתיחו מים.
- שימו את האורז בסיר ומלאו אותו במים רותחים עד כ ס"מ מעל האורז
- הרתיחו ובשלו עם מכסה סגור על אש קטנה כ 30 דקות (עד שהמרק מוכן...)
הרכב תזונתי:
הרכב מנה:
29 קלוריות.
1 גר' חלבון.
0.7 גר' שומן.
5.5 גר' פחמימות
1.2 גר' סיבים.
בתיאבון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבישול ירקות מוקפציםהילה08/07/2007
אני צריכה את המתכון והמצרכים - כלומר איך להכין ירקות מוקפצים באופן הכי בריא,והכי לא משמין,
והכי טוב :]..
בתודה הילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה להילה
ד''ר רני פולק11/07/2007הילה שלום
ירקות מוקפצים היא אופציה פשוטה ובריאה האהובה על הרבה אנשים. להלן כמה טיפים לגבי מוקפצים:
1. בחירת הירקות - כדאי לבחור ירקות אותן מתאים לאכול גם ללא בישול, בצורה כזו גם אם תקפיצי את הירקות קלות והם לא יהיהו מוכנים לגמרי הם יהיו טובים למאכל
2. את הירקות יש להכניס למחבת לפי סדר הקשיות שלהן, לדוגמא - עגבניות שרי ממש בסוף וגזר די בהתחלה
3. במידה ואת מוסיפה חזה עוף, יש להקפיץ את החזה בהתחלה, להוציאו החוצה, להקפיץ את כל הירקות ואז להחזיר את החזה לפני ההגשה
המון בתיאבון
רני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)