מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מיץ ירקותרינה29/05/2014
שלום רב
מתי מומלץ ורצוי לשתות מיץ ירקות שאני סוחטת?
תודה אנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיץ ירקות - תגובה
שושי שטיינוביץ29/05/2014מומלץ תמיד, אבל כדאי מאד בבוקר, על בטן ריקה שאז יכולת הספיגה היא במיטבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיר סוטאגיסמדר29/05/2014
שלום ,האם אתם ממליצים על סיר סוטאז של קלסיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיר סוטאגי - תגובה
שושי שטיינוביץ29/05/2014אנחנו לא ממליצים על מותגים מסויימים.
סיר טוב צריך להיות כבד, רצוי מנירוסטה ואם יש לו ציפוי, זה צריך להיות ציפוי איכותי,
עמיד לפגיעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיר סוטאגי - תגובה
שושי שטיינוביץ29/05/2014אנחנו לא ממליצים על מותגים מסויימים.
סיר טוב צריך להיות כבד, רצוי מנירוסטה ואם יש לו ציפוי, זה צריך להיות ציפוי איכותי,
עמיד לפגיעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קמח ללא גלוטןשרון23/05/2014
שלום
איזה קמח ללא גלוטן הכי בריא לאפיית עוגות אבל גם שיהיה בריא ולא מעלה סוכר כמו קמח תירס ותפו"א.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קמח ללא גלוטן - תגובה
שושי שטיינוביץ26/05/2014אם הסיבה היא בריאותי (צליאק, למשל), אז יש קמח ללא גלוטן שמתאים למאפים ועוגות.
אם הסיבה אינה בריאותית, אז אין קמח ללא גלוטן שהוא ממש בריא. כל הקמחים האלה
מעובדים. עדיף קמח מלא איכותי למשל כוסמין או שיפון או קמח מלא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציר עוףענת05/05/2014
שלום,
רציתי לדעת כמה זמן אפשר לשמור ציר עוף וירקות במקרר, במידה והחלטתי שלא להקפיאו.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציר עוף - תגובה
שושי שטיינוביץ07/05/2014ללא הקפאה זה מחזיק ימים אחדים בלבד - עד 5 ימים.
מציעה לך להקפיא באריזות קטנות - כמות של כוס בכל אריזה.
אפשר בגביעים חד פעמיים עם מכסה טוב, או שקיות הקפאה איכותיות עם סגירה
הרמטית.
ניתן לקנות גביעים כאלה ב"שרוולים" של 20 יחידות בכל חנות לכלים חד פעמיים.
גם העלות שלהם מינימלית.
לחילופין - אפשר גם להקפיא בשקיות עם סגר בצורה של רוכסן (או משהו דומה).
היתרון של הקפאה בשקית הוא החחסכון במקום במקפיא.
אם את מתכוונת להשתמש בציר באופן מיידי זה בסדר, אבל בכל אופציה אחרת, מאד מומלץ להקפיא.
כאשר הציר שמור במנות קטנות, השימוש בו זמין ונוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירה שחורהרינה03/05/2014
שלום רב,
לאחרונה התפרסם מחקר בענין סגולות ותועלת בשתית בירה
אך לא ציינו אם מדובר גם בבירה שחורה,אני מבינה שהכוונה היתה לבירה לבנה
השאלה אם גם לבירה שחורה יש את כול הסגולות והמעלות כמו בבירה לבנה?
תודה לתשובה
אנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בירה שחורה - תגובה
שושי שטיינוביץ26/05/2014הפורום הזה הוא פורום בישול בריא. לא פורום תזונה.
האם זה בריא לבשל עם בירה שחורה?
איני רואה סיבה מדוע לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת חיטהשלי01/05/2014
שלום,
יש לי מתכון (לתינוק בן שנה) לצלי עוף עם חיטה (1כוס חיטה שצריך להשרות) שהייתי רוצה להכין לכל המשפחה אך בעלי אלרגי לחיטה, מה יכול להיות תחליף שיתאים גם לבעלי ולגם לתינוקי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת חיטה - תגובה
שושי שטיינוביץ01/05/2014נסי אורז מלא. זה יהיה מצויין.
לא יודעת אם הוא גם אלרגי לגריסי פנינה, זה גם יכול להיות תחליף מעולה, טעים ובריא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיבולת שועלשלי23/04/2014
שלום,
הייתי מעוניינת להבין מה ההבדל בין שיבולת שועל רגילה / מהירת הכנה / דקה / עבה / אורגנית.
מה הכי מומלץ מבחינה בריאותית?
ומה הכי מומלץ לדייסה לתינוק בן 10 ח'?
תודה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיבולת שועל - תגובה
שושי שטיינוביץ23/04/2014עד כמה שידוע לי כל הסוגים טובים.
לתינוק בן 10 חודשים נראה לי שכל סוג יתאים, אבל אולי עדיף את הסוג העדין יותר.
בכל מקרה, צריך לבשל היטב וכדאי להוסיף חלב (עדיף עזים). בישול יסודי מייצר דייסה רכה, טעימה ובריאה מאד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיבולת שועל
שלי24/04/2014תודה על התשובה!
כמה זמן את ממליצה לבשל כדי שזה יהיה "בישול יסודי"?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיבולת שועל - תגובה
שושי שטיינוביץ24/04/2014תלוי בסוג הדגן. שבלת עבה לוקחת יותר זמן ואולי עד 20 דקות. הדקה יותר מתבשלת יותר מהר. את צריכה לבדוק ולראות שזה רך. גם רואים בעיניים.
חשוב לציין, שיש לערבב כל הזמן אחרת לדייסה יש נטייה להדבק לתחתית הסיר.
אם אין לך סבלנות וזמן לערבב, אז אחרי הרתיחה הראשונית, את יכולה להנמיך את הלהבה למינימום ולהניח לה להתרכך. מידי פעם כן לערבב.
שימי כמות של פי 3 מים מהדגן ואחר כך הוסיפי מעט חלב. את צריכה לקבל דייסה סמיכה למדי אבל לא "גוש בטון" וגם לא מימית. כזו שממש כיף להחליק בפה.
אם זה תינוק את יכולה לנסות לתת לו בלי ממתיק. התינוקות מתרגלים לטעם ואוהבים אותו. אני הייתי שמה אפילו טיפה מלח אטלנטי בשביל שיהיה ממש טעים.
ממליצה שגם את תאכלי מהדייסה הזו. זה טוב גם בשבילך ויתן לך המון אנרגיה למשך היום.
אני בטוחה שיצליח לך.
יום מקסים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתכוןענת20/04/2014
שלום,
אכלתי בקפה קפה פיצה כשרה לפסח וכן לחמניות מקמח מצה ונראה שגם קמח תפו"א.
הבצק היה אוורירי . אשמח לקבל מתכון. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתכון - תגובה
שושי שטיינוביץ22/04/2014אין לי מושג איך מכינים בצק כזה.
הערה: בדרך כלל הבצקים של פסח עשויים מקמח לבן, או קמח תפוחי אדמה, שאין בו כלום, מכילים המון שמן ולכן לא בריאים ולא מומלצים, וזו גם הסיבה שאני לא טורחת לפתח בצקים כאלה.
ממילא חוזרים היום לשגרה ועדיף לחזור לשימוש בחומרים טריים וטבעיים ובדגנים מלאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיץ מירקותרינה20/04/2014
שלום
האם מיץ מירקות עדיף על פני ירקות מבושלים או
להיפך,היכן יש יותר תועלת ויטמינים מינרלים
וכדומה?
תודה לתשובה
אנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיץ מירקות - תגובה
שושי שטיינוביץ22/04/2014בתהליך הבישול של ירקות נהרסים חלק מהויטמינים. אז ברור שמיץ ירקות מומלץ מאד.
יחד עם זאת, במיץ הירקות אין סיבים ולכן כדאי לאכול גם ירקות טריים וגם מבושלים.
הערה: כאשר מבשלים ירקות עם מים חשוב להשתמש במים כי הם למעשה מכילים את רוב הויטמינים. אפשר להשתמש במים כמי בישול לכל סיר שאת מכינה או כרוטב בפני עצמו.
טיפ: כאשר אני מבשלת ירקות, אני משתדלת לשים מעט מאד מים ומכוונת שכאשר הירקות מבושלים, למעשה רוב המים התאדו. כך אני מבטיחה שהויטמינים יישארו בירק עצמו ולא במים. אם מכינה מרק או תבשיל עם רוטב, אז כמות המים תהיה בהתאם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינטרקציהארנבי19/04/2014
שלום רב אני לוקח להפרעות קשב וריכוז ...
בבוקר ל תיאנין ובקופה בצהריים -אומגה 3 [950]ואשווגנדה ובערב-עוד ל תיאנין 100 מ"ג
האם יש אינטרציה בינהם ???.יש לחץ על הכליות או הכבד או איבר מסויים ?זה יכול לגרום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
שושי שטיינוביץ19/04/2014לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_דיאטה_תזונה_נכונה_הרזיה' id=link]דיאטה, תזונה נכונה, הרזיה [/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם בישול ממושךelaa5615/04/2014
האם בישול ממושך לא פוגע בערך התזונתי של בשר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם בישול ממושך - תגובה
שושי שטיינוביץ16/04/2014למה את מתכוונת בישול ממושך?
ישנם סוגי בשר שחייבים בישול של לפחות 3 שעות, וישנם כאלה שאפשר לבשל תוך דקות אחדות.
רצוי לבשל את הזמן הדרוש ולא יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לשושי, הכנת עוגה.מאי13/04/2014
שושי שלום
אני מעונינת להכין עוגה טבעונית (אחרי פסח כמובן) בתבנית מאורכת ואשמח שתכתבי לי את היחס בין הקמח, נוזלים ואבקת אפייה במקום ביצים אני משתמשת בטחינה או בשמן קוקוס.
הקמחים שאני רוצה להשתמש בהם: קוסמין, קמח שקדים/קמח קוקוס ושיבולת שועל גרוסה
נוזלים: מים או חלב צמחי
אבקת אפייה ללא אלומיניום.
עם כל השאר אסתדר... (דבש, סילאן, אגוזים וכו'.)
התבנית היא מאלומיניום מאורכת סטנדרתית וחשוב לי לדעת כמה כוסות קמח נוזלים וכמה מהאבקת אפייה לשים כי היא בתפזורת.
תודה וחג שמח...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשושי, הכנת עוגה. - תגובה
שושי שטיינוביץ13/04/2014היי מאי,
מודה שעוגות זה לא הצד החזק שלי (לא כל כך מכינה. עוגות זה ימבה קלוריות, לא משנה מה המרכיבים ולכן אני משתדלת להמנע או כמה שפחות).
עד כמה שידוע לי: 2 כוסות קמח, 1 כוס שמן, (טחינה, קוקוס וגם זית) ועוד 3 ביצים. צריך להוסיף ממתיק בערך 3/4 כוס, במקום ביצים נסי1/2כוס שקדים טחונים + 1/2 כוס רסק תפוחים, אבל לא אחראית על התוצאות. כן צריך אבקת אפיה, שקית וחומרי טעם כגון: וניל וכו'. אפשר להוסיף פירות יבשים. השתדלי לשים רק סוג אחד של קמח בכל עוגה. כוסמין זה בסדר. קמח שקדים זה שקדים. שימי לב.
מצטערת שלא יכולה לעזור יותר.
חג שמח,
שושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמציות טעם טבעיות להכנה בביתמאי12/04/2014
שלום
1. קראתי שניתן להכין משני מקלות וניל בתוספת וודקה תמצית וניל טבעית.
האם זה יוצא מוצלח?
האם אתן יודעות איך להכין תמצית קוקוס ותמצית רום?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמציות טעם טבעיות להכנה בבית - תגובה
שושי שטיינוביץ13/04/2014אף פעם לא עשיתי זאת. מציעה לך לנסות. מה כבר יכול להיות? הכי גרוע תפסידי מקל וניל,קצת וודקה וזמן לימוד. שכר לימוד שווה בעיני.
אם הצליח לך, ספרי לנו.
עד כמה שידוע לי, את כל התמציות מכינים בצורה זו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלב שקדיםשלי25/03/2014
שלום,
השריתי שקדים במשך 8 שעות לפני יומיים לצורך הכנת חלב שקדים. מכיון שהשריתי כמות גדולה מי , נשאר לי עודף שאותו לא טחנתי, ושמתי במקרר.
אני יכולה להשתמש לצורך הכנת עוד חלב אחרי 3 ימים בשקדים שהושרו? או שעליי להשרותם מחדש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלב שקדים - תגובה
שושי שטיינוביץ25/03/2014אחרי 3 ימים אין בעיה להשתמש בשקדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרירות בקישואיםפנינה23/03/2014
לפעמים קישואים הם מרים.
מה גורם לזה?
איך ניתן לבחור קישואים שלא יהיו מרים?
האם ניתן לנטרל את המרירות בבישול?
האם יש בעיה בריאותית בקישואים מרים?
אשמח לתשובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרירות בקישואים - תגובה
שושי שטיינוביץ23/03/2014אין לי מושג. מעולם לא נתקלתי בקישואים מרירים.
קישואים טובים הם קישואים טריים, שהמרקם שלהם מוצק, הם מבריקים, נטולי פגמים ורצוי קטנים יחסית.
אם את קונה קישואים כאלה, איני רואה סיבה שטעמם לא יהיה תקין.
האם את חשה את הטעם המריר רק בקישואים? מציעה לך לשים לב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)