מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ירקות מבושליםרינה13/02/2016
שלום
אני נוהגת להכין מראש ירקות קלופים בסיר עם מים במקרר,ומבשלת אותם כעבור כמה שעות,האם אני מאבדת מהיתרונות בכך שאני מכינה אותם מראש ומבשלת אותם כעבור כמה שעות?
תודה לתשובה
רינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירקות מבושלים - תגובה
שושי שטיינוביץ13/02/2016אם את משתמשת באותם מים אז את לא מאבדת כלום.
אם את מחליפה את המים, אז תפסידי את מה שהופרש למים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתכון לעוגת דבש, גזר וקוקוסטלי03/02/2016
שלום,
אשמח לקבל מתכון לעוגה טעימה ובריאה עם דבש, גזר וקוקוס
תודה רבה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתכון לעוגת דבש, גזר וקוקוס - תגובה
שושי שטיינוביץ03/02/2016סליחה ומחילה. עוגות זה לא הצד החזק שלי. משתדלת להימנע מבישול או אפייה
של מאכלים שיש בהם סוכר ושומן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומץמאי02/02/2016
שלום
איזה חומץ טבעי או אורגני הנמכר בבית טבע הכי דומה בטעמו לחומץ סינטטי?
תפוחים? יין? אחר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומץ - תגובה
שושי שטיינוביץ02/02/2016אין לי תשובה. אני אוהבת חומץ בן יין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירקות מבושליםרינה26/01/2016
שלום
האם בישול במים של ירקות כמו קישוא ,בטטה ,תפ"א, דלעת
למשך חצי שעה מאבדים את יעילותם והתועלת התזונתית ?
מה דעתך?
רינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירקות מבושלים - תגובה
שושי שטיינוביץ26/01/2016בדרך כלל 20 דקות מספיקים לרוב הירקות. יש ירקות שצריכים קצת יותר זמן בישול.
אם את רוצה שהערכים התזונתיים יישמרו במיטבם, רצוי לאדות את הירקות ולא לבשל במים. אם בישלת במים, אל תשפכי את המים אלא השתמשי בהם למרק או כבסיס לרוטב.
טיפ: אם את מבשלת במים, שימי מעט מים, כדי שיישארו כמה שפחות מים והרוב יתאדה. כך הערכים התזונתיים יישמרו ולא יתפזרו במים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטטותאנה18/01/2016
שלום,
האם חלק של הבטטה שאותה אני מאכסנת במקרר,
ונישאר במקרר ליום יומיים מאבד מיעילותו ומיתרונותיו ואין בו יותר תועלת מבחינת הויטמינים שבו?
תודה מראש
אנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטטות - תגובה
שושי שטיינוביץ18/01/2016שלום אנה,
סדרי העדיפויות הם כדלקמן:
1. חשוב שתאכלי בטטה.
2. אם השארת הבטטה במקרר ליום או יומיים תעודד אותך לאכול בטטה אז זה עדיף.
3. עקרונית, תמיד עדיף לאכול ירק כשהוא לגמרי טרי.
אבל עדיפה האפשרות לאכול בטטה או כל ירק גם אם הוא עומד
במקרר יום או יומיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלפל חריףרינה14/01/2016
שלום ,
מה דעתך על פלפל חריף,האם הוא יכול להזיק ,או שיש לו יתרונות?
אשמח לקבל את דעתך
אנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלפל חריף - תגובה
שושי שטיינוביץ17/01/2016אני מאד אוהבת פלפל חריף. זה מצויין. זה בריא והאכילה שלו היא עניין אישי.
אם יש לך סיבלת לחריף, תאכלי. זה מעולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קינוחים בריאיםליאורה שלמה03/01/2016
רוצה לחדש לכם על ממתיק חדש , תחליף סוכר בריא על בסיס אריטריטול.
המרקם, הטעם והריח כמו סוכר אורגאני.
אפס קלוריות, ללא טעם לוואי. מתאים גם לסוכרתיים. (הפחמימות מאריטריטול לא זמינות לעיכול).
מתאים לשומרי משקל, לשומרי בריאות, לטבעונים, חולי צליאק (ללא גלוטן).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קינוחים בריאים - תגובה
שושי שטיינוביץ17/01/2016איך קוראים לממתיק הזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מכינים מג'דרה?נתלי20/12/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
איך מכינים מג'דרה? - תגובה
שושי שטיינוביץ20/12/2015המג'דרה המקורית עשוייה מאורז לבן והמון שמן. לא בריא.
המג'דרה שלי, עשויה מאורז מלא ומעט מאד שמן, ולכן זה מאכל בריא וטעים ביותר.
מבשלים 2 כוסות אורז מלא עגול בהרבה מים עד התרככות. מסננים ושומרים 1 כוס מהמים.
מבשלים לחוד 1 כוס עדשים ירוקות עד התרככות. מסננים.
מטגנים 3 בצלים קצוצים עם 1 כף שמן עד ריכוך והזהבה.
מערבבים את 3 החומרים יחד, מתבלים במלח (1 כף שטוחה), פלפל וכמון (1 כף).
מוסיפים 1 כוס מי האורז ששמרנו. מערבבים.
מאדים על אש קטנה למשך 40 דקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צ'יפסמיה15/12/2015
היי
ראיתי שאת מטגנת מאכלים מסויימים בטיגון קל עם כף שמן.
אני רוצה להכין צ'יפס על הגז (אפוי מזכיר לי בטעם תפ"א אפוי ופחות צ'יפס)
האם ניתן לטגן על אש נמוכה עם 2 כפות שמן זית או לבשל אותם קצת לפני הטיגון הקל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צ'יפס - תגובה
שושי שטיינוביץ15/12/2015אני מטגנת הכל עם כפית שמן ולא כף. יש הבדל גדול מבחינה בריאותית ומבחינה קלורית.
את יכולה לטגן עם 2 כפות שמן. בריא זה לא כל כך. 2 כפות שמן =300 קלוריות. אם מתאים לך, אז טגני. אם את רוצה לטגן צריך אש יותר גדולה ואם את רוצה טעם של צ'יפס ממש אז עדיף לא לבשל קודם. אבל בישול מקדים, משפר מאד את הטעם של תפוחי האדמה ואני אישית אוהבת את זה.
אגב, איפה ראית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מיה15/12/2015היי
אם זכור לי נכון ראיתי בתוכנית מהיום דיאטה בערוץ 10.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
שושי שטיינוביץ15/12/2015יש מצב....הופעתי שם כמה פעמים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלאפלמיה14/12/2015
היי
יש לך מתכון לפלאפל בריא?
ניסיתי עם חומוס מבושל יצא טעים אך הטעם של החומוס לא מורגש במיוחד.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלאפל - תגובה
שושי שטיינוביץ14/12/2015פלאפל במהותו הוא כדורים שמטוגנים בשמן עמוק.
החומרים המרכיבים את הפלאפל הם חומרים בריאים, אבל עצם הטיגון בשמן עמוק פוגע ברמה הבריאותית של המנה. כך שלא משנה בעצם ממה מורכבת הקציצה.....
כדאי להשתמש בחומוס לא מבושל אלא שרוי וטחון.
אין לי מתכון מיוחד לפלאפל. אם הייתי עושה בעצמי הייתי שמה: חומוס שרוי וטחון, בצל קצוץ ואולי טחון וסחוט מנוזלים, שום כתוש, פטרוזיליה, כוסברה, כמון, מלח ופלפל שחור.
כמויות? הייתי מנסה: 2 כוסות חומוס ו-1 כוס משני עשבי התיבול ו 1 בצל, 5 שיני שום כתוש, 1 כפית כמון, מלח ופלפל לפי הטעם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בצק למילוי - המשךמיה06/12/2015
אוקיי
התזונה שלי כל כך מוקפדת כבר כמה שנים אבל לדעתי כדאי לא ליצור בולמוסים, חסכים ותסכול הגעתי למסקנה שצריך לשלב מאכלים שהתנזרתי מהם שנים כמו: בורקס, ג'חנון, סופגניות וכו' רק בגרסה הבריאה שזה אומר פחמימות מורכבות בלבד, מינימום סוכר טבעי ומינימום שמן על חשבון הטעם...האובססיה שלי לאוכל בריא מידי גם לא בריאה...
ולשאלה:
האם שמרים יבשים זה בריא מידי פעם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא עניתן
מיה12/12/2015לגבי שמרים...
ואם כבר באותו נושא, אם אופים עם אבקת אפייה מאפה רק מחומרים טבעיים ובריאים האם האבקת אפייה שהיא כימית הורסת את הויטמינים והמינרלים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבצק למילוי - המשך - תגובה
שושי שטיינוביץ13/12/2015אנחנו משתמשים בשמרים להתפחת לחם שעשוי מדגנים מלאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בצק למילוימיה05/12/2015
שלום
יש לך מתכון לבצק למילוי (כמו בצק עלים או בצק של סמבוסק) מקמח כוסמין מלא עם מינימום שמן זית ללא חמאה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בצק למילוי - תגובה
שושי שטיינוביץ06/12/2015אין דברים כאלה. בצק למילוי טעים וטוב מכיל שמן. ללא שמן את יכולה לנסות בצק שמרים אבל הוא ייצא קצת כמו לחם. לחם ממולא.......
בצק עלים מלא שומן
בצק לסמבוסק מטוגן בשמן עמוק.....
לא בבית ספרנו.....
רוצה לאכול בריא?
עדיף חלבונים רזים (כל הסוגים גם בשר, עוף ודגים. העיקר שיהיה דל שומן), דגנים מלאים, קטניות, ירקות ופירות, מעט שמן לבישול ושמן זית בסלט ולחם מחיטה מלאה או כוסמין או שיפון. כל המילויים האלה לא ממש עונים להגדרה של אוכל בריא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמן בכלי זכוכית נהיה עכורGidon04/12/2015
מישהו יודע למה כאשר אני מעביר שמן בישול (קנולה) לכלי זכוכית השמן משנה את צבעו ונהיה עכור (תוך יום)?
האם ניתן עדיין להשתמש בשמן הזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמן בכלי זכוכית נהיה עכור - תגובה
שושי שטיינוביץ06/12/2015לא מכירה את התופעה. אני מעבירה שמן קנולה לבקבוק זכוכית קטן ואף פעם לא קרה שהשמן נעכר.
האם הבקבוק נקי לחלוטין? יבש לחלוטין?
אם הבקבוק נקי ויבש למשעי אז יכול להיות שמשהו לא בסדר בשמן.
אבל לא יכולה לומר זאת בוודאות. כאמור, איני מכירה את התופעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירקות מוקפציםמאי23/11/2015
היי
אני רוצה להכין ירקות מוקפצים עם מינימום שמן זית אבל שלא יתרככו מידי.
איך עושים זאת?
מעדיפה בסיר נירוסטה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירקות מוקפצים - תגובה
שושי שטיינוביץ23/11/2015לחמם ווק, ללא שמן, עד הלהטה, לשים את הירקות, להוסיף כפית או כף שמן (עדיף קנולה כי זית נשרף מהר) ולהקפיץ עד הרמה הרצוייה.
אפשר מנירוסטה, אבל צריך מחבת רחבה. לעשות את אותו הדבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שומני טראנס במזוןיצחק18/11/2015
יש לי שאלה בעיניין שומן הטראנס
ממש בכל הלחמים שאני מוצא בסופרים רשום שהם מכילים שומן טראנס
אומנם0.5 ג'ר אבל בכל זאת זה שם
אז אין לחמים ללא שומן כזה?
מה עם לחם שחור רגיל? כמה שומן טראנס יש בו?
וגם בכל הסלטים שעל המדפים יש שומני טראנס, אני לא יכול למצוא סלט בקופסא ללא השומן הזה?
אפילו בשיבולת שועל, קינואה, בכל דבר ממש.
כולל לחמים שנחשבים כלחמי בריאות לסוכרתיים.
אני לא רוצה לצרוך את השומן הזה אבל אני רואה שהוא נמצא בכל הגבינות, לחמים ועוד, אז מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומני טראנס במזון - תגובה
שושי שטיינוביץ19/11/2015שאלת שאלה חשובה מאד.
הפורום הזה הוא פורום בישול בריא ולכן כדאי לך להפנות את השאלה לפורום תזונה בריאה. (לתשובות בנושא כמויות וכו').
מה שאני יכולה לומר לך הוא את את הדברים הבאים:
בבישול ותזונה בריאה אנחנו מקפידים על שימוש רק בחומרים טריים וטבעיים דלי שומן, רק בדגנים מלאים ונמנעים מ"הלבן" (קמח לבן, אורז לבן וסוכר לבן). מבשלים כל סיר עם מינימום שמן עד כפית וכמובן נמנעים משימוש בכל חומר מעובד, אבקות, כימיקלים, צבעי מאכל או חומרים משמרים.
לצערי, על מנת לאכול בריא צריך לבשל את האוכל בבית, כי באכילה מחוץ לבית, כמעט שאין דרך להימנע מאכילה של חומרים מעובדים, עתירי שומן וכימיקלים.
אני מבינה את הקושי שלך. אבל אני אישית מעדיפה לאפות את הלחם שלי ולאכול אוכל שאני מבשלת בבית. המינון: 80-20. כלומר, %80 שומרת ו-%20 "פורמת את העניבה". זו דרך חיים שמוכיחה את עצמה בשבילי ואולי גם בשבילך.
ובאופן מעשי: אם המוצרים שאתה צורך מבחוץ יהיו כ-20% מסך התזונה הבריאה שלך, אז אפשר לחיות עם זה. אם יותר, אז כדאי לך ללמוד לבשל ולהכין לעצמך את האוכל. לפחות כך תדע בוודאות מה אתה מכניס לגוף שלך ויהיה לך שקט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך עבור המענה
יצחק20/11/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)