מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מחלה מחיידקי ריקציה -חולשה מתמשכתגלית16/06/2016
שלום.
אובחנתי כחולה בחיידק ריקציה מסוג טיפוס הבהרות טיפוס מוריני.
המחלה התחילה ב - 8 למאי .
טופלתי פעמיים בדוקסילין 100 .
אני עדיין לא מרגישה טוב עד היום גם אחרי טיפולים.
האם יכול להיות שהמחלה תמשך חודשים או שנים עד שתעבור?
ההרגשה שאני מרגישה היא חולשה כאב גרון בחילות הרגשה כללית לא טובה.
ומה עושים במצב כזה?
תודה, דנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלה מחיידקי ריקציה -חולשה מתמשכת - תגובה
ד``ר יסמין מאור17/06/2016הדבר דורש ברור. לעיתים לאחר מחלה זיהומית, כולל ריקצייה ישנה תופעה של עייפות מתמשכת שיכולה להמשך מספר חודשים. מאידך יכולים להיות גם הסברים אחרים ומגוונים לנושא גם בתחום הזיהומי וגם בתחומים אחרים של רפואה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליקובטור פלוריאסתר06/06/2016
האם אפשר לקחת יחד בבוקר לפני האוכל את המוקסיפן ה אןמפרידקס
והטרוקסין ביחד והאם אפשר אחרי הלקיחה לחזור לישון
בכבוד ובתודה
אסתר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליקובטור פלורי - תגובה
ד``ר יסמין מאור07/06/2016לא ברור לי למה התכוונת בטרוקסין? אולי תירוקסין?
את שתי התרופות האחרות אפשר לקחת ולחזור לישון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בעין או הרפס?יש לי נפיחות ונקודה לבנה בתוך העין למטהאייל03/06/2016
יש לי נקודה לבנה בתוך העין בפנים למטה ונפיחות מתחתיה האם זה מחשיד בהרפס של העין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בעין או הרפס?יש לי נפיחות ונקודה לבנה בתוך העין למטה - תגובה
ד``ר יסמין מאור05/06/2016לפי התיאור זה לא נשמע מאד אופייני. הרפס בדרך כלל מאד כואב והעין מאד מודלקת. בכל מקרה לא ניתן לבצע אבחנות דרך האינטרנט. ממליצה לפנות לרופא עיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב cmv בהריוןשירן26/05/2016
שלום ,
אני בת 30 הריון שלישי שבוע 13 , בערך בשבוע 6 נמצא וירוס cmv לפי בדיקת הדם שלי .
התוצאה בבדיקה הראשונה היתה - cmv-igm -positive
igg - 0.10
מאז הופנתי לרופא זיהומולוג שביקש שאחזור על הבדיקה עוד מספר פעמים .
תוצאות הבדיקה ב 31.3 :
cmv - igg negative
cmv igg<6 =negative
cmv igg =>6 = positive
cmv- igm positive
cmv- igm method 2 negative
תוצאות הבדיקה ב17.4 :
cmv - igg negative
cmv igg<6 =negative
cmv igg =>6 = positive
cmv- igm positive
hav-igg negative
igg 0.10
toxo igg <1.6 negative
toxo igg 1.6-2.99 borderline
toxo igg =/>3.0 positive
toxoplasma-igm negative
varicella zoster igg 848.5
positive
varic.zost.igg <135 negative
varic.zost.igg 135*165 borderline
varic.zost.igg >165 positive
cmv img method 2 negative
תוצאות הבדיקה האחרונה 10.5 :
cmv-igg 0.10 u/ml
negative
cmv igg<6 =negative
cmv igg =>6 = positive
cmv- igm positive
cmv igm method 2 ( vidas ) negative
הרופא הזיהומולוג אומר שעל פי תוצאות הבדיקות הכל בסדר ואין לי מה לחשוש , לעומת זאת רופאת הנשים אומרת שהתוצאות מראות בפירוש שיש לי את הוירוס ועלי להיות במעקב הריון מוגבר .
אני מבולבלת ולחוצה מאוד , אודה מאוד לעצתך בנושא .
תודה !
שירן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקב cmv בהריון - תגובה
ד``ר יסמין מאור29/05/2016שלום רב,
לאור רגישות הנושא אינני נותנת יעוצים לגבי CMV בהריון דרך האינטרנט ללא פגישה ושיחה. בכל מקרה חשוב להשלים בדיקת AVIDITY בכדי לתת יעוץ מלא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת הליים בישראל , לא מוכרת והרופאים טוענים שהיא לא קיימתיעקב15/05/2016
למה בישראל ממשיכים הרופאים הבכירים לטעון שהמחלה הזאת . מחלת הליים לא קיימת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת הליים בישראל , לא מוכרת והרופאים טוענים שהיא לא קיימת - תגובה
ד``ר יסמין מאור17/05/2016המחלה לא קיימת בארץ. ישנם חולים בארץ שנדבקו בארצות אחרות בהם המחלה קיימת. לכ כל חיידק מצוי וקיים בכל מקום בעולם וישנם פתוגנים מסויימים שקיימים רק במקומות ספיצפיים. החיידק שגורם לליים שייך למשפחת הבורליות. ישנם בארץ בורליות אחרות שגורמות למחלות אחרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש חשש מהדבקה מנגיף האיידס?לינוי15/05/2016
היי אני בת 26 אני וחברה שלי ישבנו אם בן אדם מבוגר סביבות גיל 60 שסיפר לנו שמשתמש בסמים גם מסוג הקל עד הקשה לעיתים וצורך קבוע ירוק רפואי לא קיימנו איתו יחסים כלל אבל הוא הביא ביד לעצמו ובלי כוונה לפני שגמר יצאו לו טיפות ובטעות נגעתי לו באיבר אם היד וטיפה יצאה לו כמו טיפות שלפני גמירה וזה נגע לי באצבע אני מציינת שלא שטפתי כלל תאצבע ושיש לי בניית ציפורניים ארוכה כעבור שעה וחצי גג שעתיים לא יותר שהגעתי הביתה האצבע היתה יבשה כבר ובטעות הכנסתי לאף בחיטוט קל ונזכרתי שלא שטפתי את היד הזאת שנגעה ועכשיו אני פוחדת מהדבקה ממחלות מהאדם הזה שלא שטפתי תאצבע מהטיפות שנגעו לי באצבע ישר שטפתי תאף אבל אני מפחדת מאוד כי הרגשתי כזה צמרמורת וחרדה עליי לפנות לרופא לקבל טיפול מונע לאיידס??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש חשש מהדבקה מנגיף האיידס? - תגובה
ד``ר יסמין מאור29/05/2016לא מקובל במצב כזה לתת טיפול מונע ל-HIV.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עכברת בילדה בת 4 עקב נגיעה בכלב לא מוכרילדה בת 407/05/2016
היי בהמשך הודעה מטה.
ביתי בת 4 נגעה וחיבקה בפנים בכלב משוטט באיזור כפר קאסם ראש העין.
הכלב נמצא כרגע בהסגר וידוע כי הוא ללא חיסון כלבת, משושה.
מה הסיכוי להעברת מחלת העכברת? האם נפוץ בארץ? יש בדיקה דם לגילוי של המחלה?
יש לציין כי יש לה שריטות בידיים כמו לילדים קטנים מה לעשות.
בבקשה עזרתכם.
מפחד מאוד וחרד לעניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עכברת בילדה בת 4 עקב נגיעה בכלב לא מוכר - תגובה
ד``ר יסמין מאור08/05/2016המחלה העקרית המועברת מכלבים לבני אדם היא כלבת. במידה והיה מגע של דם עם דם ישנו סיכוי עקרוני להעברת המחלה. לגבי נושא זה יש להתייעץ עם לשכת הבריאות שגם תהיה מעודכנת במצב הכלב וגם מעודכנת לגבי תחלואה בכלבת בחיות באזור מסוים בארץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבמרפאת משרד הבריאות טוענים אחרת
ילדה בת 408/05/2016טוענים שאין הדבקה מדם לדם.
האם כלב שנושא את הוירוס יכול להעביר את מחלה לפני שלב ההתפרצות?
האם דם מדבק לדם באדם או רוק לדם בבן אדם?
בתקופת הנשאות הוירוס מדבק בדרך כלשהי?
או שזה קורה רק בשלב התפרצות המחלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם לאחר 10 ימים בהסגר הכלב לא מת
ילדה בת 408/05/2016אם הכלב אינו מת לאחר הסגר של 10 ימים אפשר להירגע כי אין לו דרך להדביק לא בדם ולא ברוק?
שאלה סופר דחופה פשוט אובדי עצות!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן להידבק בשעלת אחרי חיידק?י05/05/2016
שלום,
לפני שלושה חודשים בערך היה לי חיידק בגרון עם תסמיני: חום, כאב גרון שיעול וכו, וקיבלתי טיפול אנטיביוטי.
במקום העבודה שלי - גן ילדים נתבשרנו על ילד שחלה בשעלת לא מזמן, האם החיידק בגרון יכול למנוע ממני הדבקות בשעלת ע"י חיסון טבעי. או שאהיה מחוסנת אם בכלל רק נגד חיידק בגרון.
האם כדאי שאעשה בדיקת דם? בעוד שבוע אני מפליגה לשבועיים בארופה, האם רצוי לידע את רופאת המשפחה שלי? בכדיי שתצייד אותי באנטיביוטיקה במידה וארגיש את תסמיני השעלת בטיול, שאולי בחו"ל יהיה לי בעיה לקבל טיפול ראוי, נעגון בכל נמל רק למספר שעות וזה אולי יקשה לגשת לבית חולים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם ניתן להידבק בשעלת - תגובה
ד``ר יסמין מאור08/05/2016לא נשמע לי שיש קשר בין דלקת הגרון שהיתה לך לפני שלושה חודשים לבין שעלת שבדרך כלל מתאפיינת רק בשיעול ללא חום או תסמינים אחרים.
לגבי השעלת - במידה והיה סיכון להדבקה אמורים לפנות אליך מלשכת הבריאות המקומית ולהמליץ על טיפול מונע. יכול להיות שכבר עבר חלון ההזדמנות למתן טיפול מונע. כדאי לבכל מקרה לידע את רופאת המשפחה ועל פי החלטתה להצטייד בטיפול מונע לטיול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- IgM אימונוגלובולין M כללי נמוךאביב04/05/2016
ד"ר שלום רב,
בן 35 בריא בדר"כ - כמעט שנה לאחר חשיפה מסוכנת ל HIV ועדיין כל הבדיקות שליליות
לאחרונה ביצעתי בדיקת Igm כללית יצא לי 28 mg/dl כאשר ערכי הנורמה התקינים הם 40-230 . בדיקות IGG ו IGA כלליות יצאו תקינות.
האם ייתכן כי בגלל הערכים הנמוכים כאמור, הגוף שלי אינו מפתח נוגדנים ל HIV?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר IgM אימונוגלובולין M כללי נמוך - תגובה
ד``ר יסמין מאור05/05/2016אין סיבה לחשוב בכיוון זה. הבדיקה מבוססת על נוגדנים מסוג IGG. נראה שפשוט לא נדבקת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלבת מחתול - תשובה מהירה בבקשהרון רוןן02/05/2016
שלום, רציתי לשאול- נחתכתי חתך מאוד מאוד קטן ממספרים ששהו ליד חתול רחוב שהיה נראה חולה וליקק את המספריים שהיו טיפה מלוכלכות... (עבר יום שלם מאז שהחתול נגע בהם עד שנחתכתי)... האם יש סיכון כלשהו? שטפתי טוב את היד עם סבון. האם "כלבת" מתאדה עם החמצן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלבת מחתול - תשובה מהירה בבקשה - תגובה
ד``ר יסמין מאור05/05/2016הסיכוי להבדבקה בכלבת באופן כזה קלוש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעה מדאיגה על הלשון ובזמן הריוןאנאבל27/04/2016
שלום,
אני לקראת סיום שליש ראשון של הריון כאשר מתחילתו של ההריון סבלתי מתופעה לא מאובחנת (מכיוון שלא הצליחו לאבחן) באזור הלשון שככל הנראה נובעת ממזון שאני ובני משפחתי צרכנו ומאז מלווה אותנו כבר מספר חודשים. התופעה מלווה בכאבים בלשון והימחקותן של הפפילומות עד כדי שלא יכלתי לאכול והגעתי למיון. במעבדה פרטית (נשלחו דגימות של כמה בני משפחה) זיהו כי לא מדובר בקנדידה אלא ריבוי חיידקי חריג (לא אובחן סוג החיידק).
כל רופא שהלכתי אליו לייעוץ שעוסק בנושא אזור הפה אבחן שלא מדובר במשהו מסוכן כמו סרטן (מה שלי ברור כי זה התפרץ בקרב כמה בני משפחה) אך התעלמו מכך שאני בהריון ומהחשש שאולי מדובר שתופעה לא מאובחנת שעלולה להשפיע על העובר. עד כה רק נאמר לי להמתין, לא לצרוך תרופות לטיפול בכך (בגלל ההריון) ושסביר כי התופעה תחלוף. עברו מאז חודשים ועדיין התופעה קייימת , פוגעת באיכות החיים, לא מאובחנת (לא הופנתי לבדיקות מעבר לפטרת וחיידקית בסיסיות של מרפאת האם הקהילתית) ובעיקר מדאיגה אותי בגלל חוסר הידיעה של מה יש לי והאם זה עלול להשפיע על העובר.
אני פונה פה על מנת לנסות לקבל כיוון חדש לבדיקות/ אבחונים/מומחים/או כל דבר אחר שניתן להתייעץ . בפעם האחרונה שפניתי לרופאת המשפחה היא אמרה שאין לה כבר כיוון לחשוב עליו ולמי להפנות אותי (הייתי עד כה במרפאות פה ולסת ומומחים לפה ולסת אך בהחלט ברור לי שלא מוצו כל הכיוונים האפשריים ) ונותרתי עם סימן שאלה גדול והרבה חששות לגבי ההריון שבנתיים הולך ומתקדם.
בחיפוש ברשת נחשפתי לקיומן של מרפאות זיהומיות והייתי שמחה להבין האם הפניה למחלקה זיהומית בבית חולים כלשהו יכולה להוביל להתקדמות בנושא והאם מבצעים בהן אבחנות או שלמחלקות כאלו מגיעים כבר עם אבחנות מראש (מה שאין לי בנמצא)? גם רעיון למעבדה שמאבחנת חיידקים יכולה לעזור מכיוון שמעבדות קופת החולים (כללית) לא הועילו וההתקדמות היחידה לזיהוי ריבוי חיידקי הייתה במעבדת אלישע שבחיפה אליה פניתי באופן פרטי.
אשמח מאוד לתגובה,
תודה וחג שמח,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסיף כי גם שנעשתה
אנאבל27/04/2016בדיקת הליקובקטור פילורי והתוצאה שלילית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבעיה שלך כבדה על האינטרנט
דביר28/04/2016אם בבדיקות אמת לא מצאו לך דבר את מצפה שדמות וירטואלית שלא מכירה דבר וחצי דבר ולא אותך תאמר לך מה הסיפור הזה שלך שהוא כבד על האינטרנט.
מה גם שהרופאה פה ענה פעם ב 10 ימים במקרה הטוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעה מדאיגה על הלשון ובזמן הריון - תגובה
ד``ר יסמין מאור05/05/2016בדרך כלל בבעיות מסוג זה מתעסקים רופאי פה ולסת. ניתן גם לקבוע תור במרפאה למחלות זיהומיות, באחד מבתי החולים.
מעבר לכך קשה לחוות דעה ללא שמיעת הבעייה ובדיקת הלשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. כיצד מגיעים למחלקה זיהומית?
אנאבל06/05/2016רופאת המשפחה אמרה שע"מ לשלוח אותי למחלקה שעוסקת בזיהומים היא צריכה שתהיה לה אזושהי תוצאות בדיקות שעל סמך התוצאות יהיה לה נימוק לשלוח אותי ולתת הפניה. כפי שציינתי, הבדיקות אליהן נשלחתי לא איתרו דבר בעוד שחזותית היה ברור וניתן לראות שיש בעיה וגם יש לי כאבים.
האם באמת צריך תוצאה לא תקינה בבדיקות או שאפשר לשלוח גם על בסיס חיפוש גורם לתופעה שיש חשד שנובעת מזיהום?
הייתי כבר אצל כמה רופאי פה ולסת וגם פרופ' מתמחה בפתולוגיה של חלל הפה. לצערי המצב נותר כשהיה ואין אבחון חד משמעי אלא השערות בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. כיצד מגיעים למחלקה זיהומית? - תגובה
ד``ר יסמין מאור08/05/2016ניתן לקבוע תור ליחידות למחלות זיהומיות ללא הפניית רופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש להדבקה עקב קריעת קונדוםרון23/04/2016
שלום ד"ר,
היתי בחו"ל וקיימתי יחסים אנאליים עם קונדום עם גבר זר, כאשר אני החודר. החדירה האנאלית נמשכה מספר דקות. לפני השפיכה הורדתי את הקונדום וגמרתי בחוץ. לאחר מכן גיליתי שהקונדום נקרע (לא הרגשתי בזאת במהלך החדירה). תשאלתי את הבחור הנחדר מספר פעמים אודות מצבו והוא חזר ואמר לי שנבדק לפני חודשיים ונמצא שלילי. כך ענה לי גם ביום שלמחרת וטען בפניי כי לא היה מסכן אותי ואומר לא אמת.
לאחר ששקלתי האם להתחיל לקבל PEP בחו"ל, החלטתי שלא, כי התייעצתי עם מספר אנשים וקראתי במספר פורומים של מומחים כי הסיכוי להידבק בסיטואציה כזו הוא "קיים אבל נמוך משמעותית".
יומיים שלושה לאחר המגע התחיל לי כאב גרון קל, עייפות ושיעול קל.
שתי שאלות:
1. מה הסיכוי להדבקה במקרה זה?
2. האם יתכן שתסמונת הדבקה חריפה תתחיל בשלב כה מוקדם?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש להדבקה עקב קריעת קונדום - תגובה
ד``ר יסמין מאור05/05/2016נראה לי כי הסיכוי להדבקה במקרה זה נמוך. נשמע גם שהתסמינים הקליניים הופיעו מוקדם מהצפוי וככל הנראה לא קשורים בהדבקה ב-HIV.
בכל מקרה ממליצה לבצע בדיקת HIV.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם בשתן בבדיקת סטיק, אך ללא צמיחת חיידק בתרביתגלית19/04/2016
בת 45. סובלת מדלקות חוזרות בדרכי השתן של e-coli מלווה בחום, כאבים ותכיפות בהטלת שתן. מטופלת בדרך כלל במקרודנטין. בחודשיים האחרונים הופיע מספר פעמים בתרבית חיידק סטרפטוקוקוס מקבוצת B בלי חום, רק כאבים מציקים בבטן התחתונה. טופלתי במוקסיפן. בתרבית האחרונה אמנם לא הייתה צמיחה של חיידק, אך בבדיקת הסטיק נמצא דם בשתן. על מה הדבר יכול להעיד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם בשתן בבדיקת סטיק, אך ללא צמיחת חיידק בתרבית - תגובה
ד``ר יסמין מאור21/04/2016דם בשתן לא בהכרח קשור לזיהום ויכול לנבוע ממספר סיבות אחרות כגון מחזור, אבנים בדרכי השתן, או תהליכים אחרים בשלפוחית השתן. במידה והדם מתמיד בהעדר זיהום ומחזור יש להתייעץ עם אורולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם - הפטיטיס B - מבקש להתייעץ לגבי פענוחשרון12/04/2016
תוצאות בדיקות דם שבוצעו שלשום. בין היתר נבדקו גם וירוסים
האם יש סיבה לדאגה?
הנבדק חוסן לפני שנתיים נגד הפטיטיס B (דילג על הזריקה השלישית שאמורה להינתן 5 חודשים אחרי הזריקה השניה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם - הפטיטיס B - מבקש להתייעץ לגבי פענוח - תגובה
ד``ר יסמין מאור13/04/2016הבדיקות מעידות על הדבקה בהפטיטיס B (תשובה חיובית ל-HbS Ag)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש להידבקות בזיהומים בשירותיםדני10/04/2016
שלום
מעבר לעניין האסתטי, האם יש סיכון מבחינה בריאותית להשתמש בשירותים ציבוריים?
השאלה היא גם לגברים (מצוי מאוד שאיבר המין נוגע באסלה או במושב האסלה) וגם לנשים.
ועוד שאלה (שאלת תם), יש מחלות זיהומיות שעוברות דרך מגע של נוזלים,אם זה איידס או כל מיני מחלות אחרות.
כשמשתינים לתוך אסלה, יש חיבור ישיר בין האדם לאסלה באמצעות זרם השתן, למה למה לא נדבקים במקרה כזה?מה ההבדל בין זה למגע ישיר של נוזלים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש להידבקות בזיהומים בשירותים - תגובה
ד``ר יסמין מאור13/04/2016לא ניתן להדבק באיידס בשרותים. גם מחלות מין אחרות לא עוברות בשרותים. ניתן לעיתים נדירות להדבק בחיידקים שגורמים לשלושול במידה ולא שוטפים ידיים לאחר הביקור בשרותים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)