פורום מחלות זיהומיות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כמה שאלות על הדבקות במחלת הכלבת
    שי
    07/04/2016

שלום, יש לי מספר שאלות על כלבת:

1. האם אפשר להידבק גם לא בדרך ישירה של נשיכה? לדוגמא, אם נניח שחיה נגועה השאירה רוק על כלי כלשהו ואותו כלי עם הרוק (או בלעדיו) לאחר זמן מה נגע בפצע פתוח (או שריטה) בגוף, אפשר להדבק ככה?

2. האם בישול / טיגון משמיד את נגיפי הכלבת?

3. לכמה זמן תופס החיסון נגד כלבת?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כמה שאלות על הדבקות במחלת הכלבת - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    13/04/2016

נדיר ביותר להדבק על ידי ליקוק או מגע אחר שלא פוצע אל העור.
    חום גבוה משמיד את הנגיף.
    החיסון יעיל לשנתיים עד שלוש אולם במידה ויש חשש לחשיפה לכלבת יש לקבל גם חיסון פסיבי ולהתייעץ עם לשכת הבריאות הקרובה בהקדם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וירוס ה Cmv והריון ראשון שבוע 25+1
    שרון
    07/04/2016

שלום אני בחורה בת 31. בהריון ראשון שבוע 25+1. אין לי נוגדנים ל cmv. בתחילת ההריון שבוע 7 ביצעתי בדיקה לנוגדנים ל cmv. שני הנוגדנים יצאו שלילים. לפני שבוע וחצי ביצעתי בדיקה חוזרת אחרי 4 חודשים. הרופאה נתנה לי רק בדיקה לנוגדני igm. הבדיקה יצאה שלילית. ברצוני לשאול 2 שאלות. האם עליי לבצע גם בדיקה לנוגדנים מסוג igg? דבר שני, היום התחיל לי צינון האם זה יכול להיות חס וחלילה cmv? עד היום חוץ מוירוס של הקאות ומעט חום לא הייתי חולה ועכשיו לראשונה אני מצוננת ואני ממש בחרדות שזה חס וחלילה cmv. האם בשלב כזה של ההריון שבוע 25+1 cmv עדיין מסוכן לעובר?

הוספת תגובה

• משהו נוסף

שרון
    09/04/2016

רציתי להוסיף שאתמול היה לי גם חום 37.8

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וירוס ה Cmv והריון ראשון שבוע 25+1 - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    13/04/2016

לאשה שלא חלתה בעבר ב-CMV הבדיקה המעידה על הדבקה חדשה היא נוגדנםי מסוג IgM.
    הדבקה בטרימסטר שלישי ב-CMV לא נחשבת כמסוכנת לעובר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וירוס cmv תסמינים וזמן המחלה
    מישהו
    05/04/2016

שלום ד"ר,
    אני בן 30 וסובל מזה 17 יום מתסמים קשים של חום (עד 38), חולשה וכאבים שהתבררו במהלך התקופה כהדבקה ראשונה בCMV.
    1. האם נורמאלי שאני סובל ככ (הן מבחינת חומרת התסמינים והן במבחינת המשך)? הבנתי מאתרי בריאות שונים שהרוב לא מרגישים כלום

(ד"א מערכת החיסון שלי תקינה - לא מזמן עשו לי פאנל אימונולוגי שלם שיצא תקין).

2. האם בסיום המחלה אני מחוסן לתמיד או שיהיו התפרצויות?

3. כמה זמן אשאר מדבק?

הוספת תגובה

• הפתרון ל CMV

ענת
    06/04/2016

אם היית טורח לחפש בגוגל לא בטוחה שהיית שואל רופא קונבציונלי באינטרנט
    שאין לו מה לחדש .
    אני כותבת לך זאת בתור חולה ב CMV קשה ומעיד עד שהתברר לי שקיימת תרופה
    ואני לא ידעתי עליה והסתמכתי על רופא מפחה קונבציונלי.

אז תלך לגוגל ותרשום : אקטימור מחלת הנשיקה
    תגיע לאתר של רמי ואחרי 4 ימים תבריא מהוירוס הנורא הזה שיכול להשאר שנים בגוף כשהרופאים יאמרו לך שהוא חולף מעצמו כדי לנחם סתם כי אין להם תרופות גם לא לנזלת פשוטה או שיעול אז למחלת הנשיקה שיהיה להם ?

ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וירוס cmv תסמינים וזמן המחלה - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    13/04/2016

מחלת ה-CMV באנשים בריאים ולא בהריון אינה מסוכנת ברוב המכריע של המקרים אולם בהחלט מרגישים חולשה ועייפותואלו יכולים להמשך מספר שבועות.
    בדרך כלל כאשר החם יורד הסיכוי להדבקה של אדם אחר יורדת בצורה משמעותית.
    ברוב המקרים מי שחלה פעם אחת לא יחלה שוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וירוס cmv תסמינים וזמן המחלה - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    21/04/2016

ישנו מנעד רחב של תחלואה ב-CMV. חלק מהאנשים עוברים את הזיהום בצורה סמוייה - כלומר הם לא מרגישים שנדבקו בעוד שאחרים סובלים מחום גבוה ועייפות קשה שנמשכת זמן רב. תחלואה יותר קשה לא מעידה על חולשה של המערכת החיסונית.
    בסיום המחלה אתה מחוסן כנגד נגיף זה.
    נגיף ה-CMV נשאר בגופניו לאורך כל ימי חיינו ולעיתים יכולה להתרחש הדבקה של אדם אחר גם שהמדביק לא סובל מסימנים קליניים.
    המחלה יותר מדבקת בשלב בו יש עדין חום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מגע עם כלב מלקק- כלבת אשמח לתשובה מהירה
    משה
    05/04/2016

שלום וברכה.
    גר במרכז הארץ- ישבתי לנוח לאחר הליכה ממושכת. כלב עם קולר ובעלים- שלושה חברה צעירים, ניגש וליקק את הרגל שלי במשך כחצי דקה. העור היה חשוף היות ולבשתי מכנסי ריצה קצרים. המשכתי בדרכי ולאחר מספר שעות נזכרתי במה שקרה. לא חיטאתי או שטפתי את הפצע ולא ראיתי סימנים משמעותיים לשריטות. בנוסף לצערי לא בצעתי כבר די הרבה שנים חיסון טטנוס..
    שאלתי היא- האם ניתן להידבק בכלבת על ידי ליקוק?
    האם ניתן להידבק כשהעור שרוט על ידי ליקוק או שחייב להיות פצע פתוח מדמם.
    אודה מראש על התשובה.

הוספת תגובה

• מגע עם כלב מלקק- כלבת אשמח לתשובה מהירה - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    13/04/2016

נדיר מאד להדבק על ידי ליקוק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת אדמת חיובית בתחילת הריון
    ל.
    04/04/2016

ד"ר שלום,
    אני בשבוע 11 להריון, ומאוד מודאגת מתוצאות בדיקות ה rubella, ולא מקבלת הסברים לכך מהרופא המלווה, אשמח אם תוכל לעזור לי. ביצעתי את הבדיקה 3 פעמיים:
    1. בחודש ינואר 2016- טרום הריון:
    igg חיובי
    igm שלילי
    2. חודש פברואר- תחילת הריון:
    igg חיובי
    igm חיובי
    הבדיקה נשלחה לאימות בתה"ש:
    rubella elisa igm- גבולי
    3. חודש מרץ:
    igg חיובי
    igm חיובי

לאחר תוצאות הבדיקה השנייה רופא המשפחה שלח לי הפנייה למומחה למחלות זיהומיות, אך לא קבעו איתי פגישה בטענה שהתוצאות false (+), ולכן אין לי מה להגיע. גם רופאת הנשים אמרה שאין סיבה לדאגה. אך מיד לאחר מכן קיבלתי שוב תוצאות מדאיגות.

אני מאוד מבולבלת ולא מבינה מדוע ממשיכות להגיע תוצאות לא תקינות, בעוד שהרופאים סביבי אומרים שהכל בסדר.

אשמח לתגובתך,
    תודה רבה

הוספת תגובה

• בדיקת אדמת חיובית בתחילת הריון - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    13/04/2016

מאחר ויש לך נוגדני IGG את מחוסנת לאדמת וככל הנראה מדובר בתשובה חיובית כזובה (FALSE POSITIVE) שאין לה משמעות קלינית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקה וגינלית בב"יח
    מיכל
    01/04/2016

שלום. אני בשבוע 35. היום הייתי בבדיקה במיון יולדות בבי"ח עקב צריבה קלה בנרתיק וכיב קטן בנרתיק.
    הרופאה שבדקת אותי, שמה כפפות אך לפני שעשתה לי את הבדיקה נגעה בידיה עם הכפפות במנורה אותה כוונה, וכן בוילון ואז עשתה עם אותן כפפות בדיקה אינטימית עם אצבעותיה.
    מה הסיכון לקבל דברים לא סימפטיים בצורה כזו כמו מרסה למשל או משהו אחר?
    האם עליי לבדוק משהו כעת?
    מאוד לא רגועה.
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקה וגינלית בב"יח

הוספת תגובה

• בדיקה וגינלית בב"יח - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    13/04/2016

הסיכוי להדבקה באופן כזה מאד נמוך ואין צורך בבדיקות מיוחדות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אישה בהריון מודאגת ובלחץ בקשר לבדיקות דם
    לאה כהן
    28/03/2016

שלום רב,
    עשיתי בדיקות דם ויצא לי תוצאות לא ברורות וקצת מלחיצות אשמח לדעת מה דעתך אני לחוצה כי אמרו לי שזה קשור לאדמת אני בשבוע 17 להריון.
    אני מצרפת לך את התשובות מהשלוש בדיקות האחרונות לפי מה שהבנתי שצריך

הוספת תגובה

• אישה בהריון מודאגת ובלחץ מהבדיקות

לאה כהן
    28/03/2016

אי אפשר לצרף את שלושת הקבצים ביחד אז מצרפת בתגובות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אישה בהריון מודאגת ובלחץ

לאה כהן
    28/03/2016

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אישה בהריון מודאגת ובלחץ

לאה כהן
    28/03/2016

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אישה בהריון מודאגת ובלחץ - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    30/03/2016

אני לא מצליחה לקרוא מה כתוב בתמונות כך שלא אוכל להגיב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קדחת שגרון דלקת גרון סטרפטוקוקית
    יוני
    26/03/2016

היי רציתי לקבל הסבר על קדחת השגרון מה הסבירות לחלות לאדם מעל גיל 25 שלא מטפל בגלקת גרון סטרפטקוקית באנטיביוטיקה ועד כמה היא קשה בגיל זה ?האם מדובר במשהו נדיר?הטם מעל כיל 25 הסיכון נמוך יותר?

הוספת תגובה

• קדחת שגרון.................... ןןן. ןןןןן - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    30/03/2016

הסבירות יותר נמוכה מאשר בילדים אולם עדין קיימת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פענוח תוצאות בדיקת CMV בהריון - מהי המשמעות של התוצאות מבחינת העובר?
    מיכל
    25/03/2016

שלום ד"ר מאור,

לפני כחצי שנה עשיתי בדיקת דם לנוגדנים כנגד CMV ויצא IgG חיובי.

לפני כחודש עשיתי בדיקת דם נוספת. כיום אני בשבוע שביעי להריון (כלומר בזמן הבדיקה הנוספת הייתי בשבוע שלישי).
    להלן תוצאות הבדיקה:

CMV - IgG: 136.3 AU/ml

CMV - IgG avidity: >=65
    (high adivity probably past infection)
    אינדיקציה להדבקה מעל 3 חודשים

CMV - IgM: חיובי חלש

CMV - IgM additional assay: חיובי חלש, בדיקה זו בעלת ספציפיות גבוהה

אשמח לדעת מה משמעותן של התוצאות? מהי רמת הסיכון? מה עליי לעשות כעת?

תודה רבה!
    מיכל

הוספת תגובה

• פענוח תוצאות בדיקת CMV בהריון - מהי המשמעות של התוצאות מבחינת העובר? - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    30/03/2016

בדיקת IGM יכולה להשאר חיובית מזיהום עבר, יכולה לבטא הדבקה חדשה (מצב נדיר) ויכולה להיות תוצאה כזובה שקורת לעיתים בתחילת הריון. הבדיקות מעידות על כך שנדבקת כבר בעבור ב-CMV. יש צורך ביעוץ אישי בכדי להבין את הפרטים הקטנים ולראות מה באמת היעוץ הנכון במקרה זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דקירה ממחט בהריון
    מיכל
    24/03/2016

שלום. אני בשבוע 34. ומודאגת מאוד.
    במסגרת עבודתי כמדקרת סינית נדקרתי ממחט דקה (0.18 ממ, שאינה חלולה) שהיתה בגופה של מטופלת שהיא בשנות ה20 לחייה. הדקירה היתה באצבע לפחות משניה, יחסית שטחית ולא יצא דם. היא מעולם לא עשתה בדיקות של איידס וצהבת. מה הסיכון בדקירה כזו להעברת מחלות כאלו?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    דקירה ממחט בהריון

הוספת תגובה

• דקירה ממחט בהריון - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    30/03/2016

ניתן להידבק בעיקר בצהבת מסוג B. אני מקווה שאת מחוסנת למחלה זו. בהחלט יש לך התוויה לחיסון לאור העובדה שאת עובדת עם מחטים.
    לגבי HIV הסיכוי להדבקה במחט דקה לא חלולה נמוך יחסית אך קיים.
    יחד עם זאת הסיכוי כי מטופלת ילידת הארץ תהיה חיובית ל-HIV יחסית נמוך. כך שאם מחברים את שני הסיכונים הסיכו נמוך. במקרה כזה אנחנו ממליצים כי המטופלת תבדק במהירות להפטיטיס B C ו-HIV ואז ניתן לראות אם את זקוקה לטיפול מונע. טיפול מנוע יכול להנתן עד 72 שעות ממועד הדקירה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לימפוצפניה חריפה ללא תסמינים ועליה ב IGA
    דן
    23/03/2016

שלום

בן 44 בדרך כלל בריא. עד לפני שבועיים סבלתי משיעול יבש שנמשך כ 3 שבועות. צילום חזה תקין. השיעול בסוף נעלם. רופא המשפחה אמר שזה כנראה ברונכיטיס ויראלית שחלפה.

שבועיים לאחר מכן ביצעתי בדיקות דם שגרתיות חצי שנה לאחר הבדיקות הקודמות שהיו תקינות. נדהמתי לגלות את התוצאות הבאות: מספר אבסולוטי של לימפוציטים 260 תאים למיקו ליטר בלבד, כאשר סה"כ תאים דם לבנים תקין בנורמה. יש עליה יחסית בניוטרופילים ל 80 אחוז וגם חריגה באנזופילים.

מצרף תמונה עם ספירת דם:

אין כל חשש ל HIV, שכן אני סשוי עם ילדים כבר 10 שנים. HIV היה שלילי אצלי ואצל אשתי (נבדק בהריון אחרון).

למרות הממצאים, אני כרגע מרגיש טוב. ללא חום או בלוטות לימפה מוגדלות או כל סימן לזיהום.

התתכן ירידה כזו קיצונית בלמפוציטים שבועיים לאחר ברונכיטיס? אולי זה לא היה ברונכיטיס אלא דלקת ריאות אטיפית שלא התגלתה בצילום חזרה רגיל?

בנתיים רופא המש]חה נתן בדיקות דם שונות כמו סרולוגיות ואמיונגלובולין. כל הסרולוגיות שליליות אך יש חריגה כלפי מעלה ב IGA, ב IGE וכלפי מטה ב IGM. תמונה מצורפת בהודעה הבאה.

נשלחתי לבירור במרפאה זיהומית אבל התור רק בעוד שבועיים.

מה זה יכול להיות? האם בירור זיהומי הוא הכוון הנכון או שעדיף בירור המטולוגי? בגלל שאמיונופיקסציה תקין, רופא המשפחה אומר שאין לו חשד למחלה ממאירה בשלב זה. זה נראה לו תגובה אקוטית לזיהום והוא סבור שהכל יחזור לקדמותו בעוד חודש.

האם יש עוד בדיקות שצריך לעשות?

תודה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקות נוספות

דן
    23/03/2016

חלקן נלקח בהפרש של יומיים. נראה כי IGA ממשיך לעלות. בדיקה חוזרת של ספירת דם הראתה שמספר הלימפוציטים עלה מעט מ 260 ל 290 אך באחוזים ירד מ 3% ל 2.6% בגלל שמספר ה WBC הכולל עלה (עדיין בנורמה).

הודה להמלצות להמשך בירור עד שיגיע התור למרפאה זיהומית.

רופא המשפחה לא מתרגש מכל הממצאים וסבור שזהו מצב זמני בעקבות הזיהום האחרון.

מרוב דאגות למרות שלא היה לי כל חשש, ביצעתי בדיקת HIV מהירה שיצאה שלילית.

כאמור בהודעה הראשונה, אני מרגיש טוב ללא כל סימפטום. יותר מזה, יש לי ילדה בת 4 מנוזלת ומשתעלת שנמצאת קרוב אלי ולא נדבקתי ממנה למרות רמת הלימפוציטים הנמוכה מאד (אם ההיתינשא HIV אז על פי מספר הלימפוציטים אני כבר בשלב של AIDS מתקדם). החשש שלי הוא מזיהום מסכן חיים בעקבות הלימפופניה הקיצונית.

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקות נוספות - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    24/03/2016

הכי סביר להניח כי מדובר במחלה ויראלית שבהחלט יכולה לגרום לתמונת דם כזו. הרבה פעמים לא מאבחנים את הם המחלה אך הבדיקות מתנרמלות תוך מספר ימים עד שבוע.
    במידה והבידקות לא חוזרות לתיקונן מתחילים ברור.
    כרגע פשוט הייתי ממליצה לחזור על ספירת הדם ביום ראשון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם ישנה אפשרות להדבקה בנגעי עור על הידיים
    יעקב
    23/03/2016

ד'ר שלום
    אני רוצה לתאר סיטואציה שקרתה לי הערב
    הערב הייתי עם חברים,ושם פגשתי מישהו שאני מכיר הייטב, שבעבר סיפר לי שיש לו סוג של סרטן עור, המיתבטא בהופעת גידולי עור או יבלות, שמידיי פעם מסירים לו אותם בניתוחי עור כירורגים,אינני יודע אם יש לו מחלת יבלות וירליות או סרטן עור, מה שוודאי זה המראה של יבלות ,גידולים קטנים בכל מיני מקומות אתלו כולל בידיים, הוא לחץ לי הערב ידיים, לא היה לי נעים שלא לתת לו יד, העיניין הוא שהייתי חייב מיד אחרי זה לקחת כדור ללחץ דם, ולא היה לי איפה לשטוף ידיים, כך שעם אותה יד פתחתי את כיסוי האלומניום של הגלולה, ובלעתי את הכדור, האמת שיש לי חשש שמא היבלות וירליות או מדבקות, האם עשויות עם הזמן להיתפתח אצלי או בגרון או בקנה הנשימה או בוושט, איזה שהם נגעים או יבלות או גידולים כתוצאה נגיעה ובליעה של הכדור אחרי שהאיש נגע בידיי שהרי לחץ לי יד? איך אוכל לדעת, או ניתן לדעת, שמא נדבקתי , בנגעים פנימיים כמו שהם מופיעים אצלו חיצונית? יש אפשרות כזו של הדבקה?אם זה מגורם ויראלי, או בכלל? יש נגעי עור על כפות הידיים שהם מדבקים ויכולים גם ליצור נגעים פנימיים, בסיטואציה כפי שתיארתי?

תודה מראש

הוספת תגובה

• האם ישנה אפשרות להדבקה בנגעי עור על הידיים - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    24/03/2016

ככל הנראה מדובר ביבלות וריאליות שאכן יכולות להיות מדבקות במגע. חלק גדול מהאכולוסיה המבוגרת כבר עם חסינות טבעית לנגיפים אלו. בדרך כלל נדרש מגע משמעותי להדבקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יתוש הזיקה, הריון שבועות אחרונים
    רות
    20/03/2016

שלום,
    בזמן ששהיתי אתמול בחוץ, ראיתי יתוש על כף ידי שאינו דומה ליתוש הרגיל שאנו רגילים אליו בישראל ( שכולו צבע אחיד כהה) אלא עם נקודות בהירות. הוא כנראה עקץ אותי שכן כמה דקות אחכ גירד לי במקום, אולם לא היתה נפיחות או סימן כלשהו.
    אני בשבוע 36 להריון, וחוששת מההשלכות.
    האם יש בארץ יתושים הדומים במראה ליתוש הזיקה ?
    עד כמה היתוש יכול להשפיע בשבועות האחרונים להריון?
    האם כדאי לבקש מרופא להיבדק בקשר להידבקות בנגיף?

תודה

הוספת תגובה

• יתוש הזיקה, הריון שבועות אחרונים - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    21/03/2016

זיקה אינו יתוש אלא נגיף (וירוס) שמועבר על ידי יתושים.
    נגיף הזיקה לא קיים בארץ כעת כך שלא משנה באיזה יתוש מדובר לא ניתן בשלב זה להדבק במחלה בארץ כך שאין סיבה לדאגה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלת אלפנטיאזיס עיבוי הרקמות והעור
    שאולי
    17/03/2016

שלום ,
    חולה בת 60 בריאה בדרך כלל , למעט מחלת אלפנטיאזיס בעיקר בשתי רגליים מהאגן ומטה , שוק רגל ממש נקרוטי צבע שחור מפריש ריח רע , מטופלת ב הרטבות קרביכלור 6 פעמים ביום , לא נצפה שיפור ניכר כלשהו במשך חודשיים , ללא עלית חום או אחר עד כה . בנוסף טופלה בקורס אנטיביוטיקה תוך ורידית לשבועיים גם ללא הטבה .
    ידוע לי כי המחוללים תולעים טפילים Wuchereria bencrofti , Brugia malayi , Brugia timori. תולעים אלה פוגעים בקישריות לימה בומונעים מהחזר לימפתי לכן העור נהיה יותר עבה , הרקמה גדילה יותר ...
    שאלתי : מה הטיפול האפשרי כרגע ? האם ישנו טיפול אשר עלול לשפר או לפגוע בטפילים האלה ??
    האם מחלה זו יכולה להיעלם לאחר טיפול פוגע בטפילים ? או שאין טיפול כרגע ויש רק טיפול לשמר המצב ???
    רופאים אינם ממש יודעים על מחלה זו מכיוון שמחלה זניחה ולא מתעסקים בה .
    אין די מחקרים בנושא זה .
    תודה

הוספת תגובה

• מחלת אלפנטיאזיס עיבוי הרקמות והעור - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    21/03/2016

הזיהום באלפנטיאזיס יכול להיות חיידקי פטרתי או משולב. הרבה פעמים יש גם צורך בהטרייה (הודרה כיררוגית של חלק מהרקמה) בכדי לטפל במצב.
    זה לא מסוג המצבים שניתן ליעץ באינטרנט ללא בדיקה של הרגל. בכל מקרה אין תרופת פלא ומדובר בטפול מורכב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פסודומונס בהריון - שבוע 27 אשמח לחוות דעת
    שלומית
    15/03/2016

שלום רב,
    אני בת 34 בריאה בדכ, בהריון בשבוע 27. לפני כחודש התגלה אצלי בתרבית שתן חיידק מסוג פסאודומונס, התאשפזתי חמשיה ימים וקיבלתי שלושה ימים טזוצין ויומיים מרופנם בעקבות תגובה אלרגית לטזוצין.יש לציין כי גם במשטח וגינלי נמצא פסודומונאס. כעבור עשרה ימים עשיתי תרבית שיצאה שוב חיובית לפסאודומונס, התאשפזתי בשנית וקיבלתי מרופנם 3 פע ביום למשך 7 ימים.עברתי אולטרסאונד כליות שיצא תקין. השתחררתי לפני כשישה ימים, אתמול עשיתי תרבית ויקחו כמה ימים עד שתגיע תשובה. ביומים האחרונים חזרו לי הסימפטומים שהיו בפעם הראשונה (אי נוחות באזור הפות, כאבי בטן תחתונה ותכיפות במתן שתן. יש לתיין כי ב 2012 בהיותי בהריון נדבקתי גם אז בחיידק, קיבלתי פורטום אליו הגבתי בתגובהאלרגית (שיעול) הוחלף למרופנם ואחרי חמישה ימי טיפול תרבית יצאה שלילית. אני ממש חוששת שגם הפעם החידק לא חוסל ורציתי לשאול מה עושים במקרה כזה שארי שני אשפוזים ומס אנטיביוטיקות זה לא עובד. אני יודעת שזה חידק שעמיד להמון אנטיביוטיקות ומאופנם היא התותח הכבד. ממש מואגת, אשמח לאנפורמציה בנושא, האם פגשת במקרים כאלו ומהן אפשרויות הטיפול במקרה כזה?
    תודה מראש

שלומית

הוספת תגובה

• פסודומונס בהריון - שבוע 27 אשמח לחוות דעת - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    21/03/2016

חיידק הפסאודומונס לעיתים קשה לטיפול. בהריון מתייחסים יותר בקפדנות לתרבית שתן חיובית גם כאשר אין סימפטוים כאשר במצבים אחרים (לא בהריון) אין המלצה לטיפול.
    צריך לבדוק האם באמת בוצעו שלל רגישויות לחיידק. חלק מהחיידקים רגישים למונורול וזה מאפשר טיפול פומי בקהילה. כמו כן ניתן לטפל גם בטריביד במידה והחיידק רגיש. בעבר חשבו כי בעייתי לתת תרופה זו בהריון אולם היום אנו יודעים כי היא לא מזיקה לתינוק בודאי לא בשבוע מתקדם אולם עדין מחייבת חתימה שלך על הסכמה לטיפול זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה