מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זיבה בגרוןדלית14/01/2016
האם 250 מיליגרם רוצפין מספיקים לטיפול זיבה בגרון ו4 אריתרומעציו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיבה בגרון - תגובה
ד``ר יסמין מאור14/01/2016הטיפול המומלץ לזיבה בגרון הוא זריקת רוצפין לשריר במינון 250 מ"ג חד פעמי ומתן אזיתרומיצין (אזניל) במינון 1 גר חד פעמי. מתן טיפול באריתרומיצין לא נחשב כמספק עקב עמידויות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיידק ילד בן 5מיכל13/01/2016
שלום
בני חלה לפני כשבועיים (שיעול/נזלת ) ואז הופיעה לו פריחה גבשושית אדומה באיזור החזה והצוואר . לאחר ביצוע משטח גרון התקבלה תוצאה שיש לו strp. A והוא קיבל מוקסיויט פעמיים ביום ודי מהר נעלמה הפריחה.
לאחר 3 ימים שוב עלה לו החום, חום גבוה מאוד. הרופא במוקד החליט להחליף את האנטיביוטיקה למאקליבן וכעת, לאחר 3-4 ימים ירד החום.
היום לפתע הופיעה לו שוב פריחה באיזור החזה והבטן אך הפעם פריחה אדומה "רגילה" ללא גבשושיות.
מה זה אומר שיש לו שוב פריחה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיידק ילד בן 5 - תגובה
ד``ר יסמין מאור14/01/2016ללא בדיקה קשה מאד לחוות תגובה. פריחות יכולות להגרם מחיידק או נגיף, לעיתים כתופעת לואי של טיפול אטיביוטי, תגובות אלרגיות אחרות ומחלות סיסטמיות מגוונות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cmvנעמה11/01/2016
האם cmv מושמד בחום
לדוגמא פשטידה שחולה cmv התעטש לתוכה, ואז נאפית בתנור 180 מעלות חצי שעה
כנל לגבי וירוס השפעת
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר cmv - תגובה
ד``ר יסמין מאור14/01/2016הנגיף מושמד בטמפרטורות כאלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קונדולימהדלית10/01/2016
מה התסמינים לקונדןלימה בגרון ןאיך נגרמת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קונדילומה בגרון
שיר11/01/2016נגרמת ממין אורלי עם אדם נגוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקונדולימה - תגובה
ד``ר יסמין מאור14/01/2016ניתן להדבק בקונדילומה בעקבות מגע מיני. נגעים בגרון בדרך כלל מופיעים על גבי מיתרי הקול ולא נתן לראות אותם בהסתכלות פשוטה בגרון. נגעים באתרים אחרים מאד נדירים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזון פג תוקף בהריוןמיכל09/01/2016
שלום
אני בשבוע 23.
היום אכלתי בצהריים רוטב צ'ילי מתוק מבקבוק (מתועש), בערך כף.
לדאבוני לאחר סיום הארוחה שמתי לב שהרוטב פג תוקפו בדצמבר 2014, כלומר לפני שנה.
עד הפתיחה הרוטב היה מוחזק בארון ולאחר הפתיחה במקרר.
אני די מודאגת. האם יכול לגרום לנזק לי או לעובר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזון פג תוקף בהריון - תגובה
ד``ר יסמין מאור10/01/2016ברוב המקרים לא נגרם נזק. התפוגה מדברת יותר על טעמים ואיכות המזון ולא על סיכוי ל זיהום.
במידה ויעלה לך החום או תשלשלי חשוב לפנות למוקד בכדי להשלים בדיקות מתאימות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שפעתנעמה07/01/2016
היי דר. אני בשבוע 30 להריון. לא התחסנצי לשפעת. מזה שלושה ימים לבעלי יש תסמינים של כאב גרון,שיעול וקצת נזלת מלבד זה הרגשה כללית טובה ללא חולשה חום או כאב. האם יכול להתאים לשפעת? שאלה נוספת, האם בשהות במקום סגור( מקום עבודה) עם אנשים נוספים ניתן להדבק בשפעת כאשר לדוגמא הם משתעלים או מתעטשים אך רסיסי הרוק לא מגיעים אלי ואינני נוגעת בחפצים שלהם? האםתהרסיסים מסתובבים באויר ואז נושמים אותם? אני שומרת על ההיגיינה של שטיפת ידיים תכופה. האם הסבירות נחשבת גבוהה? תנקס עדי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שפעת - תגובה
ד``ר יסמין מאור10/01/2016התחלואה בשפעת כעת בשיאה כך שבהחלט יכול להיות שבעלך נדבק בשפעת. מקומות סגורים מגבירים את הסיכוי להדבקה.
הגיינת ידיים לא מספיקה בכדי למנוע הדבקה מאחר שבדרך כלל אנחנו נדבקים בנשימה.
הדרך הטובה ביותר להתגונן היא להתחסן עוד היום. בפרט ממליצה לך להתחסן מאחר ובהריון יש יותר סיבוכי שפעת. החיסון מאד בטוח בהריון ומומלץ על ידי כל הגופים החשובים בעולם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. שאלה
נעמה10/01/2016שפעת לא חייבת להיות עם הרגשה כללית רעה חום וכאבי ראש או שרירים?
כמו כן, אם נדבקתי חלילה, מהו זמן הדגירה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעולים הגורמים לכאבים בסרעפתמישל04/01/2016
היי בשישי בערב התחלתי להרגיש כאבי ראש חזקים וכואבים במיוחד בצדדי המצח ולמחרת קמתי מצוננת עם חום וכאבי ראש, אחרי חיפוש התברר לי שכנראה מדובר בשפעת אבל מאתמול קמתי עם שיעולים מציקים והרגשה של חוסר אוויר...ועכשיו בכל פעם שאני משתעלת אני נתקפת בכאב חזק מתחת לחזה (סרעפת/ושט?) יש לציין שהחום ירד והכאבי ראש פחתו אבל האם זה אופייני לשפעת או שזה יכול להיות משו אחר?? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעולים הגורמים לכאבים בסרעפת - תגובה
ד``ר יסמין מאור10/01/2016זה אופייני למגוון מחלות בדרכי הנשימה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צהבת Bא.א03/01/2016
מטופל 3 חודשים בויראד
HBV DNA היה 42000
היום הוא קטן מ 10
האם אפשר להבריא בהמשך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צהבת B - תגובה
ד``ר יסמין מאור10/01/2016בדרך כלל במצבים כאלו אין הבראה. הנשאות של הוירוס היא מתמשכת אולם עם טיפול הנגיף לא גורם לנזק. המטרה היא שהעומס הנגיפי כפי שבא לידי ביטוי בבדיקת ה-PCR יהיה 0.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טוקסופלזמה בהריוןלירון02/01/2016
שלום,
בינואר 2015 (לפני כמעט שנה) הייתי בתחילת ההריון וקיבלתי תוצאות חיוביות לגבי נגיף הטוקסופלזמה:
Toxoplasmosis igg81.1
(לאחר שבועיים נבדק שוב ויצא 74.6)
Toxoplasmosis igm positive
בעקבות המלצות לכאן ולכאן ביצעתי הפלה.
לפני חודש ביצעתי שוב את הבדיקות כי ברצוני להיכנס שוב להריון והתוצאות הן כאלה:
Toxoplasmosis igg 35
Toxoplamosis igm גבולי
Toxo igg avidity (index) 0.13
האם החיידק עדיין בגוף? האם יש מניעה להיכנס עכשיו להריון?
תודה
לירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טוקסופלזמה בהריון - תגובה
ד``ר יסמין מאור10/01/2016אינני יכולה לתת כאן המלצות פרטניות הקשורות בהריון.
באופן כללי רק זיהום חדש מסכן הריון ולאחר שנה כבר לא אמורה להיות בעייה. הנוגדנים יכולים להשאר חיוביים זמן רב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון נגד שלבקת חוגרתגלית31/12/2015
שלום רב, אני מעוניינת לעשות חיסון נגד שלבקת חוגרת (הרפס זוסטר), היות והמערכת החיסונית שלי לקויה (יש לי פיברומיאלגיה ולימפומה של העור) ואני חוששת מהסיכוי המוגבר שלי לחלות במחלה. אני בת 42 והבנתי שהחיסון לא נבדק ולא הוכח כמונע מתחת לגיל 50. אשמח לקבל חוות דעת, האם יש יתרון בלעשות את החיסון כבר עכשיו באופן פרטי, או שיעילות החיסון פוחתת עם הזמן ועדיף לעשות בגיל מאוחר יותר? האם ניתן לעשות את החיסון יותר מפעם אחת? חליתי באבעבועות רוח כשהייתי בת 8. תודה מראש, גלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון נגד שלבקת חוגרת - תגובה
ד``ר יסמין מאור01/01/2016החיסון לא נבדק בקבוצת גיל זו כך שאין לנו מידע לגבי היעילות שלו במקרה שלך.
באופן כללי החיסון מיועד לאנשים יותר מבוגרים מאחר והן גם חולים בשכיחות גבוהה יותר בשלבקת אך חשוב מזה מחלתם מתאפיינת בתסמונת כאב הרבה יותר קשה בהשוואה לאנשים יותר צעירים.
הייתי ממליצה לחכות לגיל 50 ואז להתחסן. בגיל זה החיסון אומנם לא מסובסד אך אפשר לרכוש אותו באופן פרטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על מהיררות התגובה
גלית03/01/2016לקחתי לתשומת ליבי את עצתך.
שבוע טוב, גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקיצותחסוי31/12/2015
שלום, לפני כחודשיים היינו ברומא. היינו בפארקים. כשחזרנו לארץ ראיתי ברגליים מס' עקיצות אדומות. היה שם איזשהו חרק שהתעופף לידנו - לא יודעת אם זה מה שעקץ-
אחרי שבוע בערך היה לי מעין שפעת- צינון- שחלף אחרי יומיים. העקיצות נעלמו.
השאלה שלי- קראתי שיש אפשרות של מצב דגירה שאחרי מס' חודשים אפילו יכול להופיע כמו מחלת ליים . האם זה נכון? ואלו בדיקות עלי לבצע אם בכלל?
שאלה נוספת- האם HIV- יכול לעבור דרך עקיצות יתושים או חרקים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקיצות - תגובה
ד``ר יסמין מאור01/01/2016אין מחלת ליים באזור זה.
יתושים לא יכולים להעביר HIV.
במידה ולא חלית בסמוך לטיול ככל הנראה לא נדבקת במחלה זיהומית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CMVמיכל30/12/2015
שלום. אני בהריון שבוע 22.
אתמול קניתי קרטון חלב וכשהגעתי הביתה גיליתי שהיה פתוח, כלומר המכסה לא היה סגור כמו שצריך להיות. אינני יודעת אם מישהו לגם ממנו או רק פתח או מה בדיוק קרה.
טעמתי בכל זאת כמה לגימות מהחלב מכוס כמובן.
האם יש סיכוי של מעבר מחלה כל שהיא בצורה כזו במקרה שמישהו לגם מפיית קרטון החלב?
בטח עברה שעה וחצי מאז הקניה עד ששתיתי.
האם CMV יכול לעבור ככה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMV - תגובה
ד``ר יסמין מאור01/01/2016באופן נדיר CMV יכול לעבור באופן כזה אבל יותר הגיוני להניח שהמכסה פשוט נפתח. הסיכוי שמישהו לגם מהבקבוק נמוך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גונוןריאה בגרוןדלית29/12/2015
לפני כ 3 שבועות יצא לי משטח של גונוריאה בגרון חיובי אך ממש הגהול border line נתנו לי את הטיפול רוצפין ואריתאומיצין יכול להיות שלא עזר הטיפול או בגלל שלקח זמן עד שאבחנו את זה האם החיידק הוא בגרון או בחלל הפה ומה התסמינים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גנוריאה בגרון
דלית29/12/2015האם זה מדבק בכוסות ונשיקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגונוןריאה בגרון - תגובה
ד``ר יסמין מאור01/01/2016החיידק יושב בדרך כלל בגרון. לא תמיד יש תסמינים. התסמין האופייני הוא כאב בגרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cmv בהריון- פיענוח בדיקהאלה28/12/2015
לפני ההריון הראשון שלי (לפני כשנתיים וחצי) עשיתי בדיקת CMV. נמצאו לי נוגדנים (IGG POS).
היום אני בתחילת ההריון השני ובבדיקות. מצאו לי:
CMV IGG- POS
CMV IGM- BORDER
בבדיקה חוזרת לאחר כ-3 שבועות יצא לי:
IGG- POS
IGM- BORDER
VIDAS- NEG
כמובן שאתייעץ עם רופא הנשים, אבל אשמח לקבל תמונה של מה זה אומר כדי שאוכל לישון קצת בלילה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר cmv בהריון- פיענוח בדיקה - תגובה
ד``ר יסמין מאור01/01/2016התוצאות מעידות ככל הנראה על כך שנדבקת בעבר ב-CMV.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסוניםנעמה27/12/2015
שלום. אני בשבוע30 להריון ויש לי מספר שאלות.
1. האם חיסון שפעת מומת כולל בתוכו שפעת החזירים? או רק חי מוחלש
2. תוך כמה זמן מהחיסון, אני אמורה חהיות מוגנת מהדבקות?
3. קיימים מקרים בהם לאחר החיסון, האדם נהיה חולה, חום שיעול ותסמיני שפעת. האם זה מסוכן להריון?
4.האם קיימת סכנה בחיסון שעלת?
5. במקרים של אילו רקעים רפואיים אסור להתחסן לשפעת? יש לי ברקע בעיות המטולוגיות של אנמיה והמוליזה עם תפקודי כבד
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסונים - תגובה
ד``ר יסמין מאור01/01/2016החיסון שניתן השנה המומת כולל גם את זן שפעת החזירים. התחסנות מלאה היא בדרך כלל לאחר 3 שבועות אולם יש התחסנות חלקית שמופיעה עוד קודם לכן ומפיחתה באופן משמעותי את סיבוכי המחלה.
בהריון שפעת יותר מסוכנת ולכן חשוב במיוחד להתחסן בהריון.
תופעות הלואי נדירות.
בקיצור חשוב ומומלץ להתחסן!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)