מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה עושים עם מחלת השעלת מלבד להשתעל?אטה15/03/2016
שלום רב, הרופאה אמרה שיש לי שעלת. עשיתי בדיקות דם וצילום חזה. ממתינה לתוצאות.
האם זה אכן מדבק ומה הטיפול? כרגע לא תנו לי כלום. משתעלת בלי סוף.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקחי אקטימור
דנה15/03/2016אני מקווה לחסוך לך ציפיות והמתנה וטיפולים חסרי תועלת של רפואה קונבציונלית
בתור אחת שהשתעלה שלושה חודשים .
יש תרופה צמחית נגד וירוסים במקור ( מחלת הנשיקה ) והיא גם מחסלת בן היתר את השיעול.
כל תרופה שתקבלי מרופא משפחה תהיה חסרת תועלת - בדוק לצערי.
תחפשי בגוגל - אקטימור מחלת הנשיקה
תגיעי לאתר שם כל המידע.
חבל על כל יום של סבל מיותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה עושים עם מחלת השעלת
אטה15/03/2016תודה על התגובה. לפי מה שהבנתי השעלת היא מגיעה מחיידק ולא וירוס. מה שאת מציאה לי זו תרופה נגד וירוסים. מבקשת שתבהירי בבקשה הנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלי זה עשה את ההחלמה
דנה15/03/2016בדיוק כמו שכתבתי לך בתשובה הקודמת
נכון, זה במקור נגד וירוסים אבל לי גם כן היתה שעלת חיידקית והתרופה אקטימור הבריאה אותי.
לא כתבתי אחרת .
ממש לא מעניין אותי איך זה ריפא אותי אני יודעת בוודאות כי אין דרך אחרת שניסיתי המון זמן עם הרפואה הקונבנציונלית שלצערי כושלת במלא מובן המילה.
צר לי על הנימה אבל עם עובדות לא מתווכחת.
מקווה בשבילך להחלמה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה עושים עם מחלת השעלת מלבד להשתעל? - תגובה
ד``ר יסמין מאור21/03/2016ישנו טיפול אנטיביוטתי אולם כדאי לודא קודם כי אכן מדובר בשעלת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חורים באוזניים ואפשרות של זיהוםליאת14/03/2016
שלום רב,
ביום א' עשינו לביתי בת 6 עגילים באוזניים. אחרי החיטוי של האוזן באלכוהול לאחר סימון נקודה בטוש ,המוכרת נגבה עם היד ועשתה סימון חדש ונקב. ולאחר הניקוב מרחה אלווורה משפורפרת עם פיה טיפה מאורכת והשתמשה במריחה גם באצבע, והחזירה למגירה. האם יכול להיגרם זיהום או הדבקה במחלות מזה שהעבירה יד על תנוך האוזן אחרי החיטוי ולפני הניקוב,? או אם נעשה שימוש חוזר בשפורפרת האלוורה?
והיום 24 שעות אחרי הניקוב, אני רואה מתחת לעיניים פסים טיפה כהים, ממה יכול לנבוע?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חורים באוזניים ואפשרות של זיהום - תגובה
ד``ר יסמין מאור21/03/2016ניתן להשתמש בשפורפרת אלוורה רב פעמית בתנאי שאין מגע בין הפיה לבין האוזן של המטופל. אין גם מקום לניגוב האוזן ביד לאחר חיטוי.
עדין אין זה אומר שהתפתח זיהום. אדמומיות יממה לאחר הניקוב לא בהכרח מעידה על זיהום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדבקות בבדיקת ריאות מחיידקים עמידיםדני14/03/2016
שלום
בן 38 . בסך הכל די בריא.
רץ חצי מרתון. בכושר טוב.
מזה 15 שנה מאובחנת אסתמה קלה. רוב הזמן אין צורך בטיפול.
הייתי היום אצל רופא ריאות שלא מקבל בקופה אלא בבית שלו
וממש הופתעתי בבדיקת תפקודי ריאות:
1. הפיות הלבנות שצריך להכניס לפה בבדיקה ישבו אצלו על השולחן כמו שהם לא על מגש או משהו ( בד"כ בקופה זה חד פעמי ).
2. יותר מטריד . ביקשתי ממנו להחליף את המסנן הזה בקצה השני של השפורפרת שאליה נושפים את הבדיקה ( ובעבר ראיתי שמחליפים זאת במשהו שיוצא מניילון ) והוא אמר לי בכעס שמבחינתו אין צורך להחליף את זה והוא לא מחליף. אמרתי לו שכולם נושפים לתוך זה ואמר לי שאם לא בא לך אל תעשה את הבדיקה.
ביצעתי את הבדיקה.
עלה לי עכשיו חשש גדול. הרי מגיעים אליו אנשים חלקם אולי חולי שחפת ומחלות זיהומיות אחרות ונושפים ואז נשאר שם בתוך השפורפרת והמסנן טיפות מהנשימה שלהם וזה יושב ומצטבר לאורך זמן.
בדקתי באינטרנט ואכן זה צריך לעבור חיטוי וטיהור אחרת מצטבר שם מגוון רחב של חיידקים. לצערי הוא לא מבצע חיטוי במכשיר המיושן שבביתו.
בבדיקה נשפתי אבל בסופה שאפתי חזרה. ביצעתי זאת 4 פעמים.
האם רוב הסיכוי שאדבק במחלה זיהומית אולי חיידקים עמידים ? שחפת? שעלת?
אמור לנסוע בעוד יומיים לכנס בארה"ב וזה מטריד אותי.
מה דעתך??
תודה וסליחה על השאלה המוזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדבקות בבדיקת ריאות מחיידקים עמידים - תגובה
ד``ר יסמין מאור21/03/2016אני מסכימה איתך שהתאור של הבדיקה לא נשמע תקין מבחינת מניעת זיהומים. יחד עם זאת הסיכוי כי נדבקת במחלה עדין נותר נמוך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול מונע לפני קיום יחסי מין לא מוגנים prep--hivדני12/03/2016
דר' יסמין מאור שלום,
שאלותיי לגבי prep-hiv טיפול מונע שנילקח לפני יחסי מין לא מוגנים או בסכנה,
1. האם מדובר ב-2 כדורי טרובדה כ-2 עד 24 שעות לפני קיום יחסי המין ועוד 2 כדורים לאחר(1- יום אחרי ועוד 1 יומיים אחרי)
2. לפי הבנתי טיפול זה אושר בכנסת לאנשים שבסכנת הדבקה כמו הומוסכסואלים, האם ניתן לקבל טיפול זה ואיפה?(אני גיי פסיבי- לא מיתכוון לקיים יחסי מין לא מוגנים,אך כאמצעי הגנה שנוסף לקונדום)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול מונע לפני קיום יחסי מין לא מוגנים prep--hiv - תגובה
ד``ר יסמין מאור21/03/2016הטיפול אכן הוכח כיעיל אולם יש לו גם תופעות לואי כך שצריך יעוץ מסודר לפני שמחליטים לקחת. חשוב גם לודא כי אכן לא נדבקת כבר ב-HIV משום שאז יכולות להתפתח עמיודויות כי טיפול זה לא מספק כטיפול למי שכבר נדבק.
הטיפול כרגע לא מאושר לשימוש בארץ ולא ממומן על ידי הקופות. ניתן לרכשו באופן פרטי אולם מדובר בעלות גבוהה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תולעים לא נעלמות לאחר לקיחת ורמוקסתמי ת12/03/2016
שלום רב,
מזה מספר חודשים אני מבחין בתולעים באסלה לאחר יציאות. התולעים קטנות, דקות ואפרפרות (קצת פחות עבות ממחט ובאורך של 0.5-1 ס״מ).
יודגש כי אינני מרגיש את התסמינים האופיינים לתופעה זו (אין גירודים בכלל). בנוסף, אני שומר על הגיינה גבוהה ושוטף ידיים לעיתים תכופות. בבית אין ילדים.
נטלתי ורמוקס כבר 3 פעמים (שני כדורים ביום, בבוקר ובערב למשך יומיים + 2 כדורים נוספים לאחר שבוע) אך התולעים לא נעלמו. ניסיתי לאכול הרבה גרעיני דלעת וגם זה לא עזר.
לאחר שקראתי באינטרנט וראיתי תמונות, נראה כי אני סובל מזיהום של תולעי סיכה. אני נבוך מאוד לגשת לרופא ולבצע בדיקת צואה.
האם יש דרך נוספת לטפל בבעיה פרט לורמוקס? האם יתכן כי ורמוקס איננו יעיל 3 פעמים? אילו עוד טיפולים קיימים והאם ניתן לקבל מרשם לתרופה מבלי לבצע בדיקת צואה.
מצ״ב תמונה שצילמתי תחת מיקרוסקופ ביתי. האם ניתן לזהות את סוג התולעת לפיה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תולעים לא נעלמות לאחר לקיחת ורמוקס - תגובה
ד``ר יסמין מאור21/03/2016יתכן שניתן לזהות אך זה אינו תחום המומחיות שלי. התיאור מאד מתאים לתולעי סיכה. בדרך כלל חוסר תגובה לא נובע מעמידות אלא מהדבקה חוזרת ממצעים בגדים ומגבות או מבני משפחה אחרים חולים. לכן מומלץ לטפל באותו יום בכולם. לודא רחצה בטמפרורה גבוהה של מצעים מגבות ובגדים ולחזור על הטיפול כעבור שבועיים בכדי להרוג את התולעים שבקעו מביצים שלא הושמדו. הטיפול משמיד רק תולעים חיות.
במידה וזה לא עוזר צריך לזהות את התולעת בכדי להמליץ אולי על טיפולים אחרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש שעלת שבוע 31+4 מוטרדת מאודרעות11/03/2016
שלום רב, לפני כשבוע וחצי החל לי שיעול חריף שהתחיל ככאב בגרון הרופא טען שמדובר בוירוס אך התעקשתי לעשות בדיקת שעלת:
bord. Pertussis igg <5
Bord. Pertusis iga 12.8 שהטווח מסתיים ב 10. כל רופא אומר לי משהו אחר, חלק שזה שעלת וחלק שלא ניתן לדעת. יש לציין שיש שיפור ניכר במצבי כמעט ולא משתעלת רק ליחה ירוקה בעיקר. כל הרופאים החליטו שלא צריך טיפול אנטיביוטי מספר שאלות: 1. האם אכן מדובר בשעלת? האם זה עלול לפגוע בעובר? 2. טרם התחסנתי לשעלת האם להתחסן בכל מקרה? או שמה אין כבר צורך?. 3. האם אני מדבקת? תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש שעלת שבוע 31+4 מוטרדת מאוד - תגובה
ד``ר יסמין מאור21/03/2016הסרולוגיה לא מתאימה לשעלת. יתכן שבוצע מאד בתחילת המחלה ואז יכולה להיות שלילית. במקרה כזה בדיקת הבחירה היא PCR.
במידה וחדלת להשתעל את כבר לא מדבקת.
בכל מקרה בהריון מומלץ להתחסן לשעלת בטרימסטר השלישי ללא קשר לתחלואה בעבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדבקה בחיידק ureoplasma ure באמצעות נשיקהגיל11/03/2016
שלום רב,
האם חיידק ureoplasma ure מצוי ברוק, ולפיכך, האם ניתן להידבק בחייידק
זה באמצעות נשיקה?
תודה מראש על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדבקה בחיידק ureoplasma ure באמצעות נשיקה - תגובה
ד``ר יסמין מאור21/03/2016מאד נדיר אך מתואר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרזיט שגורם למחלת לימפואדמהרוית09/03/2016
לצערי אימי סובלת מלימפאודמה קשה שלא נגרמה מניתוח. וחקרתי את הנושא ומצאתי שיכולה להיות סיבה שהיא נגרמת פראזיט פליאריזיס. לפי מה שקראתי כל הסימנים של מה שנגרם מפיליאריזיס יש לה (רגלי פיל, תחושת חום ברגלים).
אין רופאים שמרכזים את הטיפול בלימפאודמה. האם יש סיכוי שלפני שנים היתה בחו"ל באירופה, ארה"ב או בארץ ונדבקה בפארזיט? אצל מי אפשרי לעשות בדיקה שתשלול את גורם זה. אף רופא לא העלה את האופציה הזו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרזיט שגורם למחלת לימפואדמה!!!!!!!!!!!!!!! - תגובה
ד``ר יסמין מאור21/03/2016פיליאריס היא מחלה שניתן להדבק בה בעיקר באפריקה. נדירה מאד הדבקה במקומות אחרים בעולם, בעיקר במדינות טרופיות עולם שלישי.
רוב המקרים של לימפאדמה בעולם המערבי קשורים באי ספיקה ורידת או לימפטית ואינם קשורים למחלות זיהומיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי מספר שאלות לגבי מניעת הדבקהגלית08/03/2016
יש לי חבר כבר תקופה ארוכה, שנינו עשינו בדיקות וברוך השם הכל בסדר. אך לאחרונה גיליתי מס' רמזים עבים לכך שהייתה לו מעידה. אין לי מושג עם מי הוא היה אך אני יודעת שהיו יחסים לא מוגנים. אני די חוששת ורוצה לדעת מתי לעשות בדיקת HIV?
בנוסף , רציתי לדעת האם ניתן להידבק מנשיקות, רוק, שימוש בשירותים, מקלחת ומין אוראלי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת
גלית09/03/2016האם קונדום מגן ב 100% ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לי מספר שאלות לגבי מניעת הדבקה - תגובה
ד``ר יסמין מאור21/03/2016בעקרון ההדבקה היא ביחסים וגינליים או אנליים ולא בדרכים אחרות. ניתן לבצע בדיקה לאחר 3 שבועות מההדבקה. קונדום מגן ב-100% בהנחה שהשימוש בו נכון והוא לא נקרע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לסכנה בהדבקה בעקבות מחלת הנשיקהנועה07/03/2016
שלום,
אני בת 20 ואובחנתי כחולה בebv בעקבות סמפטומים קשים.
מתי אני כבר לא מדבקת יותר ויכולה להתנהג בחופשיות בסביבת אנשים וילדים?
תודה
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנוגע לסכנה בהדבקה בעקבות מחלת הנשיקה - תגובה
ד``ר יסמין מאור08/03/2016בדרך כלל כאשר החום יורד ואת כבר מתחילה להרגיש יותר טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון צריבה בשופכה ונפיחות הפיןמאיר07/03/2016
שלום רב,
בן 30, לפני 13 שנים פצעתי עם הציפורן באופן שיטחי את הדופן הפנימית של המיאטוס. פחות משעה לאחר מכן, החלתי לסבול מצריבה בשופכה בעת השתנה, תחושת דחיפות להשתנה המורגשת כלחץ בשופכה ונפיחות הגופים המחילתיים. (הצריבה והדחיפות מורגשים 2 ס"מ בעומק השופכה, לא היכן שפצעתי עצמי) בנוסף, חלה התקצרות של העור (בגודל 2X10 מילימטר) בחלק העליון של הפין בו מתחבר הגלאנס אל העור של השאפט, באופן שגרם לריתוק הגלאנס, והחל כאב כשל PAPER CUT שהופיע באקראי פעמים אחדות במהלך היום, מידי יום, בשכבה תחתונה של העור במקום בו הוא התקצר.
בדיקות שביצעתי ימים ספורים לאחר המקרה לא העלו זיהום או ממצא חריג אחר, ולא קיבלתי טיפול. 4 שנים לאחר המקרה, קיבלתי רספרים שלא עזר. לאחר מכן קיבלתי אופלודקס שהעלים את הכאב כשל PAPER CUT. יתר התסמינים נותרו כשהיו, למרות שקיבלתי סוגי אנטיביוטיקה רבים נוספים. רופאים רבים עמם התייעצתי לא ידעו לאבחן הבעיה.
שאלותיי:
1. האם לדעתך התסמינים נגרמו מזיהום, לפחות בשלב הראשוני שמיד לאחר הפציעה?
2. אם כן, האם את יכולה לצמצם את מספר הפתוגנים האפשריים שגרמו לדבר בהתחשב בנסיבות, התסמינים, ובשים לב לזמן הדגירה הקצר מאוד, ולציינם?
3. אם לא, האם יש לך מושג איזו סיבה אחרת יכולה לגרום לתסמינים כאלה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון צריבה בשופכה ונפיחות הפין - תגובה
ד``ר יסמין מאור08/03/2016יתכן שהיה זיהום בחיידקי העור בעבר אולם אין לכך כבר משמעות היום. סביר להניח כי התלונות שלך נגרמו מהצטלקות של האזור שנפצע בין אם משנית לזהיום או משנית לפציעה עצמה. ממליצה להתייעץ עם אורולוגים לגבי הנושא. הפתרון לא מצוי ככל הנראה בתחום הזיהומי במידה ומדובר בתלונות כרוניות מאז.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מאיר09/03/2016תודה על המענה המהיר.
התייעצתי עם עשרות אורולוגים ומומחים אחרים, אך הם לא ידעו לאבחן הבעיה. בדיקות שונות של דם, שתן וזרע, ודימות של US ו-MRI לא עזרו. לכן אני חושב שכל פיסת מידע יכולה לסייע, ושלאופן בו נוצרה הבעיה דווקא יכולה להיות משמעות באבחונה. אולי למשל התהליך הזיהומי הותיר משקעים ברקמה שבגלל נוכחותם מגיבה הרקמה בנפיחות. אם נוכל ליצור רשימה מצומצמת של פתוגנים אפשריים, אולי אפשר יהיה להקיש מכך על המשקעים שהזיהום הותיר או סוג הנזק שגרם, ולהביא לפתרון הבעיה.
כמו כן, לאור העובדה שהאופלודקס שקיבלתי 4 שנים לאחר המקרה העלים לצמיתות מוקד אחד של כאב, בניגוד לציפיות הרופאים, אני לא חושב שנכון לשלול את האפשרות שגם היום יש זיהום מינורי כלשהו שגורם לתסמינים אך לא מתגלה בבדיקות. לא נראה לי שהצטלקות יכולה לגרום לנפיחות הגופים המחילתיים. (גדלו בכ-30%, ברפיון ובזקפה)
אדגיש שהפציעה הייתה שטחית ומינורית ביותר (לא ירד דם), ובמקום הפציעה לא התפתח שום כאב או נזק. הכאב והנזק התפתחו במקומות סמוכים, בשלוש רקמות שונות: השופכה, העור והגופים המחילתיים.
התסמינים הופיעו בבת אחת, תוך שעה. לא הייתה הקלה או החמרה בתסמינים. (למעט הכאב שהעלים האופלודקס במוקד אחד כאמור)
אם את יכולה ליצור רשימה של פתוגנים אפשריים, או יש לך רעיונות נוספים, אשמח לשמוע.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיהום בדרכי השתן על ידי חיידק פנאומוניה קלבסיאלה, בת 50גילה03/03/2016
האם זיהום בשתן בחיידק פנאומוניה קלבסיאלה מדבק ביחסי מין? האם מותר לשחות בבריכה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיהום בדרכי השתן על ידי חיידק פנאומוניה קלבסיאלה, בת 50 - תגובה
ד``ר יסמין מאור06/03/2016בעקרון הזיהום לא מדבק ביחסי מין. אין מניעה לשחות בברכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרבית גרון. ח. ל .יוני03/03/2016
היי עם אני הולך לעשותתרבית גרון לשלילת דלקת גרון סטרפטקוקית כחמישה ימים לאחר תחילת הכאב האם הבדיקה עדיין תיהיה אמינה?גם עם הכאב גרוןכבר יבר החיידק אמור עדיין להיותהגרוןלאחר חמישה ימים? מדובר על תרבית גרון שנשלחת למעבדה ולא על הבדיקה המהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרבית גרון. ח. ל . - תגובה
ד``ר יסמין מאור06/03/2016אמור להיות אמין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תולעים שחוזרות ומופיעות למרות טיפול בורמוקסיעל02/03/2016
שלום ד"ר מאור,
כבר קרוב לחודשיים אני חושדת שאני סובלת מתולעים: אני מרגישה גירוד ולפעמים ממש תנועה באזור פי הטבעת והנרתיק, ולפני מספר שבועות הצלחתי לזהות תולעת במראה. כאשר אני לוקחת ורמוקס אני חשה הקלה שמתחילה כ-24 שעות לאחר הלקיחה אבל נמשכת כ-24 שעות נוספות. לאחר מכן התסמינים חוזרים. כבר עברנו טיפול של כל בני המשפחה והחלפת סדינים (וטיפול נוסף לאחר הופעה נוספת של התולעים). ממה הדבר יכול להגרם ואיך ניתן למנוע אותו?
(אני בת 31 ואמא לילדים קטנים שלפני כחודשיים גם סבלו מתולעים כנראה אבל מאז החלימו)
תודה רבה,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תולעים שחוזרות ומופיעות למרות טיפול בורמוקס - תגובה
ד``ר יסמין מאור06/03/2016כדאי לדגום את התולעים בבכדי לוודא שאכן יש תולעים וכי ורמוקס הוא הטיפול המתאים. בדרך כלל חוסר הצלחה של הטיפול נובע לא מעמידות של התולעים אלא מהדבקה חוזרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בוושט שאובחנה לפני חודש וחציאורן28/02/2016
שלום אני בן 31
ואובחנה אצלי ליפני חודש וחצי אזופגיטיס דרגה 2 רציתי לדעת איך אפשר לדעת שהדלקת עברה?מהם התסמינים שארגיש והאם לעשות שוב גסטרוקופיה כדי לבדוק האם זה נעלם.?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בוושט שאובחנה לפני חודש וחצי - תגובה
ד``ר יסמין מאור06/03/2016יש להפנות את השאלה לגסטרואנטרולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)