מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זיקהלירון28/01/2016
שלום דר,
האם יש חשש שאדם שנדבק בזיקה במדינה זרה, ידביק אישה הרה בישראל ע"י כך שיתוש בישראל יעקוץ את האדם הנגוע ואחכ' אותו יתוש יעקוץ את האישה ההרה?
במילים אחרות, האם יתוש בישראל יכול להעביר את המחלה מאדם נגוע לאישה הרה בריאה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיקה - תגובה
ד``ר יסמין מאור29/01/2016באופן תיאורטי מצב כזה יתכן. באופן מעשי הסיכוי לכך מאד נמוך. אנחנו כעת בעונת החורף ואין פעילות של יתושים. היתושים בארץ פחות מותאמים להעברת נגיף זה בהשוואה ליתושים בדרום אמריקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
לירון31/01/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לןקופלקיותדלית26/01/2016
מהן לוקופלקיו בחלל הפה האם מסןכן האם יש טיפןל זה לאחר שהיתה לי זיבה בגאון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לןקופלקיות - תגובה
ד``ר יסמין מאור26/01/2016ללא הסתכלות על הנגעים קשה להביע דעה מאחר ותתכנה סיבות מרובות למצב זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה כללית נוספתנעמה24/01/2016
שלום שוב. שאלה כללית נוספת לגבי השפעת.
האם נכון כי תקופת הדגירה היא 1-4 ימים. תקופת ההדבקה היא יום טרם הסימנים ועד 5 ימים מסיום המחלה?
כמו כן, האם נכון ששפעת מתחילה בחדות בבת אחת פתאום או שמא יכולה להתחיל יום יומיים בנזלת ואז להתפתח לשפעת?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה כללית נוספת - תגובה
ד``ר יסמין מאור26/01/2016הכל נכון למעט זה ששפעת יכולה בהחלט להתחיל גם בהדרגה כאשר הסימנים הראשונים הם נזלת ותחושה כללית רעה. חומרת המחלה מאד משתנה בין אנשים שונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שפעת?נעמה24/01/2016
שלום. לבני בן ה3.5 היה חום במשך-36 - 24 שעות שירד באמצעות נורופן לילדים. יום למחרת החום נעלם והחלה נזלת שנמשכה אף.היא 24-36 שעות ועברה. האם יכול להתאים לשפעת / שפעת החזירים? אני שואלת היות ואני בהריון ואינני מחוסנת לשפעת וביליתי עימו בימים האלו וחוששת מהדבקה אע"פ שניסיתי להקפיד על הייגינה. אגב- שאלה נוספת, הקפדתי על שטיפת ידיים והוא לא התעטש או השתעל ממש לעברי, אבל כן מן הבתם ברחבי הבית וזה בטח באוויר. יחד עם זאת ישנתי עימו בלילה באותה המיטה בחדר סגור. מודאגת..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שפעת? - תגובה
ד``ר יסמין מאור26/01/2016התמונה יכולה להתאים לשפעת אך גם למגוון רחב אחר של וירוסים נשימתיים.
הדרך הטובה להתמגן כנגד שפעת היא חיסון. שאר הדרכים אינן יעילות. עדין לא מאוחר ללכת ולהתחסן. שפעת עלולה לגרום לסיבוכים בנשים בהריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיבה בלועדלית24/01/2016
עשו לי משטח לזיבה בגרון חוזר לאחר חודש שקיבלתי טיפול לקחו לי את המשטח רק מהגרון האם יש משטח יעודי לזיבה בחלל הפה יש לי כל הזמן חושתנשריפה בפה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיבה בלוע - תגובה
ד``ר יסמין מאור26/01/2016שוב, יש צורך בבדיקה בכדי לראות איך להתקדם בברור ובטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יומירה וטיול להודו וסרי לנקהיעל23/01/2016
מה עמדתך לגבי יציאה לטיול בסרי לנקה ודרום הודו לבחורה הנוטלת יומירה ומטטרוקסאט בשל JRA. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יומירה וטיול להודו וסרי לנקה - תגובה
ד``ר יסמין מאור26/01/2016לא הייתי ממליצה על נסיעה אם מחלת JRA אינה בשליטה כרגע.
במידה והמחלה בשליטה חשוב לקבל יעוץ בממרפאה המתמחה ברפואת מטיילים לגבי חיסונים שמותר לך לקחת בהנתן מצבך הרפואי ודרכים שונות להמנע מהדבקה ממחוללים בעייתיים. באופן כללי סרילקנה יותר בטוחה מהודו מבחינת שיעור המחלות המדבקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נגיף זיקהדנה22/01/2016
שלום רב,
אני טסה בימים הקרובים לחופשה במקסיקו וקראתי על אזהרת המסע לאיזור מרכז ודרום אמריקה עקב נגיף הזיקה שהתפרץ שם ..
אנחנו מתכננים הריון בעוד כארבעה חודשים האם זה אמור להשפיע עלי באיזשהי צורה ? כי קראתי שהנגיף מסוכן מאוד בהריון ולנשים שמתכננות הריון .. (בדרום אמריקה המליצו לנשים לא להיכנס להריון עד שנת 2018 ) ואני לא רוצה לקחת סיכון
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נגיף זיקה - תגובה
ד``ר יסמין מאור26/01/2016הנגיף אכן מסוכן לעוברים של הנשים בהריון ויכול לגרום לחוסר התפתחות תקינה של מח העובר. ההדבקה היא דרך יתושים. הדגירה עומדת על 12 יום. המחלה בדרך כלל לא גורמת לסיבוכים משמעותיים באנשים בריאים.
חשוב על כן להתמגן נגד עקיצות על ידי לבוש ארוך, מריחה של חומר דוחה יתושים ושימוש בכילות בזמן השינה.
אינך בהריון כרגע כך שאין עובר להגן עליו.
אין המלצה פורמלית כמה זמן צריך לחכות טרם כניסה להריון לאחר חשיפה.
בהנתן תקופת דגירה של 12 יום הייתי ממליצה על סמך תחושת בטן (הדבר אינו מבוסס ספרות) לחכות עם ההריון כחודש לאחר החזרה ממקסיקו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם העצבים בתמונות חשופים להדבקה?ניב20/01/2016
חששתי מהעברת כלבת ורופא במשרד הבריאות אמר שאין חשש להעברה בדרך כזו.
עכשיו, אני יודע שהנגיף יכול לעבור אם יש קצות עצבים חשופים אותם הוא יכול להדביק. אני רוצה לדעת רק לפי התמונות מה האינדיקציה לקיום קצוות עצבים חשופים? אם רוק נגוע נופל (תיאורתית) על מצבי העור בתמונות הבאות, האם במצבים האלה יש קצה עצב חשוף? או שמא העור מוגן מפני הדבקה עצבית.
אני מצרף תמונות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמונה נוספת
ניב20/01/2016
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמונה נוספת - תגובה
ד``ר יסמין מאור26/01/2016לא נראה בתמונה כי מדובר בעצבים חשופים אלא בשריטות.
ההחלטה האם יש צורך בטיפול מונע לכלבת היא של לשכות הבריאות. במידה והיתה חשיפה לחיה יש להתייעץ איתם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת מתכוונת לשלושת התמונות? שבשלושתן
ניב02/02/2016לא נראים עצבים חשופים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריחה ודיכאוןעדי20/01/2016
שלום,
אבא שלי סובל מפריחה נוראית מזה מס חודשים שהתחילה במקום אחד ברגל והתפשטה לכל הגוף. היינו אצל הרבה רופאים והוא עשה הרבה בדיקות כולל אלרגיות. ולא נמצאה הבעיה. כל פעם נותניפ לו משחות וכדורים וכלום לא עוזר. במקביל באותו זמן הוא נכנס לדכאונות והחל להאשים את אמא שלי בבגידה וקיבל התקפי עצבים כך שגם מקבל טיפול פסיכאטרי לפסיכוזה ודכאון. וא טוען שהוא לא שולט בזה ופתאום משתלטות עליו מחשבות והוא עצבני. משהו שלא קרה לו בעבר. חשבנו שבמקרה הכל קקה ביחד ואולי בגלל שקשה לו עם הפריחה זה משפיע עליו גם נפשית. אבל נתקלתי בכתבה של מחלת הליים וקראתי על זה. האם ייתכן ובזה מדובר? אני יודעת שהמחלה נדירה בארץ והכל זאת. ראיתי גם שקשה לאבחן מחלה זו. מה ניתן לעשות ? אשמח לתשובה כולנו מתוסכלים מהמצב והוא מיואש. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה
שירה20/01/2016תכנסי לגוגל ותרשמי - הטיפול האלטרנטיבי במחלות עור
תגיעי לאתר מחלות עור ברמה עולמית המתמחה בפריחות.
תשמרי במועדפים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפריחה ודיכאון - תגובה
ד``ר יסמין מאור26/01/2016אין מחלת ליים בארץ.
ניתן להדבק באנשים שנסעו לחול.
הממצאים שאת מתארת לא אופיינים למחלת ליים וספק שקשורים למחלה זיהומית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שפעת במקוםתבמקום העבודההעבודהנעמה17/01/2016
אני בהריון ולא התחסנתי לשפעת.
בעבודה אני יושבת במשרד קטנטן ללא חלון וללא מזגן, עם דלת פתוחה למסדרון. במסדרון ישנם חדרים רבים לכל אורכו וכן מטבח גדול משותף. בגדול, אין חלונות פתוחים בקומה ולאורך המסדרון מלבד חדרים ספציפיים בהם יש חלונות. האם ניתן להדבק בשפעת מאנשים חולים הנמצאים בחדרים הסמוכים ובמסדרונות דרך האויר? כלומר האם החיידקים/ וירוסים מתעופפים באויר ואני נושמת אותם? אני יודעת שעל כל מיני חפצים עלולים להמצא חיידקים/ וירוסים( כמו ידיות מכונת הקפה וכדומה) אך שאלתי האם יכול להיות בעודי יושבת בחדר או הולכת במסדרון אני נושמת וירוסים ועלולה להדבק כך.סבירות גבוהה? או רק במגע ישיר עם חולה שפעת?. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שפעת במקוםתבמקום העבודההעבודה - תגובה
ד``ר יסמין מאור26/01/2016בהחלט ניתן להדבק.
ממליצה בחום על התחסנות כנגד שפעת. החיסון חשוב במיוחד בהריון ובטוח בהריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cmv igm חיובי מזה כשנה וחציאור17/01/2016
שלום רב,
לפני כשנה וחצי עשיתי בדיקת דם לגילוי נוגדני cmv והתוצאות היו:
cmv igg=235
cmv igm-=positive
cmv igm additional assay= positive
cmv igg avidity= גדול או שווה ל- 65%
(תוצאות אלו הצביעו על הדבקה שנעשתה לאחרונה, למעלה מ- 3 חודשים).
כיום הנני בתחילת ההריון (שבוע 8) לאחר שחלפה כשנה וחצי מהבדיקה לעיל והתוצאות הן:
cmv igg=212
cmv igm-=positive
cmv igm additional assay= positive
cmv igg avidity= גדול מ- 65%
לפי בדיקות הדם האחרונות, הנוגדנים שמצביעים על "הדבקה שנעשתה לאחרונה" נמצאים בדמי מזה כשנה וחצי! האם זה הגיוני? האם יש סיכון לעובר על אף שחלפה כשנה וחצי מאז שגיליתי ""הדבקה לאחרונה"?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר cmv igm חיובי מזה כשנה וחצי - תגובה
ד``ר יסמין מאור26/01/2016אינני יכולה לתת יעוץ ספיציפי למקרה שלך דרך האינטרנט.
מקובל לחשוב שאם יש עדות שנדבקת לפני שנה וחצי הסיכון הנוכחי לעובר נמוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משך טיפול אנטיביוטי +ppi מקסימאלי .א.ב17/01/2016
ברצוני לדעת מה היא התקופה המירבית לטיפול כזה ואחרי כמה ימים מתום הבדיקה יש לחזור על הבדיקה כדי לדעת אם החיידק מוגר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין שמדובר בהליקובקטר פילור
א.ב17/01/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי לציין שמדובר בהליקובקטר פילור - תגובה
ד``ר יסמין מאור26/01/2016משך הטיפולים השונים נא בין 5 ל-14 יום בדרך כלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה ברפואהמתעניינת15/01/2016
שלום רב דוקטור !
מתנצלת על השאלה אך פשוט אני רוצה לדעת למה מתכוונים כי פשוט זה מבלבל אותי .
חיפשתי וקראתי באינטרנט לפני שפניתי אלייך אך מעדיפה לשמוע ממך .
מה ההבדל בין מצוננת ,מקוררת ומנוזלת ?
אודה לך מאוד על תשובתך .
בברכה !
מתעניינת ברפואה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה ברפואה - תגובה
ד``ר יסמין מאור26/01/2016אלו כולם מונחים לא מקצועיים שאין הבדל ברור בינהם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CMVמיכל15/01/2016
שלום
אתמול נגעתי בסדין של ילד שהיה לו CMV בשבועות האחרונים (הילד ללא חום כבר) ואחכ בלי לשים לב נגעתי בחלק שבין הפה לאף ובאף.
האם יש סיכוי כך להדבקה? אני בהריון וקצת מודאגת.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMV - תגובה
ד``ר יסמין מאור26/01/2016הסיכוי להדבקה באופן כזה נמוך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה ברפואהמתעניינת14/01/2016
שלום רב דוקטור !
מתנצלת על השאלה אך פשוט אני רוצה לדעת למה מתכוונים כי פשוט זה מבלבל אותי .
חיפשתי וקראתי באינטרנט לפני שפניתי אלייך אך מעדיפה לשמוע ממך .
מה ההבדל בין מצוננת ,מקוררת ומנוזלת ?
אודה לך מאוד על תשובתך .
בברכה !
מתעניינת ברפואה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה ברפואה - תגובה
ד``ר יסמין מאור14/01/2016אין הבדל. כולם מונחים עממים ולא מונחים מקצועיים מוגדרים היטב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)