פורום רפואת ספורט - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוצאות אולטרסאונד
    רון
    10/08/2014

שלום!
    בן 21
    ביצעתי אולטרסאונד מפשעות ואשכים.בבדיקה נמצא כי בשתי המפשעות,ימין ושמאל,ישנה חולשה מקומית בשריר דופן בטן תחתונה,ללא עדות לשק בקע.

יש לציין שאני מתאמן בחדר כושר כבר למעלה משנה.האם בשל תוצאות הבדיקה עליי להגביל את עצמי במשקלים גבוהים כשאני מרים משקולות למשל?הגבלות אחרות כלשהן?

אשמח לתשובה:)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות אולטרסאונד

הוספת תגובה

• תוצאות אולטרסאונד - תגובה

ד''ר שמי שגיב
    27/09/2014

רצוי להתייעץ עם הרופא ששלך אותך ויש להצליב מידע עם הבדיקות הקליניות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סחרחורת בזמן מאמץ
    יעלתודה
    06/08/2014

שלום,
    בזמן שאני מאוד מתאמצת בפעילות גופנית אם זה ריצה או עיצוב,ארובי אני מרגישה סחרחורת ואני נאלצת להוריד את המאמץ.
    הדופק תקין.
    חשבתי אולי לחץ דם נמוך.
    איך אפשר להימנע מהרגשה זו?

לקביעת תור
    סגירה
    סחרחורת בזמן מאמץ

הוספת תגובה

• סחרחורת בזמן מאמץ - תגובה

ד''ר שמי שגיב
    27/09/2014

יתכן שיש בעיה בחוליות הצוואר שצריך לבדוק
    ואולי גם חוסר במלחים ושתייה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים חזקים ועייפות !
    רון
    19/07/2014

שלום,

אני מתאמן חצי שנה כבר.

בחודשיים - שלושה האחרונים התחילו לי תופעות של החלשות מאוד חזקה !
    פתאום באמצע היום אני עייף מאוד וזה מלווה בכאבים הכל הגוף..במיוחד ברגליים ( שוקיים) עד רמה שאני כואב לי ועייף לי לקום ללכת.

אני לא מסוגל לזוז ובמנוחה הגוף שלי מאוד מאוד כואב ! עד רמה כזאת של סבל גדול !

חשבתי בהתחלה שיש בעיה בתזונה, וחשבתי שמידי פעם כשאני אוכל סוכר זה משתפר אך אין קשר אמיתי.

נטורופטית אמרה לי שיכול להיות שבגלל שאני מתאמץ ומתאמן המון ( הרבה - וקשה מאוד ) יכול להיות שיש לי מחסור במגנזיום !

הכאבים ברמה כזאת שקשה לי לבצע את הפעילות היום יומית.

אשמח לעזרתך הדחופה !!!

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים חזקים ועייפות !

הוספת תגובה

• בבקשה תענו - אני סובל !

רון
    22/07/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגליים נרדמות בעת מתיחות
    מיכל
    03/06/2014

שלום רב,
    רציתי לברר לגבי הירדמות של רגליים בעת מתיחות. אני אקרובטית ולאחרונה התחלתי לעשות מתיחות קיצוניות יותר - over splits, back bending וכד' - ושמתי לב שהרגליים שלי נרדמות בעת מתיחות קיצוניות של שפגט (מתיחות של ההמסטרינגס). האם זה משהו שצריך לבדוק? האם זה משהו מוכר?

אודה על תשובתך!

לקביעת תור
    סגירה
    רגליים נרדמות בעת מתיחות

הוספת תגובה

• רגליים נרדמות בעת מתיחות - תגובה

ד``ר רוברט לוי
    04/06/2014

כן נשמע שצריך להבדק אצל אורטופד או נוירולוג, יש מקום לבצע בירור: למשל בדיקת EMG ( בודק את תפקוד העצבים) , ואולי גם צילומי עמ"ש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות הולטר לחץ דם
    יאיר
    02/06/2014

שלום

בן 39
    במדידות במרפאה לחצי השם משתנים, לעיתים גבולי, לעיתים תקין, לעיתים מעט גבוה.
    לא מעשן, לא סוכרתי, אך יש עודף משקל.
    קיבלתי הפניה לבדיקת הולטר לחץ דם, מצ"ב סיכום התוצאות.
    האם זה תקין?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות הולטר לחץ דם

הוספת תגובה

• טעות, למחוק

יאיר
    02/06/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת בגיד בקרסול
    יאיר
    02/06/2014

שלום וברכה

בן 39 (יש גם עודף משקל), מזה כמה חודשים עושה פעילות גופנית 3-4 פעמים בשבוע על מכשיר הליכה למשך שעה.
    סובל מנטיה לכאבים בשוקיים, אך למדתי ללכת עם הכאבים.
    בימים האחרונים סובל מכאבים בחלק הפנימי של הקרסול ברגל ימין, עם מעט נפיחות, תחושה של חוסר יציבות בקרסול עם נטיה פנימה.
    אציין שלפני כשבוע כשירדתי מדרגות בשלב כלשהו כמעט נפלתי ועצרתי את עצמי עם הרגליים בצורה שהכאיבה לי, אך אינני זוכר בוודאות אם התופעה התחילה אז או כבר לפני כן.
    הייתי היום אצל אורטופד כף רגל, נבדקתי ידנית על ידיו, והחשד הוא לדלקת בגיד, והומלץ לי על פיזותרפיה, חבישה אלסטית, אטופן 600 מ"ג לשלושה שבועות, ואם לא יהיה שיפור לאחר מספר שבועות לבצע US ולחזור לביקורת.
    באבחנה נרשם : TIBIALIS TENDINITIS right poterior at the level of mild.

רציתי בבקשה לשאול כמה שאלות:

1. האם על סמך בדיקה ידנית בלבד ניתן לזהות דלקת בגיד?
    2. האם יש סיכון בנטילת אטופן 600 מ"ג למשך שלושה שבועות?
    3. האם הפגיעה בגיד יכולה היתה להיגרם מעומס הליכה (4 שעות בשבוע)? הליכה על מכשיר הליכה ישן עלולה להיות בעייתית/הרסנית יותר מאשר הליכה בחוץ?
    4. אם אני סובל מעודף משקל (גובה 1.80, משקל 100) הליכה של שעה 4 פעמים בשבוע במהירות של 5-6 קמ"ש, זה נחשב לעומס חריג על הקרסוליים ושוקיים? זה בפני עצמו עלול לגרום לדלקות?
    4. הרופא אמר לי שאין מניעה מלהמשיך לעשות הליכות, ממה שידוע לי בדרך כלל כשיש דלקת מומלץ מנוחה, האם במקרה זה זה הפוך? (הומלץ גם גרב אלסטית, זה לא פעולה הפוכה מאשר להמשיך במאמצי הליכה?)
    5. מעבר לכאב, יש לי לפעמים תחושת נימול/זרם/צריבה באיזור, האם זה מתאים לדלקת בגיד?

אשמח מאוד לקבל מענה על השאלות הנ"ל

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת בגיד בקרסול

הוספת תגובה

• דלקת בגיד בקרסול - תגובה

ד``ר רוברט לוי
    04/06/2014

שלום,
    הבדיקה אצל רופא מומחה בתחום , בדרך כלל מספיקה כדי להגיע לאבחנה .
    טיפול ב כדורים נגד דלקת זה סטנדרט אך בנטילת כל תרופה יש סיכון מסוים ,
    מתן אטופן לשבועיים או שלושה הינו טיפול די סטנדרטי. יש מקרים שיש צורך בנטילה ארוכה ותר.
    "עומס" זה הוא לא מושג אבסולוטי - מדובר בענין אינדיבידואלי - לך ולגוף שלך 4 שעות בשבוע כנראה זה עומס יתר. \
    בכל מקרה, כאבים בקרסולים אכן יכולים לנבוע מעומס יתר. יחד עם זאת מומלץ להתיעץ עם רופא משפחה או ראומטולוג בשאלה של דלקת על רקע מטבולי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרע בקרסול
    לימור
    01/06/2014

שלום,
    כתוצאה מנקע חוזר ושילוב עם הרבה ספורט (יוגה) יש לי קרע מלא ברצועה בקרסול שמאל- הרצועה הכי חיצונית .
    אני עושה פיזותרפיה בכללית וזה לא עוזר בכלל , ממש רוצה כבר לחזור לספורט , יש לי כאבים ובנוסף גם הקרסול באופן קבוע נפוח כמו בצקת ויש שם נוזלים.
    מדוע לא שולחים פשוט לניתוח? איך אפשר לקבל המלצה לניתוח ? מי מחליט על כך?
    זה לא מקרה לניתוח? זה נראה כבר עדיף לא רואה אופציה אחרת. ?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    קרע בקרסול

הוספת תגובה

• קרע בקרסול - תגובה

ד``ר רוברט לוי
    02/06/2014

לפי התיאור שלך בהחלט נשמע שיש מקום לשקול אופציה ניתוחית.
    בדרך הטיפול השמרני הינו מספיק כדי לחזור לתפקוד מלא , אך במידה ונוסה הכל ועדיין יש תלונות אך יש מקום לשקול ניתוח.
    אני ממליץ לפנות לבדיקה אצל אורתופד מנתח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כף הרגל
    ירין
    23/05/2014

לפני מספר חודשים קיבלתי מכה בכף הרגל אחרי משחק כדורגל יש לי עצם במרכזה של הרגל שכל פעם מתנפחת היא בחלקה העליון של הרגל אני בצבא כרגע ואשמח לעזרה יש תמונה לעזרה..

לקביעת תור
    סגירה
    כף הרגל

הוספת תגובה

• כף הרגל - תגובה

ד``ר רוברט לוי
    25/05/2014

אני ממליץ בדיקה אצל אורטופד מומחה וצילום רנטגן של כף הרגל .
    במידה ומדובר בבליטה רקמה רכה - יש לבצע אולטראסאונד אבחנתי .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

ירין
    26/05/2014

אין בעיה תודה על העזרה ועוד שאלה אני יכול לעשות ספורט בלי כדור או שזה יגרום נזק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה - תגובה

ד``ר רוברט לוי
    27/05/2014

התכוונת בלי בירור ? אם אין כאבים ואין הפרעות ,אין מניעה לחזור לפעילות , אך במידה ויש עדיף קודם לבדוק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כף הרגל

ירין
    27/05/2014

תודה רוברט עזרת לי מאוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתיחה צוואר הירך
    רחלי בארי
    21/05/2014

לדר' רוברט
    שלום רב,

באמון חדר כושר לפני כשנתיים, במכשיר פיסוק,
    בשלב ביצוע התרגיל רגל ימין נמתחה ולא חזרה עם המכשיר,
    ומאז אני סובלת, עשיתי צילומי רנטגן, פיזטורפיה.
    אך הנושא לא הגיע לפתרון סופי.
    מדי פעם יש קשיים בהליכה, או כשאני נשענת על הרגל הזו.
    נפגעתי , איני יודעת מה עוד לעשות הרופא אוורטופד שלי נתן לי להרגעה כאבים,
    עכשיו בנוסף האם מכון צריך להכיר לי בנושא, אפילו שילמתי מראש עבור שנה
    שלצערי לא זכיתי , שזה פחות מדאיג.
    המדאיג מה יהיה בהמשך יתכן המצב יחמיר יותר עם התבגרותי ,
    אני בת 60 היום.
    אשמח לכל תשובה
    בתודה מראש
    ב.רחלי

לקביעת תור
    סגירה
    מתיחה צוואר הירך

הוספת תגובה

• מתיחה צוואר הירך - תגובה

ד``ר רוברט לוי
    21/05/2014

שלום רחל ,
    יתכן במדובר במתיחה ברקמות רכות סביב פרק הירך - לעתים יכולה להיות פגיעה ברצועות המפרק. במקרים אלה, לרב הכאב נרגע לאחר שימוש בכדורים נוגדי דלקת ו כן פיזיותרפיה.
    במידה ולא, יש מקום לבדיקה קלינית חוזרת, יש מקום לבצע בדיקות עזר נוספות. למשל MRI או מיפוי עצמות.
    בברכה
    ד"ר לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סובלת כבר חודשים דחוף
    מיואשת
    17/05/2014

רב
    אני בת 43 סובלת כבר זמן רב מכאבים באזור הישבנים פרק ירך עד כדיי אי יכולת ללכת מעל ל10 דקות לשבת ישיבה ממושכת ושלא לדבר על עליית מדרגות מעבירים אותי מרופא אחד לשני מנסים טיפולים שונים נוגדיי דלקת זריקות קורטיזון אך ללא הועיל ראומטולוג מפנה לאורטופד אורטופד מחזיר לראומטולוג מיפוי עצמות תקין בדיקות דם תקינות ובכל זאת יש ימים שאני לא זזה .
    פניתי לרופאה פרטית אך הכל זז כל כך לאט חודש וחצי לחכות לMRI ואח"כ פיענוח 10 ימים בינתיים אני משתגעת לא ישנה טוב הפסקתי הליכות בסופו של דבר היום קיבלתי תוצאות אך לרופאה אין תורים אנא עזרתכם בפיענוח
    בגוף האיליום מימין שני מוקדי אות חריג קטנים היכולים להתאים לאיי עצם קטנים )סיגנל
    נמוך בכל המשקולים(.
    כלי דם ועצבים ראשיים החוצים את אזור הסריקה בגדר הנורמה.
    הדגמה תקינה של מפרקי ה- SIJ.
    בסריקת הרקמות הרכות השריריות בדפנות האגן יש לציין אות חריג פסי בשריר הגלוטאוס
    מקסימוס משמאל היכול להתאים לתבנית של SPRAIN. סריקה 29 ב- PD+SPIR אקסיאלי
    והסריקות השכנות. האות החריג מגיע עד לפסיה השרירית. הממצא גם מודגם בסריקה 27
    ב- STIR קורונלי.
    האם יש הסבר לסבל שלי? האם יש טיפול?שיניתי את כל אורח חיי בגלל הכאבים אינני נוסעת נסיעות ארוכות אינני הולכת לאירועים היות שאינני מסוגלת לשבת הרבה ובטח לא לנעול עקבים וצר לי שאני צריכה לשתף אפילו סקס כבר לא יכולה לעשות
    בפיזיוטרפיה ניסו חימום קירור גלי הלם אך ללא הועיל אנא עזרתכם הדחופה
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    סובלת כבר חודשים דחוף

הוספת תגובה

• סובלת כבר חודשים דחוף - תגובה

ד``ר רוברט לוי
    20/05/2014

שלום רב,
    בעיה שלך מורכבת, לא שגרתית ודורשת בדיקה , בירור והתייחסות בהתאם לממצאים. לא ניתן לקצר תהליך זה ולטפל בך דרך פורום.
    לשאלתך על פיענוח ה MRI - נראה שיש ממצא של דלקת או פגיעה בשריר העכוז - אין כאן ממצא מסוכן אך יש צורך כמו שאמרתי בבדיקה גופנית ובעיון בכל הממצאים בכל הבדיקות.
    במידה ולא נעשה עד כאן יש מקום גם לבדוק את עמוד השדרה , אשר יכול להיות מקור לכאבים קורנים לעכוזים.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דברי איתי

אילן
    23/07/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח ברוסטרום
    נמרוד
    13/05/2014

שלום אני חייל ונקעתי את הרגל לפני כשנה בתרגיל. יצאתי לקורס קצינים ולא טיפלתי בכלל ברגל. כשהתחלתי את תפקידי כמ"מ הכאבים בקרסול החמירו וכל פעם שהייתי יורד לשטח הייתי נוקע ומסובב את הרגל. אני סובל מכאבים בלתי פוסקים בקרסול. התחלתי פיזיוטרפיה לפני שלושה חודשים והכאבים והאי יציבות לא הפסיקו.
    אני מיועד לניתוח ברוסטרום בעוד שבוע.
    רציתי לדעת כמה זמן שיקום, אחרי כמה זמן אוכל לחזור לתפקיד קרבי?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח ברוסטרום

הוספת תגובה

• ניתוח ברוסטרום - תגובה

ד``ר רוברט לוי
    20/05/2014

בדרך כלל לוקח בין 3 ל-6 חודשים לחזור לפעילות רגילה.
    לתפקיד קרבי החזרה יכולה לקחת מעל חצי שנה.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברך לאחר דלקת
    יהונתן
    12/05/2014

לאחרונה הייתה לי דלקת בברך לאחר תקופה שבה הייתי רץ באיזור ה-4 פעמים בשבוע (למרות שלא ריצה יותר מידי אינטנסיבית אני חושבת אך כנראה שמספיק כדי לגרום לדלקת).
    רופא שהלכתי אליו אמר שכנראה באמת מדובר בדלקת ונתן לי משככי כאבים (משום שלא היו לו תוצאות עדכניות של בדיקות דם על מנת לתת לי תרופה אחרת ספציפית יותר).
    לאחר שבוע הדלקת עברה כמעט לחלוטין, והפסקתי להרגיש כאב בזמן הליכה מרובה או בזמן עליה במדרגות. היום כשניסיתי לרוץ הצלחתי לעשות זאת אך גם הרגשתי לחץ שקצת מצטבר בזמן הריצה באותה ברך שהייתה בה דלקת וטיפה הרמתי את עצמי כדי לתת מנוחה קטנה לברך על מנת לתת ללחץ לעבור (זה קרה מספר פעמים בזמן הריצה).
    האם זה אומר שהדלקת עדיין לא עברה במלואה? האם יש משהו כמו מגן לברך שניתן לשים בזמן הריצה עצמה? אם אני מגיע למצב שאין לי יותר לחלוטין כאב בברך וגם לא הלחץ הזה שתיארתי, האם זה אומר שכבר אין צורך יותר לשים את מגן הברך?

לקביעת תור
    סגירה
    ברך לאחר דלקת

הוספת תגובה

• אני לא יודע אם זה חשוב או לא..

יהונתן
    12/05/2014

הריצה שתיארתי התבצעה על ההליכון ולא בחוץ.
    בנוסף אני מתאמן על מכשיר קרוס ושם אני לא מרגיש שום לחץ בברך ואין לי בעיה לעשות פעילות אירובית מאומצת על המכשיר.
    בנוסף, הדלקת עצמה הייתה לי קרוב יותר ל-3 שבועות עד שהיא עברה, וכשרשמתי שבוע התכוונתי מהרגע שהרופא נתן לי את משככי הכאבים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגישות צווארית
    סאם וואן
    27/04/2014

שלום,

אני בן 30 בכושר טוב מאוד. הייתי מתאמן דרך קבע (5 פעמים בשבוע, לפעמים אפילו 6..)
    אימוני אירובי, ובעיקר שחייה. בכל פעם כשעה. (פעם או פעמיים בשבוע בנוסף ל-40 דקות אירובי גם אימוני כוח).
    לפני כחודש וחצי-חודשיים, התחלתי להרגיש חולשה/הגבלת בתנועה בכתף והזרוע הימניים.
    אם הייתי יכול לשחות ברצך נגיד 50 בריכות, אז כשהתחילו הכאבים הייתי יכול לשחות, וגם עכשיו, בקושי 10 בריכות.
    אורתופד ייעץ לי (אחרי ש"הקשיב" לי במשך 3 שניות) לנוח ולקת כדורי ארקוקסיה. ואם לא יעזור, פיזיותרפיה. נטלתי את הכדורים (90 מ"ג) והפסקתי מהפעילות. אך עדיין היה כאב אך פחות.

חזרתי להתאמן אך בטיפשותי לא בהדרגה ואחרי יומיים הכאב חזר.
    התייעצתי עם אורתופד נוסף(שהפעם היה יותר קשוב ובדק גם..) שאיבחן כך:

"רגישות צווארית, טרפזיוס ולאורך יד ימין. הגבלת תנועה קלה של הכתף. ספאזם שרירי פארה ורטברלי. החזרים וכוח גס גפיים עליונות- שמור. תחושה תקינה".

רשם לי כדורים ארקוקסיה 120 מ"ג ל7 ימים, וכדורי ASIVAL 5 מ"ג. ולהפחית בעומס .
    אני חושב לנוח שוב 10 ימים.

הכדור הזה ASIVAL- ממה שביררתי הוא כדור נגד דיכאון... רשם לי ל 30 ימים.

כשאחזור לפעילות במידה ותהיה הקלה- מה לא לעשות בבריכה? באימוני חד"כ?
    (חשבתי להתחיל להתאמן קצת עם סנפירים קלים- האם זה מומלץ?)

ממש מתנצל על המגילה- רציתי לפרט הכל :)
    שלום,

אני בן 30 בכושר טוב מאוד. הייתי מתאמן דרך קבע (5 פעמים בשבוע, לפעמים אפילו 6..)
    אימוני אירובי, ובעיקר שחייה. בכל פעם כשעה. (פעם או פעמיים בשבוע בנוסף ל-40 דקות אירובי גם אימוני כוח).
    לפני כחודש וחצי-חודשיים, התחלתי להרגיש חולשה/הגבלת בתנועה בכתף והזרוע הימניים.
    אם הייתי יכול לשחות ברצך נגיד 50 בריכות, אז כשהתחילו הכאבים הייתי יכול לשחות, וגם עכשיו, בקושי 10 בריכות.
    אורתופד ייעץ לי (אחרי ש"הקשיב" לי במשך 3 שניות) לנוח ולקת כדורי ארקוקסיה. ואם לא יעזור, פיזיותרפיה. נטלתי את הכדורים (90 מ"ג) והפסקתי מהפעילות. אך עדיין היה כאב אך פחות.

חזרתי להתאמן אך בטיפשותי לא בהדרגה ואחרי יומיים הכאב חזר.
    התייעצתי עם אורתופד נוסף(שהפעם היה יותר קשוב ובדק גם..) שאיבחן כך:

"רגישות צווארית, טרפזיוס ולאורך יד ימין. הגבלת תנועה קלה של הכתף. ספאזם שרירי פארה ורטברלי. החזרים וכוח גס גפיים עליונות- שמור. תחושה תקינה".

רשם לי כדורים ארקוקסיה 120 מ"ג ל7 ימים, וכדורי ASIVAL 5 מ"ג. ולהפחית בעומס .
    אני חושב לנוח שוב 10 ימים.

הכדור הזה ASIVAL- ממה שביררתי הוא כדור נגד דיכאון... רשם לי ל 30 ימים.

כשאחזור לפעילות במידה ותהיה הקלה- מה לא לעשות בבריכה? באימוני חד"כ?
    (חשבתי להתחיל להתאמן קצת עם סנפירים קלים- האם זה מומלץ?)

ממש מתנצל על המגילה- רציתי לפרט הכל :)

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    רגישות צווארית

הוספת תגובה

• רגישות צווארית - תגובה

ד''ר שמי שגיב
    01/05/2014

גש מידית לכירופרקט מקצועי שיכול לאבחן ולטפל בבעייתך
    נראה שאתה סובל מלקויות בתפקוד החוליות הצוואריות הגורמות ללחץ על עצבי הצוואר המעצבבים את שרירי הכתפיים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• fכדורסלן פצוע
    מיכאל ב.ב.
    26/04/2014

היי שלום.
    הנני כדורסלן בן 26, לאחרונה חזרתי מפציעה ארוכה בברך שמאל באחד האימונים הרגשתי כאב של מתיחה באזור ההמסטרינג(רגל ימין הרגשתי שני מוטות כאלו משני הצדדים) זה קרה לפני כחודש וחצי ומאז הכאב לא עובר, הית לי נפיחות מאחורי הברך ועד היום בעת כיפוף הברך אני מרגיש שאני לא יכול לישר אותה עד הסוף וזה כואב(מין מחסום כזה כשאני מנסה) עשיתי גם MRI לברך ולא מצאו שום דבר(כי בהתחלה חשבו שזה מיניסקוס כי הכאב הוא מאחורי הברך בצד המדיאלי בחיבור של ההמסטרינג לתאומים).
    העניין הוא שגם כשנחתי לגמרי כשבועיים זה לא ממש עבר, מתיחות לא ממש עוזרות... אני משחק כיום על כדורים ולאט לאט הכיפוף חוזר לעצמו אך עדיין קשה לי לכופף בנוסף לזה מדי כמה ימים שריר ההמסטרינג שלי מתכווץ.
    אין לי שום כאבים חוץ מזה.
    ואני עושה המון טיפולים של דיקורים לאזור, אולטרה סאונד, חשמל וכל מה שצריך וזה לא עזר ממש.

מה יכולה להיות התופעה?

לקביעת תור
    סגירה
    fכדורסלן פצוע

הוספת תגובה

• fכדורסלן פצוע - תגובה

ד''ר שמי שגיב
    01/05/2014

יתכן ומדובר ב BAKER CYST או אולי קרע בשריר ויש צורך בבדיקה אולטרסאונד
    או אולי גם לחץ עצבי שמקורו מחוליות הגב התחתון
    לשם כך יש צורך בבדיקה יותר מקצועית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תועלת פעילות גופנית
    יניב
    25/04/2014

שלום לרופא

בן 40 עם עודף משקל וכולסטרול מעט מעל הנורמה, לח"ד משתנה, לעיתים גבולי, לעיתים תקין, לעיתים גבוה.
    לא מטופל בתרופות, ידוע לי עניין החשיבות בירידה במשקל (דבר לא קל) וכן לשמור על תזונה.
    אך רציתי לשאול בעיקר על עניין הפעילות הגופנית ותועלתה.
    עד כמה פעילות גופנית חשובה להורדת לחץ הדם בפרט? ובכלל לבריאות הלב וכלי הדם?
    האם פעילות גופנית במסגרת ביתית של הליכה על הליכון יכולה לענות על הצרכים? (מכון כושר זה דבר שקשה לשמר, והליכה בחוץ קשה בגלל מזג אוויר)
    באיזה תדירות רצוי לעשות את ההליכות על מנת לקבל את התועלת והורדת לחץ הדם ו/או בריאות הלב? מה המינימום הנדרש?
    וכן לגבי אורך הזמן של הפעילות, מה נדרש בכל פעם?
    ושאלה לסיום, האם במידה ויש לח"ד מעט גבוה יש הגבלה כלשהי על פעילות אירובית (הליכה/הליכה מהירה) יומיומית?

אודה אם הרופא יוכל לענות על כל השאלות הנ"ל בכדי שאוכל ליישם את ההמלצות.

תודה רבה ושבת שלום

לקביעת תור
    סגירה
    תועלת פעילות גופנית

הוספת תגובה

• תועלת פעילות גופנית - תגובה

ד''ר שמי שגיב
    01/05/2014

פעילות גופנית יוצרת כלי דם חדשים
    וככול שיש יותר כלי דם - נימים עורקים, לחץ הדם יורד
    בכלל מציע לך להתייעץ עם מאמן כושר כדי להתחיל באופן מבוקר ובטוח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תועלת פעילות גופנית - תגובה

ד''ר שמי שגיב
    01/05/2014

כן והליכה בבית על הליכון יכולה לספק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה