מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאב באזור קיפול הרגלעופר19/10/2013
שלום רב אני רוכב מזה כ-5 שנים בעיקר סופי שבוע רכיבות ארוכות, לאחרונה הכוונה זו הרכיבה השנייה שבסיום הרכיבה מאחורי הברך הימנית באזור הקיפול יש לי כאב שאף מפריע לי ללכת כאב שחלף פעם שעברה לאחר יומיים.מה יכולה להיות הסיבה לכך ואיך עליי למנוע מקרה זה שיחזור שוב .תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב באזור קיפול הרגל - תגובה
ד''ר שמי שגיב29/11/2013יתכן ומדובר ב BAKERS CYST או בלחץ משריר התאומים או בבעיה במפרק הברך
וזאת יש לבדוק באופן מקצועי
יתכן גם בעיה בכיוון האופניים והקליטים
ואולי גם התאמת מדרסים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בברך.דניאל11/10/2013
יש דלקת בשני הברכיים שמתבטאת בכאבים אבל ללא הגבלה תנועתית או פגיעה ברצועות/סחוסים (לפי האורטופד שביקרתי אצלו).
רציתי לשאול האם עדיף להקל על הדלקת באמצעות חום (מים חמים או כרית מחוממת) או שדווקא באמצעות קור (קרח)?
כמובן שאני גם עושה את תרגילי החיזוק ולוקח את הכדורים האנטי דלקתיים שהאורטופד רשם לי.
תודה מראש על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בברך. - תגובה
ד''ר שמי שגיב29/11/2013רצוי לנסות חום לפני אימון וקרח מיד לאחריו
רצוי מאוד לבדוק את כף הרגל והתאמת נעליים ו\או מדרסים
מרבית בעיות כף הרגל מקורם בכף הרגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ברכיים לילד בן 10שלומית06/10/2013
שלום, בני בן ה-10 משחק כדורגל בליגה מקומית. מתאמן 3 פעמים בשבוע. בעונה שעברה סבל מכאב בברך נבדק ועבר בדיקת MRI שנמצאה בה בצקת קלה בפיקת הברך. לדברי האורטופד הבדיקה תקינה. לאחר מנוחה ממושכת בפגרת הקיץ. התחיל בפעילות והכאב מתעורר במהלך משחקים. בעיקר ברגל אחת אך ישנה גם רגישות בברך ברגל השניה. מבקשת חוות דעתכם מה ניתן לעשות כדי לעזור לו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ברכיים לילד בן 10 - תגובה
ד''ר שמי שגיב07/10/2013יתכן והבעיה כלל לא בברך,כלומר נובעת מבעיות מ מבעיות ברגליים או אולי גם באגן או בגב ובאה לידי ביטוי סימפטומטית בברך
יתכן ובנך זקוק למדרסים או נעליים עם תמיכה
יתכן והילד גם זקוק לחיזוקים פונקציונליים של שרירי הברך
אך כול זאת ניתן להעריך בבדיקה והנחייה מקצועית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר שינה לפני האימוןאבי04/10/2013
היי אני בן 27 ומתאמן 3 שבועות בחדר הכושר האם באופן חד פעמי לא ישנתי בלילה ובבוקר מוקדם נניח בשמונה בבוקר הלכתי ועשיתי אימון האם זה עושה נזק ללב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר שינה לפני האימון - תגובה
ד''ר שמי שגיב07/10/2013חוסר שינה כמו גם אימון גופני יוצרים עומסים מצטברים
לא ניתן להעריך אם לילה אחד יכול לגרום לנזק
נזק נגרם מתהליכים מצטברים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימון בעת בלט בדיסקמריה30/09/2013
שלום רב, הנני בת 30, בריאה בדרך כלל. אובחנתי כסובלת מבלט בדיסק (איזור הגב העליון) ובקרוב אתחיל בטיפולי פיזיותרפיה. הנני מתאמנת בחדר כושר מזה שנים רבות (ריצה, עבודה על מכשירים ומשקולות חופשיים). רציתי לברר מהן ההגבלות מבחינת האימון הגופני. הבנתי שהליכה ושחייה מומלצות, אולם הנני רוצה להמשיך באימונים בעצימות גבוהה יותר מכך וכן בעבודת כוח, בכדי לא לאבד מסת שריר וכושר גופני. אשמח לקבל את המלצותיכם (אשמח אם תוכלו להתייחס גם להיבט של עבודה על שרירי הגב והטרפז).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימון בעת בלט בדיסק - תגובה
ד''ר שמי שגיב07/10/2013ראשית הכאבים כעט נועדו להעביר לך מסר שגופך אינו מתפקד כראוי. לפעמים כדאי לנוח לפני שאנו עלולים להסב נזק חמור יותר
לרוב אין קשר בין פריצת הדיסק לכאבים ורצוי לבדוק את התפקוד המכאני של חוליות עמוד השדרה היציבה ואיזון השרירים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בירך שמואלעינב23/09/2013
היי שלום
אני מתאמנת קבוע בחדר כושר (ספייננג ,ריצה ,ואימוני כוח)
לפני כמה חודשים התחילו כאבים בירך שמואל ,בהתחלה כמעט לא יכולתי להזיז החשש הוא לדלקת טופלתי בכדורים המצב השתפר אך עדין יש כאבים ,לרוץ הפסקתי עקב הכאבים דבר שמאוד מתסכל אותי
השאלה שלי מה הפתרון ?אני יודעת שצריך נוח אך מאוד קשה לי בלי הספורט
האם ספיננג זה בדר לעשות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בירך שמואל - תגובה
ד''ר שמי שגיב07/10/2013כאבי אגן לרוב נובעים מחוסר איזון במנח האגן
יתכן וגם מדובר בבעיה הנובעת מהגב ואפילו לכפות הרגליים
לשם כך יש להיבדק על ידי כירופרקט ספורט
לא להתייאש גם לך יש פיתרון את רק צריכה את המטפל הנכון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת הנשיקה כדורגלמתן20/09/2013
שלום אני בן 23 משחק כדורגל וחליתי בחודש האחרון במחלת הנשיקה יש לי שני שאלות אם תוכלו לענות בבקשה הראשונה איזה בדיקות עלי לבצע לפני חזרה לפעילות? והאם עלי לקחת תוסף כלשהו להחזיר את הגוף בצורה קלה יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת הנשיקה כדורגל - תגובה
ד''ר שמי שגיב07/10/2013יש לבצע בדיקות דם ולבדוק
המצאות של ebv
רצוי לנוח הרבה
רצוי לשתות הרבה מים
לקחת ויטמינים לחיזוק מערכת החיסון ולכך יש להיוועץ עם איש מקצוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בעקב אכילסאלי12/09/2013
שלום,
יש לי כאבים בשריר המחבר את סוף הרגל עם כף הרגל, באזור הקרסול שם, כשאני הולך/ רץ.
זה קרה לי בגלל תנועה לא נכונה... בכ"א רציתי לשאול מה אני עושה בנידון כי אני מתכוון לרוץ במרתון הקרוב ומעבר לזה, אני מתגייס השנה לקרבי. חסר לי שתהיה לי בעיה בהליכה בסיסית וכו. מנוחה ארוכה מדי קצת מפריעה לי כיוו שאיני רוצה לפגוע בכושר שלי.
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בעקב אכילס - תגובה
ד''ר שמי שגיב07/10/2013יתכן שמדובר בקרע בשריר או בגיד
רצוי להגיע לבדיקה וטיפול מקצועי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספורט לאחר ניתוחיובליניו11/09/2013
לפני כחודש ו10 ימים עברתי ניתוח של בקע (כילה) מפשעתי
ורציתי לדעת מתי מומלץ לחזור לעשות ספורט,יוגה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספורט לאחר ניתוח - תגובה
ד''ר שמי שגיב07/10/2013היוועץ עם הרופא המנתח
רצוי להתחיל במתינות ולאט לאט להעצים
הימנע מערכת משקולות ורצוי לשחות או ללכת בהתחלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רכיבהאלעד04/09/2013
אני רוכב 3 פעמים בשבוע בספינינג,האם רכיבה כזאת של 150 דקות בשבוע בספינינג יכולה לפגוע בריכוז מורפולוגיה או בתנועתיות של הזרע?
הרופאה של אשתי שאמרה שכדאי שאפסיק לעשות ספין,(למרות הכמות הזניחה).כי אנו מנסים להיכנס להריון..יש לציין שריכוז הזרע נמוך,האם יש רציונאל להפסיק לעשות ספין?והאם הספין משפיע על איכות הזרע אם אפסיק?
לטענת הרופאה אמרה שאם אפסיק ל3 חודשים אז איכות הזרע תשתפר
ריכוז הזרע הוא 9
והמורפולוגיה 4
יש לציין שיש גם תאי דם לבנים..ממה זה יכול להגרם?
תודה רבה ושנה טובה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רכיבה - תגובה
ד''ר שמי שגיב07/10/2013מחקרים מראים שאין קשר בין ספירת זרע ורכיבה
בכול מקרה רצוי לאוורר את איזור המפשעה
ולהימנע מחימום של האיזור
חום פוגע ביצור זרע
לשתות הרבה ולאכול טוב בעיקר ארוחת בוקר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות בכתף ימין לאחר מאמץנתנאל28/08/2013
אני מתאמן בחדר כושר מזה כשנה וחצי.. לפני כמה חודשים לאחר תרגיל לחיצת כתפיים בישיבה התחלתי להרגיש רגישות בכתף ימין לאחר מאמץ. לא יודע אם לקרוא לזה כאב אבל סוג של הרגשה של חולשה כזאת בכתף. זה נמשך כמה אימונים וכל הזמן לאחר אותו תרגיל. בהתחלה לא התייחסתי המשכתי להתאמן והאמת שזה עבר מעצמו.. אבל אח"כ זה שוב חזר באימון אחד והרגשתי רגישות באותה כתף רק שזה היה בחלק האחורי ויותר תחתון של הזרוע וזה היה דווקא בתרגיל גב (פולאובר). (גב אני תמיד עושה לפני כתפיים ובחיים לא הייתי מרגיש את זה בתרגילי גב) באותו הרגע החלטתי שאני מפסיק להתאמן והלכתי לאורטופד. האורטופד אמר לי לנוח שבועיים-שלוש נתן לי כדורים נגד כאבים והפניה לפיזיותרפיה . ששאלתי אותו אם זה דלקת הוא אמר שזה כמו דלקת. לא ממש התרשמתי מהרופא הזה. בכל מקרה לא לקחתי את הכדורים ולא הלכתי לפיזיוטרפיה אבל נחתי חודש. לאחר חודש חזרתי להתאמן.. אימון ראשון התאמנתי מלא במשקלים קטנים ואחרי התרגיל לחיצת כתפיים עדיין היה ניצוץ של הרגשה אבל התעלמתי חשבתי שאני מדמיין וזה פסיכולוגי. ועכשיו באימון השני שווב שהגעתי לתרגיל הלחיצת כתפיים שוב חזרה לי ההרגשה הזאת בכתף! הרגשה של כאב חולשה כזה שמתחילה מהכתף וזורמת לזרוע כזה.... לא יודע ממש איך להסביר. יש לציין שזה קורה רק לאחר התרגיל הזה! בקיצור מה זה יכול להיות?? מה אני צריך לעשות? אני מת כבר לחזור למתכונת אימונים תקינה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות בכתף ימין לאחר מאמץ - תגובה
ד''ר שמי שגיב07/10/2013יש לבדוק באופן מקצועי את תפקוד מפרק ושרירי הכתף
יש גם לבדוק את חוליות הצוואר לאפשרות שקיים לחץ עצבי על העצב המעצבב את הכתף שמקורו מחנויות הצוואר
בנוסף גם הרבה בעיות כתף נובעות מיציבה לקויה
מציע לך לגשת לכירופרקט ספורט היכול לאבחן ולטפל בבעיות אלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגלי O וספורטמירב28/08/2013
שלום,
עשיתי אימונים מדורגים לקראת ריצה והתחילו לי כאבי ברכיים,
אורטופד שבדק אותי אמר שיש לי מבנה ברכיים O ולכן אסור לי לרוץ, אך מותרת לי כל פעילות ספורט אחרת.
שמעתי שלא כדאי ללכת על הליכון, האם זה נכון?
האם עדיפה הליכה בחוץ במקום הליכון? או אופניים?
אודה על כל מידע שיכול לעזור לי בעניין.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגלי O וספורט - תגובה
ד''ר שמי שגיב07/10/2013רגלי 0 אינם קונטרה-אינדיקציה לריצה
כנראה שישנם גורמים נוספים התורמים לבעייתך
אולי אתה זקוק לנעליים שונות
אולי גם למדרסים
אולי יש גם בעיה באגן
בכול מקרה רצוי לעשות הרבה מתיחות לשרירי צד הירך
אין הבדל בין ריצה על מסילה או כביש
ואני לא רואה בעיה במצבך להמשך פעילות הריצה במידה וכול שאר הדברים תקינים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריצה וברונכיטשיר22/08/2013
שלום
לפני חודש הייתי מצוננת וחטפתי "שפעת מזגנים"
בכל זאת המשכתי להתאמן 4 פעמים בשבוע
בעיקר ריצה
השיעול והשפעת החריפו,הסתבך לברוכניט
קיבלתי טיפול אנטיביוטי
וסיימתי אותו לפני יומיים
השיעול הלך והתמעט ההרגשה הכללית השתפרה לחלוטין
רק שיעול קטן נשאר
אתמול חזרתי לרוץ למרות השיעול הקטן
אך הרגשתי את דרכי הנשימה שלי בוערים
והשתעלתי יותר והיום שוב חזרתי לא לישון בגלל השיעול
האם יש לזה קשר ישירות?ועליי לא להתאמן אפילו שאני כביכול בריאה עם שיעול מינורי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריצה וברונכיט - תגובה
ד''ר שמי שגיב23/08/2013בוודאי
ממליץ לך לשתות הרבה ולהוסיף מעט מלח - הימליה, לשתייה
נסי להוריד מוצרי חלב
ולהוסיף פרוביוטיקה לחיזוק מערכת החיסון
רצוי לאפשר עוד מספר ימי מנוחה, האנטיביוטיקה מחלישה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימון מדרגות - בעיות ברכייםשמואל21/08/2013
שלום
אני בגיל 41 והתחלתי לבצע אימון מדרגות. האימון אינו אגרסיבי, רק עליה במדרגות ולא ירידה במדרגות. דילוגים ונחיתה על החלק הקדמי ולא על העקב.
רציתי לשאול אתכם על מנת להקדים תרופה למכה.
האם אימון מסוג זה גורם נזק לברכיים ?
ממה יש להימנע ?
תודה רבה מראש
שמואל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימון מדרגות - בעיות ברכיים - תגובה
ד''ר שמי שגיב23/08/2013ריצה במדרגות אמורה לחזק את הברכיים אך זהו אימון לא פשוט
אם אתה בכושר טוב ומשקלך לא גבוה במיוחד אין בעיה
רק התחל בגובה מדרגות מתון ביותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטליןשלומי18/08/2013
אני בן 29 מתאמן מזה כ6 שנים בחדר כושר בעיקר בתחום האנאירובי בעצימות די גבוהה , משקלים גבוהים , בנוסף גם אירובי 30 דקות לאחר אימון אנאיבורבי בעצימות בינונית , לא מזמן התחלתי ליטול ריטלין בשביל ריכוז בלימודים כמובן באישור רופא , האם אפשרי להתאמן עם ריטלין ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטלין - תגובה
ד''ר שמי שגיב23/08/2013זהו סם ממריץ
שים לב אתה עלול להרגיש יותר מידי טוב ועלול לדחוף עצמך מעבר לקצה
היה זהיר, אל תיתן לעצמך להתאמן מעבר לסרגל המאמצים המוכר לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)