מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שריר הפאסוסאורין10/04/2014
שמי שלום שמי אבי עברתי שני ניתוחי ארטרוסקופיה במפרק הירך בראשון הוצא גופיף קטן בשני נקרע הלברום כרגע יש לי תופעה של סינדרום סנפייג היפ שבו שריר הפאסוס קופץ יש לך ניסיון איך לשחרר אותו כרגע עושה מתיחות נאמר לי שצריך מישהו אם ניסיון בסנידרום אולי תוכל להמליץ לי על מישהו כזה לא בא לי לעבור ניתוח שלישי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שריר הפאסוס - תגובה
ד''ר שמי שגיב01/05/2014כול ניתוח שאתה עושה רק יוצר נזקים מצטברים
הגע לטיפול ואעזור לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות גופניתדני01/04/2014
שלום
בן 40, עם עודף משקל (חריגה קלה מהנורמה בכולסטרול) סוכר תקין.
1. אם עשיתי בדיקת מאמץ לפני כמה חודשים והיה תקין, זה שולל בוודאות בעיה איסכמית, ומשכך אין כל הגבלה בפעילות אירובית בכל רמה (כמובן בלי להשתגע)?
2. מה הסיבה שאומרים שיש לבצע הליכה בקצב שמאפשר עדיין לשוחח? ואם הולכים בקצב שמקשה על שיחה אבל עדיין זה לא קוצר נשימה?
3. כידוע שכמו בכל דבר, גם בפעילות גופנית מתחילים בהדרגה, מה הסיבה לכך? האם כי מערכת שלד ושריר לא בנויה לזה, או שיש גם בעיה מבחינת לב ריאה? זה יכול להזיק או שזה רק עניין פרקטי של קושי? או שמבחינה תועלתית יש חשיבות לבניית הכושר בהדרגה?
4. האם יש הבדל בין רמת המאמץ בפעילות גופנית בין אדם בעל משקל תקין ואדם עם עודף משקל?
האם אפשר לומר שאדם עם 20-30 ק"ג מעל הרצוי בעצם סוחב עליו משקל מיותר וממילא זה כמו מאמץ של אדם רגיל ששם עליו משקולת בזמן הפעילות?
וברמה הפרקטית, אם נניח פעילות אירובית של הליכה נמרצת זה בערך 6 קמ"ש, האם אצל בעלי משקל עודף שיש עליהם עומס גדול יותר, הם ישיגו אותה תוצאה גם במהירות נמוכה יותר?
תודה מראש על ההתייחסות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות גופנית - תגובה
ד''ר שמי שגיב01/05/2014השאלות שלך דורשות קורס שלוקח חודש לענות להם
כמו בכול דבר התחל לאט במתינות ובהדרגתיות
אפשר לגופך את ההסתגלות הנדרשת לבניית כושרך הגופני ולמניעת פציעות
פשוט עקוב אחר ההנחיות
העניין זה לעשות ולא להיות דוקטור בתאוריית עשייה
בהצלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח לחץ תוך מדורי בשוקייםמוריאל29/03/2014
שלום רב,
עוד חודשיים אני עובר ניתוח לחץ תוך מדורי בשוקיים בשני הרגליים.
רציתי לדעת מה ההליך של הניתוח,ושאלה עוד יותר חשובה,למחרת יש לי מבחן גדול וחשוב,
האם אוכל לבצע אותו למחרת הניתוח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח לחץ תוך מדורי בשוקיים - תגובה
ד''ר שמי שגיב01/05/2014שאל את המנתח שאמור לנתח אותך
בעיקרון הניתוח מפריד רקמות חיבור FASCIA בין שרירי השוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרעים בשריר+ חוסר תחושהעדי22/03/2014
אני מתאמנת 3 פעמים בשבוע בצורה די אינטנסיבית (התחלתי לפני חודשיים ולפני זה הייתה תקופה ארוכה בלי ספורט).
לפני חודש בערך התחילו כאבים בירך בכיפוף, כמו זרמים חשמליים בירך הקדמית וגם חוסר תחושה ביומיום.. אח״כ הכאבים החמירו וכאב לי גם במצב מנוחה וגם עמידה על הרגל גרמה לכאב.
הלכתי לאורטופד שאמר שכנראה קרעתי כמה סיבים בשריר ושאני צריכה לנוח...
הכאבים ממשיכים (חוסר תחושה, דקירות באזורים שונים בירך) כשאני כבר אחרי שבוע מנוחה. אני לא יודעת מה יכול לעזור.. מתיחות? חימום? קירור? לא להפעיל משקל על הרגל? או להמשיך ללכת למרות הכאבים? אולי בכלל פיזיותרפיה או סוג אחר של עיסוי?
אני מפחדת לחזור להתאמן מוקדם מדי ולמנוע החלמה ולגרור פציעה או להחמיר את זה אפילו..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרעים בשריר+ חוסר תחושה - תגובה
ד''ר שמי שגיב01/05/2014יכול להיות שמדובר בסובליקסציה של האגן או לחץ עצבי שמקורו מחוליות הגב התחתון
גשי לכירופרקט מקצועי ותקלי עזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחיקת סחוס בברך ופעילות אירוביתאבי17/03/2014
שלום רב,
אני בן 51, מתאמן בחדר כושר.
לפני כשנה אובחנה אצלי שחיקת סחוס בברך שמאל.
אשמח לקבל תשובה לגבי הסוגיות הבאות:
1.האם הליכה מתונה על מכשיר ההליכון, עלולה להחמיר את הבעיה, או שאין לכך כלל השפעה?
2.מה ההבדל בין הליכה "חופשית" ברחוב/חוף הים/טיילת, לבין מכשיר הליכון בחדר כושר?
איזה מהם יש להעדיף במצב של שחיקת סחוס בברך?
3.אם הליכה עלולה להזיק, איזה פעילות אירובית אחרת מומלצת, בכדי שמצד אחד אפשר לשמור על כושר ולהוריד במשקל, ומצד שני שלא להחמיר את השחיקה ?
(חוץ משחיה. לצערי אינני יודע לשחות, וגם אינני מתכוון ללמוד)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחיקת סחוס בברך ופעילות אירובית - תגובה
ד''ר שמי שגיב01/05/2014שחיקת הסחוס נגרמת עקב לקויות תפקודיות של האגן והגפיים
לכן ראשית יש צורך בבדיקת הגורמים לשחיקה וטיפול נכון - יתכן ואתה צריך הנעלה מתאימה או מדרסים יש צורך לבדוק את אורכי הרגליים
אם בעיות אלו או נוספות קיימות אזי כול פעילות תגרום לשחיקת הברכיים מלבד שחייה
לכן מציע לך להיבדק באופן מקצועי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה דוקטור...
אבי02/05/2014אורטופד הברכיים שאצלו הייתי, לא הציע בדיקות נוספות או תוכנית טיפולית כלשהי, מלבד פיסיותרפיה לחיזוק השריר.
הוא רק אמר שמדובר בבעיה רצינית שנראית בבירור בצילום, ושבעוד כמה שנים כנראה אזדקק לניתוח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספי מזוןמאיר08/03/2014
אני בן 67 ושוחה כל יום 45 דקות כמו כן מתאמן בחדר כושר בעיקר מכשרים רצתי לשאול האים מומלץ לי לקחת תוספי מזון? משקה איזטרני? משקה אלקטרוטי?
אני לוקח תרופת אומפרקס האם עקב כך אני צריך לקחת תוסף מגנזיום?
בתודה לתשובה מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספי מזון - תגובה
ד''ר שמי שגיב01/05/2014כדי שתתייעץ באופן מקצועי עם תזונאית או דיאטנית
בגדול אם אתה אוכל בריא - סלט וירקות אזי אין צורך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלדול עצם ותעסוקהמאי05/03/2014
שלום, אני בת 26 ויש לי אוסטאופורוזיס עקב לקיחת סטרואידים.
אני יודעת שבגילי עוד אפשר לעלות הרבה את מסת העצם, והשאלה האם זה מסוכן להיות בישיבה הרבה זמן כי זה גורם לדלדול העצם..? ואם כן, אולי כדאי לי לבחור מקום עבודה שבו אני נדרשת לנוע ולזוז תוך כדי עבודה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלדול עצם ותעסוקה - תגובה
ד''ר שמי שגיב01/05/2014בוודאי, מה שבונה עצם זה לחץ או עומס על עצם
ישיבה אינה יוצרת עומס
לכן יש צורך לקום לעמוד וללכת לעיתים תכופות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימון בתדירות והאינטנסיביות גבוההנגה04/03/2014
האם 5 אימונים של שעה בשבוע יכולים להפר מאזן נפשי למי שלוקח טיפול פסיכיאטרי נרחב
האם האנדורפינים יכולים להביא לתנודות חריפות בתפקוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימון בתדירות והאינטנסיביות גבוהה - תגובה
ד''ר שמי שגיב01/05/2014להפך פעילות גופנית יכולה למתן ולאזן את התנודתיות במצבך הנפשי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון נכון של ספורטמור27/02/2014
שלום, אני בת 46 ומבצעת הליכה על הליכון (מהירות 6) כ- 4 פעמים בשבוע + מתאמנת פעמיים בשבוע בשיעורי פילאטיס. לאחרונה ניסיתי להעלות את המהירות של ההליכון ל 6.2 - 6.5 ואני חשה כאבים עזים בגב הימני התחתון שמתחילים מיד לאחר האימון ולמעשה נותרים כל השבוע. מצד שני חשוב לי להתאמץ ולהעלות סיבולת לב ריאה מכיון שאני חולת אסטמה-אמפיזמה. האם העלאת המהירות גורמת לי לנזק לחוליות הגב? מה ההמלצה במקרה כזה בו רוצים להעלאות סיבולת לב ריאה ומצד שני גורמים לפגיעה בשלד? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון נכון של ספורט - תגובה
ד''ר שמי שגיב01/05/2014אם בהעלאת הקצב את חשה כאבי גב סימן שקיימת בעיה בחוליות עמוד השדרה ורצוי לבדוק ולטפל בזה
כי כאב אומר שמשהו לא פועל כשורה
כירופרקט טוב יכול לעזור לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברכיים וכפות רגלייםשירלי20/02/2014
שלום ד"ר,
אני בת 28,מתאמנת מזה כ-3 שנים: ריצה {כביש}- 5 ק"מ 3 פע" בשבוע, זומבה פעם 1 בשבוע ואימוני כח קצרים כ-30 דק"{ללא משקולות} 3 פע" בשבוע.
לפני כ- 3 חודשים החלו כאבים עזים בכף רגל שמאל בחלוק העליון ואובחנה דלקת, הורדתי עומסים ושלבתי מנוחה. לא רק שלא חל שיפור, כיום אני סובלת מכאבים עזים גם בכף הרגל השנייה ו-2 ברכיים. כיום אני מתפקדת חלקית,לא מתאמנת בכלל, לאחר הליכה של 15 דקות הכאבים מתעצמים. טיפלתי בקרח,בכדורים, פזוטרפייה אך ללא שיפור ההגבלה והכאב נשארו כשהיה. במיפוי העצמות אובחנה עקמת קלה בגב,זהו שום ליקוי ברגליים..
מעבר לזה סובלת גם מכאבי גב תחתון מפעם לפעם.
מה עושים???
אני נואשת ביותר וזקוקה לריצה כאויר לנשימה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין תגובה?
שירלי24/02/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברכיים וכפות רגליים - תגובה
ד''ר שמי שגיב25/02/2014נראה שמשהו התפספס באבחון הבעיה אצלך
דלקת זו לא אבחנה, זו תוצאה של פתלוגיות מכניות או נוירולוגיות
נראה שמדובר בבעיה יותר מערכתית ויש לבצע בדיקה יותר מעמיקה
ממליץ לך להגיע לכירופרקט ספורט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
שירלי26/02/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברכיים וכפות רגליים
שגב07/03/2014לשירלי שלום.
אני לא רופא,מד"ס,או פיזיולוג.
לכן אכתוב רק מניסיוני כחובב ריצה והליכות ארוכות,בשנים האחרונות יותר ויותר רופאים(במיוחד אורתופדים)מתמחים ברפואת ספורט,חלק מקופות החולים מעסקים אורטופדים שהינם מומחי רפואת ספורט ואפילו רופאים של קבוצות כדורגל בארץ,ישנם בקופות החולים גם אורתופדים מומחים לחלקים,או אברים בגוף(כמו מומחה ברכיים מומחה כף רגל וכו').
בשנים האחרונות הגעתי לאורתופד(מומחה לרפואת ספורט) שפתר לי בעיות בברכיים ושלח אותי לאורתופד מומחה כף רגל שגילה אצלי דורבן באחת מכפות הרגלים ,המליץ לי ללכת/לרוץ עם נעל מסוימת ומנע ממני ניתוח בכף הרגל וכאבים/דלקות ברגל השניה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות ספורט עם בקע סערפתימאיר16/02/2014
אני בן 67 בבדיקת גסטרו אובחן אצלי :reflux esophagitis laa
diaphragmatic hernia
אני מבקש לדעת האם אני יכול להתאמן בחדר כושר ?לעשות כפיפות בטן ?ולהתאמן ביוגה? בנשימות סערפת חזקות ?עצירה נשימה ?ויצרת לחץ פנימי על הבטן התחתונה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות ספורט עם בקע סערפתי - תגובה
ד''ר שמי שגיב25/02/2014לא צריכה להיות בעיה
רק הימנע מפעילויות היוצרות לחץ תוך בטני
תרגילי הנשימות צריכות להיות בסדר
הימנע ממאכלים חריפים, נענע, קפה, בצל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות MRIאייל10/02/2014
שלום.
ספורטאי מזה 20 שנה בן 42.
רץ בערך 4-5 פעמים בשבוע.
לאחר כאב בזמן ריצה בחלק הקדמי של הברך בצעתי MRI.
"פגיעה סחוסית בפסט הלטרלי חלק תחתון של הפיקה ,בצקת מח עצם באזור הנ"ל."
מה המשמעות לגבי ריצות ?
כרגע מבצע פיזיוטרפיה..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות MRI - תגובה
ד''ר שמי שגיב13/02/2014שקיימות לקויות מכניות תפקודיות במפרק הברך
הטיפול אמור לעזור לך עם זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול חזק לאחר מאמץ אירובימיכל25/01/2014
שמי מיכל, בת 33, מתאמנת בקביעות מזה כ15 שנה במכון כושר על בסיס יומי אירובי ואנאירובי.לפני כ3 שבועות הייתי קצת מצוננת. הצינון עבר פחות או יותר אבל כבר 3 שבועות שיש לי שיעול כרוני שמחמיר מאוד בלילה, אחרי אכילה (לא משנה מה) וממש ממש חמור אחרי פעילות אירובית.ברמה כזו שבמשל 5-10 דקות לא מפסיקה להשתעל. במהלך הפפעילות לא משתעלת כלל ולא חווה קוצר נשימה.. הייתי אצל הרופאה מספר פעמים ושום תרופה לא עוזרת. השיעול רק מחמיר.. מעולם לא עברתי משהו דומה. אשמח לשמוע המלצה מה אפשר לעשות בנידון או השערה מה זה יכול להיות כי אני ממש לא יכולה יותר!!!!!
תודה רבה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעול חזק לאחר מאמץ אירובי - תגובה
ד''ר שמי שגיב26/01/2014יתכן ועדיין יש רגישות וקיימים גירויים עצביים הגורמים לתגובה זו
יש צורך לבדוק את מערכת העצבית שלך
במקביל יש לשקול להוריד כול מוצרי חלב וגבינות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע דיסק - הגבלות פעילות ספורטיביתניר23/01/2014
שלום רב,
לאחרונה נמצא כי יש לי בקע דיסק בין החוליות C4-C5 ולחץ על חוט השדרה , מהן פעילויות הספורט שמותר לי לבצע (ריצה, שחייה, אופני שטח...)?
"האם בקע" דיסק זה "פריצת דיסק" ?
תודה מראש...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע דיסק - הגבלות פעילות ספורטיבית - תגובה
ד''ר שמי שגיב26/01/2014קשה להמליץ מכאן על איזה פעילות מתאימה כול עוד לא נבדקת באופן מעמיק
ממליץ לך להגיע לכירופרקט כדי לפתור בעיה זו על מנת שתוכל לחזור בבטחה למעגל האימונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה לפעילות אחרי דלקת שריריםאלון21/01/2014
היי,
אני בן 27 ונהגתי להתאמן בקביעות בחדר כושר. לצערי בחודש וחצי האחרונים לא התאמנתי בכלל בגלל דלקת בשריר הירך שעכשיו השתפרה מאוד. אני מרגיש שאני כבר יכול לחזור לאט לאט לשגרת האימונים אבל השאלה היא איך אני יכול לדאוג שלא יחזרו לי שוב דלקות מהסוג הזה? בנוסף לכאב הנוראי אני לא רוצה שוב לעשות פגרה כזו מהאימונים אז חשוב לי לוודא שזה לא יחזור..
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היה שינוי באימונים לפני הדלקת?
עמי22/01/2014בעצימות?באופן הביצוע של האימון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי הדלקת בשרירים וחזרה לאימונים:
שירלי23/01/2014מצטרף לשאלה ששאלו אותך - האם היה שוני במאמץ ו/או בתדירות האימונים טרום הדלקת?
בין אם כן ובין אם לא, מציע שתחזור לשגרת האימונים בהדרגה, הוועץ במדריך שיבנה לך תכנית אימונים מסודרת ומתונה.
כדי לנסות להמנע מדלקת כזו בעתיד אתה יכול לקחת כמוסות קומפלקס דובדבן וכורכום, יש להן אפקט אנטי דלקתי והן מסייעות למניעה ולטיפול בדלקות שנובעות מפעילות גופנית ולהיות קשוב מאד לגופך - אל תעמיס על עצמך ותתאמן בצורה סדירה ומבוקרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)