פורום רפואת ספורט - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ברכיה אלסטית
    תותית
    20/03/2013

אני עושה ספינינג פעמיים בשבוע בנוסף לשני אימוני כוח בשבוע.
    לעיתים כשהגוף קצת עייף ובכלל יש לי כאבים קלים בברכיים.בעיקר אחרי אימון ספינינג.
    האם כדאי לי להשתמש בברכיה אלסטית פשוטה באימוני ספינינג כדי להקל על הברך? אם שימוש בברכיה כזו יכול לגרום להחלשת שרירים מסוימים כי היא קצת מגבילה את התנועה? יש לציין שאלו כאבים נסבלים מאוד , יותר בכיוון של רגישות מאשר של כאב ממש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ברכיה אלסטית

הוספת תגובה

• ברכיה אלסטית - תגובה

ד''ר שמי שגיב
    21/03/2013

ברכיה כאן פחות חשובה
    מה שיותר חשוב זה לשים לב לגובה הכסא - כשהפדל נמצא במצב הנמוך הברך צריכה להיות מעט כפופה - 150 מעלות
    בנוסף עדיף לעבוד על קדנס גבוה -מהירות סיבובי רגליים ופחות כוח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתי שאלות
    תודה
    19/03/2013

שלום,
    יש לי שתי שאלות שאני אשמח אם תענו לי,
    אני מתאמן בחדר כושר 4 פעמים בשבוע, אימונים אנארובים המשלבים קצת סיבולת וכושר.

1. אני אוכל בצהריים ארוחת צהריים מלאה וגדולה, ולאחר חצי שעה בערך אני מרגיש שהאוכל ירד ומתחיל להתאמן. האם יכול להיות שאני לא מחכה מספיק וזה גורם לי לעייפות במהלך האימון וגם בימים שאחרי?

2. מידי פעם קורה לי באימון שניהיה לי גירוי בגרון בגרון וקשה לי קצת לנשום ולפעמים זה קורה גם בסוף האימון. למה זה קורה?

אשמח לתשובה, תודה רבה!!

לקביעת תור
    סגירה
    שתי שאלות

הוספת תגובה

• שתי שאלות - תגובה

ד''ר שמי שגיב
    21/03/2013

הזמן בין הארוחה לפעילות גופנית תלוי בסוג המזון שאתה אוכל אם האוכל הוא בשרי רצוי לפחות 3-4 שעות.
    עיכול המזון גורם לשינוע של עד 70-80% מהדם למערכת העיכול כך שהדם והחמצן לא יגיעו לשרירי הרגליים. ממליץ לך לאכול יותר קל לפני האימון ולאכול ארוחת בוקר יותר מלאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה אבל

שלום
    21/03/2013

תודה על התשובה,
    אבל לא עניית לי אם זה יכול לגרום לעייפות במשך היום וגם אחריו,
    ובנוסף על השאלה השנייה.
    אשמח לתשובה, תודה רבה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתי שאלות - תגובה

ד''ר שמי שגיב
    03/04/2013

לטעמי התחלת פעילותלאחר 30 דק זה מעט מדי, רצוי לאפשר יותר זמן
    גירוי בגרון יכול להיות מאלרגיה או שגופך מפריש חומרים הגורמים לגירוי
    ויש לבדוק זאת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

שלום
    03/04/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים שריר שוקה קדמי
    חן
    19/03/2013

שלום!
    יש לי כאבים בשריר השוקה הקדמי המופיע בזמן מאמץ אפילו מועט. בעבר הכאב היה מופיע אפילו לאחר הליכה מועטה (כשני קילומטר). כיום, מופיע לאחר ריצה קצרה -פחות מארבעה קילומטר.
    יש לציין כי עברתי לאחרונה צילום רנטגן שלא הדגים שבר ובדיקת שברי מאמץ שלא הציגה שברי מאמץ.

האם יתכן ומדובר בבעיה מולדת (שריר שכלוא במעטפת קטנה) או בעיה אחרת?
    מה יכול להיות פתרון למצב.

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים שריר שוקה קדמי

הוספת תגובה

• כאבים שריר שוקה קדמי - תגובה

ד''ר שמי שגיב
    21/03/2013

יתכן ואכן מדובר בשבר מאמץ. שבר מאמץ לא נראה בצילום רנטגן רגיל.
    כדי לאבחן שבר מאמץ יש לבצע מיפוי עצם.
    בכול מקרה הורד עומס. בדוק התאמת נעליים ואולי אף מדרסים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרגיל מומלץ?
    מנחם
    19/03/2013

שלום,

האם תרגיל הסקווט על רגל אחת (ירידה עד קצה טווח התנועה, בלי להחזיק בצדדים, רגל שנייה ישרה קדימה) הוא תרגיל מומלץ כאחד התרגילים באימון רגליים בחדר-הכושר? האם יש בו עומס מיוחד?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תרגיל מומלץ?

הוספת תגובה

• תרגיל מומלץ? - תגובה

ד''ר שמי שגיב
    21/03/2013

אין פה עיניין של מומלץ או לא זה תלוי מה אתה רוצה לחזק ולפתח ומה רמת הכושר שלך.
    כן, זה תרגיל שדורש מיומנות וחוזק ניכר. בגדול אם אתה יכול לבצע זאת אז קדימה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבר בטיביה הדיסטאלית
    hg
    10/03/2013

שלום רב,
    קיבלתי תשובת בדיקת mri לקרסול ימין.
    להלן התשובה:
    מודגם באספקט האחורי של המטאפיזה של הטיביה הדיסטאלית קו שבר אלכסוני תת-קורטיקלי עם קונטוזיהלשדית סביבו.
    מה זה אומר
    בתודה רבה
    הילה

לקביעת תור
    סגירה
    שבר בטיביה הדיסטאלית

הוספת תגובה

• שבר בטיביה הדיסטאלית - תגובה

חנן בן-עמי
    13/03/2013

זה אומר שהשבר נמצא בחלק המרוחק של עצם השוק (טיביה) באיזור שקרוב יותר לקרסול מאשר לעקב, עם חבלה ודימום מסביב לשבר עצמו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרמת משקולות
    דון
    07/03/2013

אוקי , לפני כחצי שנה נרשמתי למכון כושר התחלתי להתקדם והכל סבבה אבל אחרי כמה חודשים ראיתי שאני מתקדם בשרירים טוב אבל הגובה שלי לא מתקדם טוב בכלל ההורים שלי גרמו לי לעזוב את המכון משהו כמו חודשים ככה.
    יש לי בבית מטח ומשקולות של 6 קילו כל אחת ההורים שלי עושים לי בעיות ואומרים לי לא להרים אותם ולהיות זהיר אני צריך לדעת המשקולות יפגעו לי בצמיחה או לא?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    הרמת משקולות

הוספת תגובה

• הרמת משקולות - תגובה

ד''ר שמי שגיב
    08/03/2013

בגדול לא צריכה להיות בעיה
    הדרך הנכונה היא לעבוד עם משקל הגוף
    לא ציינתה את גילך אם אתה 16 ומעלה אז בכלל אין בעיה ואתה יכול להצאמן כרגיל
    הרמת משקולות לא פוגעת בצמיחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרגשה לא נעימה בשריר בסוליה
    איש אחד
    06/03/2013

שלום,
    אני בן 44 ומבצע הליכה ספורטיבית של כשעה 5 פעמים בשבוע.
    כבר מספר חודשים שיש לי הרגשה מוזרה מתחת לברך בחלק האחורי של רגל ימין ולעיתים
    רחוקות זה מגיע גם לחלק משריר הסוליה. ההרגשה המוזרה מופיעה בצורה לא סדירה ובד"כ לאחר שינה או ישיבה ארוכה. נבדקתי אצל אורתופד שלא מצא דבר והמליץ על מנוחה של כשבועיים, דבר שלעוונותי לא עשיתי מכיוון שאני אוהב להיות פעיל אחרי כל היום במשרד...אציין שהבעיה לא מפריעה לתפקוד וגם לא שמתי לב שמופיע דווקא לאחר פעילות גופנית.
    האם יעבור לבד עם הזמן? האם לנוח? האם אפשר ללכת על מישור בלבד?
    תודה.

הוספת תגובה

• הרגשה לא נעימה בשריר בסוליה - תגובה

ד''ר שמי שגיב
    07/03/2013

לבעייה שלך יכולים להיות מספר גורמים
    1 bakers cyst ציסטה בחלק באחורי של מפרק הברך כתגובה לעומסים מכניים על הברך
    2 מתח בשרירי התאומים והסולאוס . שריר התאומים מתחבר מעל הברך
    3 מתח בשרירי הדו ראשי
    4 ליקויים בתפקוד כף הרגל היוצרים עומסים על הברך
    ממליץ לך לבצע מתיחות לשרירי התאומים והדו ראשי וחיזוקים תפקודיים לברך
    באם לא עוזר מומלץ להגיע לאבחון וטיפול מקצועי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרגשה לא נעימה בשריר בסוליה - תגובה

ד''ר שמי שגיב
    07/03/2013

עוד משהו
    בצע הליכות אחוריות
    תרגיל זה יוצר מתיחה דינמית לשרירים אלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איפה אפשר לעשות ניתוח תנועתי לרגל?
    יחל
    02/03/2013

מישהו יודע באילו חנויות ספורט אפשר לבדוק את זווית הקריסה של כף הרגל שלי?
    אני מעדיף מאוד מקום באזור ירושלים.

הוספת תגובה

• איפה אפשר לעשות ניתוח תנועתי לרגל? - תגובה

חנן בן-עמי
    03/03/2013

ראיתי את הודעתך גם בפורום ריצה וטריאתלון...
    תרים טלפון למיני חוניות ריצה בירושלים (ויש אחת טובה מאוד בלטרון) ותשאל שם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריצה בגיל 46
    דב
    01/03/2013

שלום רב, אני בן 46 ,רץ על הליכון בחדר כושר שלוש פעמים בשבוע , כ-8 קמ"ש בכל פעם ,במהירויות משתנות ( מגיעה גם ל-17 קמ"ש)ולפעמים מבצע גם אירובי על סקי במקום הריצה,
    שאלתי : האם בגילי מותר לרוץ או שעדיף הליכה ? האם האינטרוולים אינם גורמים לנזק ? ( ברך) האם כדאי לבצע בדיקה אצל רופא המתמחה ברפואת ספורט ?

לקביעת תור
    סגירה
    ריצה בגיל 46

הוספת תגובה

• ריצה בגיל 46 - תגובה

חנן בן-עמי
    03/03/2013

הי

השאלה היא מה אתה רוצה להשיג? מרחק או מהירות?
    אם חשקה נפשך בריצה ארוכה למרחקי 10K וצפונה, הפחת את המהירות והיה מתון..הריסון קשה בהתחלה אך שווה בהמשך

אם אתה רוצה מהירות וק"מ קבוע (8 קילומטרים בכל פעם) אזי רוץ מהר מכיוון שהמרחק לא ישתנה, אלא אלמנט הזמן ומכאן תדע איך השיפור שלך

אינטרוול דורש המון מהגוף. כדי להימנע בפציעות על הגוף להיות מסונכרן ובעל יכולת להתמודד עם עומסים.

מתשובתי הבנת שאם אין לך קושי אנטומי או פיזיולוגי, רוץ ידידי.
    להליכה תגיע עוד 25 שנים

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת עקב מאמץ יתר
    רון
    26/02/2013

חנן שלום רב.
    תודה על התשובה לגבי המדרסים, מלבד זאת רציתי לדעת דבר נוסף.
    הייתי אצל האורטופד והוא אבחן לי דלקת בשתי הברכיים עקב מאמץ יתר ודלקת נוספת בשני המרפקים שלוחצת על העצב האולנרי והמדיאלי, גם כן בגלל עומס יתר. הוא נתן לי מרשם לנוגד דלקת ובנוסף המליץ לי על הפסקה מוחלטת של חודש ימים מפעילות גופנית. מתוך קריאת מאמרים העוסקים בפציעות ספורט, למדתי שלא כל-כך מומלץ להימנע לגמרי מפעילות גופנית בזמן פציעה, אלא לבצע פעילות מתונה. גם כאן, אני הייתי רוצה לדעת מה נכון ומה לא ואם כן מומלץ לבצע פעילות גופנית בזמן דלקת.
    המון תודה, יוגב.

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת עקב מאמץ יתר

הוספת תגובה

• דלקת עקב מאמץ יתר - תגובה

חנן בן-עמי
    03/03/2013

אורוט]ד אמר...
    הגישה השמרנית היא לנוח מכל פעילות. זה היה נכון לשנות השבעים וחלק מהאורטופדים חיים עם זה יופי גם היום.
    אותי מעניין למה מתפתחות הדלקות, לא רק התרופות נגדן. צריך לטפל במקור ולא בסימפטום.

כמובן שדרך האינטרנט בלתי אפשרי לעשות זאת, לכן ממליץ לך לגשת לאיש מקצוע כמותי או אפילו פיזיותרפיסט עם זיקה לספורט כדי ללמוד טוב יותר על המצב

ככה באמת שיהיה קשה לעזור יותר

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדרסים
    רון
    25/02/2013

שלום רב.
    אני מעוניין לדעת האם חייבים לרוץ עם מדרסים גם כשאין בעיה בכף הרגל?
    כל מאמני הריצה אומרים שכ-ו-ל-ם חייבים מדרסים כי הם מונעים פציעות, האם יש אמת בדבר?.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    מדרסים

הוספת תגובה

• מדרסים - תגובה

חנן בן-עמי
    26/02/2013

חלילה מדרסים אם אין לך צורך בכך!

פציעות מונעים ע"י תרגול נכון ומדוייק, התאמת תוכנית אימונים ליכולת, הקפדה על תזונה, על שינה ומנוחה על מגוון סוגי גירוי גופני (שתי פעילויות או יותר) - מונעים פציעות עוד הרבה לפני הופעת המדרסים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעילות גופנית בזמן מחזור
    גלי
    24/02/2013

שלום,
    האם אפשרי או שלא מומלץ לעסוק בפעילות גופנית בימי המחזור, בהתחשב בעובדה שאני אנמית מעט ובעלת לחץ דם נמוך מעט מהרגיל. כמו כן כבר היו לי מקרים בודדים של נפילת לחץ דם בזמן פעילות גופנית...

לקביעת תור
    סגירה
    פעילות גופנית בזמן מחזור

הוספת תגובה

• פעילות גופנית בזמן מחזור - תגובה

ד''ר שמי שגיב
    26/02/2013

בגדול אין מניעה מפעילות גופנית בזמן מחזור
    אך אם את אנמית עם נטייה ללחץ דם נמוך אז הייתי נזהר.
    יש צורך לבדוק את הסיבות לאנמיה ולטפל בהם.
    בזמן מחזור הייתי ממליץ על פעילות ללא קפיצות - כמו ריצה, או ארובי ולהתמקד בפעילות על מזרן- מתיחות, פילאטיס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחזור לרוץ לאחר הפסקה בת חודש
    אייל
    23/02/2013

שלום
    אני בן 19, שוקל 72 ק"ג.
    לפני מספר חודשים התחלתי לרוץ, ובהדרגה העלתי את מספר הק"מ שאני רץ ל-8 ק"מ פעמיים בשבוע. לא סבלתי מכאבים כלל (בעבר סבלתי משברי מאמץ).

בחודש האחרון בלית בררה הפסקתי להתאמן, ועכשיו אני רוצה לחזור לרוץ.
    1. רציתי לדעת מאיזה מרחק כדאי לי להתחיל לרוץ פעמיים בשבוע, ומשם להתחיל להעלות את המרחק.
    2. האם כדאי להתחיל לשלב אימוני אינטרוואלים כבר עכשיו?
    3. לנעלי הריצה שלי סוליות גומי קרועות, עד כמה הדבר מסוכן לרגליים?

הוספת תגובה

• לחזור לרוץ לאחר הפסקה בת חודש - תגובה

חנן בן-עמי
    24/02/2013

1. תתחיל ממספר מועט יותר קילומטרים עד שתסדר את הנשימה, הקצב, היכולת האירובית וכו

2. אינטרוול עבור מה? בשתי ריצות שבועיות אינני רואה מקום היכן ניתן להכניס אימון אינטרוולים, ולטעמי גם אין לו יותר מדי שימוש וחשיבותך בנפחים בהם אתה עובד

3. בהנחה שהנעליים הם מה שמתרגם את יכולות השרירים והגוף שלך לקרקע (כמו צמיגים של רכב נגיד) אז סוליות שחוקות בלויות וקרועות לא יקדמו אותך הרבה, נכון? למעשה, הן עלולות יותר להזיק ולפצוע מאשר להועיל.

תגדיר לעצך מטרות ואז תבנה תוכנית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחזור לרוץ לאחר הפסקה בת חודש - תגובה

חנן בן-עמי
    26/02/2013

אם אתה מתכנן ריצות של 2-4 אז עלייך לרוץ עד 7 או גג 8 ק"מ
    אין טעם לעבור קילומטרז זה משום שבריצות ארוכות יותר הצרכים של הגוף לאנרגיה ודרך הפקתה שונים משמעותית מריצות מהירות וקצרות יותר.

תתייעץ עם מאמן ריצה (ויש המון כאלו) שימליץ לך על תוכנית שמתאימה לך! ורק לך לפי היכולת כרגע.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בירך בביצוע סקוואט
    אדם
    20/02/2013

שלום,

אני בן 27 עם ניסיון מסויים באימוני כח עם משקולות חופשיים.
    לפני כמה שנים, תוך כדי ביצוע סקוואט, בתחתית טווח התנועה, נשמע רעש
    'סנאפ' וחשתי כאב באיזור הירך\מפשעה.
    יש לציין שבאופן עקבי לפני המקרה חשתי כאב קל באיזור בעת ביצוע סקוואטים.
    הכאב לא היה נוראי, ולאחר כמה ימים ניסיתי להתאמן שוב - אך שמתי לב שכאשר אני מרים
    את הרגל כלפי החזה הדבר מלווה בכאב. פניתי לאורטופד.
    אני לא זוכר אם נשלחתי לצילום.
    הוא אמר שהוא חושד שמדובר בקרע קטן באחד הגידים או תלישה של חתיכת עצם באיזור ושלח אותי לדרכי עם אטופן.
    סיימתי את הטיפול ולצערי נאלצתי להפסיק להתאמן בשל נסיבות אחרות מאז.

כעת(לאחר כ-4 שנים) אני מעוניין לחזור ולהתאמן, בלי לפצוע את עצמי הפעם, ולכן התחלתי לבדוק את התחושה בתחתית התנועה ללא משקל.
    שמתי לב שאני מרגיש את הכאב המסויים הזה בשני הצדדים באותו מיקום.
    בחיפוש באינטרנט תופעה שנקראת 'צביטה פמורואצטבולרית' נשמעת מחשידה ביותר.

דבר נוסף שכדאי לציין הוא שהגמישות שלי בשרירים באיזור לא טובה(תמיד הייתה בעצם) בכלל, במיוחד בחבליים.

מה שאני שואל הוא למי עליי לפנות - רופא ספורט או פיזיותרפיסט שמתמחה בספורט.
    אני מעוניין במישהו שיש לו נגיעה בתחום המשקולות אם אפשר על מנת שלא יפתור את זה במתן תרופות והמנעות מוחלטת מפעילות.

תודה,
    אדם

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בירך בביצוע סקוואט

הוספת תגובה

• כאבים בירך בביצוע סקוואט - תגובה

חנן בן-עמי
    24/02/2013

ידידי, גמישות היא עניין נרכש. תתרגל - תתגמש זה הכלל הכי פשוט בכל נושאי חדר הכושר. במיוחד את ההמסטרינג שמה-זה-קל לשפר את גמישותם. מאוד
    גמישות חשובה על מנת לאפשר טווח תנועה מלא למפרק ותנועה הרמונית יותר.

נסה את הסקוואט אך עצור חמישה ס"מ לפני סוף התנועה או קצת לפני המקום בו אתה מרגיש כאב.

לא הייתי קופץ על כל אבחנה אינטרנטית, יש המון כאלו וחלקן בכלל לא נכונות

חזור לאימונים ואל תקבל החלטות אלא לאחר מספר אימונים רצופים. כאבים חדשים יופיעו וזה טבעי, אך מטרתך לחזור ולסגל הרגלי עבודה נכונים והסתגלות למשקלים

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

אדם
    24/02/2013

מודה על התשובה.

בנוגע לגמישות - אני בהחלט מתכוון לעבוד על הגמישות.

ביצעתי שני אימונים קלים מאז ששלחתי את ההודעה.
    הכאב מופיע קרוב ל או בסוף התנועה.
    זה לא מרגיש כמו כאב "רגיל" כבשאר התרגילים.
    הכאב מגביל את התנועה וגורם לי לבצע את התרגיל בצורה שונה.

כמובן שאני לוקח אבחנות מהאינטרנט בערבון מוגבל, אך מכיוון שהתופעה חוזרת על עצמה
    ולאורך שנים הייתי רוצה לדעת מה מקור הבעיה - התעלמות בפעם הקודמת הביאה אותי לכדי פציעה.

לאיזה גורם עליי לפנות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

חנן בן-עמי
    26/02/2013

כדי לדעת את מקור העניין לאחר שנים עלייך לצאת מהפורום ולגשת לאבחון אצל איש מקצוע שיקדיש לך יותר משבע הדקות הרגילות שנותן האורטופד...

במידה וביצוע התרגיל פוגע בביומכניקה הרגילה שלך, כלומר אתה מתחיל לפצות לאחד הצדדים , ותר על התרגיל ותמצא אחד חלופי - ויש המון! לא תשיג כלום אם התרגיל יבוצע בחשש ולא בטכניקה הנכונה והנדרשת

גורמים שיראו אותך בפרטי כמו :משקם או פיזיו' המתמחה בספורט, או אפילו מעסה ספורטאים טוב שמכיר אנטומיה ומבין עניין ,- כולם יכולים (בתיאוריה) להכווין אותך טוב יותר.
    מצא אחד בסיסות מגורייך וגש לקבל מידע אודות הפציעה, מהו הגורם, איך מתמודדים מחזקים ומגמישים וקח את זה משם הלאה

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרנייה של ספורטאים
    לירי
    15/02/2013

שלום.
    מזה מספר חודשים עם כאבים במפשעות, שרירי האגן וכאבי בטן תחתונה.
    בבדיקת אולטרסאונד שונות לא נמצא שיש לי בקע. היום שוב הגעתי לאורטופד שאמא שייתכן שישי לי הרנייה של ספורטאים.
    מה ההבדל בין הרנייה של ספורטאים להרנייה ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הרנייה של ספורטאים

הוספת תגובה

• הרנייה של ספורטאים - תגובה

חנן בן-עמי
    15/02/2013

בקע ספורטאים מתרחש לרוב כאשר מעטפת השריר של הבטן תחתונה ולעיתים מפשעה מרגישה כאילו היא הולכת לבקוע. מצב זה גורם לכאבים רבים, בעיקר בפעילות עת השריר מתמלא דם.

בבקע רגיל המעיים הם אלו שפורצים החוצה.

כירורג יוכל לשים סוף לחששותייך. גש תיבדק ידידי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה

לירי
    16/02/2013

ראשית, תודה על המענה המהיר והמקצועי.
    שנית- האם הרנייה של ספורטאים זה מצב הפיך? האם זה עובר מעצמו או שמצריך התערבות כמו ניתוח? אם זה לא מטופל זה עלול להחמיר (כבר 6 חודשים כמעט והייתי אצל 3 כירוגיים רגילים שלא אתרו את זה שזה הרנייה של ספורטאים, רק עכשיו האורטופד אבחן זאת).
    ושאלה אחרונה- האם ניתן להיכנסבמצב כזה להריון או שזה עלול להחמיר את ההרנייה?
    תודה רבה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה - תגובה

חנן בן-עמי
    18/02/2013

האופציה הניתוחית היא פשוטה יחסית, נכנסים דרך נקב קטר על מנת לשחרר את הלחץ של רקמת השריר.
    היה לי פעם שחקן כדורגל מקצועני שמשך בצורה כזו חצי עונה, ויום לאחר המשחק האחרון הוא נכנס לניתוח. חמישה ימים לאחר מכן חזר לפעילות גופנית קלה (בכל זאת, פגרה) ...

לגבי הריון, לא יודע מה לומר לך על זה. זה לא במגרש הביתי שלי :-)

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה