מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תרגילים עם מוט קפיצירמו14/08/2013
שלום, רציתי לדעת אם אימון עם מוט קפיצי לכיפוף יכול לגרום לי נזק, יש לי בלטי דיסק בצוואר וברצוני לחזק את הכתפיים ואת החזה עם כיפוף המוט הנ״ל ויש לי חששות אולי זה יזיק לי או שאפילו מומלץ להתאמן אשמח לדעת את דעתכם!! (המוט הוא מוט קפיצי שמחזיקים אותו משני קצותיו ומכופפים)תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוט כיפוף קפיצי
נעם דר20/08/2013גם אני אשמח לשמוע על תרגילים למוט כיפוף קפיצי.
גם למי שאין לו בעיות בריאות מיוחדות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר לבקש תשובה?
רמו29/08/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בירךלירן13/08/2013
שלום,
יש לי שאלה קטנה.
אני בן 26, בריא בד"כ, וכבר מספר חודשים שיש לי כאב בירך שמאל, נוטה לכיוון המפשעה. זה התחיל לי פתאום אחרי ריצה ומאז עשיתי כל פעם הפסקות בספורט ושוב חזרתי לספורט, וכל פעם שאני רץ, גם אם זה 400 מטר אני מרגיש כאבים שם. יש לציין שב 99% מהכאבים הם רק בזמן ריצה ולא בזמן הליכה או ישיבה.
יש לציין שאני לא עושה ספורט כל יום, אלא פעם ב... וזאת הסיבה שהייתי עושה הפסקות מנוחה, כי חשבתי שאולי זה בגלל איזה מתיחה לא נכונה או כל סיבה אחרת, אך גם שחזרתי לרוץ אחרי חודש-חודשיים הכאבים חזרו שוב.
ממה זה יכול לנבוע? ואם יש צורך ללכת לרופא שיבדוק את זה?
תודה רבה,
לירן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בירך - תגובה
ד''ר שמי שגיב23/08/2013זה יכול לנבוע ממספר גורמים החל ממתיחה בשרירי המפשעה, או מתיחה של רצועות וליגמנטים בתוך המפרק
זה שהכאב מורגש בזמן ריצה מעיד שמדובר בבעיה מכנית- אורתופדית
גש להיבדק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בזמן הליכהמישהי12/08/2013
שלום רב
אני אישה בת 42 סובלת מפיברומיאלגיה התחלתי לעשות הליכה
אבל משהו מאוד מוזר קורה לי יד ימין שלי מתחילה להתנפח לקבל צבע אדום
זה נורא כואב וכאילו שהדם נעצר לי כמו כן כפות הרגליים מתנפחות ומאדימות זאת אני רואה כשאני חולצת נעליים החלפתי גם נעליים אך ללא הועיל האם עליי להפסיק את ההליכה?יש לציין (אולי זה חשוב)שיש לי קרטגנר סינדרום (לב ימני)
האם יש מקום לדאגה? יש לכם המלצות לפעילות כדיי שלא ארגיש עייפה כל כך ושלא יהיו כאביי שרירים?
תודה מראש על כל תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בזמן הליכה - תגובה
ד''ר שמי שגיב23/08/2013מדובר בבעיה עצבית הנובעת ממתח בחוט השדרה
גשי מידית לכירופרקט לאבחון וטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קנאק מוזר באגן לאחר ריצהמורן24/07/2013
שלום,
אני רץ מאוד לייט, בדר"כ 1-2 פעמים בשבוע 2-3 קמ בכל פעם.
לפני כמה חודשים התחילה לי תופעה מוזרה יום אחרי הריצה שהייתה נעלמת אחרי יום יומיים, אבל עכשיו כבר לא עוברת.
בצד שמאל מתחת למותן, איפה שהירך מתחברת לישבן יש מעין אזור שבו העצם בולטת. יש לי עכשיו תחושה של קנאק עמום כשאני הולך. זה מרגיש כאילו משהו לא יושב שם טוב. אם שמים את היד שם בזמן ההליכה אפשר להרגיש בבירור קנאק כזה. זה לא ממש כואב אבל גם לא נעים, וכבר בערך שבועיים לא עובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח גם לדעת אם עלי להפסיק לרוץ עד
מורן28/07/2013לבירור הנושא.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקנאק מוזר באגן לאחר ריצה - תגובה
ד''ר שמי שגיב23/08/2013סביר להניח שיש חיכוך בין גיד או רצועה לעצם
לרוב זה נובע מרוטציה חוסר איזון של האגן
גש לכירופרקט לפתור את הבעיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקנאק מוזר באגן לאחר ריצה - תגובה
ד''ר שמי שגיב23/08/2013סביר להניח שיש חיכוך בין גיד או רצועה לעצם
לרוב זה נובע מרוטציה חוסר איזון של האגן
גש לכירופרקט לפתור את הבעיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר במסרקאמיל15/07/2013
אהלI
שבר כף יד מסק 3 4
בוצע סיד למשך חודש...
תוך כמה זמן אוכל לחזור לחדר הכושר?????
תודה רבה!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר במסרק - תגובה
ד''ר שמי שגיב16/07/2013תלוי בתהליך השיקום והנזקים שנוצרו באיזור
ותלוי לאיזה סוג פעילות אתה רוצה לחזור, אם זה ריצה אז ניתן במיידי אך כול פעילות אחרת היוצר עומס על המקום עלולה לקחת קצת יותר זמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה.. והמשך לשאלה
אמיל16/07/2013בוא נאמר שבועים אחרי הורדת הגבס במידה ויש כאב קל לא חמור האם ניתן לחזור לאימון משקולות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה.. והמשך לשאלה - תגובה
ד''ר שמי שגיב22/07/2013אתה שואל שאלות שניתן לענות עליהן רק בבדיקה פיזיקלית
היפותטית, ואם אין לך כאב, אז כן אפשר לחזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימון שרירי בטן וליבה.דורון11/07/2013
האם ניתן ורצוי לאמן את השרירים הנל במצב של הרניה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימון שרירי בטן וליבה. - תגובה
ד''ר שמי שגיב16/07/2013עדיף שלא זה עלול להחמיר את המצב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדר כושר -בן 14תמר07/07/2013
האם יש מניעה לאפשר אימון בחד"כ לבן 14 בריא ובאיזה מגבלות?
יש לציין שהוא בשלב מוקדם של הגדילה.
תודה, תמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חדר כושר -בן 14 - תגובה
חנן בן-עמי09/07/2013אימון בחדר הכושר אינו פוגע בגדילה. נקודה
זהו מיתוס עתיק ששנים מנסים להפריכו, אך הציבור בשלו
מסרי לבנך הנאה והתמדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התאוששות השריריםעילי06/07/2013
שבת שלום
אם אחרי אימון כדורסל של שעה ו40 בערך לוקח לי הרבה זמן עד שאני מגיע הביתה, אני לא רוצה לפגוע בהתאוששות השריר לאימון הבא שמבוצע כבר מחר, מה היית ממליץ לי לאכול משהו קטן (לא סנדביץ לדוגמא) ? אולי יוגורט, אולי תמר בשילוב של הרבה מים? אשמח לכל אופציה קטנה שלא תמלא לי תבטן אבל תעזור לשרירים להתאושש?
2.פעמיים בשבוע אני נוסע מאימון הכדורסל לאימון משקולות בחדר הכושר הכולל אימון עם משקולות ומכונות.
אני שותה בסדרך כלל משקה איזוטוני שהכנתי בבית, גם פה מה היית ממליץ לי לאכול לפני!! אימון המשקולות בנוסף לאיזוטוני?
תודה רבה!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התאוששות השרירים - תגובה
חנן בן-עמי09/07/2013אחרי האימון הייתי נותן את הארוחה הגדולה, אך האריזה קטנה.
כריך עם חזה עוף, ממרח טונה, כדורי בשר וכו'. בבית תעשה השלמת פחמימות וחלבונים בדמות ארוחה לילית קטנה יותר
2. בין האימון כדורסל לאימון הכוח חובה לדחוף את האנרגיה שתהיה גם זמינה מחד, אך תשחרר כמות יפה של אנרגיה במהלך האימון כוח.
יוגרט עם חטיף אנרגיה לפני, ושתיית איזוטוני תוך כדי...
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בשוק מקדימה מעל הקרסוליוסי04/07/2013
שלום
בן 40, לפני כחודש התחלתי באימוני ריצה 3 פעמים בשבוע בצורה הדרגתית, שילוב של הליכה וריצה.
לפני כשבוע הופיעו כאבים בשוק מקדימה מעל הקרסול בשני הרגליים כאבים שמפריעים בריצה וגם רגישים למגע.
יש לציין שעדיין לא רכשתי נעלי ריצה מתאימות ויש סבירות גבוהה שאני סובל מרגל שטוחה, לפחות כך נאמר לי בילדותי.
האם אלו שברי מאמץ? האם עליי לנוח ולרכוש נעליים מתאימות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בשוק מקדימה מעל הקרסול - תגובה
חנן בן-עמי09/07/2013סביר להניח שאתה חווה התאמת עבודת השרירים לאופי הפעולה. בדוק את הנוזא הקרוי "שריר המסעות" אופייני לחיילים בצבא עם תחילת אימונים למסעות, ואופייני גם לרצים מתחילים
אין לרוב - בשלבים האלו חסרון לנושא הפלטפוס - ומה שהכי חשוב בכל מסגרת האימון שלך היא להתחיל לאט, לבנות תשתית ויסודות מתאימים והולמים, ועל הבסיס הזה להעמיס קילומטרז ומהירות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בברךיניב26/06/2013
התחלתי לעסוק בריצה לפני כ חצי שנה, השתתפתי לפני כ שבוע במקצה מרתון ל 10 ק''מ.
לקראת סוף הריצה התחלתי להרגיש כאב מסויים בברך ימין.סיימתי למרות הכאב בזמן מכובד (לרץ לא מקצועי). אך באימון שעשיתי לפני יומיים לא יכלתי לרוץ יותר מ 5 דקות רצוף עקב הכאב בברך ימין. אין לי התנפחות ואני יכול ללכת רגיל עם טיפה כאב. אני רוצה להשתתף בעוד מקצה של 10 ק''מ בעוד חודש.
מה עושים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בברך - תגובה
ד''ר שמי שגיב03/07/2013יש לבדוק את סרגל המאמצים - האם העלתה נפח באופו חד מידי
יש לבדוק באיזה נעליים אתה רץ והאם הם מתאימות לך ו\או צורך המדרסים
יש לבדוק האם קיימת בעיה מכאנית בתפקודי הרגליים והאגן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סחרחורת במהלך היום לאחר ריצה בבוקר.תמר26/06/2013
יש לי בעיה שנמשכת מזה מספר חודשים. אם אני רצה בבוקר (20 דקות מכסימום ריצת אינטרוולים) אני חשה אח"כ כל היום סחרחורת או יותר תחושה של חוסר יציבות - אני לא הולכת ישר , קצת נשנעת על קירות. לפעמים אחרי פעילות גופנית מאומצת - זה מגיע גם עד כדי כמעט התעלפות.
עשיתי בדיקות דם, בדיקה נוירולוגית, בדיקת אף אוזן גרון - הכל תקין לחלוטין.
אין לי אנמיה ולא סחרחורת בקימה משכיבה או מישיבה.
אחרי כמעט התעלפות כזאת בדקתי סוכר עם מד סוכר ביתי (שיש לי מתקופת ההריונות) ולחץ דם (גם מכשיר ביתי משכן)- והכל תקין.
בגלל הסחרחורת הפסקתי כמעט לחלוטין לעשות ספורט אבל זה מאד חסר לי.
אני לוקחת באופן קבוע מולטי מינרל ומוסיפה מגנזיום בלילה ואבץ - זה עשה שיפור אבל לא מספיק.
מה עוד אפשר לבדוק? הרופאה שלי אומרת "תנוחי" - מבחינתי זה לא פתרון וזה גם לא מונע את הסחרחורת הבאה שתבוא אחרי ריצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סחרחורת במהלך היום לאחר ריצה בבוקר. - תגובה
ד''ר שמי שגיב03/07/2013הסחרחורת שאת מתארת יכולה להיגרם או מבעיות במערכת העצבית או מבעיות מטבוליות \ הורמונליות ויתכן גם שילוב של השתיים
לפעמים לחץ בחוליות הצוואר יכול לגרום לשיבושים בתפקוד המערכת העצבית, מצב זה יכול לבדוק כירופרקט מוסמך וגם להציע טיפול לשחרור הלחץ הצווארי. בחוליות הצוואר קיימים חיישנים עצביים החשובים באיזון הגוף
מציע לך גם לבצע בדיקת דם מיקרוסקופית כדי לבדוק חסרים תזונתיים - כמו מלחים מינרלים והאם את שותה מספיק או קיימת חומציות יתר בדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרויקט הגנה על חוליות הצוואר..שלומי גז18/06/2013
שלום ד"ר שמי שלומי גז ואני סטודנט שנה שלישית בחוג לעיצוב תעשייתי מכליל במכללת הדסה.
אני עוסק כרגע בפרויקט שהרעיון המרכזי שלו הוא אביזר המתחבר לקסדה של אופנועני שטח ומגן על עליהם מפני whiplash injury.
ברצוני לשלוח תמונות להמחשה על ניסויים שעשיתי בשטח (אשמח לקבל כתובת מייל).
בנוסף אשמח לקבל את חוות דעתך המקצועית בעניין רלוונטיות הפרויקט..
תודה שלומי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - כאב בירך אחרי זריקת קורטיזוןנורית16/06/2013
שלום,
לפני יומיים קבלתי זריקה אחרי 10 ימי כאבים עקב דלקת במיפרק האגן וכדורים שלא עזרו (ארקוקסיה 90מ"ג וברוקסין 20מ"ג).
זה מאד עזר.הכאב והמוגבלות בתנועה חלפו, אך לפתע, אחרי יומיים בדיוק החלו גלי כאב מתמידים ומציקים בירך, בה קבלתי את הזריקה.
האם זה דבר מוכר, סביר שיחלוף? האם זה מהקורטיזון?מהזריקה?
(אני ממשיכה לקחת את הברוקסין, גם אחרי הזריקה)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בירך אחרי זריקת קורטיזון - תגובה
ד''ר שמי שגיב25/06/2013כאשר הנורית דולקת ברכב המתריעה על חום מנוע אתה לא מכבה את הנורית וממשיך לנסוע מתוך מחשבה שהמכונית בסדר
זה מה שאתה עושה עם זריקה
הזריקה לא מרפאת את הפציעה היא רק מעלימה את הכאב הבעיה עדיין שם
אז יתכן שהכאב הוא תופעת לוואי של הזריקה אך די יתכן שהכאבים הם אינדיקציה שעדיין הבעיה קיימת ויש לבדוק מה ממשיך לייצר דלקת ולפתור את הבעיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנמיה - כיצד להמשיך פעילות גופנית ?מישמיש15/06/2013
שלום רב ,
אני בת 38 ,משקל 48 ק"ג מתעמלת בצורה רצופה מגיל 24 ( הליכות , פילאטיס , שיעורי חיטוב - גם במהלך שני הריונות ) . לפני כחודשיים התחלתי להתאמן בריצה בצורה הדרגתית פעמיים בשבוע ואני עדיין בשלב האינטרוואלים כדי לבנות סיבולת בצורה נכונה ולא להעמיס על הגוף .
במהלך השנים סבלתי אחת לכמה שנים מאנמיה ותוחזקתי בכדורי ברזל , קל וחומר במהלך ההריונות . לאחרונה נוכח עייפות מרובה ביצעתי בדיקות דם השבוע ומסתבר שהיסטוריית האנמיה שלי חזרה בגדול :
Fe- iron - 19
Hemoglobin - 10.7
Ferritin <8
בקיצור בדיקות הדם מצביעות על אנמיה בכל מדד אפשרי ורופאת המשפחה רשמה לי כדורי ברזל במינון מוגבר על מנת להשלים חוסרים.
אודה על האמת ואומר שאימוני הריצה שלי לא מתרוממים ( לא מפתיע כנראה) - עד כה אני מצליחה במקסימום לרוץ כ 2.5 ק|מ באינטרוואלים מתוך 5 ק"מ המשלבים ריצה והליכה ואני בהחלט חשה בקושי ( אני מרגישה ש" הגוף לא סוחב/ מתניע ") וכעת נראה שברור מדוע .
הפעילות שלי נכון להיום :
- פילאטיס רצפה - פעמיים בשבוע + פילאטיס מכשירים - פעם בשבוע + 2 אימוני ריצה / הליכה באינטרוואלים .
שאלתי היא איך ממשיכים ? אני לא חשה קושי או עייפות באימוני הפילאטיס אבל בריצה בהחלט כן . האם להפסיק להתאמן בריצה כרגע עד לשיפור הברזל ? האם להמשיך רק בהליכות ? מה הנכון לעשות בשלב זה ?
אודה מאד לעצתכם המקצועית
תודה
מישמיש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - ייצוב ?שבי07/06/2013
לפני מספר שנים היה לי פציעה קרסול באימון כדורגל, הלכתי למספר טיפולים עם צוות מקצועי ומעולה, כל פעם פיזיו אחר טיפל בי וכולם אמרו את המשפט הבא:
במהלך כל העונה לעבוד על ייציבות של הקרסול, עמידה על רגל אחת על בוסו ופיתה ולעשות כל מיני תרגילים, אפילו לפני כל אימון.
השאלה שלי:
אומרים שהגוף לומד ומתרגל מהר מאוד לאימון ועבודה על הגוף.
האם עבודת בוסו ופיתה לפני כל אימון תוכל לשפר את היציבות של הקרסול, אין לשיפור סוף?
תודה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייצוב ? - תגובה
ד''ר שמי שגיב25/06/2013כן בוודאי
אך אולי יש במקביל יש גם לקבל טיפול מקצועי כשי להבטיח שהקרסול אכן מתפקד באופן בריא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)