מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- המלצה על ספר ילדים בנושא אפילפסיהאורלי24/08/2010
ישנו ספר ילדים נהדר ששמו "גברת אפילפסיה" שיצא לאור בהוצאת הספרים "אוריון". מומלץ מאוד גם לילדים חולי אפילפסיה , גם להוריהם ולכל מי שמקורב לנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גברת אפליפסיה
דפנה03/02/2011יש ספר שנקרא גברת אפליפסיה שכתב שי דננברג. ספר מקסים שמאפשר לילדים ולמבוגרים לקבל מידע על המחלה בדרך לא שגרתית שמפחיתה את הבהלה מהלא ידוע.
מומלץ ביותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרכוסיםצפון23/08/2010
יש לי בן בגיל 3 שנים סובל ממחלה ניורודגנראטיבית עם פרכוסים, מקבל טופמאקס וסבריל וטיפות ריבוטריל, היו לו תנועות של הטיית הראש הצידה עם הרמת יד באופן ספונטאני ללא איבוד הכרה א קשיי נשימה, הומלץ לעלות מינון הטופמאקס ל 25מ"ג בבוקר, 37.5 מ"ג בערב-כדור וחצי, ולהשאיר הסבריל באותו מינון 750מ"ג פעמיים ביום
אך אחרי העלאת המינון של הטופמאקס הילד נהיה עצבני ולא רגוע ומתקשה להירדם
האם הנ"ל תופעות לוואי של הטופמאקס או פשוט הוא עצבני כי יש לו מדי פעם תנועות לא ראציונאליות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למשה שלום
ד``ר שי מנשקו23/08/2010אכן- שינויי התנהגות הם חלק מתופעות בלוואי המדווחות תחת טיפול בטופמקס.
האם ישנה גם הזעה פחותה ? [גם תופעת לוואי מדווחת] היכולה בלילות חמים כמו שיש החודש לגרום לאי נוחות ניכרת וכמובן גם קשיי הרדמות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון אפילפסיה אצל תינוק והנקהאלי22/08/2010
אני חולת אפילפסיה מאוזנת באמצעות למיקטל 200 מג ביום (100 בבוקר ו-100 בערב) מזה כ-7 שנים. בעלי בריא. נולד לנן בן לפני כחודש אותו אני מניקה. הלמיקטל עובר דרך חלב אם במינון זהה לזה שאני מקבלת יחסית לגופו. מבירור שערכתי ניתן להניק כשנוטלים את התרופה. שאלתי נחלקת ל-2:
1. אשמח למידע נוסף בקשר ליתרונות מול החסרונות שבהנקה במצבי
2. הייתי רוצה לבדוק האם בני סובל מהמחלה אולם מצד שני אני חוששת שבדיקה כזו תפגע בסיכוייו להיות מבוטח בביטוח בריאות ללא סייגים. לאילו סימנים אני צריכה להיות ערה אצל תינוק?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלי שלום
ד``ר שי מנשקו23/08/2010לא לגמרי ברור מה את שואלת - בכול אופן רצוי שתפני ככול הנראה ליעוץ נוירולוג מבוגרים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקף אחרי 10 שניםדותן21/08/2010
שלום
אני מאובחן כבר 15 שנה כגרנד-מל , ו 10 שנים נקי לגמרי מהתקפים, נוטל פניטואין+דפלפט
השבוע קיבלתי התקף , קשה מאד, ולא חלו שום שינויים בשגרת היום יום, ובנטילת התרופות, רמת התרופות תקינה בדם
מה הסיבה לכך? יש לי ממה לחשוש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דותן
ד``ר טל גלבוע23/08/2010בן כמה אתה? מה הסיבה לאפילפסיה שלך? למה אתה מטופל בתרופות 10 שנים למרות שאין לך התקפים? כל הסיפור לא ברור וכדאי שתחזור לרופא המטפל שלך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 6שולה21/08/2010
שלום
לפני כשנה לבני בן השש היו טיקים בעיניים ובגוף וקפיצות. הטיקים עברו
אבל מאז ומתמיד (וזה מחמיר) הוא נוהג להציק לילדים מתוך אהבה
למשל הוא קופץ על האחיין שלו בן השנתיים וחצי ומלטף את ראשו ומחבק אותו חזק ומנסה להרימו גם כאשר התינוק בוכה ולא רוצה וגם כאשר אומרים לו לחדול
אבל ללא הואיל הוא ממשיך ללטף חזק את ראש התינוק ולחבק אותו חזק
ממה זה יכול לנבוע? האם עליו לעבור בדיקה כלשהיא?
האם זו בעיה נוירולוגית? או התנהגותית? ואם כן לאן לפנות?
אנו לא יודעים מה יקרה כשילך בקרוב לכיתה א'
תודה מראש
מודאגים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שולה
ד``ר טל גלבוע23/08/2010נשמע כמו הפרעה בויסות סנסורי או קושי בקריאת סיטואציות חברתיות.
כדאי לפנות להערכה ע"י מרפאה בעיסוק
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפיליפסיה האניהאני19/08/2010
שלום רב
בהמשך להודעה שלנו הקודמת,הבן הוא בן 14שנים נוטל דפלפט כרונו 1000 .האם אפשר לתת לו תוסף תזונה אומגה 3 המנון שלו 400 מ''ג DHA ו EPA מ''ג 200 .האם יש בדיקה אם מראה אצלו חסר במוח DHA.
תודה מראש .
האני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום האני
ד``ר טל גלבוע20/08/2010לא ידוע לי על מניעה לתת אומגה 3 באפילפסיה
לא ידוע לי על בדיקה של רמת DHA
לאיזה צורך אתה מעוניין לתת לו אומגה 3?
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התכווצויות לאחר השגת איזון תרופתיהורים של ה18/08/2010
שלום רב
מאז שהחלה ביתינו ליטול פריזיום ( בשילוב עם דפלפט ) ההתכווצויות נעלמו כליל וחלה התקדמות התפתחותית. אתמול בבוקר ראינו כשלוש התכווצויות במרווח של כשלוש עד חמש דקות בינהן. יש לה אפילפסיה מוקלונית וההתקפים הם מאוד עדינים כך שקשה להבחין בהם. אנו מאוד חוששים . הרופא העלה את מינון הדפלפט. לא שאלנו אותו ,האם יתכן מקרים חד פעמיים בהם יופיעו שוב ההתקפים לאחר השגת איזון תרופתי? יש לציין שהיא הייתה עייפה אבל עבר זמן מאז שהתעוררה. כמו כן לפני כשלושה שבועות בזמן שהייתה לה מחלת חום הרגשנו מספר התכווצויות , אך ייחסנו זאת לחום. לפני כשבוע וחצי ערכנו בדיקת EEG שהרופא היה מרוצה מתוצאותיה. האם כדאי לבצע עוד בדיקה ?
נשמח לתגובה מהירה .
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום הורים של ה
ד``ר טל גלבוע18/08/2010לעתים ישנה תקופה טובה ("ירח דבש") אחרי התחלת תרופה חדשה ואז שוב ההתקפים חוזרים
לעתים זה משהו חד פעמי אך בדרך כלל כשזה חוזר זה לא חד פעמי
לא כתבתם כמה זמן לא היו התקפים ומה היתה תדירות ההתקפים לפני כן
במקרים רבים אין התאמה בין מספר ההתקפים ל-EEG
לא רואה סיבה לחזור על ה-EEG
מה רמת הדפלפט? האם עלתה הרבה במשקל והרמה ירדה ולכן החלו פרכוסים?
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התגובה ועל מהירות המענה
הורים של ה19/08/2010נמשיך לעקוב כמובן.
היה חשוב לנו לדעת לגבי בדיקת הEEG כיון שבדאגתינו כבר מיהרנו לקבוע תור, כעת נוכל לבטל אותו. נראה לי שהיא אכן עלתה במשקל , אני מקוה שזאת הסיבה.
שוב תודה, התשובות שמופיעות בפורום מאוד עוזרות לנו
הרבה בשורות טובות לכולם , שתהיה שנה מתוקה ביותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעידות ביד וברגל בזמן שיהשולה16/08/2010
שלום רב,
בני בן שנתיים ושלושה חודשים. נולד בניתוח קיסרי.
כאשר הוא נולד היו לו רעידות ביידים וברגליים בו זמנית כאשר הוא בכה או מתוך שינה.
היום הרעידות פחתו משמעותית. אך עדיין בזמן שינה כף היד השמאלית או לחילופין הימנית שלו (יותר הימנית) לעיתים רועדות - הרעידות קצרות, קלות , מהירות . יש לציין שאין לו שליטה על זה. לעיתים מתוך שינה כאשר הוא מפהק אז שוב יש לו רעד ביד ובכף היד. אפשר להגיד שיש לו סוג של פרפור ביד. ממש כמו שדג מפרפר כך גם היד שלו. ויש לו לעיתים גם קפיצה של הרגל.
למען האמת שמתי לב שרוב הזמן זה קורה לו לפני שהוא מתעורר או לפני שהוא נרדם סופית
אגב כאשר הוא עירני ומתלהב ממשהו אז הוא נוהג לרקוע ולקפץ עם רגליו. וכאשר הוא יושב ומתלהב ממשהו אז הוא נוהג להרים את רגליו ומזיז אותן במהירות (כמו מספריים)
האם לדעתכם עליי לקחת אותו לבדיקה? האם הוא סובל ממשהו? האם הוא צריך לעבור בדיקה?
ואם זה שום דבר מתי זה אמור לעבור.
האם זה יעבור לו עם השנים?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שולה
ד``ר טל גלבוע18/08/2010ברוב המקרים רעד כפי שאת מתארת איננו מדאיג
גם ההתנהגות ה"מוזרה" בזמן התרגשות היא משהו שלעתים ילדים עושים
עם זאת, מומלץ להביאו לבדיקה פעם אחת ולודא שאכן אין מקום לדאגה
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפלפסיההאני16/08/2010
שלום רב
הילד שלי היום בן 14 שנים בגיל 3.5 שנים קבל פרכוס חום .אחר כך קבל עוד שני פרכוסים ללא חום והרופא נתן לו דפלפט סירופ ,רמת התרופה בדם היתה 50 במשך 3 שנים עם התרופה לא קבל התקפים . ואז הנוירולוג החליט להפסיק התרופה לתקופת נסיון. אחרי ששה חודשים קבל התקף אחרי כניסה לשינה ב10 דקות , הנוירולוג הציע שנמתין עוד תקופה של נסיון אבל אחרי 5 חודשים קבל עוד התקף אפליפטי ואז חזרנו לתרופה עוד פעם והפעם נשאר עם התרופה ארבע שנים ללאו התקיפים.ורמת התרופה בדם היתה נמוכה .הרמה היתה 40 במשך ארבע השנים האלה .הנורולוג החליט לנסות ולהפסיק את התרופה .עוד פעם היה לו התקף אחרי חמשה חודשים. ואחרי ארבעה חודשים קבל התקף שני . הוא מטופל בבית חולים שניידר מחלקת איפיליפסיה ואז הנוירולוג נתן לו דפלפט כרונו 500 מ"ג פעם ביום ורמת התרופה היתה 50 . אבל אחרי 4חודשים קבל התקף עם התרופה והרופא הציע להוסיף עוד 250 מ"ג ובזמן אחרון עם התרופה הוא מקבל התקפים כל כמה ימים למשל 28/6,26/7,2/8,12/8 /.כל ההתקפים שלו אחרי כניסתו לשינה בעשר דקות.
הרופא החליט להוסיף עוד 250מ"ג היום הוא מקבל 1000מ"ג דפלפט כרונו מזה יומים ולצערי קבל הלילה עוד התקף ב15/8 .
אנחנו מבולבלים מהמצב שלו היום , למה קדם היה מאוזן ברמה נמוכה ובלי התקפים והיום הרמה היא גבוהה והוא מקבל התקפים כל כמה ימים. ברשותך אנו רוצים הסבר מה השתנה קודם היה בלי התקיפים והיום כל כמה ימים מקבל התקיף.
עשינו לו MRI והתשובה תקינה היה בן 7 שנים וגם CT היה תקין
עשינו גם EEG בחסך שינה והתשובה היתה התפרקות קצרצרה כללית של זיזים וגלים איטיים
בתאריך 17/10/10 יש לו תור ל EEG וידאו
אנו מודים לך אם תעזרי לנו בתשובה שלך
והרבה תודות
האני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום האני
ד``ר טל גלבוע18/08/2010לעתים בשל התבגרות האפילפסיה חולפת ולעתים מחמירה
יתכן שזה מה שקרה אצל בנך
ככל הנראה הדבר קשור לשינויים שמתרחשים במוח בזמן ההתבגרות
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת חודש עם ADH חסר ופירכוסיםשי15/08/2010
ביתי נולדה עם שפה שסועה במרכז וגם כך שסוע היא נולדה בשבוע 35 ועברה בדיקות רבות כולל MRI רבה לאכול ונראתה מתוחה כולה בזמן ההאכלה כולל צעקות מזדמנות שלה בסך הכל פחות מחודש היא ומשקל 2300 גרם בבדיקה שנארכה לה נתגלתה הפתעה רעה לרופאים שהסודיום שלה נמוך מאוד ולא גבוה כמו שהיה תמיד והפנו אותנו למיון ושם ייצבו אותה שלושה ימים לאחר שיזו אצלה את הפירכוס היא החלה להראות סימנים של פירכוס בצורה של קפיצות קטנות בידיים וברגליים לוהכל נראה תקין עד שמצאו מחסור בהורמון האחראי על ויסות המים בגוף לאחר שנתנו לה תרופה ופורמולה מיוחדת וראו שהיא יציבה שחררו אותה לבית היא הייתה איתנו שבוע שבו היא החלה לפלוט כמויות עצומות של אוכל עד למצב שהיא סמשך 2 שניות בממוצע ב EEG שנערך לה מצאו שאכן אלו פרכוסים קטנים ונותנים לה תרופה במינון נמוך כדי להשתלט על זה אך לא יודעים להגיד לי מה הסיבה שזה התחיל בגלל השסע (MRI תקין) או ירידת הסודיום הפתאומית או סתם כך
אבקש ייעוף או רעיון או תאוריה אם בנימצא כי אני כבר אובד עיצות מה זה אומר ואם ניתן לשלוט בזה או שזה יעלם או כל דבר תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום יגאל
ד``ר טל גלבוע15/08/2010נשמע שלביתך יש פגם מולד בקו האמצע
בחלק מהילדים זה מלווה בבעיה מוחית שלעתים מתגלה ב-MRI בגיל יותר מבוגר
קשה לקבוע מה התחיל את הפרכוסים וזה לא משנה לצורך קביעת הטיפול
קשה לקבוע מראש האם זה יחלוף וכרגע גם זה לא משנה לטיפול בה
מה שחשוב זה המעקב הצמוד ומתן כל התרופות שהרופאים נתנו לה
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפילפסיה ילדיםנטע15/08/2010
אחי סובל מאפילפסית ילדים מאז שהיה בן 10. היום הוא בן 22. כבר מזמן לא היה לו התקף משמעותי. ההתקפים שלו בעיקר מתבטאים במעידות כשהוא עייף או אם שתה אלכוהול או אם יש אורות מתלפים. הוא עדיין נוטל תרופות. האם יש סיכוי שזה יחלוף בעוד זמן מה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום נטע
ד``ר טל גלבוע15/08/2010לא הבנתי אם עדיין יש לו התקפים
זה לא משנה אם אלו קטנים או גדולים
ככלל, אם האפילפסיה לא חלפה בגיל ההתבגרות הסיכוי שתחלוף הוא קטן
נשמע שאם אחיך יקח את תרופותיו, יקפיד על שינה, ימנע מאלכוהול וירכיב משקפי שמש יש סיכוי טוב שלא יהיו לו התקפים
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התהגות תינוקת בת שנה וקצתאילונה10/08/2010
שלום לך ד"ר מנשקו,
ביתי בת השנה אובחנה בגיל 9 חודשים ב - infantile spasms. לא נמצאה סיבה לכך. נולדה פגית בשבוע 32 במשקל 2 ק"ג. טופלה מייד עם האבחון בזריקות ACTH וכעת מטופלת בלמיקטל פעמיים ביום במינון של 25 מ"ג. היום היא בת שנה וחודשיים ושוקלת: 9.5 ק"ג. ביתי לא נמצאת בגן/מעון. נמצאת בטיפול של מטפלת.
מבחינה מוטורית : זוחלת על גחונה די מס' רב של חודשים ומנסה ( רק מעט ורק למס' שניות ) גם 6, יושבת ומתיישבת לבד, מתהפכת בקלות , משחקת יפה עם צעצועים, מסתובבת ציר בקלות, מנסה להיעמד אך לא מנסה לבצע צעדים.
מבחינה קוגנטיבית:, חייכנית, חברותית, סקרנית, מזהה את הקרובים לה , נהנת ממוסיקה ומתכניות מסוימות בטלוויזיה, נותנת נשיקה כשמבקשים ממנה, מושיטה ידיים כשרוצה, ממלמלת ומדי פעם יוצא לה אבא ומאמה. אלו מילותיה היחידות. מחקה פעולות כמו תיפוף, נקישת קוביות אך כפיים לא מצליח לה... לא מצביעה על אור לדוגמא. מדי פעם היא צועקת ( כאשר היא רוצה ידיים וגם סתם כך ). לפעמים גם בזמן רוגע נראה כי בזמן שכיבה על הגב או הבטן רוקעת ברגליה. אנו נמצאים במעקב במכון להתפתחות הילד בקהילה - פיזיוטרפיה ומדי פעם ריפוי בעיסוק. יש לי מס' שאלות שמטרידות אותי:
1. לאור פגותה ולאור "פספוס" חודשיים של מתן זריקות סינקטן ולאור האמור מעלה, איך אתה מתרשם מקצב התקדמותה ומהו העיכוב שיש לה?כלומר: לאיזה גיל לדעתך היא מתאימה היום?
2. ביום שנתבשרנו על מחלת ביתי הבנו שיש סבירות גם לפיגור שכלי. כיצד ניתן לדעת ולאמוד קוגנטיבית תינוקת בת שנה וחודשיים? מה תוכל לומר בעניין זה עפ"י הפירוט שלי?
3. לאור הנ"ל , האם יש צורך בטיפול של קלינאי/ת תקשורת?
בברכה,
סנאית - אמא מודאגת מאוד....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסנאית שלום
ד``ר שי מנשקו12/08/2010תחילה תודה על הפרוט הרב שבשאלתך- באופן כללי נראה כי ע"פ מה שציינת מתאימה לגיל 7-8חודשים [ בעיקר ע"פ התאור המוטורי]. היתי גם ממליץ לפנות בהקדם להערכת התפתחות הילד וריפוי בעיסוק , אם כי לקלינאית תיקשורת הדבר מוקדם מדי.
מבחינה קוגנטיבית - הדבר מורכב יותר ודורש הערכה רפואית תחילה, של רופא התפתחוחי.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב ראשאביטל06/08/2010
בצ שלי בת 10 שוקלת 52 ק"ג נוטלת 100 מג אוספורוט בבוקר ו300 בערב + 500 דפלפט כרוהו ו250 קפרה ההאתקפים נעלמו אבל היא מתוננת מדי בוקר על כאב ראש האם זה תופעות לוואי של התרופות ? אובחנה כאפילפסיה שפירה גיל ילדטת עם חשש חESES יש בדיקה חוזרת של EEG וידאו בסוף אוגוסט בתל השומר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאביטל שלום
ד``ר שי מנשקו07/08/2010לכול אחת מהתרופות - יש פוטנציאל לגרום לכאבי ראש [ אם כי לא כאחד מתופעות הלוואי היותר שכיחות שלהם]. כמו כן יתכן כי רמת הדפלפט רבוה מדי ולכן במקביל ממולץ לבצע בדיקת רמות תרופה ולגשת לבדיקת פונדוסים דרך רופא העיניים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריור יתרצפון04/08/2010
שלום ד"ר
הבת שלי עם פגיעה ניורולוגית קשה, אוכלת אוכל מרוסק באיטיות, אך סובלת מריור יתר עם השתנקויות רבות מהרוק שלה, וזה מציק לה מאוד כמעט נחנקת כל הזמן מהרוק שלה בזמן השתנקות, לעומת האוכל שהוא פחות מציק לה ככל הנראה בגלל שהוא סמיך יותר
איך אפשר לטפל בבעית רירו יתר בילדים עם מחלות ניורולוגיות?
מדבקות סקופודרם ממולצים למרות שהילדה גם לוקחת תרופות נגד פרכוסים- טופאמאקס, סאבריל, תופעות לוואי של המדבקות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום משה 10
ד``ר טל גלבוע05/08/2010בהחלט ניתן להשתמש במדבקות סקופודרם לריור יתר
במקרים קיצוניים ניתן לבצע ניתוח להוצאת חלק מבלוטות הרוק
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה..מבולבלת04/08/2010
היי
אני נוטלת טגרטול 600 מ"ג במשך 5 חודשים. לפני 3 חודשים הרגשתי את הריח שתמיד אני מרגישה ללא התקף זה קרה פעם אחת וחשוב לציין שזת הפעם הראשונה שזה קרה לי בד"כ אני חוטפת ישר התקף לאחר הריח.
לפני חודש ושבועיים היהי לי אות אותו הריח ולאחר מכן התקף(כמו שתמיד היה לי לפני שנטלתי את התרופות)
לפני שבוע שוב היה לי את הריח שאני תמיד מרגישה ללא התקף.
הרופא שמטפל בי אמר לי לאחר שהתחלתי את הכדורים שיכול להיות לי מצב של ריח ללא התקף כי הכדורים ישפיעו שלא יהיה לי התקף גדול.,האם התקף הרגיל יכול להיוצר עדיין לומרת שאני נוטלת את הכדורים?? או שזה לא הגיוני וסביר להניח ששכחתי לקחת את הכדורים שלי ואני לא מודעת לכך?(חושב לציין שתדירות ההתקפים הרגילים שלי ירדה משמעותית מאז שהתחלתי לקחת את הכדורים)
שאלה נוספת האם קיים מצב כזה בכלל שאנשים גם סובלים רק מאורה ללא התקף וגם מהתקפים רגילים? (וזה לא קרה להם בעבר)
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מבולבלת
ד``ר טל גלבוע04/08/2010הטיפול מטרתו למנוע התקפים לחלוטין כולל את האורה שהיא למעשה התקף קטן. למרות שזו המטרה לא תמיד זה אפשרי.
בהחלט יתכן שיהיו רק התקפים של ריח או התקפים שיתחילו בריח וימשיכו להתקף מלא.
אם אין תופעות לוואי משמעותיות כדאי לשקול לעלות במינון הטגרטול עד להפסקת כל האירועים
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוגע לתשובה...
מבולבלת05/08/2010תודה על התגובה
השאלה שלי אם חולי אפילפסיה יכולים לסבול גם מהתקפים קטנים וגם מהתקפים גדולים?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום מבולבלת
ד``ר טל גלבוע05/08/2010בהחלט כן
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)